Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord moet afscheid nemen van Justin Bijlow als eerste keeper’

Laatste update:

Arman Avsaroglu heeft in de NOS voetbalpodcast gepleit voor een definitieve keeperswissel bij Feyenoord. Aanleiding is de blessure die eerste keus Justin Bijlow zondag opliep bij AZ. Avsaroglu is van mening dat het lichaam van Bijlow niet is gemaakt voor een leven als topsporter.

De blessure van Bijlow, van wie dinsdag bekend is geworden dat hij acht weken niet inzetbaar is, was onderwerp van gesprek in de podcast. "Ik voelde aan Arne Slot dat hij niet goed wist wat hij met de situatie aan moest", aldus Avsaroglu. "Ik denk dat heel Feyenoord dat heeft."

"Hij heeft net zijn contract verlengd tot de zomer van 2026, maar je kan op deze manier niet met hem verder als eerste keeper", klinkt het. "Dat is heel hard om te zeggen, maar we kunnen na zes jaar toch wel concluderen dat zijn lijf niet is gemaakt voor de topsport?"

Als het aan de NOS-verslaggever ligt verdient Timon Wellenreuther voorlopig het vertrouwen. "Die deed het weer heel goed." Jeroen Grueter vindt de situatie ingewikkeld, daar Bijlow 'een jongen van de club is'. "In hart en nieren. Dat maakt het lastig om hem af te schrijven."

Vormdip Gimenez


Ook de vormdip van Santiago Gimenez kwam ter sprake. "Dat is toch wel een apart verhaal aan het worden", aldus Avsaroglu. "Als je zo uitblinkt in de eerste seizoenshelft met negentien goals en ziet hoe hij nu rondloopt... Dat is een contrast dat je zelden ziet."

Avsaroglu vond het schrijnend wat Gimenez liet zien tegen AZ. "Slot liet hem tachtig minuten staan omdat hij Ueda nog niet terug heeft, maar zijn reactie, de lichaamstaal en het wegduiken in de jas. Die jongen is alle vertrouwen kwijt."

"Hij oogt als een jongen die er wel bovenop komt, maar zullen ze bij Feyenoord al een beetje bang worden?", vraagt Avsaroglu tot slot. "Het ging over bedragen van veertig, vijftig miljoen. Real Madrid zou geïnteresseerd zijn. Dat ze stiekem denken aan die vorige spits (Nicolai Jorgensen, red.) die ze weg konden doen en na de belangstelling van Newcastle geen goal meer maakte?"

Ben jij het met Arman Avsaroglu eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijlow zal eerder een contract voor het leven aangeboden krijgen, dan dat dit gebeurt. Een keeper met zoveel kwaliteit keept anders echt niet bij Feyenoord hoor. Als je hem de afgelopen maanden zag en ook afgelopen zondag tot hij uitviel, is dat een niveau wat we in de Eredivisie zelden zien.

Er komt, ook voor de mannen van glas, een moment waarop ze opeens blessurevrij blijven. Toevallig had David Hancko die bijnaam in Tsjechiã« ook, en mist hij in Rotterdam nauwelijks minuten.

6 februari 2024 om 20:19

Ik vind Bijlow anders een hele modale keeper als ik eerlijk ben.

6 februari 2024 om 20:22

Ja als je hem vergelijkt met Neuer of Casillas is het een modale keeper. Vergelijk je het met de rest van de Eredivisie en met wat er de laatste jaren in Oranje speelde zoals Noppert en Cillissen is het gewoon een topper.

6 februari 2024 om 20:25

@Fiorenoord. Misschien het afgelopen jaar, maar prime Cillessen is echt wel beter dan Bijlow ooit geweest is. En ik vind een Unnerstall nu ook niet onderdoen voor Bijlow. En er zijn zat betere keepers geweest als je naar de hele geschiendis van de Eredivisie kijkt. Dus "een niveau wat de Eredivisie zelden gezien heeft " is ook schromelijk overdreven"

6 februari 2024 om 20:29

Wat was prime Cillissen? Die was nooit onbetwist basisspeler in zijn prime en ging speciaal terug naar NEC om nog een kans op Oranje te maken. De rest is geschiedenis.

6 februari 2024 om 20:30

Ik ook hoor. Het is niet dat het een van de beste keepers is die we de laatste 10 jaar in de Eredivisie hebben gezien. Keepers van het niveau Bijlow hebben we genoeg gezien de voorbijgaande jaren.

6 februari 2024 om 20:45

Daar doe je Cillissen toch een beetje onrecht mee. Cillissen was op de leeftijd van Bijlow nu een stuk beter en verder.
Die was toen onomstreden in Oranje en bij Ajax.
Alleen heeft hij er op zijn 27ste voor gekozen om bij Barca op de bank te gaan zitten.

De Cillissen nu heeft niets meer van die keeper, overigens ook deels door een reeks blessures op onhandige momenten, maar we zijn inmiddels ook gewoon 8 jaar verder of zo.

6 februari 2024 om 20:49

Hahah Cillessen. Er zal toxh wel een reden voor zijn dat hij buiten de Eredivisie overal op de bank heeft gezeten en in zijn prime (qua leeftijd voor een keeper) terugkomt naar een toen nog laagvlieger in de Eredivisie.

6 februari 2024 om 20:55

Dat bijlow ondanks zijn blessures toch altijd zo gewilt is bij oranje en feyenoord zou toch misschien wel een lampje moeten branden dat hij meer is dan een modale keeper. Ik ga echt niet hier lopen beweren dat hij de beste is in de laatste 10 jaar eredivisie. Maar hij word vaak echt wel heel erg onderschat. Ik denk toch dat dat is dat zijn echte grote kwaliteiten minder opvallen. Een keeper word vaak alleen beoordeeld op kat achtige reflexen op de lijn, want dat ziet er mooi uit. En dat kan bijlow ook goed, maar waar bijlow geweldig in is, is aan de bal en in de lucht, maar dat valt vaak minder op. Hij is zo sterk aan de bal en erg zelfverzekerd waardoor hij vaak heel lang wacht en waardoor de drukzettende spits moet kiezen en er altijd ruimte komt bij een back of een middenvelder, hij is dan ook niet bang om die pass te geven. Daarnaast is hij in de lucht zo sterk, voorzetten er uit halen, waardoor de kans niet komt en je hem ook niet tegen moet houden. Deze 2 punten zijn samen met de reddingspercentage de 3 belangrijkste punten waar clubs voor betalen.

6 februari 2024 om 21:03

Cillissen heeft tenminste in het buitenland gespeeld en dat ook prima gedaan en nog prijzen gepakt. Als ik een buitenlandse club zal zijn, zal ik mijn vingers niet branden aan een keeper die maar de helft van de wedstrijden kan spelen.

6 februari 2024 om 21:06

@marocberkane De prime van een keeper is echt niet zo veel later dan die van veld spelers en zeker niet 33 of 34. Ze spelen alleen vaak een paar jaar langer door. O.a. omdat de meeste niet heel veel blessures hebben gehad.

Ga alle keepers bij topclubs er maar is op na, die zaten daar ook vaak al toen ze begin - midden 20 waren, en als ze er nog niet zaten, dan zaten ze in iedergeval al een paar jaar bij een club net onder de top.

6 februari 2024 om 21:13

@joostv97 er is ook niemand die roept dat hij er niets van kan. Alleen zien veel Feyenoord fans hem als top keeper en dat is hij niet. Hij is een redelijke keeper die bij de betere keepers in de eredivisie hoort. zeker geen top.

Dat hij in beeld is bij Oranje is ook volkomen terecht. Maar dat komt toch ook vooral omdat de andere goede keepers in de Eredivisie allemaal buitenalnders zijn. Het is eigenlijk al sinds Cillessen bedacht dat hij liever bij Barca op de bank ging zitten dan spelen bij een leuke club redelijk dramatisch gesteld met het Nederlandse keepers gilde.

Bijlow leek, toen hij net doorkwam, daar verrandering in te brengen. Alleen heeft hij de potentie die hem toen werd toegedicht, ongetwijfeld ook door alle blessures, nooit waar kunnen maken. Die potentie lijkt nu meer bij Verbruggen te liggen en tussendoor is Flekken de afgelopen paar jaar doorgegroeid tot een stabiele keeper in top competities.

6 februari 2024 om 21:15

Bijlow heeft het een na laagste reddingspercentage van de Eredivisie. Gelijk met Noppert en alleen Jay Gorter scoort lager.

6 februari 2024 om 21:18

@Captain Marvel

Ik snap je punt en vond Cillissen een prima keeper. Maar het is niet heel eerlijk om het buitenland erbij te halen als diegene 8 jaar ouder is.

6 februari 2024 om 21:18

Als je dit meld, geef dan ook de analyse van Frans Hoek aan wat de achtergrond is en wat dat percentage betekent: helemaal niets.

6 februari 2024 om 21:21

Ramaj is een betere keeper dan Bijlow. Zo goed is hij helemaal niet, zwaar overhyped als we eerlijk zijn.

6 februari 2024 om 21:24

Oke xG prevented dan: Unnerstal +6,9, Benitez +4,6, Olij +4,3, Ramaj +2,2. Bijlow -1,5 weer naast Cillessen en Noppert. Keept gewoon een heel matig seizoen.

6 februari 2024 om 21:25

@NJfromVol

Dan beschrijven we wat we zien:

Bijlow heeft in zijn gehele carrière letterlijk meer dan 50% van de wedstrijden gemist

Bijlow had potentie, maar die potentie is uitgegaan als een nacht kaars.

Het is een onzekere keeper met een lage reflex snelheid, niet goed bij hoge ballen en niet betrouwbaar. Zijn sterke punten zijn 1 op 1 en mee voetballen.

Het zegt genoeg dat de commentator afgelopen weekend zegt dat je er met Wellenreuther er eigenlijk niet op achteruit gaat. Wat een prima keeper is, maar zeker geen geweldenaar.

Ps: voordat men begint, ik vind de keepers van Ajax zeker niet beter.

6 februari 2024 om 21:26

@PSV-er

Pas op, zo meteen breek je de bubbel omtrent Bijlow met feiten, dat kan natuurlijk niet ! #knipoog

6 februari 2024 om 21:30

Bijlow een onzekere keeper met lage reflex snelheid, niet goed bij hoge ballen en niet betrouwbaar? Dat zijn juist zijn sterke punten. Als je ook zegt dat er haast geen verschil is met Timon op doel dan kijk je echt te weinig Feyenoord.

6 februari 2024 om 21:33

Het is een modale keeper maar omdat hij niet lang sterk heeft kunnen spelen lijkt het een hele goeie keeper met veel pech

6 februari 2024 om 21:34

@Arsenal

De cijfers onderschrijven wat ik zeg ipv onderbuikgevoel van supporters. Of ga je de data van Opta ook negeren? Wat vind je daarvan?

En verder kees je niet goed: de commentator benoemde het verschil met Timon.

En Bijlow zijn zwakte bij hoge ballen is al zijn gehele carrière. Niets nieuws.

Wederom, het is nog zeker een redelijke eredivisie keeper. Maar meer dan dat is het niet (meer)

6 februari 2024 om 21:40

PSV’er dat zijn de cijfers (die je weer opsomt). Hoek gaf van de week aan welke waarde je daar aan kan hechten.

6 februari 2024 om 21:40

Ik lees in de laatste topics steeds dat Bijlow de beste keeper van de Eredivisie is dus ik ben het eens op gaan zoeken. De top 5 is telkens Unnerstal, Benitez, Olij, Barkas en Ramaj. De 5 met de slechtste cijfers zijn Cillessen, Bijlow, Noppert, Backhaus en Gorter. Dit zijn behalve Bijlow toch ook precies de namen die je daar verwacht? Natuurlijk zit het meevoetballen en corners vangen er niet in maar het geeft toch een goed beeld wie de beste shotstoppers zijn.

6 februari 2024 om 21:41

Wat jij zegt Bergkamp. Ik heb net naar aanleiding van dit artikel en de reacties ook even opta gecheckt. Ik dacht dat ik gek werd. Het leek wel alsof courtois bij Feyenoord keepte. Maar wat blijkt op basis van keiharde data, dat bijlow nog niet eens de top van de ED is. Niet meer dan een modale keeper die meestal of toch ongeveer de helft van de tijd geblesseerd is. Ik begrijp het sentiment wel, het is een jongen van het legioen. Prima, maar dat is toch niet wat Feyenoord zou moeten ambiëren. Je wil als club toch vooruit. En dat kan niet met bijlow. Zowel kwalitatief als kwantitatief.

6 februari 2024 om 21:43

@psv-er. Ha jij dacht hetzelfde. Inderdaad op basis van data is het niet enorm bijzonder wat hij laat zien. Waar dat beeld dan vandaan komt 🤷

6 februari 2024 om 21:45

@NJFromVol

Of geef jij andersom eens cijfers die onderbouwen waarom Bijlow een topkeeper is? (Verassing: die zijn er niet)

PSV-er komt tenminste met statistieken en feiten die zijn mening onderbouwen.

Nog geen enkele Feyenoord supporter heeft aan de hand van statistieken kunnen aangeven waarom Bijlow een top keeper is(behalve onderbuik gevoelens en club voorkeur)

Lijkt mij dat PSV-er een logischer standpunt heeft?

6 februari 2024 om 21:56

DB,

Laten we eens teruggaan naar eind augustus ‘23. Jij stond nog volop achter Mislintat en zijn aankopen.

Elke Ajax gerelateerd topic was jouw knip en plak proza diverse malen te lezen:
- Forbs, topscorer championship, jeugd dotten en nog wat.
Enzovoort voor alle aankopen.

Geen speld tussen te krijgen, maar we weten allemaal hoe het tot nu toe gegaan is. Niet alles is met data vast te leggen of te voorspellen. Ik had daarom verwacht dat je na je nazomer offensief iets bescheidener zou opstellen vwb je datapredicties.

Ik kijk zelf minder naar cijfers, maar zie wel alle wedstrijden van Feyenoord. Deze cijfers zijn 1-2 weken geleden al gepresenteerd op FR12 en van een analyse voorzien door 2 keeperspecialisten w.o. Frans Hoek. Daar hecht ik meer waarde aan dan aan cijfers zonder context.

6 februari 2024 om 22:09

@NJfromVol

Mooie conclusie, terug grijpen op een totaal ander onderwerp. Goed gevonden.

Ik was, en ben nog steeds, een voorstander van een groot deel van de aankopen van Mislintat. Sutalo, Sosa, Boomen, Tahirovic, Mannsverk, Forbs zijn stuk voor stuk spelers waar ik nog genoeg in zag/zie. En dat blijkt ook steeds beter uit te komen in de realiteit. Mikautadze had ik meer van verwacht, toegegeven, alleen in zijn verdediging heeft hij nooit een kans gekregen op zijn echte positie. Akpom verrast positief.

Data zeggen inderdaad niet alles, het geeft een indicatie over de sterke punten en zwakke punten van een speler, zo weet je dat Sosa aanvallend mee doet en assists levert, maar verdedigend zijn steekjes laat vallen. Prima te lezen uit data en dat klopt als een bus. Ga je Sosa kwalijk nemen dat hij minder is in verdedigen? Nee want dat was bekend op basis van de data.

Nu terug naar Feyenoord en Bijlow. De voorwaarden voor data en toepassen is het toepassen op de juiste manier. Reken je een speler af op waar hij voor staat/gehaald is of op randzaken. Bijlow staat op zijn eigen positie, heeft vertrouwen gekregen, zelfde trainer en een vergelijkbare defensie als vorig jaar. Alle randzaken die data kunnen vertroebelen worden daarmee weg genomen.

Dan blijven de prestaties van Bijlow an sich. Reddinfspercentage, goal saving expectation etc etc. En die zijn gewoon bij de laagste 5 van de eredivisie…

Op basis waarvan is Bijlow dan een topkeeper (op onderbuik gevoel na?)

6 februari 2024 om 22:13

Ik snap dat je meer waarde hecht aan subjectieve criteria dan aan data als die subjectieve criteria jouw mening onderbouwen. Maar hoe je het ook wendt of keert. Een keeper staat op goal om punten te pakken. Oftewel om expected goals eruit te houden. En op dat lijstje staat bijlow nog niet eens in de top van de ED. Dat is waar wereldkeepers zich in onderscheiden.

6 februari 2024 om 22:19

Ik grijp niet terug naar een ander onderwerp; het onderwerp is kille data, waar ik context bij betrek.

Frans Hoek en Khalid Benlahsen lichten dat toe in een artikel van ik meen 22-1.

6 februari 2024 om 22:29

@NJfromVol

Net zoals de context die ik bij het presteren van Bijlow trek? Waar je geen antwoord op geeft? Mijn commentaar staat vol context met toepassing van data.

Voor de derde keer vraag ik je dan: op basis van wat is Bijlow de topkeeper?

6 februari 2024 om 22:32

De mening van een persoon is toch geen context? Want wat ik heb teruggelezen van hoeks over bijlow is een mening

6 februari 2024 om 23:03

Gek ik had gereageerd, maar hij is weg.

Wmb plaatst Hoek context bij de cijfers, maar als jij het alleen als ‘een mening’ wil zien; dan is dit wel de mening van een zeer relevant persoon op keepersgebied.

Bijlow is voor mij een (nationale) topkeeper door zijn uitstekende 1-op-1, zijn reflexen op de lijn, bovenmodale voetballende vermogen en zijn proactieve keeperswerk.

In Nederland vind ik alleen Unnerstall beter.

6 februari 2024 om 23:23

Als Bijlow in een wedstrijd 90 reddingen verricht maar er 10 doorlaat is het volgens data een topkeeper met een reddingspercentage van 90%.

Als Bijlow 5 voorzetten uit de lucht plukt, zijn dat geen 5 reddingen. Toch hoeft hij hierdoor geen reddingen te verrichten.

Onana heeft meer blunders achter zijn naam staan dan Noppert en Cillissen tezamen, desondanks is het een meer dan goede keeper.

Bergwijn lijkt op basis van data een topspeler bij Ajax. Haal de penalty’s weg en zijn data is slechter dan die van Forbs.

Bijlow een matige keeper noemen is puur stangen en dat is jullie goed recht. Met Tadic waren wij vorig seizoen geen haar beter. Maar kom niet met zinloze data aanzetten om zogenaamd je gelijk te bewijzen.

6 februari 2024 om 23:29

Je kan geen topper zijn als elke bal richting doel een nieuwe blessure kan betekenen.

7 februari 2024 om 00:22

Het grappigste is nog wel dat Tadic ondanks het waardeloze seizoen van Ajax mvp Eredivisie werd. Je was inderdaad geen haar beter want ook dat deed je op onderbuikgevoel daar waar je hier op alle fronten wordt gewezen op hele matige cijfers van een keeper bij een topclub.

7 februari 2024 om 07:46

@4fredondo

Je argument omtrent Bergwijn is vreemd gekozen, omdat zeker 50% van de Ajax supporters verre van tevreden zijn over Bergwijn en vinden dat hij veel te weinig brengt. Dat word juist onderstreept door de data.

Je argument omtrent Tadic is dan ook een hele foutieve, die werd door supporters van andere clubs gehekeld, maar liet alsnog de MVP titel van de eredivisie noteren ondanks die onderbuik gevoelens.

Je argument omtrent reddingspercentage,
- Bijlow staat in de laagste 5 van reddingspercentages van de eredivisie.
- Bijlow staat in de laagste 5 van expected Saves van de eredivisie.
Je beseft dat andere keepers ook voorzetten krijgen die niet mee gerekend worden etc? Dus dat je niet alles uit de data moet halen maar ze zeker wel voor een serieus percentage mee kan nemen in je beoordeling?

En omtrent spelers van Feyenoord, er zijn genoeg supporters van andere clubs die spelers van Feyenoord complimenteren. Zoals Hancko, Gimenez, Hartman zal denk 90% van de supporters van andere clubs erkennen dat het top spelers zijn.

Als Feyenoord supporters alleen staan om een speler van hun club te verdedigen, terwijl werkelijk waar iedere supporter van welke andere club dan ook (die gerust ook complimenten kunnen geven over de concurrent) het niet ziet zitten in Bijlow.

Wie moet er zichzelf dan eens te rade gaan, de Feyenoord supporters? Of de rest van Nederland...

7 februari 2024 om 07:52

Je snapt dat bijlow zn redding percentage lager is omdat feyenoord meestal extreem dominant is, vooral tegen lagere clubs? Hij heeft zoals elke keeper wel eens slippertjes gehad, maar meestal de goals die feyenoord tegen kreeg kon die niet veel aan doen.

Bijlow maakt veel cruciale redding die elk mens met zijn eigen ogen kan zien. Tegen az voor zijn blessure pakte hij een mooie bal, tegen psv paar keer sterk in de 1 op 1 geweest en zo kan ik lang doorgaan. Hoge ballen zijn bijna allemaal van hem.

Speelt hoog, hij geeft niet alleen van die constant balletjes breed maar speelt met zijn trap en techniek gewoon een mannetje vrij. Byfar in vorm de beste keeper in nederland en ook de beste Nederlandse keeper op dit moment.

Enige wat mensen herinneren die geen feyenoord kijken, is wanneer hij onzeker oogt net nadat die maanden geblesseerd was en nemen dat als hoe bijlow keept.

7 februari 2024 om 08:55

Er is werkelijk zoveel af te dingen op het kijken naar data alleen; zeker voor een keeper.

Maar als je in dat dogma vastzit, zal niets wat er tegenin gebracht wordt voedingsbodem raken. Verspilde moeite dus.

Ik vermoed zelfs een dubbele agenda gegeven je opmerking “de Bijlow mythe doorprikken”; blijkbaar zit je dat dwars.

Ik leg de telefoon weg, smeer me nog een goed in en pak een goed boek.

6 februari 2024 om 20:22

We moeten het ook niet gaan overdrijven. Keepers als Bijlow zie je echt wel vaker in de Eredivisie. Hij is wel goed hoor, dat absoluut. Ze komen lang niet bij iedere club voor, maar zeldzaam zijn z'n kwaliteiten ook weer niet.

Verder vind ik het inderdaad onzin om dit zo te stellen; afscheid van hem nemen vanwege z'n vele blessures. Het is een jongen van de club, hij vertegenwoordigt waarde en mits fit is hij gewoon een uitstekende keeper.

Het lijkt me echter wel handig als Bijlow zijnde om te laten onderzoeken waar dit allemaal vandaan komt. Het zijn nooit verschrikkelijk erge blessures waardoor hij er bij wijze van spreken een jaar uit ligt en ze varieren van knieblessures tot pols, lies en voetblessures. Dat is toch wel vreemd, met name ook omdat het lichaam van een doelman lang niet zo erg belast wordt als dat van een veldspeler. Dat moet toch ergens vandaan komen, zou je denken.

6 februari 2024 om 20:23

Noem dan eens keepers in de Eredivisie van de laatste jaren die net zo goed waren als Bijlow? De enige die ik kan bedenken is Unnerstahl, die al jaren een zeer hoog niveau haalt.

6 februari 2024 om 20:26

Hoe ver wil je terugaan? Onana bijvoorbeeld

6 februari 2024 om 20:27

Onana, Cillessen, Olij afgelopen jaar.

6 februari 2024 om 20:28

Onana is een middelmatige keeper die zeer goed kan meevoetballen. Die man maakt elke maand wel een blunder en krijgt bizar veel tegengoals bij United. Dat hij af en toe een katachtige redding heeft, doet daar niets aan af. Hoge pieken, extreem diepe dalen.

6 februari 2024 om 20:31

@Fiorenoord - Haha kom op zeg. Dat Onana nu blundert doet er niks aan af dat hij in zijn tijd bij Ajax een fantastische keeper was, en 10x beter was dan dat Bijlow ooit geweest is.

6 februari 2024 om 20:31

Onana pakte echt punten voor Ajax. Ik heb dat Bijlow nog nooit zien doen. Die viel juist vaak door de mand in de grote wedstrijden.

6 februari 2024 om 20:34

@messi
Onana blundert al zijn gehele carriã¨re, ook bij Ajax. Dat hij fantastische reflexen heeft en dus weleens een bizarre redding maakt, klopt volledig. Alleen laat hij daarna weer een houdbare bal gaan of overschat hij zijn voetballende kwaliteiten.

@ajaxfollower
Afgelopen zondag nog een aantal cruciale reddingen en dat niveau laat hij al een jaar wekelijks zien. Ik ben benieuwd naar de grote wedstrijden waarin hij door de mand viel. Noem ze eens op, want je bent erg zeker van je zaak.

6 februari 2024 om 20:41

Bijlow pakt zeker wel punten voor Feyenoord. Wat een bizarre uitspraak

6 februari 2024 om 20:43

@Fiorenoord - Onana is elk jaar goed voor 2/3 blunders. Eens. Maar jij stelt hierboven de vraag ‘Noem dan eens keepers van de laatste jaren die zo goed waren als Bijlow?’ Nou Onana is echt een veel betere. Op elk vlak. Hem een middelmatige keeper noemen is gewoon onzin. Was vorig jaar nog een van de beste keepers ter wereld bij een Inter dat de CL finale haalde. Je moet echt je bril afzetten want het niveau dat Onana, al een paar seizoenen, heeft aangetikt, is Bijlow nog nooit gelukt. Bij lange na niet zelfs 😅

6 februari 2024 om 20:43

HAHA Onana een middelmatige keeper? Onana was de beste keeper in de Eredivisie sinds Gomes bij Psv...

6 februari 2024 om 20:46

@ajaxfollower Onana deed het geweldig in zijn ajax tijd, maar om nou te gaan zeggen dat bijlow nooit punten pakt dan ben je ook niet serieus te nemen hoor. Nee hij staat daar al jaren onder de lat voor de lol en zit altijd als hij fit is gelijk weer bij oranje omdat hij zo'n grappige jongen is. Trieste reactie

6 februari 2024 om 21:00

@fiorenoord Onana is toch gewoon drie klasse beter en van een heel ander niveau dan Bijlow. Je vergelijkt een keeper die, mede dankzij zijn goede optredens de finale en de halve finale van de CL haalde met 2 verschillende clubs met een keeper die alleen op eredivisie niveau zo nu en dan een punt pakt.

Bijlow is een redelijke keeper. Had, toen hij doorbrak, de potentie om uit te groeien tot een top keeper. Maar mede door als die blessures heeft hij niet veel stappen gezet. Top is hij zeker niet en hij is volledig terecht voorbij gestreefd door Flekken en Verbruggen.

Cillessen was op die leeftijd beter en Onana was op die leeftijd al helemaal de eredivisie ver ontgroeid. Unnerstahl heeft een vergelijkbaar niveau, Benitez ook, pasveer de laatste jaren bij Vitesse en zijn eerste jaar bij Ajax ook en Okoye kon niet voor niets naar de PL en speelt nu in de Serie A.

6 februari 2024 om 21:05

Bijlow is buiten categorie, die pakt punten voor je. Gomes van psv was toen erg goed. Onana is niet stabiel genoeg om te noemen

6 februari 2024 om 21:07

Onana 😂😂. Kijk nog eens naar de beroemde 3 goals van Spurs in 2019 en ga dan je mond spoelen. 3x houdbaar en dan ook nog dat tijdrekken. En dat is slechts 1 voorbeeld.

6 februari 2024 om 21:28

@RFA-64

Onana Ajax: halve finale CL
Onana Inter: Finale CL

Bijlow Feyenoord: groepsfase CL en kansloos naar huis..

Houdt toch op..

6 februari 2024 om 21:32

@Florenoord

Om even vergelijkingen te treffen:
Bijlow: praktisch het laagste reddingsperxentage eredivisie (data Opta)

Bijlow: xG Prevented goals
prevented dan: Unnerstal +6,9, Benitez +4,6, Olij +4,3, Ramaj +2,2. Bijlow -1,5
(Data Opta)
Ook in dit rijtje statistisch bij de slechtste keepers eredivisie dit jaar.

Buiten de Feyenoord supporters die een enorme voorliefde hebben voor Bijlow zien weinig mensen het nog. En de cijfers onderbouwen de niet Feyenoorders helaas…

6 februari 2024 om 21:34

Hou toch op Onana was gewoon de beste keeper van de afgelopen jaren. Andere keepers komen niet eens is in de buurt. Ik heb in mijn leven maar een betere keeper gezien in de eredivisie en dat was Gomes en ook Stekelenburg vond ik erg goed. Bijlow wordt wat gehypt vind hem niet zo heel bijzonder eerlijk gezegd.

6 februari 2024 om 21:37

@Memphisdepay

Het zegt genoeg dat werkelijk waar alle niet Feyenoorders hetzelfde zeggen toch, en dat het alleen Feyenoord supporters zijn die volhouden dat Bijlow top is.

Als Ajax supporter durf ik gerust te zeggen dat ik Gimenez een lekkere spits vind en Hancko een goede verdediger. Dat Hartman een top back is. En ook dat ik minder fan ben van Zerrouki

En ik durf ook gerust te zeggen dat ik Schouten een goede speler vind, net als Bakayoko. En ondanks dat ik Luuk een kwal vind wel een topspits vind voor de eredivisie.

Maar ow wee als je zegt dat Bijlow een average keeper is…

6 februari 2024 om 21:40

Ik heb Bijlow ook geen punten zien pakken voor Ajax!

6 februari 2024 om 21:51

@D-Bergkamp,

Ben het zeker met je eens hoor maar gemiddeld is wel een beetje overdreven. Hij is zeker een topkeeper voor eredivisie begrippen maar als je hem bijvoorbeeld vergelijkt met een Unnerstall dan kan ik nou niet zeggen dat die echt minder dan hem is, sterker nog in het pure keepen is hij gewoon beter. Het is dat Unnerstall een beetje een kluns is met zijn voeten, anders zou hij naar mijn mening de absolute nr 1 zijn.

Ik heb hier wel het idee dat Feyenoorders inderdaad denken dat hij een hogere club ook aankan, nou dat betwijfel ik toch wel echt.

6 februari 2024 om 22:13

@Memphisdepay

Ik zal de vraag anders stellen, bij keepers als Onana/Gomes werd er eigenlijk nooit vergeleken met andere eredivisie keepers, omdat het verschil gigantisch was. Dat zijn de goede keepers.

Het feit dat Wellenreuther het niet veel slechter doet, en dat we over keepers als Unnerstal en Olij praten die we vergelijkbaar vinden, zegt dat eigenlijk al niet duidelijk genoeg dat Bijlow niet bijzonder is?

6 februari 2024 om 22:17

D-Bergkamp

Het zegt veel idd. De mensen die hem het meest volgen vinden hem geweldig.
Of denk jij dat Feyenoorders een keeper willen die niet zo bijzonder is en ook nog 1/3 van het jaar geblesseerd is?
Omdat het een toffe gozer is?
Feyenoorders zijn zat kritisch op eigen jeugd die niet top zijn. Dus leg mij uit waarom wij er blijkbaar voor kiezen om een middelmatige keeper te verdedigen. Zijn wij blind?

6 februari 2024 om 22:33

@Bij-zonder


Zoals gezegd durven (de meeste) supporters van andere clubs echt wel aan te geven dat een speler van een concurrent goed is. Alleen zie je in dit topic over Bijlow werkelijk waar alleen Feyenoord supporters hem verdedigen.

De vraag is misschien andersom beter te stellen: zijn alle niet Feyenoord supporters dan blind voor het talent van Bijlow?

6 februari 2024 om 23:49

Geen antwoord dus.
Maar je snapt toch ook wel dat heel veel supporters de spelers van andere teams naar beneden praten?
Zie het vaak zat gebeuren. Ajacieden wisten dat Brobbey meer kon, Feyenoorders en Psvers dachten dat het niet veel was. Lomp, weinig techniek etc.

Hoe ik er tegenaan kijk is dat de eigen supporters er het beste verstand van hebben. Zij volgen de spelers het meest en hebben echt het beste met de club voor. Bij nieuwe aankopen kijk ik dan ook of dat de supporters van de verkopende club teleurgesteld zijn of stiekem het helemaal niet erg vinden.
Dus als alle Feyenoorders zeggen dat Bijlow een contract voor het leven moet krijgen, weet dat dat niet komt omdat we allemaal achterlijk zijn geworden. We weten beter dan Ajacieden en Psvers wat hij brengt.
Met als toppunt sommigen die zeggen dat Wellenreuter eerste keeper moet worden. Moet ik zulke mensen serieus nemen? Werkelijk geen 1 Feyenoorder denkt dat.

7 februari 2024 om 07:41

@Bij-zonder,

Ik had gehoopt dat je een eerlijke reactie zou plaatsen omtrent alle supporters van andere clubs. Zoals aangegeven (en hierboven meerdere) heeft Feyenoord met Gimenez, Hancko etc echt wel hele goede spelers. En die worden niet naar beneden gepraat (behalve door een aantal eencelligen)

Wat mij op valt is, dat buiten Feyenoord supporters, geen enkele voetbal fan van een andere club het ziet in Bijlow. Ondanks dat deze groep echt wel goede spelers herkent. Dat moet toch wat zeggen?

Dus op je vraag of Feyenoord supporters blind zijn, er zijn er hier genoeg in het topic die in ieder geval een (hele grote) blinde vlek hebben voor club jongen Bijlow. Die zelfs de kille statistieken (rijtje slechtste 5 eredivisie dit seizoen) proberen te bagatalliseren en zeggen dat de cijfers niet kloppen.

Bijlow 3-4 jaar geleden, absoluut potentie tot een top keeper.
Ondertussen letterlijk 50% van de wedstrijden gemist in zijn hele carriere, is hij nooit sterk geweest in de lucht, zijn de expected goal saves bij de slechtste 5 eredivisie. Is zijn reddingspercentage ook bij de slechtste 5 eredivisie.

IK heb nu jou vraag beantwoord, wil jij nu de mijne ook beantwoorden?
Gezien het feit dat er in dit hele topic, niemand van een andere club, Bijlow een potentiele top keeper vind, zijn die allemaal blind?

Of moeten de Feyenoord supporters iets meer kijken naar wat de mening is van andere supporters en iets realistischer worden?

7 februari 2024 om 10:29

Je hebt niks beantwoord en je praat onzin.
Je maakt werkelijk geen enkele punt dus ik kan hier niet op reageren.

6 februari 2024 om 20:22

Die kwaliteiten vallen toch wel mee. Is heel erg omhoog gehypet in de tijd dat er in Nederland echt sprake was van een top twee. En de Feyenoorders net als Ajax en PSV ook eens een groot talent wilden hebben.

Heeft het mede door blessureleed niet echt waar kunnen maken. Is een prima keeper, met een goede reflex op de doellijn en in één op één situaties. Maar is verder bij voorzetten toch ook matig tot zwak.

Het is voor Feyenoord een goede keeper hoor. Maar toch ook niet iemand die zonder twijfel bij een Europese subtopper eerste keeper zou zijn.

6 februari 2024 om 20:32

Hallo Martijn,

Oprechte vraag, doet het zeer om eens iets niet-negatiefs te zeggen over iemand of iets wat aan Feyenoord gelieerd is?

6 februari 2024 om 20:40

Bijlow staat juist bekend als een keeper die uitermate sterk is met voorzetten. Bijlow heerst in de 16 en is totaal niet bang uit te komen. Volgens mij verwar jij hem met zijn voorganger, Vermeer.

Nee, Bijlow is wat betreft uitkomen, meevoetballen en in de één tegen één van uitzonderlijk niveau in de Eredivisie. Daarnaast is hij uitermate constant en relatief gezien gewoon de beste speler van Feyenoord. Als Bijlow altijd fit zou zijn dan was hij 2/3 jaar geleden reeds eerste keeper geweest van een Europese subtopper.

6 februari 2024 om 20:52

Want jij wou zeggen dat Bijlow een topkeeper is? Hij was paar jaar terug heel veel belovend, maar door zijn vele blessures is dat er nooit uitgekomen. Als hij fit is, is het best een behoorlijke keeper, maar maakt toch ook regelmatig zijn foutjes. En afgelopen jaren hebben we in de eredivisie genoeg keepers gezien die op zijn minst in de buurt kwamen van zijn niveau.

6 februari 2024 om 21:00

Hahahahaha ja hij word bij oranje gehaald om feyenoord fans een beetje rustig te houden. Kom op wat een zielige reactie.
Duidelijk ook dat je vrijwel zelden een pot van feyenoord ziet. Anders zou je juist zien dat hij heerst in de 16 en juist sterk is bij voorzetten. Misschien dat je vooral dan samenvattingen kijkt, en daar zal dat niet zo makkelijk naar voren komen. 3x raden waarom? Omdat een onderschepte voorzet niet zo bijzonder is en dat komt omdat bijlow daar zo goed in is.
Het is toch wel duidelijk dat bijlow puur door zijn blessures nog geen grote stap heeft kunnen maken.

6 februari 2024 om 21:43

@Joostv97

Bijlow van 3-4 jaar geleden had de potentie om een top keeper te worden. Maar door blessures is hij nooit verder gekomen dan potentie.

En bij het NL elftal is hij zijn plek ook wel kwijt nu met Flekken, Verbruggen die beiden PL spelen. En ik gok dat hij zijn plek bij Deyenoord ook wel ff kwijt is. Wellenreuther zal in mijn ogen logischerwijs mogen blijven staan zolang hij presteert.

6 februari 2024 om 20:31

Wat een drama voor hem. Dat gun je echt niemand.

6 februari 2024 om 20:37

Als je zegt dat Wellenreuther de kans verdient als eerste keeper dan begrijp je er volgens mij sowieso maar weinig van. Die heeft vorig jaar een goede redding gemaakt op een bal van Kudus maar verder is het niet veel. Als mensen echt willen lachen dan zou ik bijv. eens Wellenreuther tegen Dordrecht bekijken begin dit seizoen.

Verder is Bijlow, zoals jij reeds aangeeft, voor de Eredivisie van de buitencategorie. Zonder deze blessures had hij al lang bij een veel grotere club dan Feyenoord gezeten. Ik vind de blessures dan ook jammer maar zie 0,0 reden Bijlow te vervangen.

6 februari 2024 om 21:40

Bijlow is natuurlijk een goede keeper hoor en wel beter dan Wellenreuther. Maar die Wellenreuther daar is toch niet veel mis mee. Vind dat hij het de vorige keer echt uitstekend deed en ben benieuwd hoe hij het deze keer gaat doen.

Verder vind ik wel dat je een beetje overdrijft. Bijlow is natuurlijk een van de beste keepers van de eredivisie en van Nederland, maar hij steekt er niet met kop en schouders bovenuit naar mijn mening. Om dan te doen alsof hij zo maar even bij een subtopclub of topclub in het buitenland het kan laten zien, vind ik dan ook erg overdreven. Je moet niet vergeten dat daar ook gewoon allemaal hele goede keepers staan.

6 februari 2024 om 21:36

Gaat ook niet om zijn kwaliteiten als keeper maar om het feit dat hij bij elke scheet geblesseerd is. Prima keeper, helaas geen topsport lichaam.

6 februari 2024 om 22:48

Het is altijd een beetje jammer als mensen met een aversie tegen Feyenoord hierop reageren,want Bijlow is na Unnerstal gewoon al jarenlang de beste keeper van de hele eredivisie...die 2 staan echt mijlenver voor op de rest

7 februari 2024 om 11:52

Vind eerlijk gezegd Wellenreuther beter dan Bijlow.
zijn overigens mede kampioen geworden door deze Duitse doelman had echt een goed seizoen vorig jaar

Bijlow is een van ons. Bijlow is onze nummer 1 voor mij is er niemand ander dan Bijlow die onze club zo kan vertegenwoordigen

6 februari 2024 om 21:41

Allemaal leuk en aardig maar Feyenoord kan er niet op bouwen. Ik denk zelfs dat Koeman zichzelf ook gaat afvragen of Bijlow geschikt is als 1e doelman.

Wat een onzin, zowel over bijlow als gimenez.

'Feyenoord moet geen afscheid nemen van Bijlow als eerste keeper' - Jack Herrer

Best onzin om dit te zeggen en vz, kom aub met andere titels aan. Ik dacht dat feyenoord en bijlow uit elkaar gaan na zo'n titel.

Maar waar zou Bijlow naar toe gaan dan? Feyenoord zal een redelijke som willen, maar de vermogende clubs zullen waarschijnlijk een keeper willen die wel een seizoen kan keepen. Ik denk dat Bijlow en Feyenoord voorlopig tot elkaar zijn 'veroordeeld'. En dat is ook prima, eenn fitte Bijlow behoort tot de top 3 beste keepers van de ED.

Mooie reacties van mede Feyenoord fans. We blijven jongens als Bijlow en Gimenez steunen. Snappen anderen niet. Dat is wat de club zo mooi maakt en zich onderscheidt van al die andere clubs.

6 februari 2024 om 20:23

Dat is natuurlijk totale onzin. Bijna iedereen snapt wel waarom je een goede doelman met hart voor de club blijft steunen en je topscorer die even wat weken niet echt lekker speelt. Dergelijke steun zie je bij alle clubs.

6 februari 2024 om 20:30

Fans van andere clubs snappen het prima, maar dit is ook gelijk een perfect voorbeeld van waarom Feyenoord niet consistent mee kan doen om de titel. Sentimenten spelen helaas een te grote rol. Niet alleen met Bijlow, maar ook bijvoorbeeld rondom het nieuwe stadion. Is natuurlijk prima en dat gevoel is ook wat Feyenoord Feyenoord maakt, maar ik zie als buitenstaander liever een Feyenoord dat constant presteert op CL/EL niveau.

6 februari 2024 om 20:43

@hvb075
Het feit dat je als buitenstaander met zo'n analyse komt, toont juist aan dat fans van andere clubs het niet snappen. Althans: jij snapt het niet.
Focus je lekker op je eigen club, en ga niet uit onderbuik gevoel allerlei dingen roepen over een club waar je geen verstand van hebt.

6 februari 2024 om 20:53

Dat nieuwe stadion vind ik een non-argument. Eerder had Feyenoord de mogelijkheid niet eens om een nieuw stadion te bouwen en de gemeente ziet het vast niet zitten om een leeg stadion te hebben. De enige optie was dus dat giga-project dat natuurlijk niet haalbaar bleek.

Nu Feyenoord interessanter is voor investeerders en daarin meer onderhandelingsruimte heeft, nu het weer vet op de botten heeft en lekker draait, kan het De Kuip opknappen. Het is dus meer een kwestie van timing dan dat het met sentiment te maken heeft.

6 februari 2024 om 22:10

Natuurlijk snappen fans van andere clubs dat ook.

Er is niemand die het leuk vind om te lezen dat die jongen weer zwaar geblesseerd is. Van mij mag iedere speler een wedstrijdje missen door een griepje als ze tegen mijn club moeten, als ze een dag later maar weer vrolijk rond kunnen lopen, een zware blessure wens je niemand toe.
Hetzelfde voor Gimenez, die jongen had een fantastische eerste seizoenshelft en zal echt wel weer gaan scoren en dan is het mooi als de fans hem steunen. Voorlopig moet ik vooral aan Van Nistelrooy denken die zei: "goals are like ketchup. If you try too hard, they won't come. And when they do come out, they all come at once." Dat gevoel heb ik bij Gimenez ook.

Dat doen fans van alle clubs. Waar een aantal fans van andere clubs meer moeite mee hebben is de wel hele gekleurde bril waar soms door wordt gekeken. Kennelijk mag je geen kritische noot schrijven over het niveau van Bijlow of dat van Gimenez. Daar zullen fans van alle clubs ongetwijfeld last van hebben maar dat maakt de discussie best lastig.

Geef hem een contract voor het leven en zorg dat je altijd een goede 2e keeper hebt. Iedereen blij. Bijlow is fit de beste keeper dat je als Feyenoorder kan wensen.

Met zijn blessure historie zie ik hem geen grote transfer meer maken, in ieder geval niet als eerste keeper. Dus de bal ligt bij Feyenoord hoeveel geduld ze hebben om nog op hem te willen blijven bouwen. Feyenoord heeft geluk dat Wellenreuther het prima doet als vervanger maar denk dat die op den duur ook wel zat wordt om als 2e viool te blijven fungeren en elders als eerste keus gezien wil worden. Dan zal je toch knopen moeten doorhakken.

Feyenoord moet geen afscheid nemen van Bijlow , hij is een jongen van de club en een fitte Bijlow is gewoon goed .
Het enige nadeel is dat een fitte Bijlow steeds van korte duur is .
De bondscoach moet wel afscheid nemen van Bijlow omdat hij zo blessure gevoelig is .
En zoveel heeft hij niet betekend de afgelopen jaren voor het Nederlands elftal met maar 8 interlands op zijn naam .

Ik snap dat mensen hem niet geweldig vinden.
Helaas krijgt hij niet de kans om het tegendeel te bewijzen.
Ik heb namelijk wel het idee dat hij absoluut de nummer 1 zou zijn voor Oranje als hij wél fit zou zijn.

Overigens heeft hij dit jaar een tweetal blunders gemaakt.
Zeldzaam voor hem, maar dit jaar is hij dus inderdaad niet de beste van de Eredivisie.
Hij is betrouwbaar, maar de beste keeper moet ook punten pakken voor je club.

De waarheid ligt dus ergens in het midden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren