Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald de Boer: ‘Als ik trainer van Feyenoord was, zou ik pislink worden’

Laatste update:

Ronald de Boer heeft geen goed woord over voor Ramiz Zerrouki. De middenvelder van Feyenoord veroorzaakte woensdag in het Champions League-duel met Celtic (2-1 verlies) na een half uur een strafschop, die vervolgens benut werd. De Boer noemt de overtreding van Zerrouki ‘oliedom’.

De Franse scheidsrechter Benoît Bastien had Zerrouki en zijn directe tegenstander Liam Scales bij een hoekschop van Celtic al twee keer gewaarschuwd. Toen de middenvelder van Feyenoord vervolgens een arm om de nek van Scales legde, wees de arbiter gedecideerd naar de strafschopstip. Luis Palma schoot de Schotten uiteindelijk vanaf elf meter op voorsprong.

“Ik kan er niet tegen wat Zerrouki doet”, zei De Boer tijdens de nabeschouwing op Ziggo Sport, terwijl het penaltymoment was te zien. “De scheidsrechter heeft hem daarvoor al gewaarschuwd, zo van: ‘Laat je tegenstander los.’ Hij presteert het eigenlijk weer om de scheids de kans te geven om voor een strafschop te fluiten.”

De analyticus stipt aan dat Zerrouki totaal geen oog voor de bal had en enkel en alleen naar zijn tegenstander keek. “Scales deed het ook slim, hè. Als hij zo’n hand om zijn nek voelt, dan gebruikt hij dat natuurlijk om te gaan vallen. Ik vind het echt oliedom van Zerrouki!”

“Slot gaf al aan dat ze domme goals tegen krijgen”, vervolgde De Boer. “Bij die tweede tegentreffer liep Wieffer niet mee met zijn man. Maar dit van Zerrouki vind ik echt oliedom. Als ik trainer van Feyenoord was, zou ik hier pislink van worden.”

Reactie Zerrouki
Zerrouki zelf baalde na afloop enorm. "We hebben wat contact met elkaar, in mijn ogen veel te licht voor een penalty", zei hij voor de camera bij RTL 7. "In eerste instantie waarschuwt de scheids, vervolgens wordt die corner genomen en duwt hij mij eerst en heb ik wat contact met hem. Ik heb het zelf nog niet terug gezien, hoe ik er nu over praat is puur over hoe ik het in de wedstrijd heb meegemaakt."

Zerrouki stelt dat hij niet de enige was die het geen penalty waardig vond: “Die speler van Celtic (Scales, red.) zei tegen mij dat hij het absoluut geen penalty vond, dus ik denk dat het wel genoeg zegt. Je hebt altijd leermomenten, maar uiteindelijk denk ik dat we echt genoeg kansen hebben gecreëerd om deze wedstrijd nog naar ons toe te trekken. Alleen in het afronden waren we niet goed genoeg.”

Vond jij de overtreding van Ramiz Zerrouki een strafschop?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja Zerrouki komt zelf in deze situatie en moet echt de hand in eigen boezem steken.
Normaal en zeker niet in schotland of England is dit een panel. Maar je speelt Europees voetbal.
Ja dan moet je net wat slimmer zijn he..

14 december 2023 om 08:45

Inderdaad. Hij wordt voor de corner al even teruggefloten. En dan tóch die overtreding maken waarvoor ie net ervoor gewaarschuwd is. En dan dat gezicht van hem. Met zo'n grijns alsof hem hier groot onrecht wordt aangedaan. Je bent er notabene voor gewaarschuwd! Ook het twede doelpunt, verschrikkelijk uitverdedigd.

Gister dacht ik in de emotie nog 'enkeltje terug naar Enschede'. Nou, ik denk het nog steeds. Maar ik hoop dat dat weer bijtrekt, maar door goed te spelen dan hé!

14 december 2023 om 10:04

Slimmigheid! Dat moet hij leren.

Als Zerrouki zou gaan liggen, dan hadden we zo'n een vrije trap mee. Ik vind het echt dom, dat hij 3x een zelfde actie maakt terwijl je weet bij de laatste keer de Scheids is op ons gefocust.

14 december 2023 om 10:45

Precies. Die gozert maakt de overtreding en Zerrouki is oliedom om hem bij de nek te pakken.

Maar waar ik mij nog meer kapot aan erger is hoe simpel wij tegendoelpunten krijgen. Zelf hebben we 10 kansen nodig voor een doelpunt en de tegenstander max 2. Maakt niet uit of je voetbalt bij Volendam of Atl.Madrid. En dat is nu al 2,5 jaar op rij. Dan is het toch geen pech of toeval meer, maar een mankement in het systeem van Slot of gebrek aan kwaliteit! Zou Aad de Mos dan toch gelijk hebben!!!

14 december 2023 om 11:02

Ik weet niet eens wat Aad heeft gezegd en toch durf ik te beweren dat hij er naast zit.

Hij heeft ook schuld aan die corner waar uiteindelijk dat doelpunt uit komt. Hij schiet namelijk daarvoor de bal tot 2x toe lomp weg in zijn poging tot uitverdedigen. Vooral bij die laatste bal, peert hij hem zonder te kijken lomp naar voren terwijl hij helemaal niet onder druk stond.

Deze jongen heeft echt niks te zoeken bij Feyenoord. Bizar dat hier meer dan 7 miljoen voor betaald is.

14 december 2023 om 08:50

En toen hij uit bij atleti en tegen Lazio de sterren van de hemel speelde was hij een geweldige aankoop. jantje lacht, jantje huilt

14 december 2023 om 09:24

Teren op Dat ene wedstrijdje is wel voorbij vind je niet ??

14 december 2023 om 15:45

Alsof hij veel wedstrijden heeft gespeeld

14 december 2023 om 09:48

Hij heeft gewoon laten zien dat hij kwaliteiten heeft, maar hij wordt ook steeds ingezet naast Wieffer en moet nu ineens wel op de 6 positie functioneren. Daar wordt ineens verwacht dat hij de opbouw van achteruit doet, terwijl Wieffer dat normaal doet.

Ook dit is Slot aan te rekenen. Wisselspelers komen er iedere keer in op het moment dat het systeem volledig omgegooid is/wordt.

14 december 2023 om 10:42

7 a 8 spelers speelde geen goede wedstrijd. Noem die ook effe op.... zerrouki is gewoon een goede speler.

14 december 2023 om 10:52

Als ik Schouten en Tillman zie voetballen bij PSV of Mats bij Feyenoord. Dan zie ik kwaliteit.

De kwaliteit zie ik niet bij Zerrouki. Ja, hij kan prima voetballen tot een bepaald niveau. Dat bepaalde niveau hebben overigens heel veel spelers bij Feyenoord. Zijn max 5 spelers die meer in hun mars hebben. 1 daarvan is Stengs, maar die is al ruim een maand hopeloos uit vorm waardoor heel Feyenoord uit elkaar valt.

14 december 2023 om 15:17

Beetje kort door de bocht vriend, het blijft gewoon Feyenoord he? Geen City…

14 december 2023 om 15:46

Speelt hij volgende week een goede partij is hij weer de koning 🤣 wacht het gewoon een seizoen af ipv elke wedstrijd een mening te hebben

Kom op, dit is toch geen penalty. En ook niet aankomen met hij moet niet in deze situatie komen, hij maakt zich breed en verder doet hij echt niks. Volgende keer je man laten lopen en inkoppen? Vind het echt schandalig dat hier penalty's voor worden gegeven op dit niveau, dan moet je letterlijk bij elke corner een penalty geven.

14 december 2023 om 09:00

Dit is gewoon een overtreding. Als dit buiten het strafschopgebied gebeurt protesteert er niemand als er een vrije trap gegeven wordt. Dat er vaak niet voor gefloten wordt in de 16 meter is een ander verhaal.

Misschien moeten ze ook wel vaker gaan fluiten voor dit soort acties. Voetbal is een contactsport, maar dat duw en trekwerk gaat nergens meer over.

14 december 2023 om 09:05

Het is zwaar, maar hij gooit zijn arm om de aanvaller zijn nek. Niet handig, want dan gaat zo een aanvaller graag liggen en je kunt de beslissing dan niet aanvechten want je hebt geen poot om op te staan.

14 december 2023 om 09:06

Normaal geeft denk ik niemand hem, maar de scheids zegt al 2x, handen thuis!! Doe dat dan ook en trek niet aan iemands nek.

14 december 2023 om 09:16

Voor dit soort acties wordt op elke plek van het veld een vrije trap gegeven hoor, dus dat hier een penal voor wordt gegeven is ook gewoon logisch.

14 december 2023 om 09:21

Echt geen enkele scheids die er niet extra op let geeft hier een pingel voor bij een corner. Doe niet zo mal. Dat ie hem gisteren geeft is logisch, maar bij een corner hangt iedereen tegen elkaar aan. Je moet het alleen niet doen als de scheids 2x zegt dat ie erop let.

14 december 2023 om 09:49

@inkemontana,
Maar tegen Atletico en Lazio zijn er genoeg Feyenoord spelers vastgehouden en geduwd bij corners, maar werd het steeds afgedaan met waarschuwing op waarschuwing.

14 december 2023 om 10:11

Wereldploeg Feyenoord is de enige club ter wereld die hier een penalty voor tegen krijgt. Is het nu goed?

14 december 2023 om 10:53

Geen idee waar je dat uit opmaakt. Je haalt met je argument bijna het niveau van Minteh gisteren. Als je niets toe te voegen hebt, is reageren niet verplicht hoor.

14 december 2023 om 10:53

Zuur is het...

Ik weet echt 95% zeker dat Slot hem achter de schermen ook wel duidelijk heeft gemaakt dat ie een oen is. Dat ie dat niet in het interview na de wedstrijd doet, snap ik dan wel weer. Wat me meer tegenvalt dan die pingel, is dat Zerrouki eigenlijk maar weinig lijkt toe te voegen. Het verschil met toen Wieffer erin kwam was vrij schrijnend. Het gaat gewoon te langzaam bij Zerrouki en ik denk niet dat je dat echt heel veel kan verbeteren.

Dat die speler van Celtic zelf zei dat hij het geen penalty vond mag zo zijn, maar Celtic heeft die penalty wél gekregen en benut. Wat die speler zegt doet er dus niet toe en deze reactie van Zerrouki geeft geen blijk van enige zelfreflectie. Plus: je was al gewaarschuwd om je poten thuis te houden, en tóch leg je je arm in z'n nek. Dat is meer dan breed maken, dat is aanleiding geven voor een penalty. Oliedom.

Vind het vooral lachwekkend dat de scheidsrechter hier een penalty voor geeft en nog triester dat de var niet ingrijpt.

14 december 2023 om 09:28

Wat moet de VAR hier doen dan? In de spelregels staat volgens mij niet dat je je arm in de nek van de tegenstander mag leggen. Dus er is geen grond om deze beslissing terug te draaien.

14 december 2023 om 09:33

@giovinazzi

Arm in de nek van een tegenstander is gewoon olie dom, zeker als je al gewaarschuwd bent door de scheids om je handen thuis te houden. De VAR hoefde niet in te grijpen, dus waarom je dat aanhaalt begrijp ik niet.

14 december 2023 om 18:02

@wanny In de regels staat ook niet dat je een koprol mag maken. Wil niet zeggen dat er direct voor gefloten dient te worden. @Badhabbit De VAR hoefde niet in te grijpen? Van wie niet? Ik vond namelijk dat de VAR wel in moest grijpen, omdat er geen zak aan de hand was. Maar goed laten we al het fysieke contact bestraffen en er zaalvoetbal van maken, jullie je zin!

Ik zou pislink worden als Ronald de Boer trainer van Feyenoord zou zijn.

Anyway het is allemaal een beetje knullig en het lijkt erop dat er wat spelers uit vorm zijn.

We moeten echter niet gelijk voer crisis gaan praten. Het goede voetbal zit er in, maar op dit moment loopt het bij een aantal spelers (iets te veel naar mijn mening) niet zo goed.

We moeten niet vergeten dat we vorig jaar rond deze tijd (iets eerder) wedstrijdjes tegen Sturm Graz en Mydjiland speelden en met de hakken over de sloot overwinterden. Dit jaar speel je op het allerhoogste niveau en hebben ze zes super intense wedstrijden gehad. Tel daarbij op dat veel spelers tijdens het afgelopen jaar international zijn geworden en dat we nog wat buitenlandse internationals erbij hebben gekregen die iedere anderhalve maand de halve wereld af moeten reizen voor een paar domme interlands.

Dat is allemaal wennen en gaat niet in de koude kleren zitten. Het hoort wel bij een topclub. Ik zal echter blij zijn als het even winterstop is, maar ik denk dat Feyenoord gewoon tweede kan worden.

14 december 2023 om 10:13

Je mist nog twee smoesjes voor de bingokaart. Allerhoogste niveau met Lazio en Celtic in je poule 😂

Ik zou anders ook pislink worden als Ronald de Boer de trainer van Feyenoord zou zijn...

14 december 2023 om 10:43

Ik miste nog zo’n soort reactie. Maar dan hoef je niet lang te wachten;-)))

Tja, Zerrouki komt in veel opzichten gewoonweg te kort voor Feijenoord. En dat van gisteravond was een gevalletje dom dom dom.

Wat een oenemeloen zouden wij hier thuis zeggen. Zerrouki is echt te slecht voor worden, je ziet aan zijn balbehandeling en inzicht dat het een zeer matige speler is, snap ook echt niet wat Slot in hem ziet.

Het was een frustrerende avond gister en je zag het al aankomen dat die 2-1 uiteindelijk zou vallen.

Een Minteh die op schaatsen voetbalt, voorin gunt niemand elkaar wat. Ueda, Gimenez en Minteh gaan voor eigen succes!
De kracht (het collectief) is er nu even niet, alles lijkt los zand. Individueel te veel fouten, maakt Feyenoord een kwetsbare ploeg op dit moment. Gelukkig zijn we bijna bij de winterstop, de finale in zondag tegen Heracles!!

Is het dom wat Zerrouki hier doet en roept hij het, na meerdere waarschuwingen, over zichzelf af? Ja. Is het een penalty? Nee.

Als we dit soort contactmomenten aanhouden als standaard voor een pingel, dan kun je iedere wedstrijd meerdere keren de bal op de stip leggen. Er is altijd geduw en getrek bij dit soort standaardsituaties en de verdediger van Celtic speelt slimmer in op de scheidsrechter die al klaar was met het geworstel van hem en Zerrouki. Maar laten we met z'n allen alsjeblieft hopen dat we dit niet iedere week gaan zien, want dan worden het zeer frustererende avonden en middagen. Voetbal blijft een contactsport.

is gewoon pingel.idioot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren