Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona wil Frenkie de Jong om vier redenen deze zomer verkopen

Laatste update:

FC Barcelona overweegt serieus om Frenkie de Jong te verkopen, zo weet het doorgaans betrouwbare Diario AS te melden. De Nederlandse middenvelder staat bovenaan het lijstje om te vertrekken en heeft genoeg opties komende zomer.

In de zomer van 2022 was Manchester United nadrukkelijk in de markt voor De Jong. Barça weigerde toen mee te werken aan een vertrek van de middenvelder en ook De Jong zelf gaf aan geen transfer te willen maken.

Twee jaar later gaat Barcelona hem toch verkopen, zo lijkt het. De Catalaanse club verkeert in geldproblemen en een verkoop van De Jong kan een flinke smak geld opleveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daarnaast is de voormalig speler van Ajax en Willem II een van de grootverdieners van de club. Nog een reden voor Barcelona om hem van de hand te doen.

AS schrijft eveneens dat De Jong sinds het vertrek van Sergio Busquets naar Inter Miami ook niet de geestelijk en sportief leider is geworden van het middenveld van Barcelona, iets waar de club wel op had gehoopt.

Als vierde reden wordt genoemd dat De Jong de afgelopen tijd steeds vaker kwakkelt met blessureleed. De spelverdeler miste al een groot deel van dit seizoen met een enkelkwetsuur en is ook nu weer geblesseerd.

Naast De Jong staan ook Ronald Araújo en Raphinha op de nominatie om te vertrekken. Bayern München heeft interesse in zowel De Jong als Araújo. Voor Raphinha lonkt een terugkeer naar de Premier League, daar Arsenal en Manchester United hem in de gaten houden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie bij Bayern lijkt me wel een leuke transfer. Ook weer mooi herenigd met Mathijs

26 april 2024 om 08:46

Sowieso lijkt Bayern mij een vreselijk fijne club om voor te werken. Stabiel, goede omstandigheden, mooie omgeving.

26 april 2024 om 09:14

alleen is het middenveld bij bayern precies behoorlijk bezet. als middenvelder zou ik momenteel niet snel gaan naar bayern, real of city. ook is frenkie zijn kracht behoorlijk overbodig bij een team als bayern waar ze als ze willen allemaal makkelijk onder de druk van te tegenstander kunnen spelen. er zijn 2 clubs die niks (minder nodig dan andere) aan frenkie hebben (denk ik) dat zijn city, bayern. Zonde dat united geen cl heeft gehaald want dan wil niemand komen maar frenkie en araujo zouden 2 broodnodige aankopen zijn voor united. als je dan nog 2 aanvallende backs kan halen ala grimaldo, mazraoui of frimpong dan zijn de buitenspelers ook weer wat beter ondersteund en kan je leuk voetbal spelen.

26 april 2024 om 09:21

@rayvg Bayern kan Frenkie juist wel gebruiken. Goretzka speelt normaal naast Kimmich. Maar Goretzka raakt geen pepernoot meer.

26 april 2024 om 09:25

Bayern heeft behoefte aan een echte 6. Geen type Frenkie want daar hebben ze kimmich al voor, die tevens ook beter is.

Daarnaast doet Goretzka het ook goed als ouderwetse ballenafpakker. Iets meer Bayern kijken is handig.

26 april 2024 om 09:27

en ook de backups van bayern zijn best goed, een laimer bijvoorbeeld.

26 april 2024 om 09:28

Zo goed bezet is het middenveld van Bayern toch niet? Guerrero speelt er ook regelmatig nu. Als Davies vertrekt kan hij weer terug naar LB, Muller en Musiala zijn aanvallend en Goretzka, Kimmich is vrij dunnetjes. Daarnaast kan Kimmich prima RB spelen. Dan heb je nog Laimer en die kan Frenkie echt wel uit de basis spelen. (goretzka ook wel)

26 april 2024 om 09:32

@Emilio

Goretzka raakt geen pepernoot meer? Met een avg. van 7,43 (aldus Sofascore) draait hij zijn beste seizoen ooit. Daarnaast ook 5 goals en 7 assist.

Dus wellicht heb je een andere speler in gedachte?

26 april 2024 om 10:38

Ze hebben toch Kimmich (die RB speelt ook), Laimer en Goretzka. Daarnaast een talentvolle Pavlovic en een Guerreiro die er bij nood kan spelen?

Frenkie zal een te dure kracht zijn voor Bayern en ik gok ook dat ze andere prio's hebben daar.

Zodra Boey fit is, heb je Nous en Boey als RB en kan je Kimmich weer vast op CM gebruiken.

26 april 2024 om 11:56

Bayern heeft een slecht seizoen gedraaid met de spelers die jij noemt. Lijkt me dat ze juist wel wat vers bloed kunnen gebruiken. Naast een nieuwe trainer. Denk dat de Jong een revelatie wordt bij Bayern. Een club die denk ik uitstekend bij hem past.

Verlies je zowel Frenkie als Araujo, dan heb je het toch echt verschrikkelijk als ploeg zijnde hoor. Nu is Frenkie dit seizoen niet heel bepalend, maar het blijft toch een geweldige voetballer die het spel versnelt. Vooral achterin Araujo is echt een beest, daar snap ik helemaal niks van. Raphinha nooit echt kapot van geweest, dus snap het wel. Tevens de ploegen die geïnteresseerd zijn in Engeland, spreekt ook boekdelen. Benieuwd of hij bij een United het verschil kan maken.

26 april 2024 om 08:48

Spel versneld? Tikkie breed, tikkie terug. Zelden tot nooit een steekpass of dergelijke. Ik snap al sinds jaar en dag geen pepernoot er van dat frenky zo word opgehemeld. Vooral onder de ajax fans.

26 april 2024 om 08:53

Dan is voetbal misschien gewoon niet helemaal jouw sport als je niet snapt wat een Frenkie brengt aan het team.

26 april 2024 om 08:54

Dan snap je het niet. Vind ik ook niet erg. Frenkie is echt geniaal in die boogballetjes over de verdediging. Ik vind het altijd bijzonder dat hij zo wordt afgemaakt door mensen hier en dat mensen elkaar ook graag napraten.

26 april 2024 om 09:07

Het feit dat je Ajax (en haar fans) direct in je opmerking moet noemen zegt eigenlijk al genoeg.

26 april 2024 om 09:09

Als je spelers moet verdedigen met quotes als “als je dat niet ziet dan snap je niets van voetbal” dan gaat er gewoon iets fout. Dan heb je niet zoveel onderbouwing.

26 april 2024 om 09:14

Martyn7,

Die boogballetjes waar jij naar refereert geeft hij zelden. Dat is nu juist het probleem. Xavi en Iniesta deden dit elke wedstrijd talloze keren. Ik zie Frenkie dit eens in de zoveel tijd doen.

Frenkie is altijd aanspeelbaar, kan een bal bij zich houden en onder de druk uit voetballen. Maar echt aanvallers direct in stelling brengen? Zelfs rond de 16 is het gewoon weer een medespeler in de breedte aanspelen en proberen om balbezit te behouden.

Ik zou er als Barca fan eigenlijk niet om malen als Frenkie vertrekt. Het levert een smak geld op vermoed ik en met Pedri en Gavi ga je er in de toekomst (maar ook op korte termijn) niet op achteruit. De Gundogan vanaf januari dit jaar is sowieso by far onze beste middenvelder.

Van dat geld dat Frenkie oplevert kun je een echte verdedigende middenvelder halen en dat is broodnodig. Ik denk voor zowel Barca alsmede Frenkie een ideale oplossing (eventuele transfer).

Ik zie Frenkie wel aarden bij een Bayern of Arsenal. Heel eerlijk gezegd zou ik hem weleens bij City willen zien naast Rodri.

26 april 2024 om 09:23

Hij heeft absoluut hele goede wedstrijden gespeeld, maar in de meeste wedstrijden maakt hij niet het verschil. De Jong en Modric kun je toch enigszins met elkaar vergelijken. Ik denk dat 99% van de voetballers voor Modric zullen kiezen. Ik snap Leon wel. Hij draagt Barca niet en dat deed Modric wel bij Real.

26 april 2024 om 09:30

We zijn inmiddels als hoelang 5/6 jaar bezig met de discussie wat Frenkie s positie is. Wat is de impact die hij heeft op het spel? Kijk bijvoorbeeld naar een Thiago prime of Verratti Prime. Ook vanuit een diepe positie maar zij dicteerden het spel. Frenkie kan niet als enige 6(Busquets zij dat zelfs, heeft er meer kijk op dan jullie) als 8 is het ook niet wauw. Want het is geen type Modric of Gündogan. Zo de conclusie is gewoon dat het een goede voetballer is maar niks speciaals. Staat ook nooit op in grote wedstrijden. En nu is het probleem weer dat hij naar een andere club moet? Soms vergeet met dat hij heeft gespeeld met Messi, Busquets. Ze hadden gewoon een geweldig team hoor.Frenkie is gewoon geen wereldtop basta.

26 april 2024 om 09:31

@lierse1997 - Hoevaak is het wel niet uitgelegd wat Frenkie wel brengt? Valt mij op dat jij wel vaker dit soort type reacties plaats, maar wat onderbouw jij dan wel precies? Door veel mensen die zeggen dat Frenkie geen pepernoot raakt wordt blijkbaar alleen gekeken naar een balletje breed of terug (Wat niet eens klopt), maar ze vergeten voor het gemak even alle andere elementen die tot voetbal behoren. Dan mag er best gezegd worden "dan is voetbal misschien gewoon niet helemaal jouw sport als je niet snapt wat een Frenkie brengt aan het team."

@4fredondo - Modric is ook wel echt de buiten, buitencategorie. Daarnaast vond ik Modric op de leeftijd van Frenkie ook bij lange na niet zo goed dus wie weet.

26 april 2024 om 09:39

Opnieuw veel tekst, maar niet de aspecten die hem zo speciaal maken.

26 april 2024 om 09:45

@lierse1997 - Je hebt helemaal gelijk, men lijkt niet te beseffen dat het een goede voetballer is maar niet meer dan dat.

Ik kijk altijd mee naar de reacties en vaak genoeg kan ik geen 1 goede argument vinden waarom een Frenkie zich zou moeten onderscheiden tussen een handjevol middenvelders van het zelfde kaliber.

Verder denk ik dat Frenkie een goede aanvulling zou zijn voor Slot bij Liverpool en haal die Araujo er ook maar erbij. Slot moet tenslotten ook weer gaan bouwen aan dat team.


26 april 2024 om 09:48

Dat is een bewuste keuze. Vaak genoeg door leden, analisten, teamgenoten et cetera benoemd. Als mensen het niet zien dan zien ze het niet. Maar Ik zie ook weinig andere redenen dan "balletje breed en terug" waarom hij niet zo speciaal zou zijn.

26 april 2024 om 09:50

Als hij die boogballetjes zo vaak over de verdediging legt, waarom heeft hij dan niet meer assists? Frenkie is goed als hij de bal krijgt en wegdraait net voor de eigen 16 en dan dribbelt, maar zijn lange pass is niet bijzonder (kijk naar Gerard, Pirlo, Xavi Alonso etc), zijn steek pass is niet bijzonder (Xavi, Iniesta, De Bruijne) en zijn rushes doorbreken ook niet het vijandelijke gebied(zoals Toure, Lampard etc). Hij passt hem net voor dat moment kort weg. Ook blijft zijn rendement achter. Daarbij is het geen breker als Busquets, Kante of Gatusso. Dus op al die vlakken is hij geen wereldtop. Tsja, dan vraag ik me echt af of hij wereldtop is en wat hem zo speciaal maakt

26 april 2024 om 09:58

Dus we vragen er om en dan verwijs je maar naar vroeger? Als er zoveel aspecten zijn dan is het helemaal niet moeilijk ze te noemen.

26 april 2024 om 11:37

Ik weet niet of hij wel fysiek sterk genoeg is voor de PL. In La Liga vervalt hij van de ene lange blessure in de andere. De PL is toch juist nog zwaarder?

26 april 2024 om 12:29

Kan er ook echt met m'n pet niet bij. Versneld..... Hoe komen ze erbij.

26 april 2024 om 13:31

@ jogabonito 10 en andere azijnzeikers hier op dit forum. Ga eens even terugkijken hoeveel goals en assists spelers als iniesta en Xavi hadden. Ook gewoon bizar weinig. Frenkie heeft dat nooit gedaan dus dat mensen dit wel van hem verwachten is hun tekortkoming. Barcelona heeft Frenkie niet gescout als iemand die de goals en assists moest maken. Maar die kortzichtige mensen hier die Frenkie afbranden op het niet scoren en geen assist geven. Die zullen wel denken dat als Messi gaat keepen hij ook alle ballen uit de lucht plukt.

26 april 2024 om 14:16

@paauwer, lekkere toon. Als iemand een andere mening heeft is het niet direct een azijnzeiker. Maar ga er dan inhoudelijk op in. Waarin is hij volgens jou wereldklasse dan?

26 april 2024 om 15:52



Paauwer,

Maar Xavi en Iniesta drukte veel meer hun stempel wat betreft fungeren als brein voor de aanvalsopzet. Als Xavi en Iniesta aan de bal kwamen dachten ze vooruit en voetbalde ze ook met de visie om de aanvallers (en opkomende backs) in stelling te brengen. Het was penetrerende passing en geen balbezit voetbal om het balbezit. Xavi en Iniesta schoten ook weleens op doel, dat doet Frenkie al helemaal niet.

Als Iniesta een dribbel inzette aan de bal (of Xavi) dan werd het ook daadwerkelijk gevaarlijk. Je wist dan dat er iets geforceerd zou worden of dat dat de intentie was.

Frenkie versneld aan de bal, kapt, draait, kijkt om zich heen en speelt de bal dan weer naar de dichtstbijzijnde medespeler. Lekker man! kopen we helemaal niets voor.

Ik brand hem niet af op stats als goals en doelpunten, maar op zijn spel waarin ik helaas geen concrete meerwaarde zie in wedstrijden dat het er echt om gaat. Gundogan speelt vanaf januari 2024 beter dan dat ik Frenkie de afgelopen jaren in een Barca tenue heb zien doen.

Pedri in topvorm kon mij meer bekoren dan Frenkie tot nu toe in een Barca tenue. Gavi was tot hij geblesseerd raakte wellicht onze meest imponerende middenvelder.

Wat moet ik met Frenkie nu dan? Ik zie geen speler die de kar trekt voor ons. Als hij buitencategorie was (in de rol die jij o.a. beweerd) zou ik daar wel wat van terug zien op het veld toch? Laat hem maar naar een andere club gaan. Wellicht dat ik hem dan wel als absolute buitencategorie kan zien. Ik achtte hem die potentie bij Ajax wel toe en was enorm blij dat hij Barca boven PSG prefereerde. Maar ik heb het niveau van de Frenkie van Ajax nog nooit gezien bij Barca. Frenkie is vervangbaar. Zelfs als je de blessuregevoelige Thiago nu gratis terug haalt ga je er imo niet op achteruit qua niveau.

Feiten zijn dit allemaal. Maar kennelijk te pijnlijk. Ik ben een Barca fan in hart en nieren, deze discussie ga je niet winnen. Bijna niemand is het ook echt eens met je, dus ik zou mijn conclusies trekken als ik u was.

26 april 2024 om 17:01

Zowel Frenkie als Xavi als Iniesta zijn niet spelers waar je goals van verwacht. Dat Xavi en Iniesta véél dwingender waren dan Frenkie lijkt me duidelijk, toch vind ik dat onderschat wordt hoeveel assists een Xavi heeft gegeven (en Iniesta ook uiteraard)

Xavi: 767 Wedstrijden- 85G/185A
Iniesta: 669 wedstrijden- 57G/141A
Frenkie: 213 wedstrijden- 17G/21A

Gemiddeld genomen was Xavi per 2,8 wedstrijden bij een goal betrokken, Iniesta per 3,3 wedstrijden en Frenkie eens per 5,6 wedstrijden.

Ik vind dat Paauwer onderschat hoe direct betrokken Xavi en Iniesta zijn. De goals en assists waren niet eens hun belangrijkste toevoeging aan het spel, maar het was wel een lekker extraatje bovenop hun goede spel.

26 april 2024 om 08:54

Raphinha is laatste tijd toch aardig in vorm hoor. En speelt op links vooral, daar rechts zijn favoriete en beste positie is eigenlijk....

Raphinha achter Saka als back-up is dikke prima hoor! Is minder geblesseerd dan een Olise of Neto, die ook gelinkt worden...

Araujo zie ik niet snel gaan. Ja, ze hebben nog Koundé, Christensen, Martinez en Cubarsi centraal, maar ik zie het niet snel gebeuren. Echt een beest.

Frenkie lijkt mij meest logische. Levert het meeste geld op, gok ik en daarnaast is het middenveld ook gewoon aardig bezet bij FCB met o.a. Gavi, Pedri, Gundogan, Oriol etc. Al zou er dan wel eentje bij moeten.

Frenkie aan Arsenal verkopen en dan Zubimendi als opvolger bij FCB? Blijft Zubi lekker in Spanje spelen en krijgt Arsenal er ook een gewenste topper bij op het middenveld.

26 april 2024 om 08:59

Araujo is in gesprek om zijn contract te verlengen, die gaat absoluut nergens heen.

Frenkie bij Liverpool onder Slot zou ik wel een hele mooie transfer vinden. Met Frenkie op zes en spelers als Mac Allister, Jones, Szoboszlai voor de andere twee posities heb je ook meteen de invulling van het middenveld waarmee Slot graag speelt.

26 april 2024 om 08:52

Ik heb zeer zeer grote twijfels over Frenkie zijn fysieke capaciteiten in een competitie als de PL. Dat hij goed kan voetballen is een gegeven feit. Maar of hij de drukkracht heeft om zich staande te houden in de Prem? ...

26 april 2024 om 09:53

Frenkie zijn fysiek is gewoon heel goed hoor. Die blessures komen door contact en niet door andere zaken. Drukkracht? hij veroverd veel ballen, is positioneel heel sterk. Er zijn zat spelers met een mindere fysiek, frenkie heeft intelligentie en dat staat toch hoger aangeschreven.

Als arsenal hem haalt heb je een prachtig trio met rice, frenkie, odegaard
liverpool met macallister, szobo en frenkie,
city met rodri, frenkie, de bruyne

26 april 2024 om 08:54

Frenkie is geen zes. Dat is inmidels na jaren Barcelona wel duidelijk. Als enige zes komt hij gewoon echt verdedigend te kort. Laat vaak een man uit zijn rug lopen. Twijfelt ook vaak of is net een halve seconde te laat.

Hij is een goede speler maar wel een systeem speler dan met name naast een goede echte 6.

26 april 2024 om 09:07

Dat is een beetje zijn probleem denk ik. Hij is voor de top noch een zuivere 6 (defensief komt hij dan tekort) noch een zuivere 8 (offensief komt hij dan tekort).

En voor 80 miljoen wil je toch 1 van beide en niet iets dat daar tussenin zit.

26 april 2024 om 09:17

Mee eens Lierse.

Bij Arsenal zou hij wel goed kunnen functioneren denk ik met Rice naast hem wat wel een echte zes is en Odegaard daar weer voor.

Maar hij is geen speler waar je hem ook op het middenveld neer zet betrouwbaar is of goed genoeg. Zoals Gundogan dat wel kan bijvoorbeeld. Als Barcelona hem kan verkopen en echte zes kan halen doen ze wel goede zaken denk ik.

26 april 2024 om 09:26

Bij Arsenal zou hij dan als 8 moeten functioneren. Ik zie hem offensief te weinig brengen.

26 april 2024 om 09:28

Bij Arsenal loopt hij dan een beetje tegen hetzelfde aan vind ik. Ik vind Rice bijvoorbeeld aanvallend ook gewoon beter dan Frenkie. Dus dan zou die 8 toch iets meer mogen bijdragen op dat vlak vind ik. Een Paqueta of Barella bijvoorbeeld zou daar zeker geen mindere optie zijn.

Want Frenkie is een specialist in 1 ding. Teams vlot laten voetballen. Maar als we eerlijk zijn dan zijn er weinig absolute topclubs die niet goed kunnen voetballen. Dan zit je eerder in de categorie gevallen topclubs als Man U vind ik.

26 april 2024 om 10:05

Ik zou gaan voor Paqueta of Douglas Luiz.

26 april 2024 om 10:55

Eens. Paqueta is de creatievere. Luiz is de defensief sterkere.

Uiteindelijk denk ik dat Odegaard - Luiz - Rice het sterkste is. Al zal je met Odegaard - Rice - Paqueta ook ver komen, maar ik gok dat dit toch iets te ''aanvallend'' is, tenzij een Timber als LB blijft spelen.

26 april 2024 om 18:22

Of evt Bruno Guimaraes

26 april 2024 om 09:31

Nee, Slot moet juist niet in de valkuil stappen om gelijk allemaal Nederlanders te halen. En voor het bedrag dat je Frenkie moet halen krijg je eigenlijk niks..Ja een goede voetballer aan de bal, maar zoals Lierse hier ook al aangeeft. Voor een 6 verdedigend te zwak, voor een 8 te weinig rendement.

26 april 2024 om 09:41

Ik zou inderdaad echt geen enkele Nederlander of Eredivisiespeler halen als ik Slot was, zeker niet in zijn eerste jaar. Doet ie het goed dan kan je het altijd inpassen, maar nu heb je dan echt de schijn meteen tegen. Denk overigens dat Hancko best een goede roulatiespeler voor ze zou zijn omdat ie zowel LCV als LB kan spelen.

26 april 2024 om 09:52

Hancko zou het aankunnen, maar moet naar mijn idee ergens heen gaan waar hij basisspeler wordt.
Genoeg topclubs waar dat zou moeten lukken denk ik.
En voor Slot is Geertruida nog een optie denk ik. Op die posities is Liverpool niet sterk en heeft een jaarcontract en nog steeds enorm veel potentie.

26 april 2024 om 11:46

Geertruida en Hancko inderdaad. Wellicht in de toekomst Timber nog, maar die lijkt mij voor nu uitgesloten met o.a. Gravenberch al daar en Jones en Elliott.

Geertruida zou misschien wel eens goed kunnen. Dan zou je hem als pure defensieve back kunnen gebruiken en Trent definitief op het middenveld plaatsen.

Dan heb je met Geertruida - Konaté/matip/gomez - Van Dijk 3 achterin met Robertson die dan naar voren is en Trent op het middenveld.

Lijkt mij sterk dat Barcelona zowel Frenkie, Araujo als Raphinha gaat verkopen.

Ik gok dat het dan alleen Frenkie zal zijn. Die levert voldoende op. Araujo zie ik gewoon wel blijven (jaren nog) en Raphinha is juist net in aardige vorm en heeft zijn draai beter gevonden. Daarnaast zie ik Raphinha alleen vertrekken, als Barcelona Joao Felix definitief wilt overnemen... Dat geld van die 2 transfers zal je dan ongeveer tegen elkaar kunnen wegstrepen...

Oprecht zou ik Raphinha bij Arsenal ook wel zien zitten. Kan op links spelen, maar is vooral goed op rechts. Zo kan je Saka goed ontzien.

Maar liefst zie ik Frenkie de Jong wel naar Arsenal komen hoor. Dan moet je wel Partey verkopen aan een club in SA (en het moet dan nog wat opleveren, anders kan je hem nog beter uit zijn contract laten lopen en/of verlengen)....

Odegaard - FdJ - Rice zou toch geniaal zijn. Met als tweede middenveld dan ESR - Jorginho - Partey bijvoorbeeld en dan heb je nog een Vieira als ultieme back-up?

Elneny laten gaan met Cedric en Lokonga, Tavares en Tierney sowieso verkopen.

26 april 2024 om 10:28

“Daarnaast begint Raphinha net lekker te draaien” precies de reden om hem nu in de “hype” te verkopen. Raphinha is een goede back up, die zich het snot voor zijn ogen werkt, maar uiteindelijk komt hij tekort. Hij is niet goed in de kleine ruimte, mist kans op kans, en kan geen mannetje voorbij spelen.

Hij zal bruikbaar zijn in zijn huidige rol, maar die is heel specifiek. Zet je hem weer op rechts zal het weer huilen met de pet op worden.

26 april 2024 om 12:15

En gezien het de PL betreft ga je minimaal je aankoopbedrag ervoor terug krijgen. Als je dan een Nico Williams weet te strikken ga je er op vooruit. Wel maak ik me zorgen om de spits positie. Lewa is op en Roque heeft tot nu toe niet laten zien waarom hij 40M waard is of een schim van zijn potentie die hem wordt toegedicht. Ben benieuwd.

26 april 2024 om 13:03

Jij bent meer volger van het Braziliaans voetbal dan ik, maar hoe werd er naar hem gekeken? Wat waren zijn specifieke kwaliteiten en hoe hoog werd hij ingeschat?


Ik las wat verhalen hier en daar dat hij (op dat moment) een groter, ofja eerder “meer volwassen” talent leek dan Endrick. Nu snap ik dat Roque ouder was en dus verder kon zijn, maar ik zie echt niks qua talent waarvan ik denk “wow”. Iets wat Endrick duidelijk wel heeft.

Ik zie een hardwerkende spits, die voor zijn lengte aardig kan koppen, en die graag diep gaat.

Verder zie ik een beperkte techniek, en een ongelofelijke lompheid. Als in, hij trapt werkelijk waar al-tijd een verdediger omver bij een duel om de bal. Als hij de bal wilt pakken/afschermen trapt hij een verdediger altijd op zijn hakken of hij duwt ze in de rug. Ongelofelijk hoe veel onnodige overtredingen hij maakt.

26 april 2024 om 16:04

Ik zie Arsenal ook liever Williams halen dan Raphinha hoor.

Zie liefst Williams komen of een Neto of Olise uit de BPL al.

26 april 2024 om 23:23

Roque viel op vanwege zijn scorend vermogen. Aan de bal is het nooit een typische Braziliaan geweest. Meer een vechtertje die fysiek sterk was en zich vaak ineens doorheen wist te frommelen. Maar is absoluut geen talent van de categorie Endrick.Volgende pareltjes zijn Willian Estevao (Barca fan) en Gabriel Mec. Estevao is een winger met heel veel inzicht en het vermogen om als hangende spelmaker te spelen. Mec is echt type Neymar (trucendoos/joga bonito). Iemand die de harten van de tribunes kan stelen.Ik schat Mec hoger in dan Vinicius en Rodrygo. Maar pas 15 dus laten we maar kijken hoe en waar hij over 5 jaar staat.Wie ik ook echt goed vind en wellicht voor volgend seizoen een optie kan zijn op linksbuiten voor Barca: Wesley Gassova. Snelheid, diepgang, binnendoor, buitenom. Enorm wendbaar en moeilijk te verdedigen.

Frenkie de Jong wat een belachelijk salaris verdient die gozer! Is sinds zijn FC Ajax tijd geen stap verder gekomen. Overschatte voetballer. Als je nu nog flink wat geld kan ontvangen als Barcelona zijnde... doen!

26 april 2024 om 09:55

Geen stap verder? Speelt in een betere compititie, heeft meer aanzien, Ajax is vervallen.

26 april 2024 om 10:24

Als Barcelona zijnde snap ik het meteen echter Frenkie wil zelf niet. Dus gaat hij niet weg. Deze soap zien we echt elk jaar.

Arsenal sla je slag! De ideale 8 voor ons middenveld.

26 april 2024 om 10:07

Vind je hem echt de ideale 8? Op papier klinkt het geweldig natuurlijk. Een middenveld met Frenkie-Rice-Odegaard.

Maar kijkend naar de rol van lcm betwijfel ik het. Je moet offensief wel het een en ander kunnen. Terwijl Frenkie meer iemand is van de opbouw. Een Douglas Luiz of Paqueta passen dan beter denk ik.

26 april 2024 om 12:05

Over zijn offensieve kwaliteiten is het laatste waar je je druk om moet maken als je hem koopt. Enige waar je vraagtekens bij kan zetten is of hij het fysieke gedeelte van de PL aankan. Ook omdat hij redelijk vaak geblesseerd lijkt te zijn.

Defensief zal hij natuurlijk een stukje minder zijn dan bijvoorbeeld een Luiz die je noemt of een Bruno waar we ook mee in verband worden gebracht wie beiden aanvallend weer een stuk minder zijn, maar gelukkig spelen we 95 procent van de wedstrijden elk seizoen tegen teams die met een low block spelen en verdedigen lijkt niet het grootste probleem op dit moment voor Arsenal te zijn tenzij er blessures achterin vallen.

FDJ kan dan met zijn aanvallende kwaliteiten een enorm verschil maken op ons middenveld omdat je daar toch nog wat creativiteit mist wat vooral zichtbaar is op de linkerkant bij ons. Als je dan met een iets diepere Ode en FDJ die tussen Rice en Ode speelt bied dat zoveel meer mogelijkheden om een defensie open te spelen. Je kunt hem zien als onze Gundogan/kroos op het middenveld.

Als je hem dan voor een bedrag van rond de 80 miljoen kan overnemen en zijn salaris is geen obstakel moet je hem direct overnemen.

26 april 2024 om 12:09

Ik denk juist wel dat je je druk moet maken om zijn offensieve kwaliteiten. Een lcm zal bij ons echt wel over aanvallende kwaliteiten moeten beschikken. Precies zoals een Gündogan ook had. Die past perfect binnen die rol. Een Douglas Luiz ook. Die is defensief ook meer dan prima, brengt aanvallend veel gevaar en is fysiek sterk. Onze linker middenvelder zal toch aan zijn doelpunten moeten komen.

26 april 2024 om 12:18

Als Engelse topclub zou ik ook ten alle tijden eerder een speler halen die al bewezen heeft dat hij de competitie aan kan op het gebied van tempo, fysiek, en het soms ongelooflijke speelschema. Er zijn al zoveel topspelers ten onder gegaan aan het tempo in combinatie met dat er fysiek wel 10x zoveel mag als in bijv Spanje.

26 april 2024 om 12:38

Alleen heeft Frenkie niet de lange bal/steekbal en afstandsschot van een kroos en niet het aanvallend vermogen van een Gündogan. Dus hoezo moet je hem dan zo zien?

26 april 2024 om 15:46

@arsenal890

waar haal je vandaan dat de LCM doelpunten moet maken? tevens scoort de door jou genoemde Luiz ook niet veel meer dan een De Jong gemiddeld per seizoen doet. Waar Luiz ook de penalty nemer ook van Villa is en dit seizoen 5 of 6 doelpunten uit een penalty gescoord heeft. Bij Arsenal zal hij die niet maken tenzij Arteta hem op de Penalty's zet waar op dit moment geen reden voor is.

Je kunt inderdaad zoals je zelf, Tijger-wit en ik ook al zeiden je afvragen of FDJ het fysieke gedeelte van de PL aankan zoals een Luiz dat al wel bewezen heeft, Iets waar een Luiz of Bruno zeker een streepje op FDJ voor hebben. Maar dan nog vind ik omdat de aanvallende/offensieve kwaliteiten van FDJ uitzonderlijk zijn dat hij de beste kandidaat is van de eerder genoemde en waar we mee in verband worden gebracht genoemde spelers.

FDJ heeft zeker wel In tegenstelling van wat Lierse hier zegt een lange bal en steekbal en over het algemeen een hele goede pass in zijn voeten zitten zodat hij 1 van onze aanvallers weg kan sturen en is tevens ook een hele goede dribbelaar/baldrager die vanuit eigen helft het hele team met zich mee kan dragen naar de helft van de tegenstander.

Afstandschoten hoeft ie niet te kunnen (volgens mij scoorde hij wel een fantastisch afstand doelpunt dit seizoen in de CL). want afstand schutters hebben we er al genoeg van in de selectie zitten.

Daarom lijkt mij dat FDJ ideaal voor ons is omdat we toch vrijwel altijd tegen teams spelen die zeer defensief spelen.

Enige wat wel een puntje is naast zijn fysieke gesteldheid is dat FDJ Defensief wat minder is dan Luiz, Bruno of een Onana (is eigenlijk een 6) die ik in een ander topic al noemde bijvoorbeeld. Daarom zie ik het liefst ook 2 middenvelders komen komende transfer markt zodat je ook als je dan een keer je voorsprong wil verdedigen of tegen een aanvallende ploeg speelt zoals City, Liverpool of Bayern dit seizoen ook naar een wat defensievere tactiek kan schakelen.



26 april 2024 om 16:09

Ik ben er vrij zeker van dat we weer de Frenkie van Ajax zien als hij bij ons zou komen spelen. Arteta unlockt spelers.

26 april 2024 om 16:28

Als Arteta dat met Havertz kan kan hij dat ook Fdj

Oude Glorie doen herleven bij Bayern!

Eigenlijk zou hij gewoon naar Real Madrid moeten gaan.

26 april 2024 om 09:38

Wat moet madrid met hem? Tchouameni speelt die er niet uit. De enige barca speler die kwaliteit toevoegd is yamal, ter stegen is top. Maar de keepersgilde zit prima bij real.

26 april 2024 om 12:31

Yamal? Die jongen is een enorm talent, maar heeft echt het niveau nog niet van de overige aanvallers van Real Madrid hoor. Die zou daar niet spelen.

26 april 2024 om 13:54

Je hebt bij Real met Rodrygo en Brahim al 2 spelers die een paar niveau's beter zijn dan Yamal. Ook een fitte Guler doet niet onder.

26 april 2024 om 14:21

Man man man, wat je hier allemaal moet lezen. Een Diaz die nauwelijks van de bank komt is, dan nog een paar zelfs, niveaus beter dan Yamal? Lachwekkend. Om nog maar te zwijgen over Guler die nog niets bewezen heeft op het hoogste niveau.

Wat wel zeker waar is, is dat Yamal sowieso niet zou gespeeld hebben bij Real want daar is er nauwelijks doorstroom vanuit eigen jeugd.

29 april 2024 om 11:39



Heb je brahim dit seizoen gezien? Hoe die moeiteloos 3 4 man voorbij loopt en ook nog scoort? Tuurlijk is die beter dan Yamal die vooral veel gaat liggen en geen eindproduct heeft.

Maarja, Barcaspeler he, hypen als middelmatige Gavi.

en er is wel doorstroom, alleen heeft Real de financiele middelen wel om betere spelers dan eigen jeugd jong op te halen. Bij Barca is het gewoon een gebrek aan beter.

26 april 2024 om 09:42

Om op de bank te zitten? Er is geen plek voor hem.

Krijgt ie dat achterstallige salaris dan nog mee?

26 april 2024 om 09:52

@kaka2007

Is dit seizoen uitbetaald, daarom dat hij het hoogste salaris had omdat de achterstallen mee ingewerkt zaten.

Van achterstallen is er na dit seizoen dus geen sprake meer van.

Echter is dit ook gewoon broodje aap verhaal van AS.

26 april 2024 om 10:04

Ah duidelijk. Wist ik niet.

26 april 2024 om 10:35

@kaka2007

Geen probleem, je kan niet alles weten hé ;-)

over het algemeen, buiten dit seizoen dus, is hij fit.
Verder heb ik hem nooit echt een leiderstype gevonden, maar wel gewoon een goede speler voor het type voetbal dat barca speelt. Heeft denk ik ook pech gehad dat de oude garde allemaal afscheid nam toen hij kwam en er ook veel andere personeelsveranderingen waren binnen de club.

overigens zou ik het onverstandig vinden om die araujo te verkopen, dat vind ik juist een hele goede verdediger waar je niet snel een waardige vervanger voor gaat krijgen.

4 punten die helemaal kloppen, hij brengt gewoon net te weinig om als "ster" door te gaan.



Onzin bericht, zeker nu Xavi aanblijft. Hij vindt Frenkie éã©n van de belangrijkste spelers binnen het elftal, die blijft ook gewoon hoor.

De enige reden dat Frenkie zou vertrekken is dat er een bod hoger dan 100 miljoen binnenkomt. Dan ben je wel dom om het niet te doen.

26 april 2024 om 10:36

Eens. Frenkie is een hartstikke stabiele speler en met een mogelijk nieuwe defensieve middenvelder die erbij komt zien we hopelijk weer een Frenkie die vrijer speelt.

Overigens zou ik echt 100% de 60 miljoen voor Bernardo op zak houden. Zeker als je Frenkie niet voor een klap geld verkoopt. Zo’n Wirtz is in 2025 beschikbaar voor een miljoen of 40 extra en die kan net als Silva hangend vanaf de vleugels spelen, maar hij kan ook nog eens 10+ jaar mee. Dan haal je gewoon een absolute wereldtopper.

Dan is de vraag of hij en Pedri niet hetzelfde type zijn, en dat vind ik dus echt niet. Wirtz is aanvallender, sneller. Doelgerichter en bezit wat meer pit. Ik denk dat als je een Fluïde opstelling speelt, (Zoals Barcelona nu doet, met Gündogan en Raphinha aan de binnenkant en Yamal + Cancelo die het breed houden) en je komt uiteindelijk in aanvallend opzicht uit met Pedri-Wirtz achter een spits… mama mia.. wat een creativiteit heeft een team dan ineens in aanvallend opzicht.

26 april 2024 om 10:58



@pedri16

Ben ik mee eens topper. Ik vind het geen straf als Bernardo Silva komt, mochten de andere posities wel ingevuld geraken, echter is het gewoon beter inderdaad om die piste te laten voor wat het is.

Barcelona zou eigenlijk zich moeten focussen op Wirtz 2025, die jongen is fan van Barcelona en wil er ook absoluut spelen. Alleen moet je daar ook naar handelen, want als Barcelona het niet doet en Real een gaatje vind dan gaan ze daar heus wel op springen. Ik vind Wirtz meer een type zoals KDB, iemand die de laatste pass kan geven, in de 16 komt om te scoren en de combinatie rond de 16 kan gebruiken.

Pedri vind ik meer en meer iemand worden die het tempo gaat bepalen , hij heeft dat scorende en dat infiltrerende minder vind ik. Iniesta en Xavi hadden dat overigens ook minder, Fabregas daareentegen was absoluut fenomenaal op dat vlak.

Edit : Overigens zie ik dit ook weer niet gebeuren helaas, Laporta kennende zal alles op alles willen zetten om Haaland binnen te halen.

26 april 2024 om 12:40

Ik zie City ook wel proberen om Wirtz te halen. De Bruyne is ook niet jonger aan het worden.

26 april 2024 om 12:53

@lierse1997

Inderdaad, dat is ook perfect mogelijk. Zou er overigens geweldig goed bij passen.

26 april 2024 om 13:12

Haaland is echt weer een “kijk mij eens grote namen binnenhalen”-transfer van Laporta. Absoluut een goede spits, maar ook ongelofelijk beperkt voetballend gezien. Dan is nog de vraag of wij wel de spelers hebben om Haaland te kunnen laten renderen. Wij hebben namelijk geen speler die op constante basis een spits in stelling brengt.

Musiala heeft nog één jaar contract in 2025, die zie ik 100x liever komen. Geen idee of het haalbaar is, maar dat lijkt Haaland ook niet. Verder zie ik Leao liever als je toch een belachelijk bedrag wilt spenderen, en Wirtz is natuurlijk de absolute droom.

Als je Persé een spits wilt kopen, zie ik Nog liever Vlahovic komen. Ben persoonlijk erg fan van hem, echt een sierlijke spits voor zijn lengte. Kan beter meevoetballen dan Haaland, verder is hij wel minder, maar ook goedkoper. Iemand als Julian Alvarez past ook beter dan Haaland.

26 april 2024 om 14:23

"het doorgaans betrouwbare As". Wie verzint dit? AS is een Madrileense propaganda krant, net zoals Marca. Niet serieus te nemen als ze met nieuws over Barcelona komen.

26 april 2024 om 18:23

@LaManita5

Marca is inderdaad ook Madrileens, maar wel betrouwbaar wat mij betreft. Zowel qua Real Madrid nieuws als sportnieuws in het algemeen. Die wisten begin deze week al te melden dat Xavi waarschijnlijk zou verder doen.

AS is niveau El Mundo Deportivo, onbetrouwbaar dus.

Elk jaar wil Barcelona Frenkie verkopen. Dat is toch geen nieuws meer?

Maar zoals elk jaar blijkt, een speler heeft zelf ook nog een en ander in te brengen. Dus als Frenkie niet weg wil, dan blijft hij gewoon. Zien we elk jaar.

Nou, succes. Dat ging de vorige twee keer ook zo lekker.

Tuurlijk Barca, linksom spelers verkopen en rechtsom dure spelers weer aantrekken. Alsof die gozer van Man City veel minder gaat verdienen. Plus dat kost je nog een sloot transfersom. Barca: doe je ding doe je dansje. Ik ben benieuwd of het weer een herhaling van rare zetten gaat worden

Omdat het een postbode is. Die niet veel toevoegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren