Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waterreus oordeelt: ‘PSV is niet zo afhankelijk van hem als iedereen zegt’

Laatste update:

Ronald Waterreus gaat niet mee in de hype rondom Joey Veerman. De voormalig doelman van PSV is enorm onder de indruk van de speler en de persoon naast het veld, maar benadrukt tevens dat de Eindhovenaren ook zonder Veerman over een zeer goede ploeg beschikken.

"Ik ben wel vaker kritisch geweest op hem, en echt niet omdat ik Joey geen goede speler vind. Integendeel, het is echt een hele goede speler. Ik denk alleen niet dat PSV zo afhankelijk van hem is als iedereen zegt", wil Waterreus de middenvelder niet al te veel ophemelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International.

"Het is een goede speler, een hele goede speler. Maar ik krijg in de media vaak wel het idee dat hij een beetje het lievelingetje is", legt Waterreus verder uit. "En dat is verder ook niet erg, want het is verder een sympathieke jongen. Een leuke kerel die tenminste af en toe een keer wat zegt. Daar houd ik ook erg van."

"Maar ik denk dat als Peter Bosz moet kiezen tussen Veerman en Jerdy Schouten, hij 99,9 procent voor Jerdy Schouten kiest." Journalist Marco Timmer werpt direct op dat Veerman 77 kansen heeft gecreëerd voor medespelers. Johan Bakayoko, de nummer twee op de lijst, volgt op ruime afstand met 43 gecreëerde kansen voor teamgenoten.

Ronald Waterreus wil Joey Veerman niet te belangrijk maken bij PSV.

"Dus ze zijn in creatief opzicht echt wel iemand kwijt als hij niet meedoet", neemt Timmer het op voor de veelbesproken Veerman, die afgelopen zondag tegen FC Volendam (1-5 winst) terugkeerde na een periode van blessureleed. "En als je zijn cijfers in de Eredivisie bekijkt, dan behoort hij gewoon tot de bepalende spelers."

"Dat bestrijd ik ook niet. Ik denk alleen dat PSV minder afhankelijk van hem is dan wordt gedacht, dan is het enige dat ik zeg", herhaalt Waterreus nog maar eens. "Als iedereen fit is, kan PSV dat goed opvangen. Met Saibari, Tillman en Til", concludeert Timmer.

"Veerman is een uitstekende speler. En daarbij ook nog een persoonlijkheid. Dat zie ik ook weleens graag. Want daar hebben we er al niet zoveel van", is Waterreus tot slot zeer complimenteus over Veerman, die bij PSV vastligt tot medio 2026.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veerman is de beste speler van PSV en de hele Eredivisie dus als hij niet mee doet mis je heel wat. Er is geen enkele speler bij PSV die de specifieke kwaliteiten van Veerman enigzins kan benaderen.

13 februari 2024 om 20:24

De kans dat die jongen verzuipt in een top 3 competitie is absoluut aanwezig. In de Premier League denk ik zelfs dat hij op de bank eindigt.

Veerman heeft vooral kwaliteiten die zeldzaam zijn en die reiken dermate dat hij absoluut bij de beste spelers van de Eredivisie hoort, maar toch zijn er meerdere spelers die meer kans van slagen hebben op een hoger niveau dan Veerman. In dat opzicht is het sowieso vreemd dat een speler met zijn kwaliteiten moeite heeft met een hoger tempo. Dat zie je zelden.

13 februari 2024 om 20:52

Daarom denk ik dat de serie A op zijn lijf is geschreven. Hij zou daar echt prachtig als spelverdeler kunnen spelen denk ik

13 februari 2024 om 21:17

Jupp. Als Koopmeiners daar al grote uitblinker is, dan zou Veerman dat al helemaal moeten zijn daar.

13 februari 2024 om 23:11

Er zijn toch genoeg creatieve spelers die niet op een hoger niveau dan PSV kunnen spelen juist omdat het dan sneller gaat en fysieker is ?

13 februari 2024 om 20:29

Wat 😂

Hij is niet eens de beste speler van PSV hou op hoor.

13 februari 2024 om 22:14

Ja PSV heeft ook een hoop goede spelers. Eigenlijk geen een zwakke plek als iedereen fit is buiten Ramalho natuurlijk. Maar als je zoveel kansen als Veerman creëert dan is het niet nodig om daar lacherig over te doen.

14 februari 2024 om 08:11

Gewoon benieuwd hoor maar wie vind jij de beste speler van PSV dan? Veerman steekt qua het creeren van kansen dusdanig ver boven de rest van de ED uit (4.9 per 90min. gemiddeld) dat ik best durf te stellen dat hij de beste speler bij PSV is hoor. Bovendien ook gewoon direct beslissend regelmatig met de meeste assists (9) van de ED, gedeeld met Timber en Steijn ook de meeste G/A (allen 12) vanaf het middenveld. Edit: jeetje zeg VZ - hoe is het mogelijk dat je "creeren" nog altijd niet correct kunt typen op deze site voordat de e met een trema erop veranderd in een reeks vreemde tekens. Dit is nu al 10 (?) jaar een probleem, hoe kan het in hemelsnaam dat dit niet opgelost wordt? Dat kan toch niet zo moeilijk zijn lijkt me...??

16 februari 2024 om 11:09

Ik vind persoonlijk De Jong, Lang en Bakayoko alle drie beter.

Veerman zakt elk Europees duel door de mand, dat vind ik van de andere drie veel minder.

13 februari 2024 om 20:35

En zo is er ook geen enkele andere speler binnen PSV met de specifieke kwaliteiten van een Luuk de Jong, Ismael Saibari of Olivier Boscagli - drie spelers die mijn inziens belangrijker zijn voor het huidige PSV. Vooral Saibari is echt een gigant op het middenveld. Waar het voorkomt dat PSV juist begint te lopen als Veerman eruit gaat (bijv. Ajax-thuis en Volendam-uit), is dat bij Saibari haast niet voor te stellen. Wat werd hij gemist in de Afrika Cup weken

13 februari 2024 om 21:24

Mee eens . Hoort ook bij de beste PSV’ers .Joey is een perfecte schakel het aan spelen en zijn pasen komen bijna altijd aan. Het begint vaak bij hem daarna komt het gevaar.

13 februari 2024 om 22:55

Ben het niet vaak met hem eens maar Waterreus heeft bij deze gelijk het beste voetbal dat psv heeft gespeeld was zonder veerman arsenal Twente az
ajax thuis 2ehelft ook zonder veerman

13 februari 2024 om 23:10

Je kan de beste speler van de Eredivisie zijn echt mischien toch niet echt de beste speler. De Eredvisie en de ruimte is gewoon een terein perfect voor Veerman maar ik denk dat hij in grotere competities bij een grote club toch echt moeite heeft met het tempo.

Veerman is niet onvervangbaar. Maar als je 4 man op het middenveld mist of niet helemaal fit is loopt het logisch dat het niet soepel loopt.

Ik hoop dat als Bosz echt moet gaan kiezen tussen Schouten en Veerman, wanneer ook Til en Saibari beschikbaar zijn en we ook nog Tilman zouden kunnen brengen…dat hij Ramalho slachtoffert

13 februari 2024 om 21:31

Bosz moet niet gaan kiezen tussen Schouten en Veerman. En ook niet Schouten cv zetten, tenzij het echt niet anders kan. PSV draait echt verreweg het beste als Schouten en Veerman samen op het middenveld staan. Dat duo is echt de motor van de machine die PSV dit seizoen al zo vaak geweest is.

13 februari 2024 om 22:03

Zou met veerman schouten en saibari spelen op het middenveld. Vind saibari consistenter dan Tilman en ook zonder bal meer aanwezig dan Tilman.

15 februari 2024 om 15:41

Maar ik mis dan de diepgang en kop kracht van Til

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren