Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong krijgt grote rol toebedeeld in crisistijd Barcelona

Laatste update:

Barcelona verkeert momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De Catalaanse grootmacht presteert de voorbije wedstrijden ondermaats, met tegenvallende resultaten tot gevolg. Barcelona ligt nu vier punten achter op koploper Real Madrid, waardoor de landstitel onbereikbaar lijkt. Sport stelt in een analyse dat de geblesseerde Frenkie de Jong ernstig wordt gemist.

De Oranje-international heeft de laatste vijf wedstrijden van Barcelona geen minuut gespeeld. Bij de gewonnen wedstrijd tegen Mallorca (0-4), toen de Catalanen wel goed spel vertoonden, was hij nog wel van de partij. Tegen Leganés (2-0 winst) kreeg de middenvelder rust, maar twee dagen later liep hij een kuitblessure op. Daarna vertoonde Barcelona niet meer het gebruikelijke spel en dat is volgens Sport mede het geval door de absentie van De Jong.

"Het spel vloeit niet meer. Er is weinig creativiteit, er zijn weinig ideeën om door de vijandige linies te komen. Dit probleem wordt benadrukt door de absentie van Frenkie de Jong. Zijn vermogen om risico's te nemen, gecombineerd met zijn veelzijdigheid, is een geweldig wapen voor Barcelona gebleken dit seizoen", zo constateert de Catalaanse sportkrant.

"Barcelona had zonder De Jong al veel moeite met Leganés. Daarna konden ze Sevilla (0-0) niet laten zwichten, pakten ze een nipte overwinning tegen Athletic Club (1-0) en speelden ze gelijk tegen Celta de Vigo (2-2) en Atlético Madrid (2-2), met veel nietszeggend balbezit. Barcelona mist de intelligentie en visie van De Jong, een gegeven dat hem de opvolger van Xavi of Andrés Iniesta maakt."

"Hij heeft zich goed en snel aangepast bij Barcelona, ook al is dit pas zijn eerste jaar. Het komt namelijk wel eens voor dat zelfs de beste spelers dit niet voor elkaar krijgen. De Jong is gehaald voor de lange termijn, maar levert al op de korte termijn. Hij heeft al 3.003 minuten gespeeld, meer dan bijvoorbeeld Sergio Busquets (2.876). Hij zal zondag ook niet fit zijn voor de clash met Villarreal. Het is wel mogelijk dat hij tegen Espanyol (8 juli) of tegen Valladolid (11 juli) terugkeert."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"daarna vertoonde Barcelona niet meer het gebruikelijke spel", "het spel vloeit niet meer. Er is weinig creativiteit, er zijn weinig ideeën om door de vijandige linies te komen." Ik had het idee dat dit al voor de komst van Frenkie aan de hand was. Het is al een aantal jaar 'alle ballen op Messi, die scoort of geen een assist op Suarez'.

3 juli 2020 om 11:11

Daar heb je ook gelijk in. Zonder Frenkie tekort te willen doen, het is in het voetbal vaak zo dat als een ploeg niet goed draait, absente spelers steeds belangrijker worden gemaakt. Ik denk dat Frenkie echt wel iets toe voegt met zijn spel. Maar zoals jij al aangeeft, het loopt bij Barca al veel langer niet lekker.

3 juli 2020 om 11:28

In de tijd van het gouden middenveld Iniesta, Xavi, Messi ging de bal zo makkelijk en snel rond en werden tegenstanders zo gek getikt dat de aanvallers met slim positie kiezen een zee van ruimte kregen. Kansen kwamen -leek het- vanzelf. Als je er naar keek leek het zo eenvoudig. Nu zie je veel meer dat gegokt wordt op de individuele klasse, maar Suarez en Griezmann geven niet thuis en de jongelingen zijn daar nog niet tegen op gewassen. Het voetbal moet terug.

3 juli 2020 om 11:34

Het verschil met dat middenveld en dit middenveld is ook dat ze met regelmaat een bal in de diepte gaven. Dit middenveld speelt alles breed of terug over 5 metet

3 juli 2020 om 12:02

@Japie, Helemaal mee eens. Frankie heeft niet top gespeeld en kan veel beter maar hij speelt wel simpel goed voetbal, wat jij hier aangeeft klopt als een bus. Nu is er niks meer vooruit en alles langzaam

3 juli 2020 om 12:14

Eens hoor Japie, maar goed het lijkt erop dat ze geen creatieve middenvelder willen opstellen omdat diegene dan de ruimte voor messi dicht loopt. En met frenkie erbij had barcelona nu ook op 4 punten achterstand gestaan, denk niet dat 1 speler het zou kunnen omgooien

3 juli 2020 om 13:24

Japie weer oneens.. Barca moest vooral hebben van de backs die diep gingen en de buitenspelers die slim liepen. Middenveld liep bijna nooit diep hoor. Tuurlijk scoorde xavi en iniesta wel eens een doelpunt maar dat middenveld was nou niet een middenveld dat hele tijd diep aan gaan was.

3 juli 2020 om 13:31

Maar toen ging de bal ook daadwerkelijk rond en kregen alle 10 de spelers de bal en soms zelfs de doelman erbij. Tegenwoordig speelt de hele ploeg in dienst van Messi. Op het moment dat Barcelona de bal verovert weet je direct wat er gaat gebeuren en in bijna alle gevallen de tegenstander ook. Datgene wat Barcelona nu mist op het middenveld gaan ze denk ik ook niet meer krijgen zolang Messi er nog speelt. De diepgang en creativiteit wordt hoe dan ook ondergesneeuwd, want Messi loopt daar en eist letterlijk elke bal op. We hebben met Coutinho al gezien dat het geen zin heeft als coaches niet het lef hebben om Messi te gebruiken voor het collectief in plaats van andersom.

3 juli 2020 om 13:42

@barcalover123 Er is een groot verschil tussen een bal diep geven (het vermogen hebben om een bal diep te geven op exact het juiste moment, met exact de juiste snelheid en richting) en zelf diep te gaan. Dat is waar Japie op doelt.

3 juli 2020 om 14:00

Excuses! ik las het inderdaad verkeerd NJ. Wat dat betreft heeft Japie zeker gelijk. Dat middenveld had zeker de vaardigheid om dat soort ballen te geven. Nu zie ik eigenlijk alleen Puig dat soort ballen geven. Mijn droom middenveld zou zijn Puig- Fabian- Frenkie.

3 juli 2020 om 15:03

@bacalover123 maar wat hebben Xavi en Iniesta met deze Barca selectie te maken? die zijn allang gestopt en bovendien waren dat wel spelers die naar voren dachten en Xavi had een eindpass in de benen. die middenvelders heb je nu niet. Puig misschien dan wel maar dan moet je hem wel opstellen

3 juli 2020 om 12:21

Is ook zo. De Jong brengt in dit Barcelona dan ook nauwelijks creativiteit. Heeft 0,9 keypasses in La Liga en in de CL zijn dat er zelfs maar 0,3. Bijster weinig voor een middenvelder op zijn positie. Logisch ook, is niet zijn spelletje. Ik snap dan ook niets van deze uitspraken. Waar ze De Jong vooral in missen (want dat doen ze wel imo) is iemand hebben die rust aan de bal brengt. Met bijna 92 procent passing percentage raakt ie nagenoeg nooit de bal kwijt en is hij echt de rust op het middenveld. Ik had hem graag zien spelen nu naast Puig, die brengt immers wel creativiteit en voorwaartse ballen. Lijkt me een fantastisch duo voor Busquets. Zijn meteen ook de twee middenvelders die het hardste werken

3 juli 2020 om 13:58

Die statistieken zeggen niet veel, want wat is een key pass? En hoeveel key passes doet een vervolgdelen niks mee. Het gaat om het laatste deel wat je zegt. Hij speelt goed, verzorgd en simpel voetbal, waar de ploeg baat bij heeft, zoals je terecht opmerkt. Maar Frankie gaat straks echt wel assists geven en meer ballen vooruit geven. Hij stak er al regelmatig een paar door de linies waardoor een ander een assist kon geven

Waren de Spaanse kranten eerst niet erg kritisch op Frenkie? En nu weer lovende woorden over hem spreken en dat hij erg gemist wordt.

3 juli 2020 om 11:17

Spaanse kranten veranderen per dag van mening.

3 juli 2020 om 11:20

Zijn het allemaal vrouwen die bij die Spaanse kranten werken ofzo?

3 juli 2020 om 12:03

Je weer pas wat je mist als het er niet meer is

3 juli 2020 om 13:49

Het is gwn dat ze zoeken naar de oorzaak. En dan zijn de intelligente journalisten al heel snel klaar met een verklaring. Owja frenkie speelt niet dus hij zal t wel zijn. Let maar op als die weer meedoet dat de zelfde journalisten gaan roepen dat hij een matige wedstrijd speelt en sat hij niet goed genoeg is voor barcelona

Puig geeft barcelona weer een beetje beweging maar die kan dat niet alleen. Spelers zoals messi, suarez, rakitic and zelfs busquets zijn geweldig maar lopen en verdedigen steeds minder. In de zomer of in de zomer van 2021 met een nieuw bestuur moet er een hele grote schoon maak komen, een die al jaren geleden had moeten gebeuren.

3 juli 2020 om 11:31

Als Frenkie nog terugkomt dit seizoen ben ik ook erg benieuwd naar een middenveld met De Jong en Puig. Lijkt creatief gezien het beste wat Barcelona kan neerzetten. Heb alleen wel mn twijfels bij het fysieke aspect met Busi erachter die echt traag wordt. Maar tegen een laagvlieger kan je dit prima eens proberen.

3 juli 2020 om 11:32

Busquets speelt hetzelfde hoor. Mensen roepen elkaar gewoon na wat busquets betreft.

3 juli 2020 om 11:41

Puig geeft Barca idd wat meer beweging, maar Puig is (vooralsnog) ver onder de maat. Daarom begrijp ik ook niks van de deal met Juventus betreft Arthur en Pjanic. Zal ongetwijfeld met de torenhoge schulden te maken hebben, maar Arthur was bij vlagen een speler die de wedstrijd kon open breken. ik betwijfel of dit met Pjanic gaat gebeuren. Hij speelt de laatste tijd ook weinig en als hij speelt is het ook geen Barca niveau. Ik denk ook dat het voor Barca moeilijk is om spelers te halen. Heb het idee dat niet zoveel spelers meer staan te springen om voor Barca uit te komen zoals dat een jaar of 5-6 geleden wel het geval was. Ik hoop dat Frenkie zichzelf kan blijven ontwikkelen en dat Barca weer wat spelers haalt waardoor ze weer wat van dat weergaloze voetbal kunnen laten zien waar we de afgelopen jaren van hebben kunnen genieten. Wat er nu bij de club gebeurd is ronduit beschamend.

3 juli 2020 om 13:13

Puig verder onder de maat? Vertel welke van de andere middenvelders hebben jou meer geimponeerd? Wat Puig laat zien de laatste wedstrijden is wat Barca allang nodig heeft. Sublieme techniek, passing, inzicht, altijd naar voren toe denkend en spelend. Verder verwacht ik volgend seizoen ook veel van Pedri Gonzalez. Een hele creatieve middenvelder met een uitstekende steekpass in de voeten.

3 juli 2020 om 13:25

Dan vraag ik me af wat hij laat zien? Creëert hij veel kansen door middel van dribbels of steekpasses? Niet tot nauwelijks. Creëert ook zelden tot nooit kansen voor zichzelf. Denk hierbij aan schietkansen of een schot van afstand. Ook in verdedigend opzicht brengt hij niks. Het is ook niet voor niks dat de kranten hem zelden tot nooit ruim voldoende beoordelen. Check eerst even de beelden en de statistieken voor je luk raak dingen gaat roepen.

3 juli 2020 om 13:28

Je slaat de plank volledig met wat betreft puig. Hij brengt duidelijk op het middenveld wat gemist wordt. Enorm veel dynamiek, techniek en spelinzicht. En het mooiste van allemaal: hij is geen messi zoeker. Dat zijn vidal, rakitic en frenkie wel

3 juli 2020 om 13:35

Het hoeft van mij ook geen Messi zoeker te zijn, maar alles wat je hier boven benoemd daar schiet Puig juist te kort in als je de wedstrijden aandachtig bekijkt.

3 juli 2020 om 13:52

In een team dat zo slecht draait wordt elk lichtpuntje gezien. Vind hem ook een grote talent maar we moeten gwn afwachten hoe t gaat lopen met puig. Potentie zat maar als barcelona zijnde wil je toch niet met hem de strijd aangaan voor cl winst en kampioenschap

Barcelona moet een grote schoonmaak houden de komende jaren en afscheid nemen van de oude garde Busqets,Rakitic, Pique, Suárez, Vidal ,Umtiti en zelfs Messi misschien wel en beginnen aan de bouw van een nieuw Barcelona. Alles zetten op M Bappe en Nymar en daar het elftal omheen bouwen met jonge ( 22,23 ) spelers op hun werkelijke posities.

3 juli 2020 om 11:16

Denk niet dat barcelona 400m in de bank heeft om neymar en mbappe te halen. Daarnaast wil mbappe volgens mij naar real

3 juli 2020 om 11:25

Als je afscheid neemt van de oude garde, dan ga je voor de 6 a 7 speler die je noemt niet meer een totaalbedrag ontvangen dat de aankoop van Neymar én Mbappé kan afdekken. Bij lange na niet zelfs. Daarnaast zou je daarmee eerdere dure aankopen (coutinho, Dembele) een veelbelovende jeugd (fati, Puig) in de weg zitten. Die puzzel leggen wordt al lastig genoeg denk ik.

3 juli 2020 om 13:24

Neymar is ontzettend duur, toch alweer 28 jaar en hij ligt er elk seizoen wel twee maanden of meer uit door blessures. Het is ook niet zozeer dat ze individuele kwaliteiten tekort komen, maar hun sterren worden een dagje ouder en het technisch beleid van Barcelona is momenteel lachwekkend. Ze kopen maar wat en er lijkt totaal geen idee achter te zitten. Dan kun je honderden miljoenen spenderen, maar progressie is er dan toch niet.

Kevin de Bruyne dames en heren, die gaat het spel van Barca weer laten lopen. Daarnaast zie ik Fabian Ruiz als ideale man erbij op het middenveld. Dan heb je met Frenkie, Kevin, Puig en Ruiz 4 hele goede middenvelders

3 juli 2020 om 12:07

Ze moeten Arthur verkopen om de boekhouding voor dit jaar in orde te krijgen en hebben dus weinig overschot, jij denkt dat ze dan wel even 250 of 300 miljoen naar Manchester kunnen sturen? No way dat City hem voor pakweg 150 laat gaan, zoals hij nu speelt is hij de beste speler ter wereld en hun grootste hoop om eindelijk die CL te winnen. Misschien als Barca er in slaagt zowel Griezmann, Coutinho en Dembele te verkopen, maar KdB lijkt me bijzonder oneralistisch.

3 juli 2020 om 12:27

Ik moet nog eerst zien dat die schorsing doorgaat maar in dat geval gaat City de komende 2 jr, met of zonder de Bruyne, de CL niet winnen. En in het geval van Barca, die hebben er wss de komende jaren het geld niet voor om deze geweldenaar over te nemen.

3 juli 2020 om 13:20

Dat klopt, al hebben ze in augustus nog een kans natuurlijk. De kwartfinale is binnen handbereik door de winst in Bernabeu. Echter, as ze straks daadwerkelijk voor 2 seizoenen uitgesloten worden verandert dat inderdaad veel. Maar je leest hier en daar toch dat het wellicht zo'n vaart niet zal lopen dus ik ga daar nog niet van uit. Maar alsnog zal City dan nog steeds ruim 200 miljoen vragen, kan Barca dat aftikken? Lijkt me niet.

3 juli 2020 om 13:20

En wat denk je wat De Bruyne moet gaan kosten? Hij heeft nog een contract tot 2023 en is momenteel met afstand de beste middenvelder ter wereld. Die laten ze alleen voor de hoofdprijs gaan als een vertrek al tot de plannen behoort. Op dit moment kan Barcelona 'm helemaal niet betalen.

Ongefundeerde weemoed achteraf. Als er iets is wat Frenkie niet geeft is het een idee om de vijandige linies te doorbreken. Het spel wordt ook niet vloeiender als hij speelt. Het enige wat hij doet is de bal goed bij zich houden en maar zelden speelt hij diezelfde bal naar een tegenstander. Wat hij ook doet is het tempo eruit halen en op veilig spelen. Het is gênant dat Barcelona zo’n speler schijnt te missen op dit moment. Bovendien klopt het niet omdat Puig alles brengt wat Frenkie niet brengt. Een middenveld met Puig - Busquets - Frenkie lijkt me daarom op papier in ieder geval een middenveld dat in balans is. Frenkie dan wel, zoals hij graag wilt, in een meer verdedigende en opbouwende rol dan Puig.

3 juli 2020 om 13:47

Frenkie kan juist wel linies overslaan, maar meer vanuit een diepere positie. Arthur, Rakitic en Vidal komen allemaal tekort. Ik denk dat jouw middenveld het beste is idd

Dat ben ik niet met je eens Rdoo. Frenkie kan met zijn balbeheersing en dribbels (soms in de combinatie) juist linies doorbreken. Dat brengt creativiteit en vloeiend spel, omdat hij daarna een voor-/eindpass geeft of in ieder geval spelers in een kansrijke positie brengt. Bij Ajax wist hij dat in ieder geval vaak genoeg voor elkaar te krijgen.

3 juli 2020 om 11:36

Hoe kom je erbij dat Frenkie een eindpass in huis heeft of aanvallers in stelling brengt? Hij heeft in heel zijn carriere slechts een handjevol assists gegeven dus dat klopt echt niet. Het is een hele goede speler maar dat is juist iets wat hij niet heeft

3 juli 2020 om 11:39

Het feit dat hij nog niet heel veel assists heeft gegeven (hij is ook nog jong) wil niet zeggen dat hij dat niet in huis heeft. Een voor- of eindpass die niet wordt benut door er een goal uit te maken, wordt zo ook nooit een 'echte' assist. Maar goed, als hij alleen al spelers in kansrijke posities weet te brengen naast alle andere positieve aspecten van zijn spel, dan ben ik al tevreden

3 juli 2020 om 11:50

Frenkie kan met zijn kwaliteiten de tegenstander uitspelen en volledig uit balans brengen. Juist dan - als de tegenstander druk aan het zoeken is naar reorganisatie - moet hij een teamgenoot zoeken die die steekpas of versnelling heeft. Dan komt vanzelf de schwung er weer in. Ik zie Frenkie dan ook liever wat lager op het veld.

3 juli 2020 om 11:57

@tilburgajax ik heb vaak naar Ajax en Barca gekeken maar ik zie Frenkie voornamelijk risicoloze passjes over 5 meter geven. dat is niet erg want hij is ook geen creatieve spelverdeler. het is een jongen die geweldig kan dribbelen en ballen onderscheppen die de verbinding is tussen de verdediging en het middenveld. een voetballende controleur eigenlijk. zet je hem achter een creatieve man is hij geweldig. dat hebben we bij Ajax kunnen zien met zijn wisselwerking met Ziyech maar je moet van Frenkie niet gaan verwachten dat hij de aanvallers in stelling gaat brengen want daar liggen zijn kwaliteiten niet

3 juli 2020 om 13:49

Japie hij geeft vaak zat ballen tussen de linies, dat zijn geen risicoloze ballen. Ben het wel met je eens dat hij nog te weinig de eindbal geeft. Maar een ervaren reaguurder als jij ziet het verschil tussen liniedoorbrekende passes en eindpasses toch? Frenkie was bij Ajax zo goed omdat hij het middenveld kon overslaan en zo de gevaarlijke jongens voorin kon vrijspelen, die konden vervolgens weer een assist of goal noteren

3 juli 2020 om 14:36

@Japie precies wat Skeuomorf aangeeft. Als je vaak naar Ajax hebt gekeken dan zie je dat Frenkie zo goed is omdat hij constant Ziyech, Van de Beek en Tadic kon vrijspelen in de as. Dat lijken misschien risicoloze passjes, maar het is juist knap, want weinig andere middenvelders kunnen het op die manier. Frenkie zal niet a la De Bruyne iemand voor de keeper zetten. Maar hij kan wel iemand als De Bruyne vrijspelen, waardoor De Bruyne iemand makkelijker voor de keeper kan zetten. Dat maakt dit Barca ook zo moeilijk voor hem. Messi wandelt zichzelf vrij en haalt de ballen op en verder is er geen creativiteit dus heeft het weinig zin iemand vrij te spelen.

3 juli 2020 om 15:08

@martijnr12 dat klopt misschien wel maar nu wordt Frenkie misbruikt in een soort van Ziyech rol bij Barca en daar heeft hij de kwaliteiten niet voor. hij moet idd achter een creatieve man staan en die heeft Barca niet, mits je misschien Puig blijft opstellen. die heeft wel creativiteit in zijn spel. of hij ook een structurele eindpass in de benen heeft zal de tijd moeten uitwijzen

3 juli 2020 om 16:50

Precies. Ik snap Frenkie wel dat hij niet Barca wil afvallen en zich wil ontwikkelen als middenvelder. Maar echt niks in dit elftal is gunstig voor zijn spel. Ze spelen met 1 controleur en zonder nummer tien. Ik denk dat De Jong pas echt de leider van dit elftal kan worden als Messi niet meer meedoet. Dan wordt Barca namelijk gedwongen anders te spelen en kan De Jong veel beter in het spel voorkomen denk ik

3 juli 2020 om 12:27

Bij Ajax wellicht (keek ik niet genoeg van om echt een mening over te hebben) maar bij Barca absoluut niet hoor. Dat hij weinig assists geeft hoeft niet uitsluitend te zijn nee, maar als je dan kijkt naar zijn latterale passes en keypasses en ziet dat die ook bijna ontbreken dan weet je dat hij op deze manier nooit assists gaat geven. Je mag echt wel concluderen dat De Jong bij Ajax absoluut geen creativiteit toevoegt hoor. Wat Japie hier zegt klopt imo 100 procent. Frenkie bij Barca is een risicoloze voetballer die vooral instaat voor de balcirculatie. Die jongen gaat ongelooflijk belangrijk worden wanneer hij het plekje van Busi overneemt en is zelfs nu al een rustpost voor andere Barca-spelers. Maar creativiteit moeten we absoluut niet van hem verwachten. Over een tijdje De Jong achter Puig en een middenvelder met wat kracht en loopvermogen en je hebt imo een fantastisch middenveld

3 juli 2020 om 13:16

Je moet er ook niet te veel achter gaan zoeken. Frenkie de Jong is niet essentieel in het spel van Barcelona op dit moment, maar het is wel een speler die veel ruimte creeert, hard werkt, veel aanspeelbaar is en nuttig is in de combinaties. In dat opzicht mist Barcelona 'm nu wel.

De Jong wordt zeker wel gemist.
Ik hoop wel dat als hij terug is, dat Barca met Busquets, De Jong, en Puig speelt.
Daar zit loopvermogen in met de Jong en Puig, en nog ook veel voetbal

3 juli 2020 om 14:07

Wel pijnlijk dat het zo lang heeft geduurd om puig een fatsoenlijke kans te geven

Dit Barcelona verdient het eigenlijk ook niet om prijzen te winnen. Slecht beleid mag niet beloond worden, want dan leren ze het nooit. Dat De Jong gemist word, kan ik wel geloven zolang men het niet gaat overdrijven. Los van het feit dat hij er nog niet in z'n kracht speelt is hij voor de combinaties en voor het creeeren van ruimtes natuurlijk wel belangrijk.

3 juli 2020 om 14:08

Beleidsbepalers zijn over een jaar weg en dan mogen andere het weer proberen. Voor nu is het kampioenschap verspeeld en zie ons geen cl meer winnen.

Ook Griezmann heeft de afgelopen wedstrijden niet (amper) gespeeld. Alles komt op Messi neer en die kan dat niet meer alleen dragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren