Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foto's van Vida in gokkantoor wekken nog meer woede

Laatste update:

De 7-1 nederlaag die Dinamo Zagreb woensdagavond leed tegen Olympique Lyon, laat de nodige verdenkingen op zich. De Kroatische club was bij voorbaat al kansloos voor plaats drie in de groep en liet de Fransen compleet over zich heen lopen. Nadat woensdagavond reeds een foto opdook waarop verdediger Domagoj Vida knipoogt naar Bafétimbi Gomis, is er nu nog meer 'belastend materiaal' opgedoken in nota bene het thuisland van Dinamo.

/

Op een Kroatisch forum zijn foto's opgedoken, waarop te zien is hoe Vida een gokkantoor in zijn thuisland binnengaat. Onduidelijk is wat de verdediger daar precies deed en op welke wedstrijden hij geld inzette, maar in het licht van de bizarre uitslag tegen Olympique Lyon vermoedt men ook in Kroatië dat er wel eens sprake kan zijn van doorgestoken kaart.

Door de monsternederlaag van Dinamo, die extra opvallend was door vier goals in tien minuten, slaagde Lyon erin groepsgenoot Ajax voorbij te stevenen en plaats twee op te eisen in de groep. Trainer Krunoslav Jurcic werd reeds aan de kant gezet bij de Kroaten. Ajax-trainer Frank de Boer zei het niet erg te vinden, indien de Europese voetbalbond (UEFA) een onderzoek zou instellen.

Bekijk hier de samenvatting van Dinamo Zagreb - Olympique Lyon:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man, man, man... wat ben ik hier ziek van zeg...

8 december 2011 om 09:31

Zegt genoeg over de Uefa dat ze hier niks tegen doen. Die hele fairplay regel mag van mij in de fik gestoken worden. Zogenaamd doen of we een professional gedrag moeten vertonen naar de kinderen.

8 december 2011 om 09:44

Ach stel je niet zo aan, die foto's dateren van juli 2008. Alsof hij toen al geld op deze wedstrijd had gezet. Ajax moet zich gewoon bij het verlies neerleggen, en accepteren dat het nu Europa League moet gaan spelen...

8 december 2011 om 09:45

Het is nog geen 12 uur geleden en jij weet al dat ze hier niks tegen doen. Wellicht stellen ze een onderzoek in of iets dergelijks, maar beetje voorbarig en gefrustreerde reactie dit. Wanneer Uefa al gezegd heeft niks te onderzoeken, heb ik niks gezegd.

On: Dit zegt natuurlijk niks, allemaal indirect bewijs en hoeft helemaal niks met deze wedstrijd te maken te hebben. Laten we maar afwachten wat er gebeurd!

8 december 2011 om 09:52

2008?? Die gozer zijn account is uit 2008 beetje beter lezen!!!! ( is bedoeld voor f**-expert)

8 december 2011 om 09:52

Jij moet wat beter kijken want deze foto's zijn gisteren op dat forum geplaatst. Juli 2008 is de datum waarop die gebruiker zich geregistreerd heeft op dat forum....

8 december 2011 om 09:53

Nee hoor fey-expert, als je goed kijkt en een beetje nadenkt zie je dat hij zich in juli 2008 geregistreerd heeft. Gadver wat een ranzig zaakje dit.

8 december 2011 om 09:55

Zeg best kerel. Dat jaartal slaat op wanneer die jongen zich heeft geregistreerd op dat forum. Het is dus geen post uit 2008. Wel even blijven opletten.

Omkoping of niet, we zullen het nooit te weten komen ben ik bang. Opmerkelijk blijft het hele gebeuren echter wel.

8 december 2011 om 10:02

En toch kan ik me niet voorstellen dat men in Zagreb in december in een t-shirtje rondloopt. Lijken me geen actuele foto's, maar de afgekeurde goals, het knipoogje en bizarre scores lijken me wel reden tot een onderzoekje.

8 december 2011 om 10:08

Ajax wordt opzichtig een gelijkspel onthouden en Lyon wint precies met genoeg doelpunten om bij verlies van Ajax door te gaan. Dit met de nieuwe bewijzen, dan vind ik een onderzoek terecht en zeker niet kansloos. Stel je even voor dat dit Feyenoord zou overkomen, zou je dan ook zo reageren? Ik denk het niet. Als de Uefa zijn taak serieus neemt is de kans dat Ajax alsnog overwintert in de CL behoorlijk groot.

8 december 2011 om 10:13

@fey-expert: die gebruiker is in 2008 geregistreerd. De datum van de foto staat rechts bovenin op de pagina. 1 dag voor de wedstrijd dus. Als je de Sherlock Holmes uit wil hangen doe het dan goed.

check de foto nog even:
http://forum.hr/showpost.php?p=37089070&postcount=...

8 december 2011 om 10:46

Er staat dat die meneer zich heeft geregistreerd in Juli 2008. goed kijken!

8 december 2011 om 11:19

Mensen allemaal deze foto's dateren al van 2 jaar terug, en is al oud nieuws in kroatie. Het is daar nu net zo koud als bij ons, misschien wel kouder, denk je dat hij er zo bij loopt?

De wedstrijd is gekocht in de rust, toen er kansen werden geroken en niet ervoor.

Haahaha iedereen roept nu opeens over omkoping omdat het ajax aangaat. Dit gebeurt al sinds er voetbal bestaat. Zag je Joeri Mulder zn hoofd wit trekken toen ie er gisteren over begon. Word eens wakker allemaal.

8 december 2011 om 17:06

Ik vraag me af wat Blatter nu gaat doen. Houdt hij zijn mond dicht of laat hij dit onderzoeken.

8 december 2011 om 09:51

Oke mensen....
Ik heb toevallig even op buienradar gekeken en heb gezien dat het 7 graden is in Zagreb...
Deze beste kerel loopt er in een vrij 'zomers' tenue rond, mensen in een t-shirt, hij zelf heeft zijn mouwen opgestroopt en dergelijke.
Daarnaast ook nog een zonnebril op zijn hoofd?

Geloof je nou echt dat dit een foto is van deze week????

8 december 2011 om 09:55

Kijk nou, dat lijkt Dynamo Zagreb verdediger Domagoj Vida wel (foto's, mirror). Die uit een winkel komt waar ze aan de Toto doen. Met een bonnetje. Niet van gisteren, maar wel extreem verdacht dit soort praktijken. Is dezelfde speler die beruchte knipoog aan een Lyon-speler geeft na de 1-5. Er zouden nog twee Franse goals meer vallen, waardoor Ajax na twee onterecht afgekeurde goals het miljoenenbal van de Champions League mag verlaten. Dit stinkt. Dit ruikt naar een beerput. Als voetbal nu ook al smerige doorgestoken kaart blijkt te zijn, waarbij alleen de rijksten winnen, is dat afschaffen helemaal urgent. Voetbal is stom. En Domagoj Vida helemaal.
update: Hierrr video van knipoog.

Verhaaltje geenstijl.nl Bonnetje Niet VNA Gisteren, Stelletje Calimero's

8 december 2011 om 10:05

dus met 7 graden kun je niet zonder jas uit de auto stappen en de straat oversteken naar een wedkantoor? En betreft die zonnebril....je moet eens naar de kerstmarkt in Düsseldorf gaan.... daar staan de mensen met snowboots aan terwijl er geen sneeuw ligt en een zonnebril op hun kop terwijl de zon al onder is. Mode accessoires zijn niet aan weersomstandigheden onderhevig. Daarmee zeg ik niet dat de foto van maandagmiddag is maar het is niet onmogelijk

8 december 2011 om 10:06

Nee maar kom op, iedereen is selectief aan het kijken. Horen wat ze horen willen, lezen wat ze lezen willen... Bonnetje was niet van gisteren, klaar.

8 december 2011 om 10:12

Foto's van april 2010 in Tokyo

8 december 2011 om 12:53

Dat wat jij zegt, snapt mijn bips ook nog wel Afcalimburg.
Maar je ziet gewoon aan alles dat het niet gemaakt is op een koude herfstige dag.
Het is gewoon pure stokerij wat er in de media gebeurd, supporters van Ajax worden gewoon helemaal gek gemaakt door de media, en als je sommige ziet, werkt het goed.

8 december 2011 om 21:11

ik ben voor AZ en ik ben zelfs hier heel erg boos over hoe dit gegaan is. als je eruit ligt omdat je niet goed genoeg bent kan ik mee leven. maar op zo curupte manier walgenlijk.
die moet bestraft worden.

Kom is op Uefa doe is wat pussy's nu moet je is laten zien waarom jullie zogenaamd voor het fair play zijn.

8 december 2011 om 09:44

Ik denk niet dat het voor Ajax wat uitmaakt.
Als hij heeft gegokt daar kan Lyon niks aan doen.
Dus die kunnen ze dan ook niet straffen lijkt mij.

8 december 2011 om 09:51

Ja echt hé ben nog niet vaak zo kwaad geweest als gister. Het was gewoon een regelrechte schande.

8 december 2011 om 09:52

Het enige dat ze dan gaan doen is dat ze lyon en zagreb een geldboete geven want dat is dan gunstig voor de uefa en ajax is dan nog niet door.

8 december 2011 om 10:35

Precies, als Vertongen reclameert bij de scheids dat ze belazerd worden door de grensrechter krijgt hij geel. Als Ajax reclameert bij de Uefa dat ze besodemieterd worden door omkopingspraktijken wordt Ajax geschorst.

Het wordt tijd dat de Uefa het 'fair Play' logo van alle t-shirt gaat verwijderen. Dit is een regelrechte schande voor de sport.

Er is maar 1 reactie op sijn plaats, Zagreb voor 10 jaar schorsen en Lyon uit de CL zetten, Ajax mag de plek van Lyon opvullen. Dát is pas Fair Play!

8 december 2011 om 10:45

Maar ja kijk het is wel een beetje krom omdat als we het geval nemen dat lyon bijv met 1 doelpunt te weinig zich niet kwalificeert voor de volgende ronde. Dan kunnen zij ook zeggen ja maar madrid speelde met een zwak team dit ruikt naar omkoping.

Hoe dan ook heeft ajax het ook wel aan zichzelf te danken, want ze hadden de wedstrijd tegen lyon moeten beslissen.

8 december 2011 om 11:06

Ja daar heb je gelijk in het is Lyons schuld dat Zagreb niks deed

8 december 2011 om 14:39

In dit geval is het pas Fair-play als de Uefa een onderzoek doet na aanleiding van de bewijzen. Het is toch overduidelijk? Als wij het zien waarom kunnen hun het dan zogenaamd niet zien?

Het is ook heel toevallig dat er foto''s opduiken van Vida dat hij aan het gokken is endan ook nog tijdens de wedstrijd een knipoog geeft zovan scoor jij er nog een paar?

8 december 2011 om 14:39

In dit geval is het pas Fair-play als de Uefa een onderzoek doet na aanleiding van de bewijzen. Het is toch overduidelijk? Als wij het zejn waarom kunnen hun het dan zogenaamd niet zien?

7-1 voor Lyon, zal hij rijk mee zijn geworden..

Als ajax nou een klacht indient...

Ajax moet hier serieus werk van gaan maken...ik bedoel hoeveel meer bewijs moet je nog krijgen??

Maar goed onze vriend Blatter zal zich de handjes er wel niet vies aan willen maken...

8 december 2011 om 09:33

Als Ajax hier geen werk van maakt moeten ze vrijwillig uit de Europa League stappen. Dit slaat nergens op echt helemaal nergens op.

8 december 2011 om 09:37

Dan worden ze een paar jaar uigesloten uit de Europese competitie en dat kan Ajax zich niet premiteren.

Ben er 100% mee eens dat Ajax een klacht moet indienen want er is bewijs.

8 december 2011 om 09:39

Mogen ze wel gewoon opkomen dagen en beide wedstrijden gewoon met ze allen op het veld zitten?

8 december 2011 om 09:50

Welk bewijs is er dan? Een zogenaamde knipoog en deze foto. Het gaat pas bewijs worden al er kan worden aangetoond dat dit een zeer recente foto is. Als dit een foto van 2 jaar geleden is dan staat dat verder los van de wedstrijd.

Wat veel Ajacieden vergeten is dat Zagred bijna hetzelfde speelde als tegen Ajax, eerste helft aardig meekomen, in de 2de helft geslacht worden. Tel daarbij op dat ze nu met 10 man stonden en bovendien helemaal nergens meer voor speelden.

Omkoping waarbij zoveel mensen betrokken zijn is bijna niet te doen, dan moeten de beide grensrechters bij Ajax zijn omgekocht (je weet immers nooit voor welke goal en in welke helft de situaties zich gaan voordoen) plus een paar spelers van Zagreb. Ik geloof daar eerlijk gezegd niet zo in. Dat er mensen ontzettend gefaald hebben dat is een 2de. Ajax heeft wat dat betreft alle recht om een klacht in te dienen tegen de arbitrage.

8 december 2011 om 09:58

Misschien zei die fransman wel, he eikel , geef die bal man...
Dat die Zagreb speler, beetje provocerend en knipoog geeft.. zo van, jank niet zo.
Tja, als we toch aan het gissen zijn...iedereen gist maar naar wat ie horen wil, das best triest.

8 december 2011 om 10:06

@ Afca_recordkampioen

Dat zou inderdaad nog veel beter zijn dan niet komen opdagen. Als ze het ons (de supporters) maar laten weten hoef ik geen kaartje aan te schaffen
Alhoewel zoiets wil je ook weer niet missen.

8 december 2011 om 10:13

Dan wel eerst met z'n allen naar een wedkantoor please!

8 december 2011 om 09:33

Er is toch geen corruptie in het voetbal volgens blatter? Maar even serieus, dit riekt wel natuurlijk maar ja of het ook zo is, dat is natuurlijk a: lastig te bewijzen, b: niet te hopen en c: zo'n onderzoek zal nooit snel afgelopen zijn waardoor ajax toch dit jaar geen CL meer zal spelen.

8 december 2011 om 09:37

En zoiezo treft Lyon geen blaam lijkt me als die spelers zelf gokken. Enige wat er gaat gebeuren is dat Zagreb zwaar gestraft wordt.

Dacht al niet dat Lyon er iets mee te maken had. Je zag pas een beetje geloof bij die spelers komen toen de snell 1-2 erin ging net naar rust.

8 december 2011 om 14:09

@ Rolotjuh

Inderdaad. Vond het vrij heftig dat iedereen op dit forum gelijk met de vinger naar OL wees. Het lijkt mij ook veel aannemelijker dat de spelers van Zagreb, misschien nog via de voorzitter en zijn maffia-connecties, de wedstrijd zelf verkocht hebben.

Daarnaast hoor ik veel mensen zeggen dat de wedstrijd in de rust gekocht is. Lijkt me nogal sterk dat je zoiets in een kwartiertje kan regelen. Hoe werkt dat dan, dat Aulas ongezien de kleedkamer van Zagreb insluipt met een grote rugtas vol bankbiljetten? Lijkt me sterk mensen.

Buiten alles staat dat Ajax zich genaaid mag voelen. Of Lyon de wedstrijd nou gekocht heeft, de Kroatische maffia, of wie dan ook. Iets klopt hier niet.

8 december 2011 om 09:36

welke bewijzen zijn er dan? Volgens mij nog 0,0...

8 december 2011 om 09:37

@zoefffhethaasje

Pak een kop koffie...ga douchen...wordt wakker...verdiep je in de materie...

Vervolgens mag je hier reageren...

8 december 2011 om 09:38

Nou mike de verdenkingen zijn sterk maar bewijs zie ik nog niet hoor. Zal je roze bril wel zijn.

8 december 2011 om 09:39

Aangezien jou plaatje een konijn is vraag ik me af of jij in je hol hebt gelegen gister avond.

Ajax is gewoon genaaid en foto's geven duidelijk dat het een rare manier is van met elkaar omgaan in een wedstrijd. Welke speler koopt er nou een kaartje om te gokken.

Welke speler knipoogt nou en steek een duim op

Welke keeper duikt nou zo slecht en laat er 7 door.

Mensen die niet met Ajax mee kunnen voelen zouden dit is een keer moeten meemaken bij een EK of WK finale.

8 december 2011 om 09:40

Nogmaals...welke harde bewijzen zijn er dan? ...en dan de aannames ed die gedaan worden achterwege laten

Tja...ajax is natuurlijk de enige ploeg die wel s genaaid wordt..
Voetballers gokken idd nooit...idd verdacht dat vida dan op een 7-1 voor Lyon gokt..
Zie ook nooit knipogen of duimpjes tussen spelers onderling..
Zulke uitslagen en slechte keepers zien we ook nooit idd...

Wow...wat een bewijzen zeg...

Nee...zet je frustraties ff opzij en ga niet over bewijzen beginnen die er (nog) niet zijn. Dat t allemaal erg toevallig is klopt, maar toeval bestaat en zorgt wel vaker voor onverwachte situaties

8 december 2011 om 09:43

Zoefffhethaasje heeft gewoon gelijk, reageer niet zo bespottend. Momenteel is het erg verdacht, maar is er nu nog 0,0 aan bewijs.

Deal with it.

8 december 2011 om 09:46

@ahjacied en @mike_3-5-2: Uiteraard weet iedereen wel hoe het zit, maar je moet het toch wel inzien dat er inderdaad (nog) geen enkel bewijs is.
Het is absoluut niet bewezen dat deze speler op de betreffende wedstrijd gegokt heeft. Daarnaast kon die keeper gewoon slecht zijn.

8 december 2011 om 09:58

Op een rare manier met elkaar omgaan en slecht keepen is geen bewijs . Ik lees nergens dat die foto in het gokkantoor van de afgelopen week is o.i.d. Is dat wel zo is het nog steeds geen hard bewijs.
Dit zijn aannames dus zoef heeft hier gewoon een punt.

Het heeft er alle schijn van dus een onderzoek is zeer welkom maar bewijs is er (nog) niet.

Dat mensen overigens niet mee kunnen voelen met ajax, daar heeft een deel van de aanhang het toch echt zelf naar gemaakt. Als je constant roept dat je de beste,grootste etc. bent en anderen calimero gedrag verwijt, ga je ook extra hard op je bek als het fout gaat (genaaid of niet genaaid) en moet je hier niet over zeuren.

8 december 2011 om 10:28

ahjacied, jij denkt ook zeker dat Vermeer is omgekocht tegen Utrecht? Want dat was ook wel heel belachelijk.

Ik snap de frustraties, ik vind het ook heel jammer dat Ajax door is, maar ik vind het wel gewaagd dat iedereen hier er zo van overtuigd is dat het omkoping is, door wat zaken die je heel verschillend kan interpreteren.
Er moet gewoon onderzoek naar komen, maar ja, ik verwacht niet dat daar iets duidelijk gaat worden, want ik betwijfel het sterk.

Trouwens, los van het feit of er wel omkoping of niet is, wat als blijkt dat het wel zo is? Wat moet dan de oplossing worden, want dan zal Lyon juist zwaar benadeeld worden als Ajax dan door zou gaan , en zij kunnen er niets aan doen als Zagreb omgekocht is.

8 december 2011 om 10:39

@sumiala,
Vandaag is het Ajax die belazerd worden, morgen PSV en overmorgen het Nederlands Elftal op het EK! Waar het omgaat is recht en onrecht en dit is groot onrecht dat uit de voetbalsport verbannen moet worden!

8 december 2011 om 10:59

Fr_jurre; ik denk ook dat een onderzoek veel op zal leveren, omdat het niet wenselijk is dat het iets oplevert. In het voetbal bestaat toch immers geen corruptie ? Toch moet er een onderzoek komen, al is het alleen maar om een statement te maken.
Wie zegt dat Lyon er niets aan kan doen dat Zagreb omgekocht is ? Lijkt mij toch de partij met het grootste belang in deze zaak. En zelfs, als zij er niets van wisten... wat maakt het nu uit of zij benadeeld zouden worden ? Gisteren zijn ze juist enorm bevoordeeld, dát is juist het omrecht waar we het hier over hebben.
Ajax verdient het naar de volgende ronde CL te gaan, Lyon niet.

Ik kijk al heel wat jaren voetbal en denk nooit zo in complotten ed, maar ik ben hier gewoon misselijk van, bah !

8 december 2011 om 11:02

Kom eens op jongens, het is kut, maar deze foto zegt niks, misschien gokt ie wel op paardenrennen, of een soort van bingo, in dat soort landen zijn tal van wedkantoortjes, waar men overal op kan wedden.
En iedereen heeft hier weleens een wedstrijdje gedaan, recreatief of in competitie, en iedereen laat zijn kop hangen en heeft er geen zin meer in, als ie na 5 wedstrijden 0 punten heeft ne in de laatste wedstrijd met 10 man met 2 of 3-1 achterstaat, dan heb je er gewoon geen zin meer in.
Zelfs dat duimpje zegt niks, ja in mijn ogen meer een teken van, maak je niet druk, die bal komt er wel, omdat die Lyon speler die bal zo snel mogelijk naar de middenstip wilde hebben

8 december 2011 om 11:08

Helemaal mee eens, ik begrijp je punt dus ook niet zo.
Ik reageer op het feit dat ahjacied niet begrijpt dat mensen niet mee kunnen leven met Ajax. Ik leg daarom uit waarom dat volgens mij is.

8 december 2011 om 15:19

@zoefffhethaasje

Als er bewijzen waren was onderzoek ook niet nodig. Er wordt altijd onderzoek gedaan op grond van aanwijzingen, en die zijn hier in overvloed. Pas bij de uitspraak geldt totaal bewijs.

On: Dit ruikt gewoon naar omkoping. Als je de wedstrijd ziet, doen ze gewoon niets achterin bij dinamo, en dat duimpje en handje en dat rotlachje is al helemaal vreemd.

8 december 2011 om 16:52

Dat zeg ik toch ook...er is geen enkel bewijs en dus moet men niet gaan doen alsof er allemaal bewijs is van omkoping etc. ;

8 december 2011 om 09:36

Denk eerder dat Platini (fransman) hier over gaat omdat dit de Uefa Champion League is.

Maar ik kan hier zo kwaad om worden, Ajax had gewoon bij de Cl-loting moeten zitten ipv Lyon. Het leek me zelf al verdacht die uitslag, maar nu deze foto's opduiken helemaal. Denk alleen niet dat Lyon gestraft kan worden en Ajax helaas niet alsnog door zal gaan. Dinamo Zagreb of alleen de speler in kwestie zal een schorsing kunnen krijgen wanneer er schuldigen zijn aan omkoping.

Tenzij Lyon hun heeft omgekocht...

8 december 2011 om 09:36

Blatter is Fifa. Platini is de man die je moet hebben.

8 december 2011 om 09:47

Is Platini toevallig een fransman ;

8 december 2011 om 09:52

Het gaat hier over de Uefa, dus Platini, denk je dat hij een Fanse club gaat onderzoeken???

8 december 2011 om 09:53

Blatter is toch Fifa? Dit is toch Platini? Volgens mij(maar kan fout hebben) is Platini de grote baas bij Uefa en deze fransman met fair play babbels kan die praatjes mooi waarmaken.

Nou het begint steeds meer en meer te stinken. Ik hoop dat als er wel omkoop in zat, dat het snel bewezen wordt en zulke ploegen voor de komende 5 jaar niet mee mogen doen in een europees toernooi. Je kan zeggen wat je wilt, voor ajax zijn of tegen, maar dit ruikt wel heel erg naar omkoping in mijn ogen. Uefa moet daadkrachtig zijn een daan bij woord toevoegen en gelijk een onderzoek instellen. Ook andere autoriteiten moeten hier keihard in zijn, maar in zo een land is omkoping volgens mij wel vaker aan de orde.

Duidelijke zaak natuurlijk. Waar zijn al die anti ajax mensen nu?
Een slechte verliezer ben ik niet. Dit is zo klaar als een klontje.
Schande voor het voetbal dit. Die gozer moeten ze vast zetten en de club royeren

8 december 2011 om 09:35

Zo lang er niets bewezen is, gebeurt er helemaal niets jongen. Het feit dat je om anti ajax mensen gaat schreeuwen bewijst dat je nog hartstikke gefrustreerd bent (begrijpelijk), maar je reactie is een beetje voorbarig en naief.

8 december 2011 om 09:36

Die foto's zijn van een hele andere datum dan van gisteren. Lekker makkelijk conclusies getrokken maat.

8 december 2011 om 09:38

Al die anti ajax mensen hebben geen zin om deze nutteloze discussie aan te gaan.
Het zou kunnen dat Lyon Zagred betaald heeft om te verliezen met grote cijfers. Daar wil ik best in mee gaan.

Maar het gaat er bij mij niet in dat de arbitrage bij Ajax - Real is omgekocht.
Als Ajax zelf had gezorgd dat ze minimaal gelijk hadden gespeeld, dan deed de uitslag in Zagreb er niet meer toe

8 december 2011 om 10:28

Respect

Je bent een van de weinige (ook zouthaasjee en nog een paar andere) die gewoon goed reageert. Als je op de rug van Zagreb door wil naar de volgende ronde. Dan ben je een beetje zielig. Want als Zagreb zo goed was om Lyon af te stoppen, dan zouden zij nu doorgaan.

Als Ajax alles op alles had gezet en meer risico had genomen, dan zou Ajax alsnog doorgaan. Misschien moeten de Nederlandse voorzitters niet zo gierig doen en extra wedstrijdpremies uitdelen bij zulke wedstrijden, want het gaat uiteindelijk om 25 miljoen. Dan ga je toch niet gierig doen voor een paar ton.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

8 december 2011 om 09:44

Ik ben hier, en lach me nog steeds dood. Want hier kan je niks tegen beginnen, geeft geen enkel bewijs weer van omkoping, beter laat je het zakken want aan de uitslag gaat helemaal niets veranderen.

Het begint nu toch echt overduidelijk te worden...

Normaal gesproken ben ik helemaal niet van dit soort gedachten. Er is heel veel mogelijk in 90 minuten voetbal, denk ik altijd. Maar dit lijkt inderdaad wel heel toevallig allemaal. De knipoog, de foto, het over de bal heen duiken van die keeper, het verschrikkelijk slappe verdedigen. Ik heb ook mijn vraagtekens bij dit hele gebeuren..

Dit zegt mij dus al genoeg...

Zal de eventuele omkoping dan toch nog boven komen drijven?

8 december 2011 om 09:34

Vast niet...dit wordt weer een gevalletje "doofpot".

8 december 2011 om 11:40

Op zeker dat dit een gevalletje doofpot wordt. Het corrupte kippenhok genaamd 'fifa' zorgt daar wel voor.

OT: Ik ben zelf voor Psv, wat niet betekend dat ik het succes in de champions league Ajax niet gun. Ik ergerde me al aan de scheidsrechter, maar toen ik de samenvatting zag van Zagreb - Lyon brak m'n klomp. Naast dat het team zijn sportieve plicht niet heeft gedaan, stinkt het zaakje ook behoorlijk. Een knipoog, vermeend gokken, een waardeloze keeper en een verdediging waar FC Lutjebroek nog 4 keer tegen scoort. Tja.

8 december 2011 om 12:54

Wat heeft de Fifa er mee te maken?

8 december 2011 om 16:00

De Uefa is één van de zes continentale organisaties van de Fifa, onderdeel van de Fifa dus. De Fifa is de overkoepelende organisatie van de Uefa en zet grotendeels de richtlijnen voor hen op.

Op het moment dat de reputatie van de Uefa in het geding komt zal Fifa er alles aan doen om de schade te reduceren, zoals zaken in de doofpot stoppen.

Knipoogjes, gokken, 1-7...... het is wel erg toevallig.

8 december 2011 om 09:36

Gokken is van een hele andere datum. Voetbalzone wil weer commotie veroorzaken, en het werkt blijkbaar. Niemand is hier kritisch genoeg om zelf na te denken.

8 december 2011 om 09:51

Precies, er wordt uitgegaan van de gemakkelijkste weg. Het is voetbal, geen wiskunde. Uitslagen met 1-7 kan voorkomen tegen 10 man waarbij de thuisploeg erg zwak speelde. Ik hoorde de dat coach weg is en dat ie ook niet geliefd was. Er was ook een reactie dat de Zagreb spelers dit in een actie deden tegen de coach.

De knipoog zou naar de lijnrechter geweest zijn, maar als je allemaal deze berichten gaat geloven, ja dan kom je vanzelf wel bij omkoping uit. Niet verder kijken dan je neus lang is.

Ik wil niet zeggen dat het niet gebeurd zou kunnen zijn, maar je moet zeer zeker ook naar andere zaken kijken.

8 december 2011 om 09:55

lees nou eens goed, ik zie hier twee keer dezelfde reactie van jou. Er staat dat hij zich juli 2008 geregistreerd heeft!!

8 december 2011 om 09:56

Hoezo andere datum? Er staat toch 7-12-11 links boven in de hoek ofniet?

8 december 2011 om 09:58

gast, die gebruiker van dat forum heeft zich geregistreerd op een datum in 2008, dat is de enige datum die erbij staat. Wanneer de foto's geplaatst zijn staat erboven: Danas, 02:46 (de meest recente donderdag dus, kwart voor 3 snachts..)

Dus over nadenken gesproken

8 december 2011 om 10:10

Hoe weet je dat?
Niet dat ik overtuigd ben van omkoping, alhoewel ik wel twijfels heb bij die eerste 3 goals na de rust, maar hoe weet je dat die van een hele andere datum zijn?

8 december 2011 om 10:58

In een andere bron staat het volgende:

"... die uit een winkel komt waar ze aan de Toto doen. Met een bonnetje. Niet van gisteren, maar wel extreem verdacht dit soort praktijken."

Aangezien de baas van de Uefa een Fransman is, verwacht ik niet dat er een dusdanig groot onderzoek wordt ingelast welke precies naar boven gaat halen wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

7-1 verliezen -,- in eigen huis je laatste kans op een beetje eervol afscheid van Europa, voor je eigen bloedfanatieke aanhang.

Niet dat het ook maar enkel nut heeft, Ajax heeft er toch niks meer aan als er wel bewijs komt.

8 december 2011 om 09:34

Het hele voetbal is in handen van een stel bejaarde met een functie die op elke wedstrijd een stempel kunnen drukken.

Duitsland wou hun eigen EK organiseren weg van die Blatter.

8 december 2011 om 09:38

Platini is helemaal geen bejaarde, dat valt wel mee. Die heeft vaak ook wel een verhelderende kijk op voetbal, maar het blijft een Fransman.

EK = in handen van de Uefa.
Blatter = voorzitter van de Fifa.

Snap dus je laatste zin niet.

Jongens, als het zo doorgestoken kaart is, kan iemand mij dan vertellen waarom de trainer van Zagreb dezelfde nacht nog ontslagen is?

8 december 2011 om 09:37

Om het geloofwaardig te houden, lijkt me logisch

8 december 2011 om 09:40

Tuurlijk! Die trainer heeft graag een ontslag op zijn CV terwijl hij het in eigen land gewoon goed doet.

8 december 2011 om 10:10

Als ik ontslagen zou worden en een paar miljoen mee kreeg zou ik dat met alle plezier doen.

8 december 2011 om 09:39

Oprotpremie zal wel lager hebben gelegen dan de beloning vanuit Frankrijk.

Het zou natuurlijk handig zijn, als we weten wanneer deze foto's genomen zijn. Zijn ze van een half jaar terug, dan heb je er als Ajaxzijnde geen ruk aan

8 december 2011 om 10:18

Misschien is hij wel opgestapt omdat hij door kreeg wat er was gebeurd en zich er van wilde distancieren. Want volgens mij doen ze het in de competitie verder prima toch?

8 december 2011 om 10:46

Geloof dat ze met een mooie voorsprong eerste staan in de competitie.

dit is echt zielig dit is zeker dooorgestoken kaart ajax moet hier werk van maken

Jongens, jongens toch.. Er zijn meer sporten waarop je kan gokken... Prima beetje verdacht, maar nog steeds geen bewijs.

8 december 2011 om 09:36

Nee maar een onderzoek kan er wel degelijk gestart worden.

Hier gaat helemal niks aan onderzocht worden! De Uefa vind het prima en wil vooral de naam van de Champions League smetvrij houden. Ondertussen hebben ze een miljoenen bal gecreeerd, waar de 8ste finalist meer verdiend dan de winnaar van de Europa League! En dan krijg je dit soort taferelen: spelers van Zagreb die misschien 100.000 euro per jaar verdienen, en niks te verliezen hebben, gaan echt geen NEE zeggen tegen een paar ton extra.....schande!

8 december 2011 om 09:37

Inderdaad, toch blijft het schandalig. Ik voel me als Real fan, wel verbonden met de Nederlandse eer en had Ajax meer gegund. Zagreb heeft (tegen betaling, zeer waarschijnlijk) gewoon als Sinterklaas gespeeld. Het is te zot voor woorden en zou tot de bodem moeten uitgezocht worden.

Dit klopt van geen kant:
- Speler in gokkantoor
- knipoog en duim
- opzichtig slecht verdedigen
- Directeur van Zagreb al eens eerder onderzocht op fraude in voetbal

Ok ok voor alle anti-ajacieden een stukje hoor en wederhoor:
- Ach mag een speler niet meer op paarden wedden zou zomaar kunnen dat hij er voor iets anders was.
- knipoog en duim kunnen ook respect getoond worden
- dinamo had van te voren al niks te zoeken in CL
- Ach iedereen mag fouten maken, betekent niet dat dat twee keer gebeurd

Dit moet onderzocht worden, voor Ajax heeft dat weinig zin meer. Maar mocht er sprake zijn van fraude dan kan nadelig zijn voor andere clubs zoals jullie Psv, Feyenoord, Twente of AZ.

8 december 2011 om 09:42

Nee hoor denk dat als er fraude was het beter is voor het nederlandse voetbal. Zie Ajax nog wel een paar rondjes europa league doorkomen. Denk dat champions league de volgende ronde game over was geweest.

Tuurlijk zijn jullie dan terecht boos en snap ook wel dat jullie liever nog een ronde cl spelen dan ipv nietszeggende potjes europa league (weet er de laatste jaren alles van), maar voor het Nederlandse voetbal mbt de puntenlijst van de Uefa valt er voor nederlandse ploegen meer te halen in de el.

8 december 2011 om 09:42

Ben wanneer Ajax voor de competitie speelt altijd anti-ajax maar Europees niet hoor

Hoop ook echt dat er onderzoek gedaan zal worden en er bewijzen gevonden kunnen worden. Alles lijkt er gewoon op dat er hier iets niet klopt. Twee doelpunten zelf afgekeurd krijgen en in Zagreb een rode kaart al vroeg in de wedstrijd en vervolgens in de tweede helft de snelste hattrick ooit in de CL én dan in totaal 6! doelpunten in één helft!

Normaal zou Uefa op zn minst deze zaak tot op de bodem moeten onderzoeken....,maar zolang Platini er zit zal dat nooit gebeuren. Die heeft Lyon inmiddels al een mooie gelukstelegram gestuurd.
Volgende week hoor je hier niemand meer over...

Fair play toch Uefa? Laat dat dan nu zien en doe tenminste een onderzoek. Dit ziet er zeer dubieus in en als hier geen onderzoek naar wordt gedaan, is de CL geen eerlijk toernooi. Er zijn duidelijk indicaties dat het hier om omkoping gaat: de verdediger die een knipoog geeft en zijn duim omhoog doet en nu dit weer.

8 december 2011 om 09:40

Nu doen ze weer of er niks aan de hand was. Die Blatter doet weer of ie een IQ heeft van 2 vis sticks. Platini zegt dat het weer is bewerkt met de computer.

Waar slaat de fairplay regel nou op?

8 december 2011 om 09:43

Tja dat vrees ik ook. Denk dat de Uefa er helemaal geen onderzoek na doet, het zijn Fransen en Lyon heeft hier mooi profijt van. Lyon heeft hier niks mee te maken hoor, maar voor de Fransen is het mooi meegenomen.

Die fair play regel wordt dus inderdaad denk ik niet nageleefd. Jammer dat het voetbal tegenwoordig zo beïnvloed wordt door omkopingen en gokken. Op deze manier is zelfs de CL geen eerlijk toernooi.

Maar waarom niet in de spiegel kijken? Ajax had ook kunnen gelijk spelen gister ipv slap verdedigen en niet echt de wil om te winnen laten zien. Natuurlijk schandalig ALS Dynamo is omgekocht maar uiteindelijk had Ajax zowel uit als thuis tegen Lyon moeten winnen.

Nee ik wil nog niet meegaan met deze omkoophype. Ik heb me gister best zitten ergeren aan passes over 5 a 10 meter die niet aankomen of waar iemand achteraan moest rennen (vooral van Enoh) en continu naar achteren spelen en geen aanval intenties. Ik vind het vooral sneu voor de mensen die minimaal 60 eu hebben neergeteld voor deze match en dan dit tezien krijgen.

Beetje het idee dat ze zich niet meer kunnen motiveren ofzo. Waarom kunnen zulke goede voetballers nou niet is de sterren vd hemel spelen. Zelfde als tegen Excelsior. Gewoon de eerste helft kapot spelen en met 4-0 gaan rusten. Dan laat je het publiek ook is vuurwerk zien.

8 december 2011 om 09:52

Waarom niet in de spiegel kijken? Ajax heeft het gewoon prima gedaan gister, ik geloof 17 schoten van Ajax en 8 van Real. Tuurlijk was Ajax niet beter maar Ajax heeft er alles aan gedaan, behalve Anita en Blind dan bij het 2e doelpunt maar goed. En is het voor jou nog niet duidelijk allemaal dan? Voor jouw dit rijtje dan.:

-portugeze scheidsrechters ( Mourinho is Portugees, net als het Portugese idool Cr7, Pepe, Carvalho, Coentrao en waarschijnlijk nog wel een paar)
-zagreb kreeg voor dat Lyon pas 3 doelpunten tegen thuis, Real 1x en Ajax 2x. En gister in ene 7 in 28 minuten
-bij alle doelpunten is deze Vida betrokken!
-2 keer buitenspel doelpunt Lyon
-2 glaszuivere doelpunten afgekeurd bij Ajax
-opzichtige 2de gele kaart gepakt en niet nodig door die Zagreb speler
-knipoog van Vida die dus nu ook in een wedkantoor gezien is
-En als dekmantel de coach ontslaan terwijl het in de competitie uitstekend gaat met Zagreb
-zagreb is al een keer betrapt op omkoperij


En oke Ajax had het af moeten maken tegen Lyon maar dat is niet gebeurd, en nu dit...

8 december 2011 om 10:13

Ik geef alleen maar aan dat we niet hier op door moeten gaan en ons blind moeten staren op omkoperij.. Als je gewoon 100% geeft dan win je van Lyon thuis. Ik zie gewoon weinig concentratie/ motivatie bij Ajax. Passes komen niet aan enz.. Ik weet niet wat het is maar de Boer moet daar echt zijn vinger achter krijgen. Ze lijken een soort arrogant te zijn geworden na het kampioenschap. Erg jammer want elke wedsrtijd is nu spannend bij Ajax. Ik zie ze niet zomaar winnen tegen RKC uit namelijk.

8 december 2011 om 10:26

Nee als team zijnde inderdaad niet, maar ik als supporter zal dit nog wel even dwars zitten..

Je hebt gelijk verder hoor over het spel, ik heb me gisteren op de tribune dood itten ergeren aan die klote paasjes en rondo's die je simpelweg tegen Realmadrid A, B, C, D of een E elftal niet kan doen. Enoh met name was daar vaak erg ongelukkig in.
En arrogant? ik noem het eerder gemakzucht. -- vander wiel die al shirtje gaat ruilen in de rust bijvoorbeeld.. Waar ben je dan mee bezig tijdens de wedstrijd?...

8 december 2011 om 10:40

Als Ajax tegen Lyon had gewonnen, dan was Ajax nu door. Zo keihard is het gewoon. En wat Jeroen zegt is gewoon keihard de waarheid. Je moet altijd jezelf indekken. Dit is niet alleen bij voetbal zo. Maar bij alles.

En Ajax die altijd spreekt over talentvolle voetballertjes, die moeten tegen Real Madrid staan. En niet 10/0 winnen van de Graafschap (met alle respect). De Sneijders, de Zlatans, de Heitinga´s, de Vdv´s, de Nigel de Jong´s die stonden allemaal tegen clubs als Milan, Liverpool, Real, Juventus, Bayern Muchen.

Dit soort gedrag past niet bij de Ajax aanhang. De Ajax supporters staan bekend om hun zelfevaluatie en zijn altijd uit op zelfkritiek en streven altijd naar een ideale spelbeeld.

Net de samenvatting nog eens bekeken en je moet eens letten op Vida. Hij is werkelijk bij alle tegendoelpunten in de 2e helft betrokken. Het is steeds zijn speler die bij hem wegloopt en scoort. Bij de 3-1 was hij ook degene die de bal recht in de voeten van een Fransoos speelt.

Natuurlijk stinkt dit maar kom maar eens aanzetten met onweerlegbare bewijzen die standhouden voor een rechtbank.

Deze uitslag gaat in tegen alle rechtvaardigheidsgevoel en neigt heel zwaar naar corruptie maar ik vrees dat dit juridisch nooit staalhard zal kunnen worden aangetoond.

Jammer, probeer dan maar het beste er van te maken in de Europa League ; een halve finale tegen Man Utd : zou toch prachtig zijn voor Ajax ?

Het blijft een doekje voor het bloeden maar het is niet anders...

8 december 2011 om 09:42

Europa League kan me gestolen wist je dat. Een nutteloze competitie met teveel geld verschil tussen CL en de EL. Een competitie waar bij de grootste clubs er liever uit zijn dan door gaan.

Ajax kan zich beter focussen op de competitie en proberen 1e of 2e te worden en dat geeft recht tot de Mafia bal.

Dit is geeeeeeen omkoping!!

Valencia - Genk 7-0?
Moeten we dat dan ook maar gaan onderzoeken? Kom op.

Zagreb had er geen zin in, krijgt misschien een bonus van Lyon. Nou en. Dit is het moderne voetbal. Ajax had van Lyon moeten winnen Punt Uit. Zelf verpest en nu gaan liggen janken dat het niet volgens de regels is.

8 december 2011 om 09:40

Juist, je hebt helemaal gelijk jongen.

Ajax speelde zelf ook belabberd en durfde gewoon niet druk te zetten. Van der Wiel wist zelfs de tussenstand niet, haha, en dat noem je professionals en spelen op het hoogste podium in Europa.
Ajax, roep de schuld over jezelf af, Lyon heeft het gewoon fantastisch gedaan..

8 december 2011 om 09:54

Van der Wiel wist zelfs de tussenstand niet, haha, en dat noem je professionals en spelen op het hoogste podium in Europa.

Dwaze reactie, als je bezig bent met je eigenwedstrijd, dan ben je onproffesioneel? Ha-ha grapjas.

-,-

Ajax roept het helemaal niet overzichzelf af. Welke debiel verzint het nu dat Lyon 7 kadootjes krijgt van Zagreb? 3-0 verliezen van Real is geen schande, naja 2-3 verliezen eigenlijk.

8 december 2011 om 10:06

Ja onprofessioneel bezig ja. Als je weet dat je nog 2 keer moet scoren ga je toch met z'n alle als kippen zonder koppen jagen op die verdediging van Real of blijf je dan maar lekker afwachten en ga je gewoon de schuld leggen bij Lyon en de bizarre overwinning in Zagreb??

7 kadootjes? Ik zie gewoon 7 glaszuivere doelpunten, geen opzet van omkoping. Een knipoog, tja, doe ik ook wel eens als ik een bekende op straat zie ;..

8 december 2011 om 09:43

Je kan mij niet wijs maken dat ze alleen bezig zijn geweest met een potje voetbal!
En niemand is hier aan het janken maar de echte voetbal liefhebbers zijn gewoon ziek dat het zo is gegaan! de Eufa moet dit lekker onderzoeken en dan zien we wel verder

8 december 2011 om 09:44

Inderdaad, maar omdat dit tegen Ajax is wordt er overal iets achter gezocht. Zagreb boeide het gewoon niet, er zaten nauwelijks supporters, ze waren al lang en breed uitgeschakeld. Alsof ze een verplichting hebben om Ajax naar de volgende ronde te hebben, wat een onzin zeg.

En Valencia tegen Genk dan? Dat werd toch ook 7-0? Chelsea moest door het verlies bij Leverkusen dus winnen, is daar enig opzet in opgevallen? Chelsea overklaste Valencia gewoon.

Als je de goals ziet van Lyon zie je gewoon dat het goed uitgespeelde kansen zijn. Ik weet dat het een beetje dubieus is dat de keeper van Zagreb niet veel doet, zelfde geldt voor de verdedigers, maar het is allemaal erg dubieus.
Het gaat tevens wel om 25 miljoen Euro. De trainer van Dinamo is al ontslagen, die heeft vast en zeker een bijdrage gekregen van de omkoping zodat hij een mooi zakcentje mee heeft kunnen nemen gister avond.
Hier moet echt tegen opgetreden worden, al kun je het nooit bewijzen denk ik, foto's zeggen niet veel, zo ook die van Vida niet..

8 december 2011 om 09:43

Denk dat Genk gewoon verschrikkelijk slecht heeft gespeeld. Maar dit van Zagreb is gewoon anders een domme rooie kaart. Het klinkt misschien raar maar stiekem had ik dit in me achterhoofd gister avond. Zal wel weer wat gebeuren wat niet glas helder is.

8 december 2011 om 09:51

Genk zat toen ook in de Belgische competitie in een dipje en mankeerde vooral in defensief opzicht heel wat spelers en als je met die vorm en met de spelers die ontbraken tegen het nummer drie uit Spanje, dan kan het heel erg mislopen en zo geschiedde.

In Belgie (ben Belg) zijn er alvast geen geruchten over eventuele omkoping van Genk, bij Zagreb zijn er al heel wat aanwijzingen nog geen 24 uur na het einde van de wedstrijd.

Ik zeg wel : aanwijzingen. Voor een rechtbank moet je met bewijzen komen en ik vrees voor Ajax dat die er niet zullen zijn.

Advocaat van de duivel : je kunt het ook uitleggen : een rode kaart na een half uur, Zagreb heeft al een mindere selectie dan Lyon, zelf uitgeschakeld en bijgevolg niet gemotiveerd tot op het bot, Zagreb slikt twee ongelukkige doelpunten, kopjes nog meer naar beneden en hop...plots liggen er 7 in het mandje.

Ik zeg niet dat het is zoals ik hierboven beschrijf, ik zit ook met een corruptiegevoel in mijn maag maar ik vrees dus dat er nooit keiharde bewijzen voor zullen kunnen aangeleverd worden.

Wat een naieve reacties hier zeg, ongelofelijk! Iedereen weet toch allang dat de Uefa hier niets mee gaat doen? Die doen er alles aan om de mensen de illusie van een eerlijke Champions League voor te houden. Bovendien bewijst dit nauwelijks iets. Ajax gewoon de EL in, Lyon een ronde verder. Klaar uit!

Als ik Ajax was zou ik niet afwachten of de Uefa iets gaat doen maar gewoon zelf een klacht indienen!
Hier spelen hele andere zaken dan alleen voetbal. Dit zegt al eigenlijk gewoon al genoeg!

Dit meen je niet he!!
Hopen dat de Uefa hard en goed ingrijpt dat eventueel Ajax alsnog door mag naar de achtste finales
Ik heb net de samenvatting gekeken van Zagreb - Lyon en als je ziet dat Lyon met zijn 3en een aanval op zet dat er dan 6/7 mensen van Zagreb staan te slapen..?

Ik las een reactie over dat er nog 0,0 bewijs is, wat natuurlijk gewoon de waarheid is als je geen Ajax-bril op hebt, en die is ineens verwijderd door VZ ?

Wat een flauwekul zeg, mag je vandaag alleen reageren als je in omkoping gelooft ?

8 december 2011 om 10:08

Die staat er gewoon nog hoor dus niet gelijk zo kinderachtig doen..

Of het nou bewezen wordt of niet, ik vind het allemaal maar heeeel toevallig

Waar is de 'vind ik leuk' button?

is dit dezelfde kerel als degene die, die knipoog gaf?

8 december 2011 om 09:55

Ja is dezelfde kerel en ook heel toevallig bij alle 7 doelpunten van Lyon betrokken, naja betrokken ik weet niet wat hij er doet. Laten we zeggen dat hij erbij was

Ik ben in hart en nieren een feyenoorder en een ras real madrid supporter maar ik heb zoiets van stel verdomme een onderzoek in want als je als uefa op duizenden bilboards wereld wijd pleit dat je voor fairplay bent moet je dat ook uitstralen. Jammer dat ajax op zo'n uiterste curieuze manier is uitgeschakeld had ze graag in de achtste finale gezien, of ze nou wel of niet CL waardig zijn heeft dan ook niks te maken met het feit dat ze gewoon verdienden om door te gaan !

Dit zegt helemaal niks en er zijn absoluut geen bewijzen voor. Het is alleen dat de media dit verdacht vind maar er zijn totaal geen bewijzen, dan alleen reacties hier waar vooroordelen getrokken wordt.


Dit is toch gewoon een logische uitslag? Zagreb is echt heel erg slecht + ze spelen nergens meer voor. Voor mij was het echt vooraf al zeker dat Lyon daar dik ging winnen.

Ajax heeft t aan zichzelf te danken. Ze hadden het ten eerste af moeten maken in Lyon. Eriksen en Sulejmani hebben daar 2 levensgrote kansen gemist. En in de 2e helft tegen Madrid. Toen Madrid net zo weinig deed als Zagreb tegen lyon, hebben ze totaal bezielingloos gevoetbald en geen kans gecreerd. Er zat totaal geen beleving in. En ook niet in het stadion. Supporters en spelers verdiende het allebei niet.

8 december 2011 om 10:07

Wat een waar-de-loze reactie.

Eerste helft af moeten maken? Twee keer scoren (weet je nog die zuivere doelpunten) is al knap tegen Real, maar volgens jou hadden ze er toch minstens 4 moeten maken? Verder heeft Ajax de hele tweede helft op de helft van madrid gespeeld, en deden ze het bij lange na niet slecht, zéker als je kijkt naar de lijst met afwezigen bij Ajax zelf.

En dan nog het lachwekkendst: geen beleving in het stadion?!? Van minuut 1 tot 90 Ajax hartstochtelijk toegezongen door 410 zoals élke wedstrijd, in goede en slechte minuten. Jij zat zeker gisterenavond voor de televisie met het geluid uit, dat kan niet anders?

8 december 2011 om 10:47

beter lezen. Ik zei dat ze het in Lyon hadden moeten afmaken.

En nee, ik vond dat er zowel op als buiten het veld totaal geen beleving was in de 2e helft.

8 december 2011 om 10:48

Waarom heeft Real dan met drie verschil gewonnen, als Ajax zo verschrikkelijk goed was.

8 december 2011 om 11:01

Miquel_cotto het kan niet anders als dat je dan je geluid 90 minuten lang uit hebt gehad, én nog nooit in het Ajax stadion bent geweest want dan wist je wel beter m.b.t. het publiek.

Boefje ik zeg niet dat Ajax zo verschrikkelijk goed was, maar dat ze het zeker niet slecht deden. En Madrid heeft met 3-0 gewonnen omdat in de eerste helft twee glaszuivere doelpunten zijn afgekeurd, en ik ervan ben overtuigd dat Ajax deze voorsprong of mínstens een gelijkspel over de streep had getrokken. En zo niet: een 2-3 nederlaag, dan nog was Ajax door. En daar gaat het om, dat Ajax door diverse omstandigheden gewoon verschrikkelijk in het hemd gezet wordt.

Mocht er uitkomen dat het hele zooitje is omgekocht.
Geef ons dan maar vrijstelling om volgend jaar CL te spelen!

Het is in en in triest dat ik me af moet vragen of ik op Dinsdsag en
Woensdag naar voetbal zit te kijken of naar een toneelstuk.
Het gaat hier om miljoenen, moet de (onafhankelijke) politie hier niet aan te pas komen???
Waarom zou de fifa dit moeten onderzoeken? Ik zeg politie te paard erop af!

Ja laten we allemaal maar een reden zoeken.
Feit is gewoon, als je 25 miljoen kan verdienen met een ronde door te gaan, en er wordt verdedigd zoals Blind, Anita en Vertonghen doen!? Ja dan moeten gewoon concluderen dat deze jongens gewoon geen inzet hadden.
Als we zien hoe makkelijke Ebecilio ballen verspeeld, denkt hij ook niet aan het Ajax belang.

Nee Ajax, de echte reden ligt bij julli eigen door het zwak verdedigen.
Dan komen de twee afgekeurde doelpunten, waarmee de stand alsnog 2-3 is en Lyon nog steeds door is.
Dan kan je misschien pas gaan denken aan randzaken zoals dit.
Zijn toch allemaal speculaties.

Ja Cruijff, het gaat de goede kant op hoor, gefeliciteerd met de zaak bij de rechter.
Voetballer zonder management verstand

8 december 2011 om 10:12

Het is begonnen bij de twee afgekeurde doelpunten. Voor jezelf als team een knauw, want denk je niet dat het bij 2-1 voorsprong voor Ajax een totaal andere wedstrijd was geworden? Dus jij denkt ook: (mocht er geen omkoopschandaal zijn) Zagreb had 2 - 0 gemaakt, dan had Lyon dus vast ook wel met 2 - 7 of zelfs 2 - 8 gewonnen. Je hebt je verstand wel ergens heel ver weggestopt vandaag, met je naieve reactie.

En ja, Ajax verdedigde niet sterk, dat weten we. Maar met 2-1 voorsprong de rust in en 1-0 of 1-1 in Zagreb, was het over geweest. Het is gewoon een feit dat een grensrechter Ajax hier 25 miljoen door de neus boort, kun je vrijwel niet omheen.

8 december 2011 om 10:36

Ben het helemaal met je reactie eens. En vind dat bovenstaande meneer eerst moet nadenken voordat hij daadwerkelijk een reactie plaatst. Bovendien mag hij wel eens een lesje Nederlands, want dit leest zo lastig. Dit is echt appels met peren vergelijken.

8 december 2011 om 11:44

Juist ja. Rotterdammer toevallig? Met 0-3 verliezen van Real madrid is inderdaad een grove schande? Zeker als twee loepzuivere doelpunten worden afgekeurd. Ja dan heb je inderdaad alles aan jezelf te wijten?? Ga toch fietsen man. Ajax heeft zeker een paar keer slecht verdedigd, maar tegen Real Madrid kan je verwachten dat dat gaat gebeuren. Ajax heeft over het algemeen meer dan redelijk partij geboden. De missie was om de schade zo beperkt mogelijk te houden, en 2-3 was heel beperkt geweest. We waren daarnaast sowieso afhankelijk van Zagreb, en die hebben het totaal laten afweten.

echt ongelofelijk is dit, geeft wel weer aan dat die oost europese clubs niet te vertrouwen zijn, maffieverenigingen!

Wat wil Johan nu gaan doen. Je kan nog zo goed plan bedenken voor op de toekomst. Maar wat hebt het voor zin. Als zulke dingen gebeuren. Ten eerste kunnen we nooit op tegen de groote clubs. Ten tweede wij in nederland zijn altijd de braafste jongetje van de klas. Wie dacht dat real zich druk zou maken voor Ajax. Niemand toch. Dit real met hun 2 of 3 keus word nog kampioen in Nederland. Dus dat Johan Ajax weer naar de europeese top wil lijden is uitgesloten! Bestaat niet! Dan komt er nog bij dat hè flink word genaaid door die grens plus wat er in die andere wedstrijd gebeurd. Wat er gister is gebeurd moet iedereen toch om lachen. Want je weet het kan niet maar het gebeurd toch.

2 glaszuivere doelpunten afgekeurd door een Portugese grens ten voordele van een club met Portugese trainer, record neerzetten in de Cl; 4 doelpunten in 10 minuten van een Franse club waarvan de voorzitter dik bevriend is met Platini, een speler die uit een wedkantoor loopt en daarna deel heeft aan een bizarre uitslag en zo kan ik nog 5 opmerkelijke feiten noemen.
Er is niks bewezen hiermee maar het is erg naïef om te denken dat dit 100% zuivere koffie is.
lang leve het Betaald voetbal anno 2011.

Volgens de metadata van deze foto is hij op 17 april 2010 genomen: http://imgur.com/cvhho (vhho in hoofdletters, VZ zet een url kennelijk om naar lowercase).

8 december 2011 om 09:57

haha ja dat was ook het eerste dat ik ging bekijken toen ik die foto zag, maar het volgende ajax argument zal wel zijn dat deze meta data bewerkt is. Maar voortaan moeten mensen eerst eens verder kijken dan de neus lang is voor er allerlei rara theorieën de wereld in geslingerd worden!

8 december 2011 om 11:16

Maar hij houdt dus wel van gokken.

Ik zeg niet dat het is omgekocht e.d., maar mensen die zelfs na foto's als deze niet een beetje gaan denken van ''goh dit is wel een beetje verdacht'' zijn wel heel erg naïef (of hebben echt haat tegen een club).

tja, hoe duidelijk wil je het hebben. Lyon en Zagreb schorsen en dan vervolgens ajax door laten gaan.
Ik had me bedenkingen al bij die goals van lyon toen ik gisteren de sv zat te kijken en ik had ook nog een deel van de wedstrijd gezien, maar dit is echt waanzin haha. Het blijft hilarisch, maar het is gewoon doorgestoken kaart en hier tegen worden opgetreden.

Tjonge jonge, het begint bijna grappig te worden. Deze zakk stinkt aan alle kanten, maar een onderzoek zal er niet komen of het onderzoek zal heel snel uitwijzen dat er niks aan de hand is! Voetbal draait echt alleen nog maar om geld helaas

Ook al heeft Zagreb of een aantal spelers van Zagreb de boel besodemietert. Dan dient deze club of spelers bestraft te worden. Maar dat wil nog niet zeggen dat Lyon hier ook schuldig aan is? Moet Lyon (mits onschuldig) gestraft worden omdat de tegenstander vals spel speelt?

Zit net de beelden van Zagreb even te bekijken. Schrik er van. Dit kan toch niet waar zijn. Als je zo verdedigd en als keeper nog trager dan een zak aardappelen naar de grond gaat, dan degradeer je hier in Nederland nog uit de Jupiler League. Dit geeft je een machteloos gevoel van onrecht waar je niets maar dan ook niets aan kan doen.

Tsja, die foto's. Zoek een stok en je vindt er 1 om mee te slaan. Hoe groot is de kans dat er volop gephotoshopt gaat worden. Neem dat niet zo serieus. Die beelden wel en die spreken voor zich. Uefa mag zijn ballen laten zien en dit in rap tempo tot op de bodem uitzoeken!

Als je met je rechtermuisknop op die foto's klikt zie je dat het foto's zijn die op 12 augustus dit jaar zijn gemaakt. Je ziet hem ook met korte mouwtjes lopen, terwijl het nu rond het vriespunt is in kroatie.
Lijkt mij pure stemmingmakerij dit.

8 december 2011 om 09:53

klopt, maar waarom die knipoog naar gomis? Ik bedoel als die vida al eens bij zon wedkantoor is geweest, dan vind ik het behoorlijk verdacht dat ie nou dit deed. Gewoon onderzoek naar doen, want het stinkt nu echt van alle kanten.

8 december 2011 om 09:56

Ik weet niet hoe het daar zit met de volgorde bij data. Maar dat kan ook 8 december zijn. Volgens mij is dat de plaatsingsdatum van de foto.
De datum maakt me eigenlijk ook niet uit. Het toont in de eerste plaats al aan dat hij niet vies is van een gokje en het sluit niet uit dat hij een andere keer ook bij een gokkantoor geweest is. In combinatie met de knipoog en het spel van gisteren is het verdachtmakend en dat vraagt toch om een goed onderzoek.

En het zijn trouwens geen korte mouwen, maar opgetrokken mouwen En ik weet niet hoe gisteren was, maar het kan de komende dagen in Zagreb overdag 11 tot 13 graden boven nul worden.

8 december 2011 om 10:13

Ja dan klopt het nog niet 8 december is vandaag en hij kan niet een dag later gaan gokken op de dag van daar voor ...

Jullie willen gewoon dat er iets aan de hand is....

8 december 2011 om 10:14

Plaatsingsdatum zeg ik ;

8 december 2011 om 11:13

wlke weersite gebruik jij? volgens weeronline gaat het namelijk zelfs vriezen en wordt het niet warmer als 5 graden komende dagen

8 december 2011 om 12:06

http://www.weer.nl/wereldweer/actueel-en-verwacht-...
Veel verschillende dus. Nu heb heb ik er weer eentje met nog weer net wat anders. 9 tot 11

Nou is het toch gewoon duidelijk? Geen probleem Ajax gaat dus gewoon door na een onderzoek en Lyon word de komende jaren uit Europa geweerd. En terecht.

8 december 2011 om 09:57

En dat mensen als Praag willen werken onder zo organisatie zegt al genoeg.

8 december 2011 om 10:05

Ach de Fifa en Uefa neem ik allang niet serieus meer. Het enige waar ik nog aan twijfel is of Lyon zelf heeft omgekocht of dat Zagreb een hoog bedrag had in gezet op 1-7 want er is dus naar buiten gekomen dat die speler van Zagreb gespot is bij het wedkantoor.

Alweer zoiets verdachts...

8 december 2011 om 10:49

Naar ik hoor zou Platini de beste man van Zagreb de opdracht gegeven hebben om naar het gokkantoor te trekken.

Lyon zou voor eeuwig verbannen worden uit Europa en er wacht hen ook een enorme boete waardoor ze al hun spelers zullen moeten verkopen.

Ajax zou omwille van het debacle de helft van dit bedrag ter beschikking krijgen, spelers kunnen kopen en op eigen kracht de CL winnen!

Lekker objectief verhaal dat je overal aan het neerpennen bent. Lever eerst staalharde bewijzen in plaats van voortdurend populistische prietpraat uit te kramen.

Trouwens als je twijfelt of Lyon of Zagreb de zogezegde dader is moet Lyon toch niet worden gestraft als zij er hoegenaamd niets mee te maken hebben? Niet dat ik een snars geloof van het hele omkoopgedoe. Het is gewoon een manier van velen om hun frustratie te ventileren mbt het wonder van Maksimir.

Even zonder gekheid, wanneer zijn deze fotos gemaakt? Misschien komen deze wel uit 2007 ofzo. Wanneer de fotos echt deze week zijn gemaakt is het inderdaad verdacht. Nu is het gewoon stemmingmakerij denk ik zo.

8 december 2011 om 09:58

meta-data vertellen mij dat het 17-04-2010 was... dus... http://imgur.com/xbcty

8 december 2011 om 10:03

Dat zullen we nooit te weten komen. Natuurlijk kan dit jaren geleden geweest zijn en zit die gozer die deze foto's gepost heeft nu te gniffelen achter zijn PC. Thee kan, koffie kan, alles kan.

ajax heeft het toch deels aan zichzelf te danken dat ze er 3 in het mandje krijgen, niet?

@fey-expert: de foto's zijn niet van 2008, dat is de datum dat die kerel die ze heeft geplaatst lid is geworden op dat forum. De foto's zijn vannacht om 2.46 geplaatst. Dit zaakje stinkt. Uefa doet vrolijk mee.

Psv-feyenoord, duidelijk omgekocht, onterechte rode kaart en liefst 8 doelpunten in 1 helft. Vlaar is vorig jaar naar vegas geweest.
United-arsenal, duidelijk omgekocht, Rvp mist expres een penalty en 8 doelpunten in totaal. Toevallig heeft koscielny ook nog eens een account bij unibet.
Heracles 7-0 vvv. Duidelijk omgekocht. De boeck gaat snel weg omdat hij een grote zak heeft gekregen van heracles. Portugal Noord-korea 7-0. Duidelijk omgekocht, koreanen die zo sterk verdedigden tegen Brazil konden er opeens niks meer van.

Zo jammer dat het eigen falen ondergeschikt is aan de frustratie over een uitslag van een goede ploeg tegen een hele, hele matige tegenstander.

8 december 2011 om 12:56

Wat dacht je van de 6-4 bij Utrecht - Ajax ... IS vermeer niet toevallig bij een wedkantoor gesignaleerd? Want hij liet 2 doelpunten expres door.

elke ajacied mekkert nu over zagreb - lyon en mogelijke omkooppraktijken maar ajax had gewoon een punt moeten pakken Al had Lyon dan met 40-0 gewonne, dan had er nog niets aan de hand geweest.

De verdediging van Ajax was weer om te huilen...en dan vd Wiel die zegt dat hij wel een stap naar het buitenland wil maken haha. Ga eens eerst een fatsoenlijke wedstrijd spelen voor Ajax man, je bent al 2 seizoenen knudde.

8 december 2011 om 10:11

De verdediging is inderdaad niet veel, maar dit keer had je Daley Blind.

Die Pierro die Van Halst liet zien aan het begin van de wedstrijd was echt treffend. Blind kan niet met ruimte in zijn rug spelen. 3 van de 3 goals vielen dacht ik over zijn kant. Bij 2 goals had hij schuld, omdat hij niet op buitenspelval stapte of meeliep.

Het is natuurlijk schandalig wat er is gebeurt. Kan me de woede in Amsterdam goed voorstellen. Toch zal Ajax beter bewijs moeten zien te krijgen dan de knipoog en het plaatje van het gokkantoor. Ik vrees dat dit erg moeilijk zal zijn. Voor de Ajax fans zijn het bewijzen genoeg maar voor de Fifa zal het bij lange na niet genoeg zijn. En zelfs bij meer bewijslast ben ik bang dat de Fifa er weinig mee zal doen. Ik zou dus de verwachtingen maar heel laag houden. Bijzonder jammer voor Ajax en het Nederlandse voetbal dat ze niet doorgaan in de CL. En als extra verrassing lopen ze door de ongeplaatste status in de EL ook nog eens de kans op een loodzware tegenstander.

Helaas zijn de foto's niet waar. Heb de foto''s even onderzocht op het forum.

Oriëntatie: 1
Datum en tijd: 2010:04:17 18:50:45
Beschrijving: Osijek, 170410.

Mladi reprezentativac i nogometas NK Osijeka Domagoj Vida za kojeg se trenutno 'otimaju' Porto,bayer i Borusia Dortmund snimljen je u kladionici u centru grada oko 14sati. Njegov klub klub NK Osijek igra prvenstvenu utakmicu protiv NK Rijeke u 18 sati.

Foto: / Cropix

Camerafabrikant: Canon
Cameramodel: Canon EOS 5D Mark Ii
Software: Adobe Photoshop CS2 Windows
Gemaakt door: Cropix
Belichtingstijd: 0,008
F-getal: 5
Belichtingsinstelling: 1
Iso-waarde: 400
Sluitertijd: 7
Diafragma: 4,625
Belichtingsinval: 0
Meetmodus: 5
Flits: 16
Brandpuntafstand: 250
Brandpuntsvlak-x-resolutie: 3849,21
Brandpuntsvlak-y-resolutie: 3908,14
Brandpuntsvlak-resolutie-eenheid: 2
Speciaal verwerkt: 0
Belichtingsmodus: 1
Witbalans: 0
Scene-opnamesoort: 0

8 december 2011 om 10:22

Kun je ook alle niet Kodak-fans hier een toelichting geven wat je hiermee bedoelt?

Na je 1e zin ben ik je kwijt namelijk

8 december 2011 om 10:24

Ik had ze toevallig ook door de test gegooid en ik kan dit inderdaad bevestigen.

8 december 2011 om 10:28

Het spreekt hem niet direct vrij. Op 17-04-2010 speelde hij ook zelf met zijn toenmalige club NK Osijek tegen NK Rijeka. Oftewel hij is al eerder gaan gokken op een eigen wedstrijddag.

Ik zal het sterker maken. Op 17-04-2010 speelde NK Osijek tegen NK Rijeka. De wedstrijd begon om 18:00. Dat deze foto op die dag om 18:50:45, gemaakt is, is dus onmogelijk.

http://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/117245/1-h...
That''s what we call research! :D

8 december 2011 om 10:58

Netjes ;

8 december 2011 om 16:05

Wow, heel mooi gedaan!!

Ik hoop voor hem dat hij zijn uitslagen goed heeft, flink cashen die handel!

Foto's zijn van april 2010. Niet actueel dus maar maakt het wel allemaal nóg verdachter.
Dit was allemaal maar half zo erg geweest als die grensrechter gewoon z'n bril op had gezet...

8 december 2011 om 10:14

Hoe dan ook je ziet maar dat dit geen topsporters zijn maar een stel idioten die alles voor geld doen.

Jaaaa hoor oww oww oww.. Nu is het heel de wereld tegen Ajax. Wat een pure Arrogantie, zelf daar met 11 tegen 11 winnen met 4-0 is niet vreed. En Lyon dat tegen 10 man staat met 3 doelpunten meer wint is het omkoping?!?!

Iedereen heeft kunnen zien met Ajax - Zagreb dat Zagreb een flut ploeg bleek te zijn! Ajax had zelf alsnog voor die 2-2 was gegaan was er niks aan de hand. Maar die dachten ach die 2-0 is wle goed Lyon maakt er nooit 5.

Tuurlijk die 2 doelpunten die waren afgekeurd waren echt dikke pech! Maar dat gebeurt nu eenmaal en is niet direct omkoping kom op hoor!

Dan zitten dus Lyon, Zagreb en 2 paar scheidsrechters in het complot? tuurlijk niet

8 december 2011 om 10:16

Toch iemand die het ziet....

Ajax gaat eruit en ze willen het bij exterene factoren leggen zielig vind ik dit , ja je bent genaaid door ref maar je bent niet de enigste ploeg waarbij dit gebeurt ... Lyon heeft het gewoon schitterend gedaan met zagreb een pandoering te geven

8 december 2011 om 10:30

Je kunt op zijn minst eerlijk bekennen dat het allemaal bij elkaar wel erg vreemd is.. Bovendien is het naïef om te denken dat omkopingen in het voetbal tegenwoordig niet meer voorkomen. Dat komt veel vaker voor dan jij denkt.

8 december 2011 om 10:40

Ik weet niet of je Zagreb hebt zien vieren na hun goal ? Leek me niet echt omgekocht , De rode kaart die zagreb kreeg was terecht ook professionele fout. En de verdedigers waren nu niet zo verdacht hoor , maximum bij 2 goals ofzo ...

En als het is omgekocht ? Wat dan ? Kan het door een gokchinees zijn zoals in België toen, betekent niet dat Lyon er iets mee heeft te maken. Je moet het kunnen bewijzen hé en sorry een knipoog en lachje zijn geen bewijzen("kan zijn dat die speler deed doe toch gewoon is niet dat jullie doorgaan en dan wat lachen met een knipoog"

Ik zie geen harde bewijzen...

8 december 2011 om 10:42

Hoezo vreemd? Dwalingen van de arbitrage zijn er altijd! Net Als Ajax tegen Twente, en iedere week bij ons op de velden in Nl.

Lyon kreeg hoop en ging alle sop alles spelen. En Zagreb was gewoon niet bij machten er iets aan te doen met 10 man.

Kijk het jaar dat PSV kampioenw erd toen AZ en Ajax de grootste kans hadden. Maakten PSV er ook achterlijk veel. Was toch ook geen omkoping, sterker nog toen had Ajax Excelsior een bonus belooft als ze zouden winnen van Az!

Omkoping zal zeker gebeuren, maar dan niet met 3 teams tergelijk en op 2 velden en de gehele arbitrage.

Ajax had zelf moeten blijven knokken voor die 2-2 en dan was er zeker niks aan de hand geweest! Eerst eens naar de eigen prestaties kijken dan pas de complot mogelijkheden.

Je kunt niet zonder meer Lyon hierbij betrekken. Misschien is zagreb wel omgekocht door de gok-maffia (of zoiets).

8 december 2011 om 10:36

maar het is ook zeker niet ondenkbaar dat bijvóorbeeld een speler van Lyon zijn premie heeft belooft aan Vida en die doelman van Zagreb.. Je kunt het toch als Zagreb zijnde niet maken om zo laveloos en lamlendig aan te treden zoals hier is gebeurd. Volgens mij zaten ook daar mensen, fans, in het stadion die een kaartje hebben gekocht voor de laatste wedstrijd in de CL van hun cluppie. Deze uitslag is zonder meer een schande, met of zonder omkoping. Dubieus is en blijft het..

8 december 2011 om 11:03

Het jaa dat Ajax een premie aan Excelsior heeft belooft was dan niet erg zeker? Karma is een Bitch!!!!

Kom op hoor, Genk verliest met 7-0 van Valencia en hoor je niemand schreeuwen, Az wintd aar met 11 tegen 11 met 4-0 niks aan de hand.

En nu nu is het allemaal 1 groot scandaal tegen Ajax. Voelen zich wel heeeeel belangrijk dat Ajax. Hadden zelf punten moetten pakken tegen Lyon o Real, was er niks aan de hand geweest!

8 december 2011 om 11:26

Ik weet niet wat er precies gebeurd is, ik doe maar een gooi.. Feit is gewoon dat door verschillende omstandigheden (lees grensrechter en het tot op het bot gemotiveerde zagreb) verschrikkelijk genaaid is. Daar kun je niet omheen en dat kun je niet afschuiven op 'hadden ze zelf maar punten moeten pakken tegen lyon/real'. Want als deze avond niet zo krankzinnig was verlopen, stond Ajax fijn in de tweede ronde.

Ik begrijp best dat ajacieden teleurgesteld maar het is niet meteen omkoping hoor...ik zie elke week wedstrijden waarin blunders gemaakt worden door spelers en scheidsrechters, waarin er uitslagen van 6-0 vallen en dan draait het echt niet gelijk om omkoping.

Ajax had gisteren alles in eigen hand, een punt was genoeg en normaal moet je zo'n duel grotendeels op slot kunnen gooien maar door De Boer kan zo niet spelen omdat de verdediging van ajx kampioen onwaardig is. Alleen Vertongen springt er nog wel eens bovenuit en de rest is simpelweg middenmaat of zwakker.

Het is een zeer vreemde zaak en het zou me dan ook niets verbazen als er meer aan de hand is. Probleem is echter het vinden van keiharde bewijzen. Oké, er is een knipoog en nu dan de speler zelf die een gokkantoor binnen loopt. Men kan toch niet ontkennen dat dit op zijn minst erg vreemd is allemaal. Wat er precies gebeurd is weet niemand behalve de speler in kwestie en wellicht de rest van de selectie van Zagreb. Maar het lijkt me heel erg sterk dat de beste man uit collegiaal besef een knipoog geeft aan de spits van de tegenpartij die bezig Zagreb voor het oog van heel Europa te vernederen.
We zien het met zijn allen, alleen kan niemand het bewijzen.

Wat heerlijk is dit zeg...
Had gewoon zelf voluit moeten gaan ipv sjokken....de wil om te winnen was er niet.
De uitslag heerlijk en dan volgende ronde lekker eruit tegen man.utd haha

8 december 2011 om 11:48

Oh daar zijn ze weer hoor. Die mensen die staan te juichen wanneer Ajax verliest. Schaam je!

deze zaak stinkt aan alle kanten..

Zelfs ik als Feyenoord supporter vind dit heel sneu voor Ajax, 2 onterecht afgekeurde goals binnen 5 minuten. en Lyon krijgt na rust ineens een bevlieging. En hoe Zagreb stond te verdedigen dat kan gewoon niet. Zelfs het 5de team van mijn cluppie zou het nog beter doen. Ik hoop dat er een onderzoek word ingesteld maar dat zal wel niet met die *%# Uefa/fifa

Hou toch op met je omkoping..br Een knipoog kan van alles betekenen, misschien had hij wel wat in zijn oog weet jij veel. En als die foto van het wedkantoor al echt is, en recent, wat me niet waarschijnlijk lijkt, zal het hier niks nee te maken hebben.br Als je als voetballer al word omgekocht, dan loop je toch niet opzichtig bij een wedkantoor naar binnen.br Bovendien, was VVV ook omgekocht tegen Heracles? Feyenoord ook omgekocht tegen PSV vorig jaar? Vermeer ook omgekocht tegen Utrecht? En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. En bovendien had Zagreb al 15 doelpunten tegen dus je kan niet zeggen dat ze in die andere wedstrijden zo lekker stonden te verdedigen.br Ajax heeft veel pech gehad, maar ik geloof er niks van dat dit met omkoping te maken heeft.

8 december 2011 om 12:15

Natuurlijk. Hij had een stofje in zijn oog. En die duim omhoog dat was een spastiche reactie. Vida wordt namelijk al jaren behandeld voor spastische trekjes in zijn linkerduim, maar de doktoren vinden maar geen medicijn...

Verdacht is het wel, maar er zijn helaas geen harde bewijzen. Waarom zou je als Kroaat zijnde de verdenkingen stimuleren, ook al is het met oudere foto's, als er helemaal geen aanleiding tot omkoperij is? (of ze hebben er een weddenschapje op staan)

Maar zolang er geen hard bewijs is, is het maar de vraag of je als Ajax zijnde een onderzoek moet laten instellen. Toegelaten worden tot de CL zal niet gebeuren, waarschijnlijk krijg je zelfs ongelijk en levert het je alleen wat extra imagoschade op. In het meest gunstige geval krijgt Dinamo een boete van een paar duizend euro die Ajax dan mag bijschrijven.

Die Vida zal heus niet zo dom zijn op notabene in een gokkantoor op wedstrijden van Zagreb in gaat zetten. Dit zou hij via via achter gesloten deuren doen.

Dit wilt echter niet zeggen dat deze wedstrijd niet is omgekocht want daar lijkt het wel heel sterk op!

8 december 2011 om 11:04

nou kroaten zijn best wel dom hoor en trouwens al dit gezeik helpt toch niet lyon blijf in de Cl

8 december 2011 om 16:07

Weet hij veel dat hij door een undercoverjournalist gevolgd wordt..

Buiten de foto om, kan Domagoj Vida contacten hebben gehad met Ante Sapina? Of draai ik dan te ver door? Het ligt er allemaal ietsje te dik bovenop, dit is meer dan alleen paranoïde zijn.

Pfff mensen doen hier alsof er al is bewezen dat er sprake is van omkoping, ik heb geen menng totdat er een eventueel onderzoek volgt.....
on: Hij zou ook echt toevallg nu naar een gokkantoor zijn gegaan.....

Nou.ja... ik hoop dat de Uefa op z'n minst onderzoek start. zoals ik al eerder zei... Grote uitslagen komen voor, maar dan wel door grootmachten zoals Barcelona, Real , chelsea en dergelijke..
niet door clubs als lyon. die in europa toch niet zoveel meer kunnen neerzetten..

Wat een ophef. Nu wordt alles uit de kast getrokken om het verlies goed te praten. Ajax ligt er uit niets meer niets minder. Tuurlijk is die wedstrijd tegen lyon verdacht maar als je zelf thuis dik verliest van een veredeld jeugdteam dan heb je het ook aan jezelf te danken. Al dat gezever over bewijzen/ foto's etc etc helpt toch niks. Als het wel uitgezocht gaat worden laat ze dan ook even die 7 meter buitenspel goal van wamberto erbij halen. Een gestolen beker. Bij deze ajax uithuilen, naar jezelf kijken en doorgaan. Achteraf jammeren heeft geen zin.

8 december 2011 om 12:03

Aha, dus omdat Ajax ooit uit buitenspel heeft gescoord, mag het niet aangeven dat het een bepaalde wedstrijd verdacht vindt? Natuurlijk moet Ajax het eigen verdedigen analyseren, daar heb je gelijk in. Volgens mij zegt De Boer dat ook: eerst naar jezelf kijken. Maar dat je zelf bepaalde fouten maakt, betekent niet dat je de fouten van anderen maar klakkeloos moet accepteren. Zeker niet als er een vaag gevoel heerst dat die fouten van anderen tegen betaling zijn gemaakt.

Die beker mogen jullie (?) trouwens hebben, dat verhaal achtervolgt Ajax al jaren, terwijl veel ajacieden helemaal geen waarde hechten aan de Amstel Cup. Elke keer als iemand van Ajax wijst op een scheidsrechterlijke dwaling, dan haalt half Nederland die goal er weer bij. Zit dat nou echt zo diep? Kon Ajax daar zelf wat aan doen? Het gaat om twee dingen: electronische hulpmiddelen en een onderzoek naar de wedstrijd Zagreb-lyon, die (dat moet jij toch ook toegeven) er heel verdacht uit zag. Lyon scoorde in vijf CL wedstrijden twee keer, die draaien aanvallen stroef, vergeet dat niet.

Kan er geen groen randje om een reactie waarin uitgelegd wordt dat de foto's uit april 2010 komen? Dit is een kansloze discussie, de foto's zijn al 1,5 jaar oud.

Kopieer de URL van een foto, ga naar http://regex.info/exif.cgi en laat 'm daar maar analyseren. Je ziet alles, het model camera, sluitertijd én de datum.

8 december 2011 om 11:19

Goed dan zal dat best zo zijn dat het een foto van 1,5 jaar oud is. Neemt niet weg dat hij blijkbaar van een gokje houdt...

8 december 2011 om 14:44

Rooney gokt ook graag. Is United daardoor verdacht?
Als het te bewijzen is dat er spelers zijn omgekocht moet dat aangepakt worden. Zo niet, dan gaat het leven gewoon verder!

8 december 2011 om 11:25

het geeft wel aan dat deze speler zich laat verleiden tot gokpraktijken.

de post van Kaspar op die reactie waar jij een groen randje voor wilt bewijst maar eens weer dat deze speler geen zuiver geweten heeft met betrekking tot het gokken op eigen wedstrijden.

pff alleen voor de mensen die zo naief reageren hoop ik dat dit is omgekocht. Zou een harde tik voor Ajax zijn,maar de waarheid is me veel belangrijker nu.

8 december 2011 om 11:54

Het punt is ook niet dat hij op deze wedstrijd zou hebben gegokt (dat zou wel erg dom zijn om dat zo in het openbaar te doen), het punt is dat deze Vida blijkbaar op wedstrijden gokt, iets dat je als voetballer toch achterwege zou moeten laten, juist uit angst voor dit soort gezeik. Waar rook is, is meestal vuur. En de rook begint zich toch wel samen te pakken boven Zagreb...

misschien is deze jongen zijn geld uit lyon gewoon even op fc basel wezen zetten .

Ben er ook behoorlijk ziek van dat aax op een vrij verdachte manier is uitgeschakeld(ook al zijn die foto's misschien 1,5jaar oud) met 1-7 verliezen thuis tegen lyon met 6 goals in de tweede helft lijkt mij toch vrij vreemd maar goed.

We moeten het maar gewoon accepteren dat dit soort dingen gebeuren en daarbij had ajax gewoon zelf doelpunten moeten maken en lyon eeen 1-1 of 2-2 daar was er ook niks aan de hand geweest.

Ik blijf het toch opmerkelijk vinden dat de meningen van mensen op dit forum volledig gekleurd worden door clubvoorkeur. Supporters van Ajax vinden het schandalig en eisen stappen van de Uefa, en mensen die een andere club aanhangen vinden dat Ajax zich niet zo moet aanstellen.
Is het niet zo dat onrechtvaardigheid altijd uit het spel moet!? Ongeacht welke club het slachtoffer is? Als je voetbalfan bent zou je voor een eerlijk spel moeten zijn, ongeacht om welke club het gaat.

Heel vervelend allemaal. Er zijn nogal wat bizarre dingen gebeurd alleen daar hoort deze foto niet bij. Die is al van een jaar geleden. Verder zijn er veel verdachte dingen maar is nul komma nul hard bewijs. Allemaal aannames worden er gedaan. Heel erg zuur dit maar voor moord wordt je ook niet veroordeeld met dit soort 'bewijzen' . Het is allemaal te vaag.
Het geeft wel aanleiding om er onderzoek naar te doen naar de geldstromen etc.
Kortom het is allemaal heel verdacht maar er kan nog niks hard worden gemaakt.

8 december 2011 om 11:52

Dat klopt. Er zijn geen bewijzen. Maar is dat nou niet precies de reden om een onderzoek te starten: bewijzen zoeken?

Omkoping of niet, wanneer je compleet wordt ingemaakt en een knipoog geeft naar de tegenstander die net heeft gescoord, dan neem je de wedstrijd niet serieus en ben je ongeconcentreerd. Totaal onsportief en niet top-sport waardig.

8 december 2011 om 11:58

Jazeker, dan zijn we het eens. Het is allemaal zeer verdacht en er is genoeg aanleiding om een onderzoek te starten. Alleen al met al koop je als Ajax zijnde niks voor. Het is niet dat ze opeens wel doorgaan. Jammer dat het zo gelopen is.

8 december 2011 om 12:10

Zeker. Je schiet er niks mee op. Lyon gaat gewoon door, en dat is de club gegund.

Echter, wanneer je tas gestolen wordt en de dief wordt gepakt, dan heb je daarmee ook je tas niet terug, maar het geeft wel voldoening. Zagreb mag dus wel eens onder de loep genomen worden. Dat geeft niet alleen Ajax een bepaalde voldoening, maar is ook een signaal naar de voetbalwereld. Alles dat ruikt naar omkoping zou bekeken moeten worden. En je op dit niveau zo laten afstraffen en er glimlachend bij staan kijken, dat lijkt me wel een onderzoekje waardig.

Kom op Uefa, nu kunnen jullie eindelijk eens laten zien dat jullie voor Fairplay willen gaan, door deze zaak tot op het bot te onderzoeken.
Dat er iets niet klopt, mag wel duidelijk zijn!

t-shirt? het is een longsleeve met opgerolde mouwen....en het kan in Zagreb erg koud zijn, maar het kan ook gewoon warmer zijn in de herfst en ja, dan kun je je mouwen opstroken...

het zou me niks verbazen als het omgekocht was, in Kroatie kan dat best gebeuren, zie de politiek en verleden.

Dit is niet zomaar een vies omkoop-luchtje, het meurt naar een van de meest smerige gevallen van omkoping of in ieder geval competitievervalsing. Bewezen is nog niks, maar de schijn is wel héél erg tegen. Een keeper die langs een bal duikt met het acteerniveau van een kleuter, een verdediging die bijna staat te wijzen waar de bal voor Lyon het beste heen kan, 4 goals in 10 minuten tegen en sowieso een 1-7 nederlaag in eigen huis waar ze zich willoos bij neer leken te leggen.

Tel daar deze beschuldiging en de knipoog bij op en de geloofwaardigheid van de sportiviteit rondom deze wedstrijd is 0,0. Als de Uefa hier geen onderzoek naar laat instellen kunnen ze de boel beter opdoeken, dan ben je als bond waardeloos beter. Hoe meer de schijn tegen Zagreb is, hoe meer men een onderzoek moet instellen, zeker als ze vol willen houden dat er niks loos is. Ook de Knvb zou hier een actieve rol in moeten spelen, dit is onacceptabel. Dit is diefstal van 25 miljoen inkomsten.

Hahaha, blijkbaar heeft een of andere boze ajacied zich uitgeleeft op zijn wikipedia pagina:

''domagoj Vida (born 29 April 1989 in Osijek) is a Croatian football defender playing for Dinamo Zagreb. He can play in both centre back and right full back positions. If you give him some money he will let the opponent team win and even give you thumbs up on the field.''

http://www.nacional.hr/en/clanak/50518/secret-witn...
Heb het gisteren al een paar keer geplaatst en blijf het in elk artikel plaatsen voor diegene die zo naief zijn om te denken dat omkoping kan worden uitgesloten.

Ik zou zeggen ga dat artikel eens lezen. Drie keer raden wie de voorzitter van Dinamo Zagreb is. I rest my case.

Aantal paragrafen eruit:
A new phase in the showdown with the betting mafia in Croatian football is in the works. The German police has begun to cooperate with much greater confidence with its Croatian colleagues on unmasking the Croatian arm of the betting mob, Nacional has learned from informed German sources. That means that the first concrete evidence that will help the Croatian police and Uskok (the Bureau for the Prevention of Corruption and Organized Crime) to bring persons suspected of fixing football matches to trial will soon arrive in

Zoran AND Zdravko Mamic Under pressure from investigators - a witness that could implicate them in match-fixing is scheduled to arrive in Zagreb this week

Nacional''s Sources Claim that top people within the Dinamo football club influenced some players to ensure that Dinamo lose in the end, which it did. Allegedly Uefa investigators have reconstructed telephone conversations between key Dinamo officials and people outside of Croatia, who then placed bets in

8 december 2011 om 14:29

Haha vind het wel vermakelijk zeg.

Het nuchtere Nederlandse volk dat omkoping als fabeltje zag, geen seconde geloofden dat 9/11 een inside job geweest kon zijn en alle westerse praktijken goedkeuren lijken nu allemaal te geloven dat het omkoping is omdat hun cluppie de dupe is. Ik doel uiteraard niet op iedereen maar dit is een mooi voorbeeld. Man er zijn zoveel zaken waar wij zo weinig van weten en niks kunnen doen. Iedereen en alles lijkt corrupt tegenwoordig.

Natuurlijk komt er al jaren omkoping voor, merk je ook aan zat competities en aan momenten dat dit gebeurt. Maar ik geloof niet dat ze zo dom zijn om het op dit niveau zo opzichtig te doen. Dan pak je het anders aan. Mamic staat er inderdaad bekend om, dit is ook een belangrijke reden dat iedereen het erover heeft. In de competitie heeft hij het waarschijnlijk vaak zat gedaan. Daar staat ook totaal geen vergrootglas op. Maar ik schat hem wel wat slimmer in dan dit. Maar wie weet kan zo maar zijn, kan ook zo zijn dat Dinamo dat 0 punten had, nergens om speelde, met een man minder en 3 goals achter de oren gewoon de koppies liet hangen en overlopen werd. Kan allemaal.

Maar vind het mooi hoeveel mensen opeens realiseren dat omkoping in de voetballerij bestaat. Zelfs bij de NOS leken ze net naïeve schaapjes.

alle ajacieden lopen hier te janken terwijl hun clubbie met 0-3 verloren heeft van c-elftal real madrid. had je maar gelijk moet spelen of winnen. einde oefening jongens bereid je maar voor op de europa league

Forzaaaaaaa Lyonnnnnnnnnnnnn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren