Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben naar het kantoor van Van Gaal gegaan en deed alsof ik moest huilen’

Laatste update:

Christophe Dugarry werd in de zomer van 1997 door Barcelona overgenomen van AC Milan. In Camp Nou kreeg de spits te maken met Louis van Gaal, die daar toen trainer was. In december van datzelfde jaar was de oud-international blij dat hij weg kon. “Het waren zes verschrikkelijke maanden. Ik ging door een hel”, vertelt de inmiddels 44-jarige Dugarry.

/

Een jaar voor het WK in eigen land maakte de Fransman de overstap van Milan naar Barcelona, in de hoop een plekje af te dwingen in de WK-selectie. Maar Van Gaal zag in Dugarry eerder een verdedigende middenvelder dan een spits, en dat pakte niet goed uit. "In de kleedkamer gebruikte hij flesjes water om zijn tactiek uit te beelden. Hij schreef op een papier: ‘In de 23ste minuut verloor je deze bal. In de 48ste minuut verloor je de bal opnieuw. En in de 52ste minuut leed je wéér balverlies. Waarom deed je dat?’ En dan moest ik antwoord geven”, legt Dugarry uit in gesprek met ESPN. “Ik heb daar zes maanden gezeten met de vraag wat ik daar in godsnaam aan het doen was. Het was onwerkelijk.”

Dugarry had er alles voor over om te vertrekken. “Het dieptepunt was toch wel toen ik naar zijn kantoor ben gegaan en heb gevraagd of ik weg mocht. Ik wilde hoe dan ook vertrekken. De Franse bondscoach Aime Jacquet zei namelijk dat we eerste keus moesten zijn bij onze club. Ik heb toen zelfs gedaan alsof ik moest huilen en zei dat ik het niet meer aan kon. Hij keek naar me en zei: ‘Nee, je mag niet weg. Ik geloof in je.’ Wat? Je gelooft in me en je laat me spelen als verdedigende middenvelder? Het waren zes verschrikkelijke maanden. Ik ging door een hel.” Dugarry maakte eind 1997 uiteindelijk de overstap naar Olympique Marseille en werd later wereldkampioen met Frankrijk in 1998 en Europees kampioen twee jaar later.

Plaatst Frankrijk zich direct voor het WK in Rusland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schoolmeester Van Gaal, je moet er maar tegen kunnen

Hij geloofde je, totdat je als een klein schoolmeisje bij zijn kantoor zat te huilen.

Ondanks zijn goeie staat van dienst, en 55 caps voor het Franse elftal, wordt hij bij mijn familie in Frankrijk vooral herinnerd om de grote blunders die hij voor het Franse elftal heeft gemaakt. Heeft meer kansen om zeep geholpen dan elk ander aanvallend ingestelde speler die zo vaak heeft mogen optreden voor het Franse elftal. Was een degelijke voetballer, maar het is onbegrijpelijk dat hij in zo'n talentvolle selectie zo vaak heeft mogen opdragen. Wel een lichtvoetige, creatieve speler maar heel egoïstisch en niet effectief!

Ik snap overigens best dat het een hel is als je als aanvaller/10 op cvm wordt opgesteld, maar als je het niet eens wil proberen, en al direct met je hakken in het zand gaat staan, dan gaat het ook nooit werken natuurlijk.

15 september 2016 om 09:58

Het was een hel omdat hij op een andere positie moest spelen?? De hel is dagelijks gebombardeerd worden. De hel is jarenlang leven in een tentenkamp in de modder, met honger en zonder sanitaire voorziening. Grof geld verdienen maar niet op je favoriete positie spelen is hooguit ongemakkelijk. Weer een voorbeeld van de prinsesjesmentaliteit onder voetballers die buiten de realiteit leven. En dan gaan huilen om weg te mogen. Mijn God, wat een sneu figuur.

15 september 2016 om 10:51

Oh daar heb je Stef de Moraalridder hoor.. Gaat hier over voetbal, geen wereldzaken.

15 september 2016 om 11:50

Al is het wel behoorlijk sneu om krokodillentranen te gaan produceren, puur om weg te mogen bij een voetbalclub.

15 september 2016 om 12:27

@stef

Doe nou niet alsof je ook maar een moer geeft om die bombardementen en dergelijke. Je gebruikt het enkel om een punt te maken om een verhaal over een voetballer en dat maakt je serieus een walgelijk figuur.

15 september 2016 om 10:14

@selassi
Ik vond het een schitterende voetballer. Prachtig techniek, wel een kansenmisser.. maar meer aan het einde van zijn carrière. Ik kon wel van hem genieten. Zijn mentaliteit was alleen niet zo goed.

@stef
Het gaat hier om iets doen tegen je zin. Men onderschat soms dat je voor bepaalde posities niet alleen een bepaalde techniek, overzicht, talent etc moet hebben, maar ook een bepaalde karakter. Je bent het of je bent het niet. Voor een keeper heb je een ander soort persoonlijkheid dan een creatieve middenvelder, of een verdedigende middenvelder of een flankspeler.. In een omgeving waar je opgevoed wordt op te komen voor wat je zelf echt wil, kunnen zulke positieveranderingen iemand echt ongelukkig maken. Je gaat een kunstenaar geen van 9 tot 5 kantoorbaan geven waarin hij iedere dag precies in dezelfde inspiratieloze file/ruimte moet zitten. Zo een persoon raakt verstikt, is intens ongelukkig en weet het gewoon niet meer. Een ander soort hel, wellicht een door de eigen fantasie gecreëerd hel, maar geen prinsesjesgedrag.. dit is een ander soort mens. Wie heeft bepaald dat maar 1 soort mens bepaalt welke mentaliteit de enige juiste is?

En Van Gaal had hier een wel een handje van, Rivaldo, Riquelme en laatstelijk Di Maria vonden Van Gaal's voetbalvisie een verstikking voor hun plezier in het spelletje. Al heeft hij vele andere spelers met zijn visie wel bereikt en verrijkt.

15 september 2016 om 17:56

@ diegopeladona

Ik heb ook wel mooie momenten van hem gezien, en hij was met zijn lengte en lichtvoetigheid natuurlijk ook wel een redelijk unieke voetballer. Had alleen last een beetje last van hoogwaanzin. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij het ook op 10 of een andere aanvallende positie niet had gered bij Barça destijds. Hij was goed, maar geen wereldtop.

Wat een zielig verhaal.
Het is natuurlijk wel echt iets voor van Gaal om iemand op een plek te zetten waar hij normaal nooit speelt. Het is verder niet zo vreemd dat een trainer je op je fouten wijst natuurlijk volgens mij is hij daar mede voor aangesteld. Na zes maanden het bijltje erbij neer gooien komt ook niet over als een sterk karakter.

Dat jaar werd Barca kampioen en wonnen ze de Copa Del Rey. Dus die flesjes water waren helemaal zo gek nog niet en werd Dugarry blijkbaar niet erg bijzonder gemist.

15 september 2016 om 10:36

Nee hehe, iemand die als een meisje van 3 doet alsof 'ie moet janken omdat 'ie niet op zijn favoriete positie wordt gebruikt wordt door geen 1 team gemist.

15 september 2016 om 12:29

Denk je dat Ronaldo of Messi tevreden zijn als ze als rechts of linksback worden gebruikt? Waarschijnlijk vallen ze dan terug tot allerdaagse voetballers omdat zij zich niet op hun plaats voelen. Zoals hierboven werd gemeld kan je ook een kunstenaar een 9 tot 5 kantoorbaam geven en dan kan je er op rekenen dat hij na 15 jaar zelfmoord pleegt.

Als er iemand uiteindelijk gemist kon worden was het Dugarry wel. Had wel eens wat mooie momenten maar kon veel meer uit z'n carrière halen. Z'n mentaliteit liet al genoeg zien. Wel grappig om te horen hoe Louis er mee omging maar we zijn onderhand al meer gewend haha

Aan iemand vragen waarom hij de bal verspeeld heeft hahaha. Kan ook alleen van Gaal doen

En sommige analisten willen die van Gaal als bondscoach. Laat Blind maar lekker zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren