Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waterreus: ‘Hij is op dit moment de beste Nederlander op die positie’

Laatste update:

Ronald Waterreus is lyrisch over Bart Verbruggen. De twintigjarige doelman van Anderlecht, die afgelopen interlandperiode bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zat, is volgens de oud-speler van onder meer PSV ‘op dit moment de allerbeste Nederlandse keeper’. Dat zegt Waterreus bij Rondo van Ziggo Sport.

De twee kennen elkaar ‘al een paar jaar vrij goed’. “Ik heb hem op redelijk jonge leeftijd leren kennen en sindsdien persoonlijk contact gehouden. Of hij echt zo goed is? Ja, echt waar. Deze jongen is niet te stoppen”, zegt Waterreus. Verbruggen komt uit de jeugd van NAC Breda en vertrok in de zomer van 2020 naar Anderlecht. Daar maakt hij indruk, wat hem al een uitnodiging van Ronald Koeman voor Oranje opleverde.

“Ik had het laatst over Verbruggen met Jan Vennegoor of Hesselink”, aldus Waterreus. “Ik zei tegen hem: ‘Verbruggen is Sander Westerveld, alleen dan nog beter.’ Westerveld was ook een keeper die alles had: fysiek en uitstraling. Dat heeft Verbruggen ook, alleen is hij denk ik nog iets beter dan Westerveld. Sander was ook heel goed, niet dat ik hem ook maar iets tekort zou willen doen.” Westerveld speelde tussen 1999 en 2001 voor Liverpool, waarmee hij prijs na prijs won.

“Als ik met Verbruggen praat... Dat is geen jongen van twintig, maar een volwassen kerel van dertig. Hij weet precies wat hij wil”, vervolgt Waterreus. Youri Mulder haakt in: “Dus hij zal de komende tien jaar de keeper van het Nederlands elftal worden? Dat ga jij niet zeggen, maar dan zeg ik het wel. Ik denk dat hij zó goed is.” Waterreus gaat nog een stapje verder. “Ik denk dat hij op dit moment de allerbeste Nederlandse keeper is.”

Vincent Kompany zou ook lyrisch zijn over Verbruggen en hem naar het net gepromoveerde Burnley willen halen. “Daar gaat hij niet meer naartoe”, reageert Waterreus. “Dat is al een gepasseerd station. Kompany heeft Verbruggen, als trainer van Anderlecht, op zijn achttiende al de play-offs laten spelen. Toen was Timon Wellenreuther, die laatst de Eredivisie besliste, eerste keeper van Anderlecht. Kompany wilde Verbruggen eerder al hebben, maar Anderlecht liet hem niet gaan. Ze hebben Verbruggen afgelopen winter aangewezen als eerste doelman en dat gaat ze deze zomer, of de zomer erna, geen windeieren leggen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Off: jullie zijn de E vergeten in de titel. Onenk ook zeker dat Verbruggen de beste is op die positie en zie hem dat ook snel de nummer 1 worden

11 april 2023 om 12:14

Al die NL keepers zitten qua niveau echt heel dicht bij elkaar. Omdat er geen een echt bovenuit steekt heb ik ook geen voorkeur. Koeman wilt Cillessen? Fine by me.

11 april 2023 om 15:50

Dat denk ik niet. Noppert is normaal gesproken verreweg de beste keeper van Nederland. Met Bijlow als uitstekende tweede. Jammer dat beide keepers geblesseerd zijn. Dan was Verbruggen niet eens op de radar gekomen.

11 april 2023 om 16:30

Noppert verreweg de beste keeper op basis waarvan haha ?

Ik zie te weinig van Verbruggen om een oordeel te vellen maar wat zou het mooi zijn als we weer 10 jaar lang een nummer 1 hebben waarover geen discussie is.

11 april 2023 om 12:34

Komende Donderdag kan ik hem ruim 90 mi uten zien als Az aantreedt tegen Anderlecht..
Hoop niet dat we dan allemaal lyrisch raken van die ,eeper, want dat betekend niet veel goeds voor mijn club.

11 april 2023 om 13:41

“Verbruggen verkomt met een aantal geweldige reddingen dubbele cijfers bij Az- Anderlecht”

Zou een mooie krantenkop zijn voor een win/win situatie zijn. Nederland een geweldige keeper en Az een ruime overwinning.

11 april 2023 om 13:58

Hij mag best 2 ballen doorlaten en de rest goed pakken, toch?

11 april 2023 om 14:13

Die krantenkop komt alleen niet door de spellingcontrole..

11 april 2023 om 14:14

De laatste weken lees ik niet anders als dat Verbruggen weer eens de reden is dat Anderlecht resultaten haalt. Tegen Ludogorets (3 gestopte penalties), tegen Villareal, in de Belgische competitie. Gewoon de 'gevaarlijkste' speler van Anderlecht.

11 april 2023 om 14:45

Oeps foutje, was een krantenkop van De Telegraaf. Daar gebeuren wel meer foutjes haha

Laten we het hopen, zou wel eens een keer mogen na al die jaren gezeik met keepers in het Nederlands elftal. Als er een ding duidelijk is geworden afgelopen eindtoernooien, is dat we een stabiele, goede keeper nodig hebben die van zijn plaats verzekerd is bij zijn club. Hoop de keeperscarrousel van vorige jaar bij oranje nooit meer mee te maken.

Er is op dit moment ook weinig nodig om de beste te zijn. Er is geen enkele keeper die op dit moment onbetwist is. Of het nu Cilissen is, Bijlow, Noppert of Flekken. Elke keeper heeft zwakke punten en zijn van elke keeper zijn de sterke punten onvoldoende om die zwakke punten te "vergeten" .

11 april 2023 om 12:26

Het is dan ook de mening van Waterreus, geen vaststaand feit. Ik betwijfel of Verbruggen al verder is dan de door jou genoemde namen en potentie is ook maar relatief en veranderlijk als maar kan.

11 april 2023 om 13:07

Ik zou het ook niet weten of Verbruggen beter is. Ik heb hem nog nooit goed beoordeeld (ik kijk geen Anderlecht). Ik geef alleen aan dat er weinig voor nodig is om boven het huidige keepersbestand uit te steken. Het is allemaal net niets als je het gaat vergelijken met de landen in de top.

11 april 2023 om 13:49

Ik vraag me ook altijd af hoeveel analisten nu daadwerkelijk zien. Stel je zit iedere zondag in zo’n studio, het gaat meestal over de eredivisie dus dan ga ik er vanuit dat je zoveel mogelijk wedstrijden meepakt daarvan. Dan komt er een item over het Nedrlands elftal en moet je ook ineens 6 andere competities in de gaten houden.
Om een goed beeld van iemand te krijgen moet je denk ik toch wel minimaal 50% van de wedstrijden van iemand zien.

Ik kan mij niet herinneren dat Sander Westerveld zo geweldig was. Hij was een degelijke keeper net zoals Bijlow, Cilissen en Flekken nu. Dus als hij Verbruggen in hetzelfde rijtje plaatst dat is het weer om het even.

De twee kennen elkaar ‘al een paar jaar vrij goed’. “Ik heb hem op redelijk jonge leeftijd leren kennen en sindsdien persoonlijk contact gehouden. '' Wij van WC-eend adviseren u WC-eend !!

11 april 2023 om 18:58

Precies. Ook het argument dat hij aanhaalt dat hij Timon Wellenreuther ' die de eredivisie besliste ' eruit keepte, laat al zien dat hij behoorlijk suggestief spreekt om de visie vanuit zijn gekleurde bril meer kracht bij te zetten.

Tja, lekker makkelijk. Toen Verbruggen nog niet doorgebroken was, heb ik hem nooit over deze Verbruggen horen reppen en nu is het ineens de beste doelman die we hebben en ziet hij z'n talent al een poosje?

Ik wacht het allemaal nog even af. Ik geloof absoluut dat die jongen wat kan, want anders ben je op die leeftijd niet al eerste doelman bij Anderlecht, maar ik acht de kans ten eerste niet heel groot dat Waterreus veel wedstrijden van Anderlecht kijkt en ten tweede zie ik nog niet echt statistieken die heel erg indrukwekkend zijn. Eerst maar eens zien hoe die jongen zich ontwikkelt.

Ik heb Flekken 2x in actie gezien tegen Bayern en dat is toch echt mijn eerste keuze. Ik zou als ik bondscoach was sowieso eerst in de top competities kijken, wie er mag uit komen voor oranje voordat ik in België en Nederland ga rond kijken en dat geld niet alleen voor keepers.

11 april 2023 om 13:04

Ik vond de goal van De Ligt anders wel eentje die die makkelijk had kunnen hebben. Slap rollertje, weinig tempo en totaal niet in de kruising.

11 april 2023 om 13:55

Beetje keeper pakt die bal inderdaad.

11 april 2023 om 13:57

Vond ik dus ook. Ik las dan De Ligt een mooie goal had gescoord, bekijk de video en dacht als eerste dat die bal houdbaar was.

Of hij nu al de beste is betwijfel ik, het zou alleszins een risico zijn om hem nu al nummer 1 te maken en zo het risico te lopen om nu al teveel druk op hem te leggen waardoor hij een terugval krijgt. Maar hij is zonder twijfel wel een groot talent, hij houdt bij Anderlecht toch niet de minste doelman op de bank. Als hij nog wat stappen kan zetten heeft Nederland daar wel een goede doelman mee in de komende 10 jaren.

Ik heb hem werkelijk nog nooit zien keepen, maar zo te zien zitten we wel goed qua keepers met Bijlow, hem, flekken en Noppert.

11 april 2023 om 13:11

Och man, Bijlow, Noppert en Flekken dat is toch niet het niveau wat we moeten nastreven. Dat staat toch mijlenver af van een Neuer, Courtois, Maignan, Donnaruma, Becker en ga zo maar door. We hebben een top 25 keeper, terwijl we top 10 willen zijn. Het is allemaal niet zo heel veel.

11 april 2023 om 16:30

Ja, en Gakpo staat mijlenver af van Mbappe, dus wat wil je nou zeggen? Het is al uberhaupt knap als klein landje wat we geflikt hebben. En daarbij is de potentie van Bijlow gewoon hoog.

Het zou wel fijn zijn wanneer we eindelijk weer een echt goede keeper krijgen. Want wat we nu hebben zijn allemaal dertien-in-een-dozijn-keepers die heel ver afzitten van de wereldtop.

Staat dus op de radar bij PSV deze jongen. Lange Jan heeft óf Waterreus gevraagd wat hij van deze jongen vindt, óf Waterreus heeft hem getipt bij PSV. Lijkt me overigens ook niet geheel onlogisch als deze jongen op de lijstjes staat. Denk dat elke Nederlandse speler met talent wel op de lijstjes bij PSV staan.

11 april 2023 om 13:41

Anderlecht wil geloof ik 18 miljoen voor hem. Dus denk dat de Nederlandse competitie al geen optie meer is.

11 april 2023 om 13:55

Als Hamstra er nog zat..

Ik vind het altijd maar lastig in te schatten als iemand zegt dat een bepaalde speler op dit moment de beste op zijn positie is, zéker als het iemand is die je al jaren kent en persoonlijk contact onderhoudt.

Daarnaast is het bij keepers denk ik nog een tikje lastiger om te roepen wie er beter is. Of naja, roepen kunnen we allemaal natuurlijk. De prestaties van een spits worden bepaald door assists/doelpunten, een keeper weer op tegengoals. Alleen ben je als keeper denk ik nog het meest afhankelijk van je collega's. Een bal kan ook gewoon onhoudbaar zijn.

Hij is in potentie de beste doelman die we hebben; echter werd dat ook jaren over Bijlow gezegd. Die is nu té blessuregevoelig om vaste doelman van Oranje te worden. Als Verbruggen zicht gewoon zo blijft ontwikkelen en uiteindelijk een stap zal maken (schijnt dat een paar Premier League clubs, waaronder Burnley achter hem aan zitten) naar een grotere competitie, dan zal hij de nummer 1 worden. Jammer dat hij ziek werd de vorige interlandperiode, je zou hem eigenlijk tegen Gibraltar moeten opstellen. Is een potje van niks, maar kan hij wel ruiken aan Oranje.

Nederland is echt wereldkampioen in het het hypen van spelers in de middenmoot in het buitenland.

Even een aantal namen die de revue gepasseerd zijn sinds het interland voetbal weer begonnen is.

Verbruggen - speelt bij de nummer 9 van Belgie
Schouten - speelt bij de nummer 8 van Italie
Frimpong - Staat door een goede reeks nu 6e, maar eigenlijk het hele seizoen in de middenmoot.
Kluivert - nummer 18 van spanje.
Dallinga - speelt bij de nr 12 van Frankrijk.

Ik durf te wedden dat 95 procent deze spelers nooit ziet spelen.

Voor Kluivert wil ik nog wel een uitzondering maken omdat we op Berghuis na echt niemand hebben die rechtsbuiten speelt, maar voor de rest is toch gewoon een gelijkwaardig alternatief te vinden die wij Nederlanders wel zien spelen!??

11 april 2023 om 14:50

Frimpong staat wel ook buiten Nederland zeer hoog aangeschreven. Zitten niet voor niets een aantal topclub achteraan. Kluivert en Schouten zijn inderdaad gewoon vrij modale voetballers. Die andere twee heb ik echt nog nooit zien spelen, dus geen idee eigenlijk.

11 april 2023 om 15:40

Migi

Klopt, maar het heeft toch geen zin om Dumfries, Geertruida en Frimpong mee te nemen?

Als Geertruida niet mee gaat is Zuid-Holland weer te klein...

11 april 2023 om 15:01

‘Frimpong - Staat door een goede reeks nu 6e, maar eigenlijk het hele seizoen in de middenmoot.’

Je kan het ook omdraaien. Frimpong - Stond door een dramatische 1e 10 wedstrijden onderin maar zijn over de laatste 15 wedstrijden genomen gewoon koploper in de Bundesliga, met hem als 1 van de aanjagers.

Klinkt toch al heel anders, en eigenlijk zijn dat ook de feiten. Laatste 15 wedstrijden 34 punten, evenveel als Dortmund en 1 meer als Bayern…

11 april 2023 om 15:38

Geeninspiratie

Ik waardeer je positieve draai, maar de roep om Frimpong is net even wat langer dan de andere namen die ik noem.

11 april 2023 om 16:11

Heb jij ooit wel eens gehoord hoe Engelsen over hun spelers praten? Die praten Maguire nog omhoog.

Zie hem graag een mooie stap maken volgend seizoen, zie hem nauwelijks keepen, keek vorig jaar veel meer naar de Belgische competitie. Voor mij blijft Flekken de nr 1 op dit moment, maar we hebben een groep degelijke doelmannen... jammer dat er niemand boven uit springt

Jammer voor Verbruggen. Dat Waterreus hem aanbeveelt betekent waarschijnlijk dat hij niet goed genoeg is. Waterreus heeft er namelijk de ballen verstand van. Die man kun je echt niet meer serieus nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren