Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het criterium bij Oranje was dat je moest spelen, nu is kwaliteit leidend’

Laatste update:

Jasper Cillessen toog vorig jaar van Ajax naar Barcelona, waar hij de rol van tweede doelman achter Marc-André ter Stegen vervult. Ondanks zijn gebrek aan speeltijd in de hoofdmacht van de Catalanen was de doelman, tot frustratie van PSV-keeper Jeroen Zoet, onder bondscoach Dick Advocaat wel eerste keus onder de lat bij het Nederlands elftal.

Cillessen kreeg in een gesprek met de onlangs vertrokken keuzeheer te horen dat het in de eerste plaats om kwaliteit gaat: “Barcelona heeft me niet gehaald omdat ik zo’n aardige jongen ben”, begint hij tegenover De Telegraaf. De doelman verloor zijn basisplaats na een derde plek op het WK van 2014 onder bondscoach Danny Blind: “Er was geen duidelijkheid en dan krijg je onderling irritatie.”

In het verleden werd er bij Oranje vaak gesproken dat beoogde basisspelers bij hun club hun minuten moesten maken. Cillessen snapt de frustratie van Zoet dan ook wel: “Dat is zijn goed recht. Het criterium bij Oranje was altijd dat je moest spelen bij je club. Was. Maar nu is de kwaliteit leidend”, sluit hij af.

Wie is wat jou betreft de betere doelman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een arrogante reactie. Zijn optreden in de laatste wedstrijd was gewoon niet goed en had duidelijk te maken met het gebrek aan wedstrijd ritme. Nu speelden ze tegen een land dat er nog minder van kan dan wij. Maar we gaan straks een cyclus in met dat nieuwe toernooi dat we alleen tegen goede landen spelen. Dan heb je gewoon spelers nodig die iedere week spelen. Bij Barcelona trainen is leuk, maar hij zit daar niet voor niets op de bank.

29 november 2017 om 07:47

Hij geeft gewoon aan wat de criterium van dick was hoor, namelijk kwaliteit. Kortom de ex bc vond cil gewoon beter. Hoe zo arrogant ?

29 november 2017 om 07:50

Persoonlijk vind ik dat je naar zowel minuten als skills moet kijken, maar ja dan kun je geen heel elftal selecteren....

29 november 2017 om 07:54

Het zou inderdaad zomaar kunnen dat de volgende bondscoach Zoet beter vindt inderdaad. Het verschil is minimaal.

29 november 2017 om 07:56

Vorm (niet de keeper ) hoort daar ook bij. Zoet keept dit seizoen heel sterk en Cillessen totaal niet. Dat zou ook doorslaggevend moeten zijn. Het verschil tussen Cilessen is nou ook weer niet Van de Sar > Waterreus. Verder wat Advocaat met keepers doet, is sowieso al een keer eerder de grootste onzin gebleken. Toen Tyton nog bij PSV zat, koos Dick ervoor om Waterman 1e keeper te maken. Dat was pas echt een belachelijke keuze.

29 november 2017 om 07:52

@atleticofc, Wat is hier nou arrogant aan? Of je gebruikt een verkeerd woord of je maakt me erg nieuwsgierig naar je motivatie. Je hebt ook vooral spelers nodig die kwaliteit brengen en alle bondscoaches hiervoor vinden Cilissen beter dan Zoet. Wedstrijdritme voor een keeper is minder belangrijk dan voor een speler, dus prima keuze voor nu.

29 november 2017 om 08:14

Wedstrijdritme lijkt me juist voor een keeper belangrijker dan voor een speler. Een keeper komt in situaties waarin hij in een splitsecond moet reageren of een keuze moet maken. Dat is het verschil tussen een redding of een tegengoal.

29 november 2017 om 08:43

@harrie1610, Heb je daar ritme voor nodig of moet je snel goed kunnen focussen op het juiste moment? En wanneer je ritme hebt op een lager niveau werkt dat dan positief of juist niet?

29 november 2017 om 09:24

@ajaxglobal, jouw vraag is eigenlijk of een reflex een kwestie van ritme is of van kwaliteit. Het is een combinatie daarvan. Als je maandenlang niet onder druk op die kwaliteit getest wordt is die minder aanwezig dan voorheen. Lijkt me niet zo moeilijk. Dat Jeroen Zoet in dit geval wel dat ritme heeft op een lager niveau is helemaal niet relevant.

29 november 2017 om 09:50

@harrie1610 Je doet hierin wel wat aannames.
- Wie zegt dat je maandenlang niet onder druk getest wordt
- Waarom is het niveau niet relevant?

Uieindelijk gaat het om kwaliteit en die is m.i. gewoon in het voordeel van Cillissen

29 november 2017 om 09:59

@ajaxglobal, hoe kan het een aanname zijn dat Cillessen maandenlang niet onder wedstrijddruk getest wordt? Het is een feit dat hij al maanden niet keept he. Sterker nog, 11 wedstrijden in 1,5 jaar. Het niveau is in dit geval niet relevant omdat Cillessen uberhaupt geen wedstrijden keept en Zoet wel. Dus valt het niveau van de wedstrijden niet te vergelijken. Hoe kun je nou zeggen dat Cillessen op dit moment meer kwaliteit heeft als hij al 1,5 jaar nauwelijks keept? Op basis waarvan heeft hij dan meer kwaliteit? Zoet keept enkele jaren nu erg goed, zowel in de CL laten zien als in de Eredivisie. Cillessen mag dan in potentie de betere keeper zijn, maar op dit moment staat hij stil in zijn ontwikkeling en kun je dus niet op hem bouwen.

29 november 2017 om 12:53

ik denk dat wedstrijddruk minder weegt dan ballen tegenhouden van o.a. Messi en Suarez.... wedstrijdritme is niet noodzakelijk voor keepers vind ik. Die doen precies hetzelfde op de training als op het veld, proberen de bal tegen te houden. Cilessen is dus terecht eerste keeper.

29 november 2017 om 14:25

Mee eens. Cillissen is qua aanleg in vrijwel alles beter dan Zoet. Al vind ik zelf Velthuizen, Hahn en Jurjus de beste keepers van Nederland, maar dat is persoonlijk want ik hou van goede keepers met uitstraling, iemand die er echt staat weet je wel? Schmeichel, Kahn, Ovchinnikov, Buffon e.d. waren ook dat soort types. Zowel Cillissen als Zoet hebben geen charisma, zijn niet zichtbaar. Van der Sar had dat ook niet maar wekte omdat hij zo aardig was altijd sympathie op bij het publiek, waarmee hij toch weer een soort uitstraling had.

29 november 2017 om 15:16

Houdt hij ze tegen dan of moet hij merendeel uit het netje plukken? Weet jij het? We moeten af gaan op hoe hij traint, maar we weten niet hoe hij traint. Dus hij wordt geselecteerd op basis van prestaties uit het verleden.... En juist resultaten uit het verleden....

30 november 2017 om 07:55

@harrie1610,

Je doet de aanname dat hij maanden lang niet op druk en kwaliteit is getest! Zie jou tekst 'als je maandenlang niet onder druk op die kwaliteit getest wordt is die minder aanwezig dan voorheen'

Het niveau is toch juist relevant, anders kunnen we net zo goed de keeper van fc Oss selecteren omdat die alles speelt. Wanneer je het niet kunt vergelijken waarom hang je er dan wel waarde aan?

Vorig jaar wilde Zoet al graag weg, maar geen club die meer als 3 mln voor hem over had. Dan zullen alle andere clubs het wel fout zien en jij goed.....

29 november 2017 om 07:54

Hij speelde helemaal niet zo slecht beide laatste wedstrijden voor Oranje, maakte alleen een fout bij het uittrappen. Cillessen is en blijft voorlopig toch de beste keeper voor Oranje.

29 november 2017 om 14:18

Hmm, daar is wat voor te zeggen hoor denk ik. Want volgens mij leer je door dagelijks bij Barcelona te trainen meer dan wekelijks in de Eredivisie te spelen. Het niveauverschil is immers toch aanzienlijk. Volgens mij valt dat wedstrijdritme bij keepers ook wel mee en is het meer een mentale kwestie. Voor een veldspeler is wedstrijdritme natuurlijk wel een belangrijk criterium omdat die veel meer te doen heeft dan een keeper.

Cillessen of Zoet lood om oud ijzer. Beide leuke keepers voor de eredivisie maar voorlopig hebben beide niet bewezen hoger aan te kunnen. Het is meer welke keeper er beter ligt bij de bondscoach dan dat het verschil in kwaliteit leidend is. Als de volgende bondscoach voor Zoet kiest is Zoet niet ineens veel beter dan Cillessen.

Zoet is een aardige keeper maar nog niet goed genoeg om de rol van eerste doelman van Oranje op te eisen. Dan zal hij echt een stap moeten maken, ballen tegenhouden tegen Roda JC en Excelsior is nog wat anders dan elke dag trainen met Messi en Suárez. Volstrekt logische keuze van Dick Advocaat en een domme fout van Danny Blind om Cillessen niet als eerste keeper te gebruiken.

29 november 2017 om 07:34

Tsja...de domste en naar mijn mening enige fout van Blind (ja de enige) is meegaan met de media in het zgn kiezen en volgen van een lijn. Een bondscoach moet gewoon zeggen: ik ben de bondscoach, ik bepaal, iedereen klep dicht.

Door de druk vd media moest Blind de lijn volgen van ‘iemand moet spelen bij zijn club’. Maar doordat op een gegeven moment 75% vd beoogde basis of geblesseerd was of niet speelde bij de clubs kwam hij nog meer onder druk te staan. Omdat Advocaat meer status heeft kreeg hij het minder zwaar te verduren bij feitelijk dezelfde keuzes.

29 november 2017 om 07:41

@super
Blind ging niet mee met de media alleen werd hem altijd alles verweten.
Deed hij iets niet wat de media riep dan was hij letterlijk Blind.
Deed hij wel wat de media riep was het weer een meeloper.
Dat kwam omdat Blind niet overkwam als een sterk persoonlijkheid zoals Advocaat wel was.

29 november 2017 om 07:56

@holala, je hebt de prijs weer overgenomen hoor ;-) JE reactie sluit niet eens aan bij de opmerkingen van Supervo.

On Prima keuze om zoet niet op te stellen, zijn gejank in de media geeft in ieder geval aan dat hij niet over het juiste karakter beschikt. Ik had er respect voor kunnen opbrengen wanneer hij zou zeggen; ik ben beter en wordt 1e doelman van Oranje. Nu doet hij huilie huilie van; de regels zeggen dit en dit dus daarom zou ik moeten spelen, zielig ben ik he?

29 november 2017 om 08:00

@ajaxglobal
Zoals je kunt zien heeft hij het aangepast dus is het niet eerlijk om mijn reactie nu met de zijne te vergelijken!
Daarom heb ik de mijne ook maar aangepast

En waar slaat jouw tweede alinea op? We hebben het hier over Cillessen en niet over Zoet.
Want als er eentje huilebalk genoemd mag worden is het Cillessen wel.

29 november 2017 om 08:45

@holala, Oh dat had ik niet gezien, vond het al vreemd mea culpa!

Omdat Cillissen in zijn tekst ook refereert aan het niet hebben van duidelijke afspraken dat zorgt onderling voor irritatie daarom had ik het over zoet.

29 november 2017 om 09:36

Ajaxglobal hele volwassen reactie van jou zeg. Zoet heeft net zo veel recht om zijn mening te geven als Cillessen hier. Ze zijn allebei mensen en dit is Nederland.

29 november 2017 om 14:17

Holala ik ben het met je eens behalve vwb jouw laatste punt.

Blind is een prima sterke persoonlijkheid maar kreeg het gewoon gênant hard te verduren. Dat Advocaat niet werd aangepakt op Rekik, Vd Beek, Hoedt, keepers, Van Persie niet meer oproepen, tactiek tegen de Fransen, etc heeft niets te maken met een sterke persoonlijkheid. Wel heeft het te maken met kopieergedrag vd media. Er zijn zoveel platforms die 1 of 2 bronnen kopiëren waardoor de massa die niet voor zichzelf denkt die mening klakkeloos voor waarheid aanneemt. En dan gaat de sneeuwbal rollen.

Men had de pik op Blind zoals men nu bij Ajax ook de pik op Keizer heeft. Alles wordt compleet uit zn verband gerukt. Daarom moet de KNVB nu ook voor Koeman of een buitenlander kiezen. Elke andere coach start op -10

29 november 2017 om 14:32

Nee geen Koeman svp! Die is juist totaal ongeschikt voor de functie vanbondscoach. Hij kan niet met mensen omgaan en fakkelt zn spelers ontzettend af in de media als het niet loopt. Gewoon een keuze maken uit Adriaanse, Prandelli, Olsen, Blanc of Preud'homme. Met sowieso Jonk en Seedorf als assistenten. En dan voor elke linie een specialist erbij: Mols voor de aanvallers, Litmanen voor de middenvelders, Stam voor de verdedigers en Hesp voor de keepers. Met meerjarige contracten werken, rustin de tent krijgen en deze mensende kans geven om de generatie Van de Beek Fosu-Mensah c.s. klaar te stomen voor 22 en 24. Heel gericht een beleidsvisie volgen. En de Knvb in handen brengen van hele kundige, ervaren, geduldige mensen zoals Westerhof en Baan. Dan gaan wij als voetballand weer echt draaien!

29 november 2017 om 16:14

Ik ben zelf ook geen voorstander van Koeman, maar een bondscoach overleeft alleen als hij de media mee heeft. 90% van de voetbalsupporters volgt wat ze lezen zonder zelf te denken en - belangrijk - te onthouden wat ze eerder als hun mening hebben verkondigd....

Mijn persoonlijke mening: stel een bondscoach aan die het vertrouwen krijgt en vertrouwen geeft. Met dat laatste bedoel ik eigenlijk trouw. Koeman is binnen 2 jaar foetsie. Er moete iemand komen waarvan je weet dat die er gewoon 6 jaar zal zitten. Ook als 2020 dan wordt gemist, moet er gewoon geloof blijven. Ik begrijp dat dat lastig is, maar alleen op die manier kan er iets ontstaan.

In principe is Frank de Boer zo'n trouwe vent. Maar De Boer is Ajax en dus op dit moment een no go voor de rest van NL. Adriaanse idem vanwege zijn tongval. Daarom wat mij betreft een buitenlander of een type dat op een of andere manier niet zo aan een club kleeft, maar ik zou niet weten wie dat dan is. Stam wellicht, al zal hij niet willen. Ja hij heeft geen bordenvol trainers ervaring..maar daar kennen we nu wel genoeg voorbeelden van..

30 november 2017 om 12:47

We zijn het verregaand eens. Stam hoeft ook niet zo gek veel trainerservaring te hebben, hij moet gewoon bovenop de verdedigers zitten. Litmanen doet de middenvelders, Mols neemt de aanvallers onder zn hoede en Hesp de keepers. Dat is mijn visie. Co is op zich best een neutrale man die niet clubgebonden is. Ik zou zo graag hem eens de kans gegund zien, hij wil het ook graag, dat weet ik zeker. Daarnaast is hij een ontzettend leuke en sociaal vaardige vent met charisma. Hij is juist een type coach die vertrouwen wekt en er voor de lange termijn kan zijn. Prandelli, Olsen, Blanc en Preud'homme zouden wat mij betreft ook uitstekende kandidaten zijn. Eriksson ligt vast in China, dus dat gaat em niet worden. De garnituur Koeman moet je idd helemaalniet willen. Laten we nou in vredesnaam serieus met voetbal bezig zijn en alleen maar kijken naar gearriveerde trainers. Jonk en Seedorf vind ik de ideale assistenten omdat ze kleur hebben. Ik hou van authentieke persoonlijkheden.

29 november 2017 om 07:39

@jeroenimo
Geef eens redenen waarom trainen bij Barcelona beter is dan ballen tegenhouden tegen clubs als Utrecht, Ajax of Feyenoord, om er maar een paar andere te noemen.
Bij trainingen gaat het nooit toe zoals in een wedstrijd.
Ook al train je tegen Suarez en Messi, want als die echt hun best doen heb ik het te doen met Cillesje want dan is hij echt totaal kansloos en is hij alleen maar gehaald om de bal uit het netje te halen.
Dus jouw argument (en van velen hier die dat ook zeggen) vind ik totale onzin.
Op de training weet hij nu onderhand toch wel hoe zijn medespelers zijn?
Wat leert hij dan? Voetballen hoeft hij niet want daar zou hij wel weer veel van kunnen leren.
Maar als tweede keeper? Denk dat de eerste keeper meer met de spelers te maken krijgt.

29 november 2017 om 07:51

@holala, hehe, eindelijk iemand die het snapt. Het argument dat trainen bij Barcelona beter voor je ontwikkeling is dan wekelijks keepen in de Eredivisie is zo'n onzin. Los van het feit dat spelers op trainingen sowieso niet alles geven (vooral spelers als Messi), staat Cillessen natuurlijk echt niet de hele week partijvorm en afwerkoefeningen te doen bij Barca. Bovendien heeft hij ook nog eens gewoon keeperstraining en dan komt hij al helemaal niet in aanraking met die spelers. Cillessen zit daar gewoon al een paar jaar Ter Stegen warm te schieten en staat stil in zijn ontwikkeling. Die wordt hier echt geen betere keeper van. Als een speler bij een topclub op de bank zit wordt er altijd gezegd dat hij stilstaat in zijn ontwikkeling maar voor Cillessen geldt dat opeens niet. En buiten dat keept hij al maanden nauwelijks dus ritme heeft ie al helemaal niet.

29 november 2017 om 08:00

@holala,
Zelfs al trainen ze bij barca op 50% dan nog heb je het zwaarder te verduren dan tijdens een wedstrijd in de eredivisie. Je noemt nu een paar grotere clubs op maar omgekeerd; Denk je dat je meer leert van een wedstrijd tegen Roda dan op de training met Lionel en Luis? Zou Barcelona 14 miljoen betalen voor een speler die totaal kansloos is? Wat hij leert is constant op de toppen van je kunnen keepen omdat die gasten ook op de training van alle hoeken en standen op goal schieten en die doen dat zelfs op halve kracht nog vele malen beter en scherper dan welke eredivisiespeler dan ook.

29 november 2017 om 08:45

@ajax
Waarom moeten die spelers van jullie dan in jong Ajax wedstrijdritme opdoen?
Waarom niet alleen trainen met het eerste?
Is toch hoger niveau?
Ze leren dan toch meer van Dolberg dan van Sierhuis?
Dus gewoon een misplaatste argument.

29 november 2017 om 10:13

@ajaxglobal. Als ik de beelden mag geloven van de trainingen van Barça dan is cillisen vooral kansloos een lijn aan het warm houden. Hij wordt niet echt getest en de ballen die op doel worden geschoten hebben geen wedstrijd spanning achter zich. Die zijn of te voorspelbaar zonder hoop geschoten of juist van dusdanig niveau, omdat het ongedwongen is, dat Jasper er nooit bij kan. Trainingen zullen altijd anders zijn dan wat er in een wedstrijd gebeurt

29 november 2017 om 15:23

Jij ziet blijkbaar alle trainingen van Barcelona? Volgens mij zijn die besloten hoor. Daarnaast trainen keepers vrij regelmatig afgezonderd van de spelers en staan ze alleen bij het partij spel en afrond oefeningen met de groep op doel. En hoeveel ballen houdt Cillissen tegen, en hoeveel mag hij er uit het netje halen? Want iedere keer bukken om die bal uit de goal te rapen wordt je echt geen betere keeper van hoor.

29 november 2017 om 07:45

Cillessen is ook niet meer dan een aardige keeper. Aangezien hij echter niet speelt moet Zoet in mijn ogen spelen. Wedstrijdspanning en -concentratie is wat anders dan alleen trainen. En of Messi de bal richting de bovenhoek draait of iemand van Roda maakt geen verschil.

29 november 2017 om 07:57

@wouterke
Jawel, maakt wel verschil.
Bij Messi kun je gewoon blijven staan en de bal uit het netje halen.
Bij een speler van Roda kun je misschien nog een poging wagen hem te pakken

Nu lijkt het alsof ik gekheid maak, maar het is gewoon zo.
Jij hebt 100% gelijk dat als je speelt meer leert dan als je alleen maar traint.
Waarom moeten al die spelers dan, die net terug komen van een blessure of zo, zo nodig in het tweede/jeugd elftal spelen? Kunnen dan toch gewoon beter trainen met het eerste?

29 november 2017 om 07:56

Het ligt dus volgens jou ineens aan Zoet dat we het WK niet gehaald hebben. Wat een onzin. Het ligt aan de spelers op het veld hoor en niet aan de keepers.

Even los van Zoet/Cillessen, kriteria moet altijd speelminuten zijn vind ik, tenzij het gaat om een echte beslissende speler als bijv Ronaldo, Messi of Robben.

29 november 2017 om 09:36

Of spelers die weten wat de vereiste zijn om in een topklimaat te spelen. De bank moet niet vol met talentjes, maar met ervaring. Nu is dat erg schaars natuurlijk. Kriteria moet niet altijd speelminuten zijn alleen.

29 november 2017 om 10:06

We hebben helaas niet meer die luxe. Als zoals in dit geval Cilessen en Zoet dicht bij elkaar liggen qua niveau, dan kan speeltijd een rol spelen. Maar verder moeten we puur naar niveau kijken. Een Wales stelt Bale, Ramsey of Williams ook gewoon op als ze op de bank zitten bij hun club en wij zijn nu van vergelijkbaar niveau.

Helaas hebben we niet meer de luxe dat als de spits van Barcelona (kluivert), Man U (V. Nistelrooij) of Arsenal (bergkamp) minder in vorm was, we nog spitsen van Chelsea (hasselbaink) of Bayern (makaay) op konden roepen.

29 november 2017 om 14:40

Als je in een tweespitsensysteem denkt is de keuze idd heel pover. Linksbenig sowieso alleen maar Janssen, en rechtsbenig Depay, Promes, El Ghazi, Dost en daarmee houdt het eigenlijk wel op. Maar om een beetje on topic te blijven: Aan goede keepers daarentegen geen gebrek. Bovendien is het niveau van Oranje dusdanig gedaald dat zelfs een Zwinkels niet eens zou misstaan. Persoonlijk vind ik dat Hahn en Jurjus de keepers van de toekomst zijn. Met deze twee moeten we naar 22 en 24 toewerken.

29 november 2017 om 15:21

Ik wilde meer aangeven dat we niet meer van het niveau zijn waarbij we uit een groep van 30 echt goede spelers kunnen kiezen en daardoor vorm en speeltijd als beslissende factor meewegen. Ik vind daarom dat die denkwijze er bij ons uit moet. Paolo Guerrero heeft jaren op de bank bij Bayern gezeten, maar was iedere wedstrijd beslissend voor Peru. Ritme is belangrijk, maar wordt hier soms wel erg overschat.

30 november 2017 om 12:51

Dat klopt idd als een bus. We hebben nu denk ik even uit mn hoofd 45, 15 jongens die echt volwaardig zijn voor de basis, maar alles daaronder is echt van beduidend minder niveau. Zelfs Van Dijk is niet echt heel compleet, maar wat daaronder zit (bruma, De Vrij etc) is dat nog minder. En daaronder zitten weer talenten voor de toekomst. de Ligt, en sommige mensen zouden zeggen Ake (waar ik niet van gecharmeerd ben, maar dat is een andere discussie), Zeefuik etc. Wat ik elders al eerder aangaf is dat we nu gewoon pure middelmatigheid zijn. Het is wachten op al die jonkies die er in 22 en 24 moeten staan. Ik kijk namelijk ook over 20 heen en ben vooral van de middellange en langere termijn. Regeren is vooruitzien!

30 november 2017 om 13:29

Helaas is de tussengeneratie gewoon niet bijzonder goed. Wijnaldum en Strootman zijn qua leeftijd als enige in de bloei van hun carriere. De rest is al over de top of moet er nog komen. Ik heb best wel vertrouwen in de jeugd, maar dan moeten ze wel de juiste vervolgstappen maken.

Kwaliteit en speelminuten moeten beiden meewegen, maar volgens mij ontlopen Zoet en Cillissen elkaar niet veel en dan moet Zoet spelen. Zoet staat echt weer een hele tijd heel goed te keepen, die wordt steeds beter. Cillessen is gewoon gehaald al reservekeeper en als de eerste keeper vertrekt halen ze een nieuwe eerste keeper. Cillessen is zoveel minder als hij zelf denkt.

Hij zegt dus gewoon dat hij zichzelf beter vindt dan Zoet. Arrogant zeg.

29 november 2017 om 08:02

Nee, hij zegt dat Dick Advocaat hem beter vind dan Zoet. Snap dat het zuur voor PSV fans is. De coach die zelfs op clubniveau langdurig met Zoet heeft samengewerkt vind 'm minder dan de reserve keeper van Barca.

29 november 2017 om 08:26

Tja dat is alweer een tijd geleden. Ondertussen heeft Zoet zich sterk ontwikkeld, wat ik niet van Cillessen kan zeggen.

29 november 2017 om 10:19

Maar daar dacht de bondscoach anders over. En Zoet heeft in oranje ook gewoon niet laten zien dat hij de onbetwiste nummer 1 moet zijn, terwijl Cilessen zich in de aanloop naar en tijdens het WK in Brazilië gewoon op de kaart heeft gezet. Cilessen heeft niet de gunfactor, vooral buiten Amsterdam, maar hij heeft gewoon nog steeds meer laten zijn in oranje dan Zoet. Dus ik snap wel dat Dick bij twijfel voor hem koos.

Het gaat ook om kwaliteit; de beste moeten spelen. Stel.messi was bankzitter, denk je dat Argentinie hem geen basisplaats zou geven? Nee tuurlijk niet.

29 november 2017 om 10:11

Haha dat is natuurlijk wel een bijzondere vergelijking. Ten eerste: als Messi bankzitter was geweest was hij dus blijkbaar ook niet zo goed. En ten tweede is het ook niet kiezen tussen de wereldkeeper Cillessen en de amateurkeeper Zoet. Uberhaupt ontlopen die twee elkaar al niet veel, maar als de ene al 1,5 jaar niet keept lijkt het me wel duidelijk. Jouw redenatie gaat alleen op als het verschil in kwaliteit dusdanig groot is dat het direct zichtbaar is. Maar dat is niet het geval.

29 november 2017 om 12:32

Maar dat is het; het feit dat cilissen minstens net zogoed is als een zoet die elke week speelt zegt heel wat over Zoet... of Cilissen..

Kwaliteit moet uiteraard altijd leidend zijn. Echter kunnen wij niet beoordelen hoe de keepers het op de training doen, dat is het moment waarop de bondscoach de keepers goed kan vergelijken omdat een van de twee niet of nauwelijks speelt.
Als ze daadwerkelijk gelijkwaardig zijn dan pas zou wedstrijdritme tellen. Ik ga er van uit dat elke bondscoach van het Nederlands elftal verstand genoeg heeft van voetbal om hier een goed beslissing in te maken.

Verder vind ik het een arrogante uitspraak van Cillessen, niet nodig.

Als kwaliteit leidend is, had Zoet moeten spelen. Een keeper moet ballen tegenhouden, zeker met de matige verdedigers die wij in NL hebben. Dat Cillesen rustig is en aardig mee kan voetballen is leuk, maar het daadwerkelijke keeperswerk is Zoet al minimaal 2 jaar veel beter dan Cillesen.

29 november 2017 om 09:09

Nee juist niet, als kwaliteit leidend is, moet cilissen spelen. Het is nu alleen dichtbij elkaar omdat Zoet invorm is. Maar als cilissen ook invorm was is cilissen natuurliik 2 klasses beter

29 november 2017 om 09:12

Och zoet houdt ook 2 ballen tegen excelsior. Cillessen heeft de laatste 4 wedstrijden in Oranje 1 doelpunt toe moeten staan en die had zoet ook niet gehad. Hij was 1x ongelukkig met een terugspeelbal, maar dat was ook een ziekehuis pass. We moeten ook niet gaan doen alsof zoet een Neuer is, want op die 2 ballen van Atletico die tegen hem aan werden geschoten heeft hij niks laten zien.

29 november 2017 om 14:43

Als je het hebt over een keeper die puur op de lijn bovengemiddeld goed moet zijn dan moet je niet eens uitkomen bij Cillissen of Zoet, en ook niet eens bij Krul (want die is over links enorm kwetsbaar), maar eerder bij Vermeer (al is hij niet altijd even constant).

Ik vind Zoet en Cillessen gelijkwaardige keepers. Maar ik heb het idee dat het voor Zoet de laatste anderhalf jaar juist een minpunt is geweest dat hij speelt. Elk foutje dat hij maakt wordt opgeblazen en nog heel lang tegen hem gebruikt. En Cillessen speelt niet, dus die maakt ook geen fouten.

Ik zie veel mensen zich in bochten wringen om argumenten aan te dragen waarom Zoet of Cillessen zou moeten keepen. In mijn ogen moet de beste keeper keepen. De bondscoach en diens staf bepalen dat.
Het verschil tussen Zoet en Cillessen is niet groot. Zoet maakt het de bondscoach lastig, want dit seizoen staat hij gewoon als een rots te keepen en het verschil tussen beiden is niet gigantisch zoals in het verleden van der Sar er met kop en schouders bovenuit stak.
Wordt weer eens tijd dat er een groot NL keeperstalent zich aandient, want we hebben al een tijdje middelmaat en daar ook nog een WK-finale mee gehaald, al keepte Steek dat toernooi "uitsteekend".

Ik vind beide keepers niet goed genoeg als international. Ik wil een keeper die uitstraalt dat er geen bal langs hem gaat. Dat had van de Sar eerder en Stekelenburg in zijn beste jaren ook. En het leuke is dat dat ook bijna niet gebeurde.

Cilessen zou er goed aan doen om een stapje lager te gaan, zodat ie wekelijks keept. Maarja, ik snap het wel. Zou ook liever bij Barcelona op de bank zitten, dan bij bijvoorbeeld Celta de Vigo in de goal staan.

29 november 2017 om 10:02

Je hoeft ook niet meteen naar Celta te gaan he. Sevilla, Lyon, Dortmund of Liverpool zijn toch ook prachtige clubs? Eerlijk, ik zou liever daar keepen dan nog een paar jaar banken bij Barcelona.

29 november 2017 om 14:47

Ik zou hoe dan ook in Spanje blijven: het salaris is goed, prachtige vrouwen waar je een bruid uit kunt kiezen, heerlijk weer, aantrekkelijke cultuur, kortom over de hele linie zeer prettige arbeidsomstandigheden. Het grauwe, gure Engeland en Duitsland trekt mij totaal niet. Voor Engeland zou ik sowieso nooit kiezen, wat een foeilelijk, vervallen pauperland is datzeg. Bah. Duitsland is erg mooi maar rotweer... En ik mag Duitsers op persoonlijk vlak al gewoon niet...

29 november 2017 om 15:21

@oranjeman,

Als je Engeland een foeilelijk, vervallen pauperland vindt dan ben je niet op de goede plekken geweest vermoed ik. Als ik een buitenlander alleen Assen laat zien denkt hij ook dat Nederland lelijk is...

30 november 2017 om 13:02

Ik ben op behoorlijk wat plaatsen in Engeland geweest, en wat ik los van Richmond en andere voor de gewone man luchtkastelen overal zie is hetzelfde: veel te smalle en slecht onderhouden wegen/straten, vervallen huizen (het lijkt wel alsof er daar nooit aanstadsvenieuwing wordt gedaan), nergens is het mooi aangekleed. Het regent altijd, het is grauw, depressief, alles is claustrofobisch. Jakkes, nee, ik vind Engeland dus echt he-le-maal niks. Geef mij maar lekker Spanje, Italië (toscane, Milaan) e.d. Engeland is gewoon niet mooi, het heeft geen kleur en het is een armetierig zooitje. Wat heb je in Engeland nou te zien behalve mooie stadions? Even los van de musea in Londen. Bovendien gaat het daar ontzettend slecht, slecht georganiseerd en slecht besuur. Er zitten niet voor niks zoveel Engelse expats in Nederland die allemaal hetzelfde zeggen. Het is gewoon geen land waar je wilt wonen. En wat voetbal betreft: dat is een mooi weer sport. Ik zou het wel weten hoor als voetballer, lekker de kant van Spanje/portugal op. Griekenland was ook leuk voor de asiel -en lantefanterstroom....

OK, ik zal het nog een keer uitleggen: wie niet (vaak) in de basis van zijn club speelt, moet ook niet in de basis van Oranje spelen. Een bankzitter heeft geen wedstrijdritme, geen conditie, geen scherpte, hij is enkel beter in zitvlees. Bovendien stimuleert het sukkels om een transfer te maken en bij een andere club op de bank te blijven zitten, lijkt me toch duidelijk. Als iedereen wil dat Oranje weer een EK en WK misloopt, dan moeten we gewoon doorgaan met bankzitters/sukkels als Janssen, Cillessen, Sneijder, Blind, etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren