Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Besluit clubleiding Ajax heeft pijnlijke gevolgen voor Gabriel Misehouy

Laatste update:

Gabriel Misehouy hoeft zich deze week niet te melden bij Nederland Onder 19. Trainer Mischa Visser heeft besloten de middenvelder niet op te roepen, daar het achttienjarige toptalent bij zijn club Ajax vanwege contractperikelen geen wedstrijden meer speelt. Tegenover ESPN geeft de beginnend trainer tekst en uitleg bij de vervelende beslissing voor Misehouy.

Misehouy beschikt bij Ajax over een aflopend contract dat hij niet wil verlengen, waardoor hij zelfs geen jeugdwedstrijden meer speelt. Ook voor Visser en de KNVB heeft dat vervelende gevolgen. “Hij traint wel, maar speelt geen wedstrijden. Daardoor was het duidelijk dat wij hem niet gingen oproepen en dat heb ik hem ook in een vroeg stadium verteld. Het is jammer, want een Gabriel in goeden doen is een jongen die ons erg zou kunnen helpen.”

Visser kan verder geen beroep doen op Antoni Milambo, het toptalent van Feyenoord. “Milambo is onze aanvoerder, maar hij ontbreekt met een blessure en daar baalt hij enorm van. Julian Rijkhoff zal nu onze aanvoerder zijn.” De miljoenenaankoop van Ajax speelde al zeven wedstrijden namens Nederland Onder 19, waarin hij goed was voor twee doelpunten en een assist.

De selectie van Nederland Onder 19 is bijzonder sterk. Visser beschikt naast Rijkhoff over spelers als Givairo Read (Feyenoord), Thijmen Blokzijl (FC Groningen), Silvano Vos (Ajax), Tygo Land (PSV), Kees Smit (AZ), Isaac Babadi (PSV), Jayden Addai (AZ), Jason van Duiven (Almere City, gehuurd van PSV) en Jaden Slory (Feyenoord).

Visser is dan ook blij met zijn selectie. “Het is een hechte groep, een soort vriendengroep. Door de jaren heen komen er wat spelers bij en vallen er soms wat spelers af, maar de vaste kern speelt al jarenlang samen. Het is een groep met unieke kwaliteiten en ze melden zich hier altijd met veel plezier.”

Om die reden vindt Babadi het volgens Visser geen probleem dat hij niet bij Jong Oranje zit. “Isaac vindt het alleen maar prachtig om zich hier te melden. Hij vindt dit een fantastische groep en wil graag een bijdrage leveren. Dat geldt voor alle spelers.” Toptalent Babadi speelde vorig jaar al twee interlands onder Michael Reiziger in Jong Oranje.

Nederland Onder 19 komt woensdagavond in actie tegen de landgenoten uit Litouwen. De jeugdinternationals spelen dat duel in Veendam, op Sportpark De Langeleegte. Zaterdag wacht een duel tegen het ijzersterke Frankrijk, dat met Bayern München-aanvaller Mathys Tel een topspits in wording heeft opgeroepen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja vrij logisch. Aan een speler zonder spelritme heb je niet zo heel gek veel. Dan kun je beter kijken naar mindere spelers met wel spelritme.

Tja, hoeveel jonge talenten moeten er nog op zijn bek gaan voor dat deze jochies gaan waarderen dat ze bij een Nederlandse topclub enorm goed zitten? Of familieleden van deze spelers, generatie dingetje zullen we maar zeggen. Off: Mooi om te zien dat Feyenoord hier ook goed vertegenwoordigd is met Read, Slory, Milambo als captain.

20 maart 2024 om 12:08

Als hij hierna had gekozen voor Chelsea, City of Juventus had ik je post begrepen. Maar het kan toch zo zijn dat die jongen volop speelminuten wil maken en daardoor bijvoorbeeld voor een Twente of Utrecht kiest? Je kan nou niet zeggen dat je als toptalent standaard maar je contract langdurig moet verlengen bij Ajax en vast wel veel minuten zal maken. Ik bedoel, heeft Unuvar er echt verstandig aan gedaan om zijn contract te verlengen? Of Vos? Je hoeft echt niet lang bij Ajax te zitten hoor. Als je je carrière maar goed plant.

20 maart 2024 om 12:11

Tja Vos is nog maar net 19, dus nog alle kansen dat ie wel nog gaat doorbreken. Frankie was ook geen 18 voordat hij in Ajax 1 speelde en zo zijn er nog meer. Is altijd persoons afhankelijk, maar over het alleen zit je goed bij Ajax als het om kansen in het 1e gaat op hoog niveau.

20 maart 2024 om 12:14

Idd. Ronald de Boer maakte ook eerst een stap omlaag / zijwaarts om vervolgens alsnog te slagen in Amsterdam. En zo zijn er wel meer spelers geweest.

Van Basten kon vroeger kiezen uit Ajax en Utrecht. Hij koos voor Ajax met de redenatie: “ als ik bij Ajax niet slaag, kan ik altijd nog naar Utrecht”. Misehoei volgend seizoen bij Utrecht?

20 maart 2024 om 12:28

@storing, we gaan zien waar hij voor gaat kiezen. Maar de eisen die hij neerlegde bij Ajax, leek geld toch wel een belangrijk onderwerp te zijn.

Het leek vooral ook te gaan met de familie erom heen, hij wisselde afgelopen dec/januari van zaakwaarnemer, waarna we 2 weken waar 2 weken later iemand op de website en ook op transfermarkt verscheen als nieuwe zaakwaarnemer die ook Misehouy heet van achteren. Zou zijn broer zijn.

Hij is 18, mocht al 2x mee op trainingskamp, vast mee trainen met het eerste, heeft al 44 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld. Nog was het niet genoeg, en eiste hij voor een verlenging speeltijd in Ajax 1, oa ook in grote wedstrijden. Totaal irreeel imo.

Ik snap jouw punt ook, als talent is een route via de subtop helemaal niet zo slecht; helemaal niet als je een gelimiteerde koopsom in je contract laat zetten, of zo iets als Xavi Simons deed bij PSV.
Maar dan denk ik eerder aan Sontje Hansen, die zij gewoon dat hij niet wilde verlengen omdat hij elders ging voor speeltijd. Deze jongen heeft een hele andere houding laten zien, ook heel lang bezig geweest met verlengingsgesprekken. Dus zelfs als hij uiteindelijk tekent bij bijv Twente, vind ik dat niet echt vergelijkbaar met een Sontje Hansen of Quinten Timber.

20 maart 2024 om 12:45

Zou mij zeer verbazen mocht hij niet naar een buitenlandse topclub gaan, hij staat er daar goed op en werd al nadrukkelijk gelinkt aan City. Het zou niet heel verstandig zijn om permanent te tekenen bij een Twente of Utrecht met de status die Misehouy heeft. Zou voor zijn carrière an sich niet een slechte stap zijn, omdat hij bij die clubs zeker zijn kansen zou krijgen. Echter kan hij daar minder verdienen, en bovendien heb je als speler een veel beter vangnet als het niet bij City lukt. Mislukt hij daar, dan zullen er alsnog genoeg Eredivisie clubs in de rij staan om hem een kans te geven. Kijk naar iemand als Jayden Braaf bijvoorbeeld, die had ook het label van absoluut toptalent. Daarom haalde Dortmund hem zelfs nog toen hij niet meer verder ging bij City.

20 maart 2024 om 12:48

@amsterdam4.

Ik ben het gedeeltelijk met je eens, maar als je als talent al 44 wedstrijden in de KKD gespeeld hebt dan moet je voor je eigen ontwikkeling verder kijken. Met nog een jaar in de KKD schiet hij weinig op en wordt hij de nieuwe Fitz Jim.

Het is echter wel de vraag waar hij naartoe gaat. Gaat hij naar een club waar wel serieus naar speelminuten gekeken wordt of wordt je opvulling en kies je voor het geld. Iets dat hij bij Ajax ook kon doen.
Dat spelers ook steeds meer naar hun eigen belangen kijken vind ik een goede zaak, uiteindelijk doet een club dat ook. Dat blijkt bij Ajax ook weer uit het terug halen van Fitz Jim.

20 maart 2024 om 13:10

Maar geloof je echt dat die jongen straks bij FC Twente loopt te ballen? Die gaat gewoon naar een top competitie ergens in de beloften spelen voor meer geld. Als je leest hoe de contractonderhandelingen tussen zijn kamp en Ajax gingen, kunnen we wel stellen dat geld een belangrijke drijfveer was.

20 maart 2024 om 13:30

44 wedstrijden in de KKD en dan moet je verder kijken? Met alle respect naar dat is wel een hele “kort door de bocht” conclusie. Als je zo gaat denken betekend dat dan ook dat je na 44 wedstrijden in de eredivisie weg moet? Volgens mij moet je kijken naar totale prestaties en kansen/vooruitzichten en niet puur naar aantallen gespeelde wedstrijden. En je kunt heel veel negatiefs zeggen over Ajax maar niet dat daar slecht betaald wordt en dat talenten geen kansen krijgen.

20 maart 2024 om 14:00

Inderdaad als je je carrière goed plant. Iets wat deze jongen nu niet heeft gedaan. Hij staat een half jaar stil in zijn ontwikkeling en komt niet uit als jeugdinternational.

Stap zijwaarts hoeft zeker niet slecht te zijn, maar de manier waarop is dat wel. Deze jongen is ongeduldig en eist speelminuten in het eerste elftal. Iets wat vanzelf komt als je naar jezelf kijkt en je goed genoeg bent om daar te spelen en dan is het via contractonderhandelingen speeltijd eisen niet de juiste manier. Hij had ook kunnen verlengen, blijven voetballen bij jong Ajax, wie weet debuut maken in Ajax 1 en alsnog een stap zijwaarts/terug zetten.

20 maart 2024 om 14:40

@tipptopp

44 wedstrijden KKD mee gedaan, qua minuten in totaal 27 volle wedstrijden gevoetbald. Nog niet eens een heel seizoen.

Vorig jaar 27 wedstrijden met 4 goals.
Dit jaar 13 wedstrijden met 7 goals en 3 assists.

Dit seizoen is pas voor het eerste dat hij enigzins rendement toont en de wedstrijden qua 90 minuten een beetje vol kan houden.

Het is echt absurd dat zo een jongen denkt speeltijd te kunnen eisen in ajax 1...

21 maart 2024 om 00:52


@4fredondo
Van Basten kwam van Elinkwijk, wat de voorloper van Fc Utrecht was en waarvan dus de proftak samen met Velox en DOS fuseerde tot het huidige Fc Utrecht.

20 maart 2024 om 12:32

Het is bijtekenen en anders nemen we je alles af. De clubs wachten lekker lang met het uitdelen van contracten en als zij willen dat je tekent moet het snel.

20 maart 2024 om 12:39

@sashhaha

Nee hoor zo is het niet, Misehou word niet uitgesloten van trainingen of dergelijke. Het doel van Jong Ajax is talenten klaar stomen voor het eerste. Zodra blijkt dat een speler niet meer uit gaat komen voor het eerste, wat is dan het nu om hem nog in Jong te laten spelen?

Voor hem in de plaats speelt iemand anders waar nog wel toekomst voor is.

Dat is gewoon zakelijk kijken naar het toekomst perspectief. Niets meer en niets minder.

20 maart 2024 om 12:49

@D-Bergkamp

Er doen genoeg spelers in Jong Ajax mee die Ajax 1 niet gaan halen. Of verwacht jij nog wel een doorbraak van bijvoorbeeld Fitz Jim ?

20 maart 2024 om 13:12

Ajax heeft bijna een jaar met zijn kamp aan de onderhandelingstafel gezeten. Het heeft totaal geen zin om nog tijd, geld en energie in een jongen te stoppen die over een aantal maanden gratis de deur uitloopt. Dan is het Ajax zijn goed recht om geen gebruik meer te maken van zijn diensten. Die jongen krijgt namelijk wel gewoon doorbetaald tot die tijd.

20 maart 2024 om 13:19

Sirius, dit is toch een mentaliteit die past bij clubs van het niveau Telstar, maar niet bij een club die uit is op sportief succes?

Het heeft wel zin om dit seizoen energie en geld te steken in een speler die over een paar maanden gratis de deur uitloopt, want Ajax heeft nog alles om voor te spelen. En als hij een rol kan spelen in het behalen van een zo hoog mogelijke eindklassering, moet je zeker gebruik van hem maken. En als je ziet wat een Godts kan beteken voor Ajax afgelopen zondag, denk ik dat Misehouy dit seizoen nog best bruikbaar kan zijn voor Ajax 1. Staat bekend als een speler die in potentie 10 klasse beter is dan Hlynsson, en presteerde bij Jong Ajax ook stukken beter dan Hlynsson. En zo een Hlynsson wordt week in week uit in de basis gezet, je gaat me niet vertellen dat Misehouy het slechter zou doen dan Hlynsson.

Ajax moet gewoon doen wat het beste is voor Ajax en als dat betekend dat je een speler met een contract voor 2 maanden moet gebruiken moet je dat zeker doen. Want je hebt meer aan een goeie speler met een contract voor 2 maanden, dan een middelmatige speler met een contract voor 10 jaar.

20 maart 2024 om 13:37

Ajax moet idd doen wat goed is voor Ajax. En dat is niet altijd een mogelijke kleine korte termijn winst. Zoals je al zelf zegt….misschien had hij van waarde kunnen zijn. Maar hoe veel waarde zou dat werkelijk kunnen zijn. Nee, beter iemand anders de kans geven om zich te ontwikkelen. En wat B.V. Frits-Jim betreft. Niets is nog zeker. Maar ook als die niet het 1e zou halen kan hij in jong nog veel voor Ajax betekenen. Hij heeft nog een doorlopend contract en kan dus wat opleveren. Daarnaast heb je ook bij jong een beetje “vastigheid” nodig. Kortom, ik snap heel goed waarom die wel kansen blijft krijgen.

20 maart 2024 om 13:44

Nee Ajax moet doen wat sportief gezien goed is voor de club Ajax, ze zijn het naar hun supporters verplicht, om alles er uit te halen en zo hoog mogelijk te eindigen. En als deze jongen daar een rol in kan spelen moet je dat als club zijnde altijd gebruiken. Voor het zelfde geldt schiet hij er 5 belangrijke goals in en maakt dat het verschil tussen plek 5 en 3.

Dus jij ziet liever een Sutalo schutteren, of een Hlynsson aanmoderen omdat deze volgend jaar nog steeds bij Ajax zitten? Nja ik wil gewoon dat de beste spelers spelen, en het maakt me geen reet uit of ze een contract hebben voor één dag, één jaar, of 100 jaar. Ik wil dat de club sportief succes heeft, en door voor alle mogelijke middelen gebruikt.

20 maart 2024 om 14:26

Dat is echt onzin wat je verteld Misehouy was vorig jaar echt een stuk minder dan Hlynsson in Jong Ajax. Dit jaar deed hij het goed in Jong Ajax alleen had hij geen geduld en wou hij meteen in Ajax 1 en dat is zijn fout geweest. Maar om te zeggen dat hij het beter deed dan Hlysson in jong Ajax is gewoon onzin en feitelijk onjuist.

20 maart 2024 om 14:36

@cr7_arsenal

Ajax moet doen wat sportief goed is voor de club,dat zeg je helemaal goed. En dat betekent dat Ajax hun talenten in de jeugd klaar moet stomen voor Ajax 1, dat is de sportieve verplichting die ze hebben.

En daar hoort Misehouy dus niet meer bij.

20 maart 2024 om 17:13

Waar ik moeite mee heb is dat ik me echt af vraag of dit goed is voor Ajax.
Iedere fan loopt al maanden over alle middenvelders te klagen, en meer dan alle andere problemen heeft het middenveld een groot gebrek aan creativiteit.

Dan heb je in Ajax 1 en Jong Ajax op het moment dat Berghuis niet fit is of rechtsbuiten speelt maar een middenvelder die als creatieve nummer 10 kan spelen. Geen idee of hij goed genoeg is, en dat zullen we waarschijnlijk ook nooit te weten komen. Maar je sluit hier vooral uit rancune de mogelijkheid om de creativiteit op te stellen wel helemaal uit.

Als Ajax niets had om voor te spelen, dan mogen ze spelers die niets meer toe gaan voegen van mij helemaal links laten liggen. Maar dit Ajax kan toch elke minimale kwaliteits injectie goed gebruiken.

Natuurlijk heeft Ajax een sportieve plicht naar de toekomst toe, maar ze hebben ook dit seizoen een sportieve plicht door zo hoog mogelijk te eindigen en je haalt nu een van de mogelijke puzzel stukjes om dat te realiseren weg.

20 maart 2024 om 20:57

Niet uit rancune. Als hij nu een meerwaarde in Ajax 1 had zou je dat kunnen overwegen. Maar zo ver is hij niet. Als iemand werkelijk denkt dat deze jonge het verschil tussen een 2,3 of 4e plaats in Ajax 1 kan maken snapt die niet echt veel van voetbal.

21 maart 2024 om 03:19

@tipptopp Hij zat niet voor niets bij de selectie voor hij geblesseerd raakte, in die periode ging iedereen er van uit dat hij heel snel zijn debuut zou gaan maken. In plaats van hem hebben we de afgelopen maanden in aanvallend opzicht o.a. naar Martha en Bannel mogen kijken terwijl ook Hlynsson intern minder hoog werd ingeschaald dan Misehouy.

Of hij het verschil had kunnen maken zullen we nooit weten. Maar om zo stellig te roepen dat hij het niet zou kunnen is natuurlijk onzin, we hebben immers genoeg 18 jarige spelers gehad die wel zo'n impact hebben gehad en in een team zonder creativiteit had hij echt iets toe kunnen voegen.

Iets anders dan rancune is het niet. Hij is gewoon werknemer, staat gewoon onder contract, heeft niets verkeerd gedaan alleen omdat hij niet wil bijtekenen laat je hem niet mee spelen of trainen bij het eerste laat je hem niet meer spelen en zet je hem terug. Hij is ook niet vervangen in de A selectie door een andere speler dus het argument dat hij iemands plaats in neemt gaat helemaal niet op. Een mooier schoolvoorbeeld van rancune kun je denk ik niet vinden. Het is een misplaatst soort kleuterklas straf die het goed doet bij een deel van de fans, maar die richting spelers nog nooit heeft gewerkt.

20 maart 2024 om 12:34

Wat een onzin van Ajax. Deze jongen dient zijn contract uit en houdt zich aan de afspraken. Laat hem gewoon voetballen in Jong Ajax. Dit is gewoon een vorm van chantage. Ze hebben samen onderhandeld en komen er niet uit. Dat kan toch.

Als hij niet goed genoeg was en het contract loopt af kan hij Ajax ook niet dwingen om alsnog een nieuw contract te geven. Vind dit zo hypocriet

20 maart 2024 om 12:42

@burdym

Wat een onzin? Die jongen wilt straks niet meer bij Ajax spelen, terwijl andere spelers dat wel willen. Waarom zou Ajax geen kansen geven aan andere spelers die wel blijven?
is gewoon naar de toekomst kijken, zoals Misehouy dat ook doet.

Het gehele doel van jong ajax is: klaar stomen voor Ajax 1
Wanneer iemand daar niet voor in aanmerking komt, dan moet die plaats maken, simpel.

Hij mag gewoon mee trainen, hij krijgt toegang tot alle faciliteiten zoals masseurs, techniek, fysio therapeuten etc. Alleen kiest Ajax in de wedstrijden voor spelers die volgned jaar ook bij Ajax spelen.

20 maart 2024 om 13:13

Die jongen krijgt toch ook gewoon betaald? Als dit een vorm van chantage is (en dat is het onderaan de streep ook wel), is dat het ook als zo'n jongen ineens 7 of 8 ton eist bij de contractonderhandelingen. Je moet wel gek zijn om zo'n jongen dat nu al te geven.

20 maart 2024 om 14:46

Wel onzin, als Brobbey aangeeft dat hij straks opnieuw transfervrij mag vertrekken dan zetten ze hem ook niet op de tribune. Ze doen dit om te tonen dat als je niet doet wat Ajax wil dat je een half jaar op de tribune wordt gezet. En dit is bedoeld als chantage en afschrikking. Waarom zou je dan nog contracten afsluiten op jonge leeftijd als Ajax ze toch niet nakomt. En nakomen is niet alleen mogen trainen. Dat is ook voetballen in de jeugd of jong Ajax.

Ik snap wel dat ze op steeds jongere leeftijd weg willen want als je goed wordt maar Ajax wil niet betalen word je op de tribune gezet. Dan maar liever een poging wagen in de jeugd van City of Chelsea. Krijg je ook een prima opleiding. Verdien je meer geld en kun je aan het einde van je contract alsnog naar een mooie club.

20 maart 2024 om 17:49

Ajax gaat toch geen speler ontwikkelen voor een andere club? Die jongen wil weg, prima dan. Maar dan gaan wij verder met de volgende. Voor een eerste elftal vind ik dat een heel ander verhaal, maar voor een team wat puur gericht is op spelers ontwikkelen voor het eerste elftal is dat begrijpelijk.

20 maart 2024 om 12:45

Ze mogen dat toch zelf bepalen? Genoeg spelers die het niet redden, en uiteindelijk amper presteren. Snap dus dat ze op jonge leeftijd voor het geld gaan. Vind het opmerkelijk dat hij niet eens meer jeugdwedstrijden mag spelen, en dat zelfs NL elftal opeens kritisch gaat kijken naar speeltijd. Voelt toch als een straf lijkt mij.

20 maart 2024 om 14:14

Misschien moeten die jonkies zich even achter de oren krabben en zich goed realiseren voor welke club en nog belangrijker voor welk elftal ze uitkomen.Jong Ajax is geen ADO of Willem II die ergens voor spelen, Jong Ajax is een opleidingsinstituut die eigenlijk iedere week een “oefen”wedstrijd spelen tegen andere clubs van een degelijk niveau.Jong Ajax (en ook de andere jong clubs) stellen spelers op in de hoop ze door te kunnen schuiven naar het eerste elftal.Zoals meerdere malen al is aangegeven gaat Jong Ajax nooit spelers opstellen die geen toekomst hebben bij de club, zij hoeven geen wedstrijden te winnen en hoeven ook zeker niet hun “sterkste 11” op te stellen. Bij dat elftal gaat het om vlieguren maken en beoordeeld kunnen worden, in eenzelfde situatie zou een speler van Jong PSV ook geen minuten meer maken en terecht.

20 maart 2024 om 16:59

Ik denk dat je statistisch gezien het beste maar zo vroeg mogelijk kan vertrekken.
Iedereen wijst naar de spelers die het niet halen in het buitenland en tegelijkertijd naar de spelers die het wel halen in Nederland. Daarbij vergeten ze alleen te wijzen naar de veel grotere groep spelers die het in Nederland ook niet redden.

Ze kijken hier in Engeland ook deels heel anders naar spelers uit de eredivisie. Er was laatst rond PSV - Dortmund een discussie over de hit & miss van spelers die ze op halen uit Nederland. Het ging hier specifiek over Bakayoko. De reden dat ze hem wel zagen slagen in de PL als ze hem nu halen is zijn leeftijd, dan heeft hij nog tijd om aan het niveau te wennen.

Heel gek is die gedachte niet. Immers, de reactie hier als een top club een speler haalt van midden 20 uit de subtop is ook dat die niet voor niets nog in de subtop speelde en het waarschijnlijk te laat is om nog aan het niveau van de top 3 te wennen. Dan is het niet heel gek om te denken dat die zelfde logica van toepassing op spelers die van de Nederlandse top 3 de stap zetten naar de internationale (sub) top.

Daarnaast, als je naar de spelers in de (voor) selectie van het Nederlands elftal kijkt (of die je daar, mits fit, verwacht), dan zitten daar buiten proportionel veel spelers in die op jonge leeftijd, al dan niet tijdelijk, op jonge leeftijd in het buitenland hebben gespeeld. Als je dat afzet tegen het aantal spelers die gewoon in Nederland blijven kun je eigenlijk niet anders dan tot de conclusie komen dat je statistisch gezien maar het beste wel naar het buitenaland kan gaan. Alleen gaat dat, waarschijnlijk deels doordat iedereen elkaar na praat, tegen het onderbuik gevoel van de meeste mensen in.

20 maart 2024 om 17:27

Dat je statistisch eerder slaagt in het prof voetbal als je vroeg naar het buitenland gaat valt bijna niet vast te stellen.

Dat heeft er vooral mee te maken dat de spelers die nu vroeg naar het buitenland vertrekken vaak absolute top talenten zijn. De manier om het enigszins vast te stellen is wellicht door te kijken wie op 14-15 jarige leeftijd als toptalent wordt gezien en dat voor 4-5 lichtingen en dan 10 jaar later te kijken wie er geslaagd is en wie niet.

Maar dan nog is het van zoveel factoren afhankelijk dat het bijna niet te voorspellen valt.

20 maart 2024 om 18:01

Dat klopt, maar als je ziet hoeveel spelers op zijn of een nog jongere leeftijd in het buitenland hebben gespeeld en die verolgens in beeld komen bij Oranje dan kun je in ieder geval niet zeggen dat het per definitie slecht is wanneer je dat aantal afzet tegen het aantal spelers wat elk jaar uit de jeugd van de Nederlandse Bvo's stroomt. Dan is naar verhouding het aantal spelers die wel op jonge leeftijd in het buitenland zitten/hebben gezeten zelfs absurd hoog.

En ik weet dat daar allemaal mitsen en maren aan zitten, alleen de cijfers die we hebben geven, en die zijn misschien beperkt, geven eerder aan dat je wel kan vertrekken.

Ik vind het al met al wel heel jammer. We zien de ene na de andere middelmaat doorbreken of hun debuut maken, maar bij de op statistieken beste speler van Jong Ajax is het er niet van gekomen. Het feit dat Hlynsson, een simpele loper de voorkeur kreeg en vervolgens een soort heiligstatus heeft verworven en deze jongen niet eens 10 minuten laten invallen tegen een RKC vind ik absoluut niet uit te leggen. Jammer dat hij geen geduld heeft, en daarmee terecht dat Ajax er nu geen tijd meer in steekt. Maar dit hadden ze denk ik wel kunnen voorkomen.

20 maart 2024 om 12:31

Je hele systeem omgooien om Forbs maar geen minuten te laten maken (en hem ook niet naar Jong overhevelen, of mag dat niet meer?). Vos die geen enkel zicht meer heeft op speeltijd sinds zijn blessure. Fitz-Jim die teruggehaald is maar sindsdien geen minuut heeft gespeeld in de hoofdmacht (en toch wekelijks een prima niveau haalt in Jong).

Gooijer, Martha en Banel.. de, in mijn mening, toch wel minst talentvolle spelers van Jong die wel allemaal doorstromen en basis plekken krijgen in het eerste. Hlynsson die week in week uit laat zien het niveau helemaal niet aan te kunnen maar onbetwiste basisspeler is in Ajax 1. Perfecte pinchhitter Akpom laten starten in plaats van Rijkhoff (akpom moet gewoon invaller zijn, moet je nooit mee starten).

Er worden een hoop vreemde keuzes gemaakt op het moment.

20 maart 2024 om 12:58

Het is gewoon om te janken. Zowel die keuzes die jij noemt en het feit dat ze er niet normaal uitkwamen met Misehouy. Maar ook het niveau van de jeugd die wel de kans krijgt. Behalve Godts trouwens maar dat is 1 zwaluw. Zeer teleurgesteld in het laatste jaar qua doorbraken in het eerste uit de jeugd. Dat is helaas niet los te zien van de domme keuzes die er worden gemaakt.

20 maart 2024 om 17:29

De jeugd kan ook bijna niet uitblinken als er in de rest van het elftal geen stabiliteit is. Zo'n Godts of Martha bijvoorbeeld hebben het veel makkelijker als er een stabiel middenveld staat.

20 maart 2024 om 18:08

Martha is een huppelkutje dat er geen kloot van kan. Die heeft 11 man naast zich nodig; hij telt nl mee voor spek en bonen. Zelden een Ajacied gezien met zo’n slap en afwezige houding.
We treffen het overigens wel bij Ajax; te vaak een eigenwijze trainer die ‘iets’ ziet dat niemand anders ziet, waar totaal geen progressie/groei in zit en niet te verklaren valt. Misschien eens een trainer aantrekken die huidige kwaliteit en potentie beter kan inschatten, en daarnaast ook gewoon de selectiespelers beter weten te benutten. Een tactiek en opstelling is echt geen rocketscience..

20 maart 2024 om 13:17

Wel met de kanttekening dat het 't hele seizoen al over die contractonderhandelingen gaat. Ik denk dat die jongen al wel minuten gemaakt had als hij had bijgetekend. Verder speelt er ook nog zoiets als het fysiek. Unuvar schoot de KKD aan flarden en had dubbele cijfers in goals en assists, maar zit wel gewoon bij FC Twente op de bank, terwijl zij Rots en Vlap op de vleugels hebben. Die knaap (misehouy) is pas 18 jaar! Die overige debutanten zijn allemaal minimaal 1 tot 2 jaar ouder.

Wel erg jammer voor die jongen, maar ik snap Ajax ook wel. Ik hoor vaker dat het best een groot talent is, waarom krijgt hij dan geen kansen? Veel slechter kan het middenveld van Ajax toch niet worden

20 maart 2024 om 17:15

Die had hij wel gekregen, hij zat een weken bij de selectie, raakte geblesseerd en toen hij een paar maanden later weer fit was besloten ze om hem uit de A selectie te houden door zijn contract situatie.

Ik blijf dit altijd een lastige situatie vinden. Speler en club tekenen een contract voor een bepaalde tijd. Daarna is zo wel de club als speler vrij om afscheid van elkaar te nemen. Nu is het de speler die niet wil verlengen, terwijl hij ontegenzeggelijk een basis plaats zou hebben bij jong Ajax. Omdat hij niet wil verlengen mag hij niet meer spelen. De argumenten kennen we ondertussen wel, hij staat de ontwikkeling van andere talenten in de weg etc. Toch vind ik dit toch ook een pressie middel om spelers alsnog te laten tekenen.

20 maart 2024 om 12:21

Ik vind het helemaal geen pressie middel, maar meer pure logica. Jong ajax is een opleidingsteam en daar stoom je jongens klaar voor ajax 1. Nu heeft deze jongen aangegeven niet te verlengen dus die komt niet in ajax 1. Prima even goede vrienden, maar dan stoomt ajax wel iemand anders klaar. Dus geen pressie middel, maar een logische consequentie van zijn keuze. Ik wens hem het beste voor de toekomst, maar denk wel dat hij hier een verkeerde keuze maakt. Laten we hopen dat ik daarin ongelijk heb want een talent is het zeker!

20 maart 2024 om 17:24

Natuurlijk is het een pressie middel. Het werkt alleen niet en heeft nog nooit ergens gewerkt, niet voor niets dat bijvoorbeeld Overmars hier heel bewust van af gestapt is.

Je kan twisten of dit, doordat je andere spelers door kan schuiven, op de lange termijn goed is voor een club of niet. Op de korte termijn is het sportief gewoon slecht. Je geeft hier eigenlijk mee aan dat je dit seizoen liever een plaats of een paar plaaten lager op de ranglijst eindigt dan dat je je beste spelers op stelt.

Om toch een extreem voorbeeld te pakken. Op basis van de CL loting is het meen ik goed mogelijk dat we een finale Real - PSG krijgen. En het is ook heel goed mogelijk dat Mbappe dan al bij Real heeft getekend. In de Ajax logica laat je hem dan buiten de selectie. De rest van de wereld verklaard ze voor gek natuurlijk als ze dit zouden doen. En natuurlijk heeft Misehouy lang dat niveau niet, maar de situatie is verder prima vergelijkbaar.

20 maart 2024 om 12:22

@mv010,

Maar het is indirect ook gewoon een pressiemiddel.
Begrijpelijk, jij ging als café eigenaar in 2007 toch ook geen tijd en geld investeren in een rookruimte, terwijl je weet dat je die in 2008 niet meer kan gebruiken ?!

Gaat niet eens om het in de weg staan van andere talenten, gaat over investeren in iemand waar je in de toekomst toch niets meer aan hebt.

20 maart 2024 om 12:27

Kijk, je hebt betere woorden gevonden voor hetzelfde wat ik ook wou zeggen! Complimenten dit is het punt wat ik ook wou maken.

20 maart 2024 om 12:25

@mv010,

ik vind het niet zo lastig. Ajax is vrij lang met hem doorgegaan e n er kwamen steeds nieuwe eisen. Hij wisselde zelfs van zaakwaarnemer. Ajax was er klaar mee en zei veel plezier zoek je heil maar elders. Dat hij vervolgens niet meer aan bod komt is een logisch gevolg. Helemaal in de situatie waar Ajax nu in zit, waarbij de gehele organisatie doorgelicht wordt en er keuzes gemaakt worden over door selecteren, verkopen en aantrekken van spelers. Dan wil je ook graag weten welk van de talenten je volgend seizoen kansen gaat geven en op welke plekken er gekocht moet gaan worden.

20 maart 2024 om 12:34

@mv010, dat is toch geen pressiemiddel? De opleiding is om spelers naar het eerste te brengen, en zijn ook een belangrijke levensader van de club, kortom spelers opleiden waarbij de krenten uit de pap middels transfersommen de winkel financieren.

Dus als jij er voor kiest om voor een andere club te kiezen, is de speler daar vrij in, maar dan is het logisch dat de club ook doorschakelt. Ajax heeft geen morele verplichting om ten koste van andere talenten die carriere van Misehouy de beste start te geven als hij zijn toekomst niet aan Ajax wil verbinden.

En zeker in Jong, wat een opleidingselftal is, die spelen niet om kampioen te worden of prijzen te winnen, nee die spelen primair om spelers te ontwikkelen en af te leveren aan het eerste. Dus als Misehouy weg gaat en dus niet in Ajax 1 gaat spelen, valt het opleidingsdoel voor hem gelijk weg. Dus speelt een ander die nog wel een opleidingsdoel heeft.

20 maart 2024 om 12:42

Je zou bijna gaan denken aan een verplicht bedrag waarmee de club akkoord dient te gaan bij ingang van laatste contractjaar. Aan de speler/makelaar om dat bedrag zo laag mogelijk te hebben om een uitgang te creëren zonder dat je een jaar lang op de bank zit.

Babadi is momenteel ook verder en denk ook wel dezelfde positie als die van misehouy. Ik vind het leuk dat blokzijl daar speelt en weer eens een wedstrijd op de lange leegte

Zo dat is een hele sterke selectie zeg! Er zitten wat behoorlijke talenten aan te komen! Voor mijn gevoel lang geleden dat we zo'n goede lichting hadden. Mooi om te horen dat het een vriendenteam is en hopelijk blijft dat zo en gaan we een aantal jongens over een paar jaar bij de wereldtop zien! Lijkt me ook logisch dat deze jongen niet is geselecteerd.... heeft geen wedstrijdritme en op zijn plek is veel concurrentie en daar heeft hij pech mee op het moment. Hopelijk dat die volgend jaar bij een mooie club tekent en heel veel gaat spelen!

20 maart 2024 om 13:56




Valt wel mee in mijn ogen, het is vooral een vrij sterke groep omdat er niemand al naar een hogere categorie is geschoven. Bij Jong Oranje zit niemand van 2005 erbij.

2002 was echt een goede lichting maar die hebben nooit met zijn allen tegelijk gespeeld. Ihattaren en Gravenberch zaten er bij de onder 17 al niet meer bij hun eigen lichting en die zaten op hun 18e ook niet meer bij onder 19. Gravenberch speelde zelfs al een paar interlands voor het grote Oranje. Brobbey, Maatsen zijn ook van 2002





Het is en blijft pure chantage van Ajax. En meteen een waarschuwingssignaal voor andere talenten om niet bij Ajax te tekenen. Want, als je niet naar de pijpen van Ajax danst, dan speel je gewoon niet. Ook niet in de jeugd.

En uiterst kwalijke zaak.



20 maart 2024 om 13:07

Zoals hierboven ook al een paar keer is aangegeven. Jong Ajax is een opleidingsteam. Hij gaat weg dus hoeven ze er ook geen energie in te steken.

Hij mag gewoon trainen dus het is niet dat hij thuis moet blijven.

20 maart 2024 om 13:27

Dan zeg je als club: Ok, Gabriel, als dat je keuze is, dan kun je nu gaan en dan kan Misehouy per direct op zoek naar een andere club die wel bereid is om in je toekomst te investeren.

20 maart 2024 om 13:42

@billyashcroft,

Denk dat Ajax dat ook wel wil, maar ik denk niet dat Misehouy heel graag zonder salaris komt te zitten.

Of wil jij dat Ajax hem doorbetaald voor het zoeken naar een andere club ?

20 maart 2024 om 13:40

@billyashcroft,

Inderdaad, een waarschuwingsignaal om niet te tekenen bij de club die al jarenlang de beste opleidingsclub van de wereld is ! Ik zou het ze ten strengste afraden om ook maar enig kans te hebben op een carriere als Sneijder, van der Vaart, Ibrahimovic, Suarez, de Jong, de Ligt, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld etc.

Bedankt dat je me vandaag hebt laten lachen

Is er een reden waarom hij niet bijtekent? Is er interesse van topclubs in het buitenland of wilt hij bij een kleinere club in NL Eredivisie ervaring opdoen?

Ik moet open en eerlijk zeggen dat Misehouy niet eens een interessante speler is. Ik zeg speler en geen talent, want de potentie om talent waar te maken heeft hij niet. Hij moet al blij zijn dat Ajax wat in hem ziet om een contract te verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren