Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind het krokodillentranen, de grote clubs willen zelf ook de hoofdprijs’

Laatste update:

Ronald Waterreus hekelt de houding van de traditionele top drie op de transfermarkt. De oud-doelman zegt het schrijnend te vinden dat Ajax, Feyenoord en PSV voor een dubbeltje op de eerste rang wensen te zitten tijdens de onderhandelingen over spelers met andere Eredivisionisten.

Zo zou PSV Ridgeciano Haps willen losweken bij AZ, maar vormt de vraagprijs van tien miljoen euro die de Alkmaarse club naar verluidt hanteert voor de linkervleugelverdediger tot op heden een struikelblok. "De grote clubs in Nederland vinden altijd dat ze niet met Europa kunnen concurreren omdat ze te weinig geld hebben, maar in Nederland winnen ze juist altijd omdat ze het meeste geld hebben. Alleen dat laatste vertellen ze er nooit bij", zegt Waterreus in gesprek met FOX Sports.

Volgens de voormalig Oranje-international is het nog altijd aan de overige clubs om de vraagprijs voor een speler te bepalen. "Dus als een speler dat kost, kost hij dat", vervolgt hij. Waterreus stelt dan ook dat de traditionele top drie zich niet moet beklagen over de overige competitiegenoten. "Ze willen zelf ook de hoofdprijs bij buitenlandse clubs. Dat vind ik dus een beetje krokodillentranen."

Ben jij het eens met Ronald Waterreus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 juli 2017 om 00:12

Hij zegt gewoon de too 3. Daar hoort Ajax ook bij.

10 juli 2017 om 00:54

Precies, hij zegt top drie en benoemt daarmee Ajax. Echter Ajax betaald altijd behoorlijke transfersommen, zie Zyiech en Sinkgraven, de laatste twee binnenlandse aankopen direct voor het eerste. Gezien die bedragen dus onterechte kritiek.

Daarnaast klaagt Ajax niet, als een speler te duur blijkt te zijn, dan kijkt Ajax naar andere opties. En daar is niets mis mee.

Dan rest de vraag, waarom deze kritiek van Waterreus mede op Ajax? Ajax klaagt helemaal niet dus waarom beticht Waterreus Ajax daarvan?

10 juli 2017 om 01:06

Om helemaal correct te zijn: in het interview zelf zegt hij 'die grote clubs in Nederland', waarmee hij antwoord geeft op de vraag of de kritiek van Feyenoord en PSV op AZ terecht is. In zijn antwoord kun je dus net zo goed opvatten dat hij met 'grote clubs' in dit geval alleen PSV en Feyenoord bedoelt..

Daarnaast: dat Ajax het betaald wil nog niet zeggen dat ze er geen kritiek op zouden kunnen hebben. Hooguit zegt het dat Ajax de hoge transferbedragen accepteert en het maar gewoon betaald, aangezien 6-7 miljoen voor Sinkgraven natuurlijk ook aan de hoge kant is.

Edit: Maar goed nu gaat de discussie over de wel of niet terechte kritiek van grotere clubs in Nederland over de gevraagde prijzen dus vervolgens alleen over het feit of hij wel of niet Ajax mag noemen en wat Ajax allemaal wel of niet doet. Niet helemaal relevant in dit geval, aangezien hij nergens Ajax concreet noemt en de vraag waar dit een antwoord op is gaat over Feyenoord en PSV die kritiek zouden hebben op AZ inzake Haps.

10 juli 2017 om 00:23

Waar noemt hij specifiek Ajax? Beetje voorbarige reactie. Daarnaast zegt Waterreus helemaal niks over onderhandelen, maar heeft hij het over de houding van de top 3 richting de andere clubs, en daar heeft hij gewoon een punt. Niet standaard bashen op een mening van Waterreus omdat dat nou eenmaal scoort..

10 juli 2017 om 00:37

harrie
Elke club heeft die houding (als ze slim zijn) als ze een speler willen halen. Heeft helemaal niets te maken met dat alleen de top 3 dit zou doen. Nogmaals, dat heet onderhandelen.

10 juli 2017 om 00:45

Onzin, de klachten vanuit de top 3 richting andere clubs is algemeen en niet specifiek richting bijvoorbeeld alleen AZ en dus is het geen tactiek. Of dacht je dat ze bij Psv, Ajax en Feyenoord in de veronderstelling waren dat AZ en Utrecht nu denken: ''oh wacht eens even, maar dan halen we er wel 3 miljoen af voor ze''?

Terwijl de inflatie op de spelersmarkt net zo goed positief uitpakt voor spelers van bijvoorbeeld Psv, Ajax en Feyenoord. Anders verkoop je Milik ook niet voor 30 miljoen aan Napoli, en Depay niet voor hetzelfde bedrag aan Manchester United. Dus Psv, Ajax en in mindere mate Feyenoord vinden het prima dat er hoge bedragen voor hun spelers betaald worden, en vragen dat dus blijkbaar ook, maar als clubs uit de Eredivisie daardoor ook hogere prijzen aan hun vragen staan ze op hun achterste poten. Totaal niet realistisch. Helaas voor die clubs, maar dan moeten ze maar spelers uit andere competities gaan zoeken.

10 juli 2017 om 00:56

Top drie is inclusief Ajax. Dus beticht hij wel degelijk Ajax ergens van wat nergens op gebaseerd is. De laatste binnenlandse transfers van Ajax t.b.v. het eerste bedroegen vele miljoenen euros. Verder heb ik Ajax ook nergens horen klagen over dat bepaalde spelers te duur waren. Zijn ze te duur, dan koopt Ajax ze niet, dat is alles en dar is niets mis mee.

10 juli 2017 om 01:10

Net als hierboven aangegeven: het gaat niet alleen om Ajax. De discussie is of deze eventuele kritiek terecht zou zijn en dus: vragen de subtop clubs in Nederland te hoge prijzen. Dat is de discussie, en niet of Ajax daar wel of niet over klaagt.

10 juli 2017 om 08:59

Die zogenaamde houding van de top-3 is anders heel erg logisch te noemen. Waterreus gaat er hier vanuit dat de verkopende partij altijd de juiste, marktconforme prijs vraagt voor haar spelers.

Ten eerste zullen de kopende en verkopende partij daar altijd anders over denken omdat de ene partij dagelijks met een speler werkt en de andere niet en daardoor een ander idee hebben met verschillende meningen.

Ten tweede werkt een markt met vraag en aanbod nou eenmaal niet zo, volgens Waterreus zijn redenatie mag de verkopende partij vragen wat ze wil omdat dat zij de prijs bepalen, dat is toch idioot? Als AZ 25 miljoen wll zien voor Haps moet de kopende partij daar maar mee akkoord gaan want 'dat is wat hij kost'?

Prima hoor, maar dan verkopen ze nooit meer een speler, lopen alle contracten af en vertrekt iedereen transfervrij. De clubs missen dan belangrijke inkomsten en zullen alleen nog maar verder achterop de top-3 raken.

Ajax is het laatste jaar redelijk aan het uitgeven dat klopt dus al weer niet van Ronald. Ronald betaald zelf liever direct de hoofdprijs want logisch dat clubs minder willen betalen voor een speler. Dat is zakelijk belang en AZ doet precies hetzelfde bij Willem 2, pec of nev

10 juli 2017 om 09:12

Maar ook Ajax geeft dat geld niet uit aan spelers van de Nederlandse subtop, maar aan spelers uit het buitenland. En dan zijn het vaker spelers die wel een directe versterking zijn, maar een speler van de Nederlandse subtop voor hetzelfde bedrag haalt het vaak niet. Het verschil zit hem er dus in dat de Nederlandse top 3 bedragen moet betalen voor spelers uit de subtop, waarvoor ze in het buitenland betere spelers kunnen halen

10 juli 2017 om 12:44

Sigthorsson, Viergever, Gudelj etc. Ajax betaalt best prima voor middelmaat hoor.

10 juli 2017 om 13:21

Precies en daar ligt het punt ook. Naast het feit dat het sowieso nergens op slaat om ajax te noemen als waterreus zijnde aangezien die totaal geen binnenlandse transfers aan het regelem zijn of er over praten. Als je constant bedragen als 5/6 miljoen uitgeeft aan spelers uit de subtop om die vervolgens tekort zien komen in de top lijkt het me logisch dat niet alleen jij, maar ook andere topclubs voorzichtiger worden. Zoals al gezegd werd loopt er in het buitenland ook zoveel meer talent dat het veel makkelijker is om daar voor hetzelfde geld betere spelers te vinden.

je moet wel reeel zijn een haps is geen international. Is niet de beste op zijn positie in nederland dus dan heeft psv/feijenoord een punt dat ze de vraagprijs te hoog vinden.

10 juli 2017 om 00:48

Dan koop je hem toch niet?

10 juli 2017 om 09:31

Dan hebben die clubs die hem willen toch pech. Az is vrij om te vragen wat ze willen en wil een kopende partij dat niet betalen zoekt die club maar verder. Az is er niet om alles maar gratis weg te geven aan de top3, die willen ook groeien en stappen maken en ook die willen geld zien. En moeten ook geld op tafel leggen voor een eventuele vervanger.
Ik ben het eens met Waterreus dat de topclubs vaak klagen over de clubs in Nederland maar zelf vragen ze ook de hoofdprijs bij de clubs uit Europa.

10 juli 2017 om 13:29

Ik hoor telkens vn azers dat hij best weg mag aangezien jullie nog ouwejan en wijndal hebben. Wat ik best begrijp aangezien die wijndal een veel groter talent is dan deze jongen. Maar ik ben het eens met mezelf als ik zeg dat vooral fans van niet top3 clubs heel snel roepen dat clubs klagen ondanks dat ie clubs verder niks roepen. Volgens mij heeft feyenoord 1x uitspraken gedaan over amrabat wat een utrecht speler is, maar is er verder hooguit over de prijs van 10 miljoen voor haps gezegd dat dat teveel is. Fyi dat is dus niet klagen. Dat is een feit opnoemen. Az mag het bedt vragen, maar marktconform is het een prijs die nergens op slaat. En dat heeft niks met klagen te maken, want ik ben er persoonlijk zelfs blij mee dat az dit soort prijzen hanteert zodat ajax tenminste verder kijkt en voor de helft van de bedragen die ze aan een az speler uit zouden moeten geven spelers ophalen uit het buitenland die ook nog eens beter zijn dan het equivalent van az.

Probleem is dat Haps al een paar seizoenen bij AZ speelt en nu een degelijk seizoen heeft gedraaid en ze meteen 10 miljoen vragen, terwijl zijn waarde iets van twee miljoen zal zijn.

10 juli 2017 om 00:54

Zijn waarde komt voort uit wat een kopende club voor hem wil neerleggen en wat AZ voor hem vraagt, niet uit wat jij denkt dat zijn waarde is.

10 juli 2017 om 01:46

Ik kan me niet voorstellen dat een Nederlandse topclub 10 miljoen voor een back zal neerleggen. Mocht AZ voet bij stuk houden speelt hij komend seizoen gewoon in Alkmaar.

Verder wisselde Haps goede wedstrijden af met vrij slechte, max. 5 miljoen zou prima zijn.

10 juli 2017 om 02:05

Als jij denkt dat een waarde is wat een club wil neerleggen of vraagt dan snap je er zelf weinig van. Marktwaardes worden berekend aan de hand van allerlei gegevens zoals prestaties, leeftijd, contractduur en nog veel meer. Dat er spelers zijn die voor 5 keer hun marktwaarde worden verkocht is simpelweg omdat club A hem niet wilt verkopen en club B bereid is om veel meer te betalen dan hij waard is. Vind overigens dat een club zoveel mag vragen als het wilt, een contract dient immers gerespecteerd te worden.

10 juli 2017 om 09:36

Ik denk dat jij het zelf niet snapt meneer origineel. Als een club 5 x de marktwaarde voor een speler betaalt dan is die speler dat blijkbaar in de ogen van de kopende club waard. De speler is dan geen 2 miljoen maar 10 miljoen waard, simpeler kan ik het niet uitleggen. Als die speler dan toch om de een of andere reden niet aan de verwachtingen voldoet en later met verlies moet verkopen doet niet ter zake.

10 juli 2017 om 09:36

Marktwaardes worden vaak helemaal niet berekend. Volgens mij ben jij de gene die weinig snapt van vraag en aanbod en daarmee economie in het algemeen. Denk jij dat Man u, Chelsea een berekeningen maken als ze spelers voor 50, 75 of 100 miljoen kopen? Nee, ze leggen neer wat de verkopende club ervoor wil hebben en wat zij bereid zijn om voor die speler neer te leggen. En zo gaat het met de meeste transfers. Spelers worden niet voor 5 keer hun marktwaarde verkocht. Dat is dan hun marktwaarde.

10 juli 2017 om 13:38

Ooit gehoord van die site transfermarkt? Daar heeft iedere speler ter wereld een marktwaarde gekregen die om de zoveel tijd wordt aangepast... dus ja, marktwaardes bestaan wel en worden vrij vaak berekend/aangepast. Zo een alexis sanchez bijvoorbeeld heeft een marktwaarde. Bayern en man city willen hem. Omdat man city een concurrent is verkoopt arsenal hem liever niet aan hun. Dus dan wordt zijn prijs duurder voor hun dan voor bayern. Betekend dat nou dat hij 2 marktwaardes heeft? Nee, dat betekend dat er 1 marktwaarde is, maar dat het van de onderhandelende clubs af hangt waarvoor hij uiteindelijk verkocht wordt. Op jullie manier zou messi een marktwaarde van 0 hebben op dit moment omdat barca niks voor hem betaald heeft. Dat slaat nergens op. Maar ja, als je voetbalfan bent en niet snapt dat er een verschil is tussen de martkwaarde en de verkoopwaarde kun je beter stoppen met je interesseren in transferperiodes en niet voetbalgerelateerde zaken...

10 juli 2017 om 13:58

Zoveel kromme redeneringen in zo'n een kort stukje..
Dat er een site bestaat die claimt de marktwaardes van spelers bij te houden betekent nog niet dat wat die site naar buiten brengt klopt. Je kan wel een berekening erop loslaten maar dit zal niet de daadwerkelijke marktwaarde zijn, zoals ik hierboven heb uitgelegd, maar een poging de marktwaarde te benaderen op grond van vergelijkingen met andere spelers. En Messi heeft wel een marktwaarde, hij heeft namelijk een gelimiteerde afkoopsom. Als een club zegt dat een speler niet verkocht zal worden dan heeft hij geen marktwaarde want dan is hij geen onderdeel van de markt. Als de club besluit om diezelfde speler alsnog te verkopen dan zal die prijs de marktwaarde van deze persoon zijn.

10 juli 2017 om 09:41

Jij weet helemaal niet wat AZ vraagt want die club brengt aan- en verkoopbedragen nooit naar buiten dus laat die 10 miljoen maar varen, dat is uit de lucht gegrepen maar buiten dat, Kongolo werd ook voor 3 x zijn waarde verkocht, waarom hebben jullie er dan problemen mee dat AZ dat ook wil doen? Ik snap dat gezanik nooit, ga dan ergens anders winkelen.

10 juli 2017 om 13:41

Hierboven zeg je nog dat spelers niet boven hun marktwaarde verkocht worden, maar dat hun verkoopbedrag hun nieuwe marktwaarde is. Je snapt echt weinig van marktwaardes en verkoopwaardes en de verschillen ertussen he...

13 juli 2017 om 20:27

Laat ik voorop stellen dat ik niet wil pretenderen dat ik er verstand van heb maar voor we gaan kletsen over dat ik ergens weinig van snap moet je eerst eens begrijpend gaan lezen. Het is waarachtig niet zo moeilijk wat ik hier neerzet, ik probeer dat altijd in kleine kinderen taal te omschrijven maar blijkbaar dringt het dan nog niet tot jou door.

Een speler is dat bedrag waard wat een kopende club voor hem over heeft, niet meer en niet minder.

Je kan er hele verhalen over schrijven en denigrerend zeggen dat een ander er weinig van begrijpt maar ik kan uit jouw verhaal niet bepaald afleiden dat jij het wel begrijpt. Ik ken de site transfermarkt maar de bedragen die daar op staan zijn niet bepaald bindend. Je kan niet eens zeggen dat het een leidraad is want de bedragen die daarop staan en waar een speler voor verkocht wordt verschillen heel erg. Maar als jij jouw wijsheid van die website afhaalt zegt dat wel iets over hoe jij het begrijpt en dat is verrekte weinig.

Prettige avond nog

Waterreus generaliseert hier te veel. Maar het klopt wel dat met name PSV en Feyenoord proberen om hun spelers zo goedkoop mogelijk binnen te hengelen. Voor Ajax geldt dat wat minder: die zijn bereid om als ze een speler willen een reeel bedrag daar voor te betalen.
Daarbij wordt ondertussen een heel circus opgevoerd zoals bij Amrabat: toen er geruchten waren dat Ajax ook interesse had kwam Feyenoord snel over de brug. Nu speelt weer de transfer van Luckassen, waarbij Feyenoord ook geinteresseerd zou zijn. Die hebben 2 spelers goed verkocht, waardoor dit aannemelijk wordt. PSV schijnt onmiddellijk meer geboden te hebben.
Aan de andere kant kunnen de clubs hun spelers ook naar het buitenland verkopen. Het probleem is dan dat veel spelers het niveau daar niet aan kunnen. Daardoor is de stap via de Nederlandse topclub weer aantrekkelijker geworden.
Toch is het ook zo dat de eredivisie steeds minder wordt en er voor de 3 topclubs weinig aantrekkelijke spelers meer rondlopen.
Een aantal jaren geleden maakte ik voor mezelf een transferlijst met daarop 5 goede spelers die een aanwinst voor de Nederlandse top zouden zijn. Waarbij ik heel blij was als ze bij mijn club opdoken en minder blij was als ze naar de concurrentie gingen. Maar spelers van dat kaliber zie ik niet zo vaak meer in de eredivisie. Als ik nu 3 goede spelers zie is het al veel en twijfel ik er aan of ze zelfs goed genoeg zijn. Amrabat en Luckassen staan niet op het lijstje.....

10 juli 2017 om 01:18

"maar het klopt wel dat met name PSV en Feyenoord proberen om hun spelers zo goedkoop mogelijk binnen te hengelen." Bronnen hiervoor? Ik heb echt geen idee waar mensen het opeens vandaan halen dat deze clubs zelf hier heel moeilijk over doen. Misschien de supporters maar dat is iets heel anders.

Daarnaast zal iedere club altijd proberen om het onderste uit de kan te halen, het is geen liefdadigheid. Volgens mij probeert iedere club zijn spelers zo goedkoop mogelijk binnen te hengelen, anders ben je heel slecht aan het onderhandelen.

10 juli 2017 om 08:19

Bronnen hiervoor? Ik denk dat je zelf ook wel na kunt denken, denk aan transfers van Ziyech, Sinkgraven, Sulejmani etc.

10 juli 2017 om 01:53

Voor Ajax geldt toch precies hetzelfde? Een heel mediacircus voorafgaande de transfer van Ziyech, die na teleurstellende resultaten van Ajax in eigen huis tegen Roda en Willem II toch vlug gekocht werd. Maar ook niet voor het bedrag dat Twente in eerste instantie in gedachten had.
Ook met Sinkgraven is er een halfjaar overheen gegaan. Nadat de onderhandelingen in de zomer tot niets uitliepen, kwamen Heerenveen en Ajax in de daaropvolgende winter wel tot een overeenstemming na veel onderhandelen.
En dat is toch niet meer dan logisch? Waarom 15 miljoen betalen, als je kan onderhandelen naar 11? Of van 8 miljoen, 6,5 miljoen kan maken? Ajax is daar echt niet anders in, dan Feyenoord of PSV of bijna elke club dan ook op deze aardbol.

10 juli 2017 om 07:07

Ik snap heel dat gezeur op PSV niet, die hebben de afgelopen jaren toch altijd goed zaken gedaan in Nederland, waarbij ze altijd gewoon markt conforme prijzen hebben betaald.

10 juli 2017 om 09:57

Frtorres,

Nee dat is niet vreemd dat clubs zo min mogelijk betalen, net als dat het niet vreemd is dat de verkopende clubs zo veel mogelijk proberen binnen te hengelen. Dat is het spel van het onderhandelen. Huiberts is niet verontwaardigd, hij vindt het alleen vreemd dat o.a. Van Geel verontwaardigd zou zijn vanwege de zogenaamd hoge vraagprijs van AZ en dat je dat dan bovendien ook nog even aan de pers verteld. Hoog in de boom zitten hoort ook bij een gezonde bedrijfsvoering want we willen dat AZ gezond blijft en het liefst met een goed gevulde schatkist. De tijd dat we spelers voor een appel en een ei moesten verkopen is gelukkig voorbij.

Dit gezeur zie je iedere transfer window weer voorbij komen en ik snap echt dat gezanik niet van al die supporters terwijl het zo verschrikkelijk simpel is. Het is niet zo dat AZ met haar spelers loopt te leuren en van ze af wil, het is zo dat AZ een speler heeft die Feyenoord wil kopen. AZ hanteert geen vraagprijs maar wacht tot een club een bod uitbrengt, als dat bod te laag is krijgt, in dit geval, Feyenoord dat te horen en dienen ze met een hoger bod te komen.

10 juli 2017 om 13:32

Ik snap dat gebash ook niet maar waarom heb jij het over de verontwaardiging van Huiberts terwijl die alleen maar heeft gezegd dat er een hoop geschreven wordt en daar lijkt me geen speld tussen te krijgen.

En niet zeuren? Ik zie hier alleen maar gezeur en gejank. Degene die dat hoofdzakelijk zijn de Feyenoord supporters, de ene klaagt dat AZ teveel vraagt en de ander zeurt dat ze (luckassen en Haps) niet goed genoeg zijn. Ik zou dan ergens anders winkelen maar er zijn hier blijkbaar genoeg mensen die daar liever een potje over gaan janken.

Zoals meneer Waterreus hier zegt mogen de clubs zelf bepalen wat de transfersom is??
Tuurlijk dat is, maar 10 miljoen voor Haps is ook gewoon teveel. Doe er 3 A 4 miljoen vanaf dan zou ik het een prima prijs vinden.
Vind het tegelijkertijd wel lekker kort door de bocht. Volgens Waterreus mag de club de transfersom bepalen (wat ook zo is). Nou iedere club vindt dat hun speler 40 miljoen waard zijn, dan wil Ronald zeggen dat dat normaal is?
Tuurlijk is dit een extreem voorbeeld, maar als je het iets minder letterlijk opvat begrijp je ook wat ik bedoel.

10 juli 2017 om 03:05

Het gaat er niet zo zeer om wat jij (of ik) een goede prijs zouden vinden. Als AZ vindt dat Haps een bepaald bedrag waard is, dan hebben ze het recht dat te vragen.

10 juli 2017 om 08:20

Recht om dat te vragen, je zegt het goed. Maar dat zullen ze niet persee krijgen. Lees mijn bericht beetje verder naar onder.

Het merendeel van Nederland hekelt de houding van Ronald Waterreus. Die man is zelden op een verstandige opmerking te betrappen. Ook hier slaat hij de plank weer volledig mis. Ik volg het feyenoord en psv nieuws niet zo goed maar weet in ieder geval dat er bij ajax al tijden niet meer geklaagd word over dit soort zaken. Het is niet meer dan normaal dat clubs het maximale eruit willen halen en dat snapt de top 3 ook wel. Het is echter ook niet meer dan normaal dat ze doorschakelen naar alternatieven wanneer subtop clubs bedragen vragen die ver boven de marktprijs zijn. Net zoals er nu vele topclubs zijn doorgeschakeld naar een alternatief voor bijv Davinson Sánchez.

10 juli 2017 om 01:15

Hij slaat volgens jou de plank ''volledig'' mis, en vervolgens zeg je dat je het nieuws bij Feyenoord en PSV niet zo goed volgt. Dus in principe kan hij het voor zover jij weet toch nog voor 2/3 goed hebben...
Het verbaasd me echt hoe iedereen hier dit artikel en deze uitspraak helemaal op Ajax gaat betrekken. Terwijl hij Ajax niet eens concreet noemt. En toch is iedereen (lees: Ajacieden) beledigd. De vraag ging over Feyenoord en Psv, en de discussie gaat over Ajax. Apart.

10 juli 2017 om 01:34

"de oud-doelman zegt het schrijnend te vinden dat Ajax, Feyenoord en PSV voor een dubbeltje op de eerste rang wensen te zitten tijdens de onderhandelingen over spelers met andere Eredivisionisten." Staat dus letterlijk in de tekst Harrie. Dat ik voor Ajax ben betekent niet dat ik dit op ajax alleen betrek. Kan simpelweg niet oordelen uit de andere 2 hun perspectief doordat ik niet alles volg. Kan me overigens niet voorstellen dat ze in Rotterdam of Eindhoven wel huilie huilie doen hierover. Zou topclub onwaardig zijn.

10 juli 2017 om 01:46

Dat is wat in de tekst staat ja, maar niet wat Waterreus zelf heeft gezegd. De vraagstelling had namelijk betrekking op Feyenoord en PSV en daar gaf hij antwoord op. En ook al betrok hij Ajax er wel bij, dan nog: is dat het meest relevante aan deze discussie?
Je zegt dat je niet kunt oordelen over hoe andere clubs hierin staan, dus daarom zeg ik: hoe weet je dan dat hij de plank volledig misslaat? Verder ben ik het met je eens dat een dergelijke houding misplaatst is, bij welke club dan ook.

10 juli 2017 om 01:59

Hij slaat de plank minstens 1/3 mis en totdat jij of Ronald verteld wanneer en wie er hebben gereageerd namens Feyenoord of Psv lijkt het me aannemelijk om er gewoon van uit te gaan dat hij er volledig naast slaat. Hier en daar een "spelletje" om de prijs te drukken daargelaten heb ik in ieder geval niets voorbij zien komen. Het is tegenwoordig maar normaal om dit soort uitspraken te doen zonder iets te onderbouwen, leuk als je als ex profvoetballer een baantje wilt scoren zonder verder te hoeven presteren maar voor de meeste mensen is het behoorlijk storend wanneer dit soort gasten ons op tv uit leggen hoe het allemaal zit.

Alle clubs zeuren of hebben ooit wel gezeurd dat een speler teveel kost. Dat hoort bij het onderhandelingsspelletje. Waarom meteen 10 miljoen betalen, als je kan onderhandelen naar 7 miljoen? Dat de verkopende club een bedrag wilt hebben, hoeft niet te zeggen dat dat de "juiste" prijs is. Integendeel zelfs.

Wat betreft niet kunnen concurreren met de buitenlandse clubs en dat dat in de Eredivisie net zo is. Klopt. Helemaal gelijk. Echter wordt er niet verwacht dat de rest van de clubs meespelen voor de landstitel, maar wordt er wel jaarlijks Europees succes (overwintering) verwacht, soms zelfs geëist, van de traditionele top 3. Misschien dat "we" dat dan ook maar niet meer moeten doen.

Overigens betaald PSV meestal nog een behoorlijk bedrag voor binnenlandse transfers. Als je nagaat dat Luckassen naar verluidt voor over de 6 miljoen verkast naar Eindhoven. Vorig seizoen Ramselaar voor miljoenen. Het seizoen daarvoor Propper voor miljoenen.
Bij Ajax en Feyenoord idem. Al zijn er in het verleden wel ooit smerige spelletjes gespeeld, over het algemeen heeft de rest van de Nederlandse clubs weinig te klagen. En mocht de club niet willen verkopen aan de top-3, dan toch niet? Maar dan ook niet gaan klagen wanneer de top-3 over de grenzen gaat zoeken.

Je kan het ook omdraaien Waterreus.
Als een club buiten de top 3 een speler van de top 3 wilt willen ze ook voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
Dan zullen hun ook de vraagprijs moeten betalen en niet zeiken over een half miljoen.
Ronald is wel heel kort door de bocht.

10 juli 2017 om 13:48

Precies. Hoe vaak ik wel niet heb gezien dat ajax zo een club helpt door een speler transfervrij te laten gaan omdat die clubs te gierig zijn om een paar ton neer te leggen... zullen psv en feyenoord vast ook wel hebben. Wat dat betreft zijn ze wel hypocriet.

Natuurlijk mag je vragen wat je wilt, maar vraag je teveel, verdien je niets.

Het is niet meer dan logisch dat elke club zo min mogelijk wil betalen voor een speler en tegelijkertijd voor de eigen speler zoveel mogelijk wilt ontvangen. Wel kunnen we constateren dat ook in Nederland de markt verziekt is. Er zijn nog maar heel weinig clubs die een transfersom kunnen betalen en degene die dat wel kunnen worden geconfronteerd met hoge vraagprijzen.

Als een club uit het rechterrijtje langskomt voor een overbodige speler van een topclub kunnen ze niet eens meer 3 tot 5 ton vragen en wordt verwacht dat ze de speler transfervrij laten gaan. Sheraldo Becker vorig jaar was een perfect voorbeeld hiervan. Waterreus moet zich op het totaalplaatje focussen en niet enkel op wat losse flodders.

Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat spelers die de stap van de subtop naar de top maken vaker falen dan slagen. Veel spelers zijn de vele miljoenen die er gevraagd worden niet waard dus worden clubs voorzichtiger.
Het is maar goed dat Waterreus geen technisch directeur is want dan ben je als club zo door de euro's heen.

Vraag en aanbod. Als er geen club is die met 10 miljoen komt dan zal de vraagprijs vanzelf zakken. Als een buitenlandse club zo gek is om 10 miljoen te betalen dan is hij dat blijkbaar op dat moment waard.

Net zoals het risico bij de top3 is ten opzichte van de buitenlandse club lopen de subtop ook het risico dat als je te hoge prijzen gaat hanteren en daardoor zullen bepaalde transfers geen doorgang vinden dat spelers gaan mokken en gaan eisen bij contractonderhandelingen dat er een gelimiteerde afkoopsom in het contract komt te staan.

10 juli 2017 om 10:07

Die vraagprijs gaat alleen zakken als een club de betreffende speler perse wil verkopen. In het geval van Luckassen en Haps is dat helemaal niet aan de orde. AZ hoeft niet te verkopen en kan rustig afwachten tot een club concreet wordt en het bedrag bieden wat in de buurt komt van hetgeen AZ wil hebben.

10 juli 2017 om 10:37

Niks mis mee. Dat mag AZ ook gewoon doen. Risico is wel dat als Haps de lijn doorzet die hij heeft ingezet het laatste half jaar dat ook zijn waarde nogal kan verminderen komend seizoen. Maar AZ mag gewoon vragen wat ze willen vragen.

10 juli 2017 om 12:41

Klopt, hij kan ook van de trap vallen en daardoor levenslang invalide worden. In dat geval krijgt AZ helemaal niets en moeten ze hem gewoon blijven betalen tot einde contract.

Haps is pas 24 en als een club interesse toont en hem wil halen gaan ze er m.i. niet vanuit dat hij slechter gaat spelen, dan gaan ze er vanuit dat de speler nog gaat groeien en in dat geval zal zijn waarde sterk verhoogd worden, zeker met die krankzinnige bedragen van de laatste tijd.

10 juli 2017 om 13:51

"Pas" 24... dat is een leeftijd wanneer je al vrij compleet moet zijn en een leeftijd waarbij je als back binnen 2/3 jaar op je top zou zitten... dus weinig clubs die er zo naar zullen kijken...

Beste ronald waterreus,

Wanneer een club een vraagprijs bepaalt, hoeft dit niet 'het' bedrag te zijn waar de club die degene wilt kopen zich aan hoeft te houden. Vandaar VRAAGprijs, ze vragen er 10miljoen voor. Als de andere club 6 miljoen bied, word het waarschijnlijk rond de 8 miljoen.

Wanneer een huis te koop staat voor een vraagprijs van 220.000 KK - dan zullen veel mensen 200.000 KK bieden, en word het rond de 210.000KK.

Wat ik wil zeggen het gaat niet alleen erom wat az wil, maar ook wat de andere clubs een beetje willen.

Slap gezegd van waterreus feit is gewoon dat haps geen 10 mil waard en.feit dat dat voor eredivisie veel geld is in.engeland leggen ze dat zo neer omdat daar de nummer 18 van.het seizoen 200 mil kan bij schrijven

Natuurlijk wil iedereen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Het is gewoon goed beleid om zo min mogelijk te betalen voor welke club dan ook. AZ en Vitesse doen dat op hun beurt weer bij kleine Eredivisie clubs.

Maar in het geval van Haps hebben de topclubs gelijk; 10 miljoen is hij echt niet waard. En als AZ dat wel vraagt, dan is dat prima, maar dan ben ik blij dat Feyenoord verder kijkt.

Klagen heeft inderdaad weinig zin. Maar als voor spelers van die kwaliteit zulke sommen worden gevraagd zal de interesse snel worden verlegd vermoed ik. En dan blijft Haps wellicht teleurgesteld achter.

10 miljoen voor haps is ook best lachwekkend voor een matige back uit de eredivisie. Hoop niet niet dat Ajax zich ook in de strijd mengt.
Maar kijk ik bijvoorbeeld naar Orlando Engelaar dan werden daar ook idiote bedragen aan Ajax gevraagd. Voor Engelaar 15m. Vervolgens mag laatste een half jaar later voor 3M naar Duitsland vertrekken. Zoiets zie ik ook met Haps wel gebeuren.

Volgens mij betaald de top 3 altijd marktconforme bedragen in Nederland. Ik heb ze daar ook nog nooit over horen klagen. Nou zijn er natuurlijk clubs die waanzinnige bedragen vragen zoals bijvoorbeeld AZ voor Haps. 8-10 miljoen is gewoon teveel geld voor iemand waarvan je niet zeker weet of hij kan aanhaken. Maher heeft in die tijd ook 5-6 miljoen gekost (geloof ik) en heeft het nooit waar kunnen maken.

10 juli 2017 om 13:54

En dat is het voornaamste probleem inderdaad. Maher, sigthorsson, moisander, gudelj etc. Allemaal bedragen van rond de 5/6 miljoen die gewoon tekort kwamen voor de club waar ze heen gingen... dan kun je niet verwachten dat ze bijna het dubbele gaan betalen voor een speler die korter wist uit te blinken dan de meeste in dat rijtje...

Natuurlijk is het aan de verkopende de club om de vraagprijs te bepalen maar het is aan de kopende club om te bepalen hoeveel zij er voor willen geven

Onzin 10 miljoen is veel te veel, Zeker als Tete voor 3 verkocht word.
Zou toch echt andersom moeten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren