Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het potentieel van dit team is vergelijkbaar met het Ajax van de jaren ‘90’

Laatste update:

Ronald de Boer was een onderdeel van het succesvolle Ajax dat halverwege de jaren ’90 onder leiding van Louis van Gaal onder meer de Champions League, de Wereldbeker voor Clubs en een aantal landstitels won. In Amsterdam snakt men sindsdien naar vergelijkbare successen en de inmiddels 46-jarige oud-voetballer snapt dat het moeilijk is om die prestaties te evenaren. Toch denkt hij dat er voor Ajax veel mogelijk is, als de club erin slaagt om het team bij elkaar te houden.

/

“Wij waren toen wel 23 of 24 jaar oud. De jongens van nu, zoals Abdelhak Nouri, Kasper Dolberg, Donny van de Beek of Frenkie de Jong zijn twintig, of zelfs nog niet. Justin Kluivert is zeventien. Of Matthijs de Ligt, die met zijn zeventien jaar oud heel goed is. Het potentieel is vergelijkbaar met het Ajax van de jaren ‘90”, vertelt hij in gesprek met Goal. “Je weet het maar nooit met zulke jonge spelers hoe ze zich ontwikkelen. Er zijn vele voorbeelden van spelers die hoog werden aangeprezen. Het is heel moeilijk te voorspellen, maar dit team kan in twee of drie jaar echt heel goed zijn, als het bij elkaar blijft.”

De Boer noemt Viktor Fischer als voorbeeld van een speler waarvan heel veel werd verwacht, maar die momenteel stil lijkt te staan in zijn ontwikkeling. De Deen, die in zijn thuisland ‘de nieuwe Laudrup’ werd genoemd, verliet Ajax afgelopen zomer voor een nieuw avontuur bij het Engelse Middlesbrough.

Denk jij dat dit Ajax net zo goed kan worden als het Ajax uit de jaren '90?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 januari 2017 om 11:48

Ach, potentie is echt zoiets nietszeggends. Echt iets wat wordt gezegd over jonge jongens die een paar wedstrijden goed spelen. Dan hebben ze ineens veel potentie omdat hun ontwikkeling niet helemaal gelijk loopt met een aantal leeftijdsgenoten terwijl het 9/10 keer verder in hun carriere wel stagneert.

26 januari 2017 om 11:47

Ajax speelde in essentie 3-4-3 in een tijd dat bijna iedereen 4-4-2 speelde. Rijkaard (of Davids tegen Real Madrid) speelde dan centrale verdediger die inschoof in balbezit. Dat was het tactische foefje waar niemand een antwoord op had.

26 januari 2017 om 10:47

In potentie heeft Ajax gewoon een goede Europese ploeg. Of de potentie optimaal benut wordt, is afwachten. Wat wel zeker is, is dat spelers blijven vertrekken. Dit kan echter elk jaar gezegd worden.. Als Ajax alle spelers had behouden, waren we nu net zo goed als Barcelona. Dan hadden wij ook een vaste kern erg goede spelers die compleet op elkaar waren ingespeeld.. Het gaat nooit gebeuren, maar in potentie en onder de voorwaarden dat iedereen blijft kan Ajax zeker uitgroeien tot een uitstekende Champions League club...

26 januari 2017 om 14:01

Europees gezien stelt bijna geen enkele ploeg iets voor. Ook Ajax niet. Zelfs niet in potentie. Want als je de potentie ziet van de wisselspelers van de grote clubs (neem bijv. Unal die bij Twente meer goals gemaakt heeft dan elke ajaxied) dan zijn deze clubs zeker in potentie veel groter dan Ajax, PSV of Feyenoord.
Daarnaast ben ik het wel met de Boer eens dat de Nederlandse talenten echt naar het buitenland moeten om een volgende stap te maken. Waarom ? Geen idee. Waarschijnlijk omdat ze hier ondanks minder spel waarschijnlijk het toch nog steeds redden. Neem Utrecht - Ajax. Als je ziet hoe slecht Ajax speelde en zij Utrecht kansen gaven is het een schande dat Utrecht verloor van Ajax.

26 januari 2017 om 14:37

In potentie zijn Sanchez, Dolberg, Van de Beek, Nouri, Tete, Riedewald, Frenkie de Jong, De Ligt, Kluivert, Cerny, Eiting gewoon zeer goede spelers die uit kunnen groeien naar het niveau van spelers als Vertonghen, Eriksen, Blind en Alderweireld. Dat is gewoon een erg goed niveau en als een club een groep spelers heeft van dat niveau en die spelers al enkele jaren samenspelen, doe je Europees erg goed mee om de prijzen. De Boer zegt niks geks, maar dit kan elk jaar over Ajax gezegd worden, omdat er bij Ajax altijd erg talentvolle spelers zullen lopen die in potentie de Europese (sub)top kunnen halen.

Als De Boer dit 10 jaar geleden had gezegd, hadden wij nu een droomelftal een droomelftal kunnen hebben. Had hij het 5 jaar geleden gezegd, hadden wij nu een droomelftal kunnen hebben. Als wij over 5 jaar terugkijken naar deze selectie, kunnen we ook weer zeggen dat we een droomelftal hadden kunnen hebben...

En ik ben het deels met jou eens. Spelers moeten, voor hun persoonlijke ontwikkeling, op slot een volgende stap zetten. Ik zie echter ook dat de spelers die nu goed meedoen in de Europese (sub)top echt twee jaar een absolute sterspeler waren bij Ajax en niet na éã©n goed seizoen vertrokken zijn. Het is dus wel belangrijk dat spelers niet te snel vertrekken en beseffen dat een tweede seizoen erg goed presteren de kans op succes buiten Nederland significant vergroot.

Dat kan wel kloppen wat Ronald De Boer zegt. Maar dat team van Van Gaal was een vam de betere in Europa. Nu worden de talenten van Ajax meteen weggekaapt. Bijvoorbeeld Dolberg speelde een goede eerste seizoenshelft en gelijk stonden er 3 grote clubs op de stoep. Het is maar hopen dat deze jongens lang bij Ajax blijven.

26 januari 2017 om 10:48

Daarom noemt hij ook de voorwaarde dat iedereen blijft.

Wat een onzin zeg. Ongelooflijk hoe spelers die nog amper iets hebben laten zien in de eredivisie (vooral nouri en kluivert) zo opgehemeld worden.

26 januari 2017 om 10:10

Je zegt onzin maar de tijden veranderen..toen stonden er talenten van 17-18 jaar bij topclubs in de basis dat is nu anders, het fysieke is tegenwoordig veel belangrijker en nu zie je ze vaak pas op 20-22 jaar vast in de basis staan bij de grote clubs

26 januari 2017 om 10:16

Dan nog, Nouri heeft het alleen in de jeugd laten zien. Kluivert niet eens, is nooit gezien als groot talent. Maar ja, elke speler die bij Ajax in mag vallen en nog geen 22 is wordt gezien als megatalent. En de media stookt die hype telkens weer op. Laat die jongens toch eerst eens voetballen. Zelfde met Dolberg, begon fantastisch maar zakt nu in. Is niet erg maar overal las ik al dat hij de wereldtop ging halen en stukken beter zou zijn dan elke andere spits in de Eredivisie. Op basis van wat? Een half jaar in de Eredivisie? Kom op zeg. En nu doet de Boer er zelfs nog een schepje bovenop door ze te vergelijken met een van de beste generaties die Ajax gehad heeft.

26 januari 2017 om 11:57

@tinuske, zelfs als we zouden aannemen dat een groot deel van die jonge gasten echte topspelers gaan worden (wat ik niet denk, maar goed) dan koop je nog steeds helemaal niks voor dit soort uitspraken van De Boer. Zodra een van die gasten namelijk een echt goed seizoen draait, dan zijn ze weg.

Je kan nu ook wel zeggen dat Ajax zou kunnen bestaan uit spelers als Cillessen, Maxwell, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Sneijder, Zlaten en Suarez. Maar het is allemaal luchtfietserij.

Dat is dus "het probleem" in Nederland. Je houd zo een team nooit bij elkaar. De Boer weet dat zelf ook. Talenten die definitief doorbreken in Nederland worden snel weggeplukt door Europees (sub) top.

Beetje grote woorden dus van de Boer.. (heeft ie ontbeten met Sjaak Swart?......)

26 januari 2017 om 10:01

Ja precies, ik zou het al knap vinden wanneer Ajax dit soort talenten 3/4 jaar behouden. Maar die kans schat ik niet zo hoog in.

26 januari 2017 om 10:11

Daarom stikt het ook van de Nederlandse spelers bij Europese (sub)toppers. Of toch niet?

Het vroege vertrek van spelers is geen eenzijdig verhaal. Spelers willen zelf ook gewoon snel weg. Voetballen bij een Nederlandse topclub is leuk, maar het niveau van de Eredivisie is gewoon erg laag geworden en dat betekent dat de grotere talenten al snel het idee hebben aan hun plafond te zitten in de Eredivisie.

Die paar wedstrijden Europees voetbal wegen al snel niet meer op tegen het feit dat je in de competitie veel wedstrijden tegen zwakke tegenstanders speelt in stadions die bij lange na niet gevuld zijn.

Er zal een hoop moeten gebeuren voordat de competitie weer aantrekkelijk wordt voor zowel toeschouwers als spelers. Pas dan heb je eventueel weer kans om een ploeg iets langer bij elkaar te houden, maar de absolute toptalenten zullen altijd onhoudbaar blijven zodra ze de competitie ontstijgen.

Wat een onzinverhaal. Frenkie de Jong en Nouri mogen nog niet eens bij het grote Ajax meedoen terwijl spelers als Seedorf en iets later ook Kluivert met 20 jaar destijds al wereldtop waren.

26 januari 2017 om 10:32

@wouterke

Jouw reactie is grotere onzin. Zowel Kluivert als Seedorf waren op hun 20e geen wereldtop. Geen enkele speler is dat op die leeftijd, muv de absolute buitencategorie als Cruijf, Maradonna en Messi. Kluivert en Seedorf waren op die leeftijd inderdaad verder dan de door jou genoemde spelers, maar dat had alles te maken met de aanwezigheid van ervaren spelers als Rijkaard en Blind. Zij konden gewoon hun eigen spel spelen en er werd niet van hen verwacht dat ze de kar zouden trekken. Met ervaren klassenrijke spelers om zich heen die hen uit de wind kunnen houden en de fijne kneepjes van het vak kunnen bijbrengen, ontwikkelt een talent zich veel sneller. In het elftal van 95 of de jaren 70 had Nouri het niet in zijn hoofd gehaald om te vragen of hij een vrije trap mocht nemen en had Kluivert zich netjes op de achtergrond gehouden toen er een penalty moest worden genomen. Dat heeft alles te maken met het feit dat er in een topelftal altijd een duidelijke hierarchie is en de twee door mij genoemde gevallen, tonen duidelijk aan dat die er bij het huidige elftal niet is.

Ik denk niet dat Ajax ooit nog in staat zal zijn om een elftal het veld in te sturen dat kan wedijveren met het elftal uit 95. Om de simpele reden dat de club spelers van het kaliber dat daar voor nodig is niet kan vasthouden. Het is zo goed als uitgesloten dat Sanchez over drie jaar nog bij Ajax speelt en datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor Dolberg. Er wordt vaak laatdunkend gedaan over PSV omdat die club haar spelers voornamelijk van buitenaf aantrekt, maar met dat beleid is de kans op succes aanzienlijk groter. PSV trekt vaak spelers in de categorie 21 en op die leeftijd zijn de toptalenten van Ajax tegenwoordig meestal al vertrokken. Het probleem van het beleid van PSV is echter dat het vanwege de steeds verder oplopende prijzen op de transfermarkt, niet meer is op te brengen. Daarom streeft die club naar een selectie die voor minimaal de helft uit zelfopgeleide spelers bestaat. Niet omdat de club dat graag wil, maar omdat er vanuit financieel oogpunt niets anders overblijft.

Als Ajax ooit nog kans wil maken op Europees succes, zal de club een pro-actief terugkeerbeleid moeten nastreven. De club leidt heel veel goede spelers op en als er meer van hen kan worden overgehaald om terug te keren op het oude nest, kan dat in combinatie met een generatie talenten van de buitencategorie de sleutel tot succes blijken te zijn. Met de huidige selectie, waar geen duidelijke hierarchie is en teveel ervaring en persoonlijkheid ontbreekt, zal dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet gaan lukken. Niet omdat er niet voldoende talent is, maar omdat talent alleen niet voldoende is om aan de top te komen. Als dat wel zo zou zijn, zou Ajax met het huidige potentieel aan talent met twee vingers in de neus kampioen moeten kunnen worden. De realiteit is echter dat de club nog steeds kanshebber is voor de titel, maar geen topfavoriet. Dat is Feijenoord, niet alleen omdat die club vijf punten voor staat, maar ook omdat het elftal vrij stabiel oogt en tegenwoordig ook in staat is om wedstrijden in winst om te zetten, terwijl het team niet goed speelt. Dat is het grootste verschil met voorgaande jaren, waardoor de verwachting is gerechtvaardigd dat de club in ieder geval tot het einde van de competitie mee zal blijven doen om de titel.

Ik noem je Fischer nou niet iemand waar teveel van werd verwacht hij speelde geweldig alleen die blessure wie verkeerd werd beoordeelt door Ajax.
En had daarna het pech dat hij steeds verkeerd werd gebruikt en zich zelf te veel druk op legde en niemand wie met hem daar over praat.

Je ziet Fischer bij Denemarken vaak sterk spelen en ook bij Middelsbrough komt hij meer op ze gemak. Ik zie hem uiteindelijk nog wel hoger komen ook al had ik liever niet bij Middelsbrough gezien.

Dat er vaak te veel van worden verwacht klopt wel maar de begeleiding mag bij Ajax ook wel beter er zijn genoeg wie door de druk en alles zijn mislukt kijk naar El Ghazi teveel bezig in ze hoofd en vroeger zag je het bij Ozbiliz en Kishna en zo zijn er nog meer voorbeelden

26 januari 2017 om 10:07

Van de Beek, De Ligt, Riedewald, Kluivert, Dolberg...Vooral deze 5 namen en zeker nog anderen erbij die er rondlopen in de jeugdopleiding van Ajax heeft Ajax zeker een grote toekomst....Daarin kan ik me zeker vinden in de woorden van De Boer...

26 januari 2017 om 10:08

En al veel wedstrijden in de benen vergis je niet op het allerhoogste niveau...bewijst dus dat ze wel degelijk meekunnen al...en vaak bovenliggend zijn ook met veel talenten in de ploeg..

26 januari 2017 om 10:13

Veel wedstrijden in de benen op het allerhoogste niveau? 4 van de 5 komen net kijken man. De enige die wel veel wedstrijden in de benen heeft is Riedewald en juist hij is momenteel op een zijspoor beland.

26 januari 2017 om 14:04

Riedewald wordt dit jaar 21 en speelt zelden. Daarnaast heeft hij 1 groot nadeel. Hij is nergens een echte uitblinker in. Zulke spelers hebben ze in het buitenland niet nodig. Daar willen ze specialisten hebben.

Maar zoals altijd is deze spelers voor 4, 5 jaar behouden een onmogelijke zaak geworden helaas...

Dit kun je toch niet serieus nemen. Van deze spelers gaan er misschien 2 de absolute top bereiken terwijl bij dat ajax zowat iedereen de absolute top bereikt heeft. Wat een grap zeg

Ach ja, wat zegt dat?
Of ze worden weggekocht, gaan buiten hun sloffen lopen of het komt er niet uit...
We moeten in Nederland eens stoppen met dat ophemelen en de talenten zich eerst rustig laten bewijzen....

Ronald heeft wel vaker gekleurde uitspraken.
Hij heeft op zich gelijk met heel veel als in zijn uitspraken. Als ze zich doorontwikkelen, als ze bij elkaar blijven, als als als.
Ronald weet zelf ook wel dat het onhaalbaar is om deze groep bijelkaar te houden omdat er geen gekke salarissen zullen worden betaald door het bestuur. En daarnaast zullen ze ook gewoon de spelers bij een goed bod verkopen omdat ze moeten "doorselecteren".
Ik wil net als Ronald ook dat wij nu eindelijk eens een rol van betekenis gaan spelen in Europa, maar ik ben wel zo reeel om te weten dat nooit meer gaat gebeuren.
Het geld regeert nu eenmaal en Ajax durft geen geld uit te geven daar begint het al mee. Daarna gaan deze jongens naast hun schoenen lopen en willen dan bij een beetje tegenslag alweer vertrekken.

Deze man kraamt veel onzin uit tegenwoordig daarom kan ik hem niet echt serieus nemen , van het huidige team zou en niet een in het team van 94,95,96 staan , dat team had 6/7 wereld toppers in het huidige team niet een , goede spelers dat wel maar ik zie er niet een bij de absolute top terecht komen misschien die Sanchez maar de rest zeker niet .

26 januari 2017 om 11:35

Maar op dat moment waren ze nog geen wereldtop. Ze waren toen ook nog talenten. je kunt niet de talenten van nu vergelijken met de kwaliteit die deze spelers als wereldtoppers hadden.

26 januari 2017 om 11:56

wat ook meespeelt is dat de eredivisie ook van een veel hoger niveau was ik durf zelfs te zeggen dat Feyenoord toen een beter team had dan nu , zoals de hele eredivisie nu gaan spelers weg als ze net 20/21 zijn maar toen niet plus dat de meeste teams oudere spelers hadden waardoor ze beter werden .

26 januari 2017 om 14:05

Ronald de Boer heeft het ook over potentie. Hij heeft het niet, zoals jij wel, over het niveau dat de spelers nu hebben. Ook heeft hij het niet over waar de spelers individueel terecht kunnen komen, maar waar Ajax als team heen kan groeien als iedereen bij elkaar blijft. Dat zijn twee belangrijke aspecten in zijn betoog, maar daar ga jij aan voorbij.

De Boer geeft aan dat de spelers bij elkaar moeten blijven en dan in potentie dat niveau zouden kunnen halen. Daarmee zegt hij niks geks. Ik zie in de huidige selectie en in de bovenbouw voldoende spelers die in potentie uit kunnen groeien tot een stabiele, goede speler voor een erg goede subtopper in een topcompetitie, zoals Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Blind nu zijn. Als Ajax een kern van dergelijke spelers heeft en twee of drie spelers dat net iets overstijgen, zijn we echt al erg ver, want naast het niveau is het team ook volkomen op elkaar ingespeeld. Dat maakt presteren alleen maar makkelijker.

En je gaat mij niet vertellen dat Ronald de Boer, Michael Reiziger, Frank de Boer exceptionele spelers waren.. Dat waren spelers zoals de namen die ik hierboven noemde, bovengemiddeld en stabiel. Een belangrijke kracht was daar ook het op elkaar ingespeeld zijn, waardoor iedereen makkelijker een hoger niveau haalde. Datzelfde kan met deze groep bereikt worden als iedereen blijft.

Het gaat allemaal niet gebeuren, maar De Boer zegt hier niks geks.

Qua spelersmateriaal heeft Ronald de Boer zeker wel gelijk. De jongens die hij noemt hebben het in zich om wereldtop te worden. Vul dat aan met een paar nuttige krachten en je zou zomaar kunnen stunten als Ajax zijnde. Maar datzelfde kun je ook zeggen van het Ajax van een paar jaar terug. Als je jongens als Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en van Suarez nu erbij had gehad had zo'n stunt er ook wel in gezeten. Of een generatie eerder, met Sneijder, van der Vaart en Zlatan onder andere. Ook met die spelers op de top van hun kunnen zou een stunt er wel in hebben gezeten.

Het probleem wat Ronald echter uit het oog lijkt te verliezen, is dat de Eredivisie qua niveau gewoon een stuk gezakt is ten opzichte van de andere topcompetities. De jongens die hij noemt hebben de potentie wel, maar ze zullen op een gegeven moment in een grotere competitie tegen sterkere tegenstanders moeten spelen om ook maar in de buurt te komen van dat niveau. Met alleen de groep langer bij elkaar houden, bereik je niks als die jongens zich niet kunnen ontwikkelen. En dat is wat mij betreft ook de reden waarom Ajax zich voorlopig geen illusies moet maken en zich moet focussen op de Eredivisie en Europese overwintering.

Hahahaha Ronald toch.... wat ben je weer lekker objectief bezig.... wie van die talenten heeft nou nog ECHT wat laten zien? De Ligt wordt vast een goede verdediger maar kabouter Nouri moet zijn grote praatjes nog maar even waarmaken. Hetzelde voor Dolberg, een hattrick tegen NEC, oké, 2 goals tegen Roda, tja... Deze jongen is na die goals veel te groot gemaakt, iedereen zag hem al bij Barça schitteren.... en alle betweters, ja ook scoorde hij in de klassieker ja... Maar kom op, laat ze het eerst maar eens waarmaken wat er allemaal gezegd wordt, in NL worden talenten altijd al veel te snel overspoeld met aandacht, lof en glorie...

Ronald heeft wel gelijk, alleen kan je tegenwoordig een ploeg geen 4 jaar meer bij elkaar houden.

als ajax nog spelers haalt zoals bailey, vietto of een embolo dan heeft ajax een goed team. wat er nu rondloopt in het elftal vind ik niet europees waardig. er zijn veel spelers weggegaan zoals cillesen, gudelj, bazoer, el ghazi (gaat nog weg). je houd zo helemaal niets meer over. sterk nog het elftal wat ajax nu heeft is niet eens kampioenswaardig. ik vind psv het sterkste elftal hebben en feyenoord heeft het beste team. en dit kun je alleen overmars heel erg kwalijk nemen om met zo'n elftal het volgende seizoenshelft in te laten gaan. ik vind het echt een schande. als je kampioen wilt worden dan stel je niet te veel jeugd op maar ga je voor kwaliteit. de ligt en kluivert is leuk voor een keer maar komop man. je wilt toch kampioen worden.

Dit is wel heel optimistisch gedacht van De Boer. Van het Ajax van 1995 is het overgrote merendeel uiteindelijk terecht gekomen bij de allergrootste clubs van Spanje, Italie en Engeland. Ik denk dat je al heel blij mag zijn als dat twee, hooguit drie spelers van het huidige Ajax gaat lukken.

Hahaha natuurlijk.. De beste talentvolle groep vergelijken met jongens die nooit of amper wedstrijden in het eerste hebben gespeeld van Ajax.

Ik moet wel zeggen dat ik vrij gecharmeerd ben van de Ligt, maar over het algemeen zie ik weinig uitzonderlijk talent.

Leuk hoe het gros van de mensen hier een vergelijking maakt en oordeelt over de verschillen terwijl het gros van de lezers hier nog bij mama op schoot zat in 1995.
Het elftal van 95 zat vooral evenwichtig in elkaar met een goede mix van ervaring en talent.
De huidige Ajax elftallen missen gewoon de gelouterde spelers die de talenten bij de hand nemen en waardoor de talenten ook nog fouten kunnen maken die worden opgevangen door zulke spelers.
Nu hebben ze dat niet. Dus was Kluivert 100% beter dan een Dolberg op zijn leeftijd? denk eerder dat het door de ervaren spelers van toen kwam dat de talentvolle jeugd toen zo kon excelleren.

Ik ben het met Ronald de Boer eens. Alleen nu zijn het helaas voor jonge spelers uit Nederland en bij welke club ook uit de eredivisie heel anders. Het grote geld uit het buitenland loont. Ik zou willen dat er in de winterstop geen transfers meet zijn. En in de zomer periode alleen als er geen voetballen is. Zowel Euro league en CL voorrondes er geen transfers meer gedaan kan worden. Wij als klein voetballand en alle landen om ons heen hebben hier mee te maken. Wij leiden onze jonge voetballers op en dan Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en China moeten gestopt worden met behoorlijke belachelijke bedragen. Ik zou een eerlijke en waardevolle Eropees en wereldwijd een eerlijke competities willen zien. UEFA en FIFA doe hier iets mee. En alle landelijke voetbalbond. Ik hoop dat er iemand hier op reageert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren