Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik schaam me, we hebben het hier over ’s werelds beste speler’

Laatste update:

Jorge Valdano vindt het niet goed te praten dat er de laatste maanden kritiek heeft doorgeklonken op Lionel Messi. De Argentijnse ster bereikte met het nationale team de finale van de Copa América in Chili, maar kon daarin niet schitteren en zag de prijs naar het gastland gaan. Gedurende het toernooi scoorde hij ook weinig en dat leidde tot kritiek, van onder meer icoon Diego Maradona.

/

Valdano vindt het niet fatsoenlijk dat Messi met kritiek te maken krijgt. “Ik schaam me ervoor dat het gebeurt in Argentinië. We hebben het hier over ’s werelds beste voetballer, een van de besten die er ooit is geweest. Op alle andere plekken op aarde genieten ze van Messi, maar wat doen wij? We geven kritiek. Ik ben een van de mensen die daar echt niets van begrijpt, ik snap niet dat mensen kritisch zijn op Messi”, aldus Valdano.

De Argentijnse oud-voetballer, die in 1986 het WK wist te winnen en in 1994/95 de landstitel pakte met Real Madrid, spreekt in Marca uit dat hij hoopt dat de kritiek geen vervelend effect heeft op Messi. “Ik zou het jammer vinden als hij door de ontstane kritiek verveeld raakt of teleurgesteld is en dat dit de laatste druppel is die de emmer bij hem doet overlopen”, aldus Valdano.

Kritiek op Lionel Messi moet gewoon geuit kunnen worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp dit soort berichten niet. Niemand is perfect, dus kan je op iedereen kritiek geven. Deels is de kritiek natuurlijk onterecht, ze zouden blij moeten zijn met een speler als Messi, maar er zit ook een kern van waarheid in de vele kritiek die hij krijgt vanuit Argentinie

6 augustus 2015 om 12:39

Isco

Welke kern van waarheid precies? Dat hij zijn beste wedstrijd speelde tijdens de finale en dat Chili als team gewoon zwakker was? Higuain een super moielijke kans miste en dat Messi als enige natuurlijk zijn penalty niet wist te scoren in de finale, Hij creëerde ook geen kans voor Aguero die hem tegen Bravo aan kopte en het was Messi zijn schuld dat Di Maria alweer geblesseerd raakte.

6 augustus 2015 om 13:03

Zo goed vond ik hem helemaal niet tijdens de finale van de Copa. Maar ja, we weten iig dat jij objectief bent.

6 augustus 2015 om 13:08

Hij was toch beste van Argentinië. Alle 3 kansen van Argentinië door hem gecreëerd. Maar jah als je prutsers hebt als aanvallers...

6 augustus 2015 om 16:32

@mugatu Prutsers als aanvallers, vind jij Aguero en Tevez prutsers dan?? Ga je mond gauw spoelen. Geef gewoon toe het ligt door het gebrek aan chemie tussen de spelers onderling, waarvan Messi ook onderdeel is. Je ziet Aguero schitteren bij City, Tevez bij Juve en Messi bij Barca. Die jongens kunnen gewoon niet samenwerken of je kunt de schuld leggen bij de coach die daar medeverantwoordelijk is.

Maar Argentijnse aanvallers prutsers noemen dan heb je er weinig kaas van gegeten.

6 augustus 2015 om 16:58

Tevez heeft geen kans gekregen dus over hem valt weinig te zeggen. Martino koos (onbegrijpelijk) vaak liever voor prutser Higuain.

Aguero is echt niet zo goed zoals sommige zeggen. 2 Seizoen geleden was hij fantastisch, maar sindsdien laat hij het zeer af en toe zien.

Di Maria was ook meer bezig met zichzelf dan het team. Telkens 4-5 man proberen dribbelen en dan balverlies...

Ik zal ook niet zeggen dat Messi fantastisch was met Argentinië, maar toch was hij wel beste van hun. Ik heb genoeg momenten aan hem geïrriteerd, maar hij krijgt schuld van alles terwijl hij juist 1 van de betere was.

6 augustus 2015 om 17:51

Tevez heeft nauwelijks gespeeld op de Copa. Totaal onverdiend was het elke keer Higuain die er stond.

6 augustus 2015 om 13:03

Ik begrijp het ook niet, op basis waarvan bepaal jij dat? Iedereen zegt dat pastore en Di maria geweldig waren, maar als ik heel eerlijk ben vond ik van niet. Iedere keer doen die ploeggenoten messi te kort. Of topic : Het is niet te vergelijken met Ronaldo en Portugal, want Ronaldo is vaker het eindstation dan messi en Messi moet het spel bepalen. Je snapt natuurlijk dat zo een seizoen best vermoeiend kan zijn, en als je dan ook al niet alle hulp krijgt van je medespeler. Dit klinkt nou wel heel erg alsof ik messi verdedig dat hij niks fout doet, maar als je een beetje alle wedstrijden zou kijken snap je waarom. Die bullshit die Maradona lult kan ik ook zeggen, Maradona had een beter Argentijns team en hij had goeie spelers bij de club dusja..

6 augustus 2015 om 13:10

@ FCD-D10S

Maradona had een beter argentijns team? Wat vind je van het huidige team van Argentinië dan? Ja een wereld keeper kan er nog wel bij maar voor de rest is het toch wel stuk voor stuk wereld top te noemen?

- Otamendi
- Garay
- Rojo
- Zabaleta
- Mascherano
- Di Maria
- Lamela
- Pastore
- Aguero
- Higuain
- Lavezzi
- Tevez

Hoe wil je dat team beschrijven? Middelmaat?

6 augustus 2015 om 13:16

Prima team natuurlijk, maar het argument dat Maradona een betere voetballer was dan Messi omdat hij met Argentinië wel een prijs won, is daarmee natuurlijk nog steeds onzinnig.

Of het team van Maradona beter of slechter was maakt helemaal geen drol uit in de bepaling wie de betere was. En wat Pele en Cruijff hebben gepresteerd is ook niet relevant. Je kunt spelers uit zo'n verschillende tijd namelijk per definitie niet met elkaar vergelijken. Het voetbal is totaal anders. In de tijd van Maradona had een speler met een solo-actie veel meer tijd en ruimte om zijn ding te doen.

Daarbij is het hele voetbal nu van een totaal ander niveau en liggen de verschillende landen veel dichter bij elkaar. Ja, net als toen heb je nu 4 of 5 landen die een WK kunnen winnen, maar de groep daar net onder zit er veel dichter tegen aan, waardoor individueel uitblinken op een toernooi veel moeilijker is.

6 augustus 2015 om 13:46

Aardige namen, maar bagger natuurlijk als er geen balans in zit en vooral als er geen centrale middenvelders van niveau tussenzit. Dat elftal bestaat altijd uit 2 delen, en helaas moet Messi als middenvelder spelen (wat hij goed doet) om kans op kans te creëren voor aanvallers die bij lange na niet zo goed presteren bij Argentinië als bij hun club.
Als je ziet wat voor kansen ze missen, vooral Higuain, dan schaam je je plaatsvervangend. Elftalletje vol met Van Persies, Seedorfjes en Bergkampjes (ja, helaas ook vrij matig voor zijn doen bij Oranje) die goed zijn bij hun club, maar ondermaats voor hun land.

6 augustus 2015 om 14:07

@ hoppa

Wat een onzin. Argentinië heeft op elke linie een wereldster en heeft zowel de finale van de coppa America als het wk finale gehaald. Als jij dan nog durft te zeggen dat zij slechter zijn dan het team van maradona dan weet jij bar weinig van voetbal. Ik kan je meedelen dat iemand als buruchaga bijvoorbeeld clubloos was

6 augustus 2015 om 14:37

@matthaus
Ik weet niet op wie je denkt te reageren, maar volgens mij zit je er een tikkie naast. Ik geef nergens aan dat het ene team beter was dan het andere. Iets minder hard van de toren blazen, als je niet kunt lezen.

6 augustus 2015 om 14:54

@ Woel

Ach, als je vind dat het team in twee delen bestaat is dat jou keuze. Je kan een heerlijk 4-2-3-1 team opstellen. Of een 4-3-3 team spelen. En het middenveld ligt in tweeen? Je kan Biglia als Cm/cvm gebruiken en Mascherano hetzelfde. Oftewel dan kan je meerdere vormen spelen:

4-2-3-1
Biglia - Mascherano
Lavezzi - Messi - Di maria
Aguero

4-3-3
Biglia (cm) - Mascherano - Pastore(am)
Messi - Aguero - Di Maria

4-4-2
Lavezzi - Biglia - Mascherano - Di Maria
Messi - Aguero

En dan heb ik in mijn opstellingen nog geeneens gebruikt gemaakt van Tevez, Higuain, Lamela

6 augustus 2015 om 15:41

Mascherano op het middenveld is de doodsteek van dit Argentinië. Tegen Chili was duidelijk te zien dat de aanval niet eens bereikt kon worden.

6 augustus 2015 om 15:57

D-Bergkamp op basis van naam zou je zeggen van wel dat ze een top eftal hebben maar op basis van prestaties...

Otamendi= Heel goed gepresteerd en is echt een top verdediger.

Garay= een goede verdediger maar om tot wereldtop gezien te worden zal hij toch wel een transfer moeten maken naar een serieuze competitie.

Rojo= ook wel goed hoewel rojo meer een CV is

Zabaleta= is ook wel goed
Mascherano= ook goed

Di Maria= we kennen hem wel presteert 1x heel goed en dan andere keer heel slecht.

Lamela = is toch geen goede speler komop man wat heeft hij gepresteerd.

Pastore= die doet het de laatste tijd pas goed daarvoor was hij ook niet altijd goed

Aguero: doet het bij City fenomenaal, maar bij Argentinië raakt hij niet veel.

Higuain= die man is hopeloos uit vorm bij Napoli en is echt niet meer wat het is geweest, zelfde geld als hij in het Argentijnse shirt speelt.

Lavezzi= een winger waar PSG van af wil en heeft ook vaak niet goed gepresteerd zowel bij PSG als bij Argentinië

Tevez= wel goed alleen die was lang niet meer opgeroepen dus moet er ff weer inkomen.

6 augustus 2015 om 16:01

Barca Barca B

Juist de verdediging schoot tekort op het WK en de Copa. Dat viel alleen niet op omdat ze amper tegendoelpunten kregen. Geen enkele verdediger kan fatsoenlijk opbouwen. Opkomende backs zie je bijna niet. Tel daarbij op dat je met Biglia en Mascherano twee non voetballende brekers op het middenveld hebt en dan val je eigenlijk nog maar met 4 man aan. Zelfs met Messi, Aguero, Pastore en Di Maria in vorm is dat niet te doen.

6 augustus 2015 om 16:15

Ga toch weg man... messi is gwn niet de man bij argentinie die hij bij barca is klaar. Kijk bijv naar ibra (ik zal deze keer geen ronaldo gebruiken) die man heeft echt een zwaar belabberd team internationaal gezien, maar hij maakt het toch waar daar. Messi fans zeggen altijd dat messi een aanval begint en eindigt maar dit bewijst maar weer dat hij dit alleen kan bij barca. (Verder heeft dit natuurlijk niks met messi te maken maar meer met zijn teamgenoten die een kaats verpesten bijv., maar dit geeft wel aan dat hij het lastiger zou hebben bij een andere club). Maargoed terug naar ibra die man scoort veel en creert ook vaak wat. Messi daarintegen is niet zo beslissend als dat je zou verwachten, als hij hetzelfde zou presteren als bijv. Een ibra dan zou je mensen die niks met messi hebben niet horen. Mja messi laat het gwn niet zien bij argentinie net zoals dat de rest het vaak ook niet laat zien. En kom niet met dat messi op het wk vaak de enige goal ofzo maakte, want rvp is ook topscorer aller tijden en die speelt ook als een natte krant.

6 augustus 2015 om 16:30

Gtootod Verdedigers zijn er als eerste om te verdedigen en daarna komt opbouwen pas. Ze hebben op het WK echt goed verdedigd ze kregen niet alleen heel weinig tegen doelpunten, maar de andere teams creëerde ook gewoon nauwelijks kansen. Mede doordat de verdediging overal tussen zat. Over opkomende backs heb je gelijk maar in feite werd Rojo gebruikt op back positie terwijl hij een CV is en Zabaleta komt ook inderdaad nauwelijks mee op.

Ze hebben zoveel degelijke voorhoede spelers, en daar maken de coaches vaak de fout in. Iedereen willen opstellen, maar dat gaat niet. Als een coach bij wijze van met maar 2 echte voorhoede spelers gaat spelen( Messi+ Tevez) en meer aandacht aan het middenveld dan komt het zeker goed.

6 augustus 2015 om 16:37

bruh is wel een verschil he, aangezien Zweden maar een 1 mans team is. En bij Portugal is het alle ballen op Ronaldo. Dat is niet moeilijk, tel daarbij op dat Ronaldo vaak aanwezig is tegen de kleinere teams en je weet het beste dan wel.
Daarnaast is Ibra een fenomeen alleen toch niet te vergelijken met Argentinië. Heb je bij zweden ego's? Nee, alleen Ibra is de ego maar die mag dat, bij Portugal precies het zelfde alleen daar is maar 1 ego ( nani) en daarnaast Ronaldo. De tactieken die beide teams gebruiken is ook gewoon helder en duidelijk, en dat ontbreekt bij Argentinië. Geen duidelijke tactiek en gewoon hopen dat Messi het altijd doet.

6 augustus 2015 om 17:32

Barca Barca Ba

Als verdedigers in de eerste plaats zijn om te verdedigen, moet je niet raar opkijken als je aanvallers niks creeren. Bij Barcelona wordt als team aangevallen. Dani Alves trekt altijd een man bij Messi weg om ruimte te maken voor een dribbel.

Bij Argentinie probeer je alles te laten doen door Di Maria, Pastore, Messi en Aguero. Die gaan gewoon niet door een muur van 8 verdedigende voetballers heenkomen. Ook niet als Tevez speelt in plaats van Aguero of Di Maria.

Ik zou spelen als volgt:
Willy
Zabaleta-Garay-Mascherano-Ansaldi(?)
Banega-Biglia-Pastore
Messi-Tevez-Di Maria

En Di Maria uitleggen dat hij alles bij Messi moet inleveren. Verplicht. Anders direct wisselen.

6 augustus 2015 om 19:54

Ik vind dat geen groot verschil aangezien messi ook de grote man is bij argentinie, want we moeten nou niet gaan doen alsof argentinie groter persoonlijkheden heeft of spelers die alleen maar voor eigen succes gaan. Overigens wil ik alleen maar aanduiden dat messi simpelweg niet zo geweldig is bij argentinie als dat veel fans willen laten doen geloven. Ik bedoel maar...als we af moesten gaan op wat de fans zeggen dan had messi wel dribbels gestart vanaf het middenveld en ze in het netje gelegd, maar dat is natuurlijk iets wat je niet mag verwachten. Messi zijn spel is simpelweg veelal mogelijk door spelers als iniesta etc. Verder zie ik jou zeggen dat ronaldo en ibra er vaak alleen staan tegen de kleinere landen, dit vind ik ook niet meer dan logisch aangezien zij bij een land spelen dat tegen de grotere landen bijna niet aan de bal is. Messi is een fenomeen bij barca, maar bij argentinie laten de grote sterren het niet zien vind ik.

6 augustus 2015 om 22:42

Gto0tod Moet je je voorstellen als de verdedigers van Argentinië niet goed konden verdedigen... Met een keeper daarachter die ook niet zo goed is zal je altijd wel wat tegen krijgen. Ansaldi zet ik mijn vraagtekens bij want, die zie ik niet spelen. Daarnaast zal Otamendi als hij zo blijft spelen altijd een basisplek afdwingen, dus het is of Mascherano naar het middenveld of Garay gaat banken en Otamendi komt naast Mascherano. Ik zeg eerlijk op Fifa is het lekker om zo te spelen met zoveel goede aanvallers maar in het echt gaat het niet. En Biglia is ook niet zo'n hele goede speler hoor.

De opstelling die ik zie is (4-2-2-2, of 4-4-2)
Willy/romero( gewoon wie het beste in vorm is).

Zabaleta- Garay- Otamendi- Rojo

Mascherano- enzo perez

Banega Pastore

Messi Tevez

2e optie is:

Willy/romero

Zabaleta-Otamendi-Mascherano-Rojo

Banega-Enzo Perez- Pastore

Messi-Tevez-Di maria

Oftewel bijna zelfde opstelling als jou maar dan enzo perez ipv Biglia en Rojo op Lb. Wil daar iets bijzeggen, en dat is dat Argentinië op het WK en Copa vaak dominant speelt, en echt wel de kansen creëert. Tegen België, Duitsland, Nederland werden wel degelijk kansen gecreëerd( weliswaar niet veel maar de tegenstanders creëerden nog minder dan Argentinië) dus dat zegt wel iets.


7 augustus 2015 om 01:10

Bergkamp is nooit ondermaats geweest. Je zou je echt moet schamen als je dit echt denkt.

6 augustus 2015 om 13:07

"niemand is perfect"

Dat is echt de grootste onzin ooit. Dit soort gedrag is niet goed te praten.

Als je dit gedrag gaat accepteren kan je dadelijk ook "niemand is perfect" gaan roepen als iemand je been breekt. Je moet er maar tegen kunnen als er kritiek op je spel is, hoort bij het leven in de schijnwerpers.

6 augustus 2015 om 15:57

Ik snap niet wat je bedoeld.. Ik zeg, niemand is perfect, wat betekent dat niemand volmaakt is. En als je niet volmaakt bent in iets, is er altijd ruimte voor kritiek. Of is Messi de perfecte voetballer? Nee, die bestaat niet

Zelfs de besten kunnen soms een mindere fase hebben en dan wordt er nu eenmaal kritiek geuit. Is toch niks meer dan logisch? Als het goed gaat (meestal dus bij Messi) krijgt hij ook alle complimenten.

6 augustus 2015 om 13:19

Zoals je zegt iedereen kan een mindere fase hebben maar sommige criticasters doen net alsof het de schuld van Messi is dat ze het WK en Copa niet hebben gewonnen. Dat is in mijn ogen niet helemaal terecht je kunt ook vraagtekens zetten bij het wisselbeleid van Martino; Tevez die in de vorm van zijn leven(met Juve bijna de treble pakte) is op de bank gehouden voor Higuain die een grote kans en een penalty miste.

Maar goed dat is altijd achteraf makkelijk praten, Messi lijkt de zondebok te zijn terwijl dat niet volledig terecht is.

6 augustus 2015 om 13:27

De media vind dat Messi niet goed was op het wk en copa, dat is iets anders. Maar je mag natuurlijk ook wel wat meer verwachten van deze fenomenale geweldenaar dan dat hij heeft laten zien. We kunnen er denk ik wel over eens zijn dat Messi niet de beste speler op het wk was en dat die prijs onzin was aangezien Duitsland het hele toernooi bijna heeft gedomineerd. Mensen verwachten gewoon veel van Messi, en dat is natuurlijk niet gek.

6 augustus 2015 om 19:59

Je hebt gelijk dat het niet terecht is om alles op het conto van messi te schrijven, denk zelf dat het ook de maken heeft met de verwachtingen die ze hebben vanwege maradonna. Aan de andere kant vind ik het ook niet helemaal zuiver dat al het succes op het conto van messi wordt geschreven zoals bijv het behalen van een finale aangezien ook dit iets is wat je met het gehele team bereikt en het is ook niet alsof ze elke wedtrijd 3 tegendoelpunten krijgen en messi en dan 4 inschiet want dan zou je wel kunnen zeggen van het komt door messi dat ze in de finale staan

Misschien omdat je van kritiek kan leren?

Kritiek moet absoluut geuit kunnen worden, maar dan moet je wel een reele verwachting hebben. Messi bezorgd ons alle titels, is geen normale gedachte.

6 augustus 2015 om 12:57

@ Jdg84

Messi bezorgt ons alle titels is geen normale gedachte. Maar uhm, Argentinië had veruit de beste ploeg op de copa. Dus als je dan de titel niet haalt is kritiek terecht. Tenslotte spelen Garay, Otamendi, Rojo, Zabaleta, Biglia, Mascherano, Di Maria, Lamela, Pastore, Aguero, Higuain, Lavezzi en Tevez ook nog bij Argentinië....

6 augustus 2015 om 13:27

En is Messi de Aanvoerder en de beste speler dus heb je van hem hogere verwachtingen dan de rest van het team.
Daarnaast bezorgde Messi Barca wel titels.

6 augustus 2015 om 14:20

@ shika.. Barca speelt in dienst van Messi waardoor hij juist goed uit de voeten kan. Bij Argentinië is dat duidelijk minder. Daar heb je spelers rond lopen die denken dat ze het zelf beter kunnen. Ik wil hier Messi absoluut niet verdedigen, maar ik heb een filmpje gezien op YouTube, dat heel duidelijk het verschil laat zien tussen, Argentinië en Barcelona. Bij Argentinië slaan ze Messi vaak over waardoor hij minder met het spel betrokken is. Daar in tegen bij Barcelona, gaan ze alle de combinaties aan met Messi waardoor hij meer mogelijkheden heeft om iets te creëeren, of zelf een poging heeft om te schieten.

Laat die Argentijnen maar janken. Leo pakt gewoon ballon d'or nummer vijf.

6 augustus 2015 om 13:29

Die kans zit erin ja. Gouden bal is niet meer zo serieus te nemen aangezien de FIFA corrupt is, snap daarom niet dat mensen daar echt veel waarde aan hechten. Ook al is het leuk om op je lijstje te hebben natuurlijk.

6 augustus 2015 om 13:47

Dat werd inderdaad duidelijk toen Ronaldo de Gouden Bal van 2013 cadeau kreeg van Blatter.

6 augustus 2015 om 16:05

Jij vond het ook fantastisch toen Ronaldo hem won vorig jaar en nu is het niet veel meer. Jammer NEC

8 augustus 2015 om 19:32

hoezo vond ik dat fantastisch?

6 augustus 2015 om 13:41

probleem is dat messi liever de copa en het wk wint dan de gouden bal.

Maar ja...prijzen winnen doe je niet alleen.

Die Maradona denkt ook dat hij alles is!

6 augustus 2015 om 13:06

Hij is ook alles.. hij is NOG beter dan messi en hij won iets wat messi nooit zal winnen: de titel met Argentinie!

6 augustus 2015 om 13:55

Nee hoor, hij was zeker niet beter dan Messi. Prijzen zeggen vrij weinig over kwaliteit van een individu in een teamsport. Vooral een teamsport van 11 man.
Maradona heeft nog nooit een CL gewonnen, Messi 4 keer. Een tournooi dat van een gigantisch hoger niveau is dan een WK ooit geweest is.
De statistieken van Messi zijn superieur in elk opzicht, of het de waardeloze goals/assist statistieken zijn, of de diepere statistieken, Messi is veel en veel beter. Daarnaast hoef je alleen maar je ogen te gebruiken om te constateren dat Maradona in zijn tijd de beste was, maar dat Messi tot nu toe het beste is wat de wereld heeft gezien.

6 augustus 2015 om 15:09

Wel grappig dat je eerst zegt dat prijzen niet zoveel zeggen omdat voetbal een teamsport is, en vervolgens de statistieken van Messi noemt, die hij behaalt heeft in een elftal dat alom gezien wordt als een van de beste elftallen ooit. Daarnaast zeggen mijn ogen me juist dat Maradona duidelijk de betere was. Hij had een betere technische vaardigheid, was fysiek duidelijk sterker dan Messi is, was, in tegenstelling tot Messi, een leider in het veld, en bezat een drive die vele malen groter was dan die van onze vriend Messi.

6 augustus 2015 om 15:57

Hainrich

Je hebt een aantal goede punten. Vooral over het leiderschap van Maradona, een eigenschap die bij bijvoorbeeld Cruijff ook erg opviel. Dat heeft Messi niet. Voor een goed oordeel over technische vaardigheden heb ik te weinig van Maradona gezien. Messi heeft daarentegen meer scorend vermogen.

Het enige rare punt in je reactie vond ik het stukje over een grotere drive. Waar zie je dat aan? Ik vind dat juist Maradona voor hoe goed hij is, dat maar kort bewezen heeft. Spelers met een drive gaan bijvoorbeeld niet aan de coke. Cristiano Ronaldo, die bezit een grote drive, Maradona in mijn ogen niet.

Las overigens laatst een onderzoek dat mensen hun hele leven een voorkeur houden voor de speler die het best was rond hun 15e-20e. Bij mij klopt dat aardig met Messi.

6 augustus 2015 om 18:26

je zegt dat voetbal een teamsort is en vervolgens zeg je : "messi heeft 4x CL gewonnen" je spreek jezelf tegen

6 augustus 2015 om 13:15

Voor Argentinië is Maradona de beste voetballer allertijden.
zo goed als eigenhandig Argentinië wereldkampioen gemaakt.
In Argentinië is Maradona bijna een god dus zo goed als alles

6 augustus 2015 om 13:29

Inderdaad, eigenHANDig...

6 augustus 2015 om 13:30

Maradona maakte eigenhandig Napoli ook landskampioen, volgens mij hebben ze titel nog nooit gewonnen zonder Maradona, correct me if im wrong.

6 augustus 2015 om 13:34

Dat klopt ja,

6 augustus 2015 om 13:58

Dat zit hem vooral in de emotie. De timing, de Falkland oorlog en alles wat daar omheen speelde. De achtergrond van Maradona is aansprekender voor de gemiddelde Argentijn, hij zat ook veel extraverter in elkaar en was een typische man van het volk.
Daarom is pluisje geliefder en 'de beste' voor de Argentijnen, niet op basis van voetbalkwaliteiten. Want op het gebied van die kwaliteiten zijn ook de Argentijnse kenners het wel eens dat Messi veel beter is.

Hij heeft op de copa gewoon niet gebracht wat er van hem verwacht werd.
Argentinië snakt naar een prijs en hebben een van de beste selectie's ter wereld en op de copa waren ze duidelijk favoriet.
Messi is aanvoerder en moet het team bij de hand nemen met zijn acties, assists en goals en dat is niet gelukt. Leuk dat hij af en toe een leuke pass gaf maar zolang je niet scoort heb je er weinig aan.
En een Messi zou tegen zulke landen als op de copa weinig moeite moeten hebben met scoren.

6 augustus 2015 om 12:51

Weetje, eerst twijvelde ik of je oprecht kritiek had op messi of dat je messi gewoon niet mag. Want kritiek kan altijd en is soms terecht en soms onterecht. Maar in elke topic van Barca of Messi kom jij je negatief uiten over hem! Elke keer kom ik je naam wel tegen met een negatief bericht over Messi. Lijkt me heel vervelend om zo obsessief bezig te zijn. Wens je veel succes in het haten van Messi.

6 augustus 2015 om 13:01

@ sinaasappel7

Shikamaru heeft toch gewoon gelijk? Argentinië snakt naar een prijs en hadden op de copa de beste selectie. Als je dan uiteindelijk zonder titel thuis komt dan heb je niet naar behoren gepresteerd. Alle voorwaarden voor Messi waren aanwezig om te schitteren en een prijs te pakken. Als je dan onder de maat presteert mag dat gezegd worden. Tenslotte krijgt hij ook de complimenten als hij wel goed presteert.

6 augustus 2015 om 13:04

Ja, dat merk ik inderdaad ook op bij Shikamaru. Hij is een rm en ronaldo fan, daaruit komt het.

Ik zal nooit rechstreekts ronaldo haten in een discussie, wel als Messi erbij wordt betrokken door real madrid en ronaldo fans.

Het maakt eigenlijk niet uit, want Messi heeft meer prijzen en meer met zijn team gewonnen.

6 augustus 2015 om 13:11

Ik noem mezelf liever Ajaxfan,
Het klopt dat Messi veel heeft gewonnen en daarom word er internationaal ook wat van hem verwacht.
De meest scorende speler ter wereld die de hele copa maar 1 goal maakt en die komt uit een penalty.
Dit hoort gewoon bij een topspeler, die staan in de schijnwerpers.
Als hij een hattrick in de finale had gemaakt had je mij echt niet negatief over hem horen praten hoor. Maar momenteel verdient hij de kritiek gewoon.
Leuk dat jullie me als haters zien maar het is gewoon oprechte kritiek en ik ben duidelijk niet de enige die kritisch op Messi is.
Zijn al die oud voetballers die kritiek geven op Messi ook allemaal messi haters of zijn ze gewoon realistisch en verwachten ze gewoon dat Messi bij Argentinië ook doet als wat hij bij Barca doet. Het team naar de overwinning brengen met individuele actie's en doelpunten.

6 augustus 2015 om 13:41

@D-Bergkamp

Alle voorwaarden om te winnen waren niet aanwezig voor Messi.
Het team weigerde om samen met hem te spelen.
Hij kreeg heel weinig de bal aangespeeld in belangrijke speelmomenten.

Messi had ook een grote kans gecreeerd in de finale die om zeep werd geholpen door een andere speler.

6 augustus 2015 om 14:03

Je bent zo obsessief bezig met je 'goals' verhaal. Messi speelde op het middenveld, goals zijn daar totaal niet relevant als je 4 aanvallers ervoor hebt lopen die het moeten doen.
Alle doelpunten zijn opgezet door Messi, wat maakt het dan in hemelsnaam uit wie ze op zijn naam krijgt?

6 augustus 2015 om 14:27

Mijn punt is totaal niet of hij gelijk heeft hier of niet. Zoals je kunt lezen geef ik aan dat ik twijfel aan zijn oprechtheid. Kritiek kan en mag en is soms terecht en soms niet, hangt er van af hoe je het bekijkt en vanuit welke oogpunt. Maar om in elke topic een speler te kleineren en negatief te zijn over die speler en al helemaal als het om Messi gaat, die toch ook wel iets met de bal kan( niet volgens shikamaru die kickt op het falen van messi), dan vind ik het wel triest. Ik neem het dan ook niet serieus.

6 augustus 2015 om 14:44

@ Origami

Als het team weigert om met hem samen te spelen dan zal daar ook wel een reden voor zijn? En dat kan van alles zijn, maar geen van allen is positief voor Messi helaas. Als een speler te weinig de bal krijgt aangespeeld of te weinig betrokken is bij het spel. Dan is dat de schuld van de speler zelf. Tenzij je natuurlijk wilt beweren dat de andere 10 spelers bewust kiezen om Messi te negeren. En dat is nog veel schadelijker.

6 augustus 2015 om 13:46

@shikamaru
Messi speelde misschien niet zn beste wedstrijden tijdens de copa, maar kijk even naar al die vedettes naast hem. Die heb ik ook niet gezien.
Daarnaast zijn er genoeg goede ploegen in zuid amerika....het is nou niet het kampioenschap van oceanië of zo.

Een argentijnse journalist (?) heeft ook nog een analyse van messi bij argentinie gemaakt.
Filmpje op youtube....de momenten waarbij hij bij barca altijd dodelijk is en dus altijd wordt aangespeeld om vervolgens te scoren, krijgt hij bij argentinie juist niet de bal. Zijn medespelers gaan dan voor (kansloos) eigen succes of maken een andere keuze.
Plus al zijn passes die bij barcelona wel afgemaakt worden, worden hier verprutst terwijl hij toch echt wereldspitsen naast zich heeft staan. Daar mag je meer van verwachten.

Messi was misschien niet zo goed als je mag verwachten van hem...maar als je niet goed gebruikt wordt, wordt het er ook niet makkelijker op.

Dat je 's werelds beste voetballer bent wil nog niet zeggen dat je boven alles en iedereen staat en een speciale behandeling hoort te krijgen. Mag je dan wel ergens goed in zijn, maar doe je iets niet goed is het gewoon heel normaal dat mensen kritiek leveren. Dat mensen dit onfatsoenlijk vinden vind ik persoonlijk schandaliger. In wat van denkbeeldig wereld moet je dan wel niet leven als je vindt dat mensen die ergens goed in zijn geen kritiek mogen krijgen?

Kortom, er mag op Messi gewoon geen kritiek wordt geuit? Op andere spelers wel, maar niet op Messi. Hoewel ik het lang niet altijd eens ben met de kritiek die hij krijgt lijkt mij dit een onrealistische insteek.

Ik ben het niet eens met de kritiek, ik vind dat je wel kritiek mag leveren op messi. Hij is in mijn ogen ook de beste aller tijden, maar als hij iets doet wat niet door de beugel kan dan mag je daar kritiek op hebben. Helaas hebben de Argentijnen kritiek terwijl ze de wedstrijden op de copa blijkbaar niet eens gezien hebben. Messi speelde bij Argentinië als een spelverdeler, het is waar dat ie groten kansen heeft gemist, dat heb ik ook gezien, maar hij heeft ook veel doelpunten voorbereid en was vaak het middelpunt van dreiging

Kritiek geven is het makkelijkste wat er is, maar Messi of mensen in het algemeen kiezen er niet voor om kritiek te krijgen. Wie zijn wij om kritiek te leveren op mensen die er niet om vragen? Daarnaast is voetbal een teamsport wat je je met z'n allen doet, dat kan je niet afrekenen op 1 persoon die getalenteerder is dan zijn teamgenoten.
Wij betalen Messi niet of andere voetballers.... Werkgevers mogen kritiek hebben op hun werknemers.
Mensen die kritiek geven, moeten eerst nadenken of ze het zelf kunnen wat hij kan.

Wat ik ook grappig vind, is dat het Nederlands elftal een paar jaar geleden het WK had kunnen winnen als Robben had gescoord tegen Casillas. Robben heeft geen kritiek gekregen, maar wij waren trots dat het Nederlands elftal in ieder geval 2e is geworden. Uiteraard niet te verwarren met teleurstelling die wij haddden.

De gedachte dat Messi miljoenen verdiend, dan moet hij maar accepteren dat hij kritiek krijgt, is ook zo een kortzichtige gedachte.

6 augustus 2015 om 13:03

@ Anlista

wanneer je topsporter bent geworden (het is een keuze) kies je bewust voor alle voor en nadelen die er bij horen. Oftewel je kiest bewust voor het tekenen van een multi miljoenen contract en het uitkomen voor je land. Je kiest er voor om de complimenten te ontvangen wanneer je goed presteert. Dus dan kies je er ook automatisch voor om kritiek te ontvangen als je niet presteert. Nogmaals, als je dat niet kan of niet wil heb je altijd de keuze om het niet te doen.

6 augustus 2015 om 13:14

Aan een kant begrijp ik je, Bergkamp. Alleen deze jongen presteert wel altijd elk seizoen, hij wint prijzen voor z'n club, laat fantastische dingen zien en wij mogen blij zijn dat we van hem kunnen genieten. Hij heeft finale WK en Copa gehaald, waar hij goed in heeft gespeeld, alleen viel de winst bij de tegenpartij.
Ik bedoel, succes en teleurstelling liggen dicht bij elkaar. De ene wedstrijd hero, andere wedstrijd zero.
Als Messi een beker met zijn land wint, verstomt dan de kritiek? Denk het wel, maar dat is toch hypocriet? Ik begrijp nogmaals jou ook goed, he

6 augustus 2015 om 13:17

Uiteindelijk draait het allemaal om prijzen in de topsport
Alleen de 1e plaats telt.
En aangezien het wel lukt bij Barca met Messi snap ik dat de Argentijnen ook verwachtingen hebben dat hij af en toe een doelpunt maakt voor Argentinië uit een individuele actie

6 augustus 2015 om 16:04

Dan moet je positiespel wel goed genoeg zijn om ruimte te creeren voor een doelpunt uit een individuele actie. Van fatsoenlijk positiespel heeft niemand bij Argentinie iets begrepen.

6 augustus 2015 om 13:12

Als je topsporter bent kies je er wel voor om kritiek te krijgen.
Hoort bij het vak is zijn eigen keuze geweest.

6 augustus 2015 om 13:21

Niemand kiest voor kritiek... ik ga ook geen kritiek op jou leveren, omdat je iets doet waar ik niet tevreden over ben, terwijl je heel veel dingen misschien gewoon goed doet, toch?
Het is zijn keuze om deze sport te beoefenen, veel geld te verdienen, maar hij kiest er niet voor om kritiek te krijgen.

6 augustus 2015 om 13:24

Jawel dat zit bij het keuze pakket van de topsorter.
Net zoals een politie agent word uitgescholden terwijl hij er is om mensen te helpen.
Bediendes mensen moeten teleurstellen als het eten niet goed is terwijl ze het zelf niet hebben gemaakt.
Als topsporter weet je dat dit gebeurt, en een echte topsporter zal zich er weinig van aantrekken.

Nog een voorbeeld, de coach van Saven kramer die hem de verkeerde bocht instuurde. Werd helemaal verrot gescholden.
Heeft hij daarvoor gekozen? Nee,
Verdiende hij het? Ja
Hoort het er dus bij? Ja wel als je iets doet waardoor het in aanmerking komt

6 augustus 2015 om 13:35

Slechte vergelijking over politie en bediendes. Jij vind het blijkbaar normaal om agenten uit te kunnen schelden, omdat ze voor dit vak hebben gekozen? Jij bent niet normaal als je dit normaal vind!?! Echt belachelijk en kortzichtig! Mensen zijn niet goed bij hun hoofd en moeten bij zichzelf te raden gaan... keuzepakket??pfff hoe dom gast!!

6 augustus 2015 om 13:41

Nee dat is niet normaal maar het gebeurt wel.
En als agent weet je ook dat dat gaat gebeuren als je voor die baan kiest.
Beetje logisch nadenken is lastig blijkbaar

6 augustus 2015 om 14:49

@ Anlista

Nee het is niet normaal, maar het gebeurt wel. Alleen mensen die heel naief zijn zouden denken dat dit niet gebeurt. Oftewel als je agent wilt worden dan weet je dat het risico er in zit dat je een scheldkannonade krijgt van iemand. Of dat normaal is, absoluut niet. Maar dat het kan gebeuren, ja dat is inherent aan het politie vak.

Je kiest bewust voor een beroep, of dat nu ober, agent, voetbalzone beheerder of topsporter is. En aan elk beroep staan positieve tegen over. Dat kan zijn salaris, waardering, complimenten en voldoening. Maar ook bij elk beroep horen negatieve kanten. Dat kan varieren van beschoten worden (agent) uitgescholden worden door een klant (ober), commentaar krijgen van posters (beheerder VZ) of kritiek krijgen (topsporter) Yin en Yang idee.

Elk positief punt, staat een negatief punt tegen over.
En elk negatief punt, staat een positief punt tegen over.
Uiteindelijk kies je voor een beroep waar in de positieve punten belangrijker voor je zijn dan de negatieve punten. Messi heeft voor profvoetballer gekozen. En hij vind het miljoenen salaris, uitkomen voor zijn land en de ovaties bij mooie dingen belangrijk. Dat is inherent aan zijn beroep. Maar tegelijkertijd is kritiek bij niet presteren ook inherent aan zijn beroep.

6 augustus 2015 om 17:04

@sikimaru, het feit dat jij al zo denkt zegt meer over jou als persoon... een keuzepakket? Mensen die een bepaald beroep uitoefenen weten dat dit kan gebeuren? Jij bent denk ik verziekt en dan zeg je dat ik logisch moet nadenken? Een leraar uitschelden hoort er bij? Een juwelier die overvallen wordt hoort er bij? Burgers die in oorlogsgebieden wonen eventueel gedood worden is volgens jou ook normaal, want hey.... keuzepakket. Jij bent echt simpel. Ook nooit kritiek gekregen van mensen zeker? Werkloos?

Maar we dwalen af... waar het omgaat is mensen in hun waarde laten. Mensen zoals jij die kritiek geven normaal vinden, zijn jaloerse mensen die alleen aan zichzelf denken. Maar als ze het zelf krijgen dan zijn ze op hun pikkie getrapt.

6 augustus 2015 om 23:52

Nee zo zit de wereld in elkaar.
Je kan het wel niet willen zien maar zo is het.
Iedereen krijgt kritiek dat hoort bij het leven.
Op school leer je zelf over hoe je kritiek moet geven op mensen.
Als leiding gevende leer je hoe je kritiek moet geven op mensen.
Kritiek is de normaalste zaak van de wereld.
En een verstandig man, kent het en leert er van.
Iemand die kritiek onzin vind moet lekker doorgaan waar hij mee bezig is en de kritiek gewoon negeren.

De wereld zit gewoon simpel in elkaar en mensen denken veel te moeilijk.
Hoevaak komt het voor dat een leraar word uitgescholden?
Hoevaak komt het voor dat een Juwelier word overvallen.
DIe burgers hebben er niet zelf voor gekozen dus dat past totaal niet in het rijtje.

Daar in tegen hebben mensen die bij het leger zitten wel de keuze gemaakt dat er een mogelijkheid is dat ze worden uitgezonden en worden neergeschoten.

Ieder beroep heeft zijn positieve en negatieve punten.
Bij voetbal is kritiek een negatief punt en dat alles word uitvergroot.
Bij het leger kan je worden neergeschoten.

Die mensen weten wat ze te wachten staat als ze het beroep kiezen.

Dat jij dat niet wilt zien zegt iets over jou wereld waar blijkbaar de samenleving perfect is en er nooit negatieve dingen voorkomen omdat dat niet hoort.

7 augustus 2015 om 09:30

Je hebt positieve kritiek en negatieve kritiek. Op school en als leidinggevende wat jou voorbeelden zijn leer je absoluut niet negatieve kritiek te geven. Dat is wat ze wel doen over bijv. Messi.
Ik weet niet waar jij op school hebt gezeten of welke leidinggevende jij boven je hebt of dat je het zelf bent, dat je negatieve kritiek accepteert, omdat het erbij hoort?
Ik weet dat de wereld zo in elkaar zit, maar het feit dat wij het maar normaal vinden is eigenlijk niet normaal.
Later begin je over positieve en negatieve punten, dat is wat anders dan kritiek geven.

7 augustus 2015 om 12:22

Natuurlijk geef je negatieve kritiek maar je geeft het wel opbouwend.
Je noemt toch niet alleen alles op wat goed gaat.
Op school je hebt een 2, dan krijg je toch te horen dat je het slecht heb gedaan en gaan ze echt niet zeggen van goed gedaan je had 20% van de vragen goed.

messi heeft de lat extreem hoog gelegt. een hoogspringer springt ook vaak niet over zijn record heen en zelfs niet vaak er net onder. Wij voetbalfans zijn verwend geraakt aan het fenomeen messi. Als hij maar 10 % procent minder speelt beginnen we al ze zaniken dat hij slecht was inplaats van dat hij minder goed was als normaal. Dat betekent overigens niet dat een speler als messi geen kritiek mag krijgen. Een beetje genuanceerde kritiek zou wel eerlijk zijn.

6 augustus 2015 om 13:19

Maar als die hoogspringer daarmee wel de 1e op een olympische spelen word zal je niemand er over horen. Als de hoogspringer 2e word terwijl hij gedoodverfde favoriet was, ja dan zal hij behoorlijk wat kritiek krijgen.
Kritiek hoort bij topsport daarvoor heeft hij zelf gekozen

Dat is niet zo gek..
Een aanvaller & met name de spits ofcourse heeft aanvoer nodig van het middenveld & flankspeler. Als spits zijnde ben je voornamelijk het eindstation. Er wordt ook sneller & meest naar een spits gekeken dan welk ander speler dan ook omdat een spits nou eenmaal het vaakst beslissend is. Een speler als Messi, met zijn kwaliteiten, zijn formidabele acties, geweldige goalie's wordt nou gewoon enorm veel van varwacht. Als beste speler zijnde, moet je dat toch ook gewoon bij het nationale ploeg kunnen? Want nu laat Messi zien dat het eigenlijk zonder de aanvoer van zijn collega's bij Barca (totaal niet erg, als hij zich er thuis & op z'n best voelt is dat prima) gewoon weg minder zal presteren. Messi moet kunnen leiden, doet tie bij Barca uiteraard, geen discussie mogelijk, alleen bij Argentinië komt er het maar niet uit wat ik wel jammer vind.
Maar er is nog tijd, er kan nog van alles gebeuren, veranderen, tis alleen de vraag, gaat het voor hem nog wel gebeuren? Ik wens hem immers veel succes ermee..

6 augustus 2015 om 16:19

Hij heeft geen aanvoer nodig, daarnaast gaat het om team spel soms kan je beter gewoon de bal even rondtikken en dan een steekbal ofzo geven. Pasen kennen ze bij Argentinië niet aangezien veel spelers spelen met oogkleppen op en ff willen laten zien dat zij het wel even doen.

Bij Argentinië spelen zoveel aanvallers die op basis van naam een grote status hebben. Di maria/aguero/higuain/lavezzi/palacio/tevez en als je kijkt naar al die namen, die willen allemaal wel eer opstrijken van het publiek alleen dan krijg je ego's omdat, iedereen wil laten zien dat hij het even doet. Kijk maar ook eens naar de goals in de copa die werden gescoord door andere spelers, maar alsnog het publiek schreeuwt Messi Messi Messi , dan doet dat wel iets met spelers.

Messi is de beste clubvoetballer aller tijden maar als international is hij dat dus niet. Alhoewel zijn statistieken voor Argentinië niet eens zo slecht zijn komt die toch niet zo goed uit de verf bij Argentinië. Meeste van zij goals zijn penalty's geweest en heb hem tijdens het WK en de Copa goed gevolgd en daar was Messi gewoon een van de vele tijdens het toernooi. Voor mij hoeft hij niet een WK te winnen om als allerbeste ooit te worden gezien want dat is hij in mijn ogen al. Kijk naar alle records die die verbroken heeft, maar ik snap de kritiek als speler van Argentinië zeer zeker wel.

Voor mij hoeft Messi niks meer te bewijzen om te laten zien dat hij een legende is. Hij is met zijn land telkens ongelukkig geweest in de finales. Het lijkt wel als of hij gewoon vervloekt is. Enigste probleem van Argentinië als team is dat ze voorin te veel kansen verprutsen en dat telkens een van de sterkste schakelspelers in de belangrijkste wedstrijden eruit gaan. Di Maria is een van die spelers en volgens mij viel Pastore ook uit tegen Chili.

De kritiek is deels terecht, maar een deel ook weer niet. Een beker win je met 11 man niet alleen. Dat hij de team niet kon dragen kun je hem ook niet kwalijk nemen. Hij had 3 mooie kansen gecreeërd en die werden net niet benut. Als die erin gingen zouden ze gelijk zeggen dat hij een legende is terwijl ze weer vergeten wat voor werk een speler als Macherano achterin wel niet verricht.

Uit eindelijk heeft hij zelfs zijn penalty benut, dat Tata Martino zo slechte opstelling maakt en wisselbeleid hanterde moet je Messi niet kwalijk voor nemen.
Daarnaast zijn die Argentijnen slecht met penalties, dus dat was haast niet anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren