Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Been rakelt pijnlijk verleden van Perez op na plagerij over 10-0 verlies

Laatste update:

Een fragment uit de voorbeschouwing van Feyenoord - PSV (1-0) is woensdagavond viraal gegaan op X. Voorafgaand aan de bekerkraker werden beelden getoond uit de tijd dat analist Mario Been trainer was van de Stadionclub. Kenneth Perez dacht vervolgens een grappige opmerking te maken door te beginnen over de historische 10-0 nederlaag van Feyenoord in Eindhoven, maar kreeg van de Rotterdammer een koekje van eigen deeg.

ESPN liet woensdag beelden zien van de wereldgoal die Giovanni van Bronckhorst op 27 januari 2010 maakte tijdens een 0-3 bekerzege van Feyenoord op PSV. In datzelfde jaar liepen de Rotterdammers, onder leiding van Been, tegen een historische 0-10 nederlaag aan in Eindhoven.

Perez kon het na de euforische beelden van Been niet laten om ook over de pijnlijke nederlaag te beginnen. “Was dat in hetzelfde jaar als...” De Deen werd vervolgens direct onderbroken door collega’s Milan van Dongen en Hans Kraay junior. “Jezus, daar zouden we nooit meer over praten!”

“Het was maar zeven doelpunten verschil”, ging Perez verder. Been kon het uiteindelijk niet laten om ook een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden van Perez op te rakelen. “Kijk, wij beginnen ook nooit meer over die grensrechter...” Perez haalt zijn schouder op. “Nee hoor, daar mag je gerust over beginnen.”

Nicky Siebert
In 2006 werd Perez als speler van Ajax voor vijf wedstrijden geschorst, nadat hij in het thuisduel met FC Twente (1-1) volledig over de grens ging. De voormalig middenvelder beledigde assistent-scheidsrechter Nicky Siebert op racistische wijze.

Siebert sprak zich in 2021 tegenover De Volkskrant uit over het incident. “Vervolgens mocht ik niet meer naar Ajax. Ik vroeg waarom dat niet meer gebeurde en kreeg te horen: dat doen we om het rustig te houden, laat dit maar even voorbijgaan. Dat raakte me. Het leek alsof het mijn schuld was.”

Hoewel Perez zich publiekelijk excuseerde, zal Siebert zijn actie nooit vergeten. “Als je zoiets roept, zit het in jou, je kiest niet zomaar voor dit soort woorden. Hij had ook kunnen roepen: klootzak. Ik vind dat wel een dingetje, ik kan het vergeven, maar niet vergeten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken mensen die voor minder van de buis af moesten.

25 januari 2024 om 17:55

Echt he! Die grens zegt het goed. Als je zoiets roept dan zit het gewoon in jou, anders roep je klootzak of hondelul ofzo.
Kun je zoveel excuses maken als je wil, de woorden zijn gezegd.

Ouch. Ik heb helemaal niks met Mario Been maar zelfs als je er met 10-0 afgaat kan je nooit zo laag zinken als iemand racistisch uitschelden.

25 januari 2024 om 14:14

Klopt maar om beide gebeuetenissen niet meer te benoemen gaat ook erg ver. Het is beide gebeurd dus waarom zou je er niet over mogen praten. Misschien is het zelfs wel goed om over het incident van perez te hebben. Hij zal er vast niet trots op.zijn

"de Deen werd vervolgens direct onderbroken door collega’s Milan van Dongen en Hans Kraay junior. “jezus, daar zouden we nooit meer over praten!”"

Hmmm. dubieuze uitspraak. Ik hoop dat dat een ironisch grapje was. Heb het zelf niet gezien,
Zou namelijk vreemd zijn als Been wel de hele tijd zowel Feyenoord als PSV zou mogen analyseren en niemand terug mag komen op die goddelijke uitslag uit 2010 10 10 10 10 10 10 10.

25 januari 2024 om 13:46

En dat Perez blijft beginnen over dat te Slot te veel bezig is met de arbitrage terwijl hij zelf finaal over de schreef is gegaan. Het komt zo scheef over. Snap ook niet dat Been zich leent voor de wedstrijden PSV-Feyenoord. Blijft krom overkomen.

25 januari 2024 om 13:51

Wees niet zo rude boy. Die 10-0 staat voor mij als Feyenoorder (samen met de sprint van vd Beukering) toch wel symbool als het absolute dieptepunt van mijn club. We zijn van ver gekomen en ik geniet nog steeds iedere week van het elftal dat we nu hebben staan. Wat een contrast met die magere jaren.

Verder werd het op dit moment toch wel pijnlijk duidelijk dat Been en Perez elkaar eigenlijk helemaal niet mogen. Van beide heren een toch wel ontoepasselijke, niets toevoegende opmerking op dat moment. Ik wist persoonlijk niet eens dat Perez dit had gezegd en hier ook geschorst voor is geweest, voor zo'n opmerking zou je nu wel een half jaar aan de kant staan denk ik. Ik vond Perez al geen sympathieke man en dit maakt het alleen nog maar erger.

25 januari 2024 om 14:28

Superb je vergeeft en gaat verder, maar ik ben het eens met Siebert. Vergeten nooit, en hij had zoveel andere woorden kunnen kiezen.

25 januari 2024 om 14:51

Waar lees je dat ik dit Perez vergeef? Ik ben het ook eens met Siebert.

25 januari 2024 om 20:40

@Superb.

Volgens mij spreekt Suleymani in de derde persoon.

En terecht Mario! Vond het ook niet toepasselijk om dit op TV te zeggen van Perez. Als vrienden of collega's onder elkaar wat grappen maken of elkaar voor de bus gooien hoort erbij. Terechte reactie van Mario, aanpakken die heilige grappenmakers.

26 januari 2024 om 09:00

Ik vond het veel minder toepasselijk wat Been antwoordde anders. Dan laat je je wel even kennen….

Naast dat ik Perez een slechte en partijdige analist vind, vind ik het inderdaad schokkend dat zo iemand een baan krijgt op TV. Zeker aangezien hij in eerste instantie ontkende dit geroepen te hebben en hij het pas later toegaf. Misselijke man.

25 januari 2024 om 13:55

Ik zou niet weten waarom zo iemand jaren later geen baan als analist zou mogen krijgen? Hij heeft in een verleden een keer iets geroepen wat niet hoort,maar om hem dan tientallen jaren later hem een baan te weigeren om zoiets vind ik ook wel weer wat overdreven

25 januari 2024 om 13:59

@madmarcel

Ik ben persoonlijk voorstander van het weren van racisten in de media. "iets roepen wat niet hoort", is nogal een understatement. Het is een opmerking die je alleen maar maakt als je daar diep in je ziel echt in gelooft.

25 januari 2024 om 14:17

Njaa je kan het ook zeggen omdat je iemand wilt kwetsen en je weet dat zo'n opmerking raakt.
Dat maakt het overigens niet minder misselijkmakend, ik vind beide situaties verwerpelijk.

25 januari 2024 om 14:34

@fiorenoord maar waar gelooft hij dan in. Met die ziekte roepen vind ik gewoon heel dom omdat er zoveel mensen dierbaren door zijn verloren. Het zegt dan wel iets over je, als je dat zo gebruikt.

Het 2e woord is niet handig omdat je er ook mensen mee kwetst, maar jij zegt dat ie ergens in gelooft. Maar waarin dan? Het woord werd gebruikt om een bepaalde groep mensen aan te duiden, die daar nu niet meer op die manier mee geassocieerd willen worden (behalve dan door hun zelf, maar dat is een andere discussie). Hij zegt dus nergens dat hij die mensen als groep minderwaardig vindt of wat dan ook. Dus waar gelooft hij in?
Hij wil hem alleen emotioneel raken en denkt dat dat met deze woorden combi het beste gaat. Zoals ik al zeg: als je dat nodig hebt/ doet, dan zegt dat iets over je als persoon, maar maakt hem niet gelijk een lid van de kkk

25 januari 2024 om 14:46

Het is prima dat hij boos is en wellicht logisch dat daar dan ruzie over ontstaat. Maar om dan iemand zijn huidskleur erbij te betrekken (of een ander uiterlijk kenmerk), terwijl dat geen enkel moment onderdeel was van de ruzie is het laagste wat je kan doen.

26 januari 2024 om 09:01

Eens, maar Perez is natuurlijk geen racist. Dat hij eens wat geroepen heeft. Hij laat al jaren sindsdien blijken dat hij dat niet is.

26 januari 2024 om 09:15

Pan:

Hoe heeft hij dat laten blijken dan? Heeft ie na het voorval gepraat met een psycholoog, heeft hij direct openlijk zijn excuses gemaakt?

Sorry, maar hoe laat je blijken geen rascist te zijn als je baan een beetje slap over eredivisiewedstrijden lullen is.

25 januari 2024 om 13:55

Been is toch wel veel slechter en partijdiger. Perez is vooral zuur over alles en iedereen. Dat is misschien niet zo slim als je dit in het verleden hebt gedaan. Ik wist dit niet eens en je kijkt toch wel anders naar hem nu je dit gehoord hebt.

25 januari 2024 om 14:02

Been is gewoon een Feyenoordsupporter waar ze een microfoon onder zijn neus douwen. Als hij een dagje ziek is, kunnen ze prima een willekeurig iemand van de tribune trekken die met ongeveer dezelfde teksten komt.

Overigens ging Perez wel vaker over de scheef. Is zelfs na zijn profcarrière nog weleens 10 wedstrijden geschorst in het amateurvoetbal wegens een elleboogstoot en het daarna slaan van de scheidsrechter. Die vent is gewoon labiel.

Been zal eens niet in de verdedigende rol springen zodra het over zijn club gaat. Dat Perez die opmerking niet hoeft te maken is duidelijk, maar Been zijn reactie daarop is nog wel wat triester.

25 januari 2024 om 14:04

Hij verdedigt hier vooral zichzelf.

Altijd een enge vent gevonden meneer Perez en kan wat mij betreft niet snel genoeg van de buis. Wat een gezwel is die man bah.

Ondanks dat, beetje laag van Been om zo te reageren. Houd het bij het voetbal en ga niet iemand persoonlijk aanvallen, hoe naar de persoon ook is.

Overigens zijn de woorden van Perez naar de Grensrechter het bewijs dat het een naarder mannetje is dan dat hij doet voorkomen met zijn zelfingenomen grijns.

Kinderachtig van Been. Perez had er toch niet over hoeven beginnen, maar verboden om over te praten? Mario is toch geen klein kind? Gaan we ook verbieden om over Hercules-Ajax te praten? Of over Brazilië - Duitsland op het wk? Wat een onzin zeg.

25 januari 2024 om 14:38

Als dit bij Mario vandaan komt. Hans Kraaij zegt het lachend. Ik weet niet of je het gelijk zo serieus moet nemen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren