Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grandioos optreden Özil tegen hulpeloze Bulgaren, PSG ook succesvol

Laatste update:

Arsenal en Paris Saint-Germain hebben een voorschot genomen op plaatsing voor de achtste finales van de Champions League. De favorieten van Groep A deden woensdag allebei wat ze moesten doen: Arsenal was mede dankzij een hattrick van Mesut Özil veel te sterk voor Ludogorets (6-0), terwijl PSG met 3-0 van FC Basel won. Zowel Arsenal als PSG heeft zeven punten verzameld; de groepsgenoten hebben er ieder pas één.

/

Arsenal - Ludogorets 6-0
Arsenal zag de komst van Virgil Misidjan en consorten met vertrouwen tegemoet, na acht zeges en twee remises in de laatste tien duels. Het team van Arsène Wenger had de touwtjes al gauw in handen en kreeg kansen via Theo Walcott en Alexis Sánchez. De Chileen was niet succesvol bij zijn eerste poging, maar maakte dat een minuut later meer dan goed. Alexis werd gelanceerd door Alex Oxlade-Chamberlain, kapte zijn tegenstander uit in het zestienmetergebied en plaatste de bal met een prachtig lobje achter keeper Vladislav Stoyanov. De aanvaller continueerde daarmee zijn indrukwekkende staat van dienst namens Arsenal in de Champions League: Alexis was direct betrokken bij twaalf van de dertien goals in het miljardenbal sinds zijn komst. Misidjan was echter niet gekomen voor een nederlaag en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker: driemaal vond hij David Ospina op zijn pad.

Niettemin was het Arsenal dat opnieuw toesloeg. Özil zag zijn teamgenoot vrijstaan voor het strafschopgebied en verstuurde een prachtige pass. Walcott nam aan en had de tijd en ruimte voor een fraaie uithaal in de bovenhoek: 2-0. Direct na rust maakte Oxlade-Chamberlain een einde aan de laatste illusies van de Bulgaren. Ludogorets werkte een voorzet van Kieran Gibbs weg, maar stelde the Ox daarmee onbedoeld in staat om er 3-0 van te maken. Na een briljante ingreep van Laurent Koscielny kon Santi Cazorla een heerlijke stiftbal versturen richting Özil, die op het doel afstormde en bekeken afrondde. De 5-0 en 6-0 kwamen er ook nog, allebei via de uitblinkende Duitser.

/

Paris Saint-Germain - FC Basel 3-0
Het strijdplan van Basel-trainer Urs Fischer was helder: terugzakken, PSG het spel laten maken en zo lang mogelijk de nul houden. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat Michael Lang namens de bezoekers op de lat kopte. De defensieve tactiek wierp aanvankelijk zijn vruchten af, want de Fransen misten creativiteit en hadden het moeilijk om door de Zwitserse defensie te breken. In minuut veertig lukte dat toch. Een strakke voorzet van Blaise Matuidi belandde met wat geluk voor de voeten van Ángel Di María, die snoeihard uithaalde en zijn eerste Champions League-goal in bijna een jaar maakte. Lucas Moura maakte er na ruim een uur 2-0 van en PSG had in het restant weinig moeite om die voorsprong te verdedigen. Sterker nog: Edinson Cavani deed er in blessuretijd vanaf elf meter nog een schepje bovenop.

Wie eindigt hoger in de poule?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het afmaken van Ozil bij zijn tweede goal, via de grond zodat de keeper er nooit bij kan, dat is voor mij van wereldklasse. Heerlijke wedstrijd.

19 oktober 2016 om 22:44

En dan hoorde je in het verleden lui hier op VZ zeggen dat Ozil overschat was.. die vent ademt voetbal man, echt een wereldklasse speler

19 oktober 2016 om 22:55

Özil is een topspeler, maar hij doet het hier tegen het bescheiden Ludogorets en niet tegen een club als Barcelona, Real, Juventus, Bayern, Atlético, etc.... hij is wel klasse, dat is een feit.

19 oktober 2016 om 23:05

@KidonCoke. Maar die kritiek is ook onzin. Özil heeft bij Real tegen Barcelona gescoord en meerdere assists gegeven, Ozil heeft met Arsenal tegen Bayern gescoord. Özil heeft zelf gescoord tegen United en Liverpool, assists gegeven tegen Chelsea, City en Spurs. Dus hij is absoluut beslissend in topwedstrijden.

19 oktober 2016 om 23:05

Achterhaald much? Dat kan je nu puur zeggen omdát hij uitblinkt tegen een kleine tegenstander. Tegen Chelsea was hij ook geweldig. Kan mij de wedstrijden tegen Bayern herinneren, waarin hij ook zeker prima speelde.

Een beetje zelfde type reactie als zeggen dat hij weinig werk verricht.

20 oktober 2016 om 10:58

Ronaldo scoort altijd tegen die kleine clubs in de grote wedstrijden staat hij er vaak ook minder dus

20 oktober 2016 om 18:49

Speelt wel vaak zaadwedstrijden tegen Chelsea, Liverpool, Man Utd... We weten allemaal hoe goed hij is maar die kritiek is niet verzonnen of zo.

19 oktober 2016 om 22:46

Özil is ook gewoon pure wereldklasse. Knijp nog elke dag in me handjes dat hij nu in het Arsenal tenue speelt, in mijn ogen de beste nummer 10 ter wereld.

19 oktober 2016 om 22:46

Oezil is Oezil.. Alles lijkt zo makkelijk voor hem.
Maar soms erger ik mij wel aan hem. Niet lang geleden werkte hij heel hard op het veld, nu zie je hem maar wandelen en laat andere het werk doen. Doet hij dit om energie te besparen om de 90min vol te houden? Zolang hij maar assists maakt en scoort mogen we niet klagen eigenlijk.

19 oktober 2016 om 22:52

Denk dat hij een andere rol heeft gekregen van Wenger

19 oktober 2016 om 23:21

Dat komt waaarschijnlijk doordat hij nu echt een blok achter zich heeft met Xhaka en Coq. Normaliter speelde hij met Wilshere/Ramsey en Cazorla die allen ook vrij aanvallend zijn.

19 oktober 2016 om 23:31

Hij speelt niet met Xhaka en Coq achter hem en hij speelde bijna nooit met Wilshere/ramsey en Cazorla achter hem.

19 oktober 2016 om 23:49

In de 80e minuut trekt hij een sprint van de 16 vd tegenstander terug naar zijn eigen 16. Dat hij niet hard werkt is echt pure schijn, zoals het altijd al geweest is. Zodra hij een paar wedstrijden niet bepalend is komt die kritiek, totaal onterecht.

19 oktober 2016 om 23:03

Ik dacht eerst altijd dat het geluk was, maar hij schiet bijna elke volley er zo is als het kan. Enorm slim. Geweldenaar.

Mesut Ozil, jij absolute magiër, wij Arsenal-fans houden van u.

19 oktober 2016 om 22:50

Wij voetbal fans ook.

Het doet mij een grote eer dat een topper als Mesut een Fenerbahce supporter is.

Coq zijn prestatie vandaag mag zeker niet genegeerd worden!!
Makkelijke wedstrijd voor Arsenal.. op naar de volgende.
Respect voor Ospina. Bij ieder andere ploeg staat hij gewoon in basis. Hopelijk blijft hij bij Arsenal.

Haha nooit gehad dat ik het zou meemaken. Ozil die een hattrick maakt. Af en toe erg ik me aan hem omdat hij niet vaker schiet en dan dit. Verder mooie voetbalavond voor de Arsenal fans. Ludogorets waren een paar keer gevaarlijk in beide helft maar arsenal had de wedstrijd verder onder controle. Mooie overwinning

Wat mij nog meer verrast dan de hattrick van Ozil, iets wat al zeldzaam is, is de vorm van Walcott. Gewoon 8 goals in 10 wedstrijden dit seizoen. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die hun visie over hem moeten herzien, net zoals ik zelf.

Het was natuurlijk "maar" Ludogorets, een club die denk ik vergelijkbaar is qua niveau met een gemiddeld team uit de Championship, maar alsnog geen enkele fout gemaakt.

De komende drie wedstrijden nog 7 punten pakken en we zijn sowieso groepswinnaar, want ik zie PSG tegen Basel en tegen Ludogorets geen punten meer laten liggen.

19 oktober 2016 om 22:55

Je hebt gelijk man. Walcott is echt in vorm, niet normaal. Normaal heb ik bij hem het idee dat hij het alleen kan als zijn contract bijna afloopt maar hij laat het nu ook zien. Hopelijk houdt hij het vast. En Le Coq speelde goed.

19 oktober 2016 om 23:01

Le Coq krijgt geen aandacht die hij verdiend voor zijn prestatie van vandaag. Zonder hem had Ludo wel gescoord, daar ben ik heel zeker van.

Samen met Kante behoren zij bij beste in hun positie van premier league.

19 oktober 2016 om 22:58

Dit is de Walcott waar we jarenlang op gewacht hebben. Hopelijk blijft hij deze vorm behouden.
Dat engeland hem niet opgeroepen heeft voor EK heeft hem alleen maar gemotiveerd, sterker en volwassener gemaakt. Nu kunnen ze hem toch niet meer negeren.

19 oktober 2016 om 22:58

Denk dat Ludogorets niet slechter is dan een Bournemouth etc. Maar goed, maakt niet zoveel uit.

Walcott doet het idd geweldig. Hoewel het voetballend nooit een Sanchez zal worden, scoort hij wel erg veel en hij is enorm dreigend. Hopen dat hij dit vast kan houden. Nog even en ik stel mijn mening ook bij.

19 oktober 2016 om 23:00

Ik denk dat je Ludogoretz onderschat. Het is "maar" een Bulgaarse ploeg, maar wel eentje die zou kunnen winnen van een paar ploegen in de Premier League. We hebben het hier wel over Arsenal he. Als jullie gas geven, dan is het haast onmogelijk om wat terug te doen voor menig Europese ploegen.

20 oktober 2016 om 00:04

Walcott heeft 10 jaar de kans gehad om wat te laten zien. Nu doet hij het even goed en mensen moet hun visie herzien? Laten wij maar pas onze visie aanpassen als hij het hele jaar top speelt goed? Of de komende twee jaar eventueel.

Nu ben je helemaal verliefd op hem maar straks speelt hij weer wedstrijden lang ruk en klaag je weer. Even afwachten nog...

Niet te vergeten hoe ongelofelijk goed coquelin heeft gespeeld. Kante van arsenal

19 oktober 2016 om 23:16

Hahaha Kante van Arsenal. Coq doet dit al wat langer dan Kante hoor.

19 oktober 2016 om 23:42

@Cocoafc. Nou niet echt verschrikkelijk veel langer dan Kante he.. Feitelijk verschillen ze qua PL maar een half jaartje, dus zo heel overdreven veel langer doet Coq het niet al. Het is in mijn ogen gewoon een treffende vergelijking hoor. Coq en Kante zijn op hun positie de twee beste spelers van de PL.

Geweldige prestatie. Misschien wat geflatteerd in mijn ogen, maar dat maakt niet uit. Ludogoretz kwam soms even dichtbij, maar Ospina greep 2x geweldig in en dat was het eigenlijk. Ik had laatst ook kritiek op Arsenal dat ze niet eens een monsterscore neerzetten, maar vandaag doen ze dat. Ozil 3x, ongelooflijk. Ox 1x, heeft hij nodig en Perez met 2 mooie assists op Ozil.

Man of the match is voor mij Coquelin. Man wat een geweldenaar! Tja en Ozil natuurlijk.

19 oktober 2016 om 23:09

Volledig met je eens!
Weet nog dat Arsenal serieuze keeper problemen had.. Toen moesten we het doen met keepers als Almunia, Fabianski, en Szczęsny.
Nu lopen er gewoon 2 wereld keepers. Wat een luxe!

Voor mij is Coq ook Motm. Helaas wordt er niet veel gezegd over zijn prestatie. Xhaka zal toch wel een niveautje hoger moeten spelen als hij Coq op bank wil behouden.

19 oktober 2016 om 23:18

Coq op de bank wilt houden? Hij heeft hem er nooit uitgespeeld. Als Coq fit is speelt hij en dat moet naar mijn mening ook. Vanaf dag 1 een no brainer voor de eerste elf. Was bang dat Xhaka zou "moeten" spelen vanwege zijn prijskaartje, maar een Coq als deze speel je er niet uit. Speelt zelfs nog wat niveautjes hoger sinds de komst van Xhaka.

19 oktober 2016 om 23:45

Het hoeft ook niet alleen maar Xhaka of Coq te zijn he. De aankoop van Xhaka zorgt er juist voor dat je opties hebt. Tegen City kun je bijvoorbeeld prima met Xhaka en Coq spelen voor meer defensieve zekerheid. En dan heb je ook nog Elneny en Ramsey die je erin kunt zetten. Oftewel: opties genoeg. Ik hoop alleen met heel mijn hart dat Wenger niet per se Ramsey weer wil laten spelen, want hij past op dit moment gewoon totaal niet in het elftal.

20 oktober 2016 om 12:53

Idd twee geweldige keepers!

Zoals de heren hierboven al zeiden, heeft Xhaka Coq niet op de bank gehouden. Coq staat er altijd in neem ik aan, zeker na vanavond weer. Het mooie is dat je bv Xhaka erin kan brengen als je iets moet forceren, of juist andersom.

Spelers als Özil heb toch hun eigen klasse en vooral flair.
Het zijn spelers die het voetbal toch net dat extra glans kunnen geven. Dat zelfde heb ik ook altijd met James Rodriquez die ik een klasse speler vindt.

Over pech gesproken: Basel heeft gewoon 3 keer het aluminium geraakt. Dat is gewoon echt botte pech.

Een cheeky goal van Sanchez, Theo in vorm en een raket afgevuurd op het doel van Ludogorets, Chambo die aan zijn vertrouwen werkt en Coquelin die een beestachtig goede wedstrijd speelde. Mooier kan het bijna niet toch? Oh jawel hoor, Mesut die effe een hattrick scoort. Lekkere wedstrijd hoor, ondanks Mesut's hattrick is Coquelin voor mij de MOTM. Hij gaat gewoon door met waar hij mee bezig was voor zijn blessure en dat is: het veld schoonvegen voor zijn teamgenoten. Wat een tank is die gozer man.

Als Arsenal zo speelt als het vanavond deed is het een sieraad voor het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren