Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heldere boodschap uit Liverpool maakt weg verder vrij voor Depay

Laatste update:

Roberto Firmino is geenszins van plan om deze zomer bij Liverpool te vertrekken, meldt de aanvaller aan de Braziliaanse tak van TNT Sport. Engelse media brachten Firmino eind juli in verband met een vertrek naar Juventus, maar Fabrizio Romano ontkent diens claim dat er ooit een bod is uitgebracht vanuit Turijn. De afwijzing van Firmino maakt de kans op een eventuele tocht van Memphis Depay naar Juventus des te reëler. Volgens ESPN is de Oude Dame de gesprekken met Barcelona namelijk al wél gestart.

Firmino ondervindt met Mohamed Salah, Luis Díaz, Diogo Jota én zomeraanwinst Darwin Núñez fikse concurrentie in de voorhoede van Liverpool. De Braziliaans international was afgelopen seizoen al niet verzekerd van een basisplaats en lijkt ook komende jaargang voor het ergste te moeten vrezen. Toch peinst Firmino niet over een vertrek. "Ik ben dol op dit team, deze stad en de fans", zei hij na de winst van de Community Shield afgelopen zaterdag, waarbij hij 59 minuten in actie kwam. "Ik ben hier. Natuurlijk wil ik hier blijven."

Juventus is op zoek naar een vervanger van Álvaro Morata. De Italianen zagen de spits van Atlético Madrid na zijn huurperiode afgelopen seizoen graag blijven, maar waren niet bereid om aan de afkoopsom van 35 miljoen euro te voldoen. Romano weet echter dat Juventus nooit serieus pogingen ondernomen heeft om Firmino als opvolger binnen te halen. Volgens de transfermarktexpert is een overgang naar Turijn noch door zaakwaarnemers noch door de clubs zelf besproken.

De onderhandelingen over Memphis zijn echter wél begonnen, aldus de Spaanse tak van ESPN. Xavi heeft de Nederlander niet nodig bij Barcelona, waardoor de club bij het juiste bod bereid is mee te werken aan een vertrek. Naar verluidt mikt de Spaanse grootmacht op een bod van minimaal twintig miljoen euro. Memphis zal op zijn beurt wekelijks verzekerd willen zijn van speeltijd, met het oog op het aankomende WK in Qatar. De geboren Moordrechter kwam tijdens het laatste oefenduel van Barcelona (tegen New York Red Bulls, 0-2 winst) nog wel 'gewoon' tot scoren.

Zie jij Memphis Depay deze zomer naar Juventus vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 augustus 2022 om 14:10

Komt toch geen basis, Chiesa Vlahovic Di Maria.

1 augustus 2022 om 14:10

Valt volgens mij wel mee hoe overschat hij wordt. Denk niet dat veel mensen hem als absolute top inschatten, maar voor de Europese subtop (waar ik Juve en Barca op dit moment toch onder schaar) is hij gewoon een prima spits / false 9.

1 augustus 2022 om 14:53

@jonkero...ik zie al aan de foto dat jij niet uit het tijdperk komt van echte echte profvoetballers...🤣🤣🤣

1 augustus 2022 om 15:32

Misschien zijn Juve en Barca op dit moment sub top, maar ik denk dat beide ploegen tcoh wel snel weer terug willen naar de absolute top. Dat gaat je dan niet lukken met spelers als Depay. Ik zou het ook een miskoop vinden, als Juve hem zou kopen. Ik vind hem beter passen in de Franse competitie, dat is ook wel zijn niveau.

1 augustus 2022 om 17:57

Een absolute topclub zijn moet je in mijn ogen aan de volgende voorwaarden voldoen;
1. Stabiliteit
2. Structureel om prijzen meedoen evenals winnen.
3. In de afgelopen 5 jaar gemiddeld in de top 3 gestaan eigen competitie.
4. Weinig verloop van spelers
5. Duidelijke visie over speelwijze.

Met de bovenstaande definities, hou je maar paar clubs over.

1 augustus 2022 om 18:20

Ik wil er nog wel 1 toevoegen: in de top 5 competities spelen of jaarlijks de kwartfinale CL halen. Een rode ster belgrado is imo namelijk geen absolute topclub, maar voldoet wel aan jouw eisen.

1 augustus 2022 om 14:13

Elke NL en ex-ED speler is overschat.. (99% van VZ) On: Depay wil per de naar een ‘belangrijke’ club las ik ooit. Wanneer Juventus echt interesse heeft dan vallen ze wel in die categorie. Basisplaats zie ik hem niet direct afdwingen maar ze spelen voldoende wedstrijden.

1 augustus 2022 om 14:15

Nog een potje azijn nodig? Je moet het natuurlijk wel relativeren, volgens Barcelona is Memphis voor 10-15 miljoen op te halen. Voor dat bedrag kan Juventus wel het risico nemen, met Memphis weet je iedergeval dat je er minimaal 10-15 doelpunten ervoor terug krijgt. Dat zijn spel en uitstraling niet iedereen aanspreekt snappen we ondertussen wel. Maar om nou te doen alsof Memphis er helemaal niks meer van kan is natuurlijk onzin. Topscorer afgelopen seizoen bij Barca en ook bij het Nederlands elftal.

1 augustus 2022 om 14:25

carribean

Mee eens! Memphis is geen Europese topspeler. Maar het is wel dé man van oranje. Hij is echt het mannetje van oranje en ons geheime wapen, zo je wilt, in de zoektocht naar WK goud. En nee, hij speelt niet altijd even goed, maar zijn doelpuntengemiddelde in oranje is gewoon uitstekend. Op zijn leeftijd al bijna topscorer aller tijden (hij zal op het WK dat record van Van Persie wel gaan verbreken), dat is een geweldige prestatie.

Je kan zeggen van Memphis wat je wilt, ik ben ook geen fan van zijn gedrag en houding, maar hij levert. Hij is gewoon echt de centrale man en ster van het Nederlands elftal.

1 augustus 2022 om 14:34

Wij zijn denk ik 1 van de weinige top-10 voetballanden die zulke armoede voorin hebben lopen helaas. We moeten het helaas wel met Memphis doen want we hebben niks anders lopen wat beter is maar dat doet er niks vanaf dat Memphis gewoon een overschat mannetje is zowel op het veld als erbuiten !

1 augustus 2022 om 14:55

Weinig verstand van voetbal.. deze Memphis aanhangers..geloof me dat Janssen, Weghorst en djong meer rendement incl. Penalty's erin kunnen knallen dan Memphis?

1 augustus 2022 om 15:03

"geloof me dat Janssen, Weghorst en djong meer rendement incl. Penalty's erin kunnen knallen dan Memphis?"

Ik geloof van niet nee. Waarom hebben genoemde spelers dan geen 40+ goals achter hun naam staan precies??

1 augustus 2022 om 15:07

@dennis, over weinig verstand gesproken.. haal ook maar gelijk dat Wise uit je naam en hou je lekker bezig met het consulteren. Memphis heeft 42 doelpunten in het Nederlands elftal gemaakt waarvan 10 voortkomen uit penalties. Er is ook maar niemand die hem een wereldtopper vind, maar voor nu kunnen we zijn doelpunten goed gebruiken.

1 augustus 2022 om 15:36

Wowww😱! Dus jij vind Memphis beter dan Van Persie, Bergkamp of Van Nisterooij? Aantal goals zegt niet dat je ineens de beste spits bent die er is geweest voor het Nederland elftal. Hij heeft gewoon wat pingels en intikken gescoord voor Oranje en telkens als hij er moest staan faalde hij hopeloos. Mensen gaan hem nu lopen verdedigen en noemen als argument ja hij wordt topscoorder aller tijden van Oranje maar volgensmij heeft De Roon ook meer interlands dan Seedorf maar is De Roon nu ook een geweldenaar?

1 augustus 2022 om 15:40

Deze mening deel ik wel, we hebben inderdaad geen goede voorhoede spelers, en normaal gezien zal Depay geen basisspeler zijn bij oranje, het is een gebrek aan beter, dat hij basisspeler is.

1 augustus 2022 om 15:58

We hebben ook geen goede middenvelders maar we moeten het ermee doen. Onze enige kwaliteit loopt achterin in de vorm van Van Dijk. Voor de rest vind ik dit Oranje niet bijzonder

1 augustus 2022 om 16:02

"wowww😱! Dus jij vind Memphis beter dan Van Persie, Bergkamp of Van Nisterooij?"

Hohoho Ajaxcenturie. Dát zei ik nergens. Dus nee, ik zeg dat helemaal niet. Lees even terug wat ik vooral zei.

Jij roept dat Memphis zo overschat is, en alleen een grote bek heeft maar niet levert. Daar heb ik argumenten tegenin gebracht. Misschien kan je probere op die argumenten in te gaan. Dan hoef je geen foute conclusies te trekken over dingen die ik nergens heb gezegd noch heb beweerd.

"hij heeft gewoon wat pingels en intikken gescoord voor Oranje en telkens als hij er moest staan faalde hij hopeloos."

Dit beeld herken ik absoluut niet. Daarnaast, hoe lang moet je dan hopeloos falen eer je 41 goals in oranje maakt? Want jeetje joh, zoveel jaren hopeloos falen maar 41 goals op je naam staan?! En als het werkelijk zo eenvoudig is om wat balletjes in te tikken en wat pingels te maken, waarom sta jij daar dan niet voor een miljoentje of zes, zeven per seizoen?? Als het zo simpel was als jij de wereld voorstelt, wooow, .....

"volgensmij heeft De Roon ook meer interlands dan Seedorf maar is De Roon nu ook een geweldenaar?"

Allereerst is het hebben van veel interlands iets totaal anders dan het maken van hele veel goasl in interlands. Maar dat terzijde. De Roon heeft uiteraard niet zoveel interlands gespeeld als Seedorff. Seedorf speelde 87 interlands. Dus je voorbeeld slaat niet één maar twee planken finaal mis.

Memphis maakt gewoon heel erg veel goals in oranje. Dat is een feit. Dat jij vindt dat het niets voorstelt, is op zichzelf al een vreemde opmerking, want zoveel maakten niet 41 goals in oranje, en daarnaast lijkt het vooral erop dat je persoonlijk iets tegen Memphis hebt. Dat kan. Maar dat rechtvaardigt nog niet jouw frame dat Memphis overschat zou zijn. 41 goals in oranje zijn niet te overschatten. Anders dan jouw beeld scoort hij gewoon heel erg veel goals. En dat deden maar twee mensen hem na.

Enfin, vind Memphis niks als je hem niks vind. Ik vind hem dé man van oranje op dit moment. Van hem zullen we het moeten hebben. Wouter Weghorst gaat oranje geen wereldkampioen maken. Memphis heeft ie potentie wel. Zo simpel is dat in feite gewoon.

1 augustus 2022 om 16:29

Zeg maar gerust de naam van De Jong, hoor Japie. We weten allemaal wie je bedoelt.

1 augustus 2022 om 17:16

Ik zeg we hebben geen goede middenvelders. Dat zijn er dus een stuk of zes. Dat jij Frenkie dan alleen eruit pikt zegt meer over jou

1 augustus 2022 om 18:27

Je hebt het voetbal IQ van een strandbal. Je kan beter niks zeggen. Memphis is gewoon een geweldenaar! Alleen bij Utd kwam het er niet uit.

1 augustus 2022 om 23:28

@constante Kante..jij hebt volgens mij een poster van Memphis op je kamer hangen...

Oke noem jij eens een legendarische wedstrijd op of belangrijke wedstrijd of prijs of finale dat hij er tot nu toe stond?

Want die spits van Saudi Arabië (die Ronaldo nu voorbij is gestreefd) was ook topscoorder allertijden ter wereld maar welke wedstrijd of erkende prijs heeft deze jongen ooit gepakt.

Ik hoor het wel...

1 augustus 2022 om 23:33



"@constante Kante..jij hebt volgens mij een poster van Memphis op je kamer hangen..."

Nee, die heb ik niet. Maar mag ik vragen waarom jij dat denkt eigenlijk? Heb je mijn bijdragen niet gelezen soms?

"oke noem jij eens een legendarische wedstrijd op of belangrijke wedstrijd of prijs of finale dat hij er tot nu toe stond?"

Weer zo'n vage subjectief te beantwoorden vraag. En waarom doet dat ertoe trouwens? Had eerder al aangegeven dat het idee dat hij alleen tegen Gibraltar scoort een frame is. Hij heeft niet 41 keer tegen San Marino gescoord.
En wat betreft proijzen en zo, Angelos Charisteas is in jouw ogen een wereldspits dan? Die won het EK van 2004.... Dus die is beter dan Memphis, of wat bedoel je nou eigenlijk precies?



1 augustus 2022 om 23:43

@Constante Kante opvallend he..dat niemand deze gozer wilt hebben.

Men staat niet echt in de rij ofzo..

1 augustus 2022 om 23:45

Zij hebben de kans niet gehad om zoveel wedstrijden voor het Nederlands elftal te spelen en penalty's te scoren..
Je zag toch dit seizoen wie er op beslissende momenten aanwezig was bij Barcelona? Dat was Luuk, men in Barca zal eerder Luuk onthouden dan Memphis..net zulke mooie herinneringen als met Griezmann 🤣🤣🤣

1 augustus 2022 om 23:47

Charisteas is een legende in Griekenland, topscoorder op het EK En nog een EK Winnen...dat is iets wat Memphis nog niet heeft gedaan en vermoedelijk niet zal doen!

Dus dat maakt charisteas in mijn ogen op dat moment een tot nu betere spits dan Memphis..bedankt voor de inkopper

2 augustus 2022 om 00:09

"constante Kante opvallend he..dat niemand deze gozer wilt hebben.

Men staat niet echt in de rij ofzo.."

Dat vind ik persoonlijk niet heel opvallend. Hij is nogal egoistisch, op zichzelf gericht en gedeidt het beste in een team dat op hem afgestemd is en waar hij min of meer een vrije rol kan invullen. Zie bij Lyon waar hij ook aan de lopende band scoorde. Zie oranje.
Dat de grotere clubs, dan een Barcelona met geldproblemen, dan liever voor andere spelers kiezen, dat snap ik best wel. Memphis is geen echte topspeler wat dat betreft. Maar we praten niet over clubvoetbal. We praten over oranje. Dat Weghorst/de Jong er ook eventjes 40 maken, daar geloof ik niks van. Hij is gewoon de beste van dat rijtje.

Oh by the way, ik denk dat Van Gaal straks met Vincent Janssen als targetman gaat spelen, met Bergwijn en Memphis er omheen. Maar dat staat los van het feit dat Memphis, in oranje, gewoon levert. Niet elke wedstrijd als super uitblinker, maar hij levert. En of hij gata leveren n de kwartfinales, we gaan het zien. Eerst die ronde maar halen. En mocht Mamphis dan falen en we daardoor uitgeschakeld worden (kan ook zijn dat Memphis faalt maar Vincent Janssen de productie verzorgt in die wedstrijd en we alsnog winnen), dan waren Ajaxcenturie en jij diegenen die het goed voorspelden! Waarvan alvast Akte.

2 augustus 2022 om 00:13

"dus dat maakt charisteas in mijn ogen op dat moment een tot nu betere spits dan Memphis..bedankt voor de inkopper"

Alleen kop je hem nu in eigen doel wat mij betreft.
Okay, mooi einde van deze discussie. Charisteas was (zelfs) beter dan Memphis! Daar kan en hoef ik verder niets aan toe te voegen. Mooi moment om te gaan slapen vind ik. We spreken elkaar op dit punt nader denk ik. Zo rond 9-10 december zijn volgens mij de kwartfinales. Eens zien waar we dán staan, nietwaar?

1 augustus 2022 om 15:54

Noem me buiten Van Dijk een Oranje international die niet overschat is. Dan kunnen onze spelers straks nergens meer naartoe

1 augustus 2022 om 16:30

De Vrij en Dumfries zou ik niet als overschat bestempelen, worden buiten ons land toch aardig gewaardeerd hoor

1 augustus 2022 om 16:54

Frenkie de jong

1 augustus 2022 om 17:10

U bent sarcastisch neem ik aan?

1 augustus 2022 om 17:18

Die zijn niet slecht idd maar ook weer niet van uitzonderlijke kwaliteit. Dat vind ik alleen Van Dijk in dit Oranje

1 augustus 2022 om 21:09

Was alleen niet je vraag Japie. Vind onze keepers ook niet overschat, zijn gwn niet al te best. Bergwijn zou ik ook niet overschat noemen, Berghuis ook niet. Het zijn idd allemaal geen wereldklasse spelers, dat is op dit moment alleen Virgil. Maar dat we met name achterin en op het middenveld voldoende talent hebben schept hoop voor de toekomst

1 augustus 2022 om 23:14

Japie, ben het eigenlijk niet heel erg oneens met jou. Okay, ik vind Frenkie wél een goede speler (mits je hem laat spelen zoals in 2019 bij Ajax én oranje, dus met als tweede controleur vanaf links en dan de linksback de hoog staat en Frenkie die inzakt op de linksback plek). En daarnaast is eigenlijk alleen Van Dijk een Koning.

Maar de hamvraag is natuurlijk of dat relevant is. Teams winnen prijzen. Individuen nooit in teamsporten. Tenzij je Maradona, Romario of Pele bent. Want anders dan wint gewoon het betere team dat net het meest gefortuneerd is. Dat de selectie met de beste spelers altijd een EK of WK wint, is onzin. Het gaat echt veel meer hoe je als team functioneert.

Dus wat dat betreft, okay, we hebben niet de meest getalenteerde en beste selectie die oranje ooit had, maar die suggestie dat er een zootje waterdragers rond Van Dijk staat, die is echt heel erg bezijden de realiteit. Of in andere termen, dan komt dus 95% van alle teams met een elftal vol waterdragers en één speler naar het WK. Dus ook wat dat betreft is het speelveld wel gelijk.

1 augustus 2022 om 20:39

Een beetje meer respect voor de toekomstige topscorer van het Nederlandse elftal mag wel.

Memphis verruilt de warme Spaanse bank voor de iets koudere Italiaanse Turijnse bank lekker man ! Vlahovic speelt hij er never nooit uit dus dat wordt gewoon weer banken en uitvorm mee naar het WK! Krijgen we weer het gewoonlijke Memphis praatje voor het WK met Dreams Come true and this is the time om vervolgens in de achtste finale geen knikker te raken!

1 augustus 2022 om 14:12

Was bij zowel Lyon als het Nederlands Elftal de grote man. Wellicht in een nieuwe rol dat hij weer goed kan spelen bij Juventus.

1 augustus 2022 om 14:23

Jaman net zoals tegen Tsjechië: Dream big , Now is the time ! Om vervolgens met z'n huilende leeuw op z'n ruggie met 0 goals het veld te verlaten ! Lekker man zo'n klasbak voorin 👍

1 augustus 2022 om 14:28

"om vervolgens met z'n huilende leeuw op z'n ruggie met 0 goals het veld te verlaten !"

Ben je nou de man die maar liefst 41 goals in oranje maakte aan het beoordelen op één wedstrijd (waarin verder het gehele team het liet afweten)?? Okay, maar dan deel ik je visie totaal niet. Memphis is gewoon de man bij oranje. En zijn cijfers liegen wat dat betreft totaal niet. Weet niet wie jij als spits zou opstellen in oranje dan, maar dat Memphis gewoon verreweg de beste optie is, dat spreekt eigenlijk voor zichzelf.

1 augustus 2022 om 14:58

@020Centurie hahahaha geweldig👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
@Constant Kante...RvP is nog steeds topscoorder allertijden en kreeg niet eens ballen aangespeeld..
Memphis komt met leuke cijfers maar volgens mij had iemand dat hier ergens goed aangeven tegen wie dat allemaal was. Geen toplanden iig.

Noem eens een wedstrijd op waarvan je zegt of een belangrijke wedstrijd(of tegen een topploeg) waarin hij uitblonk?

1 augustus 2022 om 15:07

Misschien de 2 assists tegen Engeland in de halve finale van de Nations League? Of de 3 goals tegen Turkije thuis, die ook belangrijk was toen na het verlies in de uitwedstrijd. En vorige maand nog 2 goals uit tegen nr 1 van de wereld België.

Depay is geen absolute topspits in Europa nee, maar speelt zijn beste wedstrijden waarschijnlijk in een oranje shirt. Voor Juve een prima aankoop, niet voor de basis maar alsnog kansrijk voor meer speelminuten dan in Barcelona lijkt het.

1 augustus 2022 om 15:11

"noem eens een wedstrijd op waarvan je zegt of een belangrijke wedstrijd(of tegen een topploeg) waarin hij uitblonk?"

Waarom precies? Ik heb het niet over 'uitblinken'. Dat is een subjectief begrip. Iedereen vindt daar iets anders van. Daar gaat het dus niet om.

Het gaat erom dat Ajax centurie Memphis 'overschat' vindt. Is ook een subjectief begrip, waar ik tegen aan voer dat de cijfers van Memphis er niet om liegen. 41 goals in oranje is gewoon objectief heel erg veel. En als je bedoelt dat jij dat ook zou kunnen, of dat Weghorst dat ook kan, dan ben ik dat niet met je eens. Zo simpel is dat dus niet.

Ik snap ook niet dat je stelt dat RvP er 50 heeft gescoord. Dat weet ik zelf ook wel. Dat Van Persie 'geen ballen aangespeeld kreeg, dat snap ik al helemaal niet trouwens. Wat heeft ie opmerking met de discussie te maken. En die voorzet van Blind bij die goal van RvP tegen Spanje op het WK 2014 dan? Daar lreeg hij een hele mooie bal. Dus waar slaat die opmerking op? Krijgt Memphis dan wél ballen? Van wie dan? En wat is het verwschil met Van Persie (die trouwens ook nog een groot deel van de wedstrijden als rechtsbuiten speelde, dus wat doet dat er dan toe??).

Dus ik hoef geen wedstrijden te noemen warin Memphis uitblinkt. Ik heb niks met uitblinken. De topscorer en dé man van oranje momenteel hoeft niet 'uit te blinken'. Hij moet de goals maken. En dat doet hij. 41 keer al zelfs. En dat is niet een prestatie die je belachelijk moet maken, zoals Centuri en jij doen, nee dat is iets om te waarderen voor wat het ook is. Een uitstekende prestatie, alleen al op zichzelf. Dat hij dan soms wedstrijden matig speelt, dan is het juist te prijzen dat hij desondanks heel vaak in slaagt om toch ook een goaltje mee te pikken. Dát maakt hem dus de ster van oranje op dit moment. Hij levert, klaar! Dus uitblinken laat hij lekker aan Frenkie over. Ik heb liever dat hij wat minder blinkt en gewoon vooral scoort en blijft scoren.

1 augustus 2022 om 15:13

Goal tegen frankrijk in de 2-0 gewonnen wedstrijd in de Nations League.

1 augustus 2022 om 17:19

Wat kan Memphis eraan doen dat De Ligt ging lopen handballen tegen Tjechie?

1 augustus 2022 om 23:19

Of dat Donyell Malen een open kans niet verzilverd???

1 augustus 2022 om 23:39

Met andere woorden je kan geen wedstrijd of beslissende wedstrijd tegen een topper of finale of topwedstrijd tegen een topploeg voor je halen...

Over RvP kan je tig wedstrijden opnoemen waar hij legendarisch was
...dat kan je al vanaf Feyenoord o.a. heel de aanloop van de Uefa cup.

Maar dan heb jij dus een andere kijk op voetbal en meer op statistieken..
Dat kan en mag..ik baseer de kunst van het voetbal..ik vind hem geen kunstenaar, maar een overschatte voetballer met middelmatige skills..idem voor Frenkie...die niet in de buurt komt van Davids, Seedorf, Cocu, Ronald de Boer, Sneijder of vd Vaart.

Misschien is het Hollandse subjectiviteit...
Maar wat ik Noa Lang en Xavi Simons of Gravenberch zie doen.. vind ik van grote klasse evenals Bergwijn..daarom zie ik meer.potentie in hun dan de overschatte spelers..

Waarom denk je dat Memphis 100k aan pr en marketing uitgeeft..

Dat deden Sneijder vd Vaart , Robben en Persie niet. Daar werd men beoordeeld op kwaliteit..

Toevallig he dat alle nieuws zogenaamd positief over die gozer is..terwijl t een verwend, stronteigenwijs vervelend menneke is
Als tie Marokkaans was had men hem uitgekotst

2 augustus 2022 om 00:25

"maar dan heb jij dus een andere kijk op voetbal en meer op statistieken.."

Ik heb zeker een andere kijk, alleen dat van dat statistische klopt niet. Ik heb hier op VZ constant discussie met mensen die puur naar cijfers kijken. Ik kijk namelijk naar beide. Zelfs een speler die een goal maakt, kan slecht spelen. Die twe dingen staan los van elkaar. Ik ben het echt wel met je eens dat Memphis geen groots speler of wekelijkse uitblinker is. Maar hij is gewoon the closest thing van een 'leider' of 'key player' die we hebben. Er is niemand die aantoonbaar beter is. Niet in voetballend opzicht én niet als doelpuntenmaker. Dus dan is hij in mijn ogen gewoon dé man van oranje. Meer tegen wil dan dank, zeg maar, maar hij is het wel, in mijn ogen.

"toevallig he dat alle nieuws zogenaamd positief over die gozer is..terwijl t een verwend, stronteigenwijs vervelend menneke is
Als tie Marokkaans was had men hem uitgekotst"

Is het nieuws over hem altijd positief? Dat ervaar ik anders. Hij staat onder best grote druk vind ik, ook al vanwege zijn sterrengedrag, social media strapatzen, met hoeden op lopen als je net een mindere fase hebt, etc. En ik ben het best met je eens, ik vind het ook een beetje een pest ventje. Ik word ook al moe als ik hem weer verveeld een interview zie geven. Maar jeetje joh, ik hoef niet van alle spelers te houden. Als ze maar leveren....
En dat van dat Marokkaanse, tja, wat zal ik daar nou weer eens van zeggen? Als je mijn oeuvre hier op VZ een beetje kent weet je wel hoe ik over die materie denk. Maar in dit geval heb ik de indruk dat Memphis, ondanks dat hij geen Marokkaan is, ook best al veel uitgekotst wordt eigenlijk. Kennelijk ervaren we dat allebei anders.

1 augustus 2022 om 14:15

Geen fan van Depay volgends mij he?

1 augustus 2022 om 14:20

Ajaxcentury,

Haha ik weet bijna zeker dat je gelijk gaat krijgen. Wanneer het er echt om gaat niet thuis geven en in een achtste finale/kwartfinale eruit geknikkerd worden.

1 augustus 2022 om 14:25

Let maar op grote praatjes schiet er een paar pingels in in de groepsfase en vervolgens als het er toedoet en alle ogen op de heer Memphis gemikt zijn faalt ie weer keihard ! Voor de wedstrijd krijg je weer zo'n Amerikaans droompraatje Dream big , Sky is the limit met z'n getatoeëerde rug op zijn social media kanalen en daarna kunnen we met ze allen de oranje slingers wegdoen want dan liggen we eruit meestal na zo'n typische Memphis uitspraak.

1 augustus 2022 om 14:32

" want dan liggen we eruit meestal na zo'n typische Memphis uitspraak."

Wat een negativiteit weer en wat een cynisch defaitisme. Met dit soort mentaliteit hadden we ons land nooit fatsoenlijk opgebouwd natuurlijk. Bijzonder jammer dat het afzeiken en het vooraf alles neersabelen zo'n norm is geworden in bijna alles tegenwoordig.

Anyway, ik zal je raad opvolgen en ga opletten inderdaad als de kwartfinales aanbreken. Benieuwd wat je te melden hebt als Memphis ons met een hattrick de halve finales in schiet.

1 augustus 2022 om 14:37

We hebben de beste verdediging van de planeet maar voorin is het toch gewoon armoede ! Memphis - Bergwijn - Berghuis is voor WK begrippen gewoon armoede en deze jongens gaan je echt niet door een belangrijke KO wedstrijd erdoorheen slepen ! Vooral Memphis is een enorm overschat mannetje die telkens als het erom draait niet thuisgeeft en naast z'n schoenen begint te lopen. Heb je zo'n gruite muil als Memphis dan moet je het laten zien maar als je telkens als het erom draait hete poten krijgt kan je voortaan liever jezelf stil houden en je voeten laten spreken!

1 augustus 2022 om 14:41

Ze zijn een aantal jaar al geen kampioen meer geworden en wat spelen ze nou klaar in de CL de afgelopen jaren? Juve zeker een grote club maar geen absolute top!

1 augustus 2022 om 14:56

"vooral Memphis is een enorm overschat mannetje die telkens als het erom draait niet thuisgeeft en naast z'n schoenen begint te lopen. Heb je zo'n gruite muil als Memphis dan moet je het laten zien maar als je telkens als het erom draait hete poten krijgt kan je voortaan liever jezelf stil houden en je voeten laten spreken!"

Telkens als het erom draait niet thuis geeft?
Je hebt exact één voorbeeld gegeven. Dat van Tsjechië op het EK. Ik ben erg benieuwd naar al je andere voorbeelden. Want één voorbeeld is géén voorbeeld. Twee voorbeelden zijn een half voorbeeld en drie voorbeelden zijn een paasvoorbeeld. Dan ben je gewoon aan het framen. Graag zou ik wat meer voorbeelden zien van een opzichtig falende Memphis die telkens als het erom draait niet thuis geeft én naast zijn schoenen begint te lopen.

Ik ben zeer benieuwd.

1 augustus 2022 om 14:58

"ze zijn een aantal jaar al geen kampioen meer geworden "

Wat is precies jouw regel betreffende wanneer een topclub dan opeens ophoudt een topclub te zijn. Want ze wonnen namelijk de natonale titel tussen 2012 en 2020 allemaal op rij. Dat waren dus Negen titels op rij!!!! En nu zin ze opeens geen absolute topclub meer??? Hoe dan? Leg uit.

1 augustus 2022 om 15:48

tegen de " kleine " landjes een hoop scoren, maar vervolgens wanneer het moeilijker wordt en de tegenstanders zwaarder, alleen maar lopen pingen en onnodig balverlies lijden. Ik ben hem liever kwijt dan rijk, Hopelijk krijgt hij een zware blessure, zodat hij niet mee kan.

1 augustus 2022 om 23:30

ajaxcenturie

" Memphis - Bergwijn - Berghuis is voor WK begrippen gewoon armoede en deze jongens gaan je echt niet door een belangrijke KO wedstrijd erdoorheen slepen !"

Qatar (gastland)
Duitsland (gekwalificeerd via Groep J)
Denemarken (gekwalificeerd via Groep F)
Brazilië (conmebol)
België (gekwalificeerd via Groep E)
Frankrijk (gekwalificeerd via Groep D)
Kroatië (gekwalificeerd via Groep H)
Spanje (gekwalificeerd via Groep B)
Servië (gekwalificeerd via Groep A)
Engeland (gekwalificeerd via Groep I)
Zwitserland (gekwalificeerd via Groep C)
Nederland (gekwalificeerd via Groep G)
Argentinië (conmebol)
Iran (afc)
Zuid-Korea (afc)
Japan (afc)
Saudi-Arabië (afc)
Ecuador (conmebol)
Uruguay (conmebol)
Canada (concacaf)
Ghana (caf)
Senegal (caf)
Portugal (playoffs Uefa)
Polen (playoffs Uefa)
Marokko (caf)
Tunesië (caf)
Kameroen (caf)
Mexico (concacaf)
Verenigde Staten (concacaf)
Wales (playoffs Uefa)
Australië (winnaar intercontinentale play-offs finale)
Costa Rica (winnaar intercontinentale play-offs finale)

Dit zijn de landen die meedoen. Alles onder Nederland heeft in mijn ogen géén sterkere voorhoede, of zie jij dat anders? Van de landen boven ons op deze lijst vind ik niet dat ze allemaal een veel sterkere voorhoede hebben. Sommigen zeker wel. Maar de praktijk is dat je op een WK nooit iedereen hoeft te verslaan. Je hoeft effectief maar vier landen te verslaan om de finale te halen. En dat zijn maar zelden alle toplanden die op de lijst boven ons staan. Sterker nog, als je het schema bekijkt waar oranje in zit, dan ontloop je juist heel veel sterke landen en is de kans groot dat je in de 1/8e en 1/4 finales een Kameroen en Servië treft. En die hebben dan betere spitsen dan wij zeg jij? Van wereldklasse?? Nee, sorry, dat zie ik anders.

En los daarvan, het gaat uiteraard niet alleen maar om wie er voorin lopen. Middenvelders, verdedigers kunnen ook scoren en scoren ook. Productie hoeft niet alleen van de aanval te komen en oranje kan uiteraard ook gewoon ver komen als de goals in de kwartfinales van Bergwijn en Berghuis of Klaassen komen.

Ik ben het echt wel met je eens dat we geen absolute topspelers voorin hebben. Maar Memphis levert gewoon. Daar hoeft ie niet eens een topspeler voor te zijn trouwens. En hebben we beter voorin? Nee toch? Dus ja, dan is Memphis echt geen verkeerde speler. Al had ik ook liever een Van Basten, Van Nistelrooij of Bergkamp gehad. Maar die is er niet meer. Zoals we ook geen Cocu, broertjes De Boer of Robben meer hebben. Maar dan kun je desalniettemin gewoon nog steeds aardig presteren.

2 augustus 2022 om 08:18

Constant Kante,

Wel erg grappig: het eerste land wat ik onder Nederland zie is Argentinie en die hebben zeker weten een veel sterkere voorhoede. Messi, Lautaro Martinez, Di Maria en Julian Alvarez? Is toch absurd veel sterker/beter? Portugal staat op je lijstje ook onder NL: CR7, Bernardo Silva, Jota, Leao, Felix? Ook veel sterker dan Nl.

1 augustus 2022 om 14:23

Wel een mooi toernooitje voor hem om topscorer allertijden van Oranje te worden.

1 augustus 2022 om 18:45

Hij gaat gewoon basisspeler daar worden .. let maar op!

Dacht heel even dat Liverpool interesse zou hebben in Memphis.
Juve lijkt mij persoonlijk een betere club voor hem. Denk dat hij daar prima kan slagen. Liverpool is imo net een stapje te hoog voor hem.

Hoop dat het snel rond komt voor hem. Zijn speelkansen bij Barca lijken me minimaal. Voor NL Elftal goed als hij veel wedstrijden speelt en doelpunten maakt.

1 augustus 2022 om 14:27

Ik had Memphis anders graag onder Klopp gezien. Als je ziet hoeveel hij uit spelers haalt zou Memphis zomaar een mooie ontwikkeling kunnen maken.

1 augustus 2022 om 14:44

nee Klopp houdt daar niet van.
Memphis balverlies Depay zou Klopp een hartaanval bezorgen.
Stel je voor continue hoog druk willen zetten en snel aanvallen en dan Depay hebben die continue de balverlies waardoor de tegenstander lekker kan counteren

1 augustus 2022 om 15:29

Dat kan Memphis helemaal niet belopen man

1 augustus 2022 om 14:48

Memphis is juist bij uitstek een speler die bij liverpool op de flank en in het centrum zou passen. Ze hebben daar Mane weggedaan, en hebben nog maar 4 spelers voor 3 posities. Het spel van Liverpool is meer reactief, net als bij Lyon, PSV en het Ned elftal. Daar presteerde hij goed. Ik denk dat Memphis bij Liverpool zeker van toegevoegde waarde gaat zijn.

Waar past die niet? Juist bij een Juve. Juve moet het spel maken, in Italie staat de verdediging dicht tegen de keeper aan, hij heeft dan weinig aan zijn snelheid. Het spel is traag, waardoor hij altijd gedekt is. Denk dat Depay bij Juve niet per se een succes is. Hij komt wel aan spelen toe.

1 augustus 2022 om 15:07

Wauw, het voetbal van Liverpool reactief noemen. Dan heb je er echt weinig van begrepen. Het is eerder een collectief spel. Waar iedereen actief mee verdedigd. In de eerste 2 seizoenen was het regelmatig wat meer reactief en kamikaze voetbal. Maar ook heerlijk om naar te kijken. Het Real Madrid van Mourinho dat is reactief voetbal. Liverpool moet 9/10 wedstrijden het spel maken, zelfs tegen City. Hoe kan je dan reactief spelen?

1 augustus 2022 om 15:19

Vrijwel alles wat je zegt klopt niet. Liverpool maakt in de meeste wedstrijden het spel. Daarnaast zijn er 5 spelers van wereldklasse voor 3 posities voorin, met daarachter goede talenten zoals bijv een Harvey Elliot.

1 augustus 2022 om 15:32

Diaz, Jota, Nunez, Firmino, Salah, Elliot, Carvalho en dan kun je daarna nog schuiven met Ox, Milner, Jones en daarna durft klopp het ook wel met wat jeugdspelers aan hoor.

1 augustus 2022 om 15:49

Speelstijl van Liverpool reactief noemen en vergelijken met Lyon, PSV en het Nederlands elftal. Dan heb je er wel bizar weinig kijk op.

1 augustus 2022 om 16:21

@allen
Liverpool jaagt door en speelt haar spel het best wanneer de tegenstander de bal verliest. Op dat moment staat iedereen verkeerd of uit positie.

Natuurlijk kan Liverpool ook gewoon goed voetballen. Ik heb dit geenszins negatief bedoeld. Vind het prachtig voetbal. Maar Liverpool speelt niet net als City of het oude Barcelona en Bayern van Pep. Wel het oude Real van Zidane (eerste periode) of Dortmund van Klopp, en zelfs het Bayern van Heynckes. Denk dat er zeker wel nuances hierin aan te brengen zijn. Want het voetbal van deze ploegen is niet 1 op 1 hetzelfde.

Heb het gevoel dat jullie een negatieve associatie hebben bij Reacrief voetbal. Maar ik zeg geen countervoetbal. En natuurlijk is Lyon, Ned elftal, PSV en Liverpool niet precies hetzelfde. Maar een aanvaller die tegenover een verdediger staat die uit positie is, geldt voor al deze ploegen. En dan rendeert Depay. En dat is mijn boodschap.
Wanneer je hem opstelt en gaat breien, en hij tegenover een team staat die met zijn 11en in de 16 spelen, dan heb je niks aan de kracht van Depay: zijn snelheid, zijn actie, en zijn trap. Depay heeft ruimte nodig.

1 augustus 2022 om 16:32

@Schop

4 volwaardige spelers.

Je noemt Elliot (zijn jaar om door te breken, is een groot talent, maar ik zou hem nu niet neerzetten als absolute topspeler.. ) en Firmino (ik zeg Depay, omdat hij hier als alternatief genoemd wordt voor Juve). Dus zonder Firmino en het talent Elliot, heeft Liverpool nog 4 spelers. Misschien wel onduidelijk uitgelegd, maar ik ging er van uit dat men met de beste bedoelingen de tekst leest.

Al denk ik dat nog een aanvaller die op meerdere posities speelt, geen overbodige luxe is.

Ik denk dat Liverpool heeft laten zien de ploeg te zijn die voor de 4 prijzen tot het einde kan strijden. Maar ze kwamen op het einde lucht te kort. Fysiek was het toch te zwaar. Dan heb je dus nog een paar spelers voor de breedte nodig. Liverpool heeft deze periode Minamino, Origi en Mane weggedaan. Ze hebben Nunez ervoor teruggehaald (evt Dias). Maar wil je na een zwaar seizoen nog steeds voor de grote prijzen spelen dan moet je als PL ploeg een bredere selectie hebben. Vind ik.

1 augustus 2022 om 16:37

"Daarnaast zijn er 5 spelers van wereldklasse voor 3 posities voorin"

1 leuk seizoen in Portugal maakt beiden aankopen opeens wereldklasse? En de uitgerangeerde Firmino wereldklasse noemen is ehhhmm, vrij apart. Jota heeft goede cijfers maar steeds halve seizoen geblesseerd dus moeilijk te beoordelen, maar vooruit we noemen hem wereldklasse. Salah geen verdere uitleg nodig. Zit je dus op 2 bewezen wereldklasse spelers, zeer zeker niet 5.

Zit je in die slangenkuil in Barcelona met overbodig veel aanvallers en dan kun je alsnog naar de top van de Serie A. Dat zou toch prachtig zijn? Misschien ligt het Italiaanse voetbal hem wel. Beter dan weer in Frankrijk gaan voetballen ofzo.

Zolang je hem goed gebruikt is het een prima speler. Maar trencinfan is wederom begonnen met zijn kopje azijn ipv koffie op maandag

Zou het een erg mooie transfer vinden. Zowel voor Memphis (blijft hij toch bij een grote club) als voor Juve (hebben niet veel achter de hand). Memphis zal bij Juve aanzienlijk meer kansen krijgen dan bij Barca. Achter het veel genoemde trio Chiesa, Vlahovic en Di Maria zijn er weinig spelers van naam. Pogba is bovendien langdurig geblesseerd, dus er zal her en der worden geschoven.

Snap Firmino wel dat hij bij Liverpool wilt blijven. Is dan al langere tijd niet meer zeker van een vaste basisplaats, maar blijft toch wel zijn minuten maken ook al loopt zijn contract over 1-jaar af. En hij is ook gewoon vaak belangrijk als hij speelt en een zeer gewaardeerde speler.

En misschien ben ik een van de weinige, maar denk wel dat Depay een goede speler voor Juventus kan zijn. Hij heeft het het afgelopen seizoen gewoon uitstekend gedaan bij Barcelona, met 13 goals in 37 wedstrijden alle competities bij elkaar en dan was hij ook nog een tijd geblesseerd en was er een bepaalde periode waarin hij meerdere wedstrijden op rij hooguit 15 minuten speeltijd kreeg en ik denk dat hij bij Juventus ook gewoon genoeg minuten zal maken.

Zullen waarschijnlijk hier en daar weleens wisselen van formatie, dus de ene keer 3-5-2 en de andere keer 4-2-3-1 maar zullen dus meestentijds 4-2-3-1 spelen en dan heeft Depay gewoon goede kans op een basisplek. Ook als er 3-5-2 wordt gespeeld, zal hij eventueel als 2de spits kunnen spelen net zoals hij vaak bij het Nederlands-elftal heeft gedaan met Bergwijn.

Maar ik denk dat Juventus meestentijds 4-2-3-1 zal spelen. Dan zal het vast wel zoiets worden, mits iedereen fit is.

Szczesny
Cuadrado
Bremer
Bonucci
Alex Sandro
Pogba
Locatelli
Chiesa
di Maria
Depay
Vlahovic
1 augustus 2022 om 15:07

Het lijkt mij ook zeker wel een goede transfer. Ik verwacht alleen dat Pogba - als hij weer fit is - op 10 zal gaan spelen (heeft ook nummer 10 gekregen), met Di Maria en Chiesa op de flanken en dan Vlahovic in de spits. Maar goed, daarachter zit er niet veel, dus Depay zal dan de eerste invaller zijn, dan wel basisspeler als één van deze vier mannen geblesseerd is. Kortom, (veel) meer kans op speeltijd bij Barca en ik denk dat Italie hem goed zal liggen.

Als het een deal wordt heeft Memphis een heel mooi rijtje clubs staan. Allen top of gewezen topclubs. Na Juve nog jaartje Bayern of BvB en dan terug naar Eindhoven. Dan heb je als voetballer het helemaal voor elkaar. En slechts een handvol landgenoten doen je het na.

1 augustus 2022 om 14:31

Juve een topclub ?! Nummer 4 van Italië waar we het over hebben!

1 augustus 2022 om 14:35

Juve géén topclub? Omdat ze vandaag even vierde staan?? Heb de indruk dat jij alles als dagproduct ziet, of heb ik dat niet goed gezien? Vorm van de dag en daaraan vergaande conclusies verbinden.

Okay, dat mag natuurlijk. Er is vrijheid van meningsuiting. Maar dan heb ik ook een mening. Als we jouw maatstaf nemen, dan is PSV dus sinds zaterdag Ajax voorbij gestreefd. met ruime cijfers ook nog eens. Dus PSV is beter dan Ajax, in jouw ogen. Dat is dan op zichzelf wel mooi voor een maandag middag.

Er zijn ook genoeg spelers vetrokken bij Liverpool. Firmino gaat genoeg minuten maken komend seizoen.

Depay als vierde aanvaller of in een twee spitsen systeem met Vlahovic kan gewoon prima werken. Zou sowieso een betere stap zijn dan bij Barca als 6e keus!

Off topic: hoe zie ik een historie van mijn activiteiten/bijdragen en hoe ontvang je notificaties wanneer men reageert op je reacties? Kan het nergens 123 vinden..

Zou het zelf wel mooi vinden als Memphis in de PL terugkeert. Bij bijv een Aston Villa oid, bij zo'n club kan ie het mannetje zijn en echt wel zijn kwaliteiten laten zien! Wishful thinking

Memphis erbij bij Juventus is gewoon meer dan prima.
Ik heb Juventus niet gevolgd, maar geen idee of Chiesa al (top)fit is?

Anders zal het Chiesa - Di Maria op de flanken wroden en Vlahovic in de punt (lijkt mij).
Dan heb je met Depay nog een leuke speler achter de hand. De opvolger van ''dybala'' dan?

Verder mag Juve nog wel wat investeren in de verdediging gok ik zo. Bremer - Bonucci lijkt mij prima, maar daarachter zit volgens mij echt niks. Rugani kan je echt niet mee aankomen, is het ''net niet''.

De succesvolste aanvaller van NL op het moment en om een of manier weten mensen hem toch te degraderen tot mislukkeling.
Zou een interessante toevoeging zijn voor juve. Is op meerdere posities inzetbaar, ervaren. Zal zn minuten en goals zeker krijgen.


Ik wordt een beetje moe van die constante kritiek op Depay hij wordt zeer onderschat door Nederlanders. Kijk hoeveel hij scoort bij Oranje als hij speelt in een rol die hem ligt. Mensen moeten eens ophouden met het zeiken wat een speler niet kan en eens gaan kijken wat hij allemaal wel kan. Overigens zou hij bij Juve een back-up zijn voor Vlahovic en ik denk dat hij in de basis met een sterke ploeg om hem heen prima zou renderen.
Hij is geen echte spits maar een valse negen en als je jongens op de vlanken hebt spelen met diepgang is hij echt wel van waarde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren