Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Guardiola heeft ‘tiki-taka’ niet uitgevonden en Mourinho is de betere coach’

Laatste update:

Manchester City werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen van Engeland en the Citizens gaan inmiddels ook weer aan kop in de Engelse hoogste afdeling. Stadsgenoot Manchester United heeft het daarentegen een stuk moeilijker en staat momenteel, na de 3-1 nederlaag in de derby van afgelopen weekend, met een achterstand van twaalf punten op de buurman op de achtste plaats. Wat Diego Maradona betreft, is Josep Guardiola echter niet de beste van Manchester.

“Ik vind inderdaad dat José Mourinho dat is”, antwoord hij op een vraag van Marca wie hij de beste trainer van dit moment vindt. “Het is wel de verdienste van Pep dat hij optimaal geprofiteerd heeft van het opstapje dat Johan Cruijff hem geboden heeft. Ik heb al vaker gezegd dat tiki-taka niet is uitgevonden door Guardiola, maar door Cruijff.”

Pep kan op dit op moment elke speler ter wereld halen als hij zou willen, op die manier is het veel makkelijker om tiki-taka te spelen”, vervolgt hij zijn verhaal. De 58-jarige Maradona is op dit moment de trainer van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados en de Argentijn zou graag eens zijn oor te luisteren leggen bij Mourinho.

“Ik moet nog veel leren als coach en daarom denk ik dat ik eens naar Manchester zal gaan om Mourinho een hoop dingen te vragen. Want hij is zonder twijfel de beste”, vervolgt de voormalig wereldkampioen, die echter niet uitsluit dat City opnieuw kampioen van Engeland gaat worden: “Ja dat kan. Ik heb het al eerder over Pep gehad en het is duidelijk dat hij een trainer is die het spel beter begrijpt dan veel anderen die denken het beter te weten en dan vervolgens met 3-0 verliezen.”

Ben jij het eens met Diego Maradona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 november 2018 om 12:59

Je vind dit onzin wat Maradona hier roept maar wat jij zegt is geen onzin toch. Hoezo is het gelijk ga snuiven drinken ff serieus man. Ik ben een die hard Barcelona fan en het mooiste voetbal heb ik net als iedereen onder guardiola gezien. Wat Maradona hier zegt kan je zeker wel naar luisteren. Hoeveel clubs heeft Mourinho kampioen gemaakt en de champions league mee gewonnen. Guardiola weet precies welke clubs hij moet uitkiezen en ik zelf vind guardiola ook beter maar je kan wel snappen wat Maradona hier roept. Mourinho is niet een kleine meneer maar een hele grote zelfs. Als men het over Mourinho heeft de eerste waar een persoon dan naar kijkt is zijn karakter en gelijk rare dingen gaat roepen.

14 november 2018 om 13:02

ik weet niet of je het gedrag van deze man hebt gezien op bijvoorbeeld het afgelopen WK. Met zijn middelvingers naar iedereen toe en overduidelijk erg onder invloed.

Maar sorry dan gaat het respect weg bij mij. Je hebt ook nog zoiets als rolmodel zijn voor het voetbal.

14 november 2018 om 13:32

Msn10,

Hoeveel clubs heeft Mourinho kampioen gemaakt nou 1 meer dan Guardiola, ja nee dat maakt hem veel beter.. Hij is wel 4 jaar eerder begonnen met zijn trainers carriã¨re.

Ze hebben beide 2x de CL gewonnen alleen Mourinho met 2 verschillende clubs.
Overall heeft Guardiola zelfs meer prijzen gewonnen dan Mourinho.

En ook Mourinho weet precies welke clubs hij moet uitkiezen hoor.

Ik ben geen fan van beide, maar als ik een keuze moet maken gaat mijn voorkeur toch naar Guardiola, puur vanwege zijn voetbal opvatting.

Jou laatste zin, dat is ook niet zo raar he? Hij doet toch ook van die rare dingen en zijn karacter is toch ook gewoon verrot....

Eigenlijk is het triest dat precies dat het gene is waar mensen eerst aan denken, waarschijnlijk voert dat dan toch de boventoon bij Mourinho, helaas.....

14 november 2018 om 13:37

Mourinho is goed in afbraakvoetbal en spelers motiveren. Maar hij kan niet het type voetbal spelen wat Pep doet ook al mag hij iedereen halen wie hij wilt.

14 november 2018 om 13:38

Jij valt de persoon Maradonna aan op zijn drank en snuif probleem alsmede zijn gedrag. Dat heeft toch niets te maken met hetgeen hij stelt. "ik vind Mou een betere coach als Pep......

14 november 2018 om 15:51

Mijn laatste zin gaat over dat als Mourinho gewoon een normale persconferentie geeft hij toch zwart wordt gemaakt op 1 of andere manier. Ik weet dat hij een vervelende mannetje kan zijn maar hij heeft toch ook momenten dat hij met respect praat en gewoon normaal over komt. Ik snap zeker wat je bedoelt alleen wordt er veelste veel naar zijn slechte kant gekeken en dat is wel jammer.

14 november 2018 om 15:53

Ik heb het wk zeker gezien en heb zeker gezien wat je bedoelt over Maradona. Je kan nog steeds niet zo over iemand praten, er gebeuren nog ergere dingen in de wereld. Zulke dingen moet je niet eens serieus nemen en gewoon lachen want het is en blijft Maradona.

14 november 2018 om 16:54

Msn10
Toch omschrijf je zelf ook waarom vele meer waardering tonen aan Pep als het gaat om de kwaliteiten als coach.
Mourinho is haast bi-polar. De ene keer kan hij heel mooie persconferenties geven en de volgende keer (vooral na een verloren wedstrijd) komt hij niet echt professioneel en respectvol over.
Op een gegeven moment creeer je daardoor een imago van jezelf. Dat heeft Mourinho, mijn inziens, toch echt zichzelf over de hals gehaald. Daardoor heeft hij bij vele respect verloren. Vooral in zijn periode bij Manu heeft hij het bij mij eigenlijk verknald. Hij mocht een Godsvermogen uitgeven aan welke speler hij ook wilde en hij kan er nog steeds geen top 3 PL elftal mee smeden, laat staan een kampioensteam. Iets waarvoor hij naar United is gehaald.
Pep doet het nu beter, heeft meer respect verdiend en ik denk dat hij hierdoor ook veel makkelijker spelers kan overtuigen om naar City te komen dan naar United. United lijkt de laatste tijd een wespennest te worden.

Dus op dit moment staat Pep op dit moment een straatlengte voor wat mij betreft. En het voetbal van City is ook nog eens veel leuker om naar te kijken.

14 november 2018 om 13:33

Maradona is een held voor de Argentijnen en de voetballiefhebbers. Ik begrijp wel waarom je dit zegt, jij bent hier opgegroeid in het nuchtere Nederland met CV in je huis en juf Ankie die tekeningetjes mooi vind. Maradona komt van de armoede, en is een icoon in de grootste volkssport ter wereld geworden. Jij weet niet wat hij allemaal in zijn leven is tegengekomen. Met wat voor soort mensen hij is omringd. Wie ben jij om zo over Maradona te oordelen? Wat heb jij bereikt in je leven? Zurepiet

14 november 2018 om 13:53

je kunt het ook anders zien. Dankzij zijn talent heeft hij alle kansen gehad om te ontsnappen aan de ellende waar veel mensen in zijn land dagelijks mee geconfronteerd worden. En toch is hij verder afgezakt dan veel van die mensen die geen cent te makken hebben. Niet raar als mensen daar zo hun twijfels bij hebben.

14 november 2018 om 17:03

pedrovasquez.
Dit gaat niet om de omgeving waarin hij is opgegroeid. Er zijn zoveel die uit armoedige omgevingen zijn gekomen. Die hebben een kans gekregen om eruit te komen en hebben die met beide handen gegrepen. En die zijn na hun carierre niet aan de drank en drugs gagaan.
Maradonna heeft gewoon niet de persoonlijke krachtswil om uit die omgeving vandaan te blijven. Met al het geld en glorie had hij ook andere keuzes kunnen maken in het leven.

Denk je dat Pele, Ronaldinho, E'oto, Weah, etc. niet uit dezelfde soort omgeving zijn gekomen? die hebben toch ook niet besloten om een leven zoals Maradonna te leiden met het Godgeschenk dat ze hadden om zulke goede voetballers te zijn?

Toen ik de titel zag, dacht ik dat Monique een artikel had geschreven voor Vz!

On: Niemand zegt volgens mij ook dat Pep het 'tiki-taka' heeft uitgevonden beste Pluisje. Hij heeft inderdaad de beste leermeester gehad die je maar kon wensen. Dat maakt je echter niet direct tot de beste trainer. Want er zijn meerdere oud-spelers die met Cruijf hebben gewerkt of van hem trainingen kreeg.

En misschien is Mourinho wel de betere coach, geen idee. Ik hoor de dingen niet die er geroepen worden of gecoacht worden.
Wat je wel kan zien, zijn de trainingen en het spel wat door beide heren in hun ploeg wordt geã¯mplementeerd. Mourinho laat al jaren slecht technisch voetbal zien. Dus niet doen alsof dit door de selectie komt.

Edit: Ik vind het trouwens schrijnend om te zien dat iemand die zoveel voetbalkwaliteiten bezit/bezat, zo beperkt is in zijn analyse. Want Pep heeft misschien veel uitgegeven, maar niemand had kunnen denken dat Sane een groot aandeel zou hebben in het kampioenschap, Sterling ineens zou gaan scoren (werd zelfs uitgelachen dat hij überhaupt bij City speelde), Ederson bij de beste keepers zou horen, Stones de man zou zijn die hij nu is en zo kan ik wel even doorgaan.
Hij maakt spelers beter of laat ze in ieder geval in een systeem werken waar zij gebaat bij zijn.

Zie Alexis bij United en Alexis bij Arsenal. Wereld van verschil. Zie Pogba bij United en Pogba bij Juve...

14 november 2018 om 13:37

Het spelers beter maken vind ik vaak te makkelijk, ik ga meer uit van inpassen in een systeem.

14 november 2018 om 13:48

"het spelers beter maken vind ik vaak te makkelijk".

Dit is echt pure bullshit. Guardiola staat namelijk zeker bekend om spelers beter maken. Kijk naar Stones, Sterling, Laporte, Ederson, Aguero, Fernandinho, David Silva, De Bruyne, Sane, Bernardo Silva en Delph. Zij zijn allemaal beter gaan voetballen met Guardiola als coach. Dit heeft alles te maken met een zeer belangrijke kernwoord, namelijk: Trainen, Trainen en nog eens trainen! Door veel en gericht te trainen, maak je spelers beter. Dit is iets wat bijvoorbeeld Mourinho niet doet. Mourinho is een pure people manager dat beetje pionnetjes op de juiste plek zet en meer niet. Mourinho is lang niet zo'n harde coach als Guardiola!

Jij denk er veels te gemakkelijk over Samcro!

14 november 2018 om 14:13

Duidelijk nog nooit bij een training van Mourinho geweest.

14 november 2018 om 15:17

Zermatt, en nu van de andere kant bekeken. Geef Pep de spelersgroep van Mourinho en hij presteert er wel mee door de spelers het juiste systeem te geven. Maakt hij dan de spelers beter of past hij ze juist in in het beste systeem?

Heeft Zidane de spelers van Real beter gemaakt of op de juiste manier laten voetballen waardoor zij op het hoogste podium 3 jaar achter elkaar optimaal konden presteren?

14 november 2018 om 15:25

@samcro:

Guardiola zou met dit spelers materiaal zeker beter presteren dan Mourinho. Mourinho is een type coach dat van houthakkers voetbal houdt, terwijl Guardiola van puur voetbal houdt. Ik denk dat: Mata, Martial, Rashford, Herreira, Pogba, Matic, Shaw, Pereira en Alexis Sanchez helemaal zouden opbloeien onder Pep Guardiola. Dat zijn namelijk pure ras voetballers die optimaal zullen presteren met Guardiola onder hun hoede. Alleen de verdediging zal sowieso kwetsbaar blijven.

Ik denk dat Guardiola dan op deze manier zal spelen en sowieso meer succes zal hebben dan dat van Mourinho:

De Gea
Valencia
Jones
Bailly
Shaw
Herrera
Matic
Pogba
Mata
Sanchez
Martial
14 november 2018 om 15:29

Dat is geen antwoord op mijn vragen. Dus, maakt hij ze dan beter of geeft hij ze het juiste systeem en daarmee spelvreugde waardoor ze beter gaan presteren?

14 november 2018 om 15:43

@samcro:

Ik zie Guardiola, onder andere: Rashford, Martial, Sanchez, Pereira, Shaw, Pogba en Herreira zeker beter maken hoor.

14 november 2018 om 15:51

En dat doet hij door ze in het juiste systeem te laten spelen. En daar doelt Samcro op.

14 november 2018 om 15:57

Zie reactie van Fcu75 boven mij. Vind je nu nog steeds dat het pure bullshit is dat ik spelers beter maken vaak te makkelijk gezegd vind?

edit:
De taak van een coach is het optimale klimaat voor de spelers creeeren, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun kwaliteiten kunnen optimaliseren. Dat kan zeker gezien worden als beter maken, maar ik vind dat te makkelijk. Het zat er altijd al in, het moet er alleen uit komen - met hulp van een goede coach.

14 november 2018 om 16:51

Samcro normaal zijn je reacties wel van aardig niveau maar hier denk ik toch dat je de plank misslaat. De spelers die genoemd worden staan niet opeens op een nieuwe plek, in bijna alle gevallen staan ze op de plek waar de vorige trainer of waar ze bij hun vorige club ook speelde. Maar hoe Pep traint en hoe bezeten hij is van details maakt spelers gewoon beter. Dat hebben we bij Barca gezien, bij Bayern en City is helemaal een mooi voorbeeld. Ik weet nog dat ie Sterling ff een oefening voor deed en dat die dat weekend daarna op precies dezelfde wijze een goal wist te maken. Pep is 24/7 met voetbal bezig en dat gaat niet alleen maar over hoe hij ze neerzet maar juist ook over de details. Dat is wat spelers ook aangeven als ze daar naar gevraagd worden, Mourinho lijkt me een heel ander soort trainer.

14 november 2018 om 17:11

Ik snap niet echt wat het nut van deze discussie heeft? Als je een trainer bent bij een club van het niveau van de beide Manchester clubs, dan gaat het toch niet echt meer om het beter maken van spelers. Deze spelers zijn gehaald omdat ze deze kwaliteiten eigenlijk al beschikken. Je kunt het hoogstens nog maar aanscherpen.
Dan ben je pas een goede coach als je op deze kwaliteiten zodanig inspeeld dat je er een goed gesmeed elftal van kan maken.
Dat is wat Pep vooralsnog wel lukt. De laatste tijd lijkt het wel alsof Mourinho juist de tegenovergekeerde kant opwerkt. Jammer, want United had bij mij altijd een grotere gun factor. Nu ben ik toch een grotere fan van City.

14 november 2018 om 19:41

Dat is dus precies wat ik aangeef.

16 november 2018 om 16:08

Rodg, Sterling is dus niet beter geworden, hij heeft het kunstje dat Pep hem aangeleerd heeft perfect uitgevoerd. Sterling heeft hier geen nieuwe vaardigheden voor hoeven ontwikkelen en is dus intrinsiek niet beter geworden. Dat is mijn punt. Over Pep en zijn details heb je uiteraard volkomen gelijk.

14 november 2018 om 13:37

Iets met een spijker en op zn kop slaan. Mourinho zal nog steeds takties een gode coach zijn en vooral een goede motivator. Maar persoonlijk sla ik Pep hoger aan, bij elk team waar hij de leiding heeft zie je zijn/cruijf zijn visie duidelijk terug. En hij maakt spelers aantonend beter.

14 november 2018 om 14:26

Ik lach Sterling nog steeds uit. Voor Guardiola-termen een zeer beperkte voetballer met oogkleppen en veelal intikkers. Ideaal voor de counter. Dat is denk ik ook de reden waarom Mahrez gehaald is.

is een goede coach ook niet iemand die naast prijzen pakt ook de juiste spelers aankoopt, spelers beter maakt en zijn elftallen goed laat voetballen? op dat vlak vind ik Guardiola namelijk een stuk verder als Mourinho

Ha-ha wat een koptekst weer.. Mourinho is een waardeloze trainer, speelt defensief en speelt totaal geen aantrekkelijk voetbal, Guardiola heeft het tot nu toe bij elke club bewezen.

14 november 2018 om 12:57

Nee Mourinho niet?
Bij Porto/real en Inter heeft hij het geweldig gedaan!

Ik zelf geniet ook meer van Pep, maar om nou te zeggen dat Mourinho het niet heeft laten zien is een beetje krom.

14 november 2018 om 13:02

Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk heeft hij wel een prijs met Real gewonnen (iedere nitwit zou prijzen winnen met Real) maar hij heeft zeker niet gebracht waar ze op hoopte. Dat is overigens ook bij ManU het geval.

14 november 2018 om 13:17

Om het verhaal kort te houden, Guardiola heeft meer bewezen dan Mourinho.

14 november 2018 om 13:34

Hier ga je toch echt de mist in. Trainer bij Real is zo ongeveer de moeilijkste baan die je als trainer kan hebben. Zoals we met lopetegui en Benitez (en vele anderen) gezien hebben wint niet iedere jan doedel iets bij Real. Wat het nog knapper maakte van Mourinho is dat hij kampioen werd met Real in een tijd dat hij moest opboksen tegen het barca dat door veel mensen word gezien als het beste barca ooit.

14 november 2018 om 13:42

@tripptopp:
en toch zijn er zat die het niet lukten bij Real..
Dan kan je het zelfde zeggen over Pep bij Barca dat zou minstens net zo makkelijk zijn dan toch?

Bij United is het gewoon drama ja dat klopt.

Maar zeker met Porto en Inter waren geweldige prestaties. En Chelsea was ook heel knap van hem!

@monaberry:
Verhaal kort te houden, nee juist niet! Deed het met Barca en City. Teams met geweldig veelgeld. Mourinho heeft het al bij veel meer clubs laten zien!

Laat Pep zijn teams mooier voetballen en geniet ik er van ja. Maar Mourinho heeft echt wel meer bewezen. (tot nu toe dan)

14 november 2018 om 13:49

@capis

bij Chelsea en Inter had hij natuurlijk wel elftallen staan met alleen wereldsterren dus dat je daar mee prijzen pakt is knap maar geen prestatie van een andere planeet ofzo

Porto was idd een geweldige prestatie

14 november 2018 om 13:57

@japie:
Ja want Pep had/heeft armoedige selecties.....

14 november 2018 om 13:59

wat heeft hij bij real precies geweldig gedaan? hij heeft van een van de mooiste ploegen vd wereld een ordinaire schopploeg gemaakt die anti voetbal boven voetbal verkoos.. flink wat pakslagen opgelopen in de clasicos en een flinke deuk in het imago aangebracht.. eigenlijk hetzelfde dat hij nu bij United doet, alleen werd hij bij real nog een x kampioen als ik het goed heb.

14 november 2018 om 14:47

Je blijft dit maar roepen Japie. Maar ten eerste heeft hij bij Chelsea voor het grootste gedeelte die selectie zelf samengesteld. En dat waren zeker niet allemaal wereldsterren toen hij ze kocht. En een treble pakken is met elke ploeg een wereldprestatie, laat staan met Inter.

Hiermee zeg ik niet dat hij beetr is dan pep trouwens. alleen moeten mensen die hem altijd bekritiseren wanneer het slecht gaat eigenlijk niet doen alsof zijn goede prestaties weinig bijzonders waren. Want zo'n prijzenkast is letterlijk in iedere situatie bijzonder!

14 november 2018 om 16:31

@capis

dat zeg ik toch niet alleen de elftallen van Pep spelen iets wat op voetbal lijkt. Mourinho heeft altijd een surplus aan kwaliteit in zijn selecties maar kiest alleen maar voor afbraakvoetbal zonder enkel idee erachter

@dante

natuurlijk heeft hij in het verleden grootste prestaties geleverd en daar verdiend hij alle credits voor, maar die resultaten uit het verleden zijn op dit moment niet relevant voor United. die willen in het hier en nu presteren en momenteel gaat het niet al te best. niet alleen de resultaten vallen tegen maar ook het voetbal lijkt helemaal nergens op

koopclub City is sinds de komst van Guardiola een geliefde club geworden. traditieclub United is sinds de komst van Mourinho een club geworden waar maar heel weinig mensen nog wat mee hebben. dat zegt ook wel iets natuurlijk

14 november 2018 om 16:49

@japie:
We regeren ook niet op het nu met United toch.

We reageren op iemand die zeg:

Mourinho is een waardeloze trainer, speelt defensief en speelt totaal geen aantrekkelijk voetbal, Guardiola heeft het tot nu toe bij elke club bewezen.

En dat vind ik onzin! Ik geef zelf ook aan dat ik van Pep meer geniet. Maar het is onzin dat Mourinho een waardeloze trainer is en dat Pep meer heeft bewezen.

Voetbal draait om prijzen en dat heeft juist Mourinho altijd binnen weten te halen.

14 november 2018 om 17:19

Toch lijkt het er op dit moment sterk op alsof Mourinho op dit moment sterk bergafwaarts aan het glijden is, terwijl Pep juist diezelfde berg steeds dichter de top nadert.
En om te stellen wat ik hierboven wel heb gelezen, over geld. United heeft genoeg geld uitgegeven onder Mourinho, dat hij er een wereldelftal mee had kunnen en moeten smeden. Dat is toch duidelijk niet het geval. Topspelers, die sinds hun komst bij United, ver beneden hun eerder vertoond niveau voetballen. Dat noem ik niet bepaald spelers beter maken of een beter spelend team smeden. Toch wel de belangrijkste eisen van een coach lijkt me.
Mourinho heeft zijn winning touch compleet verloren lijkt het. Is het omdat zijn stijl zodanig is veranderd dat hij er geen effect meer mee heeft? aan hem om te gaan bewijzen dat hij het nog steeds kan.
Op zijn Feyenoords dan maar: geen woorden, maar daden.

14 november 2018 om 17:26

Hier in Manchester is United nog steeds veruit het grootst hoor.....

14 november 2018 om 23:29

@japie "natuurlijk heeft hij in het verleden grootste prestaties geleverd en daar verdiend hij alle credits voor,"

Mee eens. Maar waarom probeer jij dan in haast elk Mourinho topic waar dit ter sprake komt deze prestaties af te zwakken? Dat is namelijk exact het tegenovergestelde van wat je nu zegt.

14 november 2018 om 17:17

@monaberry

Je bent ook niet een beetje simpel, of je nou Pep of mourinho beter vindt is een ding, of je Mourinho een sukkel vindt of een held is ook een ding, zeggen dat Mourinho een waardeloze trainer is zorgt er in een keer voor dat je met je aanwezigheid de rest heel erg intelligent maakt.

Mourinho is gewoon een uitmuntende trainer en ik ben ook niet gek op zijn maniertjes en zijn houding maar dat de man een weergaloze trainer is mag natuurlijk geen twijvel ontstaan. De beste man heeft met Leiria een ongekende prestatie geleverd, uiteraard met Porto ook (benfica was ie ook goed bezig) , Chelsea en Inter maar ook natuurlijk met Real Madrid. Veel mensen vergeten dat Mourinho daar een basis heeft gelegd voor vele succesen die erna zijn gekomen, hij heeft balans in het team gebracht, balans die nu weer lijkt te gaan verdwijnen en Real weer terug gaat naar het oude systeem. Dure sperers komen voor commercie ook al spelen ze allemaal op dezelfde positie.

Een ding is zeker Pep had united veel beter laten voetballen dan José.

14 november 2018 om 13:29

Of dat Pep dit Man U beter zou laten spelen is niet geheel zeker. Pep koopt per definitie spelers die 'geschikt' zijn voor de wijze waarop hij wil spelen. Er zullen weinig spelers zijn bij het huidige Man U die Pep zou willen hebben in zijn selectie. Pep eist namelijk maar 1 ding, totale gehoorzaamheid. Laat dat nou net niet de sterke eigenachappen zijn bij de meeste spelers van Man U.

14 november 2018 om 15:58

Zie je wel wat je zegt? Pep had United veel beter laten spelen en dat is zeker. Hoe kun je dat nou zeker weten? Heb je dat team van United wel eens gezien? Dat stelt helemaal niks voor in vergelijking met de teams die Guardiola tot nu toe gecoacht heeft.

14 november 2018 om 17:52

Buiten het feit dat het dom overkomt is het natuurlijk niks zeker in deze situatie. Beginnen met 'een ding is zeker' maakt je nou niet echt heel erg geloofwaardig

Toch heeft Pep alleen met Barcelona de CL gewonnen... Leuk die titels met Bayern en City maar bij beide breekt hij geen potten in de CL.. Mourinho was wel tijdje beter dan Guardiola maar momenteel niet meer.

14 november 2018 om 13:36

Het winnen van de CL word een beetje overschat naar mijn mening. Je kan heel het toernooi domineren en door 1 kleine scheidsrechterlijke dwaling er uit liggen. Ben van mening dat er een hoop geluk bij het winnen van de CL komt kijken.

Resultaten buiten beschouwing gelaten, slijpt Pep er een zeer duidelijke filowofie in bij zijn teams en haalt hij spelers die erbij passen. Na 2,5 jaar kan ik bij United nog steeda geen enkele constante lijn vinden. Willen ze aanvallen, verdedigen, druk zetten, inzakken? Geen idee. Paniekankopen als Alexis die compleet mislukt door het ontbreken van enige lijn in het spel enz.

Mou heeft veel bereikt, maar is wat betreft kijk op het spel en de evolutie ervan totaal ondergeschikt aan Pep.

Pep is zelf altijd degene die t hardste roept dat hij het niet bedacht heeft, maar alles van Cruijff heeft geleerd. Dus dat zul je m nooit horen zeggen.
En dat Man City (bijna) elke speler ter wereld kan halen, komt omdat ze er allemaal graag willen voetballen. Natuurlijk hebben ze veel geld, maar dat heeft man utd ook. Alleen die voetballen negatief, de sfeer is twijfelachtig, de resultaten zijn er niet en je krijgt Mourinho er ook nog eens bij.

Mourinho heeft met zijn manier van doen een paar hele goede jaren gehad bij chelsea (toen hij alles kon kopen wat hij maar wou) en bij inter deed ie t natuurlijk fantastisch. Maar daarna is het allemaal weinig bijzonder meer, tel daar bij op zn vreselijke gedrag en zn teams die geen amusement leveren....dan zie ik er niet de beste coach ter wereld in.

geheel terecht. deze man snapt het! Win maar eens een CL met underdogs zoals inter en porto. the special one!

14 november 2018 om 16:35

@josemourinho94

een selectie met Samuel, Lucio, Maicon, Milito, Cambiasso, Handanovic, Maxwell, Sneijder en Eto'o noem jij een underdog? menig coach kan alleen maar dromen om ooit met zo een selectie van wereldtoppers te mogen werken

14 november 2018 om 17:41

Japie, ga je nu beweren dat Inter de favoriet was dat jaar? of welk jaar dan ook? Porto ook een selectie waar iedereen van droomde in 2004?

14 november 2018 om 19:29

@japie_krekel
In 1965 won Internazionale voor het laatst de Europa Cup 1, de voorloper van de CL. De beste trainers zijn gehaald en de beste spitsen in die tijd van Karl Heinz Rummenigge tot Altobelli tot Vieri tot Zamorano tot Bergkamp tot Ronaldo tot Adriano en nog een hele waslijst die ik voor het gemak maar niet opnoem totdat Mourinho kwam voor die tijd waren er meer dan genoeg liefhebbers die weinig wisten van Handanovic of Milito, Maxwell was vooral bekend in Nederland en Sneijder was bij Real op een zijspoor beland, Die treble was een wereldprestatie door onder meer in de halve finale CL het onverslaanbaar geachte Barcelona uit te schakelen, dit was Guardiola 100 procent zeker niet gelukt.

Denk dat Pep de eerste is die zal toegeven dat zijn spel te danken is aan Johan. Johan is als een god voor Pep die vaak zeer positief is over Johan en superlatieven te kort komt om Johan te prijzen. (Dat waren veel Johans) Ik denk dat Pep gerichter inkoopt voor zijn spelopvatting maar die heeft tenminste een spelovatting om dit te doen. Maar wat doet Mou nou? Ene x spelen ze aanvallend ene x behoudend dan weer doen ze maar wat.. ja kunnen mensen wel zeggen Pep koopt goed gepast in maar dat hoort ook bij een goeie coach.

Het is voorspelbaar en tevens vermoeiend om te zien dat mensen simpelweg niet in staat zijn persoonlijke opinies en persoonlijke voorkeuren los te laten, en zich puur te concentreren op de keiharde en onweerlegbare feiten. Dit is een discussie forum; het is niet een semi-therapeutische praatgroep met allerlei kereltjes die het liefst de hele dag naar zichzelf luisteren omdat ze simpelweg niet in staat zijn om naar een ander te luisteren waardoor het een ongeorganiseerde bende wordt van mensen die de meest belachelijke dingen roepen en zichzelf volledig te kijk zetten. Feit is dat Pep's Barca team de titel ook wel had gewonnen zonder coach. Dat team was zo goed ingespeeld, het is waanzin om dat aan Pep toe te kennen. Hij koos overduidelijk voor de minste weerstand, hij koos voor het gegarandeerde succes en ging bewust de daadwerkelijke uitdagingen uit de weg. Geen problemen mee, hij is een Barca legende. Het stond aan het roer van het beste team op aarde. Maar dat was het ook zonder Pep geweest. Toen Bayern. Pep heeft fantastische timing. Zodra het Bayern team op haar absolute top zat, en het kampioenschap in Duitsland bijna vanzelfsprekend naar Bayern zou gaan, stapte Pep in. Heel slim maar ook heel makkelijk. Wederom de weg van de minste weerstand, de baan met met het laagste faal risico. The easy way. Iedereen die objectief en feitelijk is, nogmaals zet even je "gevoelens" af, weet drommels goed dat deze teams ook hadden gedomineerd zonder Pep. Hoe dan ook, een echte toptrainer gaat de uitdaging niet uit de weg, dus met belangstelling keek de voetbalwereld naar zijn volgende keus. Pep had zijn keus echter al gemaakt, en liet Pellegrini rustig verder bouwen op Mancini's initiele werk en wachtte geduldig terwijl de basis voor het huidige success van Man City netjes voor hem werd uitgewerkt. Zodra dat in de afrondende fase zat stapte Pep over naar Manchester. Al acht ik het success met Man City wel indrukwekkender dan zijn voorgaande jobs, simpelweg omdat de Premier League een veel zwaardere competitie is. Maar het is natuurlijk ook weer niet een legendarische prestatie gezien de omstandigheden. In ieder geval zeker niet zoals Mourinho's CL winst met Porto of Ranieri's kampioenschap met Leicester. Sterker nog, als je het zo bekijkt vallen zijn resultaten over de afgelopen jaren zelfs tegen! Maar goed, zo negatief is het natuurlijk ook weer niet. Het voetbal is prachtig, en daar valt niets aan af te dingen. Maar voordat we hem de beste trainer noemen (of het nou van de wereld is, of alleen vergeleken met Mourinho) zal Pep toch echt eerst een echte uitdaging aan moeten gaan, en niet gaan voor de voorspelbare keus met het bijhorende gegarandeerde succes. Dus er is niets mis met de persoon Pep. Hij heeft heel veel mensen heel veel plezier gebracht met zijn stijl van voetbal. Maar feit is (met de nadruk op "feit", dit is dus geen opinie) is dat hij de makkelijkste weg kiest, en daardoor is het moeilijk om een daadwerkelijke indruk te krijgen van zijn daadwerkelijke kunnen. En dat is onweerlegbaar.

14 november 2018 om 15:07

"hoe dan ook, een echte toptrainer gaat de uitdaging niet uit de weg, dus met belangstelling keek de voetbalwereld naar zijn volgende keus. Pep had zijn keus echter al gemaakt, en liet Pellegrini rustig verder bouwen op Mancini's initiele werk en wachtte geduldig terwijl de basis voor het huidige success van Man City netjes voor hem werd uitgewerkt. Zodra dat in de afrondende fase zat stapte Pep over naar Manchester."

Dit is echt pure bullshit eerste klas. Pellegrini liet juist een team achter met allemaal 30ã©rs die op hun retour waren. Clichy, Kolarov, Hart, Demichelis, Sagna, Toure, Fernando, Navas, Bony en Zabaleta waren allemaal op hun retour en moesten vervangen worden. Guardiola moest juist flink verjongen en renoveren bij Man City. Dit ging gepaard met heel veel geld, maar er is een groot voordeel aan die renovatieplan van Guardiola, en dat is het volgende:

Pep Guardiola, bij Man City, weet precies de spelers te kopen die in z'n filosofie en visie passen (cruijff visie). Hij weet precies welke spelers binnen zijn filosofie past en koopt daarop gericht in. Hij koopt niet zomaar vedette spelers als Neymar of Mbappe die per stuk 200 miljoen kosten. Hij koopt gericht jonge talenten die binnen zijn filosofie passen en waar Guardiola jaren op kan bouwen. Dit kost weliswaar geld, maar de spelers die hij koopt, passen precies in dat ene plaatje/filosofie, waardoor Guardiola nu dus succes heeft bij Man City. Daarbij zijn heleboel spelers die al bij City zaten voordat Guardiola kwam, veel beter gaan spelen in de filosofie van Guardiola. Fernandinho, Sterling, David Silva, De Bruyne, Aguero, Delph en Otamendi zijn duidelijk veel beter geworden onder Guardiola dan dat ze waren onder Pellegrini of Manchini.

14 november 2018 om 16:33

Thanks voor je reactie Zermatt, en ik ben het met je eens dat er inderdaad wat oudere jongens rondliepen. Maar het gaat hier niet alleen over de mannen op het veld. Zoals je zegt is dat met veel geld en een goede visie (die hij natuurlijk wel degelijk heeft) wel op te vangen. Maar je moet naar het grote plaatje kijken. Het hele Man City project (love it or hate it) naderde voltooing. Kijk alleen al naar de Etihad Academy die in '15 werd opgeleverd. Da's toch lekker binnenkomen als nieuwe trainer. Pep's timing was voortreffelijk. Het ziet er naar uit dat het eerste gedeelte van je reactie is weggevallen, gezien het feit dat je alleen over City praat? Zoals ikzelf al aangaf is dat inderdaad het hoogtepunt uit Pep's carriere. Ben stiekem benieuwd wat je over Barca en Bayern te zeggen hebt.

14 november 2018 om 15:59

Praten over onweerlegbare feiten en dan beginnen met de aanname dat het Barcelona van Pep net zo goed was geweest zonder hem. Topclubs coachen de weg van de minste weerstand noemen is ook zo'n kromme aanname. Mooi lang verhaal. Maar gebaseerd op jouw kromme, puur subjectieve aannames.

14 november 2018 om 18:22

@VAraan
Na het lezen van jou stuk wens ik op enkele punten inhoudelijk in te gaan. Alvorens dit te doen wens ik hier eerst wel twee punten vast te leggen. Eerst, naar mijn mening zijn het beide uitmuntende trainers (ik neem even karaktereigenschappen en hoe ze overkomen niet mee), en denk dat ze beide met kop en schouders boven de rest uitsteken. Ten tweede, ze zijn goed maar niet in dezelfde categorie.

In het voetbal kunnen wij allemaal heel makkelijk zeggen dat je een verdediger/of keeper niet zo makkelijk met een spits of een keeper kunt vergelijken. Een verdediger wordt beoordeeld op zijn verdedigende kwaliteiten en de spits op zijn aanvallende. Ook voor trainers geldt dit.

Mourinho is een andere trainer dan Pep. Ze vragen beide het maximale van hun spelers. Maar de een uitgaande van een goede organisatie en reactief voetbal, terwijl de ander zijn wil op de tegenstander wenst op te leggen en pro-actief voetbal speelt. Is het ene soort voetbal beter dan de andere? Neen, en beide hebben het allerhoogste niveau binnen hun spelvorm weten te bereiken.

Het voetbal die Pep speelt vereist andere kwaliteiten dan die van Mou. Ook mentaal. En beide trainers weten hun spelers te raken en te inspireren om vol voor hen te strijden.

Ik deel jouw mening absoluut niet dat Pep makkelijk is ingestapt bij Barca of bij Bayern. Barca had het jaren heel. Moeilijk. Rijkaard en Ten Cate hadden uitmuntend werk verricht, maar nimmer het niveau gehaald die onder Pep is gehaald. En daar ligt de kwaliteit van Pep. Veel trainers kunnen uit spelers die normaal een 5-7 scoren een 6-8 scoren. Het is heel wat wanneer spelers constant rond de 8 kunnen scoren. Maar Pep weet spelers die op een 7-8 zitten tot een 9 of hoger te laten functioneren. Dat is een kwaliteit die niet veel trainers bij spelers kunnen realiseren. Je moet dan veel meer details kennen, veel meer visie hebben, veel inspirerender zijn, en spelers weet mee te krijgen in jouw verhaal. Wat Pep qua voetbal heeft gespeeld bij alle 3 de clubs die hij heeft getraind, heeft geen enkele trainer op dat niveau gedaan. Niemand. Het gaat nu even niet om prijzen. Maar het kwaliteit van het voetbal onder Pep is door geen enkele trainer die balbezit predikt benaderd. Dat lag zeker niet alleen aan de spelers. Want Ancelotti kon met Bayern niets klaar spelen na Pep. En Ancelotti is een zwaargewicht. Men dacht toen ook, Ancelotti krijgt alles op een presenteerblaadje. Maar zo werkt het niet. Bij Barca kreeg Pep ook een team dat verzadigd was. Zie het Real van nu. Er waren grote mentaliteitsproblemen binnen het elftal. Waar CR nu wegging, moesten Ronnie, Deco en eigenlijk ook Eto'o ook weg. Pep begon opnieuw. Haalde vaste waarde Toure eruit. Zette daar doodleuk Busquets. Hij heeft ook veel fout gedaan. Zeker op transfergebied wat geblunderd. Maar het voetbal, dat niveau, die constante 9+, dat is niet iets dat een team zonder coach even doet. Pep wist het elftal hongerig en bescheiden te houden. Ego aan de kant zetten en continu in dienst van elkaar en het elftal blijven spelen. Vol geloven in de opties op balbezit en het inpassen van jeugdspelers op het hoogste niveau. Want wat heeft hij veel middelmaat halve finales Champions League laten spelen. Spelers als Cuenca.

Men hoeft niet de prestaties van Mourinho groot te praten door de prestaties van Pep klein te maken. Beide hebben uitmuntende prestaties geleverd. Mourinho met Porto schitterende prestatie. Maar die spelers bleken later stuk voor stuk wereldtop te zijn. Het waren geen koekenbakkers. Een deel van die selectie heeft Mourinho meegenomen naar Chelsea. Dat waren geen onbekenden meer. En Chelsea.. Mourinho stapte in, na een jaar waarin Chelsea gewoon halve finale CL had gehaald. Dus zo slecht was Chelsea niet. Ranieri had topwerk geleverd. En Mourinho heeft het nog meer naar een hoger niveau opgetild. Overigens ook geen CL gewonnen. Dat deed gelegenheidstrainer Grant.

Dan Pep en City. Mancini, zijn werk was echt niet grootesk. Zijn voetbal ook niet. Hij mocht veel uitgeven. Maar toch de PL gewonnen. Pellegrini wilde meer voetbal, deed op voorhand redelijk goede aankopen, maar achteraf kwam er niet veel van terecht. City speelde wel meer goede wedstrijden, won nog eens de Pl, maar het was nog te wisselvallig en zeker in de CL nog te kleurloos. City haalt inmiddels een vrij constant hoog niveau. Met spelers en een spelvorm die voor een groot deel aan Pep toe te schrijven zijn.

Het is daarom geen feit dat Pep the easy way kiest. Pep is geen degradatievoetbaltrainer. Hij speelt het moeilijkste voetbal, dat veel initiatief en creativiteit vereist. Maar ook veel discipline. City die jarenlang veel defensieve problemen heeft, lijkt daar lamgzaamaan afscheid van te nemen. En dat met aanvallend voetbal door goed vroeg te jagen. Dat heeft Mancini ze niet geleerd, noch Pelle. Men mag dit niet bagateliseren.

16 november 2018 om 14:54

Wow. Dat is nog eens een reactie. En over het algemeen kan ik er alleen maar voor buigen. En je hebt gelijk, ik ben wellicht te makkelijk omgegaan met profileren van Pep's prestaties, en inderdaad mag niets van dat gebagatiliseerd worden.

Maar toch bekruipt me het gevoel dat je net iets te ver "inzoomt" en de aandacht voornamelijk spitst op Pep's daadwerkelijke kwaliteiten als (veld)trainer. En die staan buiten kijf. Het voetval is met regelmaat adembenemend. Maar wanneer je uitzoomt en je kijkt naar de structuur die er omheen is gebouwd haalt dat in mijn ogen simpelweg de glans er een beetje af. Ja, Barca had het moeilijk. maar feit is dat er een Xavi, Iniesta, Messi, Busquets etc. etc. rondliepen en je wellicht de meest beroemde academy ter wereld tot je beschikking hebt. Dat maakt de zaken toch wel een stukje (lees: heel veel) makkelijker.

Mancini en Pellegrini hebben inderdaad geen invloed gehad op de huidig speelstijl van Man City, maar hebben blijkbaar wel voldoende invloed gehad om een aantal absolute sleutelspelers aan boord te houden. Spelers die Pep elke keer weer het veld instuurd. En toen Pep bij Man City terecht kwam was het project al zo ver dat de ultra moderne Etihad Academy opgeleverd werd. Heb je dat ding weleens gezien? Mijn hemel, daar kunnen sommige clubs alleen maar van dromen. Dus ja, zijn visie is uniek, en hij drukt duidelijk zijn stempel op menig aspect van de club. Maar feit is dat de clubs die hij kiest, en dan met name de momenten waarop hij de clubs kiest, dusdanig in zijn voordeel werken dat alle instrumenten die benodigd zijn prachtig voor hem uitgestald liggen. En ik zou nou juist zo graag Pep een keer bij een club zien waar die instrumenten nog niet beschikbaar zijn of lange tijd geleden verloren zijn gegaan. En met instrumenten bedoel ik spelers, faciliteiten, jeugdacademies, en niet te vergeten geld. Heel veel geld.

Nogmaals dank voor je reactie.

Ben zelf geen fan van de man Pep, maar hin is de eerste die alle lof aan Johan zou geven. Daar heeft hij alles van geleerd. Mourinho is echt indrukwekkend als coach, maar bij United lijkt t niet te lukken. Het is in mijn ogen niet alleen maar het coaching gedeelte maar ook hoe de spelers leven in een speelstijl. Dat jongens zoals Matic en Fellaini verdedigend spelen fijn vinden zullen jongens zoals martial lindgard rashford en aamchez walgen van constant terug moeten trekken de back achterna. In de speelstijl van pep is voetballen veel lekkerder

14 november 2018 om 17:44

Volledig mee eens, Pep zit ook in een goede flow en Mourinho zit in de hoek waar de klappen vallen, helpt ook niet mee, net zoals zijn caracter op dit soort momenten, werkt tegen hem en ik vindt Mourinho juist heel mooi omdat ie zo een sterk caracter heeft en ook hoe die is, wel is het zo dat wanneer het minder gaat je het zwaarder krijgt en volledig wordt afgebrand. Just the rules of the game

Als je naar het spelbeeld kijkt en de tactische verbeteringen/aankopen in het team invoeren doet Guardiola het natuurlijk gewoon dik beter. Mourinho zit al sinds Real in een neerwaartse spiraal. Hij is nu meer the Spiral one. (zoals ze dat bij Jersey Shore noemen als ze helemaal naar de...gaan)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren