Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag: ‘We hadden de Champions League moeten winnen’

Laatste update:

2019 zal voor Ajax de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin het imponeerde in Europa en de Champions League-finale op een haar na werd misgelopen. Een hattrick van Lucas Moura in de return van de halve finale was Ajax te machtig. Zijn goal in blessuretijd zorgde ervoor dat Tottenham Hotspur en niet Ajax naar de finale in Madrid ging. Erik ten Hag zat naar eigen zeggen direct na het laatste fluitsignaal al bij wedstrijd tegen FC Utrecht, die een paar dagen later zou volgen.

Wat Ten Hag dacht toen Lucas Moura vlak voor tijd de 2-3 achter André Onana werkte? “Zondag FC Utrecht. Die wedstrijd moeten we winnen, want we willen kampioen worden”, reageert de Ajax-trainer in gesprek met de Volksrant. Ten Hag baalde stevig voor zijn ploeg, maar genoot van de reactie van de supporters. “De ongelooflijke teleurstelling. Maar tien seconden later begon het hele stadion te klappen. Dat heb ik direct aangegrepen in de kleedkamer.”

Ganzenbord met Álvarez, Varela, Tagliafico & Van der Sar: 'Is Ten Hag niet kaal geboren?'

Na afloop in de kleedkamer sprak Ten Hag zijn ploeg toe. Hij gaf aan dat niemand de teleurstelling één dag weg kon stoppen. Er mocht getreurd worden, maar tegen FC Utrecht moest Ajax er weer staan. “Ik was gelijk met mijn gedachten bij FC Utrecht. Ik heb me aangeleerd geen aandacht te besteden aan iets wat ik niet meer kan beïnvloeden.” Ajax kwam tegen FC Utrecht al snel op achterstand en een deceptie dreigde. Toch richtten de Amsterdammers zich op en werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen.

De pijnlijke uitschakeling dreunde lang door bij Ten Hag. “Er is geen nacht na een wedstrijd waarin ik lekker slaap. En zeker die nacht niet. Ik vond het voor die spelers zo vreselijk. Vreselijker dan voor mezelf. Zij waren zo dichtbij. Zij hadden het verdiend.” Ten Hag is trots op het bereiken van de halve finale. “Maar het feit is dat we de cup met de grote oren niet hebben gewonnen. We hadden de Champions League moeten winnen. Maar dat deden we niet.”

Verwacht jij dat Ajax structureel kan aanhaken bij de Europese top?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geloof oprecht dat de nuchterheid van Ten Hag Ajax ver brengt. Jongens kunnen niet verzaken of nonchalant worden. Je ziet het aan de resultaten tegen de ‘kleintjes’.

21 december 2019 om 09:55

Wat is er nuchter aan de uitspraak dat een club aks Ajax de CL had moeten winnen? Juist, niets....

21 december 2019 om 10:02

Dan moet je 't artikel misschien even lezen en niet alleen die lompe titel die VZ ervan gemaakt heeft als click-bait. Er is ook weinig meer voor nodig om iemand compleet negatief weg te zetten tegenwoordig. Een titel die een nep-journalist uit z'n verband heeft getrokken is blijkbaar al genoeg. En dan zeggen ze dat de mens steeds slimmer en beter wordt ... Men is al te beroerd om meer dan 140 tekens te lezen maar dan wel al z'n mening klaar te hebben.

21 december 2019 om 10:04

Als je dat aan het begin van het seizoen roept ja. Maar als je 40 seconden verwijderd bent van de finale roep je geen rare dingen. Dit was DE kans voor Ajax, hier kom je pas over 20 jaar weer.

21 december 2019 om 10:56

Ik bedoel dat hij meteen schakelt, Naar Utrecht. en niet gaat zeuren en zeiken.

21 december 2019 om 11:45

Niet een club als Ajax had moet winnen maar specifiek Ajax had moeten winnen. Ze waren een haar na verwijderd van de finale en als je de finale hebt gezien kan je niet anders dan de conclusie trekken dat Ajax gewoon een goede kans zou hebben gehad.

Of Ajax ooit van Liverpool had kunnen winnen, zal altijd de vraag blijven. Zo dicht bij een finale, zullen we niet snel meer zijn. Maar de reactie in het stadion van het publiek was echt fantastisch en iedereen ging er in mee. Zelf dacht ik even niet aan Utrecht. Dat kwam veel later pas weer. Maar was wel bang dat Ajax die dreun van Tottenham niet tijdig te boven zou komen

21 december 2019 om 10:24

Ik had precies hetzelfde. Ajax won de eerste wedstrijd uit bij Tottenham Hotspur dus met 1-0, kwamen in de tweede wedstrijd op 2-0 voor in de eerste helft en leken met 1 been in de finale te staan. Helaas is het alsnog misgegaan en de manier waarop blijft pijn doen, want echt gewoon 10 seconden voor het einde schiet Lucas Moura de 2-3 voor Tottenham binnen. Het moment van dat doelpunt kon ik mezelf ook niet meer inhouden, want zo maar dan ook echt zo dichtbij was Ajax om echt een gigantische stunt neer te zetten. Als Nederlandse club de Champions League-finale bereiken. Of Ajax de Champions League-finale ook zou winnen van Liverpool, weet ik ook niet. Maar als Ajax net zo zou spelen als in de poulefase tegen Bayern München en daarna later in het toernooi zoals tegen Real Madrid, Juventus, de eerste wedstrijd tegen Tottenham en de eerste helft tegen Tottenham, dan had Ajax denk ik echt wel een goede kans gehad om te winnen. Maar de reactie van het publiek na het doelpunt van Moura was ook schitterend. Heel het publiek van Ajax was er kapot van, maar tegelijkertijd gaven ze de spelers een staande ovatie wat natuurlijk terecht was. Want ondanks de pijnlijke manier van de uitschakeling, was het wel een legendarische prestatie van Ajax. Ook ik dacht eigenlijk dat Ajax de dreun tegen Tottenham niet te boven zou komen en dat ze de wedstrijd tegen Utrecht zouden verliezen en daarmee ook het kampioenschap zouden verspelen. Toen Ajax tegen Utrecht al binnen 1 minuut achter kwam, dacht ik dat Ajax mentaal echt een keiharde klap had gekregen. Maar gelukkig maakte Ajax ongeveer 10 minuten later de 1-1 en vanaf dat moment had ik er weer vertrouwen in, want ondanks dat Ajax na 1 minuut achterstond gingen ze er wel echt voor.

21 december 2019 om 10:55

@hansje1969 ik ben dan wel geen Ajax fan, echter heb ik wel alle CL wedstrijden van Ajax gevolgd. Ik denk dat als Ajax had gespeeld zoals tegen Juventus en Real Madrid en Liverpool zoals zij de finale speelde... Dan had Ajax echt wel een goede kans gemaakt.

21 december 2019 om 11:16

Ik had het ajax ook gegund en we hadden dan sws een leukere finale gezien. Man man wat speelde ajax goed in de CL. Zo jammer dat je dan tegen spurs eruit gaat.

21 december 2019 om 11:20

@janh, Agh en als ze speelde zoals de tweede helft tegen Tottenham dan waren ze met 4/5-0 afgedropen. Koffiedik kijken. Als als als om de teleurstelling te verwerken. Ajax had hele goede wedstrijden maar ook enorm slechte momenten. Uiteindelijk gaat het om 90 minuten en de blessuretijd, en daarmee is het terecht afgelopen. Veel aspecten gingen fout op het einde, dat zijn net de extra punten die je een finale waardige ploeg maken.

21 december 2019 om 11:46

@spijkenisser daarom geef ik ook aan dat ze een kans hadden gehad ALS ze speelden zoals de wedstrijden die ik aangaf.. Als Liverpool in goede doen geweest was en Ajax het gemiddelde niveau van vorig seizoen had gespeeld, hadden ze hem inderdaad niet gewonnen.

Eerlijk is eerlijk, het Ajax(in CL) van vorig jaar tikte wereldtop niveau aan. Maar ik denk dat ze in finale alsnog hadden verloren van VDijk,Salah,Mane en consorten.en als je 3 tegengoals krijgt in EEN helft dan ben geen CL waardige winnaar. Mijn mening.

21 december 2019 om 09:58

Dat baseer je op 1 helft waarin je 3 goals tegen krijgt..? Je bent gewoon anti Ajax en strooit met irritante slecht onderbouwde comments. Dat is mijn mening

21 december 2019 om 10:08

3 tegengoals laat zien dat je niet met de druk kan omgaan. Dan ben je ook naar mijn meninh het niet waard om de cl te winnen.

21 december 2019 om 10:10

Dan had geen enkele halve finalist de CL mogen winnen dus? Mensen roepen toch zoveel onzin zonder er een beetje bij na te denken.. Zowel Barca, Tottenham, Liverpool als Ajax hebben vorig jaar ergens wel een keer 3 goals in 1 wedstrijd tegen gehad.

21 december 2019 om 10:25

Volgens mij zei die duidelijk in 1 helft, daarnaast kreeg liverpool 1 geniale vrije trap van die opgevoerde kabouter tegen waar keepers vrij weinig te kunnen doen.

21 december 2019 om 10:27

Heel goed bijcrack, echter reageer ik op friestho die nergens rept over 1 helft.

21 december 2019 om 10:45

Ajax en Tottenham hebben beide genoeg mogelijkheden gehad ook de tweede helft. Ajax speelde het helaas niet al te professioneel uit. Net als die uit wedstrijd tegen Benfica bijvoorbeeld. Maar denk dat een groter probleem de bank van Ajax was. Ajax speelde met Sinkgraven en later kwam ook nog Magalan erbij. Denk dat dat wel het grootste probleem was. In principe speel je dan met 9.ajax had dat jaar geen schorsingen en nauwelijks blessures. Dat Neres er niet bij was, tikt voor Ajax veel harder aan dan Voor Engelse of Spaanse top clubs. Maar om nou te stellen dat Ajax finalist onwaardig is door die drie goals Maurootje dan denk ik gewoon dat je anti Ajax bent

21 december 2019 om 11:36

Sinkgraven speelde niet eens zo heel slecht in de minuten die hij kreeg.

21 december 2019 om 12:08

,,@shorty niet in CL

21 december 2019 om 12:11

@voetballiefde, ben geen anti ajax, anders had ik toch niet doodleuk gezegd dat ze wereldtop aantikte? Maar ik ben zeker kritisch, wat je moet zijn als Ajax zijnde.

Maar daar kunnen veel ajacieden inderdaad niet tegen, niet mijn probleem.

21 december 2019 om 10:06

Heb je gezien hoe matig Liverpool was in finale? Daar won Ajax wel van hoor

21 december 2019 om 10:08

Dat zullen we nooit weten Zermatt. Bovendien ga je er dan van uit dat Ajax haar normale niveau had bereikt in de finale. Wie weet hoe verlamd Ajax was geweest in de finale.

21 december 2019 om 10:32

Wij hebben gezien hoe matig Ajax was en daarom wonnen de spurs klinkklare onzin wat wij nu zeggen een finale is een wedstrijd op zich dat kun je nooit voorspellen je kunt gewoon zeggen dat een Nl club een geweldige prestatie heeft neer gezet dat heeft iedereen wel gezien en daarvoor verdienen ze de credits vandaag is weer alles anders en dat is ook voetbal

21 december 2019 om 10:44

Was Liverpool matig? Ja klopt lag dat misschien aan Tottenham. We zullen het helaas nooit weten.

21 december 2019 om 11:03

De finale was matig , mede door de snelle voorsprong van Liverpool en het Tottenham wat totaal geen vuist wist te maken. Liverpool speelde de wedstrijd tamelijk eenvoudig uit en had zijn beste spel niet nodig om Tottenham te verslaan.

21 december 2019 om 10:06

Zo reageren we enkel over Nederlandse clubs. Liverpool verloor bij Barca met 3-0, een nederlaag van een niveau dat Ajax het hele cl seizoen niet heeft gehad. Maar uiteraard is Liverpool zonder twijfel of dat erbij te halen een cl waardige winnaar. Schei toch uit.

21 december 2019 om 10:07

Ach ja Liverpool verloor in de halve finale kansloos met 3-0 van het slechtste Barcelona van de afgelopen 10 jaar, verdien je het dan wel? Zo kun je alles wel spinnen zoals je wilt, feit blijft dat Ajax vorig jaar het meest imponerende team in Europa was. Er was geen enkel anders topteam dat zo dominant en aanvallend durfde te voetballen. Dat vond men niet alleen in Nederland, heel Europa sprak erover.

21 december 2019 om 10:35

@shortyfeit bijft dat Ajax er in de halve finale uitvloog. Alles wat daarna komt is speculatie.ajax speelde inderdaad leuk voetbal afgelopen jaar.

21 december 2019 om 10:39

Dat ontken ik toch nergens? Maar het is onzin om te stellen dat ze het niet verdienden door 1 slechte helft, die hebben alle halve finalisten namelijk wel gehad. Ik ben niet degene die speculeert, dus ik snap je reactie op mij niet zo goed. Het enige wat ik zeg is dat Ajax de meest besproken ploeg in positieve zin was en dat je dus zou kunnen stellen dat zij het misschien wel het meest "verdienden".

21 december 2019 om 10:07

Dit is gewoon onzin maurootje. Zelfs die drie tegengoals in één helft waren bijna niet fataal. Liverpool ging er met 3-0 af in Camp Nou. Door een godswonder heeft LFC de finale bereikt (en gewonnen), maar dat had zomaar anders kunnen zijn. Geldt overigens ook voor Ajax, want de wedstrijden tegen Benfica hadden heel anders kunnen aflopen. Dan was een derde plek in de poulefase het hoogst haalbare geweest.

21 december 2019 om 10:13

Op basis van wat zouden ze die verliezen? Zo geweldig speelde liverpool ook niet in de finale, trouwens had ajax net zo goed 3x kunnen scoren met o.a. Ziyech die een paar grote kansen kreeg.

21 december 2019 om 10:15

Ja op basis van wat zouden ze die winnen dan? Beide kanten van deze discussie zijn speculatie en dus zwaar onzinnig. Ajax had door de mand kunnen zakken alsmede Liverpool

21 december 2019 om 10:29

Ik zeg niet dat ze die zouden winnen als je goed leest, ik vroeg me af op basis van wat ze die zouden verliezen..

21 december 2019 om 10:17

Want Liverpool speelde fantastisch toch? Oh wacht.....als dat de maatstaf is, had geen enkele ploeg de finale gehaald of gewonnen.

21 december 2019 om 10:24

Haha precies. Geen winnaar in de editie 18/19, ik zie het zo in de boeken staan haha.

21 december 2019 om 10:25

Maar goed dat er tijdens dat 3-0 verlies in Camp Nou van Liverpool zowel in de eerste (1x) als tweede helft (2x) gescoord werd dan, anders had Liverpool de CL nooit kunnen winnen! Knap staaltje logica weer van je maurootje, je overtreft jezelf!

21 december 2019 om 10:38

Wel interessant is om te kijken of je de CL ook kunt winnen als je in de knock-outfase twee of meer tegendoelpunten krijgt in een thuiswedstrijd. Zoek je dat even uit Sander?

21 december 2019 om 14:02

Zal vast wel eens gebeurd zijn gok ik maar nu geen tijd om het op te zoeken, die hou je tegoed van me! Was er overigens ook niet eens een legendarische finale waar een bepaald team 3-0 achter stond in de rust (1 helft!!) en alsnog de cup mee naar huis nam?

21 december 2019 om 14:40

Soms heb je gewoon zulke wedstrijden. Zelfs CL winnaars kan dit overkomen. Ik kan me toevallig nog een finale herinneren uit 2005. Ik gok jij ook wel. Maar we gaan het nooit weten wat er zou zijn gebeurd..

Er komt nu zoveel aanwas aan, terwijl de spelers bij Ajax 1 ook nog langer blijven. Met de komst van Brobbey, Unuvar, Sontje Hanse, Taylor heb je genoeg spelers die straks aankloppen en mee kunnen met de wereldtop. Alles gaat sneller nu. Brobbey, Sontje en Unuvar die eenvoudig scoren. En vergeet niet die gasten zijn 16 en 17. Debuut in de KNVB-beker hebben ze al gemaakt. Nu alleen nog Eredivisie, Uefa en CL. Dan zijn ze klaar ervoor. Huntelaar die gaat stoppen, Ziyech die mogelijk gaat vertrekken, Donny die wellicht gaat vertrekken, Tadic die ouder wordt en steeds minder gaat spelen. Dan heb je met zulke spelers achter de hand, een prima toekomst. Ajax moet alleen wel Van der Sar en Overmars aanhouden. Als je ineens iemand anders aantrekt. dan krijg je ander beleid en zal dit net als bij Barcelona ineens heel lelijk uitzien. Maar ik voel aan mijn water dat ze bij Ajax nu wel echt heel goede dingen doen en het is nog nooit zo rustig binnen de club. Kan mij nog herinneren vroeger dat er elk seizoen moord en brand werd geschreeuwd. Dat Ajax binnen 4 jaar een keer Uefa Cup finale heeft gespeeld, halve finale CL en nog spelers kan leveren aan Europese topclub.....wie had dat nog gedacht. Ajax is officieel een Europese topclub. Die ook nog kan domineren, maar de coach moet wel beter kijken naar zijn wissels. Als hij Blind en Veltman hadden gewisseld bij een gele kaart dan was het heel anders gelopen. Ook bij Valencia had hij anders moeten kijken. Stuur dan een Brobbey het veld in of iemand die diepgang heeft. De wissels moeten het beter dan wat er op het veld staat. Koeman is daar meester in. Ten Hag nog niet. Ik zie wel voor mij dat Koeman ooit terug komt bij Ajax. Hij kan wel net dat stukje professionaliteit erin bakken. Als je ziet wat hij met Oranje heeft gedaan. Applaus. Dit komt grotendeels door Van Dijk en Ajax. Die gewoon zeer goede spelers afleveren elk seizoen.

21 december 2019 om 10:13

Mooi verhaal, maar Ajax officieel een Europese topclub noemen gaat me echt een stap te ver. Ze hebben een goede periode gehad, volgend jaar moet blijken hoe ver ze zijn. Ik acht de kans groot dat een stuk of 4, 5 basisspelers gaan vertrekken. Misschien ten Hag ook wel. Dan kan je weer opnieuw beginnen.

21 december 2019 om 10:33

Ajax heeft vorig seizoen het niveau van een Europese topclub aangetikt, maar officieel een Europese topclub? Nee dat zijn ze niet, want dan is het een complete anarchie als die in de Europa League moeten spelen. Verder zegt de EL me niet zoveel want dan was Sevilla een tijdlang een Europese topclub, en dat zijn zij ook niet geweest. Uiteindelijk heeft Ajax 1 uitzonderlijk seizoen gespeeld waar ze dat niveau in aantikten, maar dat heeft een Monaco ook gedaan en aan hen kun je zien hoe snel je kan afglijden (al heeft Ajax het geluk dat de Eredivisie relatief zwak is en ze altijd in de top kunnen meedraaien).

21 december 2019 om 11:55

Officieel zijn ze juist wel een europese topclub kijk maar in de prijzenkast.
Dat ze niet het nivo hebben van de beste clubs op het moment is wat anders maar officieel gewoon genoeg prijzen gewonnen en betekend om topclub te zijn.
Dus het is maar net wat je bedoeld en daar ben je niet duidelijk in😉

21 december 2019 om 12:31

Voor mij is een Europese topclub een club die elke CL één van de favorieten is om de eindoverwinning te behalen. Ook moeten de meeste topclubs niet naar hun prijzenkast uit het verleden wijzen om hun status van topclub te verantwoorden.

21 december 2019 om 19:40

Ok dus Manchester United vind je dus ook geen europese topclub duidelijk

22 december 2019 om 14:31

Dat is inderdaad geen Europese topclub meer (al hebben ze wel meer potentieel dan bijvoorbeeld Ajax), dan zou ik eerder denken aan Real Madrid, Barcelona, Psg, Bayern, Manchester City en Juventus.

Erik moet niet zo dom zwetsen. Ajax is verder gekomen dan veel mensen hadden verwacht. Ajax had Tottenham kunnen/moeten verslaan maar Liverpool was toch niet gelukt. Ik begin een beetje Ten Hag moe te worden.

21 december 2019 om 11:55

@goudenball Tja, dat zei men ook over Juventus.. En Real Madrid.. Dat heeft Ajax toch ook gewoon gewonnen en je kan daar niet spreken van dat het onterecht was. Kan je hier wel heel stellig gaan zeggen dat Ajax nooit van Liverpool had gewonnen, echter zal je dat nooit weten.

Laten we ook eerlijk zijn dat munchen en madrid niet in topvorm waren. Als die beide in topvorm waren was het doek allang gevallen.

21 december 2019 om 11:07

Een bayern munchen en real madrid die niet in topvorm zijn hebben alsnog altijd kwalitatief op elke positie een betere speler dus dat is gewoon een zwak excuus.

21 december 2019 om 11:11

Real verloor 3-0 van CSKA. Zo bijzonder was het niet om van Real te winnen vorig seizoen

21 december 2019 om 13:28

Dan moet je het wel nog even doen.

21 december 2019 om 11:18

Tottenham zelf was ook zwaar uit vorm , 9 van de 10 laatste uitwedstrijden gingen verloren. Ze waren bezig met de slechte reeks in meer dan 10 jaar. Dit was voor Ajax de aangewezen mogelijkheid om Tottenham te verslaan maar ze lieten dit na.

Ajax had de finale voor het grijpen, net zoals ook Barcelona na de eerste match al met één been in de finale stond. Voetbal kan raar lopen. Een finale Ajax - Barcelona was ook alleszins mogelijk geweest. En ook dan had Ajax winnaar kunnen zijn. De reeks wedstrijden die Ajax vorig jaar neerzette is absoluut eenmalig, en ging in feite door tot de return tegen Chelsea. Zó veel prachtige aanvallen, zó veel wondergoals, normaal gesproken is de complete serie " once in a lifetime". Een CL-zege in 2019 was net zo goed mogelijk geweest als een wk-titel in 1974. Helaas...deze reeks successen is de eerstvolgende decennia niet meer te herhalen. Zelfs niet als Ten Hag nog een jaar zou aanblijven en onbeperkt budget had. Zelfs de absolute topclubs lukt het vrijwel nooit.

Ajax had echt kunnen winnen. Liverpool uit en thuis was een groot verschil. In de finale waren ze ook niet net zo goed als tegen Barcelona. Ajax was juist buiten de Arena op zijn sterkst.

Echt zonde. Doet nog steeds beetje zeer , zit in hetzelfde gevoel als de teen van Cassilas...

21 december 2019 om 11:40

Liverpool had zijn beste spel niet nodig om Tottenham te verslaan. Tottenham had voor de uitwedstrijd tegen Ajax 9 van de 10 uitwedstrijden verloren. Als je daar niet van kan winnen dan hoor je ook niet in de finale thuis.

We kunnen van alles en nog wat roepen en dat mag ook alleen hebben we er niks aan. Ik zelf zeg dat als Ajax de finale had bereikt ze ook van Liverpool zouden winnen maar zoals ik zei, het heeft geen nut meer. Er is bij mij nog wel iets dat jeukt van binnen als er over gesproken wordt en dan ben ik een Feyenoorder laat staan een Ajacied. Het team van vorig jaar klopte gewoon van aLe hoeken en kanten. Je hebt een geweldige ervaring opgedaan en een prachtige herinnering alleen kan het ook een ku* herinnering zijn als jullie begrijpen wat ik bedoel ( hoe Ajax was uitgeschakeld ). Al met al super van ze genoten Europees en dit jaar was alles fout gegaan tegen Chelsea wat ook een vieze smaakje achter laat.

Ajax had de finale van Liverpool ook kunnen winnen. Juist tegen de grootste Europese topclubs was Ajax vorig seizoen op zijn allerbest. Ajax kon vorig seizoen van iedere club winnen. Zo groot was het zelfvertrouwen.

Nooit dat Ajax de CL gewonnen zou hebben. Liverpool is een klasse apart. Tegen Tottenham hadden ze door moeten gaan

21 december 2019 om 13:58

Precies hetzelfde werd gezegd voordat Ajax tegen Bayern, tegen Real en tegen Juventus moest spelen dat ze een klasse apart waren en dat Ajax het niet zou redden tegen ze . Dus op jou reactie afgaande had Ajax dus een grote kans om de CL te kunnen winnen als ze de finale hadden gehaald.

Ajax en de Spurs waren die wedstrijden erg aan elkaar gewaagd. uiteindelijk waren de Spurs net iets effectiever voor de goal maar Ajax pakte het ook niet handig aan. als je 3-0 voor staat en De Ligt en Blind spelen nog steeds op de helft van de tegenstander is dat mooi om te zien maar neem je wel een onnodig risico. Een risico dat Ajax uiteindelijk helaas duur kwam te staan. Toch blijf ik het een historische prestatie vinden van Ajax want niemand had ooit meer voor mogelijk gehouden dat een Nederlandse club de halve finale van de CL zou bereiken. Voor deze prestatie is alle lof en respect op zijn plaats

Tot de dag van vandaag snap ik er nog steeds niets van hoe we een serieuze kans op de vijfde Champions League titel zo dom (en typisch weer op zijn Nederlandse) hebben weg gegeven. Of het nu Oranje, Ajax, AZ of PSV betreft; Nederlandse voetbalploegen pieken altijd te vroeg. Natuurlijk had ik voorafgaand aan het vorige seizoen getekend voor de halve finale, aangezien aan het begin van dat seizoen al tevreden was als we zouden overwinteren in de Champions League. Wanneer je zo dichtbij bent, en je jaar zo hard voor gewerkt hebt....en vervolgens geef je het zo weg. Hopelijk krijgen we nog steeds een serieuze kans op vijfde (die uiteraard dan wel verzilverd zal worden), men wat een nachtmerrie was die wedstrijd thuis tegen de Spurs. De energie van de extreme extase die in het stadion hing vlak voor het einde, die vervolgens omsloeg in een gevoel van afgrijzen (dat is nog te zacht uitgedrukt) die zijn weerga niet kende. Ugh, dat is echt een gevoel wat ik niet meer wens mee te maken, maar helaas hebben we er weer een Nederlands voetbal litteken erbij gekregen. Het is goed om te zien dat Ajax nog steeds de ambitie heeft om nog hoger proberen te reiken, velen hielden een Europe finale en halve finale voor onmogelijk. Dus het moet nog een keertje kunnen, overigens ben ik het niet mee eens dat Ajax sinds kort gekozen heeft voor een nieuw beleid wat telkens overal maar gezegd word. Ook Cruijff zei dat er uitzonderingen voor spelers gemaakt moesten worden wat betreft de salarissen, maar dat gold alleen voor spelers die er direct (of op hele korte termijn) er zouden staan en kwalitatief echt een meerwaarde zouden zijn. Door een hoop gedonder en ego´s sloeg men toen des tijds volledig door met het opstellen van jong talent, op het moment loopt het even niet maar ik heb er aller vertrouwen erin dat Overmars en van der Sar Ajax weer een of meerdere treden hoger kunnen brengen. In het verleden had ik echt veel kritiek op Overmars, maar de man is echt gegroeid in zijn functie en ben ik blij dat hij de (nood) oproep vanuit Arsenal heeft kunnen weerstaan. Uiteraard geldt hetzelfde voor van der Sar, die de roep van Manchester United voor nu nog naast zich neerlegde. Of mensen het nu wel of niet leuk vinden; we staan weer aan de vooravond van grote veranderingen in het Europese club voetbal, persoonlijk geloof ik erin dat de Belgische en Nederlandse competities en bekertoernooien samen zullen gaan. Mensen kunne het wel of niet leuk vinden, maar teveel clubs kunnen niet mee in de hedendaagse professionele voetbalwereld. En dan zijn er natuurlijk nog de hervormingen van de Champions League, Europa League en het in ere herstellen van de Europa Cup III (wat ik gemakshalve zo benoem, totdat er meer bekend is). Persoonlijk heb ik er aller vertrouwen in dat de Overmars en van der Sar Ajax op een goede manier zullen klaarstomen voor de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren