Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen vangt 4 miljoen en flink doorverkooppercentage voor Van Ewijk

Laatste update:

Milan van Ewijk gaat sc Heerenveen verlaten. De rechtsback vliegt donderdag naar Engeland om een transfer naar Coventry City af te ronden, melden De Telegraaf en Voetbal International. De Championship-club nadert een akkoord met de Friezen en zou naar verluidt bereid zijn vier miljoen euro neer te tellen voor de 22-jarige verdediger. Heerenveen heeft een doorverkooppercentage van 25 procent weten te bedingen.

De clubs zijn het op hoofdlijnen met elkaar eens over de transfersom. De rechtsback moet alleen zelf nog tot een persoonlijk akkoord zien te komen. Van Ewijk ligt nog tot medio 2025 vast in het Abe Lenstra stadion, waardoor Coventry City flink in de buidel moet tasten voor de rechtsback. Met de transfer troeft de club van voormalig Feyenoorder Gustavo Hamer flink wat clubs af. Anderlecht, FC Porto, Sporting Portugal en FC Augsburg toonden ook interesse, maar het is dus Coventry City dat aan het langste eind lijkt te trekken.

Van Ewijk wil hoe dan ook een stap hogerop maken na een goed seizoen afgelopen jaargang. De vleugelverdediger maakte zes doelpunten en gaf één assist. Zelf wilde de jeugdinternational dolgraag een transfer naar de traditionele topdrie in Nederland maken. PSV werd veelvuldig genoemd als volgende bestemming, maar heel concreet werd dat nooit. Van Ewijk heeft zijn gewenste transfer nu echter dus alsnog te pakken.

Heerenveen maakt flink winst op de verdediger, daar de Friezen twee jaar geleden 600.000 euro betaalden aan ADO Den Haag. Laatstgenoemde club bedong een doorverkooppercentage van twintig procent, waardoor ook zij verdienen aan de aanstaande transfer. Denzel Hall wordt gezien als voornaamste kandidaat om Van Ewijk op te volgen. De Feyenoorder, die ook wordt begeerd door Fortuna Sittard, werd afgelopen seizoen verhuurd aan ADO.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 miljoen is zeer karig. Voor dit geld had Ajax of Feyenoord hem altijd moeten halen. Ajax voor concurrent van Rensch en Feyenoord voor basisspeler aangezien ik hem beter vindt dan Pedersen en Geertruida dan in het centrum kan spelen

27 juli 2023 om 11:03

Meh, met die 25% doorverkoop kan je daar op termijn nog wel een paar miljoen aan toevoegen lijkt me.

27 juli 2023 om 12:46

Dan hebben wij Sanchez... pffhhh we hadden gewoon van Ewijk moeten halen en dan kan hij toch in gevecht met Rensch uitmaken wie er in de basis komt... Sanchez konden we ook kwijt voor 5 Mio.... nou dan hadden we dat uitgegeven aan Heerenveen en gelijktijdig het doover

27 juli 2023 om 15:02

En toch is die Sanchez basisspeler bij het Nationale elftal. Zo slecht zal die dan toch niet zijn. Daarbij is hij maar als back-up gehaald.

27 juli 2023 om 16:02

En niet te vergeten, meneertje "Altijd te laat" Rensch ook nog. Deze jongen is 3 x beter, dan wat Ajax heeft.

Onbegrijpelijk...ik 😩

27 juli 2023 om 11:06

Mwa, laat van Ewijk het uberhaupt nog maar zien een stap hoger. Pedersen in aanvallend wellicht niet de beste, maar houdt zich in elk geval 'gewoon' staande bij Feyenoord en is verdedigend zeer solide.

Feyenoord heeft voor rechtsback gewoon minstens 3 opties, dus zitten wij prima. Wel een mooie stap voor van Ewijk, daar je je goed in de kijker kan spelen daar voor een stapje hogerop.

27 juli 2023 om 11:12

Pedersen is ook maar iets ouder (anderhalve maand ofzo) en die hoef je veel minder bij te leren dan Van Ewijk.

27 juli 2023 om 11:10

Feyenoord vind hem niet goed genoeg. Is ooit een artikel over geweest, maar kan hem zo snel niet vinden. Er valt ook wel wat voor te zeggen. Aanvallend draagt hij zijn steentje goed bij, maar verdedigend en positioneel is het gewoon niet goed genoeg.

27 juli 2023 om 11:12

In theorie zou je zeggen dat ze het dan hadden moeten doen. Ik kan je alleen garanderen dat als een van die twee zich had gemeld, dat Heerenveen een bedrag rond de 10 miljoen had gevraagd

27 juli 2023 om 11:16

4 miljoen is inderdaad heel weinig,maar die 25% doorverkoop kan bij een speler die eenmaal in Engeland speelt nog best eens flink extra geld opleveren als hij binnen Engeland een stap omhoog zou maken

27 juli 2023 om 12:53

Van je bonus kan je geen huis kopen!

Wie weet breekt ie op dag 1 zijn been. Ik herinner mij ene Balde bij Ajax!

Kortom Bundy heeft gelijk. Ajax en Psv in mijn ogen hadden hem kunnen halen. Feyenoord vind ik minder, want Bundy gooit Trauner met zijn opmerking zo naar de bank, wat ik dan weer niet zou doen.

27 juli 2023 om 19:51

Van je bonus kan je zeker wel een huis kopen Shenkie. Na één volledig jaar tellen persoonsgebonden bonussen gewoon mee. Je kan van bonus dus zeker wel een huis kopen.

27 juli 2023 om 11:18

Ik had deze jongen graag bij Ajax gezien, en helemaal voor het prijskaartje.
Nederlands, afgelopen seizoen één van de betere backs in de competitie, jong en vol potentie.

Beter dan Rensch en Sanchez op dit moment. Beide spelers grossieren in fouten en zijn slecht op hun positie. Ik zou in Rensch meer een buitenspeler zien dan een back.

27 juli 2023 om 11:20

Grappig ik zie in Rensch dus meer een centrale verdediger op de plek van Timber

27 juli 2023 om 11:40

Rensch heeft al meerdere keren bewezen totaal niet over verdedigende kwaliteiten te bezitten.

Dekt vaak aan de verkeerde kant, waardoor aanvallers hem voorbij lopen en Timber afgelopen seizoen vaak 2 man moest opvangen.

Aanvallend draaft hij vaak weer wel mee naar voren. Echter zou hij wel aan zijn voorzetten moeten werken als die ooit een optie zou worden.

27 juli 2023 om 13:35

Rensch buitenspeler?? Heeft totaal geen actie. Hij moet het hebben van passing en combinaties. Komt beter tot uiting op de back juist. Ik vraag me trouwens af of je Van Ewijk hebt zien spelen in Jong Oranje als je hem beter dan Rensch vindt. Van Ewijk zou het niet beter doen bij Ajax of denk je dat wel? Verdedigend heeft Rensch wel eens goede dingen laten zien, maar is daar ontzettend wisselvallig in.

27 juli 2023 om 14:04

Ze zijn beiden middenmoot Eredivisie waardig. Als ze dat niveau al halen. Maar Ajax moet zich niet aan dit soort spelers vastklampen. Dus Rensch proberen te slijten. Want ik vind zelfs Sanchez een minder slechte optie dan hem.

27 juli 2023 om 15:04

@ Ajax12321

Ik beoordeel van Ewijk liever over een seizoen wat hij heeft gespeeld dan alleen zijn optredens in Jong orange onder clown Erwin van de Looi.

Heeft het afgelopen seizoen namelijk prima gedaan.

Als je de statistieken vergelijkt komt van Ewijk aanvallend iets beter uit.
Verdedigend vertonen ze nagenoeg dezelfde statistieken, waarin Rensch in een beter elftal speelt met meer kwaliteit dan van Ewijk. Ook heeft Rensch meer persoonlijke fouten gemaakt dan van Ewijk die leidde tot een tegendoelpunt.
Van Ewijk heeft ook meer clean sheets behouden dit seizoen dan Rensch. (In hoeverre dat vergelijkbaar is omdat Rensch minder heeft gespeeld)

Ook heeft Rensch minder wedstrijden gespeeld in het seizoen dan van Ewijk, die elke wedstrijd 90 minuten heeft gespeeld.

Nu zie je bij van Ewijk dat er groei in zit de afgelopen seizoenen, dat is bij Rensch al 2 jaar niet zichtbaar. Zeker voor die 4 miljoen had ik hem graag zien komen. Ik ben van mening dat hij alleen nog maar beter gaat worden, waarbij ik met Rensch het gevoel heb dat die al aan zijn plafond zit.

Bronnen voor de statistieken heb ik gevonden op Sofascore

27 juli 2023 om 16:43

@lyndorr van Ewijk heeft afgelopen seizoen misschien iets meer stappen gezet maar veel ontloopt het elkaar niet. Dat je de wedstrijden in Jong Oranje onder Erwin van de Looi niet als maatstaf neemt voor van Ewijk begrijp ik. Maar dan mag je ook in ogenschouw nemen dat Rensch het het afgelopen jaar als relatief jonkie moest doen in een Ajax wat totaal uit balans was en met twee trainers die daar het antwoord ook niet op hadden. In zo'n omgeving kun je als 19-20 jarige ook moeilijk stappen zetten.

Daarnaast mogen we in de vergelijking ook wel een keer mee nemen dat Rensch, ondanks dat ze beiden in Jong Oranje speelden, twee en een half jaar jonger is dan van Ewijk.

Of het er ooit echt uit gaat komen bij Rensch weet ik niet. Gezien zijn leeftijd is dan in ieder geval nog wel mogelijk.

27 juli 2023 om 18:52

Ik benoem Jong Oranje omdat beiden daar in het zelfde elftal speelden waardoor je goed hun impact kan vergelijken. Dat is voor beide niet veel. Ook heb ik al gezegd dat ik Van Ewijk totaal geen type voor Ajax vind en uitgelegd waarom.

Ik vind dat je teveel naar stats kijkt, met het blote oog zie je het best of ze bij Ajax passen qua speelstijl. Rensch is verre van in topvorm dus aan zijn top zit hij zeker niet en daarbij passen zijn kwaliteiten beter bij Ajax. Waarom zou hij bijna op zijn top zijn op 20 jarige leeftijd? Zie echt niet in hoe Van Ewijk zich aan de malaise had kunnen onttrekken bijvoorbeeld vorig seizoen. Had het net zo matig gedaan als Rensch ben ik van overtuigd, als het niet minder is gezien het type speler hij is.

28 juli 2023 om 08:58

@ajax12321

Met alle respect, maar je onderbouwing slaat als een tang op een varken.
Rensch is nog nooit in topvorm geweest, omdat die jongen het gewoon niet heeft.
Hij speelt zijn gehele jeugd al bij Ajax, en weet inmiddels wel hoe het spelletje gespeeld moet worden.
Hij heeft sinds zijn debuut geen stappen gemaakt. Jij zegt dat ik teveel naar statistieken kijk? Ik haal de statistieken erbij om aan te tonen dat van Ewijk wel degelijk een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Vorig seizoen was abominabel slecht van Ajax, en natuurlijk hebben de spelers daar last van, maar laten we nu niet doen alsof Rensch het allemaal is. Die man heeft zijn kans gehad, en is nog nooit overtuigend basisspeler geweest.

Je geeft aan dat je hebt uitgelegd waarom van Ewijk geen type is voor Ajax, ik kan hier alleen niets over terugvinden?

@london Calling

Vanzelfsprekend was Ajax afgelopen jaar geen schim van wat het had moeten zijn. Dat hij het als relatief jonkie moet doen is lariekoek! Hier staat Ajax om bekend om jonge spelers hun kansen te geven, dit mag dus niet als verassing komen.
Een Hato van 17 jaar die staat er toch ook?

Ook onder Ten Hag wist Rensch geen potten te breken, Ten Hag was alles behalve tevreden over die jongen, hij staat stil in zijn ontwikkeling. Leeftijd vindt ik in dit geval niet geheel relevant voor van Ewijk, als we de carriere van Van Dijk gekijken, die is ook pas later opgebloeid tot wat hij vandaag de dag is. Datzelfde geldt voor Nathan Ake, die is nu 28 en is ook op zijn latere leeftijd pas basisspeler bij city geworden.

27 juli 2023 om 12:21

Misschien wilde hij helemaal niet naar een club in NL.
Altijd maar dat "gehaal", de speler zelf had volgens mij al meermaals aangegeven naar het buitenland te willen.

27 juli 2023 om 12:25

Dat is hoogst waarschijnlijk gewoon kul.

Zeer irritant dat je de pagina moet herladen om een tweede reactie te geven…

27 juli 2023 om 12:24

Echt hè, de Nederlandse topclubs lopen gewoon te slapen. Vooral Ajax en psv kunnen een goede back gebruiken. Snap niets van die clubs.

27 juli 2023 om 14:05

Kom op, hij is toch gewoon niet goed genoeg. Hij is razendsnel maar verder is hij totaal niet bijzonder. Niet voor niets dat hij nu bij zo'n club terechtkomt en dat er verder bijna geen interesse in hem was.

Man, voor 4 miljoen liggen de topclubs en subtoppers weer te slapen.

27 juli 2023 om 11:07

Je vergeet het doorverkooppercentage van 25% even voor het gemak?

27 juli 2023 om 12:56

Doorverkooppercentage zijn geen kosten.. het is een deel van de winst die je afstaat!

Gaat hij voor 10 miljoen, tik je lachend 2,5 naar heerenveen af.

Breekt hij zijn been en gaat hij voor 1 miljoen hoef je daarvan maar 250k naar Heerenveen te sturen....

Dus ik snap je opmerking niet helemaal!

27 juli 2023 om 11:32

Omdat Rensch en Sanchez beter zijn... Denk ik xD .

Had hem graag bij Ajax gezien, maar vertrouw op de scouting dat zij het wel bij het juiste eind hebben

27 juli 2023 om 11:37

Teze, Pedersen en Rensch/Sanchez zijn (nog) geen hoogvliegers maar de vraag is of Van Ewijk aantoonbaar beter is. Als Geertruida blijft dan komt hij bij Feyenoord in ieder geval op de bank. Bij Jong Oranje ging de voorkeur ook de eerste twee wedstrijden uit naar Rensch terwijl in de derde wedstrijd bleek waarom. Sanchez speelde naar wat ik gelezen heb goed op de GoldCup.
Blijft in mijn ogen PSV over maar daar hebben ze wellicht vertrouwen in Sambo om die positie op te vangen.

Waarom pakt Feyenoord die gozer niet? Dat is toch onbegrijpelijk?!?!

27 juli 2023 om 10:55

Is een blind paard past totaal niet in het systeem van Feyenoord. Pas meer bij PSV maar die hebben Sambo.

27 juli 2023 om 11:07

Zeker geen blind paard, Dumfries was een blind paard. Hij is wel net zo snel als een paard.

27 juli 2023 om 13:40

En de longen van een paard. Maar je kan wel zien dat hij niet uitblinkt in de passing, voorzetten en positiespel. Denk dat hij daarop doelt. Ook verdedigend wel eens vrij wild gezien.

27 juli 2023 om 10:56

Wat moet Feyenoord door nou mee? Die hebben al 2 spelers daar staan. Daarnaast heeft Feyenoord al een redelijk blind paard met Pedersen. Waarom nog eentje halen?

27 juli 2023 om 11:11

Pedersen is zo onderschat. Natuurlijk zie ik zijn tekortkomingen, maar er zit zo bizar veel drive in die jongen. En ook verdedigend is hij meer dan prima. Daarnaast een back die doordat het een ander type is dan Geertruida ons extra opties geeft.

Die bal op Danilo tegen PEC was ook heerlijk, als hij dat verder ontwikkelt hebben we gewoon een topper.

27 juli 2023 om 11:19

Pedersen heeft in principe alles om een topback te worden. Snelheid, longen als een paard, verdedigend goed genoeg. Maar aanvallend zo ongelooflijk beperkt. Hij sprint naar voren met de bal en wat doet die dan? Meteen weer omdraaien en terug passen. Dat is gewoon zonde.

27 juli 2023 om 11:41

Ik heb serieus wel eens gedacht dat Pedersen geen voorzet mag geven van Slot. Dat naar voren sprinten, terugkappen en terugspelen gebeurde in de toppers zo vaak dat ik echt denk dat het een opdracht is om terrein te winnen en dominant te spelen. Als het geen opdracht maar besluitteloosheid is is het echt een heel groot minpunt en iets waar Van Ewijk aanzienlijk beter in is.

27 juli 2023 om 12:11

Als hij aanvallend zo beperkt is, dan heeft hij dus zeker niet alles om een topback te worden.

27 juli 2023 om 12:14

Hij heeft de actie, de voorzet en het schot wel als een goede rechtsback in aanvallend opzicht. Alleen maakt hij er nooit gebruik van. Of dat nu besluiteloosheid is of een instructie van slot. Het zit er wel in vind ik.

27 juli 2023 om 13:21

@arsenal890

Dat heel hard rennen, stoppen en terugkappen of passen. Jeetje mina zeg, ik heb dat oprecht nog nooit gezien bij een back. Ik zou mij er als Feyenoorder zijnde echt dood aan irriteren. Verdedigend staat hij gelukkig wel zijn mannetje, maar aanvallend kan het zo veel beter. Het zijn of instructies van Slot, of hij durft gewoon totaal niet.

27 juli 2023 om 11:11

Omdat Pedersen zeker niet slechter is dan Van Ewijk. Vooral verdedigend is Pedersen een stuk verder dan hij.

Liggen de topclubs niet te slapen als het om 4 miljoen gaat?

27 juli 2023 om 11:01

In mijn ogen niet. Komt tekort, kan heel hard rennen en goed loopvermogen, maar veel meer zie ik niet in hem. In het positiespel en verdedigend voegt hij niks toe. Leverde ook maar 1 assist af als back afgelopen seizoen. Vind hem niet beter dan Rensch die ook al niet veel toevoegt. Zie liever een back die wat meer kan.

27 juli 2023 om 11:13

Gaf wel een assist en had meerdere kunnen hebben als ze voorin niet zo veel kansen verprutsen. Van ewijk is een stuk verder dan dumfries bij ons was. Dat was een echt blind paard en slecht in verdediger.

27 juli 2023 om 11:31

Dumfries is meer een speler die het van kracht ook moet hebben en Van Ewijk is dan wat verfijnder qua balbehandeling en dribbelen als ik het goed heb, maar qua inzicht en passing en met name voorzetten vind ik het niet veel van wat ik heb gezien.

27 juli 2023 om 13:26

Kan mij zo voorstellen dat Heerenveen hoger in de boom was gaan zitten bij Nederlandse club.

Valt mij op dat ik steeds vaker een doorverkooppercentage lees bij transfers of let ik er zelf nu meer op?

27 juli 2023 om 16:52

Het kan ook heel goed dat het deels komt doordat er meer aandacht voor is, en doordat de bedragen waar spelers voor weg gaan steeds hoger worden waardoor dit serieus op kan lopen.

4 Miljoen, wat een lachertje voor wellicht de beste rechtsback van de Eredivisie afgelopen seizoen. 20 van de winst gaat naar ADO. 22 jaar, Jong Nederland international, veel potentie en heeft ook nog een contract van 2 jaar.

Valt mij tegen, meestal haalt Heerenveen het onderste uit de kan qua transferbedragen, maar dat hij voor minder dan Dumfries weggaat is een misser.

27 juli 2023 om 11:30

Een geweldige deal is het niet als je ziet dat AZ 20 miljoen voor Kerkez vangt bijvoorbeeld. Kerkez heeft wel meer laten zien en gezien de verdere omstandigheden is het wel logisch dat AZ (veel) meer vangt voor Kerkez dan Heerenveen voor Van Ewijk, maar vijf (!) keer zoveel is ook wel een beetje overdreven.

Echter vergeet je dan wel voor het gemak het doorverkooppercentage van 25 procent. Van Ewijk is nog maar 22 en omdat hij 'slechts' naar Coventry gaat is de kans dat hij nog een stap gaat maken voor een mooie transfersom heel behoorlijk. Dan kan het transferbedrag nog prima oplopen tot een mooi bedrag voor Heerenveen

Deze snap ik dan weer niet. Interesse van Portugese topclubs, Luton in premier league, Leeds en Nederlandse topclubs. En dan ga je naar Coventry City, waar het echt geen garantie is dat je meedoet voor promotieplekken. Zo'n grote stap vooruit vind ik dat niet.

Overigens heb ik eerder gelezen dat Coventry/luton 7.5 miljoen had geboden. Dat leek me al heel hoog, maar het zal dan vast rond de 5-6 liggen. Prima bedrag.

27 juli 2023 om 11:26

Waarschijnlijk heeft hij bij Coventry een nagenoeg gegarandeerde basisplaats, iets waar hij bij Luton, Leeds en de Portugese top toch waarschijnlijk minder zeker van was. Een Nederlandse topclub had gekund, maar ik had het idee dat die ook niet heel concreet zijn geworden uiteindelijk, dus dan heeft Van Ewijk zelf ook minder te kiezen; naast dat hij misschien zijn eigen kwaliteiten kent en het best uit de verf komt bij een middenmoter qua manier van voetballen. Als hij dan de fysieke intensiteit van het Engelse voetbal gewend is kan hij daar misschien nog een mooie stap maken. Met zijn snelheid past dat wel redelijk bij hem denk ik.

Ik was zelf naar de Portugese top gegaan, maar dit klinkt me eigenlijk in de oren als best een verstandige stap van zijn kant, die hem op termijn misschien nog wel meer gaat opleveren.

27 juli 2023 om 12:22

Ik volg je wel ja. Maar ga dan naar Leeds. Ook championship, maar een ploeg met veel grotere kans op promotie. Coventry kan zomaar weer in de onderste helft meedoen. Dan ben je nergens..

27 juli 2023 om 12:46

Naar Sporting had wel gekund hoor. Die hebben Porro verkocht en volgens mij nog geen goede vervanger gehaald.
In de Nederlandse top liggen er ook wel opties hoor. Bij PSV is hij direct eerste keus en bij Ajax en Feyenoord is het ook om het even.
Ben niet helemaal bekend met wat er bij Luton en Leeds rondloopt maar dat kan toch ook niet beter zijn dan de Portugese en Nederlandse top?

Das weinig als er echt belangstelling was van Leeds en Portugezen. Misschien vooral lawaai van zaakwaarnemer. Verdedigend is van Ewijk ook iets te licht imo.
4 mln is niet heel veel, zeker niet voor Heerenveen als er nog 8t naar Den Haag moet, belasting/zaakwaarnemer en paar mln naar tekort… blijft er praktisch niets over.
Denk dat nog paar spelers verkocht moeten worden, Haye en Noppert misschien.. hoor je weinig meer van dus zal ook wel lastig zijn.

600.000 + 800.000 = 1.400.000. Al met al goed gehandeld van ADO voor een jongen die bij de amateurs is opgepikt!

27 juli 2023 om 11:15

Kan mij nog herinneren dat we bij ADO met spoed toen geld nodig hadden waardoor we hem voor een klein prijsje zijn kwijt geraakt (eerlijk is eerlijk, normaliter verlaat alles transfervrij de club).

Overigens zal het geen 800.000 zijn, maar neem aan 20% van de winst (=4.000.000-600.000=3.600.000), dus zou dan 720.000 zijn, alsnog prima, zulke bedragen zien we niet vaak in Den Haag.

27 juli 2023 om 11:15

4 miljoen geloof ik niks van, dus de kans is groot dat er nog een groter bedrag naar Den Haag komt. In Engelse media spreken ze over 6.5 miljoen pond (7.5 miljoen euro) incl 25% doorverkoop. Heerenveen heeft ook in de winterstop gezegd 5 miljoen te weinig te vinden, dus dan is 4 onrealistisch.

27 juli 2023 om 13:08

4 miljoen vast plus 2.5 miljoen aan bonussen is 6.5 😉

27 juli 2023 om 14:47

Waar zie jij die 2.5 miljoen aan bonussen dan? Waar bestaan die uit?

Ik kan als eenvoudige voetballer en voetbalkijker niet zijn kwaliteiten en potentie goed beoordelen, maar voor deze prijs had Ajax hem toch gewoon moeten halen? Wellicht combineren met een huurruildeal op Fitz Jim. Als je de kenners mag geloven is Van Ewijk een uitstekende rechtsback en is hij een aanwinst voor elke club in Nederland.

27 juli 2023 om 11:08

Speelde op het EK onder 21 niet eens beter dan Rensch en die was al niet goed. Ook over het algemeen is het geen speler voor het spel van Ajax die sterk in de passing en positiespel is, maar Van Ewijk heeft juist ruimte nodig voor zijn snelheid en loopvermogen. Past dus in mijn ogen wat meer bij reactievoetbal. Verdedigend is hij trouwens ook niet erg goed.

Als Ajax een rechtsback haalt mogen ze wel wat hoger mikken.

Voor 4 miljoen ligt de Eredivisie top echt te slapen hoor. Interesse van Portugese en Engelse PL clubs en dan ga je uiteindelijk naar de Championship?

27 juli 2023 om 11:09

Doorverkooppercentage van 25%. Een goed jaar bij die club en hij maakt zo een transfer van 10+ miljoen en rinkelt de kassa in Heerenveen

4 miljoen en 25% goede deal voor Coventry. Hier had Heerenveen wellicht meer uit kunnen halen. Vind Coventry wel passen bij van Ewijk. Vanuit hier kan hij een mooie stap realiseren binnen de premier league.

Had voor de gehele top 3 van de eredivisie een aanwinst geweest. Bij alle 3 een zeer grote kans op een basisplaats

Dit is bizar. Ajax had zo 8 miljoen moeten neerleggen zonder doorverkoop. Kan toch niet nog een seizoen met Rensch en Sanchez?

27 juli 2023 om 11:44

Ik weet niet hoeveel Ajax te besteden heeft maar als er nog 2 of 3 centrale verdedigers, een linksback en een spits moeten komen zou ik geen 8 miljoen op rechtsback uitgeven.

Durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken maar denk dat Rensch of Sanchez zich nog wel kunnen herpakken en in ieder geval een goede (top) eredivisie back kunnen worden. Misschien zoals Slot bij Pedersen en Hartman doet ze gewoon laten focussen op wat ze heel goed kunnen.

27 juli 2023 om 11:57

Sanchez wordt niks. Ik werd hier afgefikt toen ik in het live meepraten bij de eerste wedstrijd van Sanchez al zei: 'dat wordt niks', maar het is gewoon echt heel erg karig met die jongen. Af en toe een sliding die lukt, maar verder? Geen dribbel, oerslecht positie kiezen. Geen snelheid, geen voorzet. Ook al 25 inmiddels. Die moet echt weg. Rensch daarentegen is pas 20 en heeft wel degelijk bij vlagen laten zien dat er veel rek in zit. Ik denk dat hij beter samen met Hato centraal achterin kan staan. Sanchez mag blijven als backup rechtsachter, van Ewijk als eerste keus.

Wijndal moet nog even het vertrouwen krijgen maar er is inderdaad een alternatief noodzakelijk. Die moet ergens voor onder de 10 miljoen op te pikken zijn. Je kan ook Baas de kans blijven geven als backup voor Wijndal als de opties mager zijn, maar die vond ik ook niet veel aan. Weinig bijzondere speler, kan misschien in de Eredivisie mee maar nauwelijks in de subtop eerlijk gezegd.

Een ervaren centrale verdediger er bij is inderdaad belangrijk, daarachter vul je op met jeugd. Dus, misschien voor deze plek de portemonnee trekken voor Sanchez bijvoorbeeld. Die kan dan basis staan met Rensch of Hato voor de andere plek achterin, met één als dekking.

8 miljoen voor van Ewijk is prima. Ik weet ook niet wat jouw verwachting is qua prijs.

27 juli 2023 om 12:16

Als je Rensch als centrale verdediger back up ziet dan is Van Ewijk inderdaad wel een logische aankoop. In dat geval hoef je namelijk maar 1 rcv te kopen. 8 miljoen of wellicht 6 miljoen en 10/15% doorverkoop is dan ook een mooie prijs.

Ik telde zelf 8 miljoen voor een linksback of lcv (en dan Hato als concurrent op linksback) 15/ 20 miljoen voor Sanchez of Sutalo. 8 miljoen voor een back up rcv (of rechtsback als Rensch back up centraal wordt) en nog 10 miljoen voor een spits. Denk dat je dan behoorlijk aan de bovenkant van het budget zit al is dat ook afhankelijk van uitgaande transfers natuurlijk.

27 juli 2023 om 13:43

Baas is al verhuurd aan NEC en Salah-Eddine speelt al veel beter dan Wijndal. Zou Salah-Eddine dus even de kans blijven geven. 8 miljoen voor Van Ewijk vind ik best veel, ben je zo erg onder de indruk dan? Eerste keuze benoem je gelijk ook. Ik zou daar toch iemand proberen te halen die beter in het spel van Ajax past, Van Ewijk is meer een speler voor de omschakeling. Zou bang zijn dat het dan een Wijndal scenario wordt, die zelfs nog een stuk beter was bij AZ maar ik ook niet echt onder de indruk van was.

Had deze jongen niet een betere club voor het uitkiezen. Je wilt toch niet van voorondes in Europa naar het 2de niveau van Engeland. Top 4 ligt ook weer te slapen, deze jongen is op lange termijn misschien wel de back van Oranje

27 juli 2023 om 13:45

Frimpong heeft toch veel meer potentie als back dan Van Ewijk voor oranje?

Deze jongen had toch gewoon in de Eredivisie moeten blijven bij ajax, psv of Feyenoord?

Toch raar , zoveel clubs waren in de race en dan uitkomen op 4mj.
Als hij binnen Nederland verkast is het toch snel 7mj

Voor dat bedrag heb je toch een leuke RB.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren