Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Er is geen publiek ter wereld dat zo kan juichen als dat van Feyenoord'

Laatste update:

Feyenoord moest er een tijdje op wachten, maar wist dit seizoen dan eindelijk weer eens te overwinteren in de Europa League. De Rotterdammers wonnen eind november met 2-0 van titelhouder Sevilla en wisten zich dankzij deze zege te plaatsen voor de knock-outfase. In de volgende ronde moet Feyenoord proberen te zien af te rekenen met het Italiaanse AS Roma.

/

Hans Kraay junior hoopt dat de sfeer tegen Roma in De Kuip net zo goed zal zijn als tijdens de zege op Sevilla. De euforie na de overwinning op de Spanjaarden was immers enorm. "Ze hebben er lang op gewacht", zegt Kraay tegen FOX Sports. "Er is geen publiek in de wereld dat zo fanatiek kan juichen, wat een stadion zo kan doen trillen op zijn grondvesten."

"De opluchting, het ongeloof, de blijdschap. Er kan nergens zo blij met voetbal omgegaan worden als hier", meent Kraay, die de zege van Feyenoord op Sevilla dan ook een van de hoogtepunten van 2014 noemt.

De thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Sevilla was de mooiste Europese wedstrijd van 2014

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

qua spel zeker wel, maar tegen Zorya was de ontlading nog groter.

25 december 2014 om 18:53

Vond ze allebei wel vergelijkbaar.
Tegen Zorja Loehansk was het opluchting nadat ze het bijna weggaven.
En tegen Sevilla was het naar mijn mening vooral blijdschap dat ze weer in jaren tijd de knock-out fase hebben bereikt, en natuurlijk om van een club als Sevilla te winnen wat niemand van tevoren had gedacht.

Wat een onzin, deze man is nooit naar het buitenland geweest waar stadions met meer dan 85,000 man exploderen kwa sfeer en gejuich.

25 december 2014 om 18:44

Alsof het altijd om aantallen gaat. Het gaat om passie! Die kun je ook voelen in stadions waar er 8.000 zitten.

Ik heb vooral respect voor Feyenoord omdat ze er ook zaten toen het slecht ging. Onvoorwaardelijk en nog steeds massaal.

25 december 2014 om 18:50

Dan is het nog steeds geen vergelijking met de Ultra's in Oost-Europa, Duitsland, Noord-Afrika, Zuid-Amerika.

Kijk naar bijvoorbeeld Dortmund dat nu degradatie voetbal speelt maar toch zijn stadions gevult met 80,000 dat kun je niet zeggen van de Nederlandse clubs.

Ik zou zeggen open Youtube en zoek naar: Ultra world want naar het buitenland ga je niet.

25 december 2014 om 19:39

Zo heej, Dortmund speelt een half jaar is niet in de top en jij vind het heel wat dat er nog steeds 80.000 mensen op af komen. Waarom zouden ze niet meer komen als je voor een seizoenskaart veel knaken betaald ?

Toen het met Feyenoord seizoenen lang slecht ging zat het stadions ook nog steeds vol, dus kap is met dat 'mijn clubje of mijn competitie heeft lekker de meeste sfeer' gelul.

25 december 2014 om 20:30

Lizzio ik ben bij wedstrijden van Dortmund geweest, die gele muur is indrukwekkend maar het is daar absoluut niet zo dat het hele stadion mee doet hoor. Wat aantallen betreft is Dortmund altijd top, qua support van de harde kern ook maar de sfeer is wel behoorlijk gehyped.

25 december 2014 om 22:04

Lizzio,

Iets te veel gedronken deze kerst? Duitsland heeft ongeveer 4.5 keer zoveel inwoners als Nederland en toch krijgt een topclub daar het stadion maar gevuld met 30.000 man meer. De clubs hebben daar gewoon veel meer fans. Daarnaast doen zij het een half jaar slecht, terwijl het bij Feyenoord jarenlang slecht ging. Dat is wel even wat anders.

26 december 2014 om 02:17

@SMK88 misschien heb jij iets teveel gedronken? Wat heeft het ermee te maken dat Duitsland meer inwoners heeft? Feyenoord is een club die in heel Nederland fans heeft. Dortmund is meer regionaal, waar het ook nog concurrentie heeft van Schalke, Gladbach en Leverkusen om maar wat te noemen (waar ook minimaal 40.000 man zitten).

Als je dan toch op inwoners wil vergelijken, Dortmund heeft minder inwoners dan Rotterdam.

26 december 2014 om 09:38

Dortmund is de meest populaire club van Duitsland vriend.. En ik weet niet of jij Dortmund kent? Wonen ook gewoon bijna 600.000 mensen. Dus je gelul dat het veel kleiner is dan Rotterdam slaat nergens op.

25 december 2014 om 18:47

@lizzio

Nou dat is ook op één hand te tellen die stadia van 80.000 . Daarbij kun jij onmogelijk zeggen of hij er is geweest of niet hij is immers voetballer geweest in America dus het lijkt me sterk dat hij dat stadion niet ook even heeft bezoekt.

25 december 2014 om 19:18

Het is Amerika en geen America, veder is het mannen voetbal in Amerika totaal niet belangrijk, je gaat naar Amerika toe om je carrière af te bouwen net als Qatar of andere zandbakken in het Midden-Oosten en niet om te voetballen of sfeer.

Ik weet dat je een Feyenoord fan bent maar als je objectief wilt blijven doe je wat ik zeg, open youtube en zoek het op want er is geen vergelijking met de Ultra massa's die in Griekenland, Argentinië, Marokko, Duitsland, Turkije zijn en het Nederlandse/engelse/spaanse sfeer.

25 december 2014 om 19:49

Het is verder en geen veder.

26 december 2014 om 01:33

@lizzio....

Het is Verder, niet veder.
Amerika heb ik misschien op zijn Engels geschreven, daar is het namelijk gewoon America.

Daarbij doelde ik ook op de regio, ik veronderstel dat hij heus wel eens in zuid-amerika is geweest hoor. Hij heeft toch ook het één en ander gedaan als journalist dus hij kan sowieso een betere vergelijking maken dan jij. Jij komt alleen met youtube. Echter is dat natuurlijk geen goede weergave van de werkelijkheid. Echte sfeer kun je alleen proeven als je er zelf bij bent.

26 december 2014 om 09:59

als we toch grammanazi zijn, is het eigenlijk...the united states of america of U.S

25 december 2014 om 18:47

Nou noem ze dan?
Bernabeu of camp nou zijn niet zo sfeervol.

25 december 2014 om 18:51

Dortmund of een club in Turkije.

25 december 2014 om 18:52

Zuid Amerika ook nog.

25 december 2014 om 18:52

Alle stadions in Duitsland, heel veel clubs in Zuid-Amerika, heel veel clubs in Oost-Europa, Noord-Afrika genoeg clubs.

Gebruik Youtube als je niet naar het buitenland gaat.

25 december 2014 om 18:53

Inderdaad er zijn weinig grote stadions die echt sfeervol zijn. Kijk naar de Grolsch veste vroeger en nu.... Vroeger top, nu middelmaat. Groei van een club brengt ook mindere dingen met zich mee. Bij Feyenoord voel je nog steeds die passie en onvoorwaardelijke clubliefde en dat is mooi om te zien.

25 december 2014 om 18:55

Dat is onzin, er is inderdaad geen goede sfeer in de grootste competities (behalve Duitsland) maar bij de slechtere competities zoals de Griekse, Turkse, verschillende in Zuid-Amerika en zelfs in Marokko is er genoeg sfeer te vinden.

Als je eens tijd hebt moet je eens youtube naar Ultra world dan zie je verschillende Ultra's, mij twee favoriete clubs in Marokko vullen ook altijd een stadion van 75,000 ook tegen kleinere clubs waarvan 30,000 ultra's zijn.

25 december 2014 om 18:58

Hans Kraai is prof geweest in Amerika heeft waarschijnlijk meer stadia bezocht dan jij met je youtube.

Dus ik denk dat hij wel een betere vergelijking kan trekken dan een figuur als jou.

25 december 2014 om 18:59

Youtube en ultra's... Ik ben al afgehaakt...

25 december 2014 om 19:01

Zoals jij het zegt wordt in marokko het voetbal intenser beleefd dan in Nederland.
Vandaar dat ze ook zo geweldig presteren altijd en dat de goede voetballers uit marokko op 1 hand te tellen zijn.

25 december 2014 om 19:08

Maar het zat bij Glasgow Rangers toch ook flink vol toen ze teruggeplaatst werden.

25 december 2014 om 19:13

Voetballers en supporters mengen met elkaar, echt goed man.

Zoek: Greenboys op of bijvoorbeeld Winners2005. Je weet niet eens waar je over praat. Griekenland staat jaren lang bekend om hun goede supporters. In Zuid-Amerika heb je ook een fantastisch sfeer en minder goede spelers dus jou vergelijking en logica is bij deze de prullenbak in.

Ik bezoek vaak buitenlandse wedstrijden dus ik weet waar ik over praat, zelfs onze buurland Duitsland heeft veel betere supporters en grotere stadions dus ik hoef Europa niet eens uit.

25 december 2014 om 19:16

Ik ben vaak genoeg in het buitenland geweest.
En dortmund liverpool en bayern zijn de enige die indruk maken.
Turkije is het alleen maar fluiten maar ben ik niet van onder de indruk.
En de kuip kan ontploffen maar het kan ook helemaal niks zijn en dat heb je bij dortmund niet.
Dus in mijn ogen is er geen een club die in de buurt komt van dortmund.

25 december 2014 om 19:23

Boca Junior
River Plate
Poak
Dortmund
Bayern (vooral uitvak) en andere Duitse clubs.
Raja en Wydad Casablanca
Kac Kentira
Hammarby
Aris
Gate 13
Gate 17

En er zijn er nog veel maar deze haal ik zo even uit me hoofd.

25 december 2014 om 19:40

Ik denk dat het allemaal met elkaar overeenkomt. Bij elke fanatieke club op een andere manier.

25 december 2014 om 19:43

Gefeliciteerd dat jij heel vaak in het buitenland kom, super stoer enzo. Ook goed dat jij voor ons allemaal even wilt bepalen in welke landen en bij welke clubs de meeste sfeer heerst. Ik word toch zo moe van die zielige wedstrijdjes tussen forum leden, alsof je niks beters te doen hebt.

25 december 2014 om 19:56

Gelijk persoonlijk aanvallen en beledigt voelen alleen omdat ik hier de waarheid spreek? Ik vond de wedstrijd tussen Feyenoord en Sevilla ook heerlijk om te zien (ook vooral door de sfeer) maar om te zeggen dat Nederland/rotterdam de beste sfeer heeft in Europa (of in de wereld) is een lachertje en dat was mij punt meer niet.

25 december 2014 om 20:39

Feyenoord presteert, al flink wat jaren, niet geweldig. Daar blijft het publiek ook gewoon komen. Clubliefde gaat vooral om de club, spelers zijn variabel.

26 december 2014 om 01:38

Het is absoluut positief gecorreleerd, waar voetbal intens wordt beleefd staan ook betere spelers op dus mijn vergelijking is gewoon logisch. Ik krijg dus de indruk dat de sfeer waar jij op doelt gewoon ontstaat door dagjesmensen omdat het ook geen reet kost om in zo'n stadion te zitten. Daarbij:

Raja en Wydad Casablanca
Kac Kentira
Hammarby
Aris

Wat is dit voor een bij elkaar geraapt zooitje?
Goede sfeer moet ook in combinatie zijn met degelijk niveau voetbal kerel. Anders kan ik ook naar Dance Valley gaan of Tommorow Land. Daar heb je ook mooie sfeer, veel mensen en geen voetbal.

Het is misschien maar een paar keer per jaar maar als het los gaat in de kuip, dan gaat het ook goed los en dan doen we qua sfeer echt niet onder voor de wereldtop.

Daarbij doen wij het zonder trommeltjes, blère-megafoon en tierelantijntjes.

26 december 2014 om 08:08

...anders zeg je nog even 3500 keer dat iemand naar youtube of Ultra's moet gaan.

25 december 2014 om 19:13

Gewoon goed lezen: 'zoals Feyenoord'. En ik als Ajacied kan dit beamen, de sfeer in Rotterdam is zwaar ok, echte twaalfde man daar.

25 december 2014 om 21:11

Aris Thessaloniki maakt al meer sfeer dan de Kuip..

25 december 2014 om 21:24

Laten we niet over de fans van Besiktas beginnen of Galatasaray!

Volgens mij heeft Hans het publiek van Dortmund en Galatasaray nog nooit gezien.
Dat de kuip trilt komt natuurlijk omdat dat er een constructie fout in zit.

25 december 2014 om 18:51

Dat de kuip trilt kom natuurlijk niet door eem constructie fout. Het is bewust zo gemaakt heeft niets met een fout in de constructie te maken.

25 december 2014 om 19:00

Constructiefout? Nonsens.....

Elamdaoui1 Als je nou eens wat meer focust op feiten dan uit je duim zuigen dan komen we nog ergens. De Kuip is bewust zo gemaakt zoals Tornado 72 zegt.

25 december 2014 om 21:04

Haha Gala als ze voorstaan zijn ze blij ja, maar als ze achter staan, gelijk rellen.

Ter wereld? toe maar overdrijven is ook een vak, soms kun je er een speld horen vallen.

25 december 2014 om 18:57

Een speld horen vallen? ja als je je tv zachter zet.

25 december 2014 om 19:01

Dat klopt... Soms kun je er een speld horen vallen maar dat is het mooiste.... Dan hoeft er maar een klein iets te gebeuren en het hele stadion gaat er voor. Dat is meer sfeer dan net als bij Twente en Utrecht 90 minuten lang op een trommel staan te hengsten.

25 december 2014 om 19:58

Kijk en daar ben ik het totaal mee eens Nac1912 maar zover ik weet hebben Twente en Utrecht ook niks te maken met de rest van Europa of de wereld, daarom dat het ook zo overdreven is.

Ik vergelijk het Rotterdamse sfeer vaak met het Engelse/celtic sfeer wat niet te vergelijken weer is met de clubs die echt "ultras" hebben.

25 december 2014 om 20:32

Ligt ook aan de plek waar de microfoons staan. In al die andere landen zit het publiek zowat op het veld zodat de microfoons ook dichter op het publiek zitten.

In de kuip is het nooit stil.

De sfeer bij Feyenoord is volgens mij de beste van Nederland, maar als je toch denkt aan clubs als Bvb, Liverpool, Galataseray en Manchester United met stadions waar wekelijks 45 duizend + man zitten, lijkt me dat 'ter wereld' overdreven.

25 december 2014 om 19:35

Liverpool? De echte sfeer zit bij Everton hoor. De hype liverpool gaat alleen bij CL wedstrijden op. Naar liverpool Hull ga je niet voor je lol.

Even kijken of Rotterdam of een Nederlandse club in deze lijstje zit:

https://www.youtube.com/watch?v=xdnsjjwrbyg

Nope.

25 december 2014 om 19:35

Zozo een youtube filmpje.. gebasseerd op de mening van een persoon. Lekker objectief jongen..

25 december 2014 om 19:44

Haha echt he! Stomme ultra-gedoe, verplicht sfeer maken....

25 december 2014 om 19:53

Een mening dat wordt gedeeld door de rest van de wereld, dus jij wilt zeggen dat er zulke sfeer momenten in de Eredvisie zijn elke week? Deze "gozers" 35(man) met deze youtube kanaal bezoeken zowat elke competitie en doen hun onderzoek.

In de voormalige Ultra Magazine zag je ook geen Nederlandse club in de top 20. Als dit alleen een mening is van een "persoon" dan moet je afvragen waarom in andere Ultra kanalen en Magazines Nederlandse clubs nooit vermeld zijn?

25 december 2014 om 21:13

@ Lizzio

Wat Ultra Magazine en ultra-kanalen op Youtube ervan vinden is totaal niet relevant omdat er geen zogeheten 'ultra's' in Rotterdam zijn. Sterker nog, het merendeel van de mensen in De Kuip hebben een hekel aan de hele ultra-hype (onder andere het slaan op een trommel de hele wedstrijd).

In Rotterdam moet het gewoon lekker puur en ongeorganiseerd zijn, niet die geregisseerde liedjes waarbij je keurig op de maat van de trommel mee moet schreeuwen.

25 december 2014 om 21:44

'Ultra' is zo'n in trieste benaming van een groepering supporters. Echt jongens toch dat je dat woord gebruikt. Wij zijn ultra's wij zijn gek kom op man pipo's. Ben het eens met je standpunt over feyenoord hoor. Maar kom niet met je trieste ultra magazine bullshit filmpjes en onzin. Want je zet jezelf echt voor lul.

25 december 2014 om 22:03

'Door de rest van de wereld' blijf vooral in je fantasie geloven Lizzio. Sowieso kansloos als je filmpjes van samenvattingen van actie's vergelijkt met de sfeer in de Kuip. Zo kunnen we ook een filmpje van De Kuip maken over een heel seizoen genomen. Alleen dan wel zonder ultra's...

27 december 2014 om 04:24

Adjemontuur scheelt mij wat type werk op mijn telefoon.

27 december 2014 om 19:12

Vent je wordt triester met de reactie zeg.. Ultra alleen dat al. Verdiep jij je eerst maar eens in de harde keren en kamp dan weer terug met je magazines.. wat denk je nou wat er echt uit wordt gevroten in magazines staan? hahaha kom nou

25 december 2014 om 19:47

Dus jij baseert jou mening op de mening van een andere willekeurige persoon ? Alsof de maker van dit filmpje voor ons feitelijk even bepaalt wie de meeste sfeer heeft, jongetje jij moet nog veel leren. En start is met wat minder youtube filmpjes kijken en is wat meer de stadions in te gaan. Want jou mening is ongetwijfeld gebaseerd op youtube filmpjes en niet op eigen ervaring. Al zul je dit niet toegeven omdat je denkt dat je indruk maakt en stoer bent door te zeggen dat je vaak naar het buitenland gaat.

25 december 2014 om 23:29

Lizzio, ik snap wat je bedoel, alleen bij Feyenoord willen wij geen Ultra's en kan je de sfeer totaal niet vergelijken met dat van Ultra's. De eerste de beste die met een megafoon of trommel het vak op komt wordt linia rekta het stadion uit geschopt. Bij ons geen blote baste arm in arm met de rug naar het veld, het Legioen is emotie, alles wat op de tribune gebeurt is een reflectie met wat op het veld gebeurd, en als we zien dat ze alles geven em het moeilijk hebben staan we er weer achter. In de kuip heb je geen sfeervakken maar sfeer ringen, er zijn continue reacties met andere vakken. Je ziet dit ook bij andere clubs met veel minder supporters alleen omdat het in De Kuip zo masaal is wordt het ook indrukwekkend. Kom nou niet aan met Ultra's magazine en youtube filmpjes van Ultra's. ....want daar willen wij niet eens tussen staan!!!

Altijd maar hetzelfde gelul over de sfeer in de kuip. Mooi voor ze. Huur een zaal 2x per week en dan kunnen ze vaker sfeer maken. Beetje vergelijkbaar met die geforceerde sfeer in de hoofdstad met dat vak vol zingende half ontklede mannen. Voetbal zit in de gewone man op de tribune.

25 december 2014 om 20:30

In je laatste zin heb je gelijk. In Rotterdam komt het uit het hart, zit het in de aderen en is het onvoorwaardelijk. Dat wil niet zeggen dat het in dat vak 410 niet zo is, maar men wil zich graag bewijzen door 90 minuten lanv de zuid amerikaanse cultuur te imiteren. Heel leuk, maar als het even tegen zit zie je de lege plekken in de arena verschijnen en hoor je de fluitconcerten tevoorschijn komen omdat Ajax maar met 1 0 wint van Heracles. Daar zit het verschil!

Wat een onzin, ik ken 10 clubs in Argentinië waarbij de sfeer en passie veel en veel groter is over de Duitse en Turkse clubs nog maar te zwijgen! Leuk publiek in de kuip en vast ook trouw maar het moet niet overdreven worden. Want er zijn genoeg wedstrijden waarbij je ze niet hoort..

Hansie heeft gelijk, prachtig om te zien toch als het compleet los gaat als in die laatste topwedstrijden!

Dat trillende stadion is inderdaad geweldig, ik zal Feyenoord - Newcastle ook niet snel vergeten. Verder moeten we ook niet overdrijven, je hoort ze net als bij andere clubs ook vooral als het goed gaat. Tegen AZ heb ik 50 minuten lang vrijwel niets gehoord.

Kijk psv-feyenoord en dan de supporters van psv bij de 4-3! Het goal liedje van feyenoord werd door iedereen meegezongen!! Nog nooit zo een kippevel gehad, en ik ga ook uit en ben ook bij feyenoord uit geweest. Zo tekeer als bij psv is het nog nergens geweest waar ik in het stadion zat dan he

26 december 2014 om 00:58

Kun je nagaan, losgaan op een Feyenoord-liedje.....

Ontlading na een goal en daarmee een overwinning is natuurlijk mooi en logisch, maar zegt natuurlijk weinig over de sfeer in een wedstrijd.

Onzin!± Kraay had zeker zijn jasje over zijn hoofd getrokken toen hij tot deze constatering kwam. Als er éen iemand onzin op de tv verkoopt, dan is dit Hans Kraay wel.

En wat als de tegenstander scoort? Dan zie je de haat in hun ogen. Doe normaal.

Ik ben er de laatste paar jaar niet meer geweest, dus weet niet hoe het nu is.
Maar de keren dat ik er ben geweest, zat het echt niet vol en was er ook geen sfeer. Alleen vanuit het uitvak en de harde kern van Feyenoord. Maar de rest zat er destijds ook als een dood vogeltje bij.

Alleen tijdens popconcerten in die tijd was het stadion vol én had het ook nog eens een goede sfeer.

Maar nogmaals, ik ben er al een tijdje niet geweest en weet niet hoe het nu is. Maar het is niet altijd een geweldige sfeer geweest en uitverkocht huis. Ook deze club heeft successupporters, net als alle andere clubs. Alleen hier zijn ze blijkbaar blijven hangen in de hoop dat het ooit een keer goed zal komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren