Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord moet vrezen voor vertrek van Botteghin na Portugese interesse’

Laatste update:

Na een goed seizoen met Feyenoord kan Eric Botteghin een mooie transfer maken. Volgens Record heeft Sporting Portugal de Braziliaanse verdediger op de korrel. Vorige maand werd Botteghin nog in verband gebracht met een transfer naar Brazilië, waar Corinthians en São Paulo interesse zouden hebben.

Nu heeft Sporting dus zijn pijlen gericht op de Braziliaan. Trainer Jorge Jesus wil graag nog een centrumverdediger aan zijn selectie toevoegen. Hij heeft al de beschikking over Sebastián Coates en Jérémy Mathieu, maar wil de concurrentie in zijn selectie opvoeren. De Portugese topclub, waar Bas Dost en Marvin Zeegelaar onder contract staan, moet zich in de komende weken zien te plaatsen voor de Champions League.

Er moet dan over twee wedstrijden afgerekend worden met het Roemeense FCSB. Botteghin heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2019. De Rotterdammers namen de Braziliaan in 2015 voor 2,5 miljoen euro over van FC Groningen. Afgelopen seizoen was Botteghin een belangrijke schakel in het kampioenselftal van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Zou Sporting Portugal een goede club voor Eric Botteghin zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oef ik ben bang dat die weg is, spreekt de taal en zou nu toch wel een laatste kans zijn voor zo'n stap omhoog... Heel jammer, enige minpunt is zijn snelheid maar qua dekken is het echt een topper.

9 augustus 2017 om 10:38

Aan de andere kant zou hij Coates en Mathieu er niet snel uitspelen en is hij bij Feyenoord gegarandeerd een basisplaats in de CL.

9 augustus 2017 om 13:59

@siepie.... Matheu is nog langzamer.... dus wellicht wel

9 augustus 2017 om 14:15

Volgens mij vergis jij je ernstig Mathieu is zeker geen trage verdediger! Heeft niet voor niks ook vaak linksback gespeeld!

9 augustus 2017 om 14:53

@xajacfa.. Sorry, maar jij hebt Mathieu duidelijk nog nooit zijn spelen, want hij is zeker niet traag. Daarnaast is hij best onderschat. Barca was te hoog gegrepen, maar bij Valencia was hij echt zeer waardevol.

9 augustus 2017 om 10:40

Grote strik eromheen zou ik zeggen. Goede speler, maar niet meer dan dat. Als ik Feyenoord was zou ik dat kampioensjaar goed verzilveren, want zoveel kwaliteit zit er niet in de selectie mijns inziens.

Lekker dat geld op de bank zetten en op een verstandige manier uitgeven. Het gevaar is dat ze nu gaan verwachten dat Feyenoord elk jaar kampioen wordt en daardoor paniekaankopen gaan doen. Laat ze nou eerst maar eens wat vlees op de botten krijgen financieel gezien door de CL en transfer inkomsten en een minder seizoen incalculeren. Op den duur kan je dan op een structurele manier gaan oogsten en elk jaar meedoen om het kampioenschap. Lange termijn denken. Heel moeilijk in de voetballerij, maar zo ontzettend belangrijk. Laatste wat je wil is dat ze weer gigantisch in de schulden komen te zitten en opnieuw moeten beginnen. Moet je zo weer 20 jaar wachten op volgende kampioenschap.

9 augustus 2017 om 10:48

Hele goede reactie. Feyenoord moet inderdaad het CL geld en alle inkomsten die ze hebben ook investeren in de lange termijn. Toch zou ik Botteghin niet verkopen. Hij is een belangrijke schakel en een ervaren speler binnen Feyenoord. Als ze niet de absolute hoofdprijs betalen zou ik hem zeker niet verkopen. Hij is 1 van de laatste ervaren basisspelers in een redelijk jong en nieuw elftal.

9 augustus 2017 om 10:54

Beste verdediger die we hebben en moet dus ook de absolute hoofdprijs voor komen dus die gaat niet weg.
Hoef ook niet te horen wat iedereen vind wat hij waard is aangezien hij onmisbaar is voor Feyenoord.
Onder de 20 gaan ze er niet eens over nadenken.

9 augustus 2017 om 10:55

Ik snap niet zo goed waarom Feyenoord nu al moet incalculeren om voor een minder seizoen te gaan. Volgens mij kan het beide. Feyenoord heeft denk ik een prima selectie en mede vanwege CL geld zullen zij gaan investeren in de accommodatie, eigen vermogen opbouwen en VvF terug te betalen. Prima beleid.

9 augustus 2017 om 10:59

Mag jij vinden, ik vind het weinig onderdoen voor Ajax deze selectie en dat met onze begroting...

En als er 1 club is die nu geen grote schulden gaat maken en juist op lange termijn denkt is het Feyenoord wel, een hoop onzin wat je hier verkoopt, 1 van de beste verdedigers in de ED, nee doen we een strik omheen en doei! Nee lekker beleid zou jij voeren, maar je hebt duidelijk een bril op helaas.

9 augustus 2017 om 11:23

Heb Botteghin eigenlijk alleen in de twee wedstrijden tegen PSV gezien, maar daarin liet hij zeler niet zien één vd beste verdedigers van de ED te zijn. Ja goed, hij is toen een keer MotM geworden omdat hij de winnende maakte, maar verdedigend maakte hij veel fouten, was vooral heel veel te laat in die twee wedstrijden. Maar goed, misschien gewoon twee keer een offday...
On: als hij een basisplek krijgt, gelijk vertrekken, wss laatste kans op een avontuur bij zo'n club. Anderzijds, krijgt hij die basisplek niet, lekker bii Feyenoord blijven, 6x 90 minuten CL kan je ook moeilijk over klagen

9 augustus 2017 om 11:35

Verdedigend is hij 1 van de beste van de eredivisie. Ijzersterk in de lucht en over de grond. Niet heel snel maar positioneel weer erg sterk. Z'n echte zwakke punt is en blijft zn inspeelpass maar als er een voetballende verdediger als vd Heijden naast staat is dat een prima combinatie.
Feyenoord moet Botteghin zeker niet zomaar laten gaan. De eredivisie begint bijna en het is maar de vraag of er een capabele vervanger te vinden is op korte termijn?

9 augustus 2017 om 11:55

@fron010
Ben benieuwd wat voor bril ik dan op zou hebben xd.

Overigens zou ik Botteghin niet voor niks weg doen, maar als er een hele mooie prijs tegenover staat wel. Ik vind het een betrouwbare speler, maar zeker niet onvervangbaar.

@rbn_
Voor Nederlandse maatstaven hebben ze een redelijke selectie, maar ik vind het toch flinterdun. Zeker als ze straks Toornstra en Vilena misschien verliezen. Dan moet je als club sterk in je schoenen staan om niet ineens een paniek aankoop te gaan doen.

Ajax heeft dat een paar jaar terug knap gedaan vind ik. Nadat ze kampioen werden en belangrijke spelers kwijtraakte, hebben ze niet geforceerd en zijn ze blijven zoeken naar betaalbare talenten en gaven ze de jeugd een mooie kans.

9 augustus 2017 om 13:25

Die capabele vervanger zal gewoon sint juste zijn gok ik. Die is er nu voor de breedte en de opvolging op iets langere termijn maar in de eredivisie zou dat prima kunnen.

9 augustus 2017 om 14:05

Van Beek moet natuurlijk nog een keer terugkeren. Ik weet niet of st Juste verdedigd Botteghin goed kan vervangen? Voetballend prima maar verdedigd?

9 augustus 2017 om 14:06

Als je 7 a 8 Mio kunt krijgen voor laten we eerlijk zijn toch een beperkte speler zou ik het doen. Je hebt immers nog genoeg (betere) CV achter de hand. St Juste had hem echt wel dit jaar uit het elftal gespeeld al was het alleen maar omdat hij voetballend veel beter is.

Ik zou met dat geld overigens Leeuwin halen van Utrecht, of wellicht Gouweleeuw

Hij heeft nee gezegd tegen die braziliaanse ploegen dan zou hij hier ook niet heen gaan lijkt me

9 augustus 2017 om 10:16

Ik weet natuurlijk niet wat hij gaat zeggen. Maar met Sporting de CL in of Braziliaanse ploegen is wel een verschil. Voordat dit uberhaupt een optie kan zijn, moet Sporting eerst met Feyenoord een akkoord bereiken. En dat lijkt me nu wel lastig. Lijkt mij dat Feyenoord hem alleen voor de hoofdprijs laat gaan (tenzij er clausules of andere afspraken zijn, maar dat weet ik niet natuurlijk).

9 augustus 2017 om 10:20

Onderschat Portugese clubs niet. Top 3 speelt altijd CL en het salaris ligt veel hoger. Dat kan Brazilie niet bieden natuurlijk. Verder is botteghin een Braziliaan en die spreken Portugees + het weer is veel beter dan hier. Misschien een stap opzij maar wel voor meer salaris (en bij pec en groningen zal hij toch niet heel veel verdiend hebben). botteghin kan nu nog echt cashen na zijn beste seizoen ooit op zijn 30ste (?).

9 augustus 2017 om 10:33

'het weer is veel beter dan hier'....lekker belangrijk zeg. Dat is toch altijd zo'n onzin argument. Geld, status en speeltijd zijn de belangrijkste criteria voor een carriereplanning.

9 augustus 2017 om 10:39

Aardig wat voetballers die in Engeland niet kunnen aarden door het weer

9 augustus 2017 om 10:41

@ricardo77

Het weer kan een argument zijn.
Als mijn baas tegen mij zegt dat ik naar een land moet voor service de komende drie maand, en ik kan kiezen tussen het kille koude regenachtige Schotland of het lekkere zonnige warme Spanje, onder exact dezelfde voorwaarden, doe mij dan Spanje maar

9 augustus 2017 om 10:46

Hij wordt eind van de maand idd 30, Pistolero...

9 augustus 2017 om 11:31

Die blijft gewoon hoor, als je het krantenartikel erbij pakt staan er nog 7 namen in die tevens een optie zijn. Ik zie overigens niet in waarom Sporting een CV zou moeten halen als ze Douglas al hebben en blijkbaar kwijt willen. Botteghin is van hetzelfde niveau als Douglas

Broodje aap verhaal dus

Dr gaan alleen spelers weg bij feyenoord bij het clubrecord.

9 augustus 2017 om 10:24

Wees realistisch, als je voor een 30 of bijna 30 jarige CV rond de 6 miljoen kan krijgen is dat aardig de hoofdprijs, het is een degelijke speler geen Europese topper ofzo

9 augustus 2017 om 13:27

Leuk dat 6 miljoen financieel de hoofdprijs is maar als je er vervolgens 4-5 uit moet geven aan een vervanger die minder is schiet je er niet echt veel mee op.

9 augustus 2017 om 10:27

Een clubrecord zou zomaar kunnen maar een bedrag van 10 miljoen zal Feyenoord niet weigeren denk ik. Of je hem zou moeten verkopen is een tweede, je staat wel voor de start van de competitie en dan verlies je 1 van je beste verdedigers. En waar haal je adequate vervanging vandaan?

9 augustus 2017 om 10:34

Zomaar kunnen? Jij denk dat Sporting 20 miljoen gaat betalen voor een 30-jarige verdediger met alleen Eredivisie ervaring? Als karsdorp en kongolo 15 miljoen waard zijn dan schat ik botteghin eerder rond de 8 miljoen. Clubrecord zit er 100 procent niet in, want bij Sporting zullen ze ook niet achterlijk zijn en bij feyenoord ook niet mochten ze 10 miljoen bieden.

9 augustus 2017 om 10:41

Waar zie jij 20 miljoen staan? Ik heb het over 10 miljoen.. Daarbij gaat het niet om wat hij waard zou zijn maar om het moment van verkopen. Bieden ze het niet dan geen verkoop.

9 augustus 2017 om 10:56

Wat lul je allemaal gozer , hij gaat gewoon niet weg onder de 20 dit jaar.
Maakt verder geen klote uit wat een andere club wilt betalen of wat jij vind wat hij waard is.

9 augustus 2017 om 11:08

Waarom wordt er altijd gezegd bij Feyenoord spelers dat ze alleen Eredivisie ervaring hebben? Botteghin heeft net als andere Feyenoord spelers vorig jaar gewoon Europa league gespeeld.

9 augustus 2017 om 11:13

Dan alsnog is 6 wedstrijden EL ervaring wel weinig voor iemand dir bijna 30 is.

9 augustus 2017 om 11:15

Jij zegt dat een clubrecord zomaar zou kunnen. Volgens mij is dat nu 18 miljoen kuyt naar Liverpool. Als ze het clubrecord willen breken zal het dus +- 20 miljoen moeten worden.

9 augustus 2017 om 14:09

Elpistolero

In deze tijd van krankzinnige bedragen zou me dat aan de ene kant niet verbazen maar aan de andere kant denk ik niet dat het gaat gebeuren. Ajaxwastop reageert gewoon op payso en zegt "een bedrag van 10 miljoen zal Feyenoord niet weigeren denk ik". Als iedereen eens wat minder zout op de slakken zou strooien en eens probeert begrijpend te lezen dan zou deze site er een stuk beter op worden.

Mits er een mooie prijs op tafel komt, zou ik hem deze stap gunnen. Maakt het voor Feyenoord misschien mogelijk eens met een iets hogere lijn te spelen aangezien St. Juste beduidend sneller is en Botteghin traag is (en dat is een understatement).

9 augustus 2017 om 10:14

Er komt verdedigend meer bij kijken dan alleen snelheid.

9 augustus 2017 om 10:15

Maar waarom zou Feyenoord met een hogere lijn willen gaan spelen?

Juist met Jones er achter heeft dat ook geen zin. Lekker zo laten staan en minder risico nemen zo. Puur de man uit schakelen kan hij als de beste. Engezien Feyenoord toch geen top prijs voor hem zal krijgen zou ik hem lekker houden.

Voor dat geld ga je nooit het zelfde terug kunnen halen.

9 augustus 2017 om 10:21

Precies dit, bovendien is het in de CL eerder een zwakte om met een hoge lijn te verdedigen dan een kracht.

9 augustus 2017 om 10:20

Vaak zat een hoge defensieve lijn gezien, maar juist met Botteghin, Jan-Arie en Jones stonden we als een huis. Verdedigen is veel meer dan alleen snelheid; man uitschakelen, goed positioneren, etc. Botteghin is een geweldige mandekker en wint bijna al zijn duels. Dan kan St. Juste snel zijn, maar is verdedigend nog altijd minder dan Botteghin.

9 augustus 2017 om 10:47

Dat ze met die hoge lijn konden spelen, was vooral te danken aan Kongolo en ook Karsdorp. Zij wisten nog veel problemen op te lossen voor het centrum. Denk bijvoorbeeld aan dat moment waarop Kongolo Dolberg nog wist te achterhalen ondanks een meterlange achterstand.

Tegen Excelsior, die met Hasselbaink, Van Duinen en Elbers puur op de counter speelde, werd voor Botteghin zeer pijnlijk overlopen.

9 augustus 2017 om 10:58

dat is toch niet zeer pijnlijk. Denk je dat Botteghin verwacht had mee te kunnen sprinten. De rest van het team had botteghin daarin moeten opvangen

9 augustus 2017 om 11:13

Bedoelde eigenlijk dat ik vaak zat een hoge lijn zie bij ploegen, maar toch niet konden verdedigen. Dus de grote meerwaarde is niet direct duidelijk.. Met van Beek en Kongolo hebben we onder Rutten ook met een hoge lijn gespeeld, maar je moet, zoals Botteghin uitstekend kan, altijd eerst goed kunnen verdedigen. Dus ik zou i.t.t. HowIMetUrMata altijd voor Botteghin kiezen nu i.p.v. St. Juste.

9 augustus 2017 om 12:21

@gloryunited.. Klopt en dat deden Kongolo en Karsdorp juist goed en dat zie ik Haps en Diks/nieuwkoop niet beter doen. Daarom verwacht ik dat het dit seizoen een stuk lastiger wordt.

@mgmv.. Ik zou het per wedstrijd bekijken. De kracht van dit Feyenoord was ook dat ze zodra de voorsprong binnen was, ze de wedstrijden konden binnenslepen omdat de hoge ballen tijdens het slotoffensief allemaal een prooi waren voor Jones en Botteghin. Dit gaat ze in de CL, waarin ze meer worden teruggedrongen, zeker helpen. Maar wanneer je hoog druk moet zetten tegen laaggeklasseerde counterteams zou ik St. Juste overwegen.

9 augustus 2017 om 15:00

@siepie, St. Juste biedt zeker extra opties en het is ook fijn om (weer) een snelle verdediger te hebben in het centrum. St. Juste zou de plek van Jan-Arie inderdaad in bepaalde wedstrijden kunnen overnemen tegenover snelle spitsen /counterploegen. Maar in eerste instantie zal Botteghin met Jan-Arie (terecht) het centrum vormen. Vorig seizoen ook vaak genoeg druk gezet tegen counterploegen en dat ging goed. Met Haps is er nu ook een razendsnelle linksback die rugdekking biedt, zoals hij nu al paar keer heeft laten zien.

9 augustus 2017 om 17:09

Persoonlijk denk ik dat Nieuwkoop, Diks en Haps het voorlopig nog druk genoeg hebben met hun eigen taken, voordat ze steun kunnen bieden aan het centrum. Kongolo en Karsdorp liepen toch al een flinke tijd mee binnen het team en waren sowieso verder in hun ontwikkeling. Haps is idd snel maar ik vind hem tactisch/verdedigend (nog) niet overtuigend.

Zou een gemis zijn voor het Nederlandse voetbal. Top kerel en rots in de branding. Ik snap niet waarom veel mensen hem niet heel goed vinden, wat het is echt een hele goede verdediger. Hij heeft keer op keer bewezen een hoger niveau aan te kunnen. Ik zie hem graag blijven, maar zou het zeker ook wel begrijpen als hij naar zo een club wil. Feyenoord moet dan wel de hoofdprijs krijgen en er minstens 8 voor kunnen vangen.

9 augustus 2017 om 10:59

Eerlijk is eerlijk. Wat moet je met die 8 miljoen? Je haalt er niets beters voor terug. St Juste zie ik meer als back up voor Jan-Arie en Sven van Beek is nog aan het revalideren.
Lekker laten blijven deze topverdediger voor Feyenoord begrippen. Hij is niet snel, maar zorgt dat hij nooit in de situatie komt waarin hij heel snel moet zijn,. Heb in ieder geval nog geen situatie gezien waarin hij op snelheid geklopt werd. Zijn timing is juist heel erg goed. Stapt altijd goed in om een bal te onderscheppen en zijn tackles zijn zeer precies. Prachtig voorbeeld van een speler die zijn zwakte maskeert door in andere dingen heel goed te worden.

Een aantal spelers moet je volgens mij echt niet meer laten vertrekken en daar is Botteghin er wel 1 van, bovendien heeft hij nog een contract tot 2019 en heeft hij bij de Braziliaanse clubs ook de interesse afgehouden. Sporting is wel een stapje omhoog maar ook weer niet een dusdanige dat het een kans is die je helemaal niet kunt laten lopen. Als hij echt weg wil dan moet je proberen 10 miljoen te vangen waarmee je een vervanger kunt halen die er direct staat.

Hoewel het een mooie stap is, denk ik dat hij (net als Toornstra bijv.) gewoon lekker hier wil blijven bij Feyenoord en in Nederland. Woont hier inmiddels natuurlijk ook alweer erg lang. En het is anders niet te hopen voor ons dat hij weggaat, want is verdedigend een echte rots in de branding. Wint zoveel belangrijke directe (kop)duels en compenseert zijn gebrek aan snelheid altijd goed.

9 augustus 2017 om 10:26

Wat is de stap precies? Feyenoord speelt sowieso CL, Sporting misschien niet. De Portugese competitie is verder vergelijkbaar met de Nederlandse, daar is hij een gearriveerde speler dus ik kan wel begrijpen als hij gewoon bij Feyenoord blijft.

9 augustus 2017 om 10:33

Nja, het is meer een stap naar (ook) een grote club, een mooi klimaat, hoogstwaarschijnlijk beter salaris en enigszins vergelijkbaar met waar hij vandaan komt. De competitie an sich stelt inderdaad niet meer voor dan de Eredivisie. Denk (en hoop) zelf wel dat hij blijft, aangezien hij alweer lang in Nederland is en de redenen die je terecht noemt. En denk dat hij ook wel erg loyaal is. Maar zou het ook begrijpen als hij deze kans toch nog aangrijpt als speler rond de 30.

voor een bedrag tussen de 10-15 miljoen verkopen, normaliter echt veels te hoog.

9 augustus 2017 om 10:20

Dat lijkt mij juist een zeer redelijk bedrag. Hij hoeft niet weg bij Feyenoord en is een vaste waarde, speelt Champions League voetbal en heeft de nodige ervaring. Als je kijkt dat Karsdorp voor 15 miljoen vertrekt, er 13 miljoen wordt betaald voor Propper, moet 10-15 miljoen wel reëel zijn. Als hij bij Real Madrid had gespeeld, kreeg je sowieso dat bedrag.

9 augustus 2017 om 10:24

Ja je hebt wel een goed punt, maar aan de andere kant zijn de transfersommen in mijn ogen verre weg van reeel.

9 augustus 2017 om 10:39

Karsdorp en Pröpper (in mindere mate) zit dan ook nog een doorverkoop waarde aan. Als je Eric nu 2/3 jaar vasthoudt (laat zeggen dat hij voor 4 tekent) gaat hij daarna vrijwel niks meer opbrengen, hoogstens een aalmoes van 2/3 miljoen.

9 augustus 2017 om 10:46

Ja klopt, Karsdorp en Propper zit nog rek in en die worden beter. Botteghin gaat alleen maar achteruit. Maar hij is nu in goede vorm en als een club hem echt wil hebben, mogen ze ook best wel de hoofdprijs betalen. Dan bereken je als kopende club de afschrijving en weet je dat je er uiteindelijk financieel verlies op maakt, maar sportief gezien er op vooruit gaat. Tsja, het is een afweging.

Al denk ik niet dat Botteghin voor 10-15 miljoen vertrekt, eerder 5-10 miljoen. En dan ben je goed betaald.

11 augustus 2017 om 14:56

Ahhhh, Botteghin en Real Madrid in 1 zin...
Ik ben gek op voetbalzone!

Ai, dat zou een enorme klap zijn voor Feyenoord. Botteghin is naar mijn mening een van de beste verdedigers uit de Eredivisie. Hopelijk blijft hij bij Feyenoord, want daar is hij zeker van Champions League voetbal en van zijn plaats in het elftal. Laat hem een wijs besluit nemen, bij Sporting Portugal moet hij zijn plek 'verdienen' en weet je niet of het gaat lukken net zo succesvol te zijn als bij Feyenoord.

Ik verlies niet graag een basisspeler in deze fase eerlijk gezegd, een van de beste verdedigers van Nederland. Echter, als we dit soort spelers ook kunnen verkopen voor mooie prijzen is het ook wel fijn natuurlijk. Ik weet niet aan wat voor bedrag er wordt gedacht, want ik verwacht geen 10 miljoen meer. En voor minder dan 7 kan je hem beter houden denk ik.

Het is een beetje dubbel, zo'n prachtige overstap krijgt ie niet nog een x aangeboden vooral z'n leeftijd gezien, maar met Feyenoord speelt ie wel al in de Champions League

Ik begrijp niet zo dat je zou moeten vrezen als kampioen van Nederland dat je spelers verliest aan een Portugese topclub. Dat is en zou geen stap vooruit moeten zijn.

9 augustus 2017 om 10:28

De praktijk is echter dat het, in ieder geval financieel, wel degelijk een stap vooruit zal zijn. Hij is bijna 30 en wat hij nu bij Feyenoord verdiend is het hoogste bedrag tot nu toe in zijn carriere. Ik kan me zo voorstellen dat dit erg aantrekkelijk voor hem is.

9 augustus 2017 om 10:30

Tja, dat is het wel de laatste jaren. Ter vergelijk, wij hebben jaren geprobeerd Dost te halen, Sporting koopt hem wel. Of Porto dat Oliver Torres koopt voor 21 miljoen deze zomer. Als je op transfermarkt kijkt zijn Sporting en Porto bijna het dubbele waard van Ajax en Feyenoord. Dat is een grove inschatting, maar niet eentje die volledig uit de lucht is gegrepen.

9 augustus 2017 om 10:32

Meer aanzien en dichterbij een interland carrière. Sporting hoeft niet perse beter te zijn dan onze top 3, maar internationaal staat het toch iets beter op een of andere manier.

9 augustus 2017 om 10:42

Ach ja, spelers kiezen liever voor Watford dan voor Ajax, welkom tot de realiteit/staat van het huidige nederlandse voetbal. Wij kunnen alleen de leftovers binnen halen die niemand anders in Europa wil..

De vervangers heb je al in huis.
En indien je nog ergens een spaarrekening hebt met geld is Kashia een prima alternatief.
Heeft de leeftijd van een routinier, heeft net als Botteghin niet de snelheid maar wel het killersinstinct

Anders doorschakelen naar Letschert die ook niet altijd basis heeft.

30 miljoen vragen en anders maar niet. Wij kunnen hem niet zo snel vervangen en kunnen hem goed gebruiken.

Ben benieuwd of Feyenoord hem laat gaan. Gio was nogal stellig dat alleen spelers nog gingen indien er een clubrecord gebroken werd maar lijkt mij niet dat je 17 miljoen voor Botteghin krijgt.. Ben ook benieuwd in hoeverre hij dit als een stap omhoog ziet.. Wel is het weer beter en spreekt hij de taal. Maar toch is Sp. Portugal verder geen stap omhoog (i.t.t. Benfica en Porto).. Daarvoor winnen ze echt te weinig prijzen en spelen ook niet al te vaak in de CL (vorig seizoen wel)..

Je hebt al vd heijden, van beek en st juste. Botteghin is wel nuttig in de champions league, maar dit is wel je laatste kans om op hem.te cashen en zo goed is hij nou ook weer niet.

9 augustus 2017 om 10:38

'zo goed is hij nou ook weer niet'..pardon??! Denk toch dat Botteghin meer verantwoordelijk was voor het feit dat Feyenoord zo verdedigend goed stond dan wie dan ook, meer dan vdh, Kongolo en Karsdorp.

Als van Geel het voor elkaar krijgt om bijvoorbeeld Letschert of Nuytink te halen dan gaat Feyenoord er niet zo veel op achteruit dus dan zou 10 miljoen voor een bijna 30jarige een meer dan uitstekende deal zijn.

9 augustus 2017 om 10:38

Wat is de status van Van Beek eigenlijk? Is hij alweer fit en heeft hij minuten gemaakt in de voorbereiding? In dat geval zou je inderdaad kunnen overwegen een goed bedrag voor Botteghin te accepteren omdat je zijn vervanger al in huis hebt.

9 augustus 2017 om 10:50

Van Beek ligt er nog een maand of 2 uit.
Ik weet niet of v Beek verdedigend zo goed staat als Botteghin (eigenlijk weet ik dat wel en het antwoord is Nee)

9 augustus 2017 om 10:53

Hij traint apart van de groep, heeft nog geen minuten gemaakt. Gio kon nog niet zoveel zeggen aangezien hij al meerdere keren te maken heeft gehad met een terugslag.

Denk zelf dat het nog wel eventjes gaat duren voordat hij weer helemaal (wedstrijd)fit is.

9 augustus 2017 om 11:04

Eerste seizoenshelft verwacht ik geen minuten in het eerste voor Van Beek. Daarnaast moeten we kijken of hij weer op niveau kan terugkeren.

Mooie club spreekt de taal en zou een mooie stap omhoog Zijn. Lekker weer mooi land ik zou het wel weten.

We krijgen pas rust na 1 september. Tot die tijd maar afwachten wat je dan nog over hebt. Vreselijke periode voor Nederlandse clubs. Elk jaar weer.

Botteghin is misschien niet de snelste. Als ik zie hoe goed hij positioneerd en hoeveel kopduels hij wint achterin.

Het verschilt eigenlijk. Speel je tegen Fysiek sterke ploegen dan zou ik Botteghin opstellen. Speel je tegen voetballend sterke en snelle ploegen, dan ST Juste. (bijv. Ajax uit vorig jaar)

Alleen laten gaan voor de jackpot. Bottegin is misschien wel traag, maar verdedigend gezien vond ik een van de beste (misschien wel de beste) van de eredivisie afgelopen seizoen.

Ik zou me echter wel kunnen voorstellen dat Bottegin nog 1x een stap wil maken voor een vet salaris om vervolgens lekker af te bouwen in Brazilie over een jaar of 2. Maar met Feyenoord de CL spelen lijkt me ook niet zo vervelend. Wat een luxe

Portugese clubs verdienen zich altijd scheel aan transfers. Vraag prijs beginnen bij een miljoen of 18? Graag of niet.😉

9 augustus 2017 om 12:07

Haha zou mooi zijn. Portugese clubs hebben over het algemeen een enorm goed scoutingsnetwerk in Zuid-Amerika en kopen relatief gezien goedkoop in. Verder stellen ze ook clausules in en aarden die Zuid-Amerikanen wat makkelijker in Zuid-Europa dan in Noord.

Minimaal 10 miljoen en hij mag vertrekken. Gezien de inflatie op de transfermarkt is dit een uiterst marktconforme prijs, zeker als basisspeler bij de landskampioen.

Dat zou wel een aderlating zijn. Er is al weinig over van de kampioensploeg. Met het vertrek van Botteghin is er dan alweer een speler die vertrekt. Afgelopen seizoenen uitgegroeid tot één van de beste cv's uit de eredivisie. St. Juste kan hem niet zomaar vervangen.

Aii dat zou wat zijn de absolute sterkhouder naast Kongolo ook nog weg. Leuk dat Feyenoord dan versterkt is in de breedte maar in de basis elf blijft niets van over. Zou voor Feyenoord jammer zijn maar ik juich het toe 😁

Serieuze vraag: Waarom zou Sporting niet voor Sanchez van Ajax gaan maar voor Bottegin van Feyenoord.

9 augustus 2017 om 12:22

Omdat ze waarschijnlijk verwachten dat er aan Sanchez een iets ander prijskaartje hangt dan aan Botteghin.

9 augustus 2017 om 12:23

Sporting is niet zo rijk als clubs uit pakweg clubs uit Engeland/spanje/italie/duitsland. Die gaan nooit 30 miljoen voor een speler uitrekken. Overigens denk ik dat ze ook niet gaan betalen wat Feyenoord voor Botteghin verlangt (gok tussen de 6 en 10 miljoen).

9 augustus 2017 om 14:33

Sanchez 21, groot talent. Belangstelling van Barcelona, Chelsea en Real gehad. Zit bij Ajax (grootste club van NL) die kerngezond is. Vraagprijs: minimaal €40,- miljoen. botteghin 30, nooit buiten de Eredivisie gevoetbald. Geen belangstelling van grote clubs en feyenoord (normaal 3de club van NL) is nog niet super rijk. Vraagprijs: rond de €8,- miljoen schat ik. Dan is de vraag aan mij voor jou: Welke lijkt je eerder haalbaar?

Mooie transfer voor deze man, zou de ultieme bekroning zijn voor zijn carriere. Prachtig land, spreekt de taal , grote club, ik zeg doen! 3 jaar daar ballen en daarna lekker terug naar Brazillie.

Ik geloof niet dat een transfer naar Sporting Botteghin's voorkeur heeft. Bij Feyenoord is hij zeker van een basisplaats en zeker van CL. Bij Sporting heeft hij voor beide geen garanties.

En daarbij heeft hij het volgens mij gewoon heel goed naar zijn zin in Rotterdam. Vergeet ook niet dat het geen Braziliaanse jongen is die pas net in Nederland is. Hij speelt hier al jaren (bij o.a. Groningen en Nac).

9 augustus 2017 om 14:22

Over 2 weken weten we of Sporting de champions league haalt of niet. Steau Boekarest is de tegenstander, denk wel dat Sporting het haalt. Daarna zou Botteghin nog een transfer kunnen maken want de deadline is tot eind augustus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren