Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roep om harde maatregelen: ‘Dan maar geen kampioenschap voor Feyenoord’

Laatste update:

Ronald Waterreus is helemaal klaar met het hooliganisme in Nederland, zo laat hij dinsdag weten in zijn column in De Limburger. De oud-doelman stelt voor om Nederlandse clubs punten in mindering uit te delen bij het volgende voorval dat veroorzaakt wordt door hooligans, ook al weet hij dat het om 'één, twee procent onder zo'n achterban' gaat. "Dan maar geen kampioenschap voor Feyenoord, dan maar geen play-offs voor MVV."

Tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax op woensdag ging het mis, toen Davy Klaassen een voorwerp vanuit het publiek tegen zijn hoofd kreeg gegooid. De Ajacied probeerde na de onderbreking door te spelen, maar bleek te veel last te hebben en liet zich wisselen. Ook op vrijdag ging het mis bij de wedstrijd Helmond Sport - MVV Maastricht, toen supporters van de Limburgers vuurwerk op het veld gooiden. Het waren de zoveelste incidenten dit seizoen op de Nederlandse velden en Waterreus pleit dan ook voor puntenaftrek. “Ter vergelijking: rondom FC Barcelona - Real Madrid, toch net een wat grotere wedstrijd dan Helmond Sport - MVV, gebeurde afgelopen woensdag niets dat ook maar neigde naar hooliganisme.”

Waterreus gebruikt het voorbeeld van de Spaanse Clásico, omdat de misdragende ultra's van die clubs volgens de columnist al jaren de toegang tot de stadions wordt ontzegd. "De boodschap: jullie komen gewoon niet meer binnen. Nooit meer. Sindsdien verloopt El Clásico doorgaans zonder problemen", stelt Waterreus. De voormalig PSV'er vindt dat het in Nederland ook die kant moet opgaan, al heeft ook hij nog niet dé oplossing voorhanden. “Elke clubdirectie kent die één, twee procent hooligans onder z’n achterban. Het is dan ook aan de clubs om die lui permanent te weren. Doen ze dat niet, dan zou de club meteen een punt in mindering moeten krijgen wanneer de fans zich misdragen. En bij het volgende vergrijp twee. Enzovoort. Dan maar geen kampioenschap voor Feyenoord, dan maar geen play-offs voor MVV.”

Waterreus stelt tot slot te weten dat zijn voorstel niet helemaal eerlijk is, maar denkt wel dat het een maatregel is die zal helpen om het hooliganisme te verminderen. “Het zorgt er wel voor dat clubs, na al dat pappen en nathouden van de laatste jaren, eindelijk eens écht een vuist gaan maken tegen die sneuneuzen onder hun gasten. Alleen zo sterft hooliganisme uit.” De dag na het veelbesproken voorval in De Kuip kwam de KNVB al met verscherpte maatregelen. De scheidsrechter zal een wedstrijd in de toekomst direct definitief staken als een voetballer wordt geraakt door een voorwerp dat door toeschouwers is gegooid. Als een speler niet wordt geraakt maar er wel voorwerpen op het veld terechtkomen, wordt de wedstrijd bij de tweede keer direct gestaakt.

Ben jij het eens met het voorstel van Ronald Waterreus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelofelijke onzin dit. Ga maar eens flink optreden tegen die fans maar laat het sportieve gedeelte met rust. Liever een kampioenschap voor clubs met een paar wedstrijden zonder fans dan punten in mindering mét deze tokkies op de tribune. Moet je voorstellen dat PSV of Ajax kampioen worden omdat Feyenoord fans zich misdragen. Daar is toch werkelijk niémand blij mee.

Los van dat dit praktisch gezien ook nooit te handhaven is. Moet je voorstellen dat Willy uit Eindhoven of Sjaakie uit Amsterdam de Kuip in sluipt om een aanstekertje te gooien zodat Feyenoord wat puntjes minder heeft.

Mag nooit ten koste gaan van het voetbal en de club dit wat mij betreft. Ga maar eens flinke straffen en boetes uitdelen en zorgen dat je genoeg camera’s op de onderste vakken hebt staan dan zal het ook snel genoeg klaar zijn.

11 april 2023 om 17:56



Misschien is dat dan wel een les voor die zogenaamde supporters. Als je ziet dat je club punten in mindering krijgt dan ga je wel nadenken hoor. Het moet eens klaar zijn met dat geaai over de bol. Hier in Nederland kennen we het woord straffen niet. En of dat nou Feyenoord is of Ajax of welke club dan ook dat boeit niet. Pak ze gewoon goed en misschien gaan de clubs zelf dan ook eens wat beter nadenken over hoe ze mee kunnen helpen dit gedrag uit te roeien. En dan heb ik het ook over dat vreselijke vuurwerk. Je gaat met je smoel zichtbaar op de tribune zitten en zodra je je gezicht bedekt om iets uit te vreten wegwezen.

11 april 2023 om 18:01

Ik vraag me af of zo’n op dat moment (mag je toch wel aannemen) doorgesnoven of dronken gek in the heat of the moment echt nadenkt over de gevolgen van zijn gedrag. Dan dupeer je dus alle fans + spelers en technische staff van een club omdat één idioot het niet op een rijtje heeft. Focus je dan op die ene idioot en niet op alle mensen die het wel goed doen.

Daarnaast denk ik dat ‘beter nadenken’ al veel te ambitieus is voor dit soort gasten dus vraag me af of het nut heeft zo’n maatregel. Als ze dat vermogen hadden zouden ze überhaupt niet een aansteker naar iemands hoofd gooien puur omdat hij het shirtje van de rivaal draagt.

11 april 2023 om 18:20

Het probleem is dat met deze huidige softe aanpak het dweilen met de kraan open is. Er is altijd wel weer een idioot die maling heeft aan het stil leggen van een wedstrijd of wedstrijd zonder publiek, boete voor de club. Stadionverbod wordt amper op gecontroleerd. Het is praktisch een uitnodiging om het wel te doen voor de eeuwige roem. Van de week dook er een filmpje op van zo’n doorgesnoven idioot die in het vak zat waar dingen op het veld gegooid werden. Hij vertelde met trots dat “zij” de club dragen…

Nou moet je eens zien of ze de club nog “dragen” als door hun gedrag de club punten gaat kosten.

11 april 2023 om 18:25

@ryjuu "er is altijd wel weer een idioot die maling heeft aan het stil leggen van een wedstrijd of wedstrijd zonder publiek, boete voor de club."

Volgens mij leg je hier precies uit waarom de voorgestelde maatregel van Waterreus dus geen nut zal hebben.

"Nou moet je eens zien of ze de club nog “dragen” als door hun gedrag de club punten gaat kosten. . "

^ Ik geloof namelijk dat je hierboven al aangeeft dat ze maling hebben aan wat hun gedrag voor de club betekent.

Ik ben het met je eens dat de aanpak te soft is, absoluut. Maar dat mag harder richting de idioten die dit gedrag vertonen, niet tegen de clubs en alle fans die zich wel gewoon gedragen.

11 april 2023 om 18:28

Dan gaan supporters van andere clubs op de thuis tribune shit op het veld gooien. Hoppakee de concurrent punten in mindering.

Deze idioten gewoon persoonlijk hard straffen. Stadionverbod voor het leven en 15k boete. Helemaal prima.

11 april 2023 om 18:48

Nou ja maling hebben aan de club niet. Ik denk gewoon dat deze idioten zich niet realiseren wat het voor financiele impact heeft op de club in negatieve zin of in ieder geval daar niet al te druk om maken. Zwart wit gezegd zijn het gewoon simpele zielen die alleen het sportieve plaatje zien van winnen of verliezen.

Daarnaast worden ze min of meer wel gedwongen na te denken. Punten aftrek kan je club een prijs kosten, of ticket voor Europees voetbal. Dat heeft wel voelbaar impact. Sociale controlle onder supporters zou denk ik hierdoor ook stijgen. Aan het eind van de rit denken deze idioten nog altijd dat ze de club in hun eigen bekrompen wereldje op de een of andere manier aan het helpen zijn. De boetes en eventueel publieksverbod moet maar voor lief genomen worden. Maar met sportieve straffen wordt dit idee al snel de grond ingedrukt.

Maar ja het zijn aannames natuurlijk. In iedergeval is ondertussen wel gebleken dat de huidige straffen de idioten er niet van weerhouden dit soort dingen te doen



11 april 2023 om 18:54

Je kan wel controleren op stadionverboden, echter ga je dan wel inbreuk maken op privacys.
Camera's beschikken al over zogenoemde 'face recognition' met een accuratie van 99%.
China werkt al jaren op die manier, 3x door rood lopen en je mag geen huis kopen voor de komende periode.
Boetes op je naam maar wel winkelen? Eerst de boete betalen.
Wat ik me afvraag, als je dit invoert, waar eindigt het.
Je gaat zonder technologie geen stadionverboden accuraat kunnen handhaven.
Dus of je voert een zero tolerance beleid zoals nu, iets gooien en raken is staken of je gaat echt met een Stasi regime te maken krijgen.
Echter is mij niet helemaal duidelijk, als er plastic bierbekertjes worden gegooid en je raakt iemand, is dit dan ook staken?
Van mijn part mag dit echter heb ik het idee dat dit dus alleen geldt voor voorwerpen als: aanstekers, batterijen en munten.
Als je al het gegooi al verbied, kom je denk ik een heel eind.
Punten in mindering brengen is echt een hele wazige oplossing.
Echt een typische opmerking voor iemand die totaal geen gevoel bij de hele situatie heeft.
Ja je moet echt strak zijn, maar punten in mindering is natuurlijk krankzinnig.
Dan gaat de KNVB meer werk hebben aan het punten in mindering brengen dan aan de raddraaiers op dit moment.

11 april 2023 om 19:10

Het systeem met punten in mindering is al actief in Frankrijk. Ik weet niet of je daar recent nog weleens een wedstrijd hebt gezien? Voor mijn gevoel heeft het de problemen daar in ieder geval nog niet echt opgelost..

11 april 2023 om 19:47

voetballR Het geldt volgens mij ook voor alles wat op het veld gegooid wordt. Dus ook bekers. Tijdelijk staken, en bij de tweede keer definitief staken. Als iemand geraakt wordt, meteen definitief gestaakt.

11 april 2023 om 19:59

Ik denk dat er best een verschil zit tussen het weren van relschoppers bij voetbalwedstrijden en het door jou aangehaalde Stasi regime, VoetballR. Het eerste lijkt me geen probleem, het tweede lijkt me 100x de overtreffende trap.

11 april 2023 om 22:12

De term face recognition betekent een database bijhouden van stadionverboden, o.a. foto's/mugshots.
Dat betekent wel een Stasi regime, want alles gaat bijgehouden worden, waar wij in NL dus totaal niet van houden.

11 april 2023 om 22:20

@jtjevtt als de harde kern dit weet, dan gaan die juist de jonge fans onder groepsdruk uitlokken tot dit soort daden. Iedereen weet wie de rotte appels zijn bij elke club. Maar zelfs met een stadionverbod kan je het stadion inkomen. Iets wat bij menig club gebeurd. Ik zou anders voorstellen om dit soort risico wedstrijden in bijvoorbeeld de Galgenwaard(utrecht) te laten spelen met als publiek kinderen van het UMC. Waarbij de kosten dan vanuit de KNVB komt voor de "kosten" van het stadion. Kinderen van het UMC hebben de dag van hun leven

11 april 2023 om 22:59

Simpel. Iedereen controleren bij de ingang.
Dan kan er nóóit vuurwerk ed mee naar binnen. Iedereen id bewijs laten zien. Onder scanner: stadionverbod; kom je er niet in en mag je meteen melden bij de politie waarom je toch naar stadion komt.
Of beter; als je stadion verbod hebt moet je altijd tijdens de wedstrijd van die club je melden op het politiebureau. Elke wedstrijd.

12 april 2023 om 06:23

Dat is naar mijn idee nog steeds de beste oplossing inderdaad, meldplicht wanneer je club speelt.

12 april 2023 om 11:27

centrale meldplicht in Zeist bij de Knvb.
Je zet daar een paar units neer met 1 ME peloton.
Melden bij de ME en aftekenen. Natte handtekening dus niks digitaal.
Als je een stadionverbod hebt spaar je een seizoenskaart uit dus daar kun je een trein-abonnement voor aanschaffen.
Enige nadeel is dat je dan niet de leukste mensen van de verschillende clubs bij elkaar hebt, maar dat moet dat peloton toch kunnen handelen.
Kosten van dit gebeuren moet toch op te brengen zijn voor die 38 teams (34 clubs).

12 april 2023 om 11:32

extra:
ik geef natuurlijk een eerste opzetje.
Niet alle details zijn uitgewerkt.

11 april 2023 om 17:59

Ben het hier inderdaad wel mee eens. De spelers straffen voor het gedrag van de fans gaat veel te ver. Wel vind ik dat de spelers zich zeer duidelijk zouden moeten uitspreken tegen dergelijke 'supporters'. Dat gebeurt misschien nog wel te weinig, naar mijn mening.

11 april 2023 om 19:39

Maar waar waren al deze gasten met die grote mond toen er een speler bij psv het veld op liep?
Ze komen nu met bosjes uit de grond en terecht hoor maar ik kan me de ophef van toen niet zo herinneren van andere incidenten en dat baart me dan zorgen..

11 april 2023 om 19:51

Je hebt een punt dat de ophef toen minder was, maar het incident met Klaassen was kennelijk de druppel en nu wordt er eindelijk wat gedaan om dit te stoppen.

Om nou steeds als er iemand wat van zegt te roepen 'waar was je toen?' is ook weer overdreven. Waarom baart dat zorgen?

11 april 2023 om 22:30

Het baart me zorgen dat mensen selectief zijn.. Waterreus is natuurlijk een psv supporter en heb niks gehoord toen om zijn club te benadelen…

Het probleem is niet van nu maar van jaren jaren terug.. er wordt nooit wat aan gedaan en nu gaat er ook weinig gebeuren..
nu maak de Knvb een statement om een wedstrijd stil te leggen alleen wat wordt er nou gestraft… ?

Als dit wil uitbannen moet je met straffen komen en niet met slappe hap acties

12 april 2023 om 01:44

Ik vind het juist wel goed dat de KNVB nu met duidelijke regels komt wat de gevolgen zijn als er dingen op het veld gegooid worden. Je kunt niet nu Feyenoord gaan straffen voor iets dat eerder onbestraft bleef.

Daarnaast is het nu voor iedereen duidelijk, en had het ook een hoop problemen gegeven als je de Kuip na dit incident naar huis had gestuurd. (ik sluit ook niet uit dat 'de driehoek' problemen voorzag bij definitief staken en daarom heeft aangedrongen op doorspelen)

11 april 2023 om 21:39

Die Waterreus heb een hekel aan Feyenoord altijd negatief.

12 april 2023 om 02:02

Ik denk niet dat hij in dit geval negatief is over Feyenoord. Hij benoemt alleen dat het voorstel dat hij doet (op basis van de huidige stand) dan maar gevolgen moet hebben voor bijvoorbeeld Feyenoord of MVV.

11 april 2023 om 21:59

Kunnen ze blijkbaar niet, anders hadden ze die fans echt wel aangepakt.

En het is al de zoveelste keer.
Als normale voetbalfan ben je hier toch helemaal klaar mee.

Sommige clubs kunnen blijkbaar de spelers geen veiligheid garanderen dus dan ben je als club ook aansprakelijk.
Nogmaals het is de zoveelste keer dat er wat gebeurt.

11 april 2023 om 22:01

Daarnaast is het ook niet heel eerlijk, dan zou Feyenoord nu gestraft worden door een voorval in de beker. Gaan we dan ook na elke wedstrijd even kijken hoe vaak spelers provoceren? Lees dit als schwalbes, blessures faken, kaarten aannaaien, zeuren en zuigen bij de scheids en opzettelijk juichen bij de tegenstander? Dit turven en bij zoveel streepjes Een wedstrijd schorsen? Dit gedrag blijft namelijk vaak onbestraft en lokt wel reacties uit. Ik praat hierbij uiteraard niet de het gooien van spullen uit de tribune niet goed. Maar als je ziet wat spelers soms doen betreft uitlokken van gedrag tegenstanders en publiek moet daar ook is aan gewerkt worden.

Helemaal mee eens. Moet echt een keer klaar zijn. Dalijk beland zo'n batterij in een speler zijn oog of erger.

11 april 2023 om 17:55

Je moet niet de spelers en coach pakken, maar de verantwoordelijken. Doe dan maar 15.000 boete als je gepakt wordt, een levenslang stadion verbod en sluit desnoods het desbetreffende vak voor 3/4 wedstrijden

11 april 2023 om 17:56

Tsja maar je hebt zelf ook gezien dat gasten met een stadionverbod ook in het stadion gaan zitten.. daar moet veel strenger op gecontroleerd worden.

11 april 2023 om 17:58

Dat werkt dus niet hier in Nederland is wel duidelijk toch? Stadionverbod is een lachertje hier in nederland. En 3 a 4 wedstrijden vak sluiten daar straf je de daders ook niet mee.

11 april 2023 om 18:38

Zeker niet als ze dan wel kaarten mogen kopen voor andere vakken wat je dan vaak alsnog ziet.

11 april 2023 om 23:01

@messibazoer. Dan krijg je die slappe lui van fc utrecht die degenen van het gesloten vak kaartjes geven voor elders in het stadion. Niet alleen fans, maar ook bestuur kan blijkbaar soms tuig zijn..

11 april 2023 om 17:59

Erger? Erger dan in het oog? Waar komt die batterij dan? In zijn kont? Op de rooie knop van de president van de VS?

11 april 2023 om 18:38

Nou wat dacht je van op de slaap, dat kan dodelijk zijn. Moet ik hier echt alles uitleggen?

11 april 2023 om 18:52

Op de rode knop 🤣 dat zou wel naar zijn.

11 april 2023 om 19:01

Oké ja de slaap zou ook onhandig zijn. Bedankt voor het uitleggen!

11 april 2023 om 18:01

Jij weet 100% zeker dat het een batterij was wat Klaassen raakte?

11 april 2023 om 18:06

Zeker! Heb op Facebook gestaan!!

11 april 2023 om 20:23

Fakebook..net als de rest van sociale media…als het daar staat is het waar

11 april 2023 om 19:16

Of een fakkel. Ook heel erg.

11 april 2023 om 19:23

Een brandende fakkel naar een speler gooien? Daar heeft Klaassen met zijn kale hoofd niks van. Maar wappie Pierre piept dan opeens wel anders denk ik, als zijn bos krullen smelt. Het blijft wel een mooi onderwerp trouwens: dingen gooien naar spelers en waar je ze dan wel of niet zou mogen raken en hoeveel last de spelers daar dan van zouden mogen hebben en of missen wel toegestaan is.

11 april 2023 om 19:49

@Leidsehood, ik gooi ook altijd met blikken verf naar collega's, is heel normaal dat je andere mensen die werken bekogeld met van alles en nog wat, een voetballer hoort zo'n aansteker gewoon terug te koppen

11 april 2023 om 20:40

Ik had al zo'n idee dat dit gewoon verkeerd begrepen wordt. En zeker van een voetballer mag je dan ook wel iets meer kopkunsten verwachten. Ik weet dat 't een grapje is, maar dit is bijna het niveau van het gesprek soms (Klaassen moet doorspelen dit kan nooit zoveel pijn doen etc.)

11 april 2023 om 20:55

Ik kan me nog een wedstrijd van NAC herinneren waarbij scheidsrechter Temmink besloot tot definitief staken van de wedstrijd wegens het gooien van 'vislood'. Jawel! 22 jaar later is het weer zover.

Het is een probleem van onze samenleving in mijn ogen en niet een probleem van de clubs. De clubs kunnen hier gewoon verrekte weinig aan doen. Puntenaftrek zou er bovendien voor kunnen zorgen dat je als supporter van een andere club eens lekker met het shirt van een ander op de tribune gaat zitten.

Maar goed voor Waterreus zijn doen vind ik dit nog wel redelijk verstandige teksten.

11 april 2023 om 18:06

Maar Waterreus geeft juist echt precies aan dat het in andere landen, dus bij andere clubs wel kan. Dan kunnen clubs er dus wel prima wat aan doen. Het is toch te gek voor woorden dat een club zegt dat ze iemand met een stadionverbod niet kunnen weren.

11 april 2023 om 18:10

Ook bij de laatste classico werden er aanstekers op het veld gegooid. Dus Waterreus zijn 'feiten' kloppen niet. En in bijvoorbeeld Engeland werkt het wel omdat men daar meldplicht heeft ingesteld. Zonder meldplicht is er een grens aan wat clubs kunnen doen.

11 april 2023 om 18:56

Als je alleen de samenvatting kijkt gaat het in Spanje en Engeland inderdaad perfect. Gewoon ander camerabeeld instarten als er een streaker op het veld loopt werkt ook.

11 april 2023 om 20:56

Een streaker maakt zich niet schuldig aan fysiek geweld jegens de spelers of technische staf. Wellicht wel psychische pijn....

Valt wat voor te zeggen natuurlijk. Misschien worden zulke idioten dan gecorrigeerd, omdat ze de club ook op de ranglijst schaden. Ben er zelf niet echt een fan van het idee, want wat merk je dan aan als misdraging? Spreekkoren? Voorwerpen gooien? Bierglazen op het veld? Echter, als ze dit zouden willen doen, dan kun je daar nu niet mee aankomen. Dan moet je dat aan het begin van het seizoen afspreken met alle clubs en duidelijk naar buiten brengen.

Waterreus is volgens mij te lang niet in het water geweest. Want met deze opmerking laat hij zien zich niet als een vis in het water te voelen.

Man man man wat kansloos zeg. Punten in mindering is voor financieel wanbeleid, absolute excessen zoals wekelijkse rellen en zelfs moorden. Anders had dit seizoen de halve competitie al punten in mindering gehad.

11 april 2023 om 17:56

Of hij is te lang onder water geweest… Ik neem hem niet meer serieus sinds hij geen Feyenoorder opnam in de beste 11 van de klassieker.

Eerst stelde hij al 0 Feyenoorders op in een gezamenlijk elftal van Feyenoord en Ajax spelers dit seizoen. Nu weer dit soort onzin. Je krijgt bijna het gevoel dat hij geen fan van de club Feyenoord is? Overigens wel jammer dat hij psv in dit verhaal niet benoemt met die hooligan. Verder heeft hij ook zijn feiten nog eens niet op orde. Bij El Classico werd ook met aanstekers gegooid. Maarja, waarom zou je jezelf laten afremmen door feiten?

11 april 2023 om 18:04

Hij hoeft ook geen fan te zijn, hij hoeft zelfs niet neutraal te zijn. Maar enig vorm van minieme nuance zou leuk zijn. Iedereen weet dat Ronald dit nooit had gezegd als het PSV was die in deze schoenen stond. Dan was hij nu Koning Bagataliseren geweest. Mooi laten lopen zo’n vent.

11 april 2023 om 19:20

Feit is ook dat Waterreus heeft aangegeven dat er genoeg spelers van Fey in dat elftal horen, maar hij vooral een punt wilde maken naar de chaos in Amsterdam zoals hij nu ook weer probeert de doen. Stel je eens voor wat Slot met 110 miljoen aan budget had kunnen doen… Dat je wijst naar PSV is natuurlijk terecht, maar nergens zijn de problemen qua supporters zo groot als bij Feyenoord. Het is toch belachelijk dat je als TV kijker ineens geconfronteerd wordt met een Kuip die lijkt op een MMA Arena? Dat Feyenoord dit als oplossing snap ik, maar zowel de KNVB als ESPN zouden gewoon moeten eisen: of de supporters gedragen zich of het vak blijft leeg. Desnoods overal netten en de camera kant leeg. Nu krijg je toch een beetje het gevoel dat er naar een oplossing wordt gezocht, zonder het probleem aan te pakken.

11 april 2023 om 19:27

ESPN mag natuurlijk nooit inspraak krijgen in dit verhaal. Als ze het niet eens zijn, zenden ze het niet uit. Enige statement wat ze kunnen maken. Veiligheid van spelers (mits noodzakelijk geacht) is ten aller tijden belangrijker dan de mening van een mediamagnaat.

Volgens mij raapte de keeper van real toch echt een aansteker van de grond! Doe hij aan de scheidsrechter gaf!!?? Heb je wel gekeken Ronald? Of wat is dit voor totale onzin.!

11 april 2023 om 17:59

Daarnaast lagen er enkele jaren geleden volgens mij gewoon varkenskoppen op het veld bij de corner vlag tijdens Barca real! Dus wat lult hij nou?

11 april 2023 om 19:19

Jaren geleden is niet relevant. Ze hebben volgens hem actie ondernomen waardoor het nu niet meer zou voorkomen. Dat het probleem niet echt is opgelost is een ander verhaal.

Hahaha….deze man is echt lachwekkend en volgens mij niet goed bij zijn hoofd. Dit soort praktijken gebeuren al sinds jaar dag. Bij zijn eigen club rende er laatst een supporter het veld op en viel de keeper van de tegenpartij aan, nog veel extremer. Daar heb ik hem niet over gehoord. Het begint echt op te vallen dat deze man helemaal niets met Feyenoord heeft en roept alleen maar onzinnige dingen over Feyenoord. Nu zijn club op de 3e plaats staat, moeten er in ene dat soort rigoureuze maatregelen genomen worden tegen een club die bovenaan staat, zodat zijn cluppie nog kans maakt op het kampioenschap. Het was notabene nog tijdens een bekerwedstrijd ook, hij spoort echt niet. Hoe doorzichtig en wat een kwal van een vent is dit toch.

Hier heb je niets aan. Je moet degene die rotzooi trapt individueel keihard aanpakken en de beste manier daarvoor is nog altijd financieel. Fakkels/aanstekers/baterijen/bier op het veld/spelers gooien? Gelijk een boete van 25.000 uitdelen. Elk stadion hangt vol met camera's en op deze manier is het binnen een jaar gebeurt met deze fratsen.

Ik denk dat je beter eerst wat gerichtere oplossingen of straffen kunt proberen al ben ik niet per se tegen een keer een wat groter deel straffen in de hoop dat het effect heeft op de rotte appels. Begin bijvoorbeeld met een keer een vak leeghouden, daarna een hele zijde of het hele stadion. Mocht t dan nog een keer fout gaan dan punten aftrek. Hopelijk krijg je hierdoor wat onderlinge controle.

Daarnaast moet er gewoon betere gerichte handhaving komen op de probleemgevallen. Meldplicht bij een stadionverbod en betere controles bij de poortjes. Ik vroeg me ook af of speurhonden geen optie zijn om het vuurwerkprobleem op te lossen. Bij de Kuip is het vaak halfslachtig fouilleren omdat het anders te lang duurt en met honden kun je mss gerichter zoeken.

Het belangrijkste naar mijn mening is echter dat er een duidelijk plan komt met vaste straffen bij bepaalde overtredingen en herhalingen. En dat dit dan bij het nieuwe seizoen in haat. De media is nu lukraak maar wat aan het roepen en opeens lijkt de maat vol (eindelijk). Maar laten we dan met een goed structureel plan komen in plaats van nu een beetje dreigen met puntaftrek bij Feyenoord (schijnt dat de KNVB dit heeft gedaan) midden in een seizoen terwijl er al zo veel meer mis is gegaan.

11 april 2023 om 21:00

Een vak leeghouden heeft ook geen effect. Dat is bij Utrecht al gebleken nadat ze zich vocaal hadden misdragen tegen Ajax. Die figuren zaten gewoon de wedstrijd erop in een ander vak te lachen. Je zou het voor een langere termijn moeten laten gelden. Tien thuiswedstrijden zonder publiek, dus ook niet in de Skyboxen.

Nou, Waterreus laat weer merken dat hij het niet zo op Feyenoord heeft.
Ook nu weer met zijn puntenaftrek verhaal....spreek je nou gewoon eens uit dat je gewoon een hekel hebt aan Feyenoord.... ben je klaar en hoeven we je toekomstige onzin ook niet meer te lezen hier.

Kunnen we Waterreus de toegang tot talkshows ontzeggen en hem geen podium meer geven?

“Rondom Barcelona - Real Madrid gebeurde afgelopen woensdag niets dat ook maar neigde naar hooliganisme.” Nee beste Ronald, tijdens deze wedstrijd gebeurde exact hetzelfde als tijdens Feyenoord - Ajax, enkel raakte de gegooide aansteker daar de speler(s) niet. Ongelooflijk hoe weinig research bepaalde columnisten doen en hoeveel ze maar wat roepen.

De kan in het rijtje met “Nederland moet de voetbalwet in Engeland overnemen” en “in Duitsland gebeurd nooit wat.”

Wordt wel gemakkelijk zo om je club te helpen. Ga je bij een club zitten die het goed doet en gooi je van alles op het veld. Hoppa. Punten in mindering.

Ik ben het met hem eens. Ongeacht wie het is, het moet afgelopen zijn. Als hun 'geliefde' club stelselmatig prijzen misloopt vanwege 'supporters', dan voelen ze het vanzelf en gaat de club hardere maatregelen treffen.

11 april 2023 om 18:25

Ik neem aan dat iedereen tegen dit soort mafketels is, en het dus stelselmatig wil weren. Probleem is dat wij in Nederland dit met de politie (meldplicht) niet voor elkaar krijgen. Clubs krijgen door vrije verkoop nooit 100% buiten de deur. Andere mogelijkheden (apps bijvoorbeeld) worden niet/nauwelijks onderzocht. Meerendeel van de burgermeesters kan je waarschijnlijk ook geen enkele app noemen die dit kan faciliteren. Zal wel geen prioriteit zijn, tot het een hot item is. Dan lekker weer populair doen hoe slecht de situatie is (en er niet op handelen).

en moet je voorstellen dat PSV straks degradeert... aii... die had Ronald niet zien aankomen. Maar serieus, hij ziet met argusogen dat Feijenoord zich nu misschien wel voor een langere periode gaat melden bij de titelstrijd en dat gaat ten koste van Ajax maar meer nog PSV omdat hun budgetmogelijkheden straks benaderd worden door Feijenoord. Dus vandaar deze wat onbesuisde (!) reactie van 'ons Ronald'.

Waarom de club straffen voor iets wat een supporter heeft gedaan???? Simpeler is om tickets op naam en sofinummer te verkopen en als iemand ze kaart wil verkopen dit kenbaar te maken via een website en pas goedkeuren wanneer het goed is. Op die manier heb je altijd een persoon bij een stoel in je systeem staan

11 april 2023 om 18:31

Vraag van mijn kant: Is dat AVG-technisch gezien toegestaan? Wie zorgt ervoor dat mijn BSN niet via een datalek op straat komt als FC Twente wordt getroffen door een hackersgroep? Ik weet niet of dit realistisch is namelijk. Persoonlijk heb ik er weinig moeite mee hoor, maar ik ken genoeg mensen die dit echt niet zien zitten. En dat zijn dan nog nieteens de mensen met de stadionverboden hebben of die gekke dingen doen. Daarbij kan ik natuurlijk het BSN van mijn broer gebruiken om een ticket aan te schaffen. 100% identiteit-controle bij de poort is ook niet haalbaar.

11 april 2023 om 18:39

Eens. Niet aan beginnen. Het regent datalekken in Nederland.

11 april 2023 om 19:04

Dan kan er vast nog wel eentje bij!

Maar nu even serieus, zeker als deze oplossing de veiligheid in stadions ten goede zou komen dan ben ik helemaal voor. Een meldplicht brengt zoveel kosten met zich mee dat ik helemaal voor dit idee zou zijn als dit de problemen zou verhelpen.

11 april 2023 om 19:30

Het regent datalekken? Oh oh oooh even rustig ademhalen... OK nee ik vind dit wel een goed idee, verplichte identificatie bij het kopen of doorverkopen van een kaartje. Maar als je ziet hoe snel ze bij Feyenoord de 25 mensen oppakten na de klassieker, lijkt het al wel goed geregeld op zich toch?

Daar hebben we Waterkneus weer, zit altijd zo blij te kwispelen als n pup wanneer hij mee mag praten.
Nadeel is dat ie dan zo stom gaat lullen!
Lekker selectief ook!
Geen woord over zijn eigen club.
Ik was zelf helemaal klaar met de wedstrijd na die aansteker dus dan zou je als goeie supporter en club dubbel gestraft worden, dat slaat natuurlijk nergens op.
Zorg dat de daders gepakt worden en laat ze opdraaien voor alle misgelopen kosten of boetes en kom op met die meldplicht!
En Ronald ga je vrouw vervelen met dat domme geouwehoer! Doe ons alsjeblieft een plezier

Wordt er straks niemand meer kampioen, afgelopen weekend dikke rellen in Duitsland en 6 vergelijkbare incidenten in Engeland. Laten we nou niet net doen alsof Nederland een uitzondering is

Op zich zou dit prima kunnen, maar dan wel vanaf nu en niet dingen van vorige week nog aanpakken. Gewoon een statement, dat als staken volgens die nieuwe voorschriften nodig is, de wedstrijd zonder supporters wordt uitgespeeld en de club van de daders 3 punten in mindering krijgt. De punten van de wedstrijd gelden gewoon, dit wordt gewoon op de ranglijst gedaan.

11 april 2023 om 18:33

Overigens werkt dit natuurlijk alleen met kaartjes op naam en controle bij ingang van het stadion.

Als wij de spaanse voetbalbeleving krijgen krijgen, dan wil ik iig hun voetbalkwaliteit er voor terug op het veld 😂

Maar zelfs dan hoeft het voor mij eigenlijk niet, god wat is het daar saai zeg.

Helemaal mee eens, feyenoord hoort gewoon puntenaftrek te krijgen. Misschien leren de fans dan wel hoe ze zich moeten gedragen.

11 april 2023 om 18:55

Goed plan, bij Ajax Feyenoord vloog er ook vanalles richting Gimenez dus die mogen ook wel wat punten inleveren. PSV mag komende 5 jaar natuurlijk geen Europees spelen na hun veldbestormer. En Groningen moet gelijk degraderen en dan vergeet ik nog wel het nodige maar het word reuze interessant zo!

11 april 2023 om 19:03

Ik zeg Ajax en Feyenoord allebei 4 punten in mindering!

11 april 2023 om 19:07

Ik zeg Ajax, PSV en Feyenoord 20 punten in mindering. Weet je wat, gooi AZ er ook maar bij 😉

11 april 2023 om 19:22

Ik zag bij Twente laatst ook wat vuurwerk. Dit betekent dat Sparta zich mag opmaken voor het eerste kampioenschap in bijna 65 jaar!

11 april 2023 om 19:46

Lekker joh Sparta in de Champignons League.

Dit helpt echt helemaal niks, alsof een hooligan daar aan denkt. PEC fans slaan kinderen in elkaar, die houden zich echt niet in wanneer PEC punten in mindering zou krijgen. Ajax supporters die Gimenez 500 voorwerpen naar de kop slingeren houden daar ook geen rekening mee

Onzin, dit heeft niets met de prestaties van de spelers te maken. Want die is dikverdiend dit jaar.
Groeten van de concurrentie

Dhr waterreus vergeet 1 ding onze veldbestormer in eindhoven,aanvallen van lhbti jongeren dus psv naar de 2e klasse feyenoord geen kampioen ajax wegens het gooien van bier en voorwerpen naar jimenez in de arena az en Twente daar zal ook wel iets gebeurd zijn dus gaan we met excelsior de championslique in hij is echt zijn verstand verloren maar hij moet wat roepen want niemand wil naar hem luisteren

Ja top, dan als Ajacied in een Feyenoord shirt de tribune op en gooien maar.

Het straffen van een club door puntenaftrek gaat voor mij veel te ver. Maar je zou kunnen denken aan het spelen van een wedstrijd met een leeg vak vanwaar een voorwerp wordt gegooid.

Geweldig plan! Dan degraderen Feyenoord en Ajax met -50 punten, Excelsior kampioen met 24 punten...

Ik ben er wel voor hoor.
Het is bij Feyenoord helaas structureel een probleem met die "fans" of ze slopen een fontein in Rome , nu dit weer.
Als ze door de UEFA al zo vaak gestraft zijn is het zeker geen incident meer te noemen.

Feyenoord kan er blijkbaar niks aan doen aan de het wangedrag anders hadden ze het wel gedaan neem ik aan.
En die randdebielen begrijpen het blijkbaar niet hoe erg ze hun club benadelen.

Aan de andere kant is het ook de club die die mafklappers in het stadion laat, dus dan is de fout dus ook bij Feyenoord die de spelers op het veld geen veiligheid kan garanderen. Zo kun je het natuurlijk ook zien...


Of gewoon een kunststof/plexiglas kap plaatsen, van het dak van de tribune een mooie koepel achter het doel. Inbouwen die bende.
Kunnen wij aapjes kijken net als in de dierentuin. Misschien snappen ze dan hoe achterlijk ze zijn. Blijven die rookwolken ook mooi buiten het veld...
Is maar onzin natuurlijk maar rigoureus aanpakken vind ik een prima plan, hoe dan ook.

11 april 2023 om 22:32

Het is zo structureel bij Feyenoord dat je een incident uit 2015 moet opnoemen om je argument te maken, ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als een Feyenoord supporter veld op liep en een keeper aanviel.

Gebeurt niet vaak, maar Waterreus zegt hier daadwerkelijk zinnige dingen. Elke club weet heel goed wie de relschoppers zijn. Hij geeft onderbouwing uit Spanje hoe het kan worden opgelost.
Dan is het aan de supporters(verenigingen) en de clubs om het tuig te weren en de gewone voetbalfan toe te laten.

Blijkbaar kn het anders niet want de clubs laten het tekens toe. Die zijn te zwak of te bang. De andere supporters vinden het ook best want die laten het ook toe.

Geef clubs en supporters 1 waarschuwing en kans om de boel op orde te krijgen en daarna gewoon die punten eraf tot de betreffende club wel eens zijn verantwoordelijkheid neemt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren