Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het gevoel dat mijn debuut bij Ajax eraan komt, begint steeds meer te leven'

Laatste update:
/

Robert Muric moet het vooralsnog doen met minuten bij Jong Ajax en de A1, maar het Kroatische talent zit daar niet mee. De achttienjarige buitenspeler denkt met een vertrek naar Amsterdam nog altijd de juiste keuze te hebben gemaakt. "Ik voel me steeds sterker worden hier bij Ajax", zegt hij in gesprek met Ajax Showtime.

Muric, die afgelopen zomer na een hoop gedoe overkwam van Dinamo Zagreb, had ook de mogelijkheid om rond te kijken bij bijvoorbeeld Bayern München. De jongeling koos echter bewust voor zijn ontwikkeling en besloot in te gaan op het aanbod van Ajax. Dat is een goede keuze gebleken. "Het is top om met mannen als Jaap Stam, Frank de Boer en Dennis Bergkamp op het trainingsveld te staan", zegt hij.

De taal is nog wel een probleem voor de jeugdinternational, die langzaam maar zeker zegt toe te groeien naar zijn beste niveau. Een kans in de hoofdmacht kan volgens Muric dan ook niet meer lang uitblijven. "Het gevoel dat mijn debuut in het eerste elftal eraan komt, begint steeds meer te leven", besluit hij.

Zie jij Robert Muric de komende jaren een basisplek veroveren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zet van ajax afgelopen zomer, prima tslent

Als hij zo lekker blijft voetballen in Jong Ajax gaat zijn kans vanzelf komen. Mensen als Becker hebben al kansen gehad en die zijn naar mijn idee toch wel een stapje minder dan Muric. Zodra hij zijn niveau vast blijft houden zoals nu of zelfs nog beter in vorm raakt dan gaat hij vanzelf kansen krijgen.

Na de winterstop hebben we dus Ghazi, Kishna, Fisscher en Schöne op de vleugels. En eventueel hebben we dus nog een Muric achter de hand als er 1 geblesseerd of uit vorm is. Waar we een jaar geleden nog een probleem hadden met vleugelspelers zitten we nu ronduit gebakken met het talent.

Kishna verkeert in iets mindere vorm. Maar Fisscher, Kishna, Muric en Ghazi hebben all 4 een aantal dingen gemene. Ze hebben een passeerbeweiging, ze hebben snelheid, ze hebben een goede voorzet. Maar het allerbelangrijkste is. Ze hebben allemaal schijt aan wat de publieke opinie denkt. Ze willen hun man passeren en het liefste twee keer. En als het niet lukt proberen ze het gewoon op nieuw. Een basis die elke buitenspeler moet hebben naar mijn idee. Brutaliteit.

Fisscher en Kishna op links
Ghazi en Muric op rechts.
Dat word een leuke 2e seizoenshelft.

14 november 2014 om 09:01

Helemaal mee eens, behalve dat ik Menig en Becker niet te snel wil afschrijven. Becker deed het tot zijn blessure goed en Menig heeft niet voor niets zijn kansjes gekregen van De Boer. Verder zijn de flanken niet alleen goed bezet. Met Zivkovic en Milik is de spitspositie ook dubbelbezet met getalenteerde jongens. Riedewald, Bazoer, Van de Beek, Cerny (kan ook bij de aanvallers), Nouri, Eiting... Dat ziet er ook hoopvol uit en dan neem ik Klaassen en Andersen nog niet eens mee. De toekomst van Ajax ziet er heel goed uit!

14 november 2014 om 09:27

Becker en Menig moet je inderdaad niet te snel afschrijven, maar die jongens hebben in potentie lang niet het niveau van de andere jongens. Als zijn niet plotseling hele grote stappen maken zie ik die eerlijk gezegd nooit het beoogde niveau van Ajax halen. Ik denk dat zij eerder op het niveau van de Sa en Lukoki zitten. Leuk voor de eredivisie, maar niets meer.

14 november 2014 om 10:10

Menig en Becker kunnen prima aanvallers worden voor Ajax hoor, maar door hun beperkingen kunnen ze hooguit uitgroeien tot spelers van het niveau Narsingh en Elia. De andere vier hebben iets extra's en zie ik de Europese top wel halen. Overigens vind ik Cerny van de aanvallers er qua potentie met kop en schouders bovenuit steken. Wat een heerlijke voetballer. Met stipt op een het grootste talent dat er in Nederland. Ik durf er echt mijn handen voor in het vuur te steken dat Ajax met Cerny een speler heeft die het niveau Robben, Hazard, Sanchez gaat halen.

14 november 2014 om 10:23

Bilal Ould-Chikh leeftijdsgenoot en de zelfde positie heeft echt meer potentie.

14 november 2014 om 10:42

@ De Toekomst

Ik wil niet graag spelers snel af schrijven. Maar in Menig en Becker zie ik het gewoon niet zitten helaas. Regelmatig wedstrijden van Ajax A1 en Jong Ajax gezien met die jongens en ik heb geen buitensporig talent ontdekt. Wat je bij jongens als boven genoemd inderdaad wel ziet.

En de toekomst ziet er gewoon ook heel lekker uit. Nouri, Cerny en VD Beek zijn de 3 spelers van wie ik het meeste verwacht. Maar Bazoer, Tete, Owusu etc zijn inderdaad ook gewoon potentiële Ajax 1 spelers.

Als ik bedenk dat we met Ghazi, Muric, Fisscher en Kishna 4 buitenspelers hebben. Dan zie ik de toekomst voor Becker en Menig niet bijzonder positief in. De enige negatieve nasmaak die ik heb is dat we Steven Bergwijn toendertijd hebben laten vertrekken. Want ook dat is een heerlijke voetballer.

14 november 2014 om 16:33

Zeler een fan van fc twente??

14 november 2014 om 09:03

En als je dan nog bedenkt dat Becker en Menig daar ook nog achter en dicht tegen aan. Ideaal voor de toekomst van Ajax

14 november 2014 om 09:03

En volgend seizoen ook eventueel nog Meleg erachter

14 november 2014 om 10:48

Fischer een passeerbeweging? Bedoel je dat non-stop naar binnen kappen om vervolgens de bal kwijt te raken? Als er 1 voorspelbare speler is bij Ajax dan is het Fischer wel

14 november 2014 om 13:51

Toch komt hij wel altijd ver met zijn acties

Haha het wordt dringen op de flanken. Menig, Fischer, Kishna, El Ghazi, Muric, Becker en voorlopig ook nog Schone. De toekomst ziet er schitterend uit voor Ajax. Ook op het middenveld is genoeg talent de komende jaren met Riedewald, Bazoer, Nouri en Van de Beek. Cerny kan op de flanken het op het middenveld uit de voeten en Eiting is ook lekker bezig.

14 november 2014 om 09:12

@ De Toekomst

Ik zie Fischer toch liever op het middenveld, volgens mij denkt hij er zelf ook zo over. Van origine is het toch een aanvallende middenvelder, bij Ajax is toch duidelijk te zien dat hij zich niet op zijn gemak voelt op de flanken. Ik hoop daarom ook dat de Boer stopt om hem daar op stellen wanneer hij weer terug komt. Met zijn techniek, gezonde agressie, drang naar voren en altijd de vaart zo veel mogelijk in het spel wilt houden denk ik juist dat hij de ideale man is om vanuit het middenveld de vleugels en centrum spits te lanceren.

14 november 2014 om 09:21

Het is nou alweer wat langer geleden, maar ik herinner me juist aan Fischer dat zijn overzicht niet echt zijn sterkste punt was. Daarbij was hij redelijk veel bezig met zijn eigen doelpuntenaantal en acties, terwijl een middenvelder juist andere beter moet laten spelen. Ook was zijn verdedigende arbeid, vooral in het begin, niet altijd even goed.. Daarmee som ik volgens mij wel de drie belangrijkste redenen op waarom Fischer, in ieder geval toen, niet op het middenveld kan/kon spelen volgens mij. Wel denk ik dat een talentvolle jongen als Fischer veel geleerd kan worden.

14 november 2014 om 09:34

Acolatse is Becker voorbij gestreefd denk ik. Maar de toekomst ziet er zeker goed uit met ook nog El Idrissi en Dekker.

Zit met de buitenspelers toch goed bij Ajax komende jaren. Kishna, El Ghazi, Fischer, Menig, Muric allemaal jongens met veel potentie.

Als ik zo naar hem luister zit hij karakterastiek in ieder geval goed in elkaar, ik hoor veel goede verhalen over hem dus ik ben razend benieuwd wat hij ons in de toekomst kan brengen.

Als PSV-fan moet ik toegeven dat Ajax z'n zaakjes goed voor elkaar heeft. Prima talenten in huis gehaald en in de A1 zit ook nog voldoende. Als dat doorzet, heeft Ajax een prima team staan die al goed op elkaar zijn ingespeeld.
Hopelijk kan PSV daar ook iets tegenover zetten met jeugdspelers die de laatste stap maken e/o jonge talenten uit het buitenland. Irritant dat aan 15-jarige toptalenten zo getrokken wordt vanuit het buitenland.
Hoe beter Ajax en PSV presteren, des te leuker het is om naar de Eredivisie te kijken en het voetbalniveau omhoog gaat. In dat verband hoop ik wel dat Ajax, PSV en Feyenoord kiezen voor Nederlandse jeugd, hebben we er in Oranje ook nog wat aan.

14 november 2014 om 09:16

@ Lmarino

Qua talenten zit er genoeg in vat inderdaad, alleen waar ik mij wel zorgen om maak of Ajax ook in staat is om ervaren spelers te vinden. Die jongens zullen toch 1 of 2 ervaren mannen in het veld nodig hebben waaraan zij zich kunnen optrekken, indien nodig achter kunnen verschuilen en indien nodig ook door hen terecht gewezen kan worden.

14 november 2014 om 09:22

Ik denk dat Ajax vooral inzet op het behouden van ervaring, gezien de contractverleningen van meerdere basisspelers tot 2018..

14 november 2014 om 09:24

De ervaren kern zou moeten gaan bestaan uit spelers als Cillessen, Boilesen, Veltman, Van Rhijn, Klaassen en misschien nog Denswil en Andersen..

14 november 2014 om 09:29

Dat is zeker waar. In dat verband bewijst bijv. Guardado zijn waarde, afgezien van zijn voetballende kwaliteiten.
Stiekem hoop ik dat een oud-speler van Ajax z'n belofte inlost. Misschien dat Vd Vaart over enkele seizoenen nog wel trek heeft in een terugkeer. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Psv, maar kan even geen oud-PSV'er bedenken die ik nu graag terug zie komen en echt iets toevoegt. Belangrijk is natuurlijk dat hij direct iets toevoegt en ook de jeugd niet al te veel in de weg zit. Bijv. een speler die het prima vindt om maar een uur te spelen en dat het laatste half uur de jeugdspeler zijn plek inneemt.
Maar goed, belangrijkste is dat Ajax, Psv, Feyenoord, Twente etc. elkaar beter maken. Dit soort clubs moeten op een gegeven moment gewoon weer met 2 vingers in de neus van de kleinere clubs kunnen winnen waar ze nu te vaak hun neus stoten.

14 november 2014 om 10:02

Raf had een jaar, misschien 2 jaar geleden moeten komen.
Ook ik, als fan van hem hoef hem eigenlijk niet meer te zien.
Hij is misschien wel een brok ervaring, maar ik denk dat een Poulsen het fysiek beter kon bijbenen dan Rafael het nu zou doen.
Misschien dat er nog een daadwerkelijke versterking met ervaring zal komen uit de hoge hoed.
Je kan het namelijk altijd proberen bij die spelers, uitleggen dat je met een project bezig ben, gewoon een brief/fax sturen ondertekend door Overmars, Van der Sar, Stam, De Boer en Bergkamp.
Misschien dat bepaalde spelers dan wel willen gaan.
Toch mooi om met zulke mensen samen te werken?

Ik vind het geweldig om het allemaal te zien bij Ajax, op de gemeenheid moeten ze nog ontwikkelen en dat zie je tegen Barcelona, die na trapt, op hoofden schopt en continu de scheids mee heeft omdat ze hoger staan in aanzien.
Verder hebben we de grensrechters nog niet mee, zo werd er enkele jaren geleden tegen Real Madrid de éne na de andere goal van Ajax onterecht afgefloten en werden de goals van Messi van de week beiden onterecht goedgekeurd. Bij de eerste goal liep Messi op een buitenspelpositie in de weg en deed dus duidelijk mee aan het spel en bij het laatste doelpunt stond degene die de assist gaf duidelijk buitenspel.
Verder was het natuurlijk erg toevallig dat uitgerekend dezelfde grensrechter die eerder al onterecht in Ajax hun nadeel floot ook ditmaal weer op Ajax tegen een Spaanse club neergezet werd.

Hoe dan ook, ik zie het Ajax van de toekomst er toe in staat om moeiteloos de halve finale van de CL te bereiken zolang er niemand vertrekt en mochten ze dit wel doen dan sluit ik niet langer uit dat de financiële situatie van Ajax zo sterk wordt dat dit vanzelf zichtbaar wordt op het veld.

Ja, de opleiding van Ajax is op alle fronten top inmiddels.
De A 1 die 2x de Barcelona jeugd van het veld speelt en met name thuis heer en meester was.
Bovenaan staat in haar poule ook.

Jong Ajax dat zich veel sterker toont in de Jupiler League dan vorig jaar.
Roda JC, Emmen en Eindhoven hadden de grootste moeite om de punten ertegen te pakken.

Dit seizoen zijn Andersen, El Ghazi en Riedewald definitief aan het doorbreken.
El Ghazi pas sinds de voorbereiding, zijn ontwikkeling is echt komeetachtig gegaan, is nu al vaste keus voor de basis, zei De Boer deze week.

En dat alles met steeds beter voetbal in alle drie de elftallen !!
Het Cruyff concept begint nu meer en meer haar vruchten af te werpen.

14 november 2014 om 10:14

De ontwikkelingen stemmen mij zeker tevreden. Maar veel van wat er in jong Ajax loopt kan mij allerminst overtuigen. De A1 is momenteel gewoon het absolute paradepaardje van Ajax. Ik heb een flink aantal wedstrijden gezien en de Ajacieden mogen daar gerust hun hoop op vestigen. Mits zij fit blijven, gaan Cerny, Muric, Nouri en van de Beek zonder enige twijfel in de toekomst eindigen bij een Europese topclub. Vooral Cerny, man man man. Die jongen heeft echt alles, snelheid, een passeerbeweging, overzicht en denkt echt twee stappen vooruit.

14 november 2014 om 10:41

Jong Ajax is niet voor niets het tweede elftal. Dat geeft niet, daarom is het zo mooi dat ze in de Jupiler League spelen.

Dan dient zich het volgende probleem aan, hoe ga je al die buitenspelers tevreden houden ?

Maar zijn er op alle!!! posities jeugdige talenten aanwezig?

Ajax heeft echt een paar goeie spelertjes rondlopen..

15 november 2014 om 09:05

Ajax Ajax Ajax Amsterdam (kon het niet laten)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren