Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een fitte Van Persie zou in één adem met Messi worden genoemd'

Laatste update:

Arsène Wenger blijft het week in, week uit zonde vinden dat hij dit seizoen weinig heeft kunnen genieten van Robin van Persie. De oefenmeester van Arsenal moest in november echter toezien hoe hij, tijdens de oefenwedstrijd van Nederland tegen Italië, zijn enkel kapot maakte. Sindsdien mist de Fransman zijn sterspeler in de voorste linie van de Gunners.

/

Volgens Wenger gaat Arsenal waarschijnlijk weer geen prijzen pakken. Mocht Van Persie echter hebben meegedaan, dan zouden de kansen volgens de trainer groter zijn. “De grootste frustratie zat hem erin dat hij dit seizoen wervelend begon. Hij speelde echt als één van de beste voetballers ter wereld”, aldus een teleurgestelde Wenger tegenover de Daily Mail.

“Hij is zo ontzettend belangrijk voor de club. Van Persie is zo’n speler die de ploeg vertrouwen geeft, omdat hij een ware offensieve kracht kan zijn. Hij kan de laatste pass verzorgen, zijn goals maken en is geweldig tijdens dode spelmomenten. Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer Van Persie fit zou zijn geweest, hij in één adem zou worden genoemd met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

van Persie is zeker een topper, maar van niveau Messi of Cristiano Ronaldo.... dat lijkt me wat overdreven. Eerst maar eens een seizoen lang constant van (grote) waarde zijn voor je club.

14 april 2010 om 10:24

ja inderdaad heel erg overdreven. Zie de poll, gewoon lachwekkend: 76 vind van wel! Komop mensen, vpersie mag nog niet eens de schoenen strikken van messi op dit moment.

Zegt een heleboel over de voetbalzone bezoekers hier, zo''n goede spelers hebben we nou ook weer niet hoor! Dit is meer de overschatte en arrogante bluf van de nederlanders hiero, De enigste die een beetje in de buurt komt van messi, rooney en c. ronaldo is Robben op dit moment, maarja die zal er over een paar weken wel weer uitliggen met een half jarige blessure

14 april 2010 om 10:32

Zeer slecht poll, ik vind dat je van persie kan vergelijken met ronaldo, maar niet met messi! daarom heb ik toch ja gekozen....

14 april 2010 om 10:32

Ik vind het raar dat Messi en Ronaldo samen worden genoemd. v. Persie is minstens zo goed als Ronaldo maar Messi schiet daar weer ver bovenuit. Als de pol zou zijn: Een fitte Robin van Persie kan zich inderdaad meten met spelers als Lionel Messi. Dan was mijn antwoord nee. Maar als er Ronaldo i.p.v. Messi stond, dan zou ik zeggen ja!

14 april 2010 om 10:36

Wat? Ik vind zeker Van Persie de beste Nederlandse voetballer de laatste jaren, maar hij is echt niet zo goed als Ronaldo. Maar dat is niet zo vreemd, omdat bijna niemand zo goed is als Ronaldo. Is mijn mening though..

14 april 2010 om 10:39

Robin van Persie heeft zeker weten het talent en de mogelijkheden om zo goed als die spelers te worden. Alleen heeft hij sinds hij het stokje moest overnemen van Henry elke seizoen wel een grote blessure gehad waardoor hij altijd minstens de helft van een seizoen moest missen. Mocht hij daar geen last van hebben gehad dan was deze jongen zeker weten net zo goed zo niet beter dan bovengenoemde spelers. Hij heeft meer talent in die zijn linkerrpoot dan Christiano in zijn hele lichaam. Maar zijn fysiek is blijkbaar erg zwak en dat is echt doodzonde.

14 april 2010 om 10:50

Je spreekt jezelf tegen! Je zegt dat hij de schoenen van Messi niet mag strikken.. op dit moment! inderdaad! op dit moment niet! Maar als Van Persie fit blijft is het echt een wereldvoetballer. Hij heeft al zoveel prachtige dinge laten zien, zoveel mooie goals gemaakt. Het is echt een topper hoor, alleen jammer dat hij het niet altijd kan laten zien.

14 april 2010 om 11:03

bedankt, je gaf me de slappe lach
niemand zo goed als Ronaldo?
Waar ben je de laatste maanden geweest?
Messi overklast Ronaldo op ieder mogelijk vlak.
Van Persie vs Ronaldo: ja
Van Persie vs Messi: overtuigde no way!

14 april 2010 om 11:18

Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer Van Persie fit zou zijn geweest, hij in één adem zou worden genoemd met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney.”

Er staat dan ook een fitte... dat betekend dus, dat wanneer van Persie dit hele seizoen fit was geweest, dat misschien wel het geval was geweest.

Je bent aardig negatief betreffende de Nl-spelers blijkbaar. Iedereen weet natuurlijk dat het nu lastig in te schatten is, hoe geweldig van Persie daadwerkelijk is, want hij is veel te vaak geblesseerd, maar je kunt mij niet vertellen dat jij niet gezien hebt wat hij daadwerkelijk in zijn mars heeft wanneer hij fit is.... open your eyes please....

14 april 2010 om 12:19

@ Fcbdude
Oh ja juist... omdat C Ronaldo wat minder presteerd te laatste tijd is Messi opeens klassen hoger dan C Ronaldo? Hou toch op, sommige mensen zijn zo kortzichtig en pro-barca dat ik er ziek van kan worden. Messi is inderdaad in de vorm van zijn leven op dit moment, maar Messi is niet klassen hoger dan C Ronaldo. Barcelona is een team dat op hun toppunt zit en geweldig speelt, Real Madrid is een team dat net bij elkaar is, en nog de tijd nodig heeft elkaar te kennen, als Real Madrid ook in vorm gaat raken zal C Ronaldo niets onderdoen voor Messi. Verder vind ik ook dat van Persie niet vergeleken kan worden met de prestaties van Messi, want het is een ander team en een andere competitie. Met C Ronaldo is die wel te vergelijken aangezien die in dezelfde comp hebben gespeeld, en dan zie je dat C Ronaldo gewoon een klasse beter is dat van Persie kijkend naar de statistieken, dat is (helaas) niet te ontkennen.

14 april 2010 om 13:21

Van Persie heeft zeker de potentie van een mesi.
De techniek ,heeft hij.
Kan ook zeker net zo doeltreffend zijn.

Enige probleem wat de meeste voetballende nederlanders ook hebben is zijn blessure gevoeligheid.

14 april 2010 om 13:34

ik vind ook dat we negatief mogen reageren op zo''n artikel van voetbalzone,
hoe kun je nu van persie vergelijken met Messi en Ronaldo ook al is die topfit dan komt die mss bij Ronaldo in de buurt maar absoluut niet bij Messi.

daarnaast is van persie al een jaartje of 26 vind ik toch wel al redelijk oud vergeleken met Messi,

die poll slaat gewoon nergens op, dat meer als de helft ja zegt want van persie is goed en ik begrijp dat er mensen zijn die hem beter vinden als Ronaldo maar zelfs die mensen hebben na mijn mening het aan het verkeerde eind.

14 april 2010 om 14:37

Sorry hoor... ben totaal geen fan van Ronaldo....maar zelfs met ronaldo kan je hem niet vergelijken......wat heeft van persie nou allemaal bereikt en wat heeft ronaldo al gewonnen en laten zien......dit gaat me een beetje te ver.....laat Rvp maar eeerst een lange tijd fit blijven en niet geblesseerd raken.....hij is zeer zeker 1 van de beste spelers van Nederland....maar Wenger maakt zich weer een beetje belachlijk.....hij legt alleen maar meer druk op de schouders van van persie.

14 april 2010 om 15:05

Lol...van Persie is nog nooit in de top 20 geweest als ik mij niet vergis.

Ik weet niet wat Wenger drinkt of welke Cake hij heeft gegeten, maar hij is aardig aan het spacen.

14 april 2010 om 15:36

Marfield je hebt wel gelijk voor een groot deel, maar je zegt dat van Persie de schoenen mag strikken van Messi, ten eerste kun je schoenen niet strikken, je bedoeld de veters, nee dat is flauw

Nee maar wat ik echt wou zeggen, Wenger zegt duidelijk ''''een fitte'''' en van Persie is de hele tijd weggeweest.
Op dit moment geld dus helemaal niet in het geval van van Persie, een eerlijke vergelijking kan pas worden gedaan als van Persie weer wat wedstrijdritme in zijn benen heeft.

14 april 2010 om 15:47

Ongelooflijk dat mensen Ronaldo zo erg onderschatten.
Hoe kunnen mensen van Persie nou serieus beter vinden als Ronaldo.
Ronaldo heeft zoveel bewezen de afgelopen jaren, alle records verbroken is de sterkste competitie ter wereld.
Alles gewonnen met United wat er te winnen was, beslissende goals gemaakt in grote wedstrijden.

Dit is het eerste jaar van Ronaldo bij Real Madrid, Real Madrid wat al jaren echt slecht presteert in Europa.
Ronaldo die bij United zonder risico had kunnen blijven, maar de overstap maakte naar het Real Madrid waar het al jaren niet loopt zoals het hoort.

En dat terwijl Lionel Messi bij de beste club ter wereld speelt, de ene naar de andere prachtige pass krijgt van spelers als Xavi.
Ronaldo die spelers als Kaka die hopeloos uit vorm is achter zich heeft, die het liever alleen doen.
Al die topaankopen van Real falen tot nu toe, Kaka, Benzema, noem maar op, maar Ronaldo is gewoon eigenlijk de enige grote aankoop die brengt wat hij moet brengen in de slangenkuil van Real Madrid.

Hoe dan ook ik wil Ronaldo niet vergelijken met Messi, maar met van Persie.
En mensen kunnen roepen dat de Ronaldo van de afgelopen jaren niet meer telt, maar deze jongen heeft zoveel bewezen bij United.
En waarom zou je Ronaldo''s kwaliteiten wel puur op dit jaar moeten gaan baseren, en die van van Persie niet ?
Of wouden mensen serieus beweren dat van Persie dit jaar zoveel heeft bewezen bij Arsenal dat hij tot de absolute wereldtop behoort, en vergeleken kan worden met een Messi en Ronaldo, terwijl een Drogba dit jaar aan de lopende band scoort en niet eens in deze vergelijking wordt betrokken ?

Ik vind dat van Persie hier wel een beetje wordt overschat, maar dat komt vast omdat het een Nederlander is.

14 april 2010 om 17:46

waarom zit je te geilen op messi?? hij heeft alleen zijn vorm en als ronaldo zijn vorm heeft is hij minstens zo goed als messi.

van persie is ontzettend goed maar helaas haalt hij het niveau niet van ronaldo maar die van messi haalt hij zeker wel.

ik weet zeker dat ik hier veel reacties op krijg wan messi is natuurlijk de god. laat me niet lachen!!

groeten ronaldo-fan

14 april 2010 om 17:52

@martijnfey
Real Madrid is een team dat net bij elkaar is, en nog de tijd nodig heeft elkaar te kennen

Sorry hoor maar Real Madrid moet bijna elke transferperiode aan elkaar wennen want ze spelen nooit langer met elkaar dan een jaar, dan komt er weer een nieuwe karrenvracht spelers dus snap je punt niet als je bij Real tekent kan je er bijna van uit gaan dat je je contract nooit uitdient en Messi laat gewoon zien dat hij dit moment 2 klasses hoger is dan elke andere speler op deze aardbol .

14 april 2010 om 20:20

Harpoontje dat is natuurlijk wel een beetje onzin, natuurlijk koopt Real elk jaar weer spelers, maar dit jaar is er echt een hele grote verandering geweest, en dat is gewoon al een paar jaar geleden.
Real Madrid gaat deze transferperiode echt niet weer het hele team veranderen.

Een fitte van Persie is niet slecht maar om in het rijtje van die 2 te plaatsen gaat me iets te ver.
Hij zit er wel heel dicht tegen aan dat wel.

Ik denk ook dat hij in dat rijtje niet zou misstaan vooral als je kijkt naar hoe hij speelde voor zijn blessure.

Messi is een niveau apart.
Dan komen Xavi, Rooney, Drogba, C. Ronaldo etc.. en daar hoort Van Persie wel bij.

14 april 2010 om 10:22

juist goed gezegd
al vind ik drogba niet in dat rijtje thuis.
vind drogba niet veel beter dan van nistelrooi en eto
gewoon afmakers dus.

14 april 2010 om 18:23

Haha sorry hoor maar gewoon een afmaker noem jij Drogba ? Enig idee hoeveel assists Drogba al heeft gegeven dit seizoen ?
Gister weer een prachtige voorzet op het hoofd van Anelka, hij verdedigd mee hij is echt overal.
Drogba afdoen als afmaker, daarmee doe je hem echt tekort.

14 april 2010 om 10:48

Ben ik denk ik ook met je eens.
In het rijtje Xavi, Fabregas, Iniesta, Cristiano Ronaldo, Kaka, Robben, Rooney, Ribery, Gerrard hoort van Persie tussen, maar Messi is een klasse apart

14 april 2010 om 11:09

Ja ben ik volkomen met je eens

14 april 2010 om 12:19

Kaká? Gerrard? Normalerwijs wel, maar Kaká laat al bijna twee seizoenen niks speciaals zien en Gerrard is dit seizoen gelijk aan een Stijn Schaars.

14 april 2010 om 14:41

Precies ik zou zeggen

eerst messi

daarna xavi,iniesta.ronaldo,rooney en daarna

robben,ribery,van persie,kaka,gerrard enz..

14 april 2010 om 20:17

Dat kan wel zo zijn, maar het maakt natuurlijk gewoon gigantisch veel uit in wat voor een ploeg je speelt.
Zelfs een Lionel Messi had bij dit Liverpool waarschijnlijk geen potten kunnen breken.
Ik vind dat je Gerrard hiermee dus wel tekort doet, die man presteerde echt jaren top bij Liverpool, sprong er altijd boven uit, maar met dit team kan gewoon niemand top spelen bij Liverpool.

14 april 2010 om 15:15

Ik zou gaan voor Messi & Xavi
Daarna komen Ronaldo, Rooney, Gerrard, Torres, Van Persie, Iniesta en ook Sneijder

Natuurlijk is hij een goede speler, maar die vergelijking vind ik een beetje ver gaan. Messi en Ronaldo zijn hele andere type spelers. Rooney vind ik wel beter dan V. Persie. Hij blijft natuurlijk wel met Fabregas de grote man van Arsenal. Als hij op het WK gaat vlammen zou hij van mij wel in het rijtje mogen staan.

Ik vind het jammer dat hij bij Arsenal speelt. Ik zie hem liever bij een absolute Europese topploeg. Een fitte Van Persie kun je niet vergelijken met Messi, maar in het rijtje onder Messi staat Van Persie zeker weten. Met o.a. Ronaldo, Iniesta, Lampard, Fabregas, Rooney, Xavi etc.

Ik hoop dat hij hetzelfde niveau haalt als aan het begin van het seizoen. Hij speelde erg goed. Ik hoop dat hij de resterende wedstrijden bij Arsenal dan ook speelt. Bij oranje zijn Robben, Sneijder en Van Persie de drie mannen die het absolute verschil moeten/kunnen maken. Zoals J.derksen ook al zei: als deze jongen fit is, kunnen we een mooi WK tegemoet gaan waar leuke dingen kunnen gebeuren.

14 april 2010 om 10:21

Definieer Europese Topploeg, want volgens mij valt Arsenal daar Makkelijk onder.

14 april 2010 om 10:21

Van Persie heeft zelf toch echt aangegeven dat hij nooit zo goed zou zijn geworden zonder Arsenal. Dus je hebt dan liever een mindere Van Persie, die niet bij Arsenal speelt?

14 april 2010 om 10:29

@ Robel

Van Persie is natuurlijk door Arsenal zo goed geworden. Maar hij kan na dit seizoen toch wel naar een absolute topploeg en daar nog verder uitgroeien en beter worden?

Dan zien we een nog betere Van Persie die niet bij Arsenal speelt.

14 april 2010 om 10:23

Arsenal geen absolute topploeg?? Ben ik niet met je eens.
Het is geen ploeg die enorme spelers koopt, het is een ploeg die grote spelers maakt!

14 april 2010 om 10:28

Onder absolute topploegen schaar ik: Manu, Barcelona en Chelsea. Arsenal heeft niks gewonnen de laatste 5 jaren. Maar als de gehele Arsenal selectie volgend seizoen fit is en Fabregas wordt behouden, dan voorspel ik leuke tijden voor hun en voor Van Persie.

14 april 2010 om 10:33

Ik denk niet dat hij zozeer een topploeg bedoelt. Maar meer dat Arsenal geen prijspakkende topploeg is. Arsenal komt al jaren te kort om echt prijzen te pakken en dat mag je toch wel verwachten van een Europese topploeg.

14 april 2010 om 10:48

thomaslegend,

Hoezo Chelsea wel dan? daar staat de prijzenkast bijna net zo leeg als die van Arsenal. Mischien een paar landstitels meer.

Daarbij stelde ze vroeger al niets voor maar na de komst van de geldschieter iets meer.

14 april 2010 om 10:50

Chelsea is volgens mij 3x kampioen geworden in haar historie, Arsenal echt alleen al 3x in de afgelopen 20 jaar

14 april 2010 om 10:52

hahaha! nee, chelsea heeft pas 5 landstitels ofzo! en Arsenal 14. De historie van Chelsea is een lachertje hoor, echt geen club met een rijke historie!

14 april 2010 om 10:55

Ik heb het over het heden. Moeten we Sparta Rotterdam ook tot de Nederlandse top rekenen omdat ze 9 landstitels hebben?

Arsenal heeft de afgelopen 5 jaren niks gewonnen en Chelsea wel hoor. Verder kwam Chelsea erg vaak tot de laatste 4 in de CL en hebben ze een betere selectie.

Je moet niet naar het verleden kijken, maar naar het heden. Ik schaar Manu, Chelsea en Barcelona tot de Europese elite. Arsenal zit er net een stapje onder.

14 april 2010 om 11:11

Arsenal is van hetzelfde niveau als Man Utd en Chelsea, Barca ligt daarboven. Als Van Persie dit seizoen fit was gebleven stond de ploeg van Wenger gewoon stijf bovenaan. Arsenal heeft welgeteld 79 blessures gehad. Chelsea laat al punten liggen bij 1-2 blessures en Man Utd kan vrijwel iedereen opvangen behalve Rooney.

14 april 2010 om 11:20

Mits iedereen fit is ja. Maar dat is niet zo. De voorgaande jaren was het kwaliteitsverschil een stuk groter in vergelijking met Manu en Chelsea.

Als volgend seizoen iedereen bij Arsenal fit is, maken ze veel kans op het kampioenschap. Daarom hoop ik als voetballiefhebber ook dat Arsenal volgend seizoen een fitte selectie heeft. Ik hoop ook dat Van Persie zijn niveau behaalt van voor zijn blessure, want toen deed hij het erg goed.

14 april 2010 om 11:27

Alleen vorig jaar was het kwaliteitsverschil erg groot, maar toen presteerde Chelsea ook ver onder de maat. Wel won Arsenal vorig jaar van zowel Chelsea als Man Utd in de competitie. In 07/08 was Arsenal eigenlijk de beste ploeg, zonder twijfel. Maar in een reeks vn 5-6 wedstrijden werd alles weggegeven, en ja... veelal ingeleid door arbitrale blunders (neemt niet weg dat Arsenal die wedstrijden ook slecht speelden, maarja wat wil je als je 2 spitsen moet missen. Wat is Man Utd zonder Rooney? Of Chelsea zonder Anelka en Drogba).

Tja, hoe groot de selectie ook is, elk jaar is de ploeg enkele wedstrijden te gehavend om echt iets af te kunnen dwingen.

Twee jaar terug was het ook vrij lullig dat 2 van de 3 spitsen op zo''n rot manier geblesseerd raken, waardoor de nummer 1 plek uiteindelijk weggegeven werd.

Chelsea heeft ook al 3 jaar geen landstitel gewonnen.

14 april 2010 om 11:54

Klopt, maar alles kan veranderen naar mijn mening. Ik zie Arsenal volgend seizoen als een grote titelkandidaat en zie ze wel ver komen in de CL. Ik onderschatte het team eerst, maar als iedereen fit is, dan is het echt een sterk team. Arshavin is ook goed uit de verf gekomen bijv.

Toch denk ik wel dat Chelsea na 3 jaar de landstitel weer pakt. Het gat met Manu van 4 punten is te groot om te overbruggen en Arsenal wacht nog een loodzware wedstrijd, maar zeg nooit nooit.

14 april 2010 om 11:57

Ik denk ook dat Chelsea de titel zal pakken, en dat zou ook volledig terecht zijn. Zowel Arsenal als Chelsea hebben meer goede wedstrijden gespeeld dan Man Utd en is Chelsea in het onderlinge resultaat weer een stuk beter.

Het is afwachten wie weg gaan, misschien dat Arsenal moet verkopen maar ik hoop t niet.

Arshavin is in potentie 1 van de beste ter wereld, helaas heeft hij geen topsport mentaliteit.

14 april 2010 om 12:07

Arsenal verkopen? Zijn er daar geldtekortkomingen dan? Of bedoel je als een Barcelona met een zak geld komt voor een topspeler, of Manu net als vorig jaar 29 miljoen gaat bieden op Van Persie?

Als deze groep bij elkaar blijft, kun je voor elke prijs gaan volgend seizoen. Het zou wel leuk zijn als de tijden van 6 tot 10 jaar geleden weer terugkomen, want deze groep heeft de potentie wel.

14 april 2010 om 12:28

Arsenal moet verkopen om te kunnen kopen, dat is een beetje het probleem.

De spelers waar ik een beetje voor vrees zijn Arshavin, Gallas en Cesc.

14 april 2010 om 12:49

Het zou een aderlating zijn als vooral een Cesc of een Arshavin weggaan. Juist met dit team moet Wenger verder bouwen.

14 april 2010 om 13:05

Waarom moet Arsenal verkopen om te kunnen kopen? Van Gallas verwacht ik dat hij gratis weggaat, tenzij Wenger zich nog bedenkt.

Arshavin is een lastig geval, weet nooit zo goed wat ik bij hem moet denken. Denk niet dat hij barst van de liefde voor Arsenal.

Cesc gaat niet weg denk ik, moet wel een heel raar bod komen wil hij weg gaan, kijkend naar de uitspraken van Wenger (die van afgelopen persconferentie bijv.)

14 april 2010 om 13:32

PG: ik weet niet wat je gedronken hebt, maar je zit weer onzin uit te kramen. Arsenal beste ploeg in 07/08??? Wie won de Epl? Wie won de Cl? Als ze echt zo goed waren, hadden ze die reeks van 5-6 wedstrijden niet verloren he!

14 april 2010 om 19:54

Echt weer zo''n gefrustreerde opmerking van een Liverpool fan, we hebben het hier niet over historie wat jullie zo vaak doen, we hebben het hier over het heden, en daarin is Chelsea een van de beste clubs ter wereld.
Ik ben het volledig met Thomaslegend eens.

14 april 2010 om 20:06

Dus als van Persie had meegedaan tegen Chelsea en United dan werd Arsenal niet weggecounterd op eigen veld ?
Je kunt niet zomaar zeggen dat met van Persie Arsenal kampioen was geworden, ze hadden vast meer gescoord ja, maar verdedigend veranderd er dan toch niets ?
Ik heb bijna het idee alsof sommige Arsenal fans van Persie als excuus gebruiken mochten ze niet kampioen worden.

Lijkt me wat overdreven.

dat kunnen we pas weten als hij wel fit is beste wenger want we willen het ook een keer een geheel seizoen zien. d.a.n.t.m. is hij een zeer goede speler.

een fitte van persie is van grote klasse, maar het niveau messi, wayne rooney blijft buiten bereik.
desondank is het een vd beste spelers die er rondlopen in de premier league

Wenger: Van Persie evengoed als of zelfs beter dan Messi. ;ach ja, zo ziet iedereen het door een gekleurde bril. Volgens Guti was Ronaldo evengoed of beter dan Messi. En volgens de Mancunians is Rooney dat. Ach ja, niet te serieus nemen...

14 april 2010 om 10:25

Van Persie vind ik op zijn positie niet beter dan Messi op zijn eigen positie.
Messi heeft al dit seizoen meer dan 3 hattricks gescoord, terwijl Van Persie er nog geen een heeft gemaakt in zijn carriere bij Arsenal. Verder scoort Messi meer, is hij technisch een beetje beter dan RvP en ook wat sneller.

Edit; ik heb het bericht op Arsenal.com gelezen en wat jij verdraait hier de woorden meer dan dat Vz het doet. Hij vindt dat als RvP fit was gebleven dat hij in 1 adem zou worden genoemd met Messi en Rooney.

14 april 2010 om 11:12

Wat sneller? Messi is niet sneller dan van Persie hoor
Messi lijkt snel, omdat die de bal heel kort aan de voet houdt en kort draait en een explosieve 1ste meters heeft, maar voor de rest niet.
Van Persie is de 5de snelste voetballer op deze aardbol

14 april 2010 om 15:20

Klopt, is Van Persie niet al een keer uitgeroepen tot snelste speler van de PL? Hij oogt misschien niet zo snel omdat hij lang en slungelig is, in tegenstelling tot de heer Messi.

Je kunt je echt vergissen in snelheid. Toen Stam bij Man U zat was hij altijd de snelste van de selectie. Dat zou je toch niet van hem zeggen.

Zo, die vergelijking hebben we nog niet gehad. Ik vroeg me al af wat het antwoord zou zijn vanuit Engeland, want de duitsers hadden met Robben ook al een eigen Messi in het team. Wel fijn om te zien dat die coachen de Nederlanders uitkiezen als ''gelijkwaardige Messi'', al koop je er natuurlijk weinig voor

Ik vind het een beetje overdrijvan wat Wenger doet maar elke trainer zal wel zeggen dat hij zo''n speler in huis heeft. Van Persie is goed maar hij komt in mijn ogen niet in het rijtje van Messi en Ronaldo maar daar vlak onder.

14 april 2010 om 10:49

In mijn ogen bestaan er helemaal geen rijtjes waar spelers geplaatst worden, omdat iedere speler een specifieke kwaliteit bezit. Sommige spelers beheersen de kwaliteite daarom heen ook (vrij) goed en worden daardoor beter. Maar geen enkele speler is goed zonder zijn team. Dus die rijtjes vind ik altijd dikke bullshit. Je ziet vaak genoeg dat spelers die goed genoeg zijn, ergens anders bijna niet meer tot uiting komen. Zo is Eto'' o in mijn ogen ook geen schim meer van zijn Barça tijd, terwijl hij in Barça tijd een van de beste spitsen werd genoemd.

Van Persie is goed, maar kan uitblinken door de spelers op hem heen. Messi idem dito. De ene doet iets meer door te dribbelen de ander door simpel te spelen. Maar waarom kan er geen verdediger voorkomen in het rijtje, omdat hij niet scoort? Weg met die rijtjes!!

14 april 2010 om 15:22

Mee eens Harm-jan, maar de harde realiteit is natuurlijk dat mensen niet naar het stadion komen om naar een verdediger te kijken. Misschien in de jaren 90 Roberto Carlos daargelaten, maar goed die was van de generatie Ronaldo en Rivaldo, dan kun je het wel schudden in de rijtjes.

14 april 2010 om 20:08

Inderdaad Sa2juve, Wenger probeert gewoon op een doorzichtige manier van Persie vertrouwen te geven, maar wat heeft van Persie nou echt bewezen de laatste jaren in vergelijking met een Messi en Ronaldo ?

Och, je zou eens aan Wenger, Van Gaal of Pellegrini moeten vragen of ze hun lieveling (robben, Van Persie, Ronaldo) wilde ruilen met Messi. Ik denk dat ze dan wel eieren voor hun geld zouden kiezen en is gaat de vergelijking plots niet meer op

14 april 2010 om 10:29

Ja idd, dit is meer om de spelers zelf te motiveren denk ik.

14 april 2010 om 15:24

Dat waag ik eigenlijk te betwijfelen. Als trainer bouw je namelijk ook een band op met je spelers. En de band tussen Robben en Van Gaal is groot. Dan ruil je niet zo snel

Wanneer van Persie een heel seizoen kan spelen komt hij zeker in de buurt van het niveau van Ronaldo en Messi.
Het zijn allemaal verschillende spelers maar Van Persie verbeterd zich ook elk seizoen!

Ga maar na elk seizoen lijkt het alsof hij beter is geworden, wat me natuurlijk brengt op die seizoen wat heel jammer is.
Maar desondanks denk ik dat hij gaat vlammen op het WK

Als Wenger nu had gezegd v Persie is net zo belangrijk voor Arsenal als Messi voor Barcelona dan ja, maar op deze manier is het niet echt geloofwaardig.

Mag ik jullie eraan herinneren dat aan het begin van het seizoen iedereen het alleen over V.persie had. En niemand over Rooney, Messi of Ronaldo? Als hij die lijn kon doortrekken was hij nu nog steeds in de spotlights. Maarja, als als als... het is gewoon jammer dat hij vaak geblesseerd is.enlt;brengt; enlt;brengt; Ronaldo is bijna nooit geblesseerd, Messi ook niet.. en Rooney ook vrij weinig volgens mij. Dat is het verschil. We zullen zien of Van Persie nog wat kan betekenen de laatste paar wedstrijden. Lijkt me meer mosterd na de maaltijd aangezien ik Chelsea geen punten zie verspelen. <br><br>dit is wat Wenger heeft gezegd: that is the biggest frustration because he had started to compete as one of the best players in the world and suddenly he was out, said Wenger.enlt;brengt;enlt;brengt;you would have talked about Van Persie [liken#101; Messi, Rooney and Ronaldo], of that I am sure. Of course.enlt;brengt;enlt;brengt;enlt;brengt;oftewel... Van Persie zou heel erg belangrijk zijn geweest voor Arsenal. En zou hij ook net zo hard in de spotlights staan als een Rooney, Messi en Ronaldo.

14 april 2010 om 20:10

Hoe kun jij nou weten dat als van Persie niet geblesseerd was geraakt hij het hele seizoen in topvorm was gebleven ?
Dat kun je helemaal niet weten en wat je al zegt ''''als,als,als'''`... daar hebben we niks aan.

Hij past zeker wel in dat rijtje thuis als hij weer zo voetbalt als aan het begin. Robin is echt een wereldtopper aan het worden.

Mooie woorden.maar dat is wat ie denk zijn mening kan je zo veel over praten maar het blijft zijn mening.

wat een enorme bullshit horen we laatste tog.

Eerst is Cruijff zogenaamd een internationale legende en nu dit.

14 april 2010 om 11:27

Very few players have earned the right to be mentioned in the same breath as Pele, Franz Beckenbauer and Diego Maradona. Although he never won an international title with his country and played in only one Fifa World Cup™, Johan Cruyff is one of them. Such was his natural talent, the Dutch master enjoys an undisputed reputation as one of the game''s all-time greats.
(bron: fifa.com http://www.fifa.com/classicfootball/players/player...
Dus ehm... ja, je kunt wel stellen dat Cruijff een internationale legende is

on: Messi is op dit moment van buitenaardse klasse (wellicht zelfs van buiten-sterrenstelsel-achtige klasse) maar ik denk wel dat van Persie daar net onder zit. Ik vind hem een zeer complete voetballer die zowel kan scoren als assists geven. Hopelijk is hij op tijd fit voor het WK, dan kunnen we gaan genieten van zijn schitterende goals, assists en acties

Goed lezen mensen. Wenger zegt toch dat Als VP het hele seizoen fit zou zijn geweest hij in hetzelfde rijtje zou thuishoren. Ik ben het daarmee eens! Hij speelde werkelijk weergaloos voor zijn blessure, dus dat had zeker gekund. Natuurlijk is Messi op dit moment wel echt van een buitenaards niveau, maar wat als...

Daarnaast (en ik begeef me nu op glad ijs), wat als Messi niet Barca had gespeeld, maar bijvoorbeeld in Engeland. Het is daar allemaal een stuk fysieker en ik moet nog maar zien of hij daar net zo geniaal kan zijn. En vergeet ook niet dat Barca gewoon met afstand het beste team ter wereld heeft en ze zo op ekaar ingespeeld zijn, dat hij daarin ook kan en mag excelleren met mensen als Xavi en Iniesta achter zich.

Hij is de beste speler ter wereld, maar ik vind het nog veel te vroeg om het nu al in één adem te noemen met legendes als Cruijff, Maradonna, Pele, Beckenbauer en zelfs Van Basten. Die waren in hun periode ook de beste speler ter wereld.

Ik zou Messi graag eens in een andere competitie zien!

Ik adem nog ff een keer en dan noem ik hem pas. Toppertje... Hij moet zich nog wel een keer een heel seizoen bewijzen om een zoen naam wat vaker genoemd te willen zien...

In tegenstelling tot Messi bewijst Van Persie het ook in het nationale elftal. Zolang messi daar niet weet te presteren heb ik mijn twijfels over die hype rond die jongen.

14 april 2010 om 11:42

Wat heeft Van Persie meer bewezen dan Messi in Oranje? Een paar leuke acties, wat doelpunten en steeds geen prijzen. Dat komt een beetje overeen met Messi, alleen zijn de verwachtingen bij Lionel veel hoger en heeft hij geen voetballende ploeg achter zijn kont rennen.

14 april 2010 om 12:45

beetje dubbelzinnige opmerking he in relatie met messi, dus jij beweert nu met jou woorden dat messi alleen kan voetballen als die een voetballende ploeg achter zich heeft? dan zou het dus betekenen dat messi niet zo goed is als iedereen zegt immers kan die alleen goed voetballen als die een wereld team om zich heen heeft athans dit haal ik uit jou beredenering

14 april 2010 om 15:27

Hoezo kan Oranje beter voetballen dan Argentinie? Ik kan me toch een Wk2006 herinneren dat Argentinie (vrijwel) iedereen van de mat tikte met prachtig combinatie-spel en erg veel is er niet veranderd.

En zo goed voetbalt Oranje niet hoor, zeker onder Bert niet. Met alle respect voor Van Marwijk trouwens, die vind ik geweldig.

14 april 2010 om 15:57

Nou, volgens mij werd Argentinië in de 2e ronde of de kwartfinales uitgeschakeld door Duitsland (na strafschoppen), dus als dat vrijwel iedereen van de mat tikken is...

14 april 2010 om 16:17

devilseyes

Dat heb je goed gelezen ja. Geen enkele speler kan goed zijn als je geen voetballende ploeg hebt, hehe. Wat zou Ronaldo gepresteerd hebben als hij niet zo''n geweldig team achter zich had lopen dat elkaar wist te vinden en het (lees: zijn) vuile werk opknapte? Niks.
Messi is de beste aanvaller van de wereld, maar ze moeten niet verwachten dat hij à la Maradonna destijds al die mietjes in hun onderbroeken voorbij spurt en de bal over de keeper heen wipt. Messi is een teamspeler en heeft ploeggenoten nodig ja. Als je Argentinië ziet spelen, vraag je je af wat ze op het WK te zoeken hebben. Nederland speelt tenminste als een team. Leuke passjes, voorzetten, etc. Spelers als Kuyt, Van Bommel of De Jong knappen het vuile werk op, waardoor Robben, Sneijder,van Persie vrij spel hebben. Dat zie ik niemand bij Argentinië doen. Als er geen teamspirit is, dan moet je niet verwachten dat één man de wonderen verricht.

14 april 2010 om 16:22

Scotsman

Leuk dat je dan goed kon spelen met Argentinië op de Playstation, maar in werkelijkheid was die ploeg niks waard. Eén monsterscore en dat was tegen een mindere ploeg. Tegen Nederland lieten ze niks zien. Geloof me, ik was bij die wedstrijd.
Het gaat ook om het Argentinië van nu en niet vier jaar geleden. Er is totaal geen teamspirit. Geen enkele speler lijkt zin te hebben om wat te doen, behalve Higuain en Messi. Maar met z'n tweetjes kun je niet alles winnen. Maradonna heeft zo'n geweldig middenveld onder zijn neus staan. Als hij eens wist hoe die spelers te motiveren, dan zie ik weinig ploegen van hen winnen.
Nederland speelt tenminste als een collectief. De kwaliteit is soms ver te zoeken, vooral in de verdediging, maar de wilskracht is duidelijk aanwezig. In tegenstelling tot bijna alle internationale ploegen, behalve Spanje.

het ligt eraan in welke perspectief je het bekijkt, voetbal technisch vind ik dat van persie te vaak geblesseerd is om hem echt met messi te kunnen vergelijken, maar als je naar het team belang gaat kijken dan is van persie inderdaad net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker dan messi, daarbij komt dat van persie meer en beter uit de verf komt dan messi tot nu toe bij Argentinië komt, dus qua team belang is van persie groter dan messi

van persie heeft helaas nooit 1 seizoenlang blesurrevrij gespeeld.. Dat is zijn grootste belemmering geweest om op weg naar de beste voetballer ter wereld te worden...

want anders zou van persie zeker niet minder doen dan c ronaldo...

Ach, mensen mensen... wat is een topclub? Definieer topclub,

Een club die gezond is en met een heel beperkt budget toch nog elk jaar CL speelt en bijna altijd kwart finale bereikt of meer? Een club die geen tientallen miljoenen aan 1 speler uitgeeft?

Dat is dan Arsenal he. Er is geen definitie van topclub. Sommige mensen kijken naar het historie van een club. Sommige naar de huidige prestaties. Sommige naar het kwaliteit wat op het veld staat.

Ruim begrip, niet aan beginnen.

14 april 2010 om 20:14

Een topclub is gewoon een team wat elk jaar ver komt in de Champions League, en zo nu en dan prijzen pakt.
Absolute top is Barcelona wat zo''n beetje alles wint de laatste jaren, maar ook een Manchester United wat de laatste jaren de dienst uitmaakte in Engeland.
Dit jaar lijkt het wat anders te worden, maar of een team top is baseer je gewoon op hoe ze het in het heden doen, en misschien de afgelopen paar jaar.
De historie zegt niks of een team ''''top'''' is alleen of een club ''''groot'''' is.
En de prestaties en de kwaliteit op het veld gaan bijna altijd gepaard met elkaar, want op prestaties word vaak geconcludeerd of je kwaliteit hebt en andersom.
Je kunt het naar mijn mening dus wel degelijk bepalen.

ik vind van persie een (nog) beperkte voetballer. In het begin scoort hij nog wel belangrijke en leuke doelpunten. Maar daarna kent zijn carriere toch met pieken en dalen (mede door zijn blessures). Constant is hij dus nooit geweest.
Maar omdat hij een Nederlander is heeft iedereen natuurlijk een goed woordje voor hem en wordt er zoveel aandacht aan hem besteed(soms ook terecht). Maar met messi en CR9 is hij echt niet te vergelijken. Maar misschien wordt hij nog ooit zo goed. Hoop dat ik hem voor 1 seizoen kan zien spelen.

Jongen toch, Wenger zegt wanneer Van Persie het hele seizoen fit en in vorm was gebleven was hij even goed als die spelers en dat valt niet te ontkennen. Messi heeft het dit seizoen ontzettend meezitten kwa blessures waardoor hij constant zijn vorm kan behouden, andere spelers hebben dat geluk niet zoals Fabregas en Van Persie. Van Persie was voor zijn blessure net zo goed als Messi, alleen de klasse van Messi is dat hij het heeft behouden.

Trouwens een Arshavin in supervorm zit wel tegen het randje Messi aan hoor, zijn wedstrijden tegen Liverpool en het Nederlandse elftal heeft hij helaas niet vaak kunnen herhalen anders sprak iedereen nu over Arshavin en Messi. Helaas schort het bij Arshavin ook aan inzet en mentaliteit.

Wenger ik verwacht ook een seizoen zonder prijzen, maar we hebben weer genoten. Op naar de volgende seizoen, wanneer er volgende seizoen weer zoveel blessures zijn kom ik persoonlijk naar London om de artsen daar een trap onder hun reet te geven.

In Arsene We Trust!

Je hebt Messi en een niveau daaronder, en daar hoort van persie en ronaldo en rooney allemaal onder (en nog wat anderen) Ik zou van persie wel eens willen zien in een heel seizoen, want volgens mij heeft hij nog nooit echt een heel seizoen lang kunnen spelen toch? correct me if i''m wrong

Achja ieder die ook maar beetje in de buurt komt van Messi mag van mij in 1 adem met Messi genoemd worden. Ieder topclub heeft wel 1 speler die in de buurt komt. Maar al die spelers zullen nooit de onbereikbare hoogte van Messi halen. Mischien dat Ronaldo wel in de buurt komt maar dat betwijfel ik. Elke tijd heeft zijn absolute topper, en voor nu zijn we gezegend met Messi.

Als allereerst moeten mensen of kranten Robin vn Persie niet vergelijken met De o zo geniale Messi.
Robin Van persie heeft zijn eigen kwaliteiten en Messi ook. Deze 2 mensen kun je niet vergelijken en ik word zo moe dat iedereen met messi vergeleken wordt, want Van persie is een geniale speler met eigen kwaliteiten en een geweldige trap.

helemaal mee eens ilia!!

de ene speler kun je niet met de ander vergelijken... messi is de absolute nummer 1 maar mensen moeten ophouden andere topvoetballers met hem te vergelijken.. heeft messi zo n linker als van persie? nee! en heeft hij niet nodig... heeft v. persie zo n dribbel als v. persie? nee.. heeft hij ook niet nodig... ieder z n eigen kwaliteiten...

14 april 2010 om 11:40

Nou v Persie kan de dribbel van Messi wel beter gebruiken ,dan dat Messi de linkerschot van V Persie gebruik. Messi heeft dat niet nodig maar Robin mag wel blij zijn met de curve en balbeheersing van Messi in de kleine ruimte.

Je moet hem natuurlijk niet gaan vergelijken qua speelstijl want daarin verschillen de 2 gewoon te veel. Aan de andere kant is een v. Persie in vorm natuurlijk geweldig, en kan die wellicht net zo belangrijk zijn voor Arsenal zoals Messi dat is voor Barcelona. v. Persie is een topper en word nog beter dan dat ie nu al is. Ik hoop dat ie nog wat kan betekenen voor Arsenal dit seizoen en de volgende jaren en dat hij mag schitteren op het W K .

Ach krijgen we dit weer. Je kunt hem in één adem noemen met Messi en Ronaldo, omdat het alledrie multifunctionele aanvallers zijn en bepalende spelers zijn in hun teams. Maar als je Ronaldo en Van Persie in één adem noemt met Messi, is het geen frisse adem.
Messi, Maradonna, Zidane, Cruijff, Pelé... ruikt toch wel wat meer naar menthol.

Deze reactie moet me een beetje denken aan de reacties over Arjen Robben vorig jaar. Men noemde hem de Messi van Madrid. Daar zijn spelers als Robben en Robin te vaak geblesseerd voor.

Ik word helemaal niet goed van al die speculatie over die Messi. De vent staat sinds ie 4x heeft gescoord tegen Arsenal continu in het middelpunt van de media. Pff, en dan al die vergelijkingen met Maradonna Cruijff en Pele..om maar te zwijgen over die opmerkingen als de 'messi-as''. Je kan ook overdrijven. Naar mijn mening is Ronaldo toch nog de 'one and only'. En ja, ik weet dat ik nu wat Messi-lovers op hun tenen trap, maar het is mijn mening (en die van vele anderen)

Wat is iedereen ineens negatief over Ronaldo.

Natuurlijk hij heeft wat dingetjes die velen irritant vinden. Maar hij combineert talent met werklust iets wat maar weinig toppers gegeven is. Hij scoorde als winger meer dan spelers als Rooney in de spits doen bij Manu. Natuurlijk, Messi is ook extreem goed, en dat de meesten Messi beter vinden kan ik ook nog best inkomen. Maar dat nu ineens iedereen Ronaldo ver onder Messi schaart gelijk met spelers als Drogba, Rooney en Robben vind ik toch apart. Ook van Persie komt mijns inziens zeker niet in de buurt van Ronaldo en Messi.

Ronaldo behoort zeker bij de beste 2 spelers van de afgelopen 5 seizoenen.

14 april 2010 om 11:43

Ik ben het helemaal met je eens. Iedereen die tegen Ronaldo praat, doet dat uit afgunst

14 april 2010 om 11:46

5 jaar geleden speelde een Ronaldinho op top, Henry, Kaka, Shevchenko, Nedved, Totti etc.

Wat is een winger? Alsof Ronaldo positiegebonden speelde. Hij was vaker in de 16 dan op de zijlijn, dus dat is een groot misverstand. Ik kan me zelfs nog herinneren dat men in het begin Ronaldo een middenvelder noemde Dat was helemaal hilarisch.

14 april 2010 om 11:52

Man Utd speelt a jaren een 442 systeem met 2 wingers
En Ronaldo was altijd de rechter winger en Giggs vaak aan de linkerkant

14 april 2010 om 12:21

Op papier wel. Maar hij was vaker in de zestien te vinden dan op de flanken, zoals PG al aangeeft. Dat doet natuurlijk niks af aan zijn doelpunten, maar hij was niet positiegebonden.

Misschien offtopic maar bij veel voetbalspellen (osm, Fifa, Pes) vinden ze Ronaldo ook nog steeds een middenvelder... ergerlijk :><

Laat messi eerst maar is bepalend zijn voor een team niet genaamd Barcelona!
In het agentijns elftal bakt hij er niets van.
Als Ronaldo in het systeem van Barcelona had gespeeld, hadden wij hem nu de beste voetballer van de wereld genoemd en niet messi

14 april 2010 om 11:51

Dat klopt in het Argentijns elftal bakt die vent er vrij weinig van. In Barcelona word die Messi gestuurd door spelers als Xavi, die hij in het Argentijns elftal mist. Nogmaals, het is een teamsport...

14 april 2010 om 12:27

.messi bakt er in het Argentijns elftal niks van..hoe weten jullie dat nou..kijken jullie elke wedstrijd die hij meedoet met het Argentijns elftal..en dan heb ik het niet over de samenvattingen enzo..hoe kun je nou zoiets zeggen als je daar helemaal geen weet van heb..het is makkelijk om polls en stellingen van een of andere journalisten te lezen met daarin het belachelijke stukje dat Messi er niks van bakt in zijn Nationale team..het is idd zo dat hij niet zn stempel kan drukken in bepaalde wedstrijden en niet zo nadrukkelijk aanwezig is als bij Barca..maar dat is toch ook logisch..met Barca traint hij dag in dag uit..dus aub kom geen dingen beweren die je zelf niet eens ziet of beleefd..

On: van Persie is idd een zeer goede speler en hoop ook van harte dat hij weer van grote waarde kan worden bij Arsenal en ook op het WK natuurlijk..die vergelijkingen etc die slaan nergens op maargoed dat is mijn mening..je kan ook geen koffie met thee of adidas met nike vergelijken..

14 april 2010 om 14:51

Hahaha..dat is ''m nou juist, hij speelt bij Barca en draagt ''t team ook wanneer ''t niet compleet is, alleen jammer dat jij dat nou niet ziet.

Dat Ronaldo bij s''werelds grootste club speelt, zegt men en het team niet kan dragen, zegt veel over Ronaldo en Madrid dan over Messi en Barcelona.

Alleen jammer dat niet iedereen het wilt zien of het niet het vermogen heeft om het te kunnen zien.

De waarheid ligt op het veld, alleen wilt niet iedereen de waarheid accepteren.

Dat hij in het Argentijns elftal er niets van bakt, ligt niet aan hem, hij maakt daar z''n actie''s ook, maar begrijpt niet iedereen Messi, het moet van beide kanten komen, niet van 1.

We Shall Not Be Moved

Ciao....

Vanpersiemessi
lukt goed in één adem en klinkt ook lekker

Qua prestatie en talent zeker maar qua speelstijl zijn ze totaal verschillend.
Je zult zien mochten Arsenal en Oranje door hulp van Van Persie kampioen worden hoe mensen dan over Van Persie zullen praten.

Hij heeft gewoon seizoen zonder blessures nodig en 100% sterk Arsenal om hem heen dan kan de gouden schoen maar 1 eigenaar hebben

14 april 2010 om 12:23

Gouden Schoen wel ja, maar beste speler? Daar doelde Wenger voornamelijk op. Onterecht, als je het mij vraagt. Niet dat Robin slecht is, maar overdrijven is een kunst die Wenger goed kan uitoefenen.

14 april 2010 om 13:56

Maar jij en ik weten dat je de beste speler wordt wanneer je met je team/land het beste presteerd en grootste aandeel in het succes hebt en niet omdat je meer talent of specialer bent dan de rest.
Anders zou bijvoorbeeld tijdens de loopbaan van Zizou niemand anders aanspraak maken op de prijs beste speler.

Mensen die Van Persie niet goed kennen en dus niet voldoende inschatten kunnen zich moeilijk voorstellen hoe het zou zijn als hij geen blessureleed kende.

14 april 2010 om 16:31

Ik doelde op jouw stelling dat de Gouden Schoen maar één eigenaar zou hebben. De Gouden Schoen is voor de topscóórder van Europa. Ik denk dat je de Gouden Bal bedoelt; beste Spéler van Europa.
Er zijn trouwens wel meerdere spelers die beter waren dan Zidane. Zidane was over zijn gehele loopbaan misschien beter dan al die 'spelers van het Jaar' bij elkaar, maar niet elk jaar de beste.
Henry en Ronaldinho vond ik in 2004, 2005 en 2006 beter dan Zidane. Dat is mijn mening. Natuurlijk was Zizou al op het einde van zijn carrière, maar dat doet er ook niet toe.

Ik snap je punt. Messi was ook beter dan Kaká en Ronaldo in 2007 en 2008, maar die presteerden gewoon beter door de Champions League te winnen en daar een groot aandeel in te hebben.

Te vergelijken met Rooney, Ronaldo ? JA !,

vergelijking met Messi? NEE !

Ben benieuwd vanavond , en de komende tijd of hij weer goed gaat presteren :D

14 april 2010 om 12:09

@boeser

Dit is wel heel slecht wat je nu zegt, en ik zeg het nu tegen jou maar het geldt voor iedereen dit deze vergelijking trekt: Van Persie vergelijken met twee Wereldspelers als Ronaldo en Rooney? Laat me niet lachen alsjeblieft zeg, pff..het moet niet gekker worden hier op voetbalzone.nl

Dit is de slechtste grap dit ik ooit heb gelezen.. Hij mag hun schoenen niet eens dragen.

Iedereen blijkt hier wat gebeten door het Messi-fenoneem...
Wenger noemde gewoon die 3 grootse voetballers en die verdienen zeker genoemd te worden. Hij staat ook niet stil van wie nu de beste is van die 3, daar gaat het helemaal niet om. Het gaat namelijk over het feit dat als RVP fit had geweest zeer goed ging zijn. Ik ben het daar mee eens, in 10 matchen maakte hij 7 doelpunten en gaf hij 5 assists, het valt natuurlijk te zien of hij een constante kon aanhouden, maar dat zullen we nooit weten, althans dit seizoen niet ...

Wat een onnozole vergelijking, Messi is niet hetzelfde type speler als Van Persie. Het draait niet alleen om het speler zelf, maar ook om hoelang je al bij een team speelt en hoe ingespeeld je op elkaar bent. Ronaldo zit nu in een team die alles behalve ingespeeld op elkaar is, waarom denk je dat hij nu slechter presteert als bij Manchester United. Messi zit bij een team die zeer goed ingespeeld op elkaar is, wat zou Messi nou kunnen zonder Xavi zijn geweldige inzicht? Hoe vaak geeft Xavi wel niet een geweldige pass waardoor Messi vrij staat of zichzelf in staat kan zetten om te scoren. Natuurlijk is Messi van geweldige kwaliteit, zelden zie je een speler zo makkelijk een man passeren en dan nog een geweldige killerinstict hebben. Maar onderschat de waarde van zijn andere teamgenoten niet, die werken hard voor Messi. Arsenal is opzich ook een team die lang samen speelt, maar zoveel blessures verstoort het ritme. Ene keer is Fabregas geblesseerd, dan weer Nasri of Van Persie die al 5 maanden eruit ligt. Barcelona heeft Messi gemaakt voor wat hij nu is. &lt;br&gt; &lt;br&gt; Zet Van Persie op de plek van Ibrahimovic en zie dan maar eens hoeveel Van Persie er zou scoren met zo''n geweldige team achter zich.

te vergelijken met rooney en ronaldo ?? voel je je wel goed ?? klopt helemaal niks van !!
van persie is een goeie speler met veel techniek maar niet te vergelijken met rooney en ronaldo en al helemaal niet met messi , tis net een bergkamp tijpe , maar geen messi .

Op dit moment is niemand te vergelijken met Messi. Van Persie is zeker een zeer goede speler maar moet zich gaan onderscheiden om het allerhoogste niveau. (en dus vertrekken naar bijv. Barca)

Idd Yorre,

Ik herrinner me dat op een artikel van +- 2 maanden geleden, over de vergelijking Ronaldo Messi, meer dan de helft vertelde dat Ronaldo een completere speler was en een beter schot had. En nu is het opeens Messi die 3x beter zou zijn dan Ronaldo?

Vond het toen al een belachelijke vergelijking, Messi kan dingen die Ronaldo niet kan en andersom.
Ik vindt op dit moment Messi de beste ter wereld, maar dat is niet de vergelijking, maar de prestaties die hij neerzet. Zo ook bij van Persie. Als vP meespeelde met Arsenal was het gemiddelde iets van 3,50 , en toen hij geblesseerd raakte was dat nog maar 1,95.

vP kan Arsenal beter laten spelen en hij is dodelijk in de 16. Wenger zou de vergelijking tussen spelers nooit maken. Maar de vergelijking tussen spelers hun Prestaties wel = v Persie hoort wel in het rijtje thuis.

Van Persie is een heel andere speler dan Messi/ronaldo/rooney/robben/ribery.

Ik vind dat van persie wel in adem mag genoemd worden van de superspitsen die we hebben rond lopen zoals Zlatan, Torres, Etoooo.

Maar die anderen daar kom je echt voor naar het stadion. Maar als je er eenmaal zit dan zie je dat spelers als van persie ook geweldig zijn, en zeer goed kunnen voeballe. Maar voornamelijk in en rond de 16 zijn ze gevaarlijk.

Messie kan net zo goed als vliegende keep spelen en van doel tot doel rennen (bwvs) hij raakt hem toch niet kwijt. Dat zie ik van perzie niet doen...

elke dag is er wel weer een discussie over ronaldo en messi, met ieder zijn eigen argrumenten, hier zullen we het toch nooit over eens zijn want in het voetbal zijn het moment opnamens: op dit moment is messi beter maar t kan zo weer andersom zijn, dit heeft ook met de vorm van de dag te maken..

ontopic: ik vind het niet verstandig wat wenger nu doet: hij zet druk op van persie die nauwelijks wedstrijdritme heeft door dit soort uitspraken, ik hoop voor van persie dat hij dit kan waarmaken in de volgende wedstrijden.

v persie is wel 1 van de besten voetballers van oranje maar om hem nou met messi te vergelijke dat gaat iets te ver

top 3 van nederland
robben 1
v persie 2
sneijder 3

Van Persie is een fantastische speler met een goede techniek en een heerlijke traptechniek past precies bij Arsenal dat ook goed voetbal speelt. Maar om hem te meten met Messi en/of Ronaldo dat vind ik misschien wel een beetje overdreven, Messi en Ronaldo zijn toch wel een niveautje (Of een paar) hoger.. Maar dat neemt niet weg dat ik ook van Van Persie kan genieten

Ik denk dat je messi en van persie wel in een adem kan noemen.

probeer het maar, het is mij gelukt!

Messi is gewoon van een andere planeet, klaar. Ronaldo heeft niet meer zijn Manchester tijd.. Maar alsnog dan kan je ze niet met beide vergelijken. v Persie is daarentegen wel echt een speler waarvoor ik naar het stadion zou komen, geweldig loopvermogen, goede actie via de buitenkant en een grof schot.

Ik hoop dat we hem snel weer fit kunnen bewonderen bij Arsenal met Arshavin en Fabregas, dan kunnen we het echte voetbal dat Arsenal zou moeten en kunnen spelen zien!

Ik vind de titel totaal niet kloppen. Messi is, hoe je het wendt of keert, van een buitencategorie !!!. Daar kan op dit moment niemand mee evenaren. Messi laat dat al verschillende jaren achtereen zien. En daarbij is hij ook altijd bijzonder fit.

Van Persie is absoluut een topspeler, zeker voor Nederlandse begrippen, maar hij is wel redelijk blessuregevoelig. Maar ik snap terdege dat Wenger hem bij Arsenal mist dit seizoen !

Wie weet kan Van Persie op het W K een ieder verrassen !

Ik ga het proberen

'' van Persie is niet van hetzelfde niveau als Messi en de kans is groot dat dat voorlopig niet zal veranderen.''

hee klopt het kan echt!

ben wel benieuwd wat ze hier van denken in het buitenland, dus niet in nederland, hier worden voetballers altijd minder gevonden dan ergens anders
kan zelf ook niet echt objectief oordelen, zo vind ik van der sar de beste keeper ter wereld en van nistelrooij nog 1 van de beste spitsen ter wereld en ook dat van persie in 1 adem met messi wordt genoemd als ie fit is
dus een belg die zich aangesproken voelt toevallig?

ohoh, jongens zowel messi als cron9 zijn wereldvoetballer van het jaar geworden... en Rvp?, zowel cron9 als messi hebben cl en competitie gewonnen... en Rvp? (1 x op zijn 18e toen die bank was misschien ..... dus vergelijk RvP eens eventjes niet met messi en cron9 !!!

Ik ga mezelf even proberen te cleanen van alle verwarrende en tegenstrijdige berichtjes die hier worden geplaatst. Zo, ready. Er wordt hier duidelijk in dit artikel aangegeven dat, mocht van Persie fit zijn gebleven, hij zeker in een adem zou worden genoemd met spelers als Messi, Ronaldo en Rooney. Ondanks dat Messi op dit moment de hoogste kroon op heeft, vind ik het te voorbarig om daarom alleen naar hem de loftrompet op te steken. Begrijp me goed, ik vind Messi een briljante speler, met een geweldige dribbel, een accuraat schot, enorme dynamiek en een perfecte acceleratie. Maar mits van Persie fit zou zijn, en zijn vorm zou hebben hervat die hij liet zien in het begin van de competitie, dan zou er zeker anders naar hem zijn opgekeken. Natuurlijk heb je ook een goed werkend team nodig om je heen, maar spelers als Rooney en Messi, (en van Persie, indien fit) kunnen individueel een boel op sleeptouw nemen. Al ben ik wel met Harmjan1983 eens, dat rijtjes weinig toegevoegde waarde hebben. Je kunt spelers vergelijken, al zullen er altijd tegenoverstellingen zijn, elke speler is uniek, en heeft uniek talent dat van gemiddeld naar extreem talentvol kan oplopen. Het in rijtjes plaatsen van spelers, is slechts een methode om het jezelf simpel te maken. Als je verder kijkt dan je neus lang is, dan zie je dat het team, en de teamgeest voorop staan, boven alle individuele prestaties.

@ Persiangooner

Arsenal heeft een budget van ongeveer 45 miljoen, het kan mogelijk nog hoger worden, beschikbaar voor de volgende transferperiode. Door de manier waarop Arsenal haar financiële plan uitwerkt, is het mogelijk dat, mocht er winst worden geboekt, een deel van dit geld naar het transferbudget gaat. Het gaat hier om een vermoedelijke winst van 30 tot 40 miljoen, die volledig kan worden uitbesteed aan nodige transfers. Bron : www.caughtoffside.com

Lol hij mag de veters van Cristiano Ronaldo nog niet eens strikken, dus waar praten we over

14 april 2010 om 13:57

Ronaldo mag al blij zijn áls iemand zijn veters wil strikken. Toch tragisch dat zon voetballer dat zelf niet kan.

14 april 2010 om 14:04

Ik weet ook niet waar jij over praat

14 april 2010 om 20:04

Yashinlev heeft gewoon gelijk, wat heeft van Persie de afgelopen jaren bewezen als je hem vergelijkt met Ronaldo ?
Ronaldo heeft alles gewonnen, steeg boven iedereen uit in Engeland, brak record naar record, en nu is van Persie ineens beter omdat Ronaldo bij een Real Madrid speelt wat al jaren niet meer bij de absolute top hoort, en hij het daar iets minder doet, terwijl van Persie er zowat al het hele seizoen uitligt.
Waarop baseren mensen dat van Persie beter is ?

Komop zeg, Messi heeft toch véél en véél meer gepresteerd dan van Persie, van Persie moet eerst maar eens een constant seizoen hebben met meer dan 20 goals, en dat hij ook presteert in de champions league, dan pas kan je vergelijken. Maar ik vind het evengoed niet redelijk als je die 2 met elkaar vergelijk. (van Persie, en Messi

In één adem? Wat een gewaagde uitspraak.. als ik Messi en Van Persie in één adem uitspreek dan is dat op de volgende punten:
1. beiden profvoetballer in de beste competities
2. beiden linkspoot
3. alle 2 donkerhaar
4. 2 gevoelsspelers die voetballen op techniek
5. beiden niet geheel blessure vrij
6. ze dragen beiden adidas kicksen

Verder dan dit kom ik echt niet.. sorry, maar ik doe werkelijk waar mijn best. Kortom: ik zie het niet.

mooi die van persie....

ik zat bij hem op de middelbare school, en de leraren zeiden tegen hem:''''doe is wat'''' zijn reactie: '''' dat hoeft niet ik word toch prof voetballer...

en hij doet het zo goed, hij sloopt wel als een gek! die man is echt heel goed...

Van Persie wordt echt zwaar overschat, srry hoor, maar het feit dat ie een Nederlander is werkt wel heel erg voor hem op dit forum. Van Persie heeft op topniveau(cl dan) nog nooit iets gepresteerd(althans, ik kan niet herinneren dat ie met een bepaalde actie belangrijk geweest is voor zijn ploeg in het tournooi). In de PL heeft ie laten zien weldegelijk op niveau te zijn. Ik wil niet zeggen dat PL niveau niet dicht bij het Cl niveau komt maar een echte toppers beslist wedstrijden in zijn eentje(messi, Ronaldo, Rooney etc.). Hij is een bruikbare spits, meer niet. En als hij met zn eisen komt dat in de spits wil spelen...overschat

Ook op het Wk heeft hij wienig laten zien nog, evenals Messi, daar zou die in een adem genoemd kunnen worden.

Dus ik zal zeggen zet die Oranje bril is af iedereen en doe realitsich. Messi is een wereldtopper, Van Persie is goed.

14 april 2010 om 15:10

Overschat is een groot woord, en alleen ''goed'' zou ik van Persie ook niet noemen. En misschien ben je de wedstrijd tegen Ivoorkust vergeten? Dat was gewoon puur door hem gewonnen. Hij brak het spel open, hij gaf de passes en scoorde uit de vrije trap. Deze jongen wordt gewoon kapot gemaakt door z'n blessures iedere minuut van de dag. Als hij vaak zou spelen, echt vaak, stond hij mede-bovenaan. Messi is misschien te hoog gegrepen, maar hoog zou onze Robin zeker staan.

Nou dit is toch echt een beetje overdreven. Hij is een geweldige speler maar nog lang niet van het niveau messi en ik denk ook echt niet dat hij het word. Ik vind robben trouwens ook beter als van perise als ze allebei in vorm zijn. Maar dan nog is van persie wel een geweldige speler.

Begrijp me niet verkeerd, maar om hem nu gelijk te vergelijken met messi en ronaldo vind ik een beetje overdreven. Tuurlk is het een geweldige speler, maar hij heeft zolang niet gevoeltbalt, laat hem eerst wedstrijden spelen en ritme opdoen en dan zien we wel verder.
Natuurlijk hoop ik dat hij net zo goed wordt als Messi en ronaldo en kan schitteren op het WK

Ik begin me echt te ergeren aan die Messi-gehype hier.

Die jongen heeft idd een geweldige dribbel, maar dat is het min of meer ook wel. 2 seizoenen geleden deed Ronaldo vrijwel niks onder voor de Messi van dit moment en daarbij moet je nog ook in rekening nemen dat Ronaldo in de hoger ingeschatte EPL speelde.

Toch, vreemd genoeg, wordt Messi nu al vergeleken met God en werd Ronaldo toen nog bij lange na niet vergeleken met bijv. een niveau Cruijf zelfs.

Sinds de wedstrijden tegen Arsenal en Real besef ik me dat eigenlijk de enige reden van het succes van dit Barca de opleving Xavi is.

Om nu mn punt duidelijk te maken: Ik ben ervan overtuigd dat als een v.persie of Ronaldo op de plek van Messi had gestaan bij Barca, dat ze echt niet minder zouden presteren.

Waarom neemt men steeds de Messi van Barca als maatstaaf, waarom nooit de Messi van Argentinie, dat lijkt altijd een beetje verstopt te worden om die eeuwige verheerlijking lekker door te laten gaan.

14 april 2010 om 15:37

Hulde voor jouw. Ik denk er precies zo over. Messi vaart wel (en wie niet? ) bij een excelerende Xavi in zn rug. vpersie en Ronaldo zijn veel sierlijkere voetballers met een geniale passeerbeweging en een prachtige techniek.

14 april 2010 om 15:39

messi is inderdaad een hype en terecht. xavi is ook briljant, maar messi is toch echt de koning hoor. messi is een alleskunner

en argentinie en de wedstrijd tegen chelsea worden er weer bijgehaald. hij is pas 22!! kan dit jaar zijn 3de CL pakken!! olympisch kampioen en jeugd WK. argentinie zal hem in de toekomst ook dankbaar zijn.

op de catalaanse TV was xavi zo onder de indruk dat hij geen woorden kon vinden over messi. dat zegt genoeg. messi en barca passen perfect bij elkaar.

v. persie heeft niet die dribbel en ronaldo is minder teamspeler en een tikker dan messi.

14 april 2010 om 16:03

Je mag hem niet eens vergelijken met mannen als Tevez , Drogba,higuain, Ibra
Wanneer was het voor het laats dat Van persie 20goals+ per seizoen erin trapt

Dan kan je net zo goed Diego Tardelli in een adem noemen met Messi....

Dat sommige mensen hier beweren dat v.persie beter is dan Ronaldo .. Belachelijk gewoon . Wat heeft v.persie zogenaamd bereikt in zijn carriere dat hij beter is dan Ronaldo ? Kijk alleen maar naar het verschil in individuele prijzen ..
v.persie
Knvb Best Young Talent Award: 2000–01
Dutch Football Talent of the Year: 2001–02
FA Premier League Player of the Month: November 2005, October 2009[49]
Rotterdam Sportsman of the year: 2006
BBC Goal of the Month: September 2006, December 2008
Uefa Euro 2008 Bronze Boot
Premier League Top assist provider: 2008-09

Ronaldo:
Uefa Euro 2004 Team of the Tournament
Fifpro Special Young Player of the Year: 2004–05, 2005–06
Portuguese Footballer of the Year: 2006–07
Uefa Team of the Year: 2003–2004, 2006–07, 2007–08, 2008–09
Fifpro World XI: 2006–07, 2007–08, 2008–09
PFA Young Player of the Year: 2006–07
PFA Players'' Player of the Year: 2006–07, 2007–08
PFA Fans'' Player of the Year: 2006–07, 2007–08
PFA Premier League Team of the Year: 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09
FWA Footballer of the Year: 2006–07, 2007–08
Premier League Player of the Season: 2006–07, 2007–08
Premier League Player of the Month: November 2006, December 2006, January 2008, March 2008
Premier League Golden Boot: 2007–08
Barclays Merit Award: 2007–08
European Golden Shoe: 2007–08
Uefa Club Forward of the Year: 2007–08
Uefa Club Footballer of the Year: 2007–08
Fifpro World Player of the Year: 2007–08
Ballon d''or: 2008
Fifa World Player of the Year: 2008
Fifa Ferenc Puskás Award: 2009
Onze d''or: 2008
Bravo Award: 2004
Fifa World Player of the Year: 2009 Runner-up
Ballon d''or: 2009 Runner-up
World Soccer Player of the Year: 2008

Dus aub mensen maak jezelf niet belachelijk door te zeggen dat v.persie beter is . Mischien vinden jullie Ronaldo wel arrogant maar dat maakt hem geen slechtere voetballer . Dus open jullie oogkleppen en wees realistisch .

Grappig, ik kan me herinneren dat Wenger een aantal weken terug opriep om geen wonderen te verwachten van Van Persie bij zijn terugkeer en hem vooral geen druk op te leggen, en nu vergelijkt hij hem zelf met de beste voetballer ter wereld, over druk opleggen gesproken...

Als van Persie weer helemaal fit is en in vorm is zou je het hier over kunnen hebben, messi is op dit moment gewoon de beste speler van de wereld. Van persie moet zich nu eerst gaan bewijzen

Nou, het niveau tussen Van Persie en Messi / Ronaldo is nog steeds groot. Maar schiet toch niet eens direct op Wenger. Heb je het interview gezien? Wat was de vraag? Woorden verdraaid?&lt;br&gt; &lt;br&gt; Voorbeeld van een week geleden: De Boeck was niet naar de persconferentie gegaan omdat hij zich niet gerespecteerd voelde door de trainer van de tegenstander. Een journalist ondervraagt die andere trainer, Peter Maes. Op het einde van het interview komt dit:&lt;br&gt; Journalist:ga jij volgende keer wel naar de persconferentie bij Cercle?&lt;br&gt; Maeslacht) Ja&lt;br&gt; Een uurtje later op teletekst: Ik ga volgende week wel naar de persconferentie bij Cercle, spreekt Maes stoere taal.&lt;br&gt;&lt;br&gt;geschreven pers verdraait heel veel, om niet te zeggen alles. En de meesten tuimelen er blind in.

persoonlijk vind ik Seijder de beste nederlandse voetballer op dit moment, dan Robben. Zij winnen belangrijke (cl) wedstrijden voor Inter en Bayern.

@epl_prof
Ik ben het helemaal met je eens!
Ik bedoel, men praat hier over ronaldo alsof hij 6 klassen onder messi staat.
''''eerst komt messi, dan een lange tijd niets dan xavi dan iniesta dan rooney en ronaldo'''' zijn reacties die ik hier zag rondslingeren. are your for real!?
Messi draait nu 2 sterke seizoenen en hij wordt nu al neergezet als beste speler Ooit!

Het is te snappen dat mensen hem op dit moment de beste ter wereld noemen, understandable uiteraard. Maar ga dan niet beweren dat ronaldo x-klassen onder messi staat, want dat is complete onzin! Als je messi''s sterke seizoenen/momenten pakt en die van Ronaldo, dan steekt ronaldo er met kop en schouders bovenuit.
''''messi is pas 22'''' zeggen ze dan. Ja oké klopt, maar ronaldo presteert letterlijk al vanaf zijn 18e. Op het EK van 2004 was hij zeker weten 1 van de smaakmakers(ik weet dat messi op het jeugd wk kampioen is geworden, maar wees eerlijk zo groots was dat allemaal niet. Daar komt bij dat presteren op een jeugd-wk bij lange na niet zo knap is als presteren op een ''''echte'''' Ek).

En dan heb je van die onzin opmerkingen dat ronaldo weinig rendement heeft met al die bewegingen. uuhm, oke. Toevallig omdat men hem een paar keer de bal heeft zien verliezen na een mooie beweging(wat gewoon een lust voor het oog is), maken ze het gelijk groter dan dat het werkelijk is. Ronaldo heeft gigantisch veel assists afgeleverd en is súper productief!
Nog even en hij wordt vergelijkt met Pantelic hiero. Schande dat mensen uit afkeer jegens een speler hun voetbalverstand verliezen!

Nog een punt:
Als je spelers de beste ooit gaat noemen gebaseerd op 2 seizoenen en alleen presterend bij hun club, dan moet je toch verder kijken dan je neus lang is. Want op die manier vind ik het veel eerlijker dat Ronaldinho de beste ooit moet zijn, gebaseerd op zijn paar sterke seizoenen waar hij gewoon ''''buitenaards'''`... dodelijk goed was!

Owjah! daar komt nog bij dat als je beweert dat messi de beste ooit is, in het gezicht spuugt van:
Zinedine Zidane en Ronaldo(brasil) en ga zo maar door met die preachtige spelers die hun hele carriere hebben gepresteerd en zo erg worden beledigd op dit moment.

Conclusie: Messi op dit moment de beste ter wereld maar als je een simpele plus-sommetje maakt dat ronaldo er als beste uit komt!
2 spelers die de behoren tot de beste van hun generatie maar nog lang niet de status hebben om de beste ooit genoemd te worden, talk to me in 5 years!

Lachwekkend.. jongens.. wat zijn dit voor een reacties die ik lees?

''ronaldo mag de veters van messi nog lang niet strikken''
''messi is honderd keer zo goed als ronaldo''
''ronaldo is vergeleken met messi helemaal niks''

Ik geef toe.. messi is goed, fantastisch, alles.. maar jongens komop zeg.. spelers kun je niet vergelijken, ronaldo is minstens net zo goed als Messi.. en om nou te zeggen dat Van Persie net zo goed is als ronaldo? dat slaat dus echt helemaal nergens op.. ronaldo is een fantastische voetballer, ik vind dat er wel wat meer respect mag komen hier op vz voor deze man..

Al die reacties van: messi is de beste!.. Messi is zeker in vorm, maar ik merk dat mensen hun reacties baseren op een paar wedstrijden, bijv. el clasico.. real madrid was niet goed, barca was ook niet goed.. maar het was beter. messi heeft ongekende klasse, dat laat hij ook regelmatig zien.. maar het is het team dat het doet, er zijn dit seizoen genoeg wedstrijden geweest waar messi onzichtbaar was, en er zijn ook wedstrijden geweest dat real madrid superieur voetbal speelde.

Ronaldo en Messi vergelijken kan niet. doe het dan ook niet.. elke spelers hebben hun eigen kwaliteiten maar het gaat om het team waar deze spelers in spelen, barcelona heeft een geweldig team waar alles perfect bij elkaar past, real madrid is hier nog mee bezig.. beide teams zijn bezig aan een geweldig seizoen.. dus niet zeggen dat barcelona Veeeeel beter is dan real madrid, real heeft maar 3 punten minder dan barca..

En zoals ik al heel vaak gezegd heb op vz.. dit proces van perez is een meerjarig proces, en de spelers die nu gekocht zijn.. die blijven gewoon.. Al die berichten in de wandelgangen dat Pellegrini weg moet na dit seizoen, dat benzema weg gaat omdat hij het niet naar zijn zin heeft, dat kaka weg moet omdat hij niet goed presteerd.. die moeten we niet geloven.. perez en valdano heeft aangegeven zijn vertrouwen in het team en de trainer te geven en ze de tijd gunt om een team op te bouwen.

Real Madrid is de grootste club in spanje, barcelona op DIT moment de beste club van spanje. Real heeft bewezen dat prijzen WEL te koop zijn, kijk naar het seizoen 2005/06.

Hala Madrid!

Momenteel mag geen enkele andere speler in een adem met Messi worden genoemd, Ronaldo niet, Van Persie niet, niemand.

Maarr een fitte van Persie hoort absoluut bij de top van de wereld!

Van Persie kan zich met geen van deze spelers meten omdat hij nog niet heeft aangetoond een heel seizoen van waarde te kunnen zijn door zijn blessures. Als hij speelt en fit is is hij zeker belangrijk voor zijn ploeg. maar als je bij de besten ter wereld wilt zitten dan moet je aan kunnen tonen wat je in 1 seizoen kan, niet in 10 wedstrijden. Want anders zou je ook kunnen zeggen dat Ribery en Robben aan Messi of Ronaldo kunnen tippen, maar zij maken geen seizoen vol, zijn wel belangrijk. maar ze kunnen die indrukwekkende statistieken niet naast die van Messi leggen, die speelt meer, scoort meer geeft meer assists over een heel seizoen en is dan dus ook van meer waarde dan iemand die lang niet alle wedstrijden pakt. Wel hoop ik dat Van Persie fit uit het WK komt zodat hij dan de hopelijk goede lijn bij Arsenal kan doorzetten en daar dan toch tot een wereldtopper kan uitgroeien!

De vraag is, zouden al deze zogenaamde kenners die Ja stemden dat ook doen als v.persie een Duitser was?

14 april 2010 om 20:12

nee denk het niet of in ieder geval niet zo hoog

Moeilijk, elke speler heeft zijn eigen kwaliteit. De ene vind dat mooi de ander dat. Dus al die vergelijkingen van de laatste tijd is zwaar overdreven.

Die vergelijkingen zijn alleen maar leuk voor de supporters om te speculeren over elkaars spelers.
Ik bedoel wie vindt het niet heerlijk om te wedijveren over elkaars idolen?
Alleen moeten mensen het niet TE serieus nemen aangezien het vaak een mening is en niet gebaseerd op feiten.
Als je naar feiten kijkt staat bijvoorbeeld messi op eenzame hoogte maar toch zijn we maar al te blij met een drogba torres rooney tevez ronaldo robben Noem maar op.
Ik hoor veel mensen zeggen over bijvoorbeeld robben dat ie een wereld speler is maar als je dan zijn totaal aan doelpunten vergelijkt met andere valt het tegen eigenlijk.
Kijk je puur naar het rendement en vermaak bijvoorbeeld valt er nog wel wat voor te zeggen.

Al met al is dit van wenger gewoon een poging om Van persie belangirjk te laten voelen en geef hem is ongelijk. Van persie is toch wel eenb eetje zijn troetelkindje!

Een fitte van Persie is absoluut net zo goed als Ronaldo.
Heeft allen andere kwaliteiten.
En prijzen zeggen nix !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren