Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fàbregas: 'Iedereen weet dat Arsenal de eerste optie had om mij te kopen'

Laatste update:

Na een afwezigheid van drie seizoenen keert Cesc Fàbregas terug naar de Premier League. De middenvelder maakt de overstap van Barcelona en Chelsea en dat is een gevoelige overstap, omdat hij voor zijn verhuizing naar Spanje jarenlang voor Arsenal uitkwam. Once a Gunner, always a Gunner schreef Fàbregas na het afronden van zijn transfer naar Barcelona op Twitter.

/

Bij zijn vertrek zei de middenvelder ook dat hij graag terug zou willen keren bij Arsenal, als hij op een dag weer weg zou gaan bij Barcelona. Dat dit nu niet gebeurt, ligt niet aan Fàbregas: "Iedereen weet dat Arsenal de eerste optie had om mij te kopen, maar ze hebben besloten daar geen gebruik van te maken", schrijft de Spaans international op zijn Facebook-pagina. "It wasn't meant to be. Ik wens ze het beste voor de toekomst."

Fàbregas zet zijn loopbaan nu voort bij een andere club uit Londen: Chelsea. "Ik heb alle opties overwogen en Chelsea is de beste keuze. De club heeft ambitie en dat komt overeen met mijn honger naar prijzen. Het is een geweldig elftal met een waanzinnige manager”, zegt de Spaans international, die daarmee doelt op José Mourinho. Dat de twee gaan samenwerken is opmerkelijk, want in Spanje kregen Mourinho en Fàbregas het nog wel eens met elkaar aan de stok.


Arsenal had Cesc Fabregas terug moeten halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liever Cesc voor 33 dan die overschatte Ozil voor 50. Begrijp me niet verkeerd, Ozil is een geweldige speler, maar lang geen 50 miljoen waard.

12 juni 2014 om 18:23

30 miljoen*

Geweldige aankoop! Opvolger van Lampard gelijk binnen!

12 juni 2014 om 18:29

Ik lees overal 33M + 3 M variabelen.

12 juni 2014 om 18:30

Idd, chelsea beleeft ene geweldige zomer. Zeker wanneer jullie ramires nog ergens kunnen slijten

12 juni 2014 om 18:34

Ik zou Ramires juist houden, Chelsea zijnde. Rouleren met Matic lijkt mij de beste optie op het middenveld.

Fabre-Matic-Oscar, dat is toch wel een geweldig middenveld. Met een goede spits kunnen zij volgend jaar zeker prijzen vissen.

12 juni 2014 om 18:36

Ik schat van ginkel niet veel minder dan ramires en in potentie veel beter

12 juni 2014 om 18:42

@ Ali-ajax
Dan mis jij wat realiteitswaanzin. Van Ginkel heeft nog absoluut niet bewezen dat hij goed genoeg is voor het niveau van Chelsea.
Ramires is een zeer bruikbare speler, zowel als verdedigende middenvelder, als centrale middenvelder(niet als spelverdeler) en ook als Rechtervleugel middenvelder. Hij heeft techniek, snelheid en een prima schot. Het ontbreekt hem aan overzicht, maar dat compenseert hij met werklust. Zo'n speler kan je er heel prima bij hebben als 12e man.

12 juni 2014 om 18:49

Ten eerste, als vleugelspeler is hij dramatisch dat heeft hij vaak genoeg bewezen. Hij heeft een leuke dribbel, maar dat is alleen wanneer hij de bal al onder controle heeft en dat duurt wel een tijdje bij hem.
Het is maar wat je zoekt in je middenvelder, ik weet dat mourinho van vechters met werklust houdt maar mede door ramires waren ze dramatisch in het spelmaken dit jaar. Van ginkel heeft het zelfde loopvermogen en scorend vermogen, maar een betere inzicht en voetballend vermogen. Het ontbreekt hem aan de ervaring , maar chelsea kan wel af en toe met een rookie spelen aangezien al genoeg ervaring hebben. Maar ja, mourinho en talentvolle spelers is geen gelukkige combinatie...

12 juni 2014 om 19:40

Chelsea
ben zuinig op de speler wat wij zo gemaakt hebben

Wel grappig dat chelsea toch spelers met arsenal haalt om.kampioen te worden.

zegt toch wel dat je bij arsenal een speler word wat een club kampioen kan maken.

Geeft me goed.gevoel

12 juni 2014 om 20:51

ik vind Ramires echt zon schopper, die kan allen hard werken en verder schopt hij op alles wat beweegt!!
Jij zegt dat Ramires het overzicht mist.. en dat is nou precies waarom hij niet goed genoeg is voor Chelsea!
Dat hij het compenseert met werklust kan allemaal wel maar dat heeft iedereen in Mourinho's elftallen.
Nemanja Matic is sowieso een veel betere speler want die heeft lengte,kracht,snelheid,goeie tackel + een uitstekende steekpass in de benen!

12 juni 2014 om 22:54

30 miljoen pond

13 juni 2014 om 05:40

als diego costa felipe luis komt dan hebben we toppe selectie en zeker lukaku houde..

12 juni 2014 om 18:26

Dat is ie gezien de markt zeker wel, Özil in vorm is de beste 10 op de planeet.

En de mensen die nu hopen dat Cesc faalt kan ik persoonlijk niet begrijpen, het is simpel. Cesc zou zeker teruggegaan zijn naar Arsenal, zonder twijfel, maar als Arsenal je niet wilt door de weelde die ze al hebben op die positie, wat moet je dan doen? Kappen met voetballen op je 27?

De reacties zijn oververhit, eerste emoties zijn het, maar iedereen zal mettertijd begrijpen dat Cesc niet anders kon.

12 juni 2014 om 18:27

Mij heeft hij nog lang niet overtuigd, ook dit seizoen gewoon niet geweldig.

12 juni 2014 om 18:30

dit was zijn eerste seizoen in de afgelopen paar jaren dat niet geweldig was...

12 juni 2014 om 18:30

Geef hem tijd, startte geweldig in een heel ander land, ritme en competitie en zakte daarna wat terug, mede door blessures. Özil in vorm is 100 miljoen waard, geen speler is zo geniaal als 10, geen enkele, koester hem zou ik zeggen en hij gaat je nog overtuigen.

En zoals Ali_ajax hierboven zegt, het is zijn eerste mindere complete jaar sinds jaren, bij Bremen was hij de ster, en bij Real kende hij ook een aanpassingsperiode. Voetballers zijn mensen, geen machines die je elders stalt en gegarandeerd zullen presteren. Alle vertrouwen in Özil heb ik, hij gaat Arsenal nog erg veel brengen.

12 juni 2014 om 18:41

Betwijfel ik zeer, ik denk dat Ozil een stuk beter leek doordat hij naast Ronaldo speelde, en hij met een middenveld speelde waar hij vrijuit kon voetballen. En ik vind een Silva echt niet minder geniaal dan Ozil hoor, Ozil moet laten zien dat hij medespelers beter laat voetballen en niet andersom. Dat Ozil de meeste assists had laatste 3 jaar weten we wel, maar met een Ronaldo naast je gaat dat ook stukken stukken makkelijker.

12 juni 2014 om 18:44

Of misschien gaat dat stukken minder aangezien onder mourinho alle ballen op ronaldo moesten, maar hij nu meer vrijuit kan voetballen. Wanneer arsenal betere aanvallers zal halen , zullen we het zien. Bij real heeft hij laten zien over een geniale inzicht te beschikken en andere heerlijke kwaliteiten, die verliest hij niet opeens omdat ronaldo en alonso er niet meer zijn.

12 juni 2014 om 18:45

@alexdelpiero10

Özil in vorm is zeker niet de beste nummer 10 'op de planeet'. Hij kan fantastisch voetballen, maar als het niet loopt als team heb je niks aan hem. Daarnaast mist hij een dodelijk schot. Hij hoort tot de betere aanvallende middenvelders, maar de beste? Nee absoluut niet. Daarvoor heeft hij te veel beperkingen.

12 juni 2014 om 18:50

Ozil is dan ook een teamspeler, een dienende speler. Hij is gene leider, maar dat hoeft ook niet. Alleen silva is misschien beter, maar geen andere nr 10 is voetballend even goed als hem en even creatief terwijl ze geen andere beperkingen hebben

12 juni 2014 om 18:54

Helemaal niet eens, en de beste spelers spelen bij de beste clubs (meestal), Ronaldo profiteerde enorm van Özil zijn creativiteit, zo kan je het ook zien. Ik heb Özil vaak zien spelen, en één keer in real life, die man is onwijs goed! Je moet het zien om het te geloven, en dan heb ik het niet enkel over zijn stats en assists. Neen, zijn overzicht, zijn gave om 2 x sneller te denken dan de tegenstander is van absolute topklasse. Silva is een topvoetballer, helemaal eens, maar hij is een ander type en speelt als ik me niet vergis van de flank? Op de flank is het simpeler om leuk te voetballen, flank betekent ruimte, centrum betekent gebrek aan ruimte. Özil is zo'n speler die zijn eigen ruimte creëert, die ruimte maakt voor hemzelf en medespelers. Hij laat zijn tegenstanders zwemmen in hun eigen ruimte en in goede doen kan je hem dan niet verdedigen zonder fouten te begaan. Dat Özil "profiteerde van Ronaldo klopt gewoon niet, stel dat pak hem beet Ribery op de positie van Ronaldo zou spelen bij Real, Ribery is geen statistiekenbeest maar zou die ballen van Özil ook gewoon ontvangen, hij zou er enkel niet zoveel scoren waardoor Özil minder mooie stats zou hebben, maakt dat Mesut dan slechter dan wanneer hij met Ronaldo speelt? Neen, het is Ronaldo die profiteerde van Mesut, het geniale brein en de klassieke 10. Dat CR gewoon is doorgegaan met scoren komt simpelweg door het feit dat hij nu met andere spelers een geweldige klik heeft, spelers die met zen allen één man hebben vervangen.

12 juni 2014 om 18:56

@superpeet

Dan doel je op compleetheid, en dat is geen enkele voetballer, een 10 draait vooral om inzicht, zijn zwakke schot en gebrek aan egoïsme maken hem geen minder genie.

En als het niet loopt, tja, zo ken ik er nog, als het niet loopt bij Barcelona loopt Messi ook verloren, slechte voetballer dan? Ronaldo, idem, die man is vaak onzichtbaar. Maar zulke spelers kunnen in zulke matchen met één flits de boel beslissen. Ik heb Del Piero ook vaak zien schitteren in afwezigheid, dat ik dacht, mijn god, wat een drama, maar dan krult zo'n speler een onmogelijke bal binnen of geeft die geniale pas die het openbreekt. Dat maakt je nog niet minder, het is gewoon menselijk.

12 juni 2014 om 19:01

@Alexdelpiero
Hij hoefde niet te kappen met voetbal, want hij kon ook naar Manchester wat minder gevoelig zou zijn.
Ik had persoonlijk niet verwacht dat hij voor het Chelsea van Mourinho zou kiezen. Nu zal hij zowel door gunners als cules gehaat worden (en terecht). En ik kan me niet voorstellen dat Barcelona hem weg wou hebben. Dus dit is waarschijnlijk geheel zijn eigen keuze geweest.

En wat slecht weer onderhandeld van Barca, maar 30 - 33 miljoen euro voor Fabregas is gewoon belachelijk. Abramovic had het zeker niet erg gevonden om 50 miljoen voor hem neer te tellen.

12 juni 2014 om 19:10

Ozil was goed bij Real omdat hij spelers had die wat voorstelden en diepgang hadden. Bij Arsenal loopt iedereen in het as rond en niemand maar dan ook niemand heeft diepgang. Zelfs Walcott, als hij speelt, met zijn snelheid moet hij diepgang hebben maar dat heeft hij ook niet. Arsenal heeft gewoon de verkeerde spelers en te veel van de zelfde soort.

Ozil is de beste 10 maar Rosicky, Wilshere en Cazorla spelen ook, allemaal tegelijk en ze zijn allemaal dezelfde soort spelers. Het punt is dat Cazorla een goede backup is maar de andere 2 onnodig zijn.
Ze hebben geen top spits en ook geen top wingers.

12 juni 2014 om 19:48

Ozil in vorm (is de beste 10 ter wereld?) Wauw, dat is lang geleden.

Ronaldinho in vorm is voor mij de beste 10 ter wereld hoor

Ozil kan en zal nooit in zijn leven een team op sleeptouw kunnen nemen. Iedereen speelt goed naast een Ronaldo hoor. Ik denk dat Fabregas nog betere stats zou hebben speelde ie naast Ronaldo.

12 juni 2014 om 18:26

Ben het helaas niet met je eens. Maar begrijp wel dat Arsenal hem heeft laten lopen. Koop liever een goede spits en verdedigende middenvelder

12 juni 2014 om 18:29

Cesc juist overschat. Wanneer was de laatste keer dat ie een wedstrijd goed speelde? 2009?

12 juni 2014 om 18:35

Dat ben ik absoluut niet met je eens.

Ook enigszins apart dat je Ozil overschat vind terwijl je 'wilshere' heet, want als er 1 overschat is bij Arsenal...

Özil is de beste 10 die er is, zonder twijfel. Indien z'n blessures meevallen en hij in vorm raakt, laat hij voetbalmagie zien.

12 juni 2014 om 18:40

Ozil is zeker 50m waard maar heeft een slecht seizoen.

12 juni 2014 om 21:52

Op het moment dat arsenal ozil kocht van real madrid was hij 50m waard dat is duidelijk.
Noem jij maar een speler dat voor 86 assists zorgt in 3 jaar tijd.

En de eerste 6 weken (toen hij ging vlammen).. Lachte de arsenal supporters real supporters uit.

Ozil heeft vertrouwen nodig van een coach een echte motivator was perfect voor hem.

Eigenlijk moeten arsenal en chelsea van speler wisselen.

En dan ga je maar naar de ergste club waar je heen had kunnen gaan? Komt straks lekker in de bus van mourinho te spelen... Sowieso nooit gedacht dat hij onder mourinho ging spelen.

12 juni 2014 om 18:30

leuke naam

12 juni 2014 om 18:32

Ach het kan erger, er was er eentje die met cescnasri rondliep

12 juni 2014 om 18:31

Hij heeft gewoon meer kans op prijzen bij Chelsea, dan bij Arsenal...

12 juni 2014 om 18:39

Welke prijzen heeft Chelsea afgelopen seizoen behaald dan?

12 juni 2014 om 18:41

Lees jij wel? Meer kans... Nee Arsenal heeft lekker veel gewonnen, de afgelopen jaren.

12 juni 2014 om 18:55

Arsenal speelt ineens mee voor de prijzen omdat ze op geluk de Fa cup wonnen? Hou toch op. Chelsea deed mee voor de titel en de Cl en won de laatste jaren altijd iets terwijl Arsenal van elke topoer een pak slaag kreeg

12 juni 2014 om 18:56

Arsenal heeft wel meer prijzen dan chelsea hoor , maar op dit moment zie ik niet dat ze veel prijzen kan pakken tenzij een andere speelstijl aanneemt. Je zag chelsea afgelopen seizoen voor tegen kleinere ploegen dezelfde aanpak hadden, vooral verdedigen en hopen op paar kansen die ze kregen en dan scoren.

Maar voor Arsenal geld het anders dan bij chelsea, als arsenal op bepaalde plekken goed inkoop dan hebben in mij opzicht ongeveer evenveel kans op prijzen als chelsea, zoals een spits, verdedigende mid, rechtsback, keeper en een linksbuiten

12 juni 2014 om 18:56

Arsenal verloor alleen de uitwedstrijden van de toppers

12 juni 2014 om 19:14

Ben ik met je eens Vev67, maar Arsenal heeft zich voorlopig nog niet versterkt op die posities, en het is nog maar de vraag of ze dat ook daadwerkelijk doen.

12 juni 2014 om 19:42

De aanwinsten komen pas na de wk dus even afwachten

12 juni 2014 om 19:05

Die zogenaamde ''bus'' heeft Arsenal wel verpletterd met 6-0

13 juni 2014 om 00:59

Ja zo ken ik er nog wel een paar. Wat een kinderachtige reactie zeg.

13 juni 2014 om 11:26

Wat kinderachtig is is dat de ''kenners'' aan de hand van 3 wedstrijden zeggen dat Chelsea een bus voor de doel parkeert,misschien eerst wedstrijden kijken en dan pas reageren?

Jammer dat ie naar Chelsea is gegaan. Hopen dat ie weer mooi voetbal laat zien in de PL!

Ja, het blijft bizar!
Maar aan de andere kant; hoeveel clubs kunnen hem betalen en hebben hem nodig?
Dan hou je waarschijnlijk alleen clubs als City, Psg, Monaco en Bayern, United over (en dan heb ik het alleen over het betalen ervan).
Al had ik liever 1 van die clubs gehad dan Chelsea... toch de aartsrivaal van Arsenal...
Dortmund had overigens ook een leuke club geweest! (natuurlijk iets minder dan Barça, maar toch).

Arsenal fans zullen nu haten, zoals altijd. Stelletje kinderen. Mogen spelers van Arsenal niet naar een andere club in de premier league?

12 juni 2014 om 18:28

tja wanneer iemadn zegt je mag me vermoorden wanneer ik voor chelsea speel, kan je de frustraties wel begrijpen toch. ik pak alvast mijn ak...
Nee, het is minder erg dan een van persie maar het blijft frustrerend.

12 juni 2014 om 18:53

Leuk dat je die gefabriceerde facebook "quotes" erbij haalt, die quotes zijn allemaal niet waar en verzonnen door iemand.

12 juni 2014 om 18:55

Neppe quote. Heeft hij nooit gezegd. En als hij het wel heeft gezegd kun je dan mij dat filmpje sturen.

12 juni 2014 om 18:55

Grappig, want als je iets langer doorzoekt vind je ook gewoon de hele interviews

12 juni 2014 om 19:47

Hoe oud was hij toen ? Nooit iets gezegd waar je achteraf van dacht "oei, dat had ik beter niet gezegd" ? Als iedereen er altijd aan herinnert aan wat hij vroeger gezegd zou hebben dan zouden we in een zeer rancuneus wereldje leven.

Niemand is perfect.

12 juni 2014 om 20:27

Nee ik ga niet blind haten p fabregas, zijn keuze is wel begrijpelijk. Maar dit gaat niet om maar een quote, fabregas doet zich al heel zijn voetbalcarriere voor als een gooner en dan speel je niet voor chelsea, simpeler kan ik het niet brengen. Maargoed, aan de andere kant gaat familie voor carriere, het is een moeilijke situatie

12 juni 2014 om 21:34

Ja uiteindelijk heeft Arsenal er zelf voor gekozen om hem niet te halen dat Fabregas dan deze overstap maakt is ook niet erg mooi tegenover de Arsenal fans maar ik begrijp het wel.

Maar al die quotes zonder bronnen op facebook zijn allemaal zo onnodig en nep.

13 juni 2014 om 01:03

Dan moet je geen domme dingen roepen als publiekfiguur.

De enige die als "schuldige" zou kunnen worden aangeduid is Wenger. Voor de rest is Cesc een speler die de keuze heeft uit meerdere ploegen en zelf z'n eigen keuze maakt. Die jongen heeft lang in Londen gewoont en Chelsea strijdt elk jaar weer om de hoofdprijzen. Zo simpel is het.

Ik kan al niet wachten. 3-man middenveld met Matic, Oscar en Cesc. Of de 1-2tjes tussen Cesc en Hazard, die zullen er ook mogen zijn.

12 juni 2014 om 18:27

Zo simpel is het? Loyaliteit en respect ken je zeker niet? Typische Chelsea fans ook weer.

12 juni 2014 om 19:49

Loyaliteit. Dat kan langs 2 kanten werken. Arsenal wou hem niet dus moet hij alsnog in Arsenals klauwen blijven vastzitten ?

Jij hebt misschien liever dat hij op de bank zit dit seizoen of niet Europees speelt met Manu, maar hij wilt spelen en winnen en prijzen pakken. Het is een normale keuze.

12 juni 2014 om 20:22

Hij moest toch iets?
Het leven is meer dan voetbal. Londen was sws de stad waar hij naartoe wou voor zijn gezin, dus dan is de keuze snel gemaakt. Wenger heeft de fout gemaakt hem niet terug te halen.

12 juni 2014 om 20:22

Hij moest toch iets?
Het leven is meer dan voetbal. Londen was sws de stad waar hij naartoe wou voor zijn gezin, dus dan is de keuze snel gemaakt. Wenger heeft de fout gemaakt hem niet terug te halen.

Oprotten met deze verrader. Jaren geleden had jij de keuze om Arsenal op 1 te zetten. Toen had je gekozen voor je zogenaamde thuisclub en kijk hoe ze jou hebben behandeld. Nu wil je terug nadat Arsenal al een van s werelds beste middenveld heeft en ga je alsof het niks is even naar Chelsea omdat ze daar een waanzinnige manager en ambitie hebben.BS. Once a traitor, always a traitor. Wat een afgang.

12 juni 2014 om 18:35

Hahhah beste middenveld ga weg man. Barca real bayern dortmund city chelsea juventus allemaal veel betere middenveld dus je reactie slaat nergens op en ga nu niet haten op fabregas dat ie naar chelsea is gegaan jullie konden hem halen en wanneer jullie hem niet hoeven gaan jullie haten op fabregas ( niet alle fans gaan haten op hem maar wel veel) stelletje kleuters

12 juni 2014 om 18:41

nepperd. Als arsenal hem niet wilt en chelsea wel en je wilt in londen voor je familie blijven dan is de keuze snel gemaakt. Of hij moest naar tottenham . maar dat is geen garantie voor prijzen.

12 juni 2014 om 19:45

Nou Arsenal fans zouden het niet bepaald op prijs stellen als hij naar tottenham was gegaan ipv chelsea denk ik

12 juni 2014 om 19:08

Hahahahha, sinds wanneer heeft Arsenal een van de beste middenveld ter wereld Iemand moet je uit je droom helpen.

12 juni 2014 om 19:23

Sinds dat ramsey en ozil erin staan? Euhm allebei behoren ze tot de wereldtop dus dan denk ik toch dat je mag spreken van een van de beste middenvelds van de wereld.

12 juni 2014 om 19:29

Met een goede cvm erbij heeft Arsenal waarschijnlijk gewoon het beste middenveld van de wereld na City en misschien Real.

12 juni 2014 om 19:31

Ozil heeft niet een eens goeie jaar gehad en Ramsey was een halfjaar goed en een paar wedstrijden na zijn blessure. Ozil heeft bij Real laten zien dat hij bij de wereldtop hoort, maar Ramsey moet dat nog bewijzen, met een goeie halfjaar hoor je nog niet bij de wereldtop. Droom verder!

12 juni 2014 om 20:24

Ramsey speelt pas een half jaar weer op topniveau, dus nog even afwachten met hem benoemen als wereldspeler. Ozil is natuurlijk wel van de hoogste klasse. Ramsey in deze vorm, Ozil en een wereld cvm dan mag je het zeggen, maar we hebben Arteta en Flamini dus er staan nog heel wat ploegen boven ons. Eén van de meest creatieve met Wilshere en Cazorla erbij dat wel.

12 juni 2014 om 20:28

Ramsey pikte zijn niveau gwn na zijn blessure gewoon terug op? Dus ik zou zeggen een 3/4de jaar. Er zijn spelers die al sneller tot de wereldtop wordt gerekend

12 juni 2014 om 21:25

Een van de beste middenveld ja, dat lees je goed. Hoeveel teams hebben nu nou echt een betere middenveld. Ozil Ramsey, Wilshere Cazorla. Die schaar ik zeker onder een van de beste middenvelders ter wereld.

12 juni 2014 om 22:37

@ygunner
waar had hij dan heen moeten gaan?
de enige optie buiten engeland was dan bayern munchen. Maar die hebben m niet nodig.
Italie is niks. PSG speelt in "kleine" competitie.
Real lijkt me ook geen optie voor hem.

Arsenal wou hem niet....dan blijven man utd, man city en chelsea over

Niets tegen Fabregas, maar ik hoop dat hij faalt. Dan maakt het die 33 M minder erg...

12 juni 2014 om 18:33

Ik denk dat hij het juist heel goed zal doen aangezien Chelsea totaal anders speelt.

Bij Barca werd hij gebruikt als valse spits maar wanneer hij op het middenveld stond was hij gewoon een topper.

Maar belachelijk dat die voor 30 miljoen verkocht is.

12 juni 2014 om 18:38

Hangt er van af hoe Mourinho wilt spelen. Cesc is niet zo een harde werker, maar in een functie zoals Lampard zou hij het goed doen.

Wat had je verwacht van Zubi. Die man kan echt niets goed doen, Niets!

12 juni 2014 om 18:57

Wat dacht je dat het hele bestuur niks goet doet?

Cesc wegdoen was geen fout, het was niet iemand die 90 min het vol kan houden maar wanneer hij speelde lied hij in die tijd geweldige dingen zien maar hij is geen Iniesta, Iniesta speelde 85 van zijn wedstrijden gewoon heerlijk.

Dit verwacht ik wel van Rakitic, fysiek heel sterk, goeie pass en kan zijn man wel bijhouden.

12 juni 2014 om 19:13

Chelsea is teveel een toevalsploeg. Dat past helemaal niet bij Cesc.

12 juni 2014 om 19:23

@ PC Wolf

Inderdaad heel bestuur faalt, maar Zubi is verantwoordelijk voor de aankopen.

Ik wou Cesc ook weg. Maar je verkoopt hem voor 33M en gaat dan een Rakitic met 1 jarig contract kopen voor 20 + verhuur Denis Suarez.

@ jensor

Hangt er van hoe Mou wilt spelen.

Zomaar even drie uitspraken van Fabregas.

''once a gunner, always a gunner''

"if I ever wear a Chelsea shirt, you have permission to kill me."

''i will never sign for another English club like Fernando Torres''

Nou ja het is jammer dat het zo is gelopen maar je kunt het hem niet echt kwalijk nemen. Hij wilde terug maar Wenger geeft aan dat Arsenal hem niet nodig heeft. Dan houd het op, Cesc wilt graag in de PL spelen en als dat niet kan bij Arsenal dan doet hij dat bij Chelsea. Zo simpel is het...

12 juni 2014 om 18:31

achja Familie gaat voor cariere he.

12 juni 2014 om 18:33

Wauw.. een Arsenal fan die het begrijpt.

12 juni 2014 om 18:39

het is enorm frustrerend maar na een beetje helder nadenken moet ik je wel een beetje gelijk geven om eerlijk te zijn.. Dit is waarschijnlijk het beste voor zijn familie. Alleen de woorden gooner en arsenal mag hij voor mij niet meer gebruiken

Wat een koopclub is Chelsea toch, ze hebben niet eens een eigen identiteit. Weldra zijn Terry en Cech ook nog van het toneel verdwenen. Zielig beleid

12 juni 2014 om 18:32

Tja zielig wil ik het niet noemen maar door dit soort clubs maken het voetbal wel kapot. Vroeger had je nog echte clubmannen maar die zie je tegenwoordig maar zelden. De liefde voor een club is vervangen door de liefde voor geld.

12 juni 2014 om 18:44

Slaat nergens op, vorig seizoen liepen terry, lampar, cech, cole en het seizoen daarvoor nog drogba rond. Dat zijn toch echt wel clubmannen.

12 juni 2014 om 18:54

Ja en vertel me eens wie van al die namen de jeugd van Chelsea heeft doorlopen? Juist ja enkel Lampard en Terry. De rest is allemaal gekocht.. Het feit dat je ze op iets jongere leeftijd koopt (voor veel geld trouwens) maakt je alsnog een koopclub hoor..

12 juni 2014 om 19:12

Oftewel, zo'n beetje alle clubs die meedoen om prijzen zijn koopclubs. Liverpool, United, Arsenal, Real, Barca, Bayern, Dortmund, Juve, ga maar door.... Allemaal lopen ze met een meerendeel op het veld wat niet zelf opgeleid is, en daarmee pas ik jouw definitie van zelf opleiden toe. En kom dan niet aanzetten met dat Chelsea ongezond of teveel koopt, want 1; Chelsea draait gewoon netjes break even en 2; koopclub is koopclub, ook als je dit gezond doet.

+1 diego costa en dan winnen we de pl de komende 2 jaar

12 juni 2014 om 18:31

want city heeft minder materiaal?

12 juni 2014 om 18:40

Niet op in gaan, deze jochies trekken zich af op Cesc. Totdat City een top aankoop haalt en ze 1e worden en dan vliegt Mourinho eruit en beginnen ze weer op 0. City heeft een veel beter team.

12 juni 2014 om 18:46

Een goed team is geen garantie voor Prijzen de juiste spelers met de juiste tactiek wel en dat heeft Chelsea.
Kijk is naar atletico wie had aan het begin verwacht dat ze kampioen zouden worden? niemand.

12 juni 2014 om 18:51

@d.costa
ik schat pelligrini hoger in dan mourinho
@bramm_
als mourinho nu nog in de underdog positie kruipt, is hij officieel zielig

12 juni 2014 om 19:54

Zo te zien ben je erg gefrustreerd door de transfer van Fabregas :P

12 juni 2014 om 20:24

Haha valt wel mee hoor, maar dat ik mourinho niet mag is wel duidelijk en dat is al langer het geval

12 juni 2014 om 20:58

Volgens mij mag bijna geen elke Gooner Mourinho.

Mourinho gaat sowieso weer in de underdug positie kruipen, dat is altijd zo. Maja bij Real had hij ook alles en was het ook allemaal vrij teleurstellend, dus ik verwacht er nu ook niet heel veel van. Wat een topcoach zeg....

12 juni 2014 om 18:40

En ineens ben jij d costa en chelsea fan?

12 juni 2014 om 18:44

Nee ben verliefd op costa geworden door dit en vorig seizoen geworden en chelsea fan was ik al. Ik hoop dat ik U nu volledig heb geïnformeerd.

12 juni 2014 om 19:44

Vorig seizoen toen die de bank warmhield voor Falcao?

12 juni 2014 om 20:03

Hij speelde in de schaduw van Falcao en kwam 31 keer in actie 22x als basisspeler dus als jij dan vindt dat die de bank voor hem warm hield...

Dit is echt een domper.

Wat ik hem graag terug gezien bij Arsenal. Het mocht blijkbaar niet zo zijn.
Ik ben wel enigszins teleurgesteld dat hij nu voor Chelsea kiest. Vind dat namelijk een club die totaal niet bij hem en zijn manier van spelen past. Dan had ik liever gezien dat Man Utd wat harder aan het touw trok, dat is een club waar ik toch meer respect voor op kan brengen.

Succes Fabregas, ook al hoop ik heel stiekem dat het niets wordt en hij ooit weer terugkeert.

12 juni 2014 om 18:37

Als er er een aanvallende trainer komt zie ik een mooie toekomst voor Chelsea Met wat aankopen.

.....................lukaku...................
Hazard........oscar.........schurlle
..............cesc........matic...........
Shaw Zouma mangala Azpi
..................courtois...........

12 juni 2014 om 19:04

Zouma en mangala omwisselen evenals cesc en matic. En ipv schurrle zet je Willian neer. Dan heb je jammer genoeg idd een wereld elftal

12 juni 2014 om 21:00

En ipv van Oscar dan weer Schurlle waardoor Willian in de as kan spelen. Goede speler is Schurrle, wordt erg ondergewaardeerd.

Het is nooit leuk om een Gooner te zijn. Maar nu weet iedereen dat Fabregas nooit een clubman was geweest van arsenal. Zal me niets verbazen als die verhalen dat hij weigerde om te trainen waar was.

Gelukkig hebben we een loyale groep nu. Ozil gaat onze Bergkamp worden en Fabregas wordt Petit.

12 juni 2014 om 18:38

Waarom wordt Ozil dan onze Bergkamp? Misschien wilt die over twee jaar ook wel weer weg...

Daarnaast wilde Fabregas wel terug naar Arsenal, maar als zowel Arsenal als FC Barcelona je niet wilt/hoeft, dan heb je toch bijna geen andere keus? Ik snap Fabregas grotendeels wel, al had ik het als ik in zijn schoenen was alsnog niet gedaan, maar dat is mijn eigen liefde voor Arsenal

12 juni 2014 om 18:48

Waar op baseer je dat jullie een loyale groep hebben?
Durf te wedden dat als arsenal weer 4 jaar geen prijzen wint, merendeels weer weg gaat om prijzen te winnen.

Snap aan de ene kant wel dat Arsenal supporters boos zijn. Stel je eens voor dat Sneijder of van der Vaart terugkomt naar de Eredivisie en dan bij Feyenoord gaat spelen. Dan sta je ook raar te kijken als Ajax supporter. Ga dan naar een club waarbij het minder 'gevoelig' ligt.

Aan de andere kant moet je Fabregas ook begrijpen. Als Arsenal hem niet wilt hebben zal hij toch ergens anders heen moeten. Hij zal echt niet nu al gaan afbouwen door in de 4 klasse Oost te gaan voetballen...

Ach ja, nu Cole weg is moest Chelsea maar een andere verrader halen he :D

12 juni 2014 om 18:41

Haha chelsea heeft volgens mij echte trolls in de directie zitten
Ik vind dat wij nu lampard een contract moeten aanbieden, ookal is hij niet meer goed genoeg

ach chelsea en city houden van onze sloppy seconds... Zelfs kunnen ze geen spelers opleiden dus kopen ze eind producten om hun eigen beperkingen in hun organisatie te camoufleren... Ik had nooit gedacht dat hij naar chelsea zou gaan, maar dat had ik wel van meerdere spelers gedacht.

Hopelijk kunnen we een paar versterkingen halen om onze zwakke punten te verbeteren, en we weer een nog betere seizoen krijgen Coyg!!!

Domme eigenwijze gozer joh die Wenger. Die heeft het veel te hoog in z'n bol zitten. Met fabregas was Arsenal in 1 klap 5 keer sterker geweest.

12 juni 2014 om 18:48

Nou nou niet overdrijven he, laten we wel wezen, Cesc is een verschrikkelijke goede speler, maar of er ruimte voor hem is weet ik niet. We hebben Ramsey al en Wilshere. Niet dat die beter zijn, maar ik gelijk wel dat ze op het level van Cesc kunnen komen. Ook Ozil is in mijn ogen beter.

12 juni 2014 om 19:58

Als jij het hele verhaal niet weet maar wel mensen ''dom'' en ''eigenwijs'' gaat noemen vind ik je gewoon triest. Wenger had hem kunnen halen ja maar hij vond Cesc overbodig aangezien hij al Ramsey, Ozil, Cazorla en Wilshere op het middenveld heeft rondlopen. Om dan nu 35 mil aan een overbodige speler te gaan betalen is gewoon idioot voor Arsenal begrippen.

12 juni 2014 om 20:31

Ja Pieter hij had hem moeten halen, dan zou Arsenal echt voor de prijzen kunnen gaan, aangezien Ozil als het erom gaat onzichtbaar en slap is op bepalende momenten.

Denk dat Arsenal hem wel minder zullen haatte hij heeft toch aangegeven dat hij open heeft gestaan voor Arsenal alleen Wenger daar niet op in is ze gegaan dus dat hij dan bij een rivaal is logisch want Cesc is te goed om bij een middenmotor of subtopper in BPL te gaan spelen.
En Chelsea hele mooie vervanging voor Lampard.

Dat is dan heel dom van Wenger. Als ze die optie niet gebruiken dan moeten ze natuurlijk ook niet kwaad zijn dat hij naar een andere ploeg gaat. Ik snap dat Arsenalsupporters kwaad zullen zijn, maar dat mogen ze dan alleen maar zijn op Wenger en consorten.

ALs ik mocht vloeken, heb ik alle mogelijk bestaande vloek uitdrukkingen richting arsenal gestuurd. Waar zijn ze nou mee bezig!?
Ze hebben de privilege om hun legende speler terug te halen. En wat doen ze, lekker doorsturen naar chelsea?
Ipv willen ze een middelmatige vela terughalen, die niet eens terug wilt...?
Als je fabregas laat gaan omdat je andere prioriteiten hebt, snap ik wel. Maar dan moet die ene speler wel een wereld top speler zijn. En niet meer een gervinho of bendtner!!

12 juni 2014 om 19:04

Vela is geen middenvelder. En hij wil wel terug naar Arsenal.

12 juni 2014 om 20:20

Hij wil neet terug dacht ik.

12 juni 2014 om 20:39

edit: Ik zie dat de president van Sociedad heeft verteld dat Vela niet terug wilt.

Eerste faal van Ed Woodward?

Cesc had vrijwel geen keuze, kan het hem helaas niet kwalijk nemen. Niet zoals ik dat bij RVP wel kon. Hij was teruggekomen als Wenger het wou.

Dat gezegd hebbende, Arsenal moet niet terugkijken en doorgaan op de ingeslagen weg. Deze zomer moet er kwaliteit komen op de juiste posities. Er is geen andere mogelijkheid meer. Gelukkig hebben we nog ruim de tijd.

Edit: Hoe idioot is het dat ik momenteel veel meer reacties lees die het dom vinden van Arsenal om hun legende en sterspeler niet terug te halen voor deze prijs/kwaliteit verhouding. Toen de media hem nog met ons in verband bracht was het nog wel zo overbodig en idioot om hem te kopen..

12 juni 2014 om 19:39

Tja, als Wenger hem niet wilt... Schijnt dat Wenger een erg lang telefoongesprek met hem heeft gevoerd om uit te leggen waarom hij hem niet terug wil nemen.

Wat betreft je edit: die mensen moet je niet serieus nemen. Die hebben altijd wat te zeuren en hebben waarschijnlijk een gezicht wat het meest lijkt op een baby die voor de eerste keer een citroen proeft.

Iedereen weet dat je de zakken al aardig goed gevuld heb en dat je wederom voor het geld heb gekozen. Je kan ook een minder salaris accepteren waardoor Arsenal makkelijker kan onderhandelen met Barca.

Gaat Mourinho nu ook eens de offensieve kaart trekken in toppers ? Of toch weer leunen en een 0-0 Europees uit als uitgangspunt en sowieso voor een puntje in elke topper in de competitie en speculeren op dat foutje bij de tegenstander.

De man heeft zoveel offensieve weelde ter beschikking ; gaat hij er nu ook iets mee doen ?

En dus liefst niet alleen tegen Stoke of Sunderland maar ook uit bij City of Liverpool.

12 juni 2014 om 20:21

Waarom zou hij?

Zijn de meeste mensen retarded hier? Fabregas wou terug naar Arsenal maar er is geen plaats voor hem? Dus ja hij gaat naar Chelsea, = london = waar zijn gezin woont, waar hij graag is. Oké het is pijnlijk maar hier kan niemand iets aan doen. Gewoon een ongelukkige timing

Prioriteiten liggen inderdaad elders. Dat begrijp ik. Maar CVM is daar één van. Is een legende terughalen geen reden om CVM een beetje te herschikken? Hij blijft toch een topper?

Als het beschikbare geld gebruikt wordt om een topspits, topwinger, goeie RB en een breker te halen kan ik Wenger hier niet op afrekenen. Maar als er weer laks gehandeld wordt, en dit niet gebeurt, tja dan ga ik ma toch bezeikt voelen. En dat wil ik niet want ik dweep nog steeds met die man.

Toch weet ik niet goed wat hiervan te denken. Had graag eens Persion Gooner zijn mening hieromtrent gehoord, hij kon mij altijd verhelderen in zulke zaken.

Zucht

12 juni 2014 om 20:18

Een CVM is geen prioriteit, want Arsenal speelt niet met een Cvm. Deze positie wordt bekleedt in opstellingen als 4-3-3, 3-4-3 etc. Arsenal speelt 4-2-3-1, dus met een dubbele pivot en zonder een Cvm.

En vorm je eigen mening. Die heb je namelijk wel in je referentiekader. Alleen moet je hem dus nog vormen.

12 juni 2014 om 21:44

Ik heb een eigen mening maar ik Cesc lag me na aan het hart, net zoals de mening van Persion Gooner. En die had ik in dit kader graag zien kruisen. Snap niet wat daar zo mis in is.

4-2-3-1 is in balbezit 4-3-3, Je zag wat voor surplus Flamini's inbreng teweeg bracht. Bescherming van de back-4. Arsenal streeft topniveau na dus nu moet je die positie ook zeker met topniveau invullen. Dus ergens vind ik het zeker prioriteit.

Als Chelsea nu geen kampioen wordt, dan moeten ze Mourinho ontslaan. De top 2 is bekend, Chelsea en Man City. Lfc, Spurs, Man U en Arsenal zullen strijden voor 3t/m6.

12 juni 2014 om 21:05

En Everton dan?

12 juni 2014 om 21:15

Je vlakt Manchester United wel erg makkelijk af. Een slecht seizoen betekent niet dat ze geen titelkandidaat zijn. Wat Manchester United overkwam kan Chelsea en City ook overkomen.

Daarnaast was Chelsea oh zo geweldig niet afgelopen seizoen. Laten we eerst maar eens kijken hoe zij zich presenteren aan het begin van komend seizoen. Spelers als Costa en Fabregas zijn top, maar geen garantie op succes. Eto'o, Torres en Hazard zijn ook top en die komen nauwelijks uit de verf in Londen.

Hij moest toch iets en ja dat is Chelsea geworden. Arsenal/wenger hadden hem gewoon moeten halen, maar dat hebben ze niet gedaan. Chelsea is nu een stuk sterker geworden en als je die ploeg aan het voetballen krijgt, zijn ze bijna niet te stoppen.
Voor mij persoonlijk is het gewoon verschrikkelijk om één van mijn favoriete spelers te zien voetballen in het blauw van Chelsea.
Ik snap gewoon niet hoe Wenger dit kan doen. Het is zijn 'captain kid', zijn jongen die hij groot heeft gemaakt en die hij met pijn in het hart zag vertrekken. Nu kun je hem terug halen voor een 'kleine' prijs en dan doe je het niet. Niet nodig wordt er gezegd. Jawel, wel nodig. Met die man ben je direct een klasse sterker en kun je tenminste alle blessures opvangen.
Je ziet zoveel topclubs spelers weg doen en betere halen, maar bij Arsenal gebeurt dit amper of pas veel te laat. Een Bendtner rent er nog rond, een Arteta kan blijven.. Dit kan gewoon niet. Als Arteta weg was, kwam er een plaats vrij en dan kon er echt nog wel een cvm bij. Nu heb je Wilshere en Ramsey voor cm, terwijl die beide genoeg last van blessures hebben. Rosicky Ozil voor het aanvallende en dat is het. Kan zo zijn dat Wenger in Ox een centrale middenvelder ziet, maar ik vraag het me af..
Kortom, dom dom dom dom dom. Ook al had je hem hééélemaal niet nodig, dan had je hem nog moeten halen.

12 juni 2014 om 20:29

Ramsey is zeker niet blessure gevoelig

12 juni 2014 om 21:25

Hij heeft erg lang gesukkeld met dat gebroken been idd, daar kon hij weinig aan doen. Toch heeft hij daarna ook nog wel wat pijntjes gehad en ook dit seizoen was het 3 maanden.

12 juni 2014 om 20:31

Ik snap dus echt niet hoe iemand kan zeggen dat Fabregas overbodig is als Arteta elk seizoen aan zowat 40 wedstrijden komt. Fabregas kan zowat alles wat Arteta kan maar dan nog beter...

12 juni 2014 om 20:54

Behalve dat Cesc niet op de positie van Arteta kan spelen..

12 juni 2014 om 21:25

Maar dat kan Arteta ook niet. Arteta is van nature een aanvallende speler. Diaby of Ramsey zouden beter zijn op de plek van Arteta.

12 juni 2014 om 21:27

Pff vind 't ook verschrikkelijk.
Wenger faalt in transfers, maar spelers laten gaan dat is helemaal niet zijn sterke punt. Je moet als selectie sterker worden en dan moeten de mindere gewoon vertrekken. Nee, leuk is dat niet, maar het moet wel. Overal hoor je dat spelers weg moeten en weet ik het, bij Arsenal mogen ze lekker blijven en pas als iemand zich een beetje meldt gaan ze praten.

12 juni 2014 om 21:41

@75draytonpark.

Ik meen mij te te herrrineren dat Cesc op die positie doorbrak of in ieder geval wel wedstrijden speelde. Met Ramsey naast hem die ook niet vies is van verdedigen kon het best leuk staan. Tegen top clubs moet je misschien wel een type Flamini er neer zetten maar tegen de rest kun je prima met Cesc spelen.

13 juni 2014 om 01:44

Hehe. Eindelijk iemand gevonden die mijn mening deelt.
Elk willekeurige topclub die in zo'n situatie bevindt, zou hoe dan ook hun voormalige 27 jarige vedette terughalen!
Al heb je al 23 ozils en 88 ramseys rondlopen. Deze deal mag je gewoon niet negeren, en zeker niet als je weet dat anders Chelsea hiervan gaat profiteren.
Hier gaat Arsenal en Wenger 100% spijt van krijgen. En o wee als Wenger weer durft te zeggen dat ze de titel hebben verspeeld omdat in februari 2015 hun halve middenveld geblesseerd zijn.
Read my lips, ik weet zeker dat wenger en alle naieve arsenal supporters dat gaat zeggen.
Ik zal dan zeggen eigen schuld dikke bult! 30 mln niet uitgeven en die zielige 50% deal, 5,6 mln cashen. Ambiteus hoor. Ik gun en hoop een 6-0 overwinning van Fabregas op zowel Stamfordbridge als Emirates stadium. Alle 12 goals door hem voorbereid of gescoord!

Geen Cesc en geen 50% aangezien er minder dan 33 miljoen wordt betaald slechte dag om een gunner te zijn. Persoonlijk had ik hem graag gezien in plaats van Arteta maar het mag niet zo zijn.

Van Arsenal en Wenger verwacht ik nu minimaal een top aankoop op de volgende plekken: verdedigende middenvelder, spits of winger. En dan namen van het niveau Martinez, Cavani of Reus. Daarnaast zouden een rechtsback, doelman en een centrale verdediger welkom zijn. Het geld is er het is nu uitgeven of wegzakken.

Chelsea fans gefeliciteerd met dit koopje.

12 juni 2014 om 21:01

Voor bepaalde Gunners kan dit juist voordelig zijn. Ik neem aan dat je 'gooner' bedoelt?

Geen zorgen. Een spits en rechtsback is Arsenal van verzekerd. Alleen of het wereldtop zal zijn, dat denk ik niet. Geldt overigens ook voor de andere posities.

12 juni 2014 om 21:14

Bedoelde inderdaad gooner. Een aankoop van wereldtop verwacht ik nu minimaal... Denk echter dat het weer de laatste week wordt voordat er transfers bekend gaan worden gemaakt bij Arsenal.

Als clubheld van Arsenal kan je na een afwezigheid van 3 jaar beter naar Chelsea gaan, wat toch minder gevoelig ligt, dan naar Tottenham. Chelsea en Arsenal zijn dan geen vriendjes, maar tussen Arsenal en Tottenham is het misschien wel de grootste burenruzie ooit.

Tottenham - Arsenal behoort naar mijn mening tot 's werelds grootste burenruzies ooit. Samen met Milan - Inter en Manchester City - Manchester United. Ik kan nog genoeg voorbeelden bedenken, maar in de fanshop van Tottenham verkopen ze echt belachelijk veel artikelen met afbeeldingen van overwinningen van Tottenham op Arsenal .. Zou bijna zeggen dat die wedstrijd belangrijker is dan alle andere wedstrijden van Tottenham in een seizoen haha.

Hoezo Mata verkopen en Fabregas halen? LOL

Mensen die geen Chelsea kijken zullen het wel onbegrijpelijk vinden. Voor mij is het zo klaar als een klontje. Chelsea speelde vaak tegen de mindere teams op de helft van de tegenstander, maar wist het spel amper te maken. Hiervoor is Matic gehaald. Een links poot met een heerlijke techniek, schitterende pass en een goed overzicht. Wanneer hij de bal echter niet had werd het spel niet verdeeld. Vooral de aanvallen over rechts verliepen niet lekker, waardoor Willian ook nog niet altijd uit de verf kwam. Een duo met deze twee is genieten en gaat ook zorgen voor betere assistentie van de 3 spelers achter de spits. Vooral Willian gaat hier profijt van hebben als lopende man. Hazard en Oscar hebben de bal graag in hun voeten daar waar Willian de loop actie heeft. Het liefst zou ik Salah zien, want hij gebruikt de ruimte achter de defensie zeer goed en met deze twee controleurs kan je dan geweldige kansen creëren. Echter is Salah geen fenomeen als je veel balbezit rond de 16 van de tegenstander hebt.

Gelukkig is dit maar een nachtmerrie en lezen we morgen daf hij terugkomt naar de enige Engelse club waar hij van houd.

Cesc was god.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren