Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eljero Elia heeft spijt van terugkeer in Nederland: ‘Dat mag je opschrijven’

Laatste update:

De terugkeer van Eljero Elia in de Eredivisie is niet geworden wat hij ervan had gehoopt. De 33-jarige aanvaller tekende in de zomer transfervrij bij FC Utrecht, maar zat vooral in het begin van het seizoen veel op de bank. "Ik heb ergens best wel spijt van mijn terugkeer naar Nederland", aldus Elia tegenover Voetbal International. "Dat mag je opschrijven. Niet de keuze voor FC Utrecht, maar de keuze voor Nederland."

Elia, die dit seizoen goed was voor twee doelpunten in dertien competitieduels, vindt dat er in Nederland te veel nadruk wordt gelegd op randzaken. "In die paar maanden hier heb ik al meer gezeur en gedoe gehad dan in drie jaar Turkije", aldus de dertigvoudig Oranje-international. "Ook daar werd ik weleens gewisseld of speelde ik een mindere wedstrijd. Maar hier lig ik altijd onder een vergrootglas. Dat is heel mijn leven al zo. Je vraagt je af: waarom? Misschien zijn het mijn auto’s, mijn horloges, mijn uitstraling, mijn lifestyle of mijn Instagram. Maar mensen zijn altijd direct zo boos. Misschien is het jaloezie."

Het meest kwam Elia in de schijnwerpers, toen hij volgens FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen aan een cameraman had gevraagd waarom hij gefilmd werd. Elia legt nogmaals uit dat de vork volgens hem iets anders in de steel zit. "Ik vraag de cameraman of hij een oortje in heeft, of hij opdracht heeft gekregen mij in de gaten te houden. Er is werkelijk niks aan de hand en vervolgens vertelt iemand bij FOX Sports dat ik ruzie heb staan zoeken. Waarom? Het zijn precies dezelfde mensen die als ze me zien weer aardig tegen me doen, die met me uit eten willen. Het zijn bepaalde mensen op televisie die ten koste van een voetballer even makkelijk willen scoren. Vergis je niet: voetballers vergeten niet. Natuurlijk moeten wij tegen kritiek kunnen. Ik ook. Maar we laten ook wel heel erg veel gebeuren met z’n allen."

Elia neemt het in het interview ook op voor PSV-aanvaller Mohamed Ihattaren, die dit seizoen onder vuur kwam te liggen vanwege vermeend overgewicht. "De kritiek is soms bikkelhard, neem Mo Ihattaren", zegt Elia. "Er zijn mensen bij die er alles aan doen om hem kapot te maken. Die jongen is achttien jaar en weet dondersgoed wat hij goed en fout doet. En als hij dat níét weet, dan wel de mensen in zijn omgeving of bij PSV. Die kunnen hem helpen. Hij is een tiener in een grotemannenwereld. Nee, je hoeft niet altijd lief te zijn of ja en amen te roepen, maar je hebt toch een hart? Begin dan niet elke dag over het feit dat die jongen misschien iets te zwaar is. Dan help je hem niet, dan breek je hem."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap nooit waarom het niet meer lukt bij bepaalde voetballers,die wel het talent hebben,bijvoorbeeld bij andy van der meijde die was gewoon zwaar,iemand als Afellay had de pech dat zijn lichaam veel te verduren heeft gehad,maar Elia ziet er gewoon fit uit en zo oud is hij niet..

30 december 2020 om 18:39

Elia is misschien teveel omhoog geschreven toen hij in zijn eerste jaren als een raket ging (Twente, Oranje en HSV), maar wat heeft hij daarna eigenlijk nog echt gepresteerd op dat ene kampioensjaar met Feyenoord na? Ik vond het een vrije gemiddelde buitenspeler met snelheid die soms wel iets leuk deed om zijn man te passeren, maar het is nooit een exceptionele speler geweest die het constant liet zien. En als je ouder wordt word je ook gewoon minder. Maar het werkt gewoon niet in je voordeel als je continu jezelf wilt verdedigen in de media.

30 december 2020 om 18:46

Bij ADO was ie een supertalent bij Twente, HSV en Feyenoord deed ie het voortreffelijk en bij Oranje heeft ie gewoon zijn ding gedaan. Als Elia terugkijkt op zijn carrière hoeft die echt niet spijt te hebben. Het is geen Kees Kwakman of Lex Immers ofzo.

30 december 2020 om 19:04

Waarom zouden Immers en Kwakman met spijt terug moeten kijken dan? Die hebben toch gewoon het maximale uit hun carriere gehaald? Wat kun je meer doen?

30 december 2020 om 19:32

Ja hoor champagnepapi. ‘supertalent’ en het voortreffelijk gedaan bij Twente, HSV en Feyenoord. Als ie dan echt zo geweldig was had ie ooit bij 1 club wel eens de dubbele cijfers mogen halen. In een 15 jarige carriere heeft ie in de helft van de seizoenen geen knikker geraakt. Dat noem jij voortreffelijk en supertalent?

30 december 2020 om 20:04

Ik had bij Fc Utrecht nu liever Immers gehad dan Elia hoor.

30 december 2020 om 21:12

Bij ado een supertalent? Dan is Kramer nu ook een superspits, toch?

30 december 2020 om 21:43

Master D, bij Feyenoord in zijn eerste seizoen 8 Eredivisiegoals en een Bekerfinale beslist. In zijn tweede seizoen 9 goals uit 24 wedstrijden, waarbij hij ook in de groepsdynamiek een goede rol speelde. Bij HSV en Twente deed hij het ook echt goed, anders verdien je ook geen transfer naar Juve. Na één jaar HSV wilde Bayern hem hebben. Hij heeft inderdaad ook mindere jaren gehad, maar al met al een loopbaan waar je heel trots op kunt zijn. WK finale gespeeld ook nog

30 december 2020 om 21:48

Voetbalfreak, Elia was voor Eredivisie begrippen weldegelijk een supertalent. Betekent niet dat hij een potentiële Ronaldinho was, maar hij was echt een groot talent

30 december 2020 om 21:53

Bij Twente ja omdat Fred Rutten het in hem zag zitten. Bij ADO zat hij volledig op een zijspoor dus toen was hij zeker geen supertalent.

30 december 2020 om 23:28

Klopt deels Ruiz. Ik keek destijds ook op dat Twente hem haalde, maar eerder bij ADO stond hij wel echt te boek als een enorm talent. Een ruwe diamant, waar Rutten natuurlijk als geen ander mee overweg kan

31 december 2020 om 01:12

@Ruiz, op een zijspoor bij Ado? Hij speelde 25 wedstrijden. Zowel Ajax als Twente wouden hem hebben. Vanaf zijn 9e in de jeugd bij ado maar Twente heeft hem leren voetballen? Tuurlijk.

31 december 2020 om 01:40

Toch was het wel opzienbarend dat Twente Elia destijds wilde hebben. Bij ADO was er nogal wat wrijving en hij liet niet zien wat hij in zich had. Gelukkig is er op zulke momenten Fred Rutten

31 december 2020 om 07:49

@belotti Wauw 8 en 9 Eredivisiegoals dan ben je inderdaad een supertalent inderdaad en heb je fantastische prestaties neergezet. Ik ben helemaal om. Linssen is ook bezig met een fantastisch seizoen, want die zit met 4 doelpunten ook al op de helft van die 8. Bij Twente heeft hij het 1 seizoen goed gedaan. Bij HSV was het natuurlijk niks bijzonders met dat rotzooi trappen van hem en 7 doelpunten in 2 jaar. Ja, hij begon leuk, maar om op basis van 5 leuke wedstrijden hem een succes te noemen, gezien het gezeik wat ze er ook bij kregen. Juventus nam hem als gok erbij en daar wisten ze niet hoe snel ze hem op de tribune moesten zetten. Elia was een leuke speler, maar qua potentie en kwaliteit geen bijzonder talent. Nu hebben we met Dilrosun, Danjuma, Kluivert, Gakpo, Lang, Berghuis, Bergwijn, El Ghazi en Stengs al 9 spelers rondlopen die qua potentie of kwaliteit niet onder hoeven te doen voor Elia in zijn topjaren. Dit terwijl de door mij genoemde namen toch ook geen wereldtalenten zijn. Als Elia het talent heeft gehad wat jij hem toedicht is zijn carriere gewoon teleurstellend te noemen.

31 december 2020 om 09:56

He rustaaagh, Bryan Linssen hoort gewoon in Oranje. Die maakte laatst een hattrick!

30 december 2020 om 18:43

Elia is een speler die in zijn betere jaren natuurlijk heel veel gebruik heeft gemaakt van zijn snelheid. Die snelheid neemt gewoon af. Dan blijft er meer het voetbaltechnische en inzicht over. Daarin is Elia schijnbaar iets minder goed, daarom lopen de prestaties dan terug.

30 december 2020 om 18:46

Ik denk eerlijk gezegd dat Elia simpelweg minder talentvol is dan een vd meijde of Afelay. Prima voetballer hoor, maar als Afellay en Elia dezelfde fysieke belastbaarheid hadden weet ik wel op wie ik mijn geld had gezet voor de grootste carrière.

30 december 2020 om 18:47

Fysiek sterk zijn heel je carrière is ook een talent. Kijk maar naar Zlatan.

31 december 2020 om 00:19

Elia was absoluut niet fit bij aanvang van het seizoen. Zichtbaar paar kilo te zwaar en (mede daardoor natuurlijk) lang niet meer de versnelling van vroeger. Hij wordt nu weer fitter en beweeglijker

31 december 2020 om 16:26

Weet je wat het is, op betaald voetbal niveau is volle overgave, mentale focus en discipline heel belangrijk in de wedstrijd. Denk dat dit voor sommigen moelijk is op te brengen en dat daarom veel spelers een korte piek hebben

30 december 2020 om 20:36

Als ik Elia's stuk over Ihattaren lees heeft hij anders ook zeker de normen en waarden die ik belangrijk vind. Daar toont hij karakter.

Waarschijnlijk had hij gehoopt de pannen van de dak te spelen en weer geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal, helaas ben je een beetje passé Elia.

31 december 2020 om 07:48

Een transfer in de winterstop naar Real Madrid had hij denk ik ook verwacht.

Goh nog klagen ook terwijl hij als zeer beperkte voetballer dol blij moet zijn da FC Utrecht hem een kans geeft. Vond hem nooit heel snugger, maar dat wordt hier dan ook weer bevestigd

31 december 2020 om 10:11

Hansje1969

Geen idee of je überhaupt de moeite hebt genomen om het artikel te lezen.
Hij heeft gewoon een eigen mening, dat er teveel gelet wordt op randzaken. Kaart duidelijk aan welke randzaken hij bedoeld.
Hoe in godsnaam, kom je erbij, om hem dan niet snugger te noemen. Of dat zijn mening dat voor jou dit keer weer bevestigd.
Dus iemand met een afwijkende mening, is niet snugger.
Zijn mening vind ik wel relevant, en zie er niets in, waarvan ik zou denken 'hij is niet snugger'.

Daarbij zegt hij nergens dat hij goed presteerd. En hij hoeft FC utrecht zeer zeker niet dankbaar te zijn. Hij heeft zijn carriere helemaal zelf opgezet waarin FC utrecht niets heeft betekend. Zowel in zijn jeugd niet als in zijn carriere ook niet.
Elia heeft met zijn eigen talenten een carriere opgezet.
Sorry dat ik het zeg hoor, de enige die niet snugger is, dat ben jij.

31 december 2020 om 10:15

Ik word persoonlijk vreselijk moe van types zoals Elia. Het altijd willen uitleggen hoe alles in elkaar steekt en zeggen dat het je niet interesseert om vervolgens nog eens uitleg te geven over hetzelfde. Als het je echt niet interesseert dan lach je erom en zeg je er verder niets over. Als Elia in het nieuws komt is dat vanwege randzaken. Nooit vanwege een werelddoelpunt of een fantastische wedstrijd die hij gespeeld heeft. En dat is jammer want als hij gewoon 100 procent had gefocust op het voetbal dan had hij nu niet bij FC Utrecht gespeeld.

31 december 2020 om 11:21

@batigolaco Ik heb het zeker gelezen. Maar wat het stuk bevestigt, is toch dat hij een opgewonden standje is? Meestal zijn dat niet de snuggerste mensen in onze samenleving. Het ligt altijd aan een ander. Laat hem zich gewoon focussen op FC Utrecht. De man heeft een pracht baan, maar in plaats van dat hij blij is en er wat van maakt, loopt hij lekker te jammeren hoe vreselijk het hier is. Sorry hoor, maar kan het niet mooier maken voor Elia. Misschien moet hij gewoon eens voor de spiegel gaan staan en kijken of hijzelf niet het probleem is

31 december 2020 om 11:42

Je moet zijn mening :Dat er teveel nadruk wordt gelegd op randzaken in Nederland, los zien van zijn prestaties op het veld. Daar gaat het eigenlijk niet om.

31 december 2020 om 11:48

Oké ik begrijp nu wat je bedoelt. Maar dan blijft mijn vraag, waarom hebben slechts enkele spelers hier last van en het gros van de voetballers niet? Dat zegt toch wel wat over hoe je je gedraagt vind ik.

31 december 2020 om 12:36

Omdat er een select groepje voetballers wel loop te pronken met dure kleding/sieraden. Dat kan hier en daar eens een reactie oproepen. Dat mag ook. Alleen om hem dan niet snugger etc te noemen gaat wel ver. Het lijkt er soms op dat mensen een kans willen grijpen om iemand te bashen of iets dergelijks.

31 december 2020 om 17:19

Ja maar ook zijn vele reactie tegen de cameraman. Zo overdreven opgefokt. Dat is toch allemaal niet nodig.

Ik begrijp wel dat het lastig als mensen zo hard over je oordelen. Moet er niet aan denken als mensen zo reageren op het werk wat ik doe haha. Wellicht dat hij in Turkije er minder van mee krijgt omdat hij simpelweg de taal niet begrijpt en ook geen voetbal shows meekrijgt. Dan is het nogal logisch dat je hoor je gevoel minder onder een vergrootglas ligt.

31 december 2020 om 08:42

Hoge bomen vangen veel wind en dat is in Nederland niet anders dan in andere landen. Sterker nog, de media in de meeste landen zijn wat betreft randzaken vele malen erger dan in Nederland. In Engeland schromen ze niet om op een stijlloze manier je privé leven op tafel te gooien. Jezelf proberen te verdedigen via 'de social media' werkt dan alleen maar averechts.

31 december 2020 om 09:58

In Turkije is hij ook niemand, gewoon een middelmatige buitenlandse speler. Over Turkse jongens zullen ze daar net zo hard oordelen denk ik. Ze beleven het voetbal daar met veel passie, dus dat zal zowel positief als negatief zijn en zie je hier in de topics over toppers in Turkije ook wel terug.

31 december 2020 om 10:15

@migi

Voetbal inhoudelijk wordt daar inderdaad keihard geoordeeld. Maar of iemand nou een hoedje op heeft of een dure ketting. Dat boeit daar echt niemand.

31 december 2020 om 13:12

Tja, dat is wellicht zo, maar ook niet als iemand erbij zo bijloopt en met veel bombarie komt aanrijden in zn ferrari en er dan niets van bakt? Het kan me persoonlijk geen reet schelen wat iemand draagt, maar als je je kleed als een pauw en presteert als een kalkoen ga ik je uitlachen. De kritiek op Elia is trouwens volgens mij vooral op zn spel. Dat hoedje was Memphis en die zag er toch ook debiel uit.

Misschien moet Elia zich eens afvragen waarom er zo weinig van de enkele duizenden betaald voetballers in Nederland klagen dat ze voetballer in Nederland zijn. misschien eens iets proberen met een spiegel.

31 december 2020 om 02:29

Elia heeft hier gewoon gelijk in hoor. Nederlanders zijn gewoon geboren klagers die om alles en nog wat te zeiken hebben. Memphis draagt een hoed, we moeten er wat van vinden. Ziyech speelt zoals hij wilt spelen, maar dan heeft hij schijt aan mensen en heeft ie opeens een stom mentaliteit. Elia heeft een gesprek met de cameraman, maar hij heeft ruzie. Ihattaren koopt (volledig terecht) een mooie auto voor zichzelf, maar we huilen omdat het patserig overkomt. Gewoon zo vermoeiend dit. Bemoei je gewoon met je eigen leven en iedereen heeft de vrijheid om te doen wat hij of zij leuk vindt, en als je dat een probleem vindt, dan heb je wel een hele zure leven.

31 december 2020 om 03:58

Zoals elia dus?
Die loopt nu overal om te piepen.
De is wat er nou eenmaal gebeurt als je in de schijnwerpers komt te staan, en zelf zo vel op alles reageert.
Als hij het negeert zou het lang niet zoveel aandacht krijgen zoals nu.

31 december 2020 om 05:31

Dat Nederlanders ietwat kritisch en of direct zijn geef ik je gelijk in. Elia moet echter ook beseffen dat hij zoveel geld heeft kunnen verdienen omdat er zoveel mensen voetbal kijken en dus ook iets van iedere voetballer vinden. Als hij "gewoon" een anonieme ondernemer in bijv. de kledingbranche was geweest dan had hij een lekker rustig leven gehad. Minder in de spotlights maar dus ook minder volgers op bijv. Instagram of Twitter. Als hij niet tegen kritiek kan dan moet hij wellicht stoppen met betaald voetbal en zijn social media accounts opdoeken. Minder geld, wel meer privacy.

1 januari 2021 om 12:30

Nederlanders geboren klagers? Zijn wij daarin anders dan andere landen. Hoeveel shit komt er nu over Barcelona heen? In Engeland wordt je bij je enkels afgezaagd als je prive loopt te kloten. In Duitsland herft een speler zelfmoord gepleegd omdat hij de druk niet meer aan kon. Neymar krijgt wereldwijd kritiek. Messi in Argentinie over zijn rol in het Nationale team. Een speler van het Colombiaanse elftal is vermoord omdat hij een penalty miste. Ja in Nederland heeft Elia het heel slecht.

Dat gezeur creëer hij toch echt zelf hoor. Als je uitgesproken bent zoals hij dan kan je reacties verwachten

30 december 2020 om 19:36

Ja want in Nederland houd men niet van mensen die zich uitspreken of anders zijn dan ‘normaal’ - Een type Van Gaal die de status quo wil veranderen word constant beledigt door niksnutten als Derksen die dan weer vereerd worden, het is de wereld op zijn kop. Het is alsof Depay zich niet van zijn andere kant mag laten zien of er bij kan lopen als een rapper want Jeroen uit Een dropje in Brabant die fan is van Gerard Joling vind dat hij normaal moet doen. Nederland is gwn een zeikland en hij hoeft echt niks te creëren om gezeik te krijgen hoor, ze vinden altijd wel iets.

30 december 2020 om 20:42

"Jeroen uit een dorpje in Brabant die fan is van Gerard Joling vind dat hij normaal moet doen".....Vreemde opmerking

30 december 2020 om 22:45

Ik probeer er niemand mee te beledigen, ik probeer alleen te zeggen dat ‘normaal’ maar een relatief begrip is.

30 december 2020 om 23:58

ayCaramba In Nederland houdt men niet van mensen die zich uitspreken? Dat is wel de grootste onzin die ik in lange tijd gehoord heb. Nederlanders staan er juist om bekend te zeggen waar het op staat, zonder aanziens des persoons. Hoe tactloos dat soms ook kan zijn.

31 december 2020 om 00:27

@frisianreds Dat klopt helemaal en dat is ons nationale cultuur maar die cultuur is gebasseerd op waarden van eerlijkheid en transparantie, niet van onbeschoft zijn of mierenneuken. In het geval van Elia werden er zelfs dingen verzonnen om hem in een slecht daglicht te plaatsen maarja dat is meer een media ding..

Ik ben helemaal niet boos Elia, ik vind het allemaal prima. Wil gewoon lekker potje voetbal kijken en daarnaast naar programma's kijken die daarover praten. Dat nieuws elke dag herhaald wordt en door verschillende media gezegd wordt, betekend niet dat het door iedereen elke dag wordt geroepen. Dat jij er continue verontwaardigd op reageert helpt niet. Ga lekker potje voetballen en kom daarna je verhaal doen.

Dit is waarschijnlijk ook omdat hij Nederlands praat, verstaat en leest.
Dan valt het eerder op dat het over jou gaat, waarschijnlijk leest hij alleen het negatieve omdat hij zich daarop focust.
Voor de rest....lekker boeien, als hij daar niet tegen kan moet hij maar eens niet proberen om het nieuws of iets dergelijks te halen met auto's horloges, rare bewegingen na goal etc...etc...hier hoor je Donny v.d. Beek, Teun koopmeiners of Berghuis om maar wat namen te noemen nooit over klagen.

30 december 2020 om 19:05

Berghuis klaagt continu. Verder is het raar als je het nieuws haalt wanneer je als voetballer een auto of een horloge koopt. Dat mag geen rol spelen.

30 december 2020 om 19:09

Het is ook nieuws als Dries Roelvink een auto koopt. Denk ik... Het is onderdeel van de entertainmentindustrie, waar voetbal ook onderdeel van is. En dat valt in Nederland echt nog wel mee, in vergelijking met bijvoorbeeld Engeland of Duitsland.

30 december 2020 om 19:09

Maar dat heeft altijd een voetbal gerelateerde reden.
Ik heb Berghuis nog nooit horen klagen over iets dat niet met voetbal te maken heeft.

31 december 2020 om 01:44

Zelfs over voetbal klaagt hij niet zo veel. Hij is voornamelijk heel fanatiek, soms overmatig fanatiek. Een zeikerd is het allerminst

31 december 2020 om 06:34

Tinus45

Het is helemaal niet zo omdat hij nederlands, verstaat en leest.
Türüc heeft onlangs een zelfde uitspraak gehad.
We moeten de feiten duidelijk onderstrepen. In nederland wordt gewoon veel aandacht geschonken aan Hoedjes, kettinkjes etc.
(depay). En dat mag allemaal hoor.
Net zoals een voetballer een mening mag hebben over hoe het in nederland gaat. Dat is ook typisch Nederlands. Vooral kijken wat anderen hebben en doen. En het valt me op, dat het vaak gevoelig ligt als er een minder leuke mening is over Nederland. Dat er soms vreemde reacties komen. Onder het topic van Türüc ging het zelfs over Erdogan. Dat is lachwekkend natuurlijk.

Jammer bijzonder jammer dat Elia de bekende slachtofferrol opeist. Waarom man, je hebt een mooie carriere gehad, goed verdiend, zelf in de Kuip mogen spelen.
Niet doen Elia, gewoon accepteren dat na een top er een neergang komt.

Als Elia zich ook nou eens focust.. maar meneer wil zelf de aandacht ook zo graag.

Denk achteraf dat Utrecht veel meer had verwacht dan een jongentje, jammer.

30 december 2020 om 23:57

Elia heeft helmaal niet om aandacht gevraagd!Die aandacht en stemmingmakerij kwam door Jan Joost die zich zogenaamde van geen kwaad bewust is. Elia baalt en weet van zichzelf dat hij meer kan en moet brengen. Als het alleen daarover zou gaan heeft hij daar geen problemen mee . Je prestaties daar vinden mensen altijd wat van en dat mag ook.Maar laat de rest er buiten.

31 december 2020 om 00:04

Jan Joost heeft het verhaal op een vieze manier smeuïger gemaakt, maar blijft de actie van Elia niet erg vreemd? Een cameraman die aan het werk is vragen of hij opdracht heeft je te volgen vind ik ook al erg sneu.

Het gaat toch niet of hij goed of slecht speelt. Het gaat erom dat iedereen in Nederland altijd wel wat te vertellen heeft. Zelfs de nederlandse spelers die in het buitenland spelen moeten het aanhoren. Nogmaals hij speelt niet goed maar elke keer moeten spelers onzin horen of lezen. Maar wat ik raar vind wat hij zegt dat het in het buitenland niet is maar daar is het ook net zo erg

Ik kan er met mijn hoofd niet bij waarom Elia zich zo aangevallen voelt. Ik, en ik denk velen met mij, letten op Elia omdat hij meervoudig international, WK-finalist, kampioen van Nederland is en redelijk zijn sporen heeft verdiend in het buitenland. Dan kom je nu eenmaal als grote meneer binnen bij een club als Utrecht. Natuurlijk wordt er dan op hem gelet. Hij weet ook dat het niet loopt, en vind het blijkbaar nodig om zo verbaal om zich heen te slaan. Dat hele ‘gezochte’, jammer is dat. Focus je lekker op het voetbal man. Tegen AZ maakte hij al een klassegoal, dus voetballend zit er nog best wel wat in.

"maar we laten ook wel heel erg veel gebeuren met z’n allen." Precies dit gewoon, ze moeten van alles slikken maar o wee als een speler andersom even kritiek uit, dan is hij opeens onprofessioneel, onsportief bla bla bla. Soms mis je gewoon het fatsoen en respect bij bepaalde tv mensen en interviewers. Dan denk ik waarom is dat nodig? Wie dat wel prima doet, is bijv. Hans Kraay. Zouden meer een vb van moeten nemen. Niet dat hij alles goed doet maar iig wel altijd respectvol is naar spelers toe en tijdens interviews. Ik ben het wel eens met Elia in dit geval. Vooral de soap richting Ihattaren ging echt nergens over. Dan vraag je je idd af, hebben die mensen een hart of niet? Alleen maar bashen, keer op keer, het stopte maar niet. Of dat gezeik richting Schmidt, een nieuwkomer en meteen wordt hij bijna afgemaakt vanwege wat keuzes. Wat blijkt, hij had gelijk, hij had het beste voor met Ihattaren die hem zelfs openlijk bedankte. Dus agh, de media, bepaalde tv mensen moeten eens in de spiegel gaan kijken en niet denken dat zij boven de sport (voetbal) staan!

30 december 2020 om 19:08

Volgens mij verdienen voetballers ook zoveel door media aandacht. Als je daar niet tegen kunt moet je geen prof worden. Je weet dat er tijden van positieve maar ook van negatieve reacties komen. Daar heeft volgens mij elke voetballer mee te maken. En het is gewoon dat elke reactie weer wat nieuws uitlokt... zo lang social media blijft bestaan zal dit niet veranderen.

30 december 2020 om 19:29

@dolleleen, het randzaken gezeur is wel iets typisch voetbal/europees gedoe hoor. In Amerika wordt er weleens gelachen om wat een sporter aan heeft maar dat hele hoedjes, dansjes gezeur kennen ze daar echt niet en daar wordt echt genoeg verdient door de sporters. Daar zie je ze gewoon erop inspelen. Oke aandacht? laten we gelijk een fashion show in de all star weekend erin doen.

Als ze daar over randzaken zeuren dan is het geheel terecht want dan zitten ze aan de crack als randzaak.

30 december 2020 om 20:18

Iedereen wil toch ook een mening hebben? Wij doen hier hetzelfde maar dan op een iets minder podium. Dat het typisch Europees is verander je (voorlopig) toch niet. Men moet er mee leren leven en anders lekker je telefoon en tv uitlaten.

30 december 2020 om 20:31

Ik vind er helemaal niets van wat een voetballer draagt, koopt of whatever. Ja soms lelijk, soms mooi maar wat men vaak doet is niet eens een mening maar een oordeel.

Ik heb daarentegen zeker een mening als ik zie dat Lampard, weer eens een keer Christensen opstelt.

30 december 2020 om 21:43

Als elia dat nou ook doet en zich op het voetbal concentreerd was dit hele artikel en dus de discussie niet nodig geweest. Vind het gewoon jammer, was een prima voetballer en ni zit het even tegen. Laat het lekker gaan.... het boeit me persoonlijk ook niets, vind het gewoon jammer. Hij doet zichzelf te kort.

Vanaf volgende week begint de transferperiode weer...!! Als er nog een club interesse in jou heeft kun je de koffers pakken. Succes..!!

Wanneer je geen enkele zelfreflectie hebt dan ligt het altijd aan een ander.

Het is ook wel wat allemaal

Bij terugkomst in Nederland is hij en zijn kind geloof ik bedreigt omdat hij niet naar Twente ging, totale waanzin.

Er hangt iets om Elia heen wat veel weerstand oproept bij "niet hele inteligente mensen" en ik denk idd. dat dat jaloezie is.

Ze zien hem toch als een irritante man die 'lak" heeft aan de wereld, dan heb je zulke mensen direct op je dak als het een keer tegen zit.

Hij zegt het zelf: zijn lifestyle, zijn horloges. Het is toch wel typisch dat iemand die daar zo grootsprakerig over praat, zich ook nog als een kind opstelt als hij het hele seizoen al als een natte krant voetbalt. En natuurlijk was er niets aan de hand met die cameraman. Dat doe je toch elke dag: vragen aan iemand of hij jou achtervolgt?
Wat zijn die Lex Goudsmit-types toch vaak ontzettend dom.

Nou Meneer Elia, jou club FC Utrecht had waarschijnlijk ook veel meer verwacht van jou kwaliteiten op het veld, maar dat laat je totaal niet zien.. wat je wel laat zien is hoe stoer en rijk je wel niet bent op het internet terwijl iedereen en het voetbal wereld ansicht het erg moeilijk heeft. Dan ja, dan mag er ook over je geklaagd worden. De supporter zit nu thuis maar hoe jij speelt, had je elke wedstrijd een fluit concert over je heen gekregen omdat je er gewoon niks meer van bakt. Wees blij dat je nog in de eredivisie mag en kan spelen.

Elia heeft vooral over Ihattaren een punt, want dat was echt een geforceerde gespreksonderwerp op een gegeven moment geworden. Het is wat het is. Sommige types mogen ze minder snel. Waarom dat is, geen idee.

Nee Eljero, het zijn niet je auto's, je horloges of je rijkdom. Maar de manier hoe je er mee omgaat. Met zijn gedrag val je op, zelfde geld voor Promes en Memphis.

Beetje je eigen schuld ook, zodra er iemand iets negatiefs zegt, klimt meneer met kloppende aderen in zn keel in zn social media en gaat er zelf op reageren. Op dat gezwam van Fox is ie in 2 dagen wel 3x teruggekomen. Uit zichzelf. Dan creeer je je eigen soap, knuppel! Laat het van je afglijden en niemand maakt er een dag later een punt van. Net als Promes die als eerste in twitter klimt om Johan Derksen (die geen social media heeft, dus wat bereik je ermee??) iets onaardigs over hem zegt. Houd je muil en een dag later gaan alle VZ sites weer over op de volgende roddel en ben je oud nieuws, maar nee, je gaat het zelf onnodig opblazen en maakt er een veel groter drama van dan nodig. En het doodleuk een paar weken later zelf oprakelen ook nog, sorry hoor, hoe dom kun je zijn? Het is nu nog wachten tot meneer gaat roepen dat hij niet te benijden is en meer zulks onzin..

Haha, mensen zijn hier altijd zo boos. Dan pas je hier perfect Eljero. Wie werd er immers boos toen Fox Sports een bepaald fragment uit een interview op twitter zette? Precies, dat was Eljero Elia. Wie was er boos over de berichtgeving rond dat hij niet naar ADO of Twente ging? Dat was Eljero Elia. Hij is bozer dan heel Nederland bij elkaar. Ik geloof niet in een bepaalde afgunst omdat iemand rijk is en mooie spullen heeft. Het is gedrag en houding wat opvalt in combinatie met geen pepernoot raken op het veld. Wees blij dat mensen jou zo goed vinden, dat ze bijzondere dingen van je verwachten. Als je zo slim bent en weet hoe het er zogenaamd aan toe gaat in Nederland, dan wist je toch ook dat dit zou gebeuren. Het mag geen verrassing zijn dat eigenzinnige excentrieke spelers hier aandacht krijgen. We hebben het tig jaar gehad over Memphis en zijn hoed.

Nou hij kan toch vragen om een transfer als het elders allemaal beter is. Utrecht zal gezien je prestaties echt wel meewerken. Iedereen blij !

Enkele duizenden betaald voetbalspelers? In Nederland?
Er wordt soms wel erg bot op mensen ingehakt omdat ze geen eenheidsworst zijn. Memphis en ook Elia zijn paradijsvogels . Ik ben wel blij met zulke types , geven het leven kleur .

Speelt werkelijk waar jaar in jaar uit als een flapdrol en maakt vervolgens deze opmerking. Hij is afgegleden tot het niveau Bal Op 't Dak, wellicht dat een club in de zandbak van vergelijkbaar niveau je wil hebben. Aju Elia en hopelijk tot nooit!

Hij heeft wel een punt, niet het voetbal zelf maar vaak de zaken eromheen overheersen in al die praat programma's, de hoed van Memphis, de manier van het vieren van een doelpunt en ga zo maar door, zaken waar in Spanje of England totaal niet interessant zijn.

Snap Elia wel maar ligt uiteindelijk bij hem zelf, media weet je van dat het ratten zijn hij gaat er veel te serieus mee om! Voor je plezier gaan ballen en die media dat zijn jou randzaken!

Ga gewoon voetballen dan is er niks aan de hand. En vindt je het hier niks? Zullen genoeg buitenlandse clubs zijn die je willen hebben. Gewoon een goede voetballer

Tja, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg he...

Hier in Nederland gaat het snel tegenstaan als je te opvallend doet of bent. Als je dan nog de pannen van het dak speelt wordt het getolereerd en is het nog leuk, maar zo gauw dat weg valt is het een dankbaar onderwerp om op in te hakken.

Als je daar dan zelf misschien niet heel handig mee omgaat (elia kwam/komt vaak nogal, gefrustreerd over) is dat ook weer olie op het vuur. Zijn denk ik vooral bepaalde karakters die botsen met de heersende gedachtengoed .

Gaat inderdaad soms wel erg snel en makkelijk en kan me ook voorstellen dat je er gek van kan worden als speler en het excuus "nou ja, ze verdienen goed hoor" neemt niet weg dat je er wel door gekwetst of wat dan ook kan raken.

Maar ja, als ik (als Utrecht supporter) Elia zie spelen denk ik ook regelmatig "richt je nou maar gewoon op het voetballen en hjou je minder bezig met al die randzaken".

Nou ligt hij totaal niet onder een vergrootglas en interesseert het merendeel van de voetbalsupporters zich totaal niet voor Elia. Als ik iets langs zie komen erger ik mij vooral aan het feit dat hij zelf de enige is die het heeft over zijn geld en horloges,terwijl dat verder werkelijk niemand iets boeit.

Elia zegt niets verkeerd. Hij heeft gewoon gelijk in het buiteland heben ze geen aandacht aan de spullen waar je in loopt of mee rijd. Bijvoorbeeld Dertien heeft jarenlang gezeurd over de vrouw van Martin v Geel of de hoed van Memphis of het kleine figuur van Dries Mertens. Ja allemaal onbelangrijke zaken die niets met voetbal te maken hebben en alleen maar worden aangehaald om te beschadigen. In Nederland wordt nou eenmaal niet geaccepteerd dat je jouw kop boven het maaiveld uitsteekt. Hie lekker is het dat je kunt zijn wie je wilt zijn zonder al dat gezeur. Ik denk dat afgunst een grote rol speelt in Nederland. Waar doen ze het van is veel gehoord.

31 december 2020 om 00:45

Grlukkig hebben ze inderdaad in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië geen riooljournalistiek. Dat heb je natuurlijk alleen in Nederland...

Wat een onzin taal. Maw ik kan niet tegen kritiek. Kom op man, je verdiend een kapitaal en je presteert niets

Van mij mag hij zo ook weer vertrekken hoor. Denk niet dat er een voetballiefhebber is die hem zou missen op de Nederlandse velden. Hij presteert niet maar heeft wel grote praatjes. Volop in het nieuws door zijn gedrag en uitspraken. Die kan denkt dat hij een sterspeler is..

31 december 2020 om 01:51

Hij krijgt de aandacht van een sterspeler, dat is het probleem. Ik ga niet zeggen dat hij een wereldseizoen draait, maar er wordt bij hem wel op ieder slakje zout gestrooid. Hij heeft inderdaad praatjes, maar vaak is dat een reactie op. Hij zou er verstandiger aan doen om hier boven te staan, absoluut. Er is echter wel een rol van de media in dit geval. Stel je voor dat Elia niet met randzaken in het nieuws was gekomen, dan had men nu waarschijnlijk gezegd: 'ah, die Elia begint weer op zijn niveau te komen. Laatste twee duels gescoord. Leuk voor de Eredivisie'

Wat een onzin. Ja, misschien is het jaloezie, maar misschien kun je het ook eens bij jezelf zoeken. Er zijn zo veel voetballers in Nederland, en 99% heeft nergens last van. Zou het dan aan al die gemene mensen liggen? Of kan je het ook bij jezelf zoeken. Bah, wat mij betreft stopt hij direct, heb hem altijd al waanzinnig onsympathiek gevonden.

Bij jongens als elia maar ook depay denk ik wel eens zullen die echt weinig realiteit zin hebben ? Jongens als wijnaldum frenkie of van dijk komen toch veel beter overDan ga je toch weer lekker terug naar Turkije Ga je daar lekker weer wonenDaarbij doen we in Nederland niet snel aan verering alleen JC kwam daarbij in de buurtDat weetje en in turkije wordt je als voetballer wel op een voetstuk geplaatst

Misschien is men zo kritisch omdat men meer van je verwacht. Je al groote naam naar onze club bent gekomen om een stap omhoog te zetten en als ik eerlijk ben het er tot nu toe niet uitkomt.er wedstrijden zijn dat ik me afvroeg of je wel meedeed. Werk eerst eens aan je zelf en laat je voeten spreken, zoals een beetje de laatste wedstrijden lukte

Hier heeft Elia ergens zeker wel een punt. Het is in Nederland van de zottten natuurlijk dat er zoveel praatprogramma's zijn welke over voetbal gaan. Het komt gewoon de spuigaten uit, serieus. Dan Dwhw op Fox Sports op zondagavond, Rondo, Veronica Inside, dat zaterdagavondprogramma op FOX Sports, Voetbal op Vrijdag, die zondagochtend met Milan van Dongen. Het is echt te belachelijk voor woorden eigenlijk.

En ik snap Elia dondersgoed. Hier wordt alles uitvergroot, wordt alles benoemd en mogen de zogenaamde 'kenners' als Van Gangelen als God in Frankrijk hun zegje doen. Nare en hele irritante man is dat, die Van Gangelen. Het is niet voor niks dat Pelle in zijn Feyenoord-periode zo tekeer ging tegen hem en datzelfde geldt nu voor Elia's uitbarstingen. In Nederland zijn we koploper wat betreft mening geven en daar graag voor willen uitkomen. Allemaal lekker lopen blaaskaken op de televisie en dan het liefste nog de hele avond door elkaar heen. Lekker onbeschoft, lekker Nederlands. Ik keek op de dag na 26 december op BBC 'match of the Day' en vond het een verademing om te zijn. Drie oud-profs die werkelijk in alle rust hun zegje deden, elkaar lieten uitpraten en met logische en nuchtere conclusies kwamen aanzetten.

Het wordt tijd, vind ik, dat dit soort gasten van (voornamelijk) FOX Sports eens de mond wordt gesnoerd en keihard worden aangepakt. Ze kunnen klakkeloos doorgaan met 'roeptoeteren' voor de televisie en er wordt ze geen strobreed in de weggelegd. Elia, je hebt een punt kerel. En maak er nog wat moois van in Utrecht of verkas als je het nog wil naar Amerika of Bali.

31 december 2020 om 10:08

Hou toch op, alsof het alleen hier is. Vrijwel overal is de media hard en soms genadeloos in de sport. Zeker met voetbal en niet alleen in Nederland.

Enige die ik onbeschoft is Kraaij. Die wil zelf de show stelen en iedereen die hij interviewt zijn eigen mening opdringen.

1 januari 2021 om 22:18

Mooi dat je alle programma's van Fox Sports/ESPN opnoemt, en er wordt best veel over voetbal geluld, maar dat is in andere landen niet anders. En als je Match of the Day wilt vergelijken, doe het dan met Studio Sport/Studio Voetbal. Wat mij betreft een tikkeltje saai zoals de samenvatting en analyse door de NOS van elkaar gescheiden zijn, maar dat is dus de Nederlandse equivalent van MOTD. En in het buitenland wordt op commerciële zenders ook echt wel genoeg geouwehoerd over het spelletje hoor, maak je geen illusies.

Elia moet eens in de spiegel kijken. Hij heeft wel vaker van die rare maniertjes en heeft ook een uitstraling die in Nederland niet getolereerd wordt. Als hij gewoon normaal doet is er ook niks aan de hand. Als je het niet naar je zin hebt, moet je lekker in de VS of in Rusland gaan voetballen war niemand last van je hebt.

Dit mannetje is een typisch geval van de hele omgeving die altijd je kont kust en als je een keer kritiek krijgt, is het 'haten'. Het is toch ook te belachelijk voor woorden als je naar een cameraman toegaat om te vragen of je gevolgd wordt? Dan kun je wel doen alsof het een normale actie is, maar het is een gefrustreerde actie. Het doet me enorm denken aan iemand die op straat loopt en aan je vraagt: WAT Kijk Je?! He?! Ook altijd het idee dat dat soort ventjes veel problemen aan hun hoofd hebben.

Is gewoon omdat je een huilebalk bent jongen. Maakt niet uit hoor, is jouw probleem, maar dan weet je dat. Misschien naast al je horloges en auto's ook een spiegel aanschaffen.

“ Misschien zijn het mijn auto's, mijn horloges, mijn uitstraling, mijn lifestyle of mijn Instagram. Maar mensen zijn altijd direct zo boos. Misschien is het jaloezie."

Is in je opgekomen dat het ook je spel kan zijn? In zijn beginjaren werd hij heel veel geprezen, maar nu komt er kritiek en is iedereen boos of jaloers... als voetballer hoort die tendens erbij. Niet zo zeuren en zoek het eens bij jezelf.

Heb een tijdje in Spanje gewoond, daar is de media nog veel kritischer. in Engeland zijn ze ook hard in het oordeel.. topsport is hard, daar mag je nu toch wel achter zijn.

Pff heb je Elia weer met z'n olifantentranen. Is dit interview. Als hij het financieel zo goed heeft, en het hier in NL zo slecht heeft, koop lekker je contract af en vertrek. Geen probleem. Utrecht heeft toch niks aan jou. De eerste voetballer ooit die ik een cameraman heb zien opzoeken om even kritische vragen te stellen.

Ik snap niet wat er in de bovenkamer van Elia om gaat. Is eigenlijk nooit ergens een topspeler geweest, maar nu hij "terug" is gekomen naar Utrecht voelt hij zich de absolute vedette, maar hij speelt helemaal niks klaar. Is er misschien iemand in zijn persoonlijke kring die hem dagelijks verteld dat hij onwijs goed is of iets dergelijks?

Robben heeft hier toch ook geen last van? Van Persie had het ook niet. En misschien dat Elia het niet beseft; maar dat zijn of waren grotere jongens dan hij.

elia heeft een punt
de media maakt er vaak iets anders van dan dat het is

neem nou gijp rene en die snorremans .ze maken grappen over spelers om idd goedkoop te kunnen scoren
ze doen het nooit over bepaalde spelers die bij ajax zitten
om dat ze net als vele andere media een harde krijgen van ajax
daarom moeten ze het ook altijd zo lang over die club praten
de rest teld niet voor ze .elia heeft een soort verwachtings meegenomen die onder de loep wordt genomen als hij aan de bal is dat geeft voor hem een bepaalde druk en daar moetje mee om kunnen gaan .neemt niet weg dat elia een goede speler is die de tweede helft bepaalend gaat worden voor fcutreg

31 december 2020 om 15:08

Gijp en Derksen nooit negatief over Ajax? Uh ik weeniet man, volgens mij zijn ze heel af en toe best kritisch op Ten Hag, of in het verleden op Veltman.

"Mensen zijn altijd direct zo boos," aldus Eljero Elia... Ironischer wordt het niet. Elia en z'n slachtofferrol: die gozer gaat z'n leven lang de emotionele leeftijd van een veertienjarige hebben. Best triest eigenlijk.
En dan dat gelul over dat mensen Ihattaren kapot proberen te maken. Dat Elia zelf nou nooit in de spiegel kijkt is tot daar aan toe, maar volgens mij hoopt werkelijk iedereen in dit land op de grote internationale doorbraak en ontwikkeling van het talent dat Ihattaren is, en Ihattaren leek op het laatst voor de winterstop de goede kant op te gaan. Misschien wel juist omdat hem de waarheid verteld is, en hij het licht gezien heeft. Maar in Elia's gitzwarte wereldbeeld zijn mensen er alleen maar opuit om ze kapot te maken...

Een tip voor voetballers,
Volg de sociale media niet, dan heb je ook geen last van alle meningen.
Mochten jullie toch kritiek horen gewoon niet reageren want dat lokt toch weer reacties op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren