Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Herstelwerkzaamheden behoeden Ajax voor puntenverlies; Yilmaz scoort fraai

Laatste update:

Ajax heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard puntenverlies weten te voorkomen tijdens de seizoensopener. De ploeg van trainer Alfred Schreuder had het moeilijk met de Limburgers en had na rust herstelwerkzaamheden nodig om zich te behoeden voor een eerste tik: 2-3. Nadat Paul Gladon de score had geopend namens de thuisploeg en voor de eerste Eredivisietreffer van het seizoen 2022/23 had getekend, stelden Kenneth Taylor, Devyne Rensch en de ingevallen Brian Brobbey orde op zaken voor de Amsterdammers. Een prachtige vrije trap van de ingevallen Burak Yilmaz maakte het nog even spannend, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Schreuder koos ervoor om Jay Gorter te slachtofferen na zijn matige optreden in de Johan Cruijff Schaal. Remko Pasveer verdedigde het doel van Ajax. Verder was er door de schorsing bij Edson Álvarez een basisplaats voor Perr Schuurs. De verdediger vormde samen met Jurriën Timber het hart van de defensie. Daley Blind schoof om die reden een linie door en werd op het middenveld geflankeerd door Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Steven Bergwijn en Owen Wijndal maakten hun Eredivisiedebuut namens Ajax, voor Mohammed Kudus was er opnieuw geen basisplek. Bij Fortuna Sittard zat Burak Yilmaz bij de selectie, maar hij was niet fit genoeg om te beginnen.

Fortuna liet vanaf het eerste fluitsignaal zien met welke intenties het aan het seizoen wilde beginnen. Het elftal van Sjors Ultee zat er bovenop en werd gesteun door een kleine 12.000 aanwezige supporters. Zij zagen hoe Gladon al na vijf minuten spelen de score opende. De spits werd na balverlies van Steven Bergwijn alleen op Pasveer afgestuurd, was Schuurs te snel af en rondde af in de linkerhoek: 1-0. De fysieke strijd illustreerde zich in de persoon van Mats Seuntjens, die als aanvoerder voorop ging in de strijd en ontsnapte aan een tweede gele kaart na overtredingen op Rensch en Antony.

Ajax zette daar in de eerste helft bijzonder weinig tegenover. Dusan Tadic schoot een vrije trap in de muur en Yanick van Osch pareerde een inzet van Taylor. Laatstgenoemde zag bovendien een doelpunt worden afgekeurd vanwege een duw in de rug bij Rodrigo Guth. Bij aanvang van de tweede helft voerde Schreuder twee wissels door. Brian Brobbey en Davy Klaassen kwamen binnen de lijnen voor Schuurs en Steven Berghuis. Het leidde al snel tot de gelijkmaker, toen na een indirecte corner een indraaiende voorzet van Taylor plots binnenviel bij de tweede paal: 1-1. De inlopende Klaassen kwam net te kort om de treffer op zijn naam te laten zetten.

De wissels bezorgden Ajax duidelijk nieuw elan. Twee minuten na de gelijkmaker tekende Rensch voor de voorsprong. De verdediger combineerde met Brobbey, omspeelde Van Osch en rondde af. Een luchtje buitenspel van de spits werd weggenomen door de VAR. Ajax was in die fase duidelijk de bovenliggende partij en maakte in de persoon van Brobbey na een uur spelen aan alle onzekerheid een einde. Opnieuw rook het naar buitenspel, maar ook ditmaal ging het Amsterdamse feestje door. De invaller werd via Bergwijn en Tadic gevonden bij de tweede paal voor de 1-3. Bij Fortuna gingen de handen in het laatste kwart terecht op elkaar voor Yilmaz, die na ruim een uur spelen binnen de lijnen kwam voor zijn debuut.

Het was echter Ajax dat de score verder dacht uit te bouwen. Bergwijn rondde beheerst af na diep te zijn gestuurd door Tadic, maar werd terecht teruggefloten door de VAR en zag door zijn eerste Eredivisietreffer in Amsterdamse dienst een streep gaan. Het was Yilmaz die het duel plots weer spannend maakte in de slotfase. De spits werd eerst vakkundig afgestopt door Jurriën Timber, maar schoot niet veel later alsnog raak. Uit een schitterende vrije trap op ruim twintig meter van het doel liet hij Pasveer voor de tweede keer kansloos. Het bleek te laat voor een serieus slotoffensief.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kudus na zo'n voorbereiding brengen in de 90e minuut brengen is niet alleen ondergewaardeerd maar is gewoon pesten..

Ik word hier nog helemaal niet blij van hoor.
Hoop toch snel wel iets van de hand van Schreuder te zien. En dan bedoel ik niet een nieuwe keeper opstellen om hem gelijk na de eerste slechte wedstrijd weer terug te wisselen of een Blind geposteerd op het middenveld...

De jongens kijken elkaar aan hoe er geprest moet worden. Wat is de bedoeling Alfred?

Gelukkig zie je in de 2e helft wel het verschil in kwaliteit spelers. Maargoed dat mag ook wel met een voorhoede van 80 miljoen ofzo.

Leuke actie Rensch bij de 2-1. Zou prettig zijn als hij zijn niveau ook structureel weer een beetje weet op te schroeven.

Mooi doelpunt Yilmaz ook. leuk!

3 Punten en snel door..

6 augustus 2022 om 18:29

Het was echt een matige wedstrijd. Rensch was schrikbarend slecht en ik snap niet waarom Wijndal elke voorzet liet lopen. Mist hij het overzicht in die situaties? Buitenspel situaties heb ik mijn twijfels bij, net als de niet gegeven 2e kaart voor Seuntjes. Wat een heerlijke vrije trap van Yilmaz overigens! Gelukkig met 3 punten het seizoen starten, dat is ook wel eens anders geweest. Op naar de volgende! Nu hopelijk heerlijk genieten van Cambuur!

6 augustus 2022 om 18:40

Rensch schrikbarend slecht?? Tja dan heb jij gewoon niets met hem want verdedigend niets te doen en aanvallend liet ie zich zien. Deze wedstrijd zegt niets over Rensch.

Deze wedstrijd is er een die je bijna kon voorspellen. Fortuna massaal verdedigen en hopen opneem snelle uitbraak wat ook gebeurde. Ajax dominant en balbezit maar komt er bijna niet door. 2e helft frisse spelers erin met meer automatisme en tempo omhoog wat Fortuna niet meer kon bijbenen.

Lastige wedstrijd tegen een goed georganiseerd Fortuna. Nog veel werk aan de winkel qua formatie Ajax maar deze wedstrijd zegt verder nog niet zo veel.

6 augustus 2022 om 18:47

Rensch speelde gewoon een prima pot, verdedigend niet in de problemen en aanvallend prima, gewoon een 6,5. Persoonlijk vond ik Tadic, Blind en Taylor echt drama. Die Taylor is echt het elftal ingepraat zeg, een Kudus na zo’n voorbereiding had het dik en dik verdiend.

6 augustus 2022 om 18:50

Ik heb absoluut niets tegen hem en vind juist dat men hier normaal gesproken te snel commentaar op hem heeft. Rensch is vandaag 3/4 keer voorbij gerend alsof hij er niet stond. Aanvallend liep hij meerdere keren te ver door de drukte in waardoor de spelers voorin zichzelf vastliepen. Natuurlijk kon hij scoren door zijn goede actie, maar verder geef ik hem geen cijfer hoger dan een 4. Uiteraard eis ik nu niet dat hij de volgende wedstrijd wissel staat, ik hoop wel dat hij verdedigend beter oplet en positie kiest.

6 augustus 2022 om 18:53

Rensch vond ik vandaag absoluut niet goed spelen. Ik heb zojuist geantwoord op thamike met mijn beredenering daarvoor. Verder zeker eens wb Kudus. Die verdient het in mijn ogen inderdaad om gewoon eens te starten. Ik vermoed dat er bepaalde afspraken met Taylor zijn gemaakt wb basisplekken.

6 augustus 2022 om 18:58

@FCVoetbal, Tadic en Taylor ben ik het met je eens maar Blind was ook weer precies wat je ervan zou verwachten. De eerste 25 minuten 5 prachtige lange ballen op de stropdas vanuit achteren. Dat kunnen er maar weinig. Zijn openingen waren vandaag ook echt uitstekend. Verdedigend gaat hij niet sneller worden en zal geen kopduel winnen maar dat was nooit zo. Dat moet de rest dan oplossen. Met Schuurs ga je dat nooit oplossen helaas.

Klaassen is wel echt lekker om erbij te hebben. En Brobbey laat zien beter te zijn in de spits dan Tadic dus dat moet je ook zo neerzetten.

6 augustus 2022 om 19:11

Taylor drama? Ik vond hem de beste man bij Ajax.

6 augustus 2022 om 19:13

Aanvallend meer dan voldoende. Verdedigend bar slecht.

6 augustus 2022 om 19:40

Ik heb Rensch vandaag een duel zien verliezen, gewoon bal dr langs en weg was de tegenstander. Hoezo niet slecht? En wat ik dan ook écht tenenkrommend vind: lachend teruglopen???

6 augustus 2022 om 19:53

Rensch werd meermaals compleet voorbijgelopen. Aanvallend deed hij het redelijk, maar we streven een ander niveau na. Professor Schreuder had overigens weer mooie dingen voor ons in petto die hij logischerwijs in de rust moest herstellen. Met die slapzak gaan we helemaal niks bereiken, wat dat betreft is het bijna jammer dat we geen puntverlies hebben geleden. Tadic in de spits, Blind op 6, Schuurs opstellen, Magallan inbrengen, etc. Fitz-Jim is een back, Kudus is een spits, Tadic is een rechterspits en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb me dood staan ergeren, eerste helft geen kans gehad. Verlos ons van die vent.

6 augustus 2022 om 20:07

Tsja jizzy schreuder heeft zijn hele leven lang hotseknotsen-degradatievoetbal gespeeld. Die man stuurd doodleuk cl-winnaar en voetballer van gerenomeerde clubs als chelsea en ac milan, 1 vd toplinksbacks uit de tijd, Bogarde, gewoon de laan uit. Vervolgens gaat hij dus doodleuk aan reiziger en witsche vertellen hoe ons aller Ajax moet voetballen? Ik wordt er echt heel heel erg depressief van moet ik je zeggen

6 augustus 2022 om 20:38

Ik heb liever dat ajax zich verlost van dit soort supporters. Dezelfde soort supporters die vervolgens schreuder zijn naam scanderen als er succes is.

6 augustus 2022 om 21:50

Haha ja inderdaad. Ik vind hem echt drama vandaag. Happen als een gek. Niet goed genoeg helaas

6 augustus 2022 om 23:06

@musi26 mee eens! De voetbalwereld is zo belachelijk opportunistisch als de pest. Krijgt hij de machine straks aan de praat en heeft hij een duidelijke eerste 11, horen we er niemand meer over. Ik wacht liever af, ook al vind ik het tot nu toe ook niet veel haha

6 augustus 2022 om 18:30

Het meest schandalige vond ik eigenlijk die Conceiçao die in de 94e minuut nog klaar moest gaan staan om in te vallen. Dat doe je niet met een speler. Al helemaal niet tegen Fortuna met alle respect

6 augustus 2022 om 18:35

Helemaal mee eens. Natuurlijk weet hij dat de kans aanwezig is dat dit gebeurt, maar ik vind het echt onzin dat coaches dit doen. Maar ja, alles om tijd te rekken he!

6 augustus 2022 om 19:07

Dit was schandalig. Doe dat lekker met Magallan of Pierie, die hier geen toekomst hebben. Maar zo'n gozer echt niet. Kudus was ook zoiets vreemds. Leermomentje voor Alfredo

6 augustus 2022 om 20:16

Ik denk dat als schreuder zó doorgaat dat het niet lang gaat duren alvorens hij zn koffers kan pakken.

7 augustus 2022 om 00:32

Doet een trainer voor de wedstrijd bonus voor zo'n jongen. Dat is de reden. Voor zo'n jonge gast wel lekker. Zo zal hij het ook uitleggen . Zie het als beloning voor zijn inzet tot nu toe.

6 augustus 2022 om 18:31

Inderdaad, wat een gebrek aan respect voor Kudus na zo'n geweldige voorbereiding.

6 augustus 2022 om 18:39

Exit voor Schuurs, Blind alleen nog linksachter. Kudus, kerel wat moet je nog meer doen?
Nog steeds geen enkele lijn te ontdekken wat betreft druk zetten, overnemen etc. Ze doen maar wat.

6 augustus 2022 om 20:35

Nog steeds niet! Echt ongelofelijk, want ze zijn al bijna een seizoen bezig.

6 augustus 2022 om 18:31

Ik hoop op een wonder want de hand van Schreuder zag je vandaag al. En die hand ontbeert elke kwaliteit.

6 augustus 2022 om 18:31

Ben het met je eens. Ik zie heel weinig ideeen tot uiting komen in het spel van Schreuder en echt schrikbarend weinig kansen die worden gecreëerd met deze aanval. De verdediging is ook totaal niet in sync met elkaar, waar echt gigantische miscommunicatie lijkt te ontstaan bij iedere omschakeling. Vraag me echt af hoe dat kan.

6 augustus 2022 om 18:32

Ja dat vond ik dus ook ik kon de wedstrijd niet helemaalvolgen maar ik had wel veel minuten verwacht voor Kudus zelf ben ik een fan van Kudus maar ik denkt dat het voor Mo het best is om een nieuwe club te zoeken want dit kan gewoon niet wat moet hij beter doen. En wat kan hij niet wat een Kenneth Taylor wel kan natuurlijk komt Kenneth uit onze Jeugdopleiding maar dan hoor je geen voorsprong te hebben op spelers die je koopt want dan kom je echt nergens.

6 augustus 2022 om 18:35

Helemaal mee eens inzake Kudus.. maar Ajax heeft daar gewoon een luxe probleem. Ik zou gewoon Berghuis op de bank laten en dan met Tadic in de punt, als het niet lekker gaat brobbey brengen. Maar Kudus hoort op 10 te spelen op dit moment..

6 augustus 2022 om 18:40

Het is denk ik ook gewoon dat Tadic en Berghuis teveel krediet hebben. Ook al begrijp ik dat bij Tadic wel want dat is wel echt de leider van dit elftal maar dit hoort eigenlijk niet te gebeuren want als bijvoorbeeld een kudus speelt als Berghuis nu speelt dan word die gelijk uit de opstelling gehaald en dat hoort ook natuurlijk maar de naam hoort geen factor te spelen bij een grote club als Ajax

6 augustus 2022 om 18:48

Taylor laten banken, grossiert in het balverlies. Daarnaast heb je Tadic en Blind die gewoon traag zijn en je moet vervangen.

6 augustus 2022 om 18:49

Helemaal mee eens, dit zou wel eens potentiële valkuil kunnen worden dit seizoen, als de resultaten gaan tegenvallen. Maar ook wel weer lekker dat er gewoon gerouleerd kan worden en het is juist belangrijk om dan aan al die spelers het gevoel te geven dat ze t.a.t. 100% moeten geven, anders ben je je plek kwijt.

6 augustus 2022 om 18:50

Tadic is jaar in jaar uit de mvp. Ook vandaag weer betrokken. Die kan prima op 10. De aanval in de tweede helft heeft alles wat bij Ajax hoort. Alvarez erbij op het middenveld en de verdediging loopt sowieso niet

6 augustus 2022 om 19:02

FcVoetbal23, even wat feiten op een rij.
Taylor: 70 balcontacten 7x balverlies
Berghuis: 31 balcontacten, 6x balverlies
Blind: 97 balcontacten, 10x balverlies
Tadic: 79 balcontacten, 25x (!) balverlies. Valt dus wel mee met Taylor. Lekker laten staan die gozer

6 augustus 2022 om 19:06

Lee, schei eens uit Tadic is super belangrijk voor dit Ajax!

6 augustus 2022 om 19:11

Geen eerlijke vergelijking meneerja, Tadic stond in de eerste helft in de spits met steeds 5 man om zich heen, tuurlijk heb je dan meer balverlies.

6 augustus 2022 om 19:43

Zeg ik toch ook @ jaakke? Lol

6 augustus 2022 om 19:55

Nee ophouden Lee.

Ajax speelt echt zo ontzettend slecht onder schreuder. Het tempo lag zo ontzettend laag en de gehele 1ste helft heeft ajax amper iets gecreerd. Schreuder moet knopen gaan doorhakken, het lijkt er nu op alsof hij iedereen tevreden wilt houden met z'n veilige opstellingen. Wel top dat hij magallan een eerlijke kans heeft maar wat wel weer minder was dat hij conceicao voor niets aan de zijkant liet staan.

6 augustus 2022 om 18:37

"zo slecht onder Schreuder"

Waarom zo snel conclusies trekken? We hebben 1 competitiewedstrijd erop zitten. Bij Ten Hag hebben we ook honderd keer een slechte eerste helft gespeeld waarin we achter kwamen om dan alsnog in de tweede helft te winnen. Ik zie weinig verschil.

6 augustus 2022 om 18:50

Gaat natuurlijk niet alleen om deze competitie wedstrijd maar ook om de hele voorbereiding plus de JC schaal. Het is niet om aan te zien.

6 augustus 2022 om 18:54

Precies. Ik kan me herinneren dat Ten Hag aan het begin van seizoen 18/19 ook tonnen kritiek hier kreeg.

3 punten zijn binnen, dat is het belangrijkste. Daarna kijken wat beter kan.

6 augustus 2022 om 19:57

Ten Hag had een visie, net zoals Bosz die had en die verloor ook thuis van Willem II. Schreuder doet maar wat en dat kan je hem niet eens kwalijk nemen, het is namelijk geen trainer.

6 augustus 2022 om 19:26

Ajax speelde ook ontzettend slecht aan het eind van vorig seizoen onder Ten Hag. Weet niet of je dit Schreuder volledig kunt aanrekenen.

Matig van Schreuder hoor. Kudus en Conceicao zo laat brengen...Overigens een mooie goal van Yilmaz, maar belachelijk dat daar een vrijetrap voor wordt gegeven... Er is nog een boel werk aan de winkel, zeker verdedigend.... en te beginnen bij Daley Blind.

6 augustus 2022 om 18:46

Laten we hopen dat Blind gewoon gaat banken als Alvarez en Bassey beschikbaar zijn. Met Timber en Taylor heb je 2 goede opbouwers, over de flanken voldoende mogelijkheden om gevaar te stichten. Blind kan echt niet, zeker niet op het middenveld.

6 augustus 2022 om 20:21

Dat gaat schreuder nooit durven. En eerlijk gezegd zou ik wijndal er misschien zelf eerder uithalen en blind daar neerzetten.

Waarom zien wij als kijker de lijnen mbt buitenspel niet?

6 augustus 2022 om 18:28

Apart inderdaad. De 1-0, 1-2 en 1-3 waren allemaal op het randje.

6 augustus 2022 om 18:39

We hebben bij die 1-2 gewoon een lijn gezien hoor. De hak van de verdediger heft buitenspel op.

6 augustus 2022 om 18:40

Overigens ook bij de 1-4.

6 augustus 2022 om 19:24

Geen idee, maar dat doen ze nooit. Ik bedoel trouwens wat de mensen van de var bekijken. Niet het eind resultaat

Prima overwinning achterhoede ziet er nu goed uit
Op naar volgende week

6 augustus 2022 om 18:35

Met deze achterhoede 5 goals tegen tegen psv en nu ook weer goals tegen tegen fortuna Sittard

6 augustus 2022 om 18:48

Achterhoede ziet er goed uit? Daar liepen Schuurs, Rensch en later Blind te stuntelen. Gelukkig kon Timber een hoop herstellen

6 augustus 2022 om 18:52

Schuurs stond bij de eerste goal van Fortuna aan de verkeerde kant te dekken, beginners fout.

6 augustus 2022 om 20:24

Dit doet hij iedere wedstrijd. En dan zijn er nog genoeg die nog durven te zeggen “maar de rest van de wedstrijd was hij prima”. Deze jongen is echt zwaar ongeschikt en maakt consequent cruciale fouten. Echt bizar dat hij nog steeds een Ajax shirt draagt

6 augustus 2022 om 19:00

Je legt de lat niet bepaald hoog of wel? Het was een erg moeizame overwinning. Fortuna heeft meer dan 10 keer mogen schieten, zo goed was de verdediging niet hoor.

Wat heb ik genoten van deze heerlijke wedstrijd! Prachtige sfeer en wanneer yilmaz inviel was echt prachtig om te zien. En die goal wat een klasse!!!! Verder wil ik niet zeiken. Maar waren die 3 goals van ajax geen buitenspel? Of ben ik blind? Waren prachtige treffers daar niet van. Maar in ieder geval zo blij dat de eredivisie weer is begonnen!!!

6 augustus 2022 om 18:32

Alleen de 1-3 is discutabel, 1-2 vond ik kantje boord maar denk ook gewoon terecht een doelpunt. De 1-1 was echt never nooit buitenspel dus weet niet waar je daarmee naartoe wil? Al met al een bewogen avond, ben zeer benieuwd naar Fortuna want op basis van deze wedstrijd durf ik te zeggen dat wij zeker niet de enige zullen zijn die het moeilijk krijgen in Sittard dit seizoen

We staan bovenaan, tot zover het positieve nieuws.

# punten, over en uit. Nog heel erg veel werk aan de winkel

6 augustus 2022 om 18:33

Komt wel goed hansje. Het ziet er niet uit hoor, maar alle begin is moeilijk, verzachtende omstandigheid wat mij betreft is dat er echt veel wisselingen zijn geweest. Wat voor mij nu telt is dat er progressie komt. Ik reken erop dat ze af en toe wat puntjes laten liggen, en psv en Feyenoord ook. maar de nieuwe trainer verdient wel een kans en wat steun. Dat had Ten Hag ook erg hard nodig in het begin.

6 augustus 2022 om 18:37

#tenhagout......kunnen we ons dat nog voorstellen?

6 augustus 2022 om 20:03

Dus als je begint mag je fantasie-, ideëen-, en visieloos zijn? Dan mag je in Kudus een spits zien? Dan mag je je traagste speler op 6 zetten? Dan mag je je slechtste verdediger opstellen? Vanaf hoeveel wedstrijden mag ik daar dan kritisch op zijn? Dan hou ik er rekening mee.

Schreuder zet zichzelf voor lul door weer met de verkeerde opstelling te beginnen zonder spits. Daarna sta je comfortabel voor en brengt ie Malle Jan nog even die de vrije trap veroorzaakt waardoor het nog spannend wordt. Is Alfred de Mol voor PSV of Feyenoord ofzo? Allemachtig wat een kut trainer, mogen heel blij zijn dat we zonder puntenverlies begonnen zijn.

6 augustus 2022 om 18:35

Denk je nu echt dat Schreuder de intentie heeft om zo te spelen?

Het zijn de spelers die het moeten doen, en die brengen het op dit moment gewoon nog niet naar behoren.

6 augustus 2022 om 18:42

Mark. Er is gewoon een heel leger aan Ajacieden dat trainers al vanaf minuut 1 afschrijft, dat is helaas iets waar we aan moeten wennen. Dat deed men ook bij Ten Hag. Niets nieuws onder de zon.

6 augustus 2022 om 19:00

@MurkiHet is allemaal zo kortzichtig, omdat Schreuder Magallan brengt die vervolgens een overtreding maakt waar een goal uitkomt, dan is het schreuder zijn schuld?Aparte manier van beredeneren.

6 augustus 2022 om 20:32

@mark.. maar de spelers zetten niet zichzelf op het formulier, dat doet Alfred. En laten we eerlijk zijn, ook vooraf zeiden velen al dat hij er met deze opstelling een potje van maakte. Dus het is niet echt achteraf lullen en de spelers die het slecht invulden. Dat vind ik dat weer kortzichtig om te zeggen.

Blind op 6 kan echt niet, dan krijg je gaten op het middenveld. En schuurs kan op geen enkele positie, want hij kan gewoon niet verdedigen. Pas de 2e helft toen hij min of meer de opstelling formeerde die iedereen hier, behalve deze uitvinder zelf, graag vanaf het begin had willen zien, begon het een beetje te lopen.

Kudus zo snel mogelijk weg daar jongen

6 augustus 2022 om 18:30

Ik hoop t ook. Dit is gewoon pesterij

Wel echt belachelijk dat Schreuder nog effe Conceicao erin wilde wisselen. Die jongen ging in zijn debuut letterlijk 5 seconden kunnen spelen. Beetje sneu…

6 augustus 2022 om 18:31

Precies dit! Ik ben dan al helemaal klaar met een trainer, dit zijn wissels die gewoon helemaal nergens op slaan!

6 augustus 2022 om 18:37

Tijdrekken. Daar ging het om. Best triest idd

Ik heb toch sterke vermoedens dat de derde goal buitenspel was. Zuur dat Ajax met drie punten weggaat, maar ik heb het gevoel dat het niks wordt dit jaar! Let's hope!

6 augustus 2022 om 18:44

Jazeker het is een complot daar in Zeist. Alles om Ajax kampioen te maken. Geloof je ook dat Corona een verzinsel is, co2 niet bestaat, 5g iets is om ons op afstand te controleren, de maanlanding opgenomen was in een studio. Kom bij het complotclubje.

6 augustus 2022 om 18:50

Eens met Rochus. Ik heb sterke vermoeden dat @Noils het spoor bijster is.

6 augustus 2022 om 18:56

Bill gates zit achter deze overwinning van Ajax. Ik heb zelf onderzoek gedaan op een of andere rare internet site die alleen info plaatst die in mijn straatje past.

6 augustus 2022 om 19:04

Ga je aangifte doen in verband met vermoeden van matchfixing?

6 augustus 2022 om 19:14

Ho ho, Rochus en de rest van de mensen die zich op mijn vrij onschuldige reactie storten. Ik spreek niet over complotten, maar denk dat het buitenspel is, maar niet bewezen kan worden. Dat heb ik net niet expliciet vermeld en dat spijt me. Hopelijk zijn jullie niet héél boos op mij. Ik denk niet dat Ajax in het zadel wordt geholpen door de KNVB.

6 augustus 2022 om 18:51

Ik heb het vermoeden dat jij niet voor Ajax bent en daardoor dingen wilt zien die er niet zijn. Concentreer je op je eigen club, scheelt frustratie.

6 augustus 2022 om 18:55

Noils

Je hebt het door! Wij Ajacieden krijgen aan het begin van het seizoen een contributie brief. Daar verwachten wel iets voor terug uiteraard.

Mark my words, Burak Yilmaz topscoorder Eredivisie 22/23

6 augustus 2022 om 18:32

Gaat te weinig goede aanvoer krijgen. Bij een beter team zou die zeker topscoorder kunnen worden.

6 augustus 2022 om 18:37

Die Griek uit Venlo flikte het wel met een kleine club. Maar ik zet m'n geld op Luuk de Jong

6 augustus 2022 om 18:39

Lijkt me ook sterk dat hij topscoorder van de eredevisie wordt, maar ik verwacht wel dat hij ergens tussen 10-15 doelpunten zal uitkomen dit seizoen.

6 augustus 2022 om 19:26

Op basis van wat? Was ooit een redelijk spits, maar nu echt niet meer.

Hoe komt het eigenlijk dat Brobbey conditioneel zoveel moeite te hebben met afjagen?
Het is een goede sterke spits maar je ziet echt dat hij geen zin heeft om veel druk te zetten, alsof het hem heel erg veel energie kost.

Verder snap ik niet waarom Schreuder Kudus zo weinig minuten geeft.

6 augustus 2022 om 18:34

Het kost hem gewoon een stuk meer moeite om zijn grote lichaam op gang te krijgen dan het een Antony oid kost. Dan kan je wel af blijven jagen, maar dan ben je rond minuut 70 klaar. Kan je beter je krachten sparen en tot minuut 90 belangrijk kunnen zijn.

6 augustus 2022 om 18:56

Hij heeft sowieso een achterstand en daarnaast heeft hij behoorlijk veel spiermassa. Explosiviteit is zijn kracht maar als ie het overdrijft dan kan ie geblesseerd raken. Denk dat hij gewoon zijn lichaam niet teveel wil belasten. Ook op deze manier kan ie 1 goal en 1 assist geven.

Eerste helft was heel matig. 2e helft begin je redelijk. Maar de keuzes die Schreuder maakt, hij mag er van mij vandaag nog uit, sterker nog hij had nooit aangesteld moeten worden.

Oké dus we hebben een nieuwe keeper nodig. Vooral als we in de CL gaan spelen en er punten gepakt moeten worden. Schreuder maakt echt een hele matige indruk op mij.Totaal niet dominant of coachend.Ben benieuwd

6 augustus 2022 om 22:32

Ugurcan Cakir halen bij Trabzonspor. 16 ml voor een hele goeie keeper

Van de 3 allerslechtste stond er slechts 1 op het veld.
Gozubuyuk: Hoeveel overtredingen mocht Seuntjes nog maken nadat hij al 2x werd gematst. Tevens nog een kadootje aan turkse maat burak. Keurig ingeschoten hoor daar niet van.

Schreuder: De allerslechtste. Waardeloze opstelling, waardeloos wisselbeleid en als slot nog de beschamende 2min die je de allerbeste man van de voorbereiding geeft. Kudus.

VAR. Some things will never change. Duidelijke buitenspelmomenten duren nog altijd 4min om te bekijken.

Al met al een stuk leuker dan gisteren, maar het niveau verschilde niet veel….

6 augustus 2022 om 19:05

Je hebt wel heeeel veel kleine overtredingen gemist van Ajax zijn kant waardoor ze telkens een nieuwe aanval mochten opzetten. Iets met een gekleurde bril..

Als schreuder nou gewoon de sterkste 11 vanaf het begin erin gooit. Is er voor hem in dit soort wedstrijden niks aan de hand maar heb het gevoel dat hij een contract heeft met unibet die man houd van gokken! Het heeft ons al de johan cr. Schaal gekost en nu bijna weer 3 punten

6 augustus 2022 om 18:37

Ik denk nog steeds dat alvarez en misschien bassey erbij horen maar helaas mochten die niet spelen

Hele leuke wedstrijd gezien, Ajax uiteindelijk een maatje te groot en Fortuna deed alleen aan lange ballen gauw thuis. Wel legendarisch dat Burak meteen scoort en wat voor een!

Wel belachelijk dat de 1-3 mocht tellen en dat er 4 minuten bij kwamen na 4 goals, tig wissels en 3 lange VAR-momenten. Vervolgens ook 6 seconde na de vierde minuut affluiten. Mocht het niet te spannend worden?

Heel gauw door naar de volgende pot.. zelden zo'n dramatische 1e helft gezien met een verschrikkelijke Rensch, Blind, Schuurs, onzichtbare Tadic en kers op de taart zat er totaal geen voetbal in, ik weet niet wat Schreuder nou wil. Groot verschil met het inbrengen van Brobbey, neem aan dat hij voortaan gewoon in de spits staat. Tot slot ongelofelijk dat de beste man van de voorbereiding er in de 90e minuut wordt ingebracht, ik vind het bijna een gebrek aan respect.

Wat een ongelooflijke tactische slechte beslissingen van deze coach.

Blind en Tadic te vriend houden l
Magallan brengen..
Je aanpassen aan fortuna kan gewoon echt niet als je aan een goede tweede helft begint

6 augustus 2022 om 18:40

Rensch was op en schuurs was er al uit dus met timber rechsback en dan magallan als nood oplossing

6 augustus 2022 om 18:59

Regeer heb je daar toch voor?

9 augustus 2022 om 21:19

klopt zat die op de bank of speelde die bij jong

Goed. Winst is winst, dat is wel eens anders geweest in het 1e duel voor Ajax in het nieuwe seizoen. Zeer blij met Brobbeast, doet waarvoor hij gekomen is. Hopelijk is het nu ook klaar met Tadic in de spits. Zou wellicht werken tegen de sterke ploegen met iemand die het gat induikt, maar tegen de Fortuna's heb je een goalgetter nodig. En ja, Magallan.. hopelijk is ie gauw weg. Kost je nog bijna 3 punten. En zeer mooie vrije trap van Yilmaz poah.

Op naar volgende week!

6 augustus 2022 om 19:12

Deels met je eens, maar je moet ook toegeven dat iedereen van tevoren al zegt wat er niet klopt aan de opstelling. Dat blijkt vervolgens in de eerste helft, dan doet hij (deels) waar iedereen om vraagt en komen de goals.

Dat is toch frappant. Schreuder krijgt alderjekus veel betaald om wat poppetjes op de juiste plek te zetten. Iedereen ziet wa6 de goede opties zijn behalve hij.

1 ding in zn voordeel.... ten hag deed de eerste paar wedstrijden van t seizoen precies t zelfde

Tevreden met de 3 punten, vooral voor rust zwaar ondermaats. Het zou helpen om niet meer met Blind op het middenveld te starten en gewoon met een echte spits te starten. Na rust ging het gelijk een stuk beter.

Defensief is het wel zorgelijk momenteel, maar het vriendelijke verzoek om de oplossing niet in Magallan te zoeken. Een wissel waar ik dus niks van begreep.

De eerste 3 punten zijn binnen daar gaat het om😃💪🏽

Geen beste wedstrijd. Hoop dat Schreuder het snel op de rails krijgt, vooral verdedigend. Er zullen dus echt spelers op het middenveld en aanval geslachtofferd moeten worden die normaal gesproken basis kunnen spelen.

Leuke pot, vooral door die vroege goal. Wel verdiend natuurlijk, maar je hoopt stiekem op een stuntje. Geinig dat Burak die vrije trap erin schiet. Laat trouwens die lijntjes gewoon zien. Waarom zou je dat gezever over buitenspel aanwakkeren door het weg te laten.

6 augustus 2022 om 18:55

Ik vrees dat de les van PEC - Utrecht eind vorig seizoen niet was : laat Nijhuis als var beter opletten maar : laat de lijntjes maar niet meer zien zodat modale voetbalsupporters ons de les kunnen lezen. Heel kwalijk, ga er vanuit dat de lijntjes prima getrokken worden en laat de TV kijker gewoon zien waarom we zo besloten. In 90 procent van de gevallen einde discussie

6 augustus 2022 om 18:58

Het gezever komt maar uit 1 hoek en dat is de anti-Ajax hoek. Die geloven zelfs de lijntjes niet. Dan is de lijn te vroeg of te laat of niet de juiste hoek, het foute grassprietje, niet heel duidelijk of het foute lichaamsdeel. Dat soort volk heeft altijd wel iets te vinden / zeuren.

6 augustus 2022 om 19:25

Tja, de frustratie zit hoog bij een aantal. Maar op de eigen club focussen ho maar. Kennelijk heeft Ajax een niet te stoppen aantrekkingskracht voor z’n fans (dat snap ik dan wel weer), maar toch ook voor de anti’s.

6 augustus 2022 om 19:51

Het schijnt dus, dat er ook wedstrijden worden gespeeld waar Ajax niet aan mee doet waar je ook gezeik hebt op de scheids, dat zal dan toch ook uit andere hoek komen Ik heb het over in het algemeen. Het komt natuurlijk ook niet alleen maar uit de anti-Ajax hoek, ook jullie hebben fans die niet objectief kunnen kijken. Wat betreft deze wedstrijd; zowel de 1-0 van Fortuna als de 1-3 zijn gewoon lastig te zien met het blote oog. Als je dan als regie wel het moment een paar keer stilstaand laat zien en vorig jaar ook gewoon met lijntjes, waarom dan nu niet meer?

6 augustus 2022 om 20:16

Wat een onzin zeg, het gezever komt uit allerlei hoeken. Weer eens iemand die Ajax groter maakt dan ze zijn, nee Ajax is niet alles!

7 augustus 2022 om 11:34

Gezien dat jij wel erg actief bezig bent met Ajax is Ajax in ieder geval behoorlijk groot voor jou.

Gewoon goed gespeeld na de 1-0. Los van die vrije trap had Fortuna weinig te zeggen. Doorpakken nu!

6 augustus 2022 om 19:07

Rare analyse. De eerste helft had Fortuna meer gevaarlijke schoten dan Ajax..

6 augustus 2022 om 19:38

Daarom stond het 1-0, omdat Fortuna een gevaarlijk schot op doel had (wat raak was) en Ajax had 1 schot op doel wat niet gevaarlijk voor was.

Nou de winst is binnen, maar er is genoeg om over te praten aan Ajax kant. Eerste helft dramatisch en totaal geen lijn in het spel. De 2e helft begon flitsend voor 15 min. Scoren ze de 3 doelpunten, maar daarna was het weer net zo dramatisch als de 1e helft.
Al met al gewoon een hele matige wedstrijd, totaal geen lijn in het spel en ook geen idee hebben hoe te spelen.
Schreuder heeft echt veel te doen, maar aangezien hij nu al even bezig is, denk ik dat dit het eigenlijk is qua spel. En dat is gewoon matig.
Ik verwacht niets dat het beter gaat worden bij Ajax dan dit eigenlijk, en dat is de verdienste van Schreuder. Ik geef hem nog de voordeel van de twijfel, en hoop dat hij het er nog enigszins wat in kan brengen, maar het wordt steeds moeilijker vertrouwen te houden. Ik heb er ook een hard hoofd in dat het goed gaat komen.
Al met al zijn de 3 punten binnen, maar vraag me niet hoe.

Goed weggekomen vandaag. Gelukkig zijn de drie punten binnen. Het moge duidelijk zijn dat Tadic in de spits niet werkt en dat je een echte spits als Brobbey nodig hebt. Blind heeft ook laten zien niet goed genoeg te zijn voor het middenveld. Ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst, maar ik heb totaal geen vertrouwen in Schreuder.

NIet te harden, die Schreuder. Kudus vijf minuutjes invallen, Conceiçao niet laten invallen, altijd Blind, altijd Tadic. Magallan erin, tuurlijk. Ik zie weinig spelvisie terug in dit Ajax.

6 augustus 2022 om 18:35

Volledig mee eens. Ik ben er bamg voor dit seizoen. Lijkt een allermans vriendje

Echt een vervelende wedstrijd, het zag er na rust héél eventjes goed uit maar ik voorzie een vreemd seizoen met een hoop (luxe)problemen. Maar goed, 3 punten en door.

De manier waarop vind ik nu alleen maar mooi vanwege alle calimeros hier 😄

Was al geen fan van Schreuder. Deze wedstrijd heeft hij laten zien incapabel te zijn. Blind met zijn traagheid op het middenveld? Kudus op de bank? Schuurs stelde wederom teleur, Antony was eerste helft buitengewoon matig en Rensch komt te kort voor Ajax. Wanneer wordt er eens doorgeselecteerd? Ben benieuwd wanneer we de hand van Schreuder gaan zien. Ik houd mijn hart vast voor de CL, want op deze manier zullen we dronken worden gespeeld. Ben iig blij met de 3 punten. Felicitaties aan Fortuna, want zij hebben gewoon goed gespeeld.

Slechtste man van vandaag: Schreuder. Geen Kudus, Schuurs basis, Blind CDM. Man man man wat een slechte pot zeg. Enige positieve zijn de 3 punten.

Geen wonder dat Schreuder een pinchhitter wil hebben.

Wat een treurnis was met name de eerste wedstrijd. Deze wedstrijd toont aan dat Tadic in de spits geen optie is. Hij moet gewoon op linksbuiten, dat je daar net een godsvermogen voor Bergwijn hebt neergeteld is gewoon een hele rare beslissing geweest. Niet om Bergwijn, maar wel om wat je dan met Tadic moet doen.

6 augustus 2022 om 18:38

Tweede helft met Tadic als schaduwspits was toch perfect. Grote sterke spits naast hem, Bergwijn ernaast voor de combinatie. Zo wil ik het wel vaker zien hoor.

Terechte overwinning van de enige ploeg die wilde voetballen.we mogen trouwens wel concluderen dat Rensch het niveau gewoon niet aankan. Als je zelfs tegen Fortuna Sittard (!!!!!) aan alle kanten voorbij wordt gelopen, dan moet je echt bij jezelf ten rade gaan en conclusies trekken. Ajax wilt floreren op het allerhoogste niveau (CL) zoals het de afgelopen jaren ook met dominant voetbal Europa heeft vermaakt. Dat kan niet met een dergelijke back.

6 augustus 2022 om 18:47

En altijd dat kijken naar 1 kant he. Die paar gele kaarten die Seuntjens had moeten krijgen wordt doodgezwegen. Alleen maar kijken naar wat kunnen we vinden om weer calimero te doen. En dan met dingen aan komen zetten die kant nog wal slaan. Begint een beetje sneu te worden.

6 augustus 2022 om 19:32

De goal waaruit Fortuna de 2-3 scoorde was ook een cadeautje van onze vriend de Turk. Die werd afgetroefd door Magallan en ging maar liggen en smeken om een vrije trap. De eerste gele kaart van Seuntjes zat al tegen rood aan. De tweede die hij had moeten krijgen was een schoolvoorbeeld van twee keer geel, dus er af. Maar hoho, we gaan Ajax niet bevoordelen..;-)))

6 augustus 2022 om 18:54

Ja mooi he. Daarom ben ik blij dat Antony is gebleven. Alleen al voor de reacties is ie het waard hahaha. 1-0 heb ik geen bewijs gezien van buitenspel en Seuntjens z'n 2e geel had ook terecht geweest. Afijn, eerste wedstrijd gaat nog wel eens mis, het is goed gekomen, nu lekker vooruit kijken. Schreuder is weer wijzer geworden hopelijk.

Een slechte wedstrijd hoort erbij, ook als het de eerste in het seizoen is. Wat ik me vooral afvraag is wat er in het hoofd van trainers rondgaat om in blessuretijd nog spelers te wisselen? Kudus heeft 4 minuten meegedaanWhy? Waarom?Ze gaan je echt niet aardiger vinden als je ze een paar seconden mee laat doen.

2e helft al een stuk beter met Tadic op 10 en Brobbey in de spits. Blind Taylor en Rensch hebben absoluut geen recht op een basisplaats, Klaassen viel tenminste in met de nodige energie en stond verdedigend ook z'n mannetje.

Kudus 4 minuten laten spelen is echt heel triest van Schreuder. Ik verwacht niet dat het veel beter word voorlopig en dat we vooral wedstrijden gaan winnen met individuele klasse. Antony stond overigens de hele wedstrijd 3 tegen 1 of zelfs 4 tegen 1 in de counter en onze coach kan niets verzinnen dat stoort me echt enorm.

Best een vermakelijke wedstrijd, vanaf de tweede helft. Jammer dat er niet nog een goaltje viel (aan welke kant dan ook, vanwege een weddenschapje ), maar uiteindelijk vijf goals gezien, nog een spannend slot en een paar aardige momenten.

Geen straf om te kijken (zoals de wedstrijd van gisteren wel, maar die heb ik na 25 minuten afgezet ).

Nou, Schreuder kan in ieder geval wisselen.. Nu nog een fatsoenlijke opstelling neerzetten en misschien wordt het nog iets.

6 augustus 2022 om 18:44

Wie had jij vandaag neergezet?

Blind weer slecht kan op geen een positie maar fatsoenlijk mee al de andere spelers moeten zijn fouten en ruimtes die hij weggeeft opvangen je start de wedstrijd gewoon met 10 man en zijn zogenaamde kwaliteiten aan de bal worden ook elke wedstrijd slechter en vooral in de einde fase van een wedstrijd gaat alles fout bij hem

Haha mooi, de eerste wedstrijd is net gespeeld en iedereen is alweer aan het afgeven op Ajax. Genieten. Blij met de winst. Heb genoten van Brobbey, Bergwijn, Wijndal en Taylor. Klaassen in deze rol is ook acceptabel. Kudus na Magallan wisselen is belachelijk. Gelukkig is Sanchez maandag binnen dan kan Rensch naar het centrum. Die ik vandaag aanvallend prima vond spelen ondanks miniem zelfvertrouwen. Hopelijk komt dat ventje snel weer bovendrijven, ben fan van hem. Nog 1 potje zonder Bassey en dan moeten we op zoek naar de CL variant. Brobbey gaat in de competitie spelen wat ik al verwachtte.

6 augustus 2022 om 19:29

Rensch naar het centrum? Van Amsterdam, bedoel je zeker. Aanvallend was hij goed, maar verdedigend een ramp.

6 augustus 2022 om 19:50

Wat dat betreft is hij niet minder dan juffrouw Schuurs. Die hier al 4 jaar zit en amper progressie boekt. Rensch wordt zijn back-up nu. Dan krijgt hij 4 jaar de tijd om te groeien.

6 augustus 2022 om 20:39

Schuurs ook lekker verkopen en haal daarvoor ook maar iemand uit Zuid-Amerika.

Vond Ajax niet goed, echt onvoldoende kansen gecreëerd en eigenlijk zonder het echt te verdienen in de tweede helft op 1-2 gekomen. Fortuna hard gewerkt en hadden wat mij betreft een punt verdiend. Fantastisch dat die Yilmaz er meteen een vrije trap in krult. Die Kenneth Perez is me toch een negatieveling, minst sympathieke man op tv wat mij betreft.

Schreuder allemansvriend, wissel Blind en Tadic nou effe door man

Het was heel pover. Defensief is het zeer zwak en aanvallend komen we op een punt dat op iedere aanvallende positie er een speler is die feitelijk beter speelt dan veteraan Tadic, maar Tadic als onderdeel van dit team is welhaast onmisbaar. Dat gaat vroeger of later een dilemma worden. Gelukkig is Berghuis uit vorm, alhoewel hierdoor het hoog tijd wordt dat een fitte Kudus eens een serieuze kans gaat verdienen. Maar dan nog moeten ze meer scoren dan de tegenstander en dat is gezien de zeer breekbare defensie van Ajax al een hele uitgdaging. Los daarvan stond er een flink verbeterd Fortuna, dat als het deze lijn doorzet zich makkelijk in de middenmoot kan spelen met deze ploeg.

We kunnen nu wel individueel spelers erbij pakken en de schuld geven van de tegen goals bij Ajax.

Het plan van Schreuder qua voetbal is chaos en geen balans in het aanvals en verdedigings spel.

Dit was Fortuna Sittard.
Ajax moet de CL in en punten pakken.

Voorlopig is Schreuder communicatief en voetbaltechnisch te licht voor dit Ajax met deze selectie.

Heel duidelijk na vandaag (daarvoor ook al) speelt bergwijn en Anthony dan geen tadic keuze maken! Speelt alvarez dan geen blind meer en punt naar voren met kudus en taylor en Klaassen erachter punt! Brobby spits!! Keuzes maken Schröder en durven berghuis tadic blind te passeren!

Ik kijk nu de persconferentie van Schreuder. AUB Ajax!Dit kan echt niet!Wie heeft dit bedacht?Voetbal ziet er niet uit en als je dan de trainer van Ajax! Daar ziet zitten en hoort praten.De lijn naar boven qua financiële injecties is ingezet, maar het niveau qua trainers niet.Had dan maar Hedwiges Maduro of John Heitinga er maar voor gezet.

Wat een gezeik op Schreuder hier na 1 wedstrijd. Precies zoals Ten Hag trainer werd. Zogenaamde analisten hier altijd. Hilarisch.

6 augustus 2022 om 19:25

Ten hag had in ieder geval nog een duidelijk plan qua aanval En verdedigen al vanaf het begin. Ik snap nu ook waarom ten Hag al na een jaar afscheid nam van Schreuder

De eerste 2 officiële wedstrijden 5 goals voor en 7 tegen .
Onze verdediging heeft echt kwaliteit ingeleverd ik weet niet of Wijndal , Bassey en Sanchez als die officeel gepresenteerd wordt , het vertrek van Martinez , Nico en Nous kunnen opvangen .
Rench werd vandaag een aantal keer voorbij gelopen alsof die stil stond tegen psv gaf die gakpo ook al te veel ruimte, waardoor er 2 doelpunten vallen .
Blind is in de opbouw de beste cv die er rond loopt in Ned maar ook de snelste niet meer .
Wijndal die heeft mij ook nog niet kunnen overtuigen.
Alle hoge ballen in de 16 is een probleem voor ons .
We hebben geen verdediger die een hoge bal kan weg koppen .
Zodra we tegen een counter ploeg komen te staan worden we weggespeeld zoals we nu verdedigen .
misschien oordeel ik te vroeg , maar dit kan wel eens een rampjaar worden in de CL voor ons .

6 augustus 2022 om 19:35

Heeft meer met de trainer te maken die tegen goals.
Er was niet eens een middenveld de eerste helft bij Ajax.

Ik hoor Schreuder in zijn analyse van de wedstrijd. Mijn conclusie: totaal ongeschikt voor Ajax. Durft zijn oude vriendjes niet te wisselen, dus eigenlijk zijn Blind en Tadic de baas. Beiden deze wedstrijd ondermaats en dat gaat gewoon zo door. Dan heeft Ajax dus een levensgroot probleem, want als de soldaten het bevel overnemen gaat het bijna altijd verkeerd. Dan de spelers even kort onder de loep. Pasveer zeer onrustig en zag er bij beide doelpunten slecht uit. Heeft de keeperdiscussie toch meer teweeggebracht? Rensch aanvallend deze keer goed, verdedigend een aanfluiting. Schuurs was de derde man in de foutlijn Bergwijn, Blind, bij de eerste tegengoal. Timber dikke plus. Wijndal komt echt tekort in dit soort vechtwedstrijden. En was vooral de eerste helft in disconnectie met medespelers. Taylor blijft maar lopen met de bal. Blind was op het middenveld de eerste helft gruwelijk slecht. Berghuis onzichtbaar. Klaassen fris en fruitig ingevallen, bracht wat teweeg! Tadic zwalkend, Bergwijn o zo moeizaam. Tweede helft ietsje beter. Antony meer met zichzelf bezig, zwaar onvoldoende. Brobbey bracht ook meer elan, fysiek en beweeglijkheid. Magallan voldoende. Kudus weer een paar minuten mee laten doen is de draak met hem steken. En Schreuder wilde Conceisao in de laatste seconde nog in gaan brengen. Wat een clown....

Voor Conceicao uitermate pijnlijk dit natuurlijk. Laat hem dan lekker zitten tot volgende week.

Dit is alweer een wedstrijd dat schreuder tadic niet durft te wisselen ¿ tegen psv was hij ook nauwelijks ergens mee betrokken. Aub wissel hem eens!!

Maestro Burak levert zijn bijdrage maar Ajax was toch een maatje te groot voor Fortuna. Maar maakt niet uit, dit seizoen gaan we van Burak Yilmaz genieten!

Dit was nummer 1 van Burak Yilmaz. Hierna volgen nog 19 a 29 stuks.

Boh wat leven wij in ongekende luxe als het hele elftal van Burak z'n niveau wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren