Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Genee heeft nieuwtje: Peter Bosz schijnbaar toch weer in beeld bij Ajax

Laatste update:

Peter Bosz is opnieuw in beeld bij Ajax, zo weet Wilfred Genee maandag te melden in Veronica Offside. Volgens de presentator zoekt de clubleiding een permanente opvolger van John Heitinga, die in dat geval mag aanblijven als assistent-coach. De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat zei onlangs nog dat Heitinga op poleposition lag voor de functie van hoofdtrainer volgend seizoen, maar de kaarten lijken inmiddels anders te liggen in Amsterdam.

"Nu schijnt toch Peter Bosz weer in beeld te zijn, begrijp ik. En dat hij (Heitinga, red.) dan eventueel weer de assistent zou worden", doet Genee maandagavond uit de doeken in de voetbaltalkshow. "Zou je dat kunnen opbrengen, als je er zelf een tijdje aan hebt mogen ruiken?", zo vraagt de presentator aan de analisten. "Dat is lastig, ik weet niet hoe hij denkt", antwoordt Wesley Sneijder. "Ik had het niet gedaan. Maar John voelt zich daar wel goed, dus je kunt ook zoiets hebben van: ik ga weer een stapje terug. Het zou niet gek zijn, ik zou het ook wel begrijpen."

Sneijder zou een dergelijke constructie niet accepteren als hij in Heitinga's schoenen zou staan. "Het is toch een degradatie. Maar ze kunnen ook zomaar zeggen: 'Ga maar weer terug naar Jong Ajax.'" De voormalig middenvelder ziet nog meer nadelen voor Heitinga, mocht hij weer assistent worden. "Straks wordt de nieuwe trainer na een halfjaar ontslagen en dan schuift hij weer door en is hij weer interim-trainer. Dan kan het ook heel snel klaar zijn. Met het materiaal dat hij nu had heeft hij vrij weinig fout kunnen doen."

"Hij heeft wel alle cruciale duels verloren en is geen tweede geworden. Niet Europees doorgegaan en niet de beker gewonnen. Maar wel met het materiaal dat hij in zijn schoot kreeg geworpen." In de optiek van Sneijder is Heitinga veel te weinig gesteund door de Ajax-leiding. "Dat blijf ik zeggen, want we moeten ook niet met zijn allen Heitinga afvallen. Zonder steun van Ajax, zonder enkele steun. Ze hebben die jongen gewoon laten vallen."

Reactie Heitinga
Heitinga ging zondag na de 3-1 nederlaag tegen FC Twente in op zijn eventuele aanblijven als hoofdtrainer. "Ik denk dat er de aankomende week wel duidelijkheid gaat komen. Ik weet nog niet hoe het nu verdergaat, en dat heb ik al vaker gezegd. Voor de mensen die mij kennen: als ik informatie zou kunnen delen, dan zou ik dat doen. Ik kan op dit moment niet meer vertellen dan dat ik jou vertel en ik ga ervan uit dat er in de aankomende week duidelijkheid komt", zo klonk het in gesprek met Pascal Kamperman van ESPN.

Moet Ajax voor Peter Bosz kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van der Sar zou zich hiermee nog meer belachelijk maken, voor zover dat nog kan. Hiermee zou de club opnieuw aangeven totaal geen consequent beleid te kunnen voeren. Hilarisch, als het niet sneu zou zijn.

29 mei 2023 om 22:01

Wat zou hier belachelijk aan zijn? Van de Sar heeft allang laten weten dat hij makkelijk over het verleden heen kan stappen. Verder is hij slechts directeur, de TD draagt de trainer voor en de directie bespreekt het.

Ik zie echt niet in waarom dit niet consequent zou zijn? het seizoen zit erop, nu volgt de evaluatie van Heitinga en gaat Ajax zeer waarschijnlijk een nieuwe trainer aanstellen.

29 mei 2023 om 22:03

Als Van der Sar makkelijk over het verleden heen kan stappen, zou Bosz al trainer van Ajax zijn nu.

Misschien moet je de berichtgeving van de laatste tijd nog eens nalezen om te zien dat dit niet consequent is.

29 mei 2023 om 22:11

Nu? Je gaat Heitinga, die instapte toen Ajax hem nodig had, niet vlak voor het einde ontslaan.

Verder geldt dat Bosz dat geeneens zou doen want dan kan je jezelf compleet afbranden terwijl je totaal geen tijd hebt om je eigen ideeën over voetbal erin te slijpen.

De nieuwe trainer kan nu zelf de hele voorbereiding doen, het elftal naar zijn hand zetten en heeft inspraak in de aankopen.

29 mei 2023 om 22:18

Kerel, alsof vd Sar daarover gaat haha.. Zowel Edwin als Peter hebben aangegeven dat het geen issue hoeft te zijn, daarnaast de nieuwe TD de tijd en zou deze werk nieuws moeten komen. Op dit moment lekt et alleen helaas niks uit he, zal je toch effe geduld moeten hebben!

29 mei 2023 om 22:26

Allereerst: waar staat geschreven dat je consequent moet zijn? Je kunt toch je opties verkennen, de situatie keer op keer beoordelen en dan kan het zo zijn dat Bosz aanstellen eerst niet zo logisch was, en later toch wel.

29 mei 2023 om 22:02

Jij hoopt gewoon van niet, dat merk ik aan heel je reactie. Ik zou het juist heel sterk vinden als vd Sar z’n trots opzij zou zetten en de juiste keuze zou maken om Bosz aan te stellen.

29 mei 2023 om 22:09

@Ajax-Nac,

Bosz is dus verre van de juiste keuze. Bij Dortmund ontslagen na 163 dagen en een 7e plek. Bij Lyon na 13 maanden, vijf opeen volgende verlies partijen en midden moot. Bij Leverkussen in de beker verloren van een 4e klasser.

Bij Maccabi geen prijzen gepakt, bij Ajax in de beker tegen Cambuur naar huis in de 8ste finales en over twee wedstrijden verloren van FK Rostov met 5-2 in voor ronde CL..

Afgelopen vijf trainer functies allemaal negstief

En als laatste, bij Ajax in de competitie behaalde hij minder punten, minder doelpunten voor en meer doelpunten tegen dan nota bene Frank de Boer een jaar eerder.

29 mei 2023 om 22:21

Ga je serieus Rostov erbij halen. Je weet dat zijn spel tijd nodig heeft om erin geslepen te worden en dat dat niet meteen resultaat oplevert en dan ga je over Rostov beginnen? Finale Europees toernooi. Ga ja dat ook noemen of alleen de negatieve dingen bij clubs waar je buiten Ajax helemaal niets mee kan winnen. En meer doelpunten tegen dan tikkie breed tikkie terug Frank de boer is niet zo moeilijk hè?

29 mei 2023 om 22:23

@Soccerfan,

Dus we gaan een trainer aanstellen die 7 jaar geleden met meer geluk dan wijsheid een EL finale heeft gehaald (en tactisch overklast werd) terwijl elke trainers klus daarna een fiasco is geworden?

Dan kunnen we net zo goed Frank de Boer terug halen, die werd tenminste vier keer kampioen.

Ik benoem niet alleen de negatieve dingen, het feit wil dat de EL finale van Bosz het enige positieve is sinds hij bij Maccabi begon tot nu.. Dat zijn feite …

29 mei 2023 om 22:32

@soccerfan_1

Heeft het niet te maken dat Bosz het begin van succes was bij Ajax? Dat iedereen daaraan veel hecht? EL finale gehaald, sanchez voor mooie prijs verkocht.

Ik vind het wel lastig schatten met Bosz. Lyon had echt veel geduld met hem en toch kreeg hij het niet zo ver. Zijn 1e seizoen was net niet (toch spraken ze vertrouwen uit) en 2e seizoen lag hij dan er ook snel uit vanwege resultaten.

29 mei 2023 om 22:37

@Mr_Knowledge,

Zou het niet zo zijn dat als Peter Bosz echt zo een goede trainer was er wel meer clubs zouden komen van internationale “klasse” die vergelijkbaar of hoger aangeslagen worden dan Ajax/PSV..?

In Duitsland en in Frankrijk hoeft niemand hem meer. In Engeland gaat geen enkele club aan zijn talrijk beginnen. Dus dan moet je aan Spanje en/of Italië gaan denken.. maar ook daar hoor je geen enkel gerucht over.

Laat Ajax het nog eens proberen bij Gallardo bijvoorbeeld, een echte club coach met oog voor de jeugd, passie en een mooie spel opvatting. Loyaal en voldoende ervaring.

29 mei 2023 om 22:39

Ik wil het wel opnemen voor Bosz, als hij niet de aanpassingstijd nodig had na De Boer (dat heeft Ajax al zeker 5 punten gekost) en het dubbele programma had gedraaid dan had Ajax meer dan die 81 punten gehaald.

Bosz had ook zeker mindere kanten, maar hij zorgde wel voor een fatsoenlijk plan A. Dat heb ik bij Schreuder gemist, bij Heitinga bestond dat uit een soort Atletico Ajax in topduels waar ik ook droevig van werd en ook niet het gewenste resultaat bracht.

Nog meer positieve kanten? Bosz gaf veel jeugd de kans dat seizoen. Hij werkte met beperkingen op het budget (vooral qua salaris).

Maar ik hoor dan wel graag wie (als het Bosz niet moet worden) het dan wel moet worden. Zonder het lijstje onrealistische namen en met de voor en nadelen op een rijtje. Het idee dat er een perfecte trainer zonder nadelen bestaat is namelijk niet realistisch.

Ik zou Bosz graag de kans zien krijgen.


29 mei 2023 om 22:39

Zo denk ik er inderdaad ook over wat betreft Ajax. Peter Bosz heeft toch een soort revolutie ontketend waardoor Ajax uiteindelijk weer aanhaakte bij de Europese subtop. Deze is alleen te ver doorgeslagen.

29 mei 2023 om 22:44

@ D-Bergkamp

Daar ben ik het ook met je eens. Daarom vroeg ik mij af, misschien zijn de Ajacieden gehecht aan het goede moment. Hij had toch finale gehaald en daarna heeft iedereen wel gezien. Financiële succes en ook sportieve succes kwamen daarna.

Persoonlijk vraag ik mij idd af, hij is al tijdje werkloos. Niemand heeft hem blijkbaar gepolst behalve Twente. Hoe goed is hij nu echt geworden als Coach.

29 mei 2023 om 22:47

@ D-Bergkamp:

Ik ben zeker geen groot voorstander van Bosz en ik heb liever dat Ajax in het buitenland kijkt (iraola, Postecoglou, Hütter), maar jij bent in je reacties over Bosz behoorlijk selectief.

* Dortmund en Lyon gefaald: eens. Bij Leverkusen heeft hij het gewoon goed gedaan. In zijn eerste halve seizoen vanaf de negende plaats naar CL-kwalificatie gewerkt, in 2019/20 vijfde met een recordaantal punten voor een nummer 5 van de Bundesliga en halverwege 2020/21 gewoon bovenaan. Daarna raakten drie leidende spelers geblesseerd en donderde het als een kaartenhuis in elkaar, met ontslag tot gevolg. Maar na Jupp Heynckes (2010) is elke trainer daar ontslagen, terwijl de periode 2010-2023 niet per se als een rampzalige periode uit de clubgeschiedenis de boeken in zal gaan

* Ik heb me niet echt verdiept in Maccabi en puur op basis van resultaten kun je trainers niet beoordelen, dus ik onthoud me van commentaar daarop

* In de beker tegen Cambuur had Bosz misschien geen B-elftal op moeten stellen, al kan ik ergens wel begrijpen dat hij daar na de prima prestaties van dat B-elftal tegen Panathinaikos en Standard in de poule op vertrouwde. Overigens vind ik prestaties in de beker niet echt veel zeggen over de daadwerkelijke kwaliteiten van een trainer. Of vind je Erwin van de Looi en Henk Fraser betere trainers dan Peter Bosz omdat zij wél de KNVB-beker hebben gewonnen?

* Verloren van Rostov, tsja. Dat is een vrij logisch gevolg van een nieuwe trainer met een totaal andere stijl dan Frank de Boer (veel hogere defensieve lijn, vijfsecondenregel etc). Dat heeft simpelweg tijd nodig. Jürgen Klopp eindigde in zijn eerste seizoen als trainer van Liverpool op de achtste plaats. Guardiola bij City in 2017 derde op steenworp afstand van Chelsea. Nieuwe trainers hebben tijd nodig, zeker als ze qua profiel significant afwijken van hun voorganger.

* Minder punten, minder doelpunten, meer doelpunten tegen dan Frank de Boer het jaar ervoor. Ten eerste pak je hierbij het beste seizoen van Frank de Boer qua puntenaantal, wat vrij selectief is. Ten tweede zijn de verschillen te verwaarlozen (81 om 82 punten, 79 om 81 doelpunten voor, 23 om 21 doelpunten tegen).

Ik denk dat er geschiktere opties dan Bosz beschikbaar zijn in het buitenland, maar jouw analyses over Bosz vind ik vrij lachwekkend eigenlijk

29 mei 2023 om 22:50

Ik weet zeker dat Ajax of PSV echt wel uit het buitenland een goede trainer kan halen die meer prijzen heeft gepakt met Bosz. Iemand als Roger Schmidt of Jesse Marsch als voorbeeld even. Zeg niet gelijk dat ze voor deze namen moeten gaan, maar wel voor dat soort profielen. Coaches met een visie die ook prijzen hebben gewonnen

29 mei 2023 om 22:55

@Adviseur,

Mijn reacties zijn bewust geschreven met de negatieve punten, juist omdat teveel mensen daar om heen lopen en alleen over de EL finale praten en zijn voetbal. en niet verder kijken naar de andere clubs en/of prestaties.

Als je het naar van Ajax an sich bekijkt was het niet slecht, maar zeker ook niet goed te noemen. Bij Lyon/Dortmund gefaald. Bij Leverkussen een goed eerste seizoen, gevolgd door een dramatisch vervolg.

Bosz toont aan incidenteel op korte termijn een piek te kunnen creeeren, mits het mee zit, alleen geen stabiele bouwer te zijn en ook verre van een succes coach.

Dus voor mij hoeft hij niet naar Ajax te komen. Ondanks dat ik dankbaar ben voor de EL campagne.

29 mei 2023 om 22:58

@D-Bergkamp. Die EL finale die met meer 'geluk dan wijsheid' werd gehaald was wel de eerste in 15 jaar. Waarbij de staat van het Nederlands voetbal in Europees verband bedroevend was. Ook nog eens met een behoorlijk matig team en jeugd. Vooral de thuiswedstrijden waren genieten geblazen.

Als er goed wordt ingekocht en Bosz kan zijn spel er snel in krijgen dan heb ik er veel vertrouwen in.

29 mei 2023 om 23:08

@D-Bergkamp:

Bij Leverkusen imo de hele periode 2019-2021 ruim voldoende, om de redenen die ik zojuist noemde. En nogmaals mijn punt dat ik prestaties in de competitie veel zwaarder weeg in het beoordelen van een trainer dan prestaties in bekercompetities waarin geluk/willekeur een veel grotere rol spelen. Regelrechte wanprestatie natuurlijk in de beker, maar in datzelfde seizoen werd Bayern München uitgeschakeld door Holstein Kiel. Heeft Hansi Flick dan ook bij Bayern gefaald, ondanks de treble in 2020? Heeft Louis van Gaal gefaald bij Ajax omdat hij in de beker werd uitgeschakeld door Cambuur in 1996?

De kritiekpunten op Bosz in het seizoen 2016-17 die imo terechter waren geweest dan de punten die jij aanhaalt:
* Te weinig aangepast aan de tegenstander. Schalke en Lyon werden in de Arena volledig gedomineerd, maar Weinzierl en Genesio zetten het in de return beter neer en daar had Bosz niet echt een antwoord op.
* Zwakke schotlocaties. Met name Ziyech schoot destijds veel te vaak van buiten de zestien, in plaats van te kiezen voor een steekpass richting de zestien. Dat lijkt mij vrij eenvoudig te coachen en dat liet Bosz na
* Hij hield de wissels niet echt tevreden. Ik was het eens met de beslissingen om Tete, Riedewald, Bazoer etc. naar de bank te verwijzen, maar een Oranje-international als Tete helemaal geen minuten in de Eredivisie laten maken tussen 13 augustus en 19 maart (!!) getuigt niet van sterk people-management.

29 mei 2023 om 23:41

Frank de Boer haalde letterlijk alleen in 1 seizoen meer punten dan Bosz terwijl hij er 5 jaar zat. En hoezo meer geluk dan wijsheid? Ajax was elke keer de betere in de thuiswedstrijd en tegen Lyon uit slecht, maar onverdiend was het niet. Als je niet zag wat hij teweeg bracht bij Ajax dan is dat wel heel bijzonder en je durft het zelfs niet goed te noemen dat jaar.

Nee joh, Dortmund kwam voor een trainer die het oké deed bij Ajax. Logisch. En bij Leverkusen is het nooit drama geweest.

29 mei 2023 om 22:05

Wat is dit voor onzin dan. Van der Sar heeft hier nooit uitspraken over gedaan. En als hij er eerder problemen mee had toont het alleen maar aan dat hij geen rancune heeft. Er is genoeg dat van der Sar verkeerd heeft gedaan, maar wat jij zegt vind ik toch erg onlogisch.

29 mei 2023 om 22:07

Hoe kun je jezelf belachelijk maken door een goede keuze te maken? Van Der Sar heeft Mislintat de vrije hand gegeven in de zoektocht naar een trainer. Als Mislintat dan bij Bosz uitkomt zou Van Der Sar zijn persoonlijke relatie met Bosz geen belemmering mogen zijn.

29 mei 2023 om 22:11

@Gerard Arninkh: Hoezo meer belachelijk maken.
vd Sar heeft al lang aangegeven dat hij met Peter Bosz geen moeit5zou hebben.
Het is ook nooit goed zeg!!
Sar doet echt wel wat goed is voor Ajax en kan over zaken uit verleden heen stappen. Prima toch.

29 mei 2023 om 22:14

O ja, en waarom dan wel niet?? Zou het je misschien niet zo goed uitkomen? Zou prima zet zijn. En meest logische.

29 mei 2023 om 22:48

Perfecte scenario Ajax en van der Sar maakt zich niet belachelijk tegendeel zet de behoefte van de club op 1 en daar gaat het nu om Ajax is echt heel diep gezakt, vertoont slecht spel en er is totaal geen respect naar de hoofdcoach toe want elke speler van Ajax zou een tikkie harder rennen ten eerste voor de club ten tweede voor de plek in het veld en ten derde voor de trainer dat zag ik totaal niet terug bij Schreuder en Heitinga

29 mei 2023 om 23:54

Wil je dan echt met Heitinga verder als hoofdcoach??? Ik wil niet nog een seizoen kijken naar Rulli als spelverdeler. Dus Bosz is een heel logische keus. Vooruit voetballen en ook nog het liefst zo aantrekkelijk mogelijk. Of mag dat niet na een jaar bagger en spelers die zich niet willen inzetten.

30 mei 2023 om 00:24

Hoezo zou dit geen consequent beleid zijn?
Van der Sar/ajax heeft nooit aangegeven dat Bosz niet opnieuw trainer zou kunnen worden.
Het zijn alleen de media geweest die riepen dat Ajax op zoek zou zijn naar een buitenlandse trainer daar hebben nog vd Sar nog Mislintat ooit iets over geroepen.
Het enige wat ze hier zelf over geroepen hebben is
Vd sar: dat John Heitinga het seizoen af mag maken, destijds bij Rondo.
Mislintat: hij (heitinga) ligt op dit moment op pole position, begin April toen hij is TD werd aangesteld

Mislintat is formeel 10 dagen in dienst, het zou, of het nu Bosz, Heitinga of iemand anders wordt, eindelijk weer een keer van goed beleid getuigen dat ze die nieuwe TD over de trainer voor volgend seizoen laten beslissen.

30 mei 2023 om 07:16

Ik snap niet helemaal hoe jouw redenering in elkaar zit…😂

Het zou mij niks verbazen als bosz deze week nog wordt gepresenteerd. Ik vermoed zelfs dat bosz al rond is met Ajax en dat het een kwestie van formaliteiten is. Bosz was duidelijk al bekend met van den boomen bij ziggo sport zatten ze toevallig beide in de uitzending en ik vermoed dat hij ook al stiekem met bosz over volgend seizoen gesproken heeft!! Daarnaast Kan ik mij niet voorstellen dat een speler tekent voor dat hij met de coach van de nieuwe ploeg heeft gesproken!

29 mei 2023 om 22:02

Natuurlijk weet Boomen veel meer dan wij. Maar of het Bosz is of een andere naam, dat is even afwachten.

29 mei 2023 om 22:04

Zit wat in.

Maar ja wil Ajax graag Bosz omdat hij de beste optie is, of pakken wij hem, omdat PSV op hem aast.

Dat zou zonde zijn en gebrek aan visie.

29 mei 2023 om 22:42

Nemen wij Bosz jullie Fabio Silva. Die tattoo boys passen sowieso beter bij Amsterdam 😉

29 mei 2023 om 22:46

Ik denk dat het in de ogen van Mislintat de beste keuze is, en hij carte blanche heeft.

Laten we hopen dat hij weet wat hij doet, tot nu toe heb ik wel vetrouwen in de dingen die ik van hem hoor.

29 mei 2023 om 23:03

Dit dus. Dat Bosz recentelijk iets over Branco zei, en hij nu bij Ajax heeft getekend, kan een 1+1 worden.

Natuurlijk, dit was het plan vanaf het moment dat Mislintat TD werd. Even Heitinga wat moreel geven, maar men wist allang dat Bosz hier zou worden aangesteld.

100% gaan voor Bosz.... gewoon doen...

Genee noemt helemaal nergens een bron en gooit het gewoon op tafel. Ben bang dat het weer gewoon maar een kreet is van Genee. Sinds wanneer heeft hij bronnen binnen Ajax?

30 mei 2023 om 00:25

Alsof er een journalist is die wel zijn bron noemt....

Ik vind de status quo rondom Bosz toch het meest frappant. Er liggen toch wat opties open her en der. Zelfs in Rotterdam leek het even spannend te worden en hij komt toch nergens op pole position. Behalve dat hij bij Ajax blijft rondzingen.

Voor mij is onder Bosz voor het eerst de Europese droom weer in leven gekomen. Ik zou hem graag een tweede periode bij Ajax zien. Ik zie het toch niet zo gebeuren en ben als de dood voor Project Heitinga.

Het gaat een spannend weekje worden

29 mei 2023 om 22:16

@Markovv,

Op basis van prestaties moet geen enkele club in de top hem willen toch? En nee ik praat niet over prijzen pakken. Maar bij zowel Dortmund als Lyon zwaar gefaald. Bij Leverkussen ook ondermaats met als diepte punt een beker uitschakeling tegen een vierde klasser.

En ondanks zijn EL finale met Ajax, in datzelfde jaar tegen Cambuur verloren in 8ste finales beker. Met 5-2 verloren over twee wedstrijden tegen FK Rostov in voor ronde CL. En in de competitie was de score slechter dan Nota Bene Frank de Boer van een seizoen daarvoor.

29 mei 2023 om 22:43

Je bedoelt dat een equivalent van jong Ajax uit de beker vloog. Hij stelde namelijk vooral talenten op in het bekertoernooi. En Rostov was slecht, maar dat was ook nog in de moeizame aanloop fase. Daarna werd het ons bestuur wel duidelijk dat de portemonnee getrokken moest worden en kwam Ziyech.

Bijkomend voordeel voor aankomend seizoen : de kans op een debacle in de voorronde van de CL hebben we dankzij onze geweldige prestaties dit seizoen vakkundig weten te voorkomen.

29 mei 2023 om 22:56

@Adzevedo,

De prestaties van het huidige seizoen moeten los staan van het aanstellen van de trainer. Je moet een trainer aan nemen op basis van getoonde kwaliteiten. En bij Bosz is dat de laatste jaren simpelweg niet positief

30 mei 2023 om 00:36

@adzevedo ik ben ook geen fan van Bosz net als D-Bergkamp en het maakt mij daarin ook niet uit dat hij nergens prijzen pakt, het gaat mij meer om hoe zijn teams zich ontwikkelden.
Het beeld van dat seizoen wordt heel erg bepaald door de twee thuiswedstrijden in de halve en kwartfinales van de El.
Maar ondanks de reputatie van aanvallend voetbal scoorde Ajax helemaal niet zo vaak, minder zelfs dan het beton voetbal van de Boer een jaar eerder terwijl hij in een jaar net zoveel uit gaf aan transfers als de Boer in 4 of 5. Er werden onder Bosz ook regelmatig eigen spelers uitgefloten in de Arena, dat doen ze niet na 1 of 2 mindere wedstrijden al.
Ik had na dat jaar best vertrouwen in een 2e jaar Bosz, omdat het richting het einde van het seizoen, vanaf April of zo, ging lopen (zo lang kregen Schreuder en Keizer bijvoorbeeld niet). Alleen heet Bosz na Ajax nergens laten zien dat als hij ergens langer zit het spel beter en constanter wordt.

Bosz.. hoe komen ze erop!

29 mei 2023 om 22:25

Hoe komen we er af bedoel je

Beter laat dan nooit als dit gerucht waar is.

Ajax mag wel heel snel schakelen anders gaat PSV of een andere gerenomeerde buitenlandse club ermee vandoor. Die Duitser moet doorpakken of anders inpakken.

29 mei 2023 om 22:12

Als het echt Bosz is, dan is er allang gesproken. Anders is het slechts een gerucht. Dat Bosz wel of niet naar Ajax zou gaan, zal echt niet van PSV afhangen.

Snap niet wat mensen zien in deze trainer. Alleen omdat hij aanvallend voetbal speelt? Wordt altijd makkelijk bespeeld door zijn tegenstanders als het er echt om gaat. Het is geen prijzen pakker. Je gaat hier niet mee op vooruit.

29 mei 2023 om 22:18

Hou toch eens op over die prijzen. Waar had hij buiten Ajax prijzen moeten pakken dan? Kampioen met Lyon? Met leverkusen kampioen worden? Praat elkaar toch niet zo na zeg.

29 mei 2023 om 22:22

Inderdaad niet vanzelfsprekend dat je bij dat soort clubs prijzen wint. Aan de andere kant, hij heeft bij Lyon en Dortmund niet alleen geen prijzen gewonnen, hij heeft gewoon keihard gefaald.

29 mei 2023 om 22:22

@Soccerfan,

Als Dortmund kan je toch een poging doen voor de beker of tot de laatste dag strijden voor het kampioenschap. Alleen werd Bosz na 163 dagen en een 7e plek ontslagen.

Als Leverkussen kan je ook een gooi doen naar de beker, maar niet als je verliest van een vierde klasser.

Bij Lyon een gooi doen naar de beker en plek 2, dat is iets anders dan na 13 maanden ontslagen worden na vijf keer verliezen en in de middenmoot staan.

Bij Ajax verloor hij in de 8ste finale van de beker, werd hij geen kampioen en was zijn seizoen slechter dan het seizoen van Frank de Boer een jaar eerder..

Shall I continue?

29 mei 2023 om 22:24

Maccaibi is anders wel een serieuze titelkandidaat in Israël. Heeft Bosz ook niets laten zien

29 mei 2023 om 22:43

Maccabi is een titelkandidaat. Dortmund is een titelkandidaat. Genoeg kansen om te prijzen te winnen. Lyon en Leverkussen zeker niet. Maar daar heeft hij ook te weinig punten behaald. Dus heeft niks met napraten te maken. Bosz is geen topcoach. En als Ajax of PSV hem neemt. Gaan zijn niks klaarspelen.

29 mei 2023 om 22:47

Vergeet je niet één detail in het seizoen van Bosz bij Ajax D-Bergkamp? Staat me nog iets memorabels bij wat je toch echt wel als een (niet tastbare) prestatie van formaat kan zien.

Ik kan mijn vinger me er niet helemaal op leggen, en ik weet ook zeker dat je nooit alleen de negatieve dingen benoemt om zo een gechargeerd oordeel te kunnen vellen, maar ik kan me vaag iets herinneren wat er voor zorgde dat NL-alerts uitgestuurd werden dat men niet meer naar Amsterdam mocht komen omdat er tienduizenden mensen op het Museumplein wilden staan.

29 mei 2023 om 22:58

@Ajaxxlove,

Dus we gaan een trainer aan nemen op basis van 1 succesvolle EL campagne van 7 jaar geleden?

Of kijken we naar al zijn prestaties de afgelopen 7 jaar?

29 mei 2023 om 23:14

Bergkamp, ik vind dat er best nuance mag zijn en benoemd mag worden waarom je Bosz niet de meest geschikte vindt, want smaken verschillen.

De manier waarop je hem dan weer met de meest negatieve feiten komt en doet alsof er helemaal niks aan hem deugt, komt bijna over als een persoonlijke haatcampagne.

29 mei 2023 om 23:59

Nou ja, op 1 punt geëindigd van de kampioen is niet persé slecht. Vooral als je zag dat het seizoen daarna veel slechter was.

30 mei 2023 om 00:46

@ajaxxxlove Bosz verdient terecht de credits voor die EL campagne.
Maar ga dat hele seizoen nou nog eens nalezen en dan alle wedstrijden.
Het grootste deel van het jaar liep het helemaal niet zo goed.
Het beeld wordt met name bepaald door de halve en kwart finales van de EL. Dat ze zich met heel veel pijn en moeite langs Legia Wasaw en FC copenhagen hebben geworsteld lijkt iedereen vergeten. Net als dat er onder Bosz regelmatig eigen spelers werden uitgefloten in de Arena en dat het in de competitie pas ging lopen vanaf April of zo.

Genee heeft helemaal geen nieuwtje. Hij zei, ja wie moeten ze anders nemen denk ik dan. Denk ik. Weer gewoon loze woorden die de wereld in gebracht worden. Genee denkt iets en meteen is het nieuws

Heitinga heeft toch al gezegd dat er duidelijkheid is en dat deze week bekend gemaakt gaat worden. Er is dus helemaal niemand in ineens nu weer in beeld. Het is alleen wachten op de bekendmaking.

29 mei 2023 om 22:29

Laten we hopen dat de situatie die jij schetst het geval is.

Iedereen staart zich blind op dat ene seizoen bij Ajax met de EL finale. Hij is daarna overal ontslagen. In mijn ogen een overschatte trainer. Verder heeft Heitinga in alles bewezen geen hoofdtrainer te zijn of te kunnen worden, waarom zou je hem dan aanhouden als assistent trainer.

29 mei 2023 om 22:26

@ El Fenomeno,

Pfoeh, dat jij het ziet en mijn mede supporters zichzelf blind staren. We zijn het misschien niet (heel) vaak eens maar in dit geval zeker!

29 mei 2023 om 22:31

Blijft gewoon een goede trainer. Was Frank de Boer een goede trainer? Is met Ajax en matig elftal 4 keer kampioen geworden. Buiten Ajax overal gefaald. Ben je dan een goede trainer omdat je bij 1 club kampioen wordt? Iedereen is het volgens mij wel eens dat Frank de Boer een kut coach is. Het heeft niet alleen met de trainer te maken, je moet ook een beetje mazzel hebben met verschillende factoren.

Daarnaast ben ik benieuwd wie jij dan zou aanstellen. Iets afkraken is heel makkelijk, een goede suggestie doen niet.

29 mei 2023 om 22:40

@Freekinho,

Een coach als Gallardo uit Argentinië. Heeft bij River plate iets heel moois neergezet. Loyaal, fanatiek, passie, oog voor jeugd en verzorgd aanvallend voetbal. Heeft dat ook nog eens gekoppeld aan prijzen.

Downside: spreekt geen engels

29 mei 2023 om 23:48

Oké, maar die komt niet. Dus dat is een onrealistische wens.

29 mei 2023 om 23:59

Over Postecoglou kun je min of meer hetzelfde zeggen, al weet ik niet hoe veel oog hij heeft voor jeugd. Maar hij spreekt wél Engels (logisch, want hij is een Australiër) en hij heeft ervaring in Europa, in tegenstelling tot Gallardo.

30 mei 2023 om 00:39

Maar die heeft Europees nog nooit wat bijzonders gepresteerd toch? Of heb ik dat verkeerd?

29 mei 2023 om 23:50

Heitinga is goed met die jongens, misschien dat dat meespeelt en dat ze ook op een manier loyaal aan hem willen blijven. Overigens kijkt niet iedereen alleen naar de EL finale maar ook het spel, de keuzes die hij maakte en de visie die hij heeft.

Zolang Genee de bron is, neem ik het niet serieus. Maar ik hoop het wel. Bosz kan het afjagen en drukzetten er vrij snel in krijgen, sneller dan in 2016 toen hij betonvoetbal eruit moest slopen.

Bron?
Telegraaf zeker?
Wat een soap. Journalisten roepen maar wat

29 mei 2023 om 22:33

De Telegraaf brengt wel vaker onzin in de wereld, maar mocht dit nieuws van de Telegraaf komen. Dan hoop ik dat ze weer zo dichtbij de waarheid zitten als het nieuws uit Eindhoven.

Ze moesten gewoon Reiziger een kans geven boven Heitinga. Die man heeft naast EtH gezeten, de hoogtepunten met blote oog meegemaakt en ervaring opgebouwd in de werkwijze hiervan. Ik geloof er nog steeds heilig in dat dit proces voortgezet kon worden met Reiziger, mja. Wie ben ik? En volgens Ajax; Wie is Reiziger?

29 mei 2023 om 22:32

Te grote gok. Ajax moet nu na zo'n dramatisch seizoen voor een stabiele trainer gaan, niet te veel risico nemen. Goede inkopen doen en de slechte spelers zsm verkopen.

29 mei 2023 om 22:42

@Freekinho Nu heb je zeker gelijk. Het proces is al in hoge mate verstoord en dit heeft gezorgd voor de instabiliteit. Heel jammer dat het zo gelopen is. Ik denk, als iets zo snel kapot kan gaan, zal het hopelijk ook weer snel worden hersteld. Met de juiste ingrepen natuurlijk. Bosz zal weer het fundament vormen, zodat hierop verder gebouwd kan worden. Regel nummer 1: Wie goed traint, die speelt en niet op basis van status in het verleden en prijs. Hier is Bosz wel sterk in.

29 mei 2023 om 22:54

Yuri Je hebt wel een punt hoor, maar dit is een gepasseerd station. Reiziger gaat Jong Oranje doen en ik gun hem alle succes daar.

Genee als bron wat een grap zeg. Die man roept maar gewoon wat onzin. Bosz zou ook mijn ideale kandidaat zijn maar of het zeker is is nog een enorm vraagteken. Zeker met Van der Sar die er nog zit.

Geweldig nieuws, dit zou top zijn

Ik sprak vandaag iemand die bosz goed kent. Wie dat is laat ik in het midden. Maar ik denk dat Bosz trainer word van Ajax. Maarja ik kan het mis hebben. Over van der sar. Ik denk dat hij zelf weg gaat en dat Jordi cruijf het over gaat nemen. Het is wel apart dat hij al ontslag genomen heeft bij barca. Maar dat is wat ik er van denk

Dat zouden twee fantastische berichten zijn! Al is er maar 1 van de twee waar. Is in beide gevallen positief voor Ajax. Hopelijk beseft men nu in Amsterdam dat er echt geruimd moet worden.

Veel onrealistische posts hier!
Ik gok dat de vacature er als volgt uit zal zien, als het aan de Ajax fans ligt:
Trainer gezocht, moet minimaal 7x landskampioen in verschillende competities zijn geweest, verliezen mag niet, Engels spreken is een pré en minimaal een Europese finale halen

Zou me niks verbazen als het toch Bosz wordt. Vind hem ook wel in het profiel passen bij Ajax en heb het idee dat Genee toch best vaak goed is ingelicht.

Ik word toch wel blij hoor als het echt Bosz wordt. Deed het gewoon hartstikke goed bij Ajax en vond het erg jammer dat hij na één (mooi) seizoen al vertrok. Ja het was misschien dan geen kampioenschap maar een trainer die de finale Europa league haalt is gewoon een held en Ajax voetbalde echt hartstikke goed onder hem. Hij eindigde notabene 1 punt achter de kampioen Feyenoord dat seizoen dat is geen schande. Nou een paar verdedigende toppers binnen halen en misschien een assistent voor Bosz erbij die zich wat meer richt op de restverdediging (want dat was een absoluut drama dit seizoen en niet per se de kracht van Bosz) en het begint er opeens allemaal een stuk rooskleuriger uit te zien in Amsterdam.

Ik wacht het allemaal (on)geduldig af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren