Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dubbelslag Messi loodst Barcelona in veilige haven bij Levante

Laatste update:

Barcelona heeft in de achtervolging op Real Madrid geen fouten gemaakt. De nummer één won eerder op de avond al met 3-1 van Sporting Gijón en twee uur later volgde de regerend kampioen. Die had het zeker niet eenvoudig bij Levante, maar klauwde zich na een 1-0 achterstand toch terug in de wedstrijd. Lionel Messi schoot eerst de 1-1 binnen en benutte daarna ook een, zij het wat makkelijk gegeven, penalty feilloos (1-2).

/

Barcelona, dat al haar vierde wedstrijd in elf dagen speelde in Ciudad de Valencia, had niet zoveel moeite in haar vertrouwde ritme te komen. Josep Guardiola durfde het aan zonder Dani Alves, Gerard Piqué en Andrés Iniesta in de basis te beginnen, maar dat kwam het positiespel van de Catalanen en de rust achterin niet helemaal ten goede. Toch domineerde Barcelona in de beginfase. Gustavo Munúa duwde al in minuut vijf een schot van Pedro Rodríguez weg uit de doelmond en zag Messi vier minuten later van dichtbij over koppen.

Nog voor er überhaupt een kwartier verstreken was, kwamen ook kansen nummer drie en vier langs voor de bezoekers. Thiago Alcántara mikte echter naast met zijn kopbal en een scherpe bal van Pedro richting Thiago rolde aan het doel voorbij. Zonder dat Barcelona achterin werkelijk had moeten optreden, kwam Levante halverwege de eerste helft echter aan de leiding. Pedro Botelho wilde de bal na een afgeslagen aanval weer inbrengen, maar Sergio Busquets weerde met de handen af en kreeg daarvoor een strafschop tegen.

/

De protesten van de Barcelona-spelers ten spijt bleef José Antonio Teixeira Vitienes bij zijn besluit en José Javier Barkero benutte de buitenkans vanaf de stip. Hij schoot de bal metlinks iets naast het midden binnen, terwijl Víctor Valdés de andere hoek al koos. Door die achterstand kon Barcelona de jacht op een doelpunt intensiveren, maar Cesc Fàbregas kwam na een voorzet van Messi niet verder dan een kopbal in de handen van Munúa en bij een veelbelovende counter van Levante schoot Pedro López naast.

Guardiola haalde in de rust Xavi naar de kant ten faveure van Isaac Cuenca, die wat meer vuurwerk verzorgde maar ook niet voor de doorbraak in de wedstrijd wist te zorgen. Sterker nog; Levante kreeg al vrij vlot in de tweede helft een prima mogelijkheid op 2-0. Carles Puyol hakte een bal echter weg. De inefficiëntie in de afronding kostte Levante uiteindelijk de kop. Met nog iets minder dan een half uur voor de boeg schoot Messi, die verder niet opvallend speelde, zijn team niet voor het eerst dit seizoen te hulp.

De Argentijnse dribbelaar kreeg de bal aangespeeld van Cuenca, draaide zich om en ging de één-twee aan met Sánchez. De Chileen begreep het direct, speelde Messi snel weer aan en de aanvaller maakte het koel en gericht af met een hard schot in de linkerhoek. Zes minuten later volgde de tweede strafschop van de avond, nadat Pedro Botelho in de zestien meter Cuenca van zich af duwde. De beslissing leek wat zwaar, maar Barcelona was er niet minder dankbaar om. Messi benutte de buitenkans in de rechter kruising feilloos. Daarmee was zijn 41ste competitietreffer in dit seizoen een feit.

Bekijk hier de samenvatting van Levante - Barcelona:


Wie wordt dit seizoen topscorer in Spanje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

barcelona slaat weer toe , belachelijk hoe vaak barcelona al weg is gekomen door een penalty, door een beetje te acteren , vooral puyol drama queen op zijn best.
Levante verdiende die 3 punten maar die punten zijn weggekaapt door de scheids.

14 april 2012 om 23:58

Ach joh al dat gezeur.. helemaal op live meepraten was het weer een beestenboel. Al die Madrid fans hebben natuurlijk wel belang bij de titel, en die lijkt dit jaar zeker binnen handbereik. Als je de betere ploeg bent weet je heus wel minimaal een punt uit Camp Nou mee te slepen volgende week. Anders wordt de titelrace nog spannend. Hoe dan ook, Madrid fans of anti-barca spammers hoeven niet steeds Barcelona af te kraken. Het is zinloos, heeft geen effect op het resultaat, en is alleen maar irritant.
OT: Barca was heel matig, heeft met een gelukje de 3 punten meegenomen, maar dit zal niet de laatste keer zijn. Hopelijk zijn ze gemotiveerder voor 3 topwedstrijden in 2 week.

oja; die duimpjes omlaag zijn natuurlijk van die haters. aub met een onderbouwing op bovenstaand *feitelijk juist* bericht of liever helemaal geen respons.

15 april 2012 om 01:54

@august26

De duimpjes omlaag zijn van mensen die het niet eens zijn met hetgeen wat je schrijft en zo hun ongenoegen laten blijken. Dat je dit meteen als "haters" bestempeld is zielig, mensen kunnen toch een andere mening hebben als de jouwe?

Sowieso heeft niet iedereen tijd en interesse om uitgebreid te gaan reageren, vandaar het systeem met de duimpjes. Het is niet aan jou om te beslissen dat deze mensen nadere uitleg daarbij geven.

15 april 2012 om 02:11

hoevaak heeft real onverdiend gewonnen? negeer alle realfans hier...aantal duimpjes omlaag staat gelijk aan gefrustreerde real fans die niet onderbouwen en leiden aan grootheidswaanzin. barca was krachten aan het sparen tegen chelsea

15 april 2012 om 01:39

Achteraf bleek dat de 1e gele kaart niet voor de desbetreffende speler was. Waarschijnlijk een fout bij de TV of whatever.

on: Heb beide wedstrijden niet gezien, maar verwachtte dat allebei zouden winnen vandaag. Toen Real achterkwam kreeg ik nog wel hoop, maar ze deden wat ze dit seizoen altijd al goed deden, namelijk eerst achterkomen, de tegenstander hoop geven en dan toeslaan. Barca heeft slecht gespeeld lees ik hier bij de reacties, of ik er veel van moet geloven weet ik niet aangezien er een laag niveau heerst hier op dit 'forum', maar ik ben blij met de 3 punten.

15 april 2012 om 00:03

Je bedoelt zeker belachelijk hoe vaak Barcelona dit seizoen geen penalty heeft gekregen en hoe vaak er doelpunten onterecht zijn afgekeurd. Zie als mooiste voorbeeld Espanyol-uit toen een verdediger van de pericos in de laatste minuten de bal letterlijk met zijn handen uit het doel sloeg maar daar niet voor bestraft werd. En trouwens, een verdediger van Levante maakte in de 60e minuut op exact dezelfde manier hands in het strafschopgebied als Busquets, alleen werd hij er niet voor bestraft en Busquets wel. Als je van niks weet de volgende keer gewoon niks zeggen.

15 april 2012 om 00:09

Ook konden ze vandaag een penalty geven bij een situatie met Iniesta. Het lijkt trouwens wel of mensen automatisch bij elke penalty die Barcelona krijgt zeggen dat hij onterecht was...

15 april 2012 om 00:49

inderdaad ik geef je helemaal gelijk !
Weeral 3 punten gratis gekregen door een penalty.
Messi heeft in 2 weken tijd al 5-6 penalty's gekregen ???
Door 2 penalty's zijn ze ook door gebekert naar de Halve Finale van de CL

15 april 2012 om 12:09

Nouhronaldo

En Real Madrid heeft de La Liga gekregen door scheidsrechters.
Maar dat zien jullie niet door die Real bril.
Zo had Mallorca recht op een goal.
Zo had Real een tegen strafschop moesten krijgen toen Pepe de bal met zijn hand hield.
Zo Had Betis strafschoppen moesten krijgen.
Zo had Ramos rood tegen Rayol enz.

Doe niet zo schijnheilig en hypocriet.

15 april 2012 om 15:06

Catalonia_b jij bent voor mij nu de grootste grap van Voebalzone.
Ik vind het wel fijn dat jij bij deze nu al zegt dat Real Madrid de La liga gewonnen heeft .
Maar ik snap echt niet hoe je kan zeggen dat Real Madrid door de scheidsrechter de La liga gewonnen heeft als je zo gaat beginnen heeft Barcelona al 3x de CL gewonnen door de scheidsrechter.
En ja tuurlijk krijgen wij wel een Penalty maar ik kan me geen enkele beslissende penalty bedenken die Real Madrid kreeg ,
Bij Barcelona kan ik een hele waslijst opnoemen.
Zoals Fc Barcelona kreeg gratis een ticketje naar de Halve Finale van de Cl
door 2 penalty's. (beslissend)
Zoals gisteren ze kregen een penalty ( beslissend ) ..
Real Madrid kreeg ook een tegenpenalty maar ze hebben er voor gevochten en het goed gemaakt zonder een penalty ze hebben 3 gescoord , Barcelona had weer een penalty nodig om 3 punten te krijgen .
Bij Real Madrid krijgen is het bij een 4-0 of een 5-0 ... ( niet beslissend )
Maar je gaat dit nooit inzien tot dat jij je Barcelona brilletje uitdoet .

15 april 2012 om 00:50

Barcelona heeft dit seizoen vaak genoeg de nadeel van de twijfel gekregen.
Als het ons dan ook maar één keer mee zit met een arbitrale beslissing dan wordt er gelijk gezeurd dat Barcelona de scheidsrechter vaak meekrijgt. Real Madrid heeft sowieso geen recht van spreken want die krijgt elke weekend een penalty mee en als Barcelona die één keer krijgt dan staat de wereld op zijn kop.

Wie o wie kan mij eens eens minimaal 5 foute beslissingen geven die doorslaggevend waren voor de winst van Barcelona dit seizoen? Omgekeerd kan ik jullie heel veel momenten vertellen dat Barcelona is bestolen.

15 april 2012 om 00:57

Gefrustreerd dat Barça geen punten liet liggen?

Je mag zoveel over de scheids spreken als je wil maar je weet net genoeg als ik dat de arbitrage in Spanje nogal raar is. Zowel Real als Barça hebben er dit jaar hinder van ondervonden in positieve en negatieve zin.

Ik zou zeggen laten we het voetbal spreken volgende week in Camp Nou maar ik weet nu al dat indien Real verliest het toch weer de schuld van de scheids zal zijn en niet omdat Real de mindere ploeg is. Deze ideologie heeft Mourinho diep in de aanhangers van Real gepompt.

15 april 2012 om 15:15

Het zal natuurlijk voor mij heel fijn zijn als Real Madrid wint volgende week .
Maar zelfs als ze verliezen blijft Real Madrid 1st dus voor mij maakt het niet echt uit en buiten Barcelona zie ik Real madrid echt geen punten meer weggeven seizoen is al bijna gedaan .

15 april 2012 om 22:39

Ja natuurlijk;-) de titel was voor jullie al een maand geleden binnen want Real Madrid ging onmogelijk punten verliezen en de kloof van 10 punten was veel te groot.

Veel zogezegde Barça fans waren al bezig om jullie te feliciteren behalve ik want je verliest pas hoop als het mathematisch in kannen kruiken is voor de rivaal.

Nu kan het na de wedstrijd in Camp Nou een verschil worden van 1 puntje en dan ga je me niet zeggen dat Real niet onder enorme druk zal staan want één kleine misstap kan volstaan om weer op het einde van het seizoen met lege handen daar te staan. Je gaat me ook niet zeggen dat je een classico graag verliest want dat is de wedstrijd bij uitstek om aan de hele wereld te laten zien wie de beste is in die week. Ik spreek trouwens uit ervaring want toen Barça de classico verloor in het laatste kampioenjaar(2008) van Real spookte dat een hele week door mijn hoofd en was ik er misselijk van want geen enkele fan verliest graag de classico!!!

Barcelona weet dat hetzelfde voor hen van toepassing is en Pep heeft hen al gewaarschuwd dat puntenverlies het einde kan betekenen van de titel maar nu is er tenminste hoop en de jongens vechten voor wat ze waard zijn. Het zou me niet verbazen als Barça dit jaar weer de treble wint!

Het is duidelijk voor iedereen dat het geen penalty was want Cuenca valt al om bij windkracht 2 Wij moeten gewoon op eigen kracht kampioen worden, de verhalen over dat de scheids voor Real is kunnen de prullenbak in. Het is jammer dat Barca voor de 24934545e keer wordt geholpen door verschillende scheids van Londen tot Valenca van Madrid tot Milaan..
Ik hoop dat Madrid volgende week niet wordt benadeeld door de scheids anders winnen ze wel makkelijk. Respect voor de Levante verdedigers maar je kunt nooit winnen van 12man.

15 april 2012 om 11:57

De fans van Barça waren inderdaad fenomenaal in Levante als 12de man ;-)!!!!!!

Gefeliciteerd met de overwinning maar tjongejongejonge die penal was een erg zware straf. Het lijkt tegenwoordig wel zaalvoetbal. Ik denk dat je rustig kan spreken van messi-dependencia. Alle doelpunten moeten van hem komen, want de rest speelde redelijk matig en verdiende qua instelling ook niet echt een overwinning.
Sowieso is daar de laatste weken meer sprake van en verdienen ze de titel 'buitenaards' niet meer, ookal spelen ze over het algemeen nog gewoon goed voetbal, dat extraordinaire is er wel vanaf.

15 april 2012 om 04:05

Tja, als de trainer de ploeg zo opstelt dat alles rondom Messi draait, dan krijg je Messi independencia.

De eerste helft heb ik niet kunnen zien, dus daar kan ik niet over oordelen. De tweede helft was redelijk, met Messi die ons weer helpt. Een twijfelgeval voor velen was de gegeven penalty. Naar mijn inziens was die terecht gegeven, misschien wat te makkelijk, maar Cuenca werd toch echt geduwt. Was dat gebeurt op het middenveld, dan was het ook een vrije trap voor Barcelona. En anders had Barcelona daarna een penalty moeten krijgen bij een situatie met Iniesta, maar daar hebben we het niet meer over...

Ik ben erg blij met deze punten! Ging toch niet makkelijk. Levante deed het goed, respect voor dat goede team, dat het dit jaar echt goed doet.

15 april 2012 om 00:58

Inderdaad. Ik vond het ook een terechte penalty, er was duidelijk contact, verdiger Botelho van Levante stak duidelijk zijn hand uit en duwde cuenca omver. Cuenca is weliswaar niet de sterkste speler van Barcelona maar het contact was duidelijk geneog en Cuenca werd omver geduwd.

En zo niet, wie durft er dan nog over de situatie van Iniesta te praten in de zestien meter gebied toen hij een '' super merkwaardige schouderduw'' kreeg van Ballesteros? Ik vond de penalty die Levante kreeg ook niet echt overtuigend te noemen maar als Barca zo'n penalty kreeg dan stonden de Madrileense kranten de volgende dag weer bomvol.

Met dank aan de scheidsrechter die onterecht een penalty gaf.

14 april 2012 om 23:54

Dat was inderdaad een twijfelgeval, maar hij had bijvoorbeeld voor die overtreding op Iniesta ook een penalty kunnen geven..

14 april 2012 om 23:58

Daar heb je wel gelijk in.

14 april 2012 om 23:58

Dat klopt inderdaad. Ik vond het een gemakkelijk gegeven penalty. Je kunt hem geven maar hij was anders bij die situatie met Iniesta ook gegeven.

14 april 2012 om 23:55

En Barça onterecht Barça twee penaltys ontnam. Het is maar wat die selectieve paar hersencellen willen onthouden natuurlijk.

14 april 2012 om 23:58

Inderdaad. Het is al bijna te triest voor woorden. De meeste gasten op het forum hadden het al over een onterechte penalty zonder überhaupt de herhaling gezien te hebben.

Overigens snap ik niet waarom die penalty onterecht zou moeten zijn. Hij duwt hem duidelijk met zijn beide handen en niet met zijn schouder. Laatste keer dat ik de spelregels heb gecheckt mocht je niet met de handen duwen.

15 april 2012 om 00:03

Nee, Armenchik. Daar ga je helemaal de fout in. Je zou moeten weten dat zodra Barça een penalty krijgt het spelregelboekje de zee in wordt geflikkerd en het per definitie onterecht is. Zo gaat het namelijk al een heel tijdje. Het ergste is dat mensen elkaar hier altijd zomaar napraten. Heel triest dit.

15 april 2012 om 00:13

Pff wat een frustratie weer, hij wordt met 2 handen omver geduwd kan het nog opzichtelijker?
Ik snap het wel dat je boos bent, want na volgende week zaterdag zal het verschil nog maar 1 punt zijn.

Nou hup naar de el classico kan nu al niet wachten , blij dat deze binne is , die penal vond ik zeer vaag maja soms heb je ze mee soms tegen

14 april 2012 om 23:59

Tuurlijk geef maar duimpjes omlaag geef er nog meer pls ik w8 erop ;

Wat een opluchting zeg!
Pff ik kreeg het echt warm de laatste 5 minuten..
Geen al te beste wedstrijd, maar Levante is dit seizoen echt een lastige tegenstander!
Ben heel erg blij met de 3 punten!
Nu even Chelsea van de mat spelen en daarna op naar Real :D

Hm, als je de penalties op deze manier krijgt ga je natuurlijk geen punten meer verspelen. Als je ziet hoe Real Madrid gepakt is de laatste weken:
- Villareal uit
- Malaga thuis

en als je ziet wat Barcelona allemaal mee krijgt alleen omdat ze het mooiste voetbal spelen zijn ze niet heilig. Ik vind het, dramatisch. Dat is de grootste reden dat ik sinds afgelopen seizoen een voorkeur heb voor Real, maar zeker ook door Mourinho en Ronaldo... beide geweldig.

14 april 2012 om 23:59

Jij onthoudt dus ook alleen maar die paar dingen die in je verhaaltje passen? Real heeft ook heel veel meegekregen door de scheids en Barça werd ook heel vaak genaaid door de scheids. Of vergeten we bijvoorbeeld die ene keer dat een zuiver winnend doelpunt van Barça in de 93e minuut op mysterieuze wijze werd afgekeurd? Of hoe Espanyol in de laatste minuut bij een 1-1 zomaar hands mocht maken in de 16.

15 april 2012 om 00:08

Totaal met je eens dat ze beide de scheidsrechter mee/tegen hebben, meer dan ieder ander in Spanje hebben ze de scheidsrechter mee. Maar als je objectief kijkt en dat kan ik redelijk aangezien ik met beide geen band hebt zie ik toch dat de scheidsrechter veel makkelijker voor Barcelona fluit dan bij Madrid. Als Messi de bal in de voeten heeft, heeft de scheidsrechter de fluit al in de mond bij wijze van spreken... ik kan er niet meer zo goed tegen dat op ge hemel van Barcelona en dat ze altijd zo beschermd worden, met hun voetbal vragen ze soms om een tikkie hier en daar. Ze zijn niet voor niets de beste van Europa, dat roept frustratie op bij elke tegenstander.

Kortom, beide hebben voordeel van scheidsrechter over heel seizoen, maar Barcelona meer. Alleen al omdat iedere scheidsrechter ook nog eens graag tegen Mourinho fluit.

15 april 2012 om 00:14

Wyzyndebeste.

Jouw laatste alinea geeft aan dat jij de Primera Division totaal niet volgt. Zou je dat wel doen, dan zou je zoiets niet schrijven. Als je zoiets wel kan schrijven, dan is de andere mogelijkheid dat je Real Madrid fan bent, ondanks dat je dat uitsluit.

15 april 2012 om 10:50

Ik kijk wekelijks Valencia, Barcelona en Real Madrid, voor de rest is er ook niet veel aan. Ik heb een voorkeur voor Real sinds kort omdat ik gewoon merk dat Barcelona zoveel voordelen geniet door de scheidsrechter..

15 april 2012 om 00:05

Real heeft dit seizoen veel en veel vaker de scheids meegekregen..
Barça heeft vaker de scheids tegengehad.
Maar ach die wedstrijden vergeet je even en die paar van Barça onthoud je..

15 april 2012 om 00:16

Mooi al die voorbeelden die je geeft om je mening te onderbouwen. Het gebrek eraan zegt al genoeg.

15 april 2012 om 00:25

Richt je maar beter op ajax en de eredivisie want jij kraamt echt totale onzin uit..
Als je deze strafschop ontrecht vindt, moet je volgens mij toch even langs specsavers..
Hij duwt Cuenca gewoon met 2 handen opzichtig, nou makkelijker moet het niet zijn om een penalty te geven..
Maarja, haters gonna keep hating

15 april 2012 om 10:03

Nu noem je 2 wedstrijden waar het bij real niet mee zat, maar real heeft ook zovaak mazzel gehad. bijvoorbeeld gisteravond tegen sporting gijon. Met een beetje pech had de scheids ramos rood gegeven na die handsbal.

Het ging weer als vanouds. Barca heeft het lastig in een uitwedstrijd en dan komt de scheids er even bijspringen om die makkelijk vallende Catalaantjes uit de brand te helpen. Jammer voor Levante want die speelden een uitstekende pot. Maar blijkbaar moet het zo spannend mogelijk worden...

Echt ongelooflijk dat Barca door de arbitrage weer in het zadel geholpen wordt!de zoveelste x!meteen die misselijkmakende Sergio erop af!oh wat hoop ik dat Real volgende week Camp Nou stil krijgt en die zure gezichtjes van Barca te zien!hala Madrid!!

Penalty was terecht... Cuenca werd gewoon omver geduwd. Barcelona heeft over de hele wedstrijd gezien wel onterecht gewonnen, hebben bijna niets gecreëerd op een paar kansen van Messi na. Maar goed. Het is gespeeld. 4 punten verschil en volgende week de Clasico nadat ze allebei een Cl-wedstrijd spelen doordeweeks.

Goed gespeeld scheids door jou heeft Barca de drie punten, die penalty was veels te makkelijk gegeven. Het is wel een contactsport, anders kan je bij elke speler die valt fluiten.

14 april 2012 om 23:58

bij die penalty, ik dacht even zit ik niet naar zaalvoetbel te kijken?

15 april 2012 om 00:04

En hoe zat het dan met real madrid bij Betis uit? dan hoor ik je namelijk niet ;

Barca onwaardig, dat zeker, maar je moet, ondanks misschien hulp van een scheids, deze wedstrijden toch maar winnen bij een Levante dat zeker niet slecht in vorm is.

Het was werkelijk te beschamend voor woorden, het spel van Barcelona vandaag. Ik kreeg serieus een déja vu van eerder dit seizoen, zo’n slappe mentaliteit. Geen enkele uitstraling van een winnaar, zelfs na de goedkope penalty van Levante werd Barça niet wakker. Na een heerlijke goal van Lionel Messi, die overigens niet in de wedstrijd zat, kwam het een beetje tot leven. Na een gelukje met de scheidsrechter, want laten we wel even eerlijk zijn, dat was wel een licht gegeven penalty. Barcelona had daarna nog een aantal twijfelmomentjes voor een penalty, maar die werden niet gegeven. Cuenca werd wel geduwt, daar kan je een penalty voor geven, maar het was in mijn ogen te licht voor een strafschop. Vooral opgelucht dat we hier hebben gewonnen, en op naar Chelsea!

14 april 2012 om 23:58

Gast, bij een penalty moet je net zo denken als hij een situatie op het middenveld. Een overtreding is een overtreding. Als dat gebeurde bij Cuenca op het middenveld was het ook een vrije trap voor Barcelona. Misschien wel makkelijk gegeven, maar zo gek is het niet dat hij een penalty geeft.

15 april 2012 om 00:02

Nou, ik vond het wel erg licht hoor. Tuurlijk was het een overtreding, hij duwt Cuenca immers in de rug. Je kan de penalty dus echt wel geven, laat dat duidelijk zijn. Maar Cuenca gaat zo makkelijk liggen, helemaal in deze situatie waar er maar lichtjes geduwd wordt. Ik zou als scheidsrechter hier geen penalty voor hebben gegeven. Net als die van Levante trouwens, waar Busquets zijn armen zo dicht mogelijk naar zijn lichaam trekt.

15 april 2012 om 00:02

Maar als Barcelona zo een penalty tegen zou krijgen zat je als de dood te klagen dat het geen penalty was wees gewoon eerlijk en zeg dat het geen penalty was

15 april 2012 om 00:04

Dit was wel een penaltie, Barca krijgt tenminste geen penaltie buiten de 16m, die Real wel kreeg..

15 april 2012 om 00:05

Dan zou ik zeggen dat het een erg lichte overtreding was, maar er wel geduwt wordt, dus je kan hem geven. Doe niet zo moeilijk man.

15 april 2012 om 00:06

Licht of niet, het was terecht. Ook lichte overtredingen zijn overtredingen. Cuenca viel misschien wat makkelijk, maar om daarvoor alleen geen penalty te geven? Hij werd immers wel geduwt.

De eerste helft heb ik niet kunnen zien, dus kan ik ook niet oordelen over de handsbal van Busquets.

@kakaleite22

Nee, dan zou ik echt niet klagen... Ik vond het gewoon echt een penalty, hij werd toch geduwt of ben ik nu blind aan het worden? 0.o

15 april 2012 om 00:10

@lapulga_10

Dit was echt geen penalty man. Is gewoon een 50/50 duel, zelfs Cuenca dacht niet aan een penalty, die was alweer opgestaan om terug te lopen. Ze duwen allebei, die speler van Levante kan er ook niks aan doen dat Cuenca fysiek niet zo sterk is.

15 april 2012 om 00:14

@zola

Zie jij Cuenca duwen? Ik zie toch echt twee handen van de Levante verdediger die Cuenca duwen... En volgens mij mag duwen niet bij voetbal.

15 april 2012 om 00:17

@lapulga10

Schouderduel????? 2 handen? Ik weet echt niet wat jij ziet hier. Iedere commentator vind dit geen penalty, zelfs de Spaanse niet ( ondertiteld). Hoe kan je nu stellig beweren dat het een penalty is als zelfs Cuenca verrast is door die beslissing?

Het is gewoon een 50/50 duel man. Ik zie echt geen twee handen maar oke.

15 april 2012 om 00:20

@zola

Ik zag op televisie toch echt dat Cuenca geduwt werd ja. En wat boeit het mij wat die commentatoren zeggen? Alsof het dan ook opeens zo is? Dus als bijvoorbeeld meneer Jeroen Gruter (?) zegt dat Kaka op Ronaldo lijkt, is het zo? Cuenca mag verbaasd zijn, want het was ook misschien iets te makkelijk gegeven, maar je kan hem wel geven.

15 april 2012 om 00:21

Ik zie ook twee handen die hem duwen hoor. Kan me niet voorstellen dat jij dat in een herhaling gemist hebt. 2 handen duwen mag gewoon niet, daarom is de penalty terecht.

15 april 2012 om 00:29

@lapulga10

Ik zeg niet dat het je moet boeien of dat het iets uitmaakt, ik probeer slechts duidelijk te maken dat ik op zijn minst vreemd vind dat bijna iedereen het geen penal vind inclusief Cuenca en Barca fans beweren van wel.

Ik zou hem never hebben gegeven, dit is gewoon te makkelijk. Overigens had ik die voor Buquets ook niet gegeven. Is weliswaar hands maar ik zie er absoluut geen opzet in.

Maar goed eindeloze discussie, feliciteer je met de overwinning.

15 april 2012 om 02:36

Tipi09 Nee maar jullie mogen wel de bal met hand raken buiten de 16 zonder rode kaart ;

15 april 2012 om 00:00

Waarom was de penalty van Levante goedkoop?

15 april 2012 om 00:04

Busquets trekt zijn handen zover mogelijk in om geen hands te maken, maar krijgt de bal toch nog op de hand. Busi had niets anders kunnen doen dan dit, anders had ie z'n armen eraf moeten eten. Maar hands is hands, dus je kan een penalty geven, maar ik vind het wel erg goedkoop.

15 april 2012 om 00:09

Alsjeblieft zeg, de bal wordt richting zijn borst gekopt en hij wilt zichzelf beschermen door zijn handen voor zijn lichaam te houden, erg dom natuurlijk maar 100% terechte penalty.

15 april 2012 om 00:15

Het is maar hoe je het ziet, hij haalt juist zijn handen naar zijn borst om de bal te ontwijken. Maar daardoor kreeg hij juist de bal tegen zijn handen. Nogmaals, ik noem hij een goedkope penalty, niet een onterechte. Je kan hem geven, hands is immers hands. Maar het blijft goedkoop, en een boel pech.

15 april 2012 om 12:10

Niemand houdt zijn handen voor zijn borst om een bal te ontwijken. Het is een reflex die voorkomt als iemand zichzelf probeert te beschermen tegen een bal, en dat is wat Busquets deed. Hand naar de bal, ook al is het een onbedoelde reflex, is gewoon hands en dus een penalty. Ongelooflijk dat mensen dat nog gaan ontkennen.

15 april 2012 om 19:00

Precies zoals 'healer' het zegt.

15 april 2012 om 00:00

Jou kan je ook niet meer serieus nemen. Jij noemt de handsbal van Busquets een goedkope penalty, hij vangt die bal gewoon of het een handbal wedstrijd is...

15 april 2012 om 00:06

Hij brent zijn armen voor zijn borst. Hij had gewoon pech. De bal was gewoon tegen zijn borst gekomen. Dus een goedkope penalty.

Madrid heeft vandaag na een jaar(!) weer een penalty tegen gekregen.

15 april 2012 om 00:08

Daar sluit ik me helemaal bij aan, Viscacatalunya! Het was gewoon pech, en een goedkope penalty. Daarnaast zeg ik goedkoop, niet onterecht. Je kan een strafschop geven, want het is in principe gewoon hands. Alleen doet Busquets er alles aan om de bal niet te raken met de hand. Goedkope penalty dus.

Kerel duwt hem = penalty. Zwaar verdiende overwinning. Op naar Chelsea en zaterdag gehakt van Madrid maken. We got this. Nu lekker uitgaan

Ik heb genoten van het spel van Levante.. Speelde met minder paniek dan Barca.. Hoe kalm ze bleven in de zestien en hoe vaak ze Barca gewoon te kijk speelden. Veel talent daar in Levante.. Jammer dat het geen gelijkspel is geworden. Vind ik meer terecht.
Maar bah bah, ik dacht dat de scheidsrechters in Portugal al clowns waren, maar Spanje slaat toch echt alles..

ik heb veel matchen gezien van barcaa ma die 3ptn gun ik hun echt nie ze ma echt ni ze. zelf een echte redelijke barca fan zou zeggen 3ptn vo ons ma ni verdient ma dat is voetbal. kweni wrm ma alleen door da wil ik ze ni kampioen zien spelen

ps neutrale toeschouwer

15 april 2012 om 00:53

Vertel mij eens waarom dit onverdiend was? Levante kreeg toch ook een penalty? En Barca kreeg geen penalty toen een speler van Levante de bal met de hand raakte in het eigen strafschopgebied. Hmm, raar voor iemand die 'een beetje' supporter is van Barca.

15 april 2012 om 01:04

penalty van levante was terecht.
me welke hands kom jij af? Het was helemaal geen hands scheids stond daar 2meter van en zei niks die twijfeldie ni eens draaide zich direct om. Ik zeg gewoon als neutrale toeschouwer dat levante gewoon de 3 ptn verdiende qua match prestatie, ze toonde lef veel lef zelfs na de 1-2 waren ze nog altijd gevaarlijk. Op spaanse TV zei al Pep dat het ni verdient was ma ze die ptn nodig hadden zeker omdat ze nog next week tegen hun rivaal spelen

15 april 2012 om 01:53

De handsbal in de tweede helft, toen Messi de bal wou droppen in de 16m. Die bal kwam op identieke wijze tegen de arm van een tegenstander, net zoals bij Busquets. Dit keer besliste de scheids om de bal niet op de stip te leggen.

Veel lef heb ik niet gezien, gewoon goed gecounterd. Met één échte verdediger liet Barca veel steken vallen achterin, maar gelukkig konden ze het recht houden. Buiten dat schot voorlangs heeft Levante echt geen kans gehad.

70% balbezit hebben, dan kan men moeilijk over onverdiend praten. Maarja, op Vz verbaasd mij niet zo veel meer. Barca bepaalde het spel, ook al waren ze niet op hun beste niveau.

Verdiende overwinning van Barca, Levante deed niks anders dan verdedigen.
Die penaltie van Levante vond ik onterecht, Busquets maakte geen beweging naar de bal.
Die penaltie voor Barca vond ik wel terecht, die speler van Levante kijkt niet eens naar de bal, maar duwt Cuenca gewoon weg, dat is gewoon dom, maar wel een penaltie..

En die Real fans moeten echt niet over de scheids beginnen, want als de arbiters wat eerlijker waren die seizoen, dan stond Barca 1ste en niet Real..

14 april 2012 om 23:58

als de arbiters eerlijker waren, zou Real nog steeds eerste staan. Daarnaast zou Barça dan 3 jaar niet de CL finale bereiken.

14 april 2012 om 23:59

Real werd dit seizoen heel vaak geholpen door de arbiters, en Barca juist benadeeld..
Natuurlijk zul je dat niet toegeven als Real-fan, maar het interesseert mij ook helemaal niet wat je van Barca vindt..

15 april 2012 om 00:00

Tipi09, jij bent de grootste grap van Voetbalzone Noem alsjeblieft nu cruciale beslissingen die Real de winst hebben bezorgd. Geen 4-0, 5-0tjes. Nee, dit soort beslissingen net als vandaag.

15 april 2012 om 00:04

3 jaar ja? Ohja, want ze werden bevoordeeld tegen Madrid, dat ben ik ook vergeten door mijn selectieve geheugen. Oh en Inter werd niet bevoordeeld in 2010. Ohnee, wacht even, laten we dat vergeten. 1 grote grap ben jij.

15 april 2012 om 00:06

Jullie zijn juist grappig, en toch knap dat jij Inter durft noemen die door een offside goal door ging..
Om maar te zwijgen over Real die elke wedstrijd tegen Barca, kickbox mag spelen..

15 april 2012 om 00:07

@tipi,

Reageer nou eens inhoudelijk dan. Waar blijven die momenten waar Real zogenaamd "heeel vaak geholpen werd". En ik heb Inter nooit genoemd? Waar haal je dat nu weer vandaan.

15 april 2012 om 00:14

Real werd in verschillende wedstrijden geholpen, zoals Valencia uit, Getafe, Vallecano, Mallorca..
Terwijl Barca tegen Espanyol, Getafe, en Osasuna werd benadeeld. zo zijn er nog wedstrijden waarbij Barca werd benadeeld, maar ze konden die wedstrijden toch nog winnen, dus die noem ik niet op..

15 april 2012 om 00:14

@ tipi09

Inter werd inderdaad in de thuiswedstrijd(!) bevoordeeld. Maar dat werd in Camp Nou, zwaar rechtgezet door onze Belgische vriend De Bleeckere door Motta vroegtijdig een belachelijke rode kaart te geven, wat het dus compenseerd.

15 april 2012 om 00:19

De goal van Bojan werd ook onterecht afgekeurd, maja dat maakt niet uit dat is al voorbij.

15 april 2012 om 00:31

@tipi09

' De goal van Bojan is afgeurd vanwege hands. Tsja als je pietje precies bent dan fluit je hier natuurlijk ook voor'. Aldus de Nederlandse commentator toen van de wedstrijd.

Snap je de context?

15 april 2012 om 00:32

Voorafgaand maakte Keita hands dus terecht afgekeurd.

15 april 2012 om 00:56

Dat was Toure, en het was geen hands, bekijk de beelden maar eens terug.

15 april 2012 om 00:00

''die penaltie van Levante vond ik onterecht''

Het moet niet gekker worden... onterecht.. terwijl Busquest hem bijna klem had..

Ongelofelijk.. ik dacht van wat lees ik hier nou allemaal.. totdat ik zag wie deze onzin weer eens neer zette..

Ik had het moeten weten toen ik de eerste twee woorden las.. dat dit weer eens een onzin verhaaltje van tipi09 moet zijn..

15 april 2012 om 00:03

@acolinho, die gast moet je echt niet serieus nemen. Ik meen het, hij is nooit te betrappen op een objectieve reactie en altijd maar dan ook altijd moet ie een sneer uitdelen richting Real.

En weer wordt er zo makkelijk een penalty aan Barça gegeven.
Levante (en AC Milan) moet/moeten de scheidsrechters in de CL en La Liga gewoon aanklagen, want bij elke cruciale moment wordt Barça bevoordeeld.

En wat een geniale tacticus is die Pep toch, je beste speler wisselen met de slechtste speler (xavi/cuenca)

15 april 2012 om 00:08

Je bent Real vorig jaar in de CL ook vergeten. En al die keren in de competitie dat Real benadeeld werd tegen Barcelona. En in de beker werd Barca ook bevoordeeld tegen Real. Je moet wel alles melden wat je wil melden he.

Overigens geeft Pep tenminste aanwijzingen aan zijn spelers in tegenstelling tot Mourinho, die de scheids de aanwijzingen geeft.

edit: die 16 groene duimpjes geven aan hoe ver de gemiddelde voetbalzone bezoeker is afgedaald qua intellect

15 april 2012 om 00:13

armenchik
Je wanhopige pogingen om mijn reactie te ontkrachten zijn mislukt, omdat ze nergens op slaan.

Pep aanwijzingen? Please ..
Mourinho durft tenminste zich uit te laten tegen de scheids, dat kan je niet van de verlegen Pep zeggen. Je kan niet ontkennen dat hij tactisch erg matig is. Cuenca voor Xavi, waar slaat dat op?? Vorige week zonder Xavi en Iniesta voetballen etc. etc.

Met Bielsa of Pellegrini was het puntenverschil wel minder, omdat zij niet zo'n slappe mentaliteit hebben als Pep.

15 april 2012 om 00:17

Mijn intellect ligt ver boven die van jou. Geloof mij als er iemand hier reacties ontkracht, dan ben ik het wel.

Ik ga geen Mourinho discussie met jou houden, want dat heeft geen zin.

Verder heeft Pep genoeg redenen om een wissel als dat te doen. Leuk en aardig dat Xavi een grote naam is, maar ook die speelt niet altijd een sterke wedstrijd en op dat moment stond Barcelona met 1-0 achter, dus besloot Pep een aanvaller in te brengen. Bovendien was het mooi meegenomen dat Xavi meer rust krijgt voor Chelsea. Die man is tenslotte al 32.

15 april 2012 om 00:25

Nee, ik noem het eerder extreme zelfoverschatting, maar dat heb je wel vaker.

Pep doet dit al enkele weken. Xavi is de spelverdeler van Barça en als je Xavi eruit haalt heb je geen spelverdeler meer (!), dus worden er minder kansen gecreëerd.

15 april 2012 om 00:34

Je argument wordt vrij sterk ondersteund, not. Wel grappig dat Barcelona de laatste weken het toch voor elkaar krijgt om alles te winnen ''zonder een spelverdeler'' in het veld te hebben. Het is wat he. Pep weet niet wat hij doet, jij weet het wel beter.

15 april 2012 om 01:03

Thiago is toch een spelverdeler. Daarnaast waren ook Cesc en messi aanwezig die het spel aan het begeleiden waren.

15 april 2012 om 01:34

Thiago en Fabregas zijn anders ook niet de minste spelverdelers, Cabral.

15 april 2012 om 00:16

@cabral

Guardiola is inderdaad een geweldige tacticus, want zijn wissel zorgde ervoor dat Barça de 3 punten heeft genomen ;.

Sorry Levante wij zijn onterecht geholpen door de arbiter , Zo wil ik niet winnen . Schandalig dat Busquets en Puyol arbiter komen duidelijk maken dat het een penalty is . Ik schaam me voor de gloryhunters die het een penalty vonden. Madrid fans neem die gloryhunters allemaal niet serieus. ik kan tenminste objectief kijken naar de situatie ik kan zeggen dat ook in de C.l arbiters ons gaan helpen met een C.L

14 april 2012 om 23:59

Goed en eerlijk gesproken! Dit soort dingen stel ik op prijs, combo van Alexis en Messi was overgens wel om van te genieten.

14 april 2012 om 23:59

Ik zal het nog éénmaal zeggen hier, je bent hier de duidelijke winnaar voor de 'natte Wind award'. Je hebt de hele wedstrijd lopen trollen, en doet je daarnaast voor als Barçafan, terwijl je met dit laffe gedrag onmogelijk een Blaugrana kan zijn. Gefeliciteerd!

15 april 2012 om 00:01

Ik ben eerlijk ,maar jij bent een schijnheilige Barca fan ik zie je vaak sneaky Madrid fans provoceren waarom moet dat ..

15 april 2012 om 00:05

Perse een Blanco?
Het kan net zo goed een MU of AC Milan fan zijn,

Joostvans, ik had niet verwacht dat je op zo'n persoon zou reageren.

15 april 2012 om 00:05

Blijf door gaan met je schijnheilige gedrag ik ben blij dat meerdere je door hebben ondertussen

15 april 2012 om 00:07

Jij bent echt geen Madrid fan maar fake fan. Jij was toch geband een nieuwe account aangemaakt jochie Realwins ben je weer terug jochie

15 april 2012 om 00:54

@ Barca
Hij zegt gewoon zijn persoonlijke mening dat ook een feit is .
zo is nu eenmaal Barcelona of mag hij zijn persoonlijke mening niet zeggen?

Agh die penalty voor Levante had hij niet hoeven geven, aan de andere kant is dat wel hands. Die goal van Barca was goed. Die pingel van barca fout gezien door de grens, dat is een schande. maar de manier hoe busquets gelijk weer doet is echt verschrikkelijk. wat een figuur zeg. net als puyol, gelijk proberen de scheids te beïnvloeden. Dat is jammer, want dat heeft dit team helemaal niet nodig.

15 april 2012 om 00:00

Hem ben ik liever kwijt bij Barcelona brengt ons een slecht imago

15 april 2012 om 00:03

Hebben ze wel nodig want ze doen het altijd. Blijkbaar kunnen ze niet zonder. Die penalty voor Barca gaat helemaal nergens over man. Het is gewoon en 50/50 duel en dan moet je gewoon niet fluiten. Iedereen was verrast ook Cuenca.

PD arbitrage gaat elke week steeds meer achteruit.

15 april 2012 om 00:12

Ik haat het keer op keer hulp krijgen in de C.l van arbiter en in de La Liga aan de lopende band

15 april 2012 om 00:15

Kuipers heeft vandaag bij PSV - AZ ook laten zien hoe belachelijk slecht hij is. Dus dat hij die wedstrijd ook verkracht is niet zo verwonderlijk.

15 april 2012 om 00:19

Daarom ben ik als Psv fan blij met de overwinning je had me moeten zien ik hele kamer weg geschreeuwd Daarom kan ik objectief reageren

Tja.. wat kan men zeggen..

Belachelijk gewoon.. Levante verdiende op zo'n minst een gelijk spel.. Maar wat krijgen ze een belachelijke penalty tegen...

En dan zeggen mensen zo die penalty was terecht.. maar wel licht net zoals die van Busqeuts... Net zoals? ik kom niet meer bij.... Busquets had die bal bijna klem met zijn haden in de 16... en dan noemt men dat licht...

Te triest voor woorden.. Maar de Scheids en Barca flikken het weer..

Natuurlijk zullen de complimenten van Pep meteen uit gaan naar de scheids..
En dan gaat men hier weer geilen hoe dat Pep nooit over de scheids praat..

Maar hoe kan het ook anders.. als hij Barca hier (voor de zoveelste keer) de overwinning bezorgd..

15 april 2012 om 00:03

Een lichte overtreding is nog steeds een overtreding en daar voor hoort gefloten te worden!

En Levante verdiende alles behalve een gelijkspel met maar twee schoten op goal en 30 procent balbezit. Barca was ondanks de mindere vorm nog steeds heer en meester op het veld.

15 april 2012 om 00:05

Hahah ga helemaal stuk bij je reactie Het zijn gewoon de dramatische scheidsrechters in de PD over het algemeen. Het is overduidelijk dat Real en Barca bevoordeelt worden en dat om het af en toe te compenseren ze maar gaan benadelen. Lijkt wel of ze een schema daar bijhouden en het in evenwicht proberen te houden ofzo.

15 april 2012 om 00:25

Even een vraagje. Je complimenteert Mourinho altijd als hij wat over scheidsrechters zegt. Maar vind je het terecht dat Mourinho alleen wat over de scheidsrechter zegt als het hem goed uitkomt? Als Mourinho iemand is die zo op scheidsrechters let, dan mag die toch ook wel zeggen wanneer hij zelf bevoordeeld wordt? Je kunt verder wel Pep bekritiseren, maar die is iemand die nooit de scheidsrechters de schuld geeft. Hij zoekt het altijd bij zichzelf.

15 april 2012 om 00:34

Ik zeg toch dat Pep het eigenlijk helemaal niet nodig heeft om over de scheids te zeiken.. En terecht, want de scheids helpt hem toch wel behoorlijk vaak..

Maar nu even serieus..

Als Mou ook zovaak zou worden bevoordeeld.. En dan niet in een wedstrijd waar Real al 4-0 voor staat en de 5-0 dan een scheidsrechterlijke dwaling is.. Maar ik bedoel echt zo'n wedstrijd waar het 1-1 staat en Real maar niet naar die 2-1 kan komen.. En de scheids er dan even zo'n penalty uit de mouw schudt als vandaag.. en Mou en Real winnen dan alsnog met 2-1.. Dan zou Mou never nooit klagen..

Als Real een wedstrijd speelt. en 20 kansen weet te creeeren.. maar er niet meer dan 1 goal uit kan halen.. en dan op het einde 1-1 speelt of verliest.. Dan vind ik elk commentaar op de scheids gewoon onterecht en belachelijk.. Want als je zoveel kansen hebt als bijvoorbeeld tegen Valencia.. maar ze niet weet te maken.. dan is het gewoon je eigen schuld...

Maar als je duidelijk wordt benadeeld.. Wat bij Real wel een paar keer het geval was.. (soms moelijk te zien door een Barca bril).. Ja, dan vind ik commentaar wel terecht.. en dan vind ik ook dat men er wat van mag zeggen..

Ik hoop dat dit nu een duidelijk antwoord op je vraag is.. anders hoor ik het wel..

15 april 2012 om 00:41

Maar je vergeet nu wel(bewust of onbewust, ik hoop dat 2e) dat Barcelona dit seizoen de scheids niet minder vaak voor heeft gehad dan Real Madrid. Dus ik snap niet waarom dat Mourinho wel het recht geeft om over de scheids te zeuren en Pep niet. ( bv. Betis, Rayo, dat waren standen waar er 1 doelpunt verschil was). Wat mij ook opvalt is dat Mourinho in 2012 altijd(!) de scheids de schuld heeft gegeven voor het puntverlies. Zowel in de Cl(cska) als in de competitie. En ik weet dat je nu gaat zeggen dat Karanka en die woordvoerder de woorden uitspraken, maar een woordvoerder en een assistent gaan geen andere dingen dan de coach zeggen. Ik vind dat gewoon raar en ik vind dat Mourinho dan ook het aantal keer dat hij bevoordeeld is op moet noemen als hij toch zo'n iemand is die het allemaal helder ziet. Pep is tenminste consequent in zijn gedrag. Hij zegt altijd dat het Barca's eigen schuld was( en in de competitie werd Barca vaak benadeeld dit seizoen, denk aan Espanyol en Getafe bv.) Mourinho is niet consequent daarin. Hij geeft alleen aan wanneer hij vindt dat hij benadeeld is.

15 april 2012 om 00:59

Wat is dit voor een belachelijke redenering?
Dus als Real Madrid 30 doelpogingen heeft maar 0 doelpunten mogen ze geen strafschop meer krijgen en worden ze minder gelijk behandelt?
Ze moeten gewoon 90 minuten gelijk behandeld worden .
Als je gaat kijken naar voetbal niet in Europa als ze daar vallen staan ze meteen weer op zonder te klagen of te huilen als een speler van Barcelona valt blijft hij daar eerst 1 minuut rollen zonder dat er lichamelijk contact is geweest zelfs zoals bv: Dani alves .of busquets .
Ze moeten meer voetballen en minder vallen en om penalty's vragen
Messi heeft in 2 weken tijd al 5 beslissende penalty's gekregen
Bedankt uefalona !

15 april 2012 om 01:09

@ aremenchik

Ik zeg toch niet dat Mourinho wel over de scheids mag klagen en Pep niet.. Ik zou het juist geweldig vinden als Pep een keer zijn mond open zou trekken en dat zeggen waar het op slaat in plaats van altijd dat standaard verhaaltje ik zeg maar ''af te spelen''...

Ik accepteer jou mening over Mou.. Als je hem vervelend vindt.. Zijn gedrag enzo niet uit kan staan en dat gezeur over scheidsrechters walgelijk vindt.. Zoals ik al zei ik vind het ook irritant als het niet nodig is (voorbeeld Valencia)..

Maar om nu te zeggen van.. Ik vind dat Mourinho niet consequent is omdat hij alleen maar de momenten aan geeft wanneer hij benadeeld is.. en nooit eigenlijk dat de momenten op weet te noemen dat hij bevoordeeld is (dat zou een Pep overigens ook niet doen) is toch belachelijk man..

Ik bedoel kom op man.....

Als een speler onterecht een penalty voor krijgt hoor je hem toch ook niet zeggen van ja het was onterecht.. ik heb een schwalbe gemaakt.. enz enz enz.. Nee men is blij dat men de punten binnen heeft hoe maakt niet uit..

Dan kunnen wij wel zeggen van ja.. Niet consequet.. maar zo gaat het toch in het voetbal..

Je kan Pep dan consequent vinden..

Maar net zoals jij denkt dat Karanka en de rest van Mou te horen krijgen wat ze precies in de media moeten zeggen..

Zo denk ik ook dat Pep juist schijnheilig is.. door idd altijd te zeggen dat het de schuld van Barca zelf is.. en maar de ''perfecte schoonzoon'' spelen.. Want langzaam maar zeker verliest hij ook zijn geloofwaardigheid..

15 april 2012 om 01:13

Maar goed, dit is waarschijnlijk een never ending discussie. Ik mag Mourinho niet, jij Pep niet. Dat kunnen we niet veranderen bij elkaar;

15 april 2012 om 02:44

dat acolinho een groen randje heeft gekregen begin ik me af te vragen of vz wel objectief is. zulke feiten verdraaien en leugens verspreiden om mourinho en real op te hemelen en beloond worden.

serieus vz jullie maken jezelf volkomen belachelijk. ik zou degene die een groen randje geeft uit de team gooien want jullie reputatie staat op het spel

Chelsea fans alvast veel geluk in de champions league kraker van Dinsdag/woensdag en niet verrast zijn als Chelsea een penalty of een rode kaart tegen krijgt. De El Clasico is van erg belangrijk voor beiden teams maar als Real Madrid verliest is er nog steeds een gat van 1 punt dus als ze de resterende wedstrijden winnen worden ze alsnog kampioen. Real heeft wel aan hun zelf te danken door een 10 punten voorsprong weg te geven en deels fout van Casillias , Real heeft een nieuwe keeper nodig Casillias kan nog wel 2-3 jaar mee , ik zie Joe Hart of Hugo Lloris als geschikte kandidaten

Voor alle idioten die Alweer de scheids wijten aan de overwinning van Barça: het is onterecht dat Barça de penalty kreeg, maar volgens mij hadden ze nog een penalty te goed van de scheids aangezien die tien minuten eerder werd ontnomen (de handsbal van Levante-verdediger). Bovendien, kijk eens naar de wedstrijdstatistieken en heb het lef nog maar om te zeggen dat Levante het verdiende om te winnen. Balbezit: 68% tegen 32%. Schoten: 23 tegen 6. Op doel: 11 tegen 2. Tuurlijk joh, Levante was veel beter... Ga toch lekker dromen, of nog beter, ga je voorbereiden op de Clasico van volgende week, want een nederlaag betekent 1 punt verschil.

15 april 2012 om 00:01

haha echt he al die madrista's doen in hun broek voor volgende week daarom dat ze het weer op de scheids steken. hahaha

Visca el Barça

15 april 2012 om 00:01

wat ben je met balbezit man?

15 april 2012 om 02:57

De beste speler uit de nederlandse voetbalgeschiedenis zei ooit: Als je de bal hebt kan de tegenstander niet scoren..

15 april 2012 om 00:01

Ah hoe noemde een welbekende trainer dat ook alweer; scorebordjournalistiek.

Heerlijke zege tegen Levante, zoals de kenners het voorspelden ging het niet makkelijk. Levante komt in de 1e helft 1x aan onze goal en uit die corner volgt een penalty (twijfelachtig want Busquets hield zijn armen eigenlijk tegen zijn lichaam) -- 1-0. In de tweede helft gebeurt hetzelfde aan de overkant maar Barça krijgt daar geen penalty voor. Beetje later duwt Botelho Cuenca. Dat was heel dom van die Botelho, ook deze penalty was twijfelachtig als je het mij vraagt maar uiteindelijk heft het elkaar op dus niemand moet eigenlijk klagen. Op naar de Clàsico. En al die 'real-fans' die nu zeiken doen al in hun broek voor volgende week.

Visca El Barça.

Nooit gedacht dat het nog goed zou komen. Messi jij bent onze held!

15 april 2012 om 00:27

''messi jij bent onze held!''

Vind jij niet dat je de Scheids met zo'n uitspraak toch behoorlijk te kort doet?

Een complimentje zou toch echt wel gepast zijn

Maar even serieus..

Je moet nooit denken dat het niet goed komt als Barca even slecht speelt.. Want geloof mij maar.. Zolang er een Scheids op het veld staat dan zal het... Altijd.. goed komen..

Dat kan ik je garanderen..

15 april 2012 om 00:33

Waar heb jij het nou over?

15 april 2012 om 00:34

Acolinho, een gewardeerd lid als jij zou toch beter moeten weten...
Wordt Cuenca niet met beide handen omver geduwd kijk eens goed in de herhaling..
Dinsdag wordt ook smullen genieten zal Bayern eventjes een pakkie slaag krijgen van Real..

15 april 2012 om 00:49

@ gooischegoon

Wacht heel even..

Wat heeft de wedstrijd Bayern - Real hiermee te maken? En dat Bayern een pak slaag van Real gaat krijgen? Ik bedoel zo'n uitspraak van iemand de zelfs als hij op de WC zit de Barca kleuren schijt, is een beetje raar..

Of is dit een sneer richting mij? Omdat ik wellicht Bayern Fan ben? Dat zal het wel zijn want anders is het niet te verklaren..

Maar goed.. net zoals ik Bayern fan ben.. ben ik ook Real fan.. dus het zal mij echt een zorg zijn wie door gaat en wie een pak slaag krijgt... 1 van mij favouriten clubs zal sowieso in de finale staan dusja..

Waar ik had gehoopt op een mooie voetbalwedstrijd is het toch nog in een drama afgelopen. Heel jammer dit, Levante word hier gewoon zwaar beetgenomen door de scheids/grensrechter. Ik had echt gehoopt dat Levante nog een doelpuntje er in kon prikken, zodat het voetbal hopelijk nog won, maar helaas is dat er niet van gekomen. Ik vond Levante erg goed spelen, en ik hoop ook dat ze inzien dat je nooit van barca kan winnen op dit moment.. De scheidsrechters enzo zijn gewoon echt te raar bezig.. Bij die penal dacht ik eerst dat het geel voor cuenca was, of voor puyol en busquets die weer als dolle apen op de scheidsrechter afrennen, om een gele kaart aan de smeren, voor de Zoveelste keer.. Erg jammer dit..

Zijn er ook mensen op dit forum die voetbal gewoon zien als een leuk tijdverdrijf? Ik vond het ook geen penalty, maar als ik die reacties toch allemaal lees, ben ik van mening dat menig persoon voetbal veel te serieus neemt. Het is leuk om te discussiëren, maar veel reacties zijn van zo'n laag niveau dat het lijkt alsof ik naar het programma 'fans' zit te kijken. Daar heb je ook allemaal van die emotioneel instabiele mensen. Maar goed, alvast excuses voor het off-topic gaan.

On: Ik vond Barca slecht spelen en een gelijkspel was terechter geweest.

Busquets gedraagt zicht als een idioot sorry daarvoor ..

15 april 2012 om 00:22

Busquets is toch de beste cvm in mijn ogen, en hij is juist degene die de balans in elftal houdt.

edit; zicht is zich*

15 april 2012 om 00:26

Hij zegt dan ook niet dat Sergio er niks van bakt. Het probleem is alleen zijn soms wat misselijke gedrag, dat moet hij afleren. Verder is het een prima speler ja.

15 april 2012 om 00:31

pff, hij heeft een slechte reputatie ja, maar kom eens op wat heeft hij nou weer fout gedaan?
Tijdens de wedstrijd toen tegen Inter oké, dat was misselijkmakend en tijdens sommige Clasico's ook maar, om hem nou te beoordelen op zijn gedrag toen vindt ik een beetje te ver gaan..

2 vragen.
Is er iemand geschorst voor de volgende wedstrijd, Barca - Real?

Wat nou als Ronaldo en Messi op gelijke aantal doelpunten komen aan het eind van het seizoen? Wie krijgt dan de Gouden Schoen

Verder wel leuke wedstrijd, Levante had het gelijk kunnen houden. Deed dat niet jammer genoeg.

15 april 2012 om 00:05

Messi krijgt een linkerschoen, Ronaldo een rechter

15 april 2012 om 00:19

Dan gaat de prijs naar de speler die er de minste wedstrijden voor nodig had.

15 april 2012 om 00:26

Messi heeft 1 wedstrijd gemist dit seizoen, weet niet hoeveel Ronaldo er heeft gespeeld?

15 april 2012 om 00:33

Ik geloof dat Ronaldo op het moment één wedstrijd meer heeft gespeeld dan Messi, met evenveel doelpunten.

Heb alleen de tweede helft gezien, dus ik kan niet oordelen over de penalty van Levante. Maar op basis van de tweede helft: de zege is terecht, maar de penalty is makkelijk gegeven. Daarentegen had Iniesta wel een penalty moeten krijgen, dus dat heft elkaar wel op.

Verder viel het me weer op hoe afhankelijk Barcelona is van Messi. Vorig seizoen was dat ook wel, maar toch minder erg dan dit seizoen. Tijd dat Villa terugkomt en er ook nog een aantal inschiet.

Goed gedaan Barca, terecht gewonnen! Hoe succesvoller je bent. hoe meer haters je krijgt. Forum voetbalzone heeft dat weer bevestigd. Het voelt zo lekker, haat is de nieuwe liefde. Ondanks het matige veldspel, vooral in de eerste helft, is die toch weer uitermate belangrijk.

Barca! Barca! Barca!

Kranig Levante dat het op het eind steeds moeilijker kreeg toegelopen en al bij al een verdiende zege van een matig Barcelona dankzij twee doelpunten van een ook matige Messi, ondanks die twee goals.

Valdes heeft één bal moeten pakken, hij liet hem slippen en dan gaat volgens mij de bal naar de hand ( in plaats van de hand naar de bal) en dus geen penal maar de scheids zag het anders.

Zoals gewoonlijk veel balbezit voor Barcelona maar Levante hield het goed gesloten, hun verdienste maar ik heb Barcelona ook wel al met meer inspiratie zien spelen.

Tot minuut 65 deed Lionel Messi helemaal niet mee, werkelijk tot dan niks gezien van hem en dan plots een flits en de bordjes in evenwicht.

Dan de strafschop van Barcelona ; er waren zo al twee half aangeschoten ballen min of meer vergelijkbaar waarvoor Levante wel zijn strafschop had mee binnengehaald en dan wordt Cuenca (licht) geduwd in de 16 meter en dan gaat de bal op de stip... Je kan het laten passeren als ref maar de voorgeschiedenis van deze wedstrijd (de toch wel goedkope strafschop voor Levante en de twee handsballen eerder) indachtig, was ik alvast niet echt verrast dat de bal dan ook op de stip gaat.

Verdiende winst voor Barcelona, ondanks alles want Levante heeft weliswaar goed verdedigd maar voor het overige echt geen enkele kans bij elkaar gevoetbald en dan verdien je wat mij betreft ook geen punt.

Ai ai ai, Barcelona die weer in een moeilijke fase geholpen word door de scheidsrechter, het is weer hetzelfde liedje. Nu nog even woensdag geholpen worden door de scheidsrechter, en ze zitten weer dubieus in de Champions League finale.

@ 4barca en Huntigol

Je zei dat Barca 2 penalties verdiende. Meen je dit nou echt? De bal raakt de schouder van de Levante speler en dat is een penalty? En dan ga je ook nog zeggen dat Barca nog een penalty verdiende (iniesta actie). Is toch hilarisch...

Normaal zeggen jullie; De Commentator zei ook dat het een penalty was. Nou, ik zeg nu dit tegen jullie: De commentators van Fox sport etc etc (barca fans) zeiden dat dit gewoon te makkelijk gegeven is. Deep down weten jullie drommels goed dat dit noooit een penalty kan zijn. Jullie kunnen niet eens toegeven dat het makkelijk gegeven is. Dit zal jullie ook op een dag gebeuren, geloof me maar. En dan wil ik jullie gezichten zien .

Edit:

Dit is wat Valdo (levante speler) zei: Valdo: ''guardiola presionó al árbitro y no fue penalti''.
En het betekent: Guardiola zette de scheids (4e official) onder druk en het was geen penalty.
Just saying... Niet iedereen is het eens met Barcelona zoals jullie beweren.

Hopelijk plaatst voetbalzone een paar van deze dingen op de site, want mensen doen alsof Guardiola heilig is.

15 april 2012 om 00:16

Het is al gebeurd, met name daarnet voor die aangeschoten bal bij Busquets.

15 april 2012 om 00:39

@puyolmessi
De bal werd gekopt door de Levante speler en Busquets dacht even dat hij basketbalde, want hij rende naar de bal toe en klemde hem (bijna) vast.

15 april 2012 om 00:54

Klopt, Busquets deed dat al een keertje.. Dit seizoen nog (tegen Atletico in de 88ste minuut). En toen werd er niet voor gefloten.
Busquets maakt meestal expres hands en denkt ermee weg te komen. Je kan hem met Pepe vergelijken. Die laatstgenoemde maakt ook meestal expres van die harde overtredingen. Maargoed.

15 april 2012 om 01:29

Hahah vergelijken met Pepe??

'die laatstgenoemde maakt ook meestal expres van die harde overtredingen. Maargoed.'

Ja, want een aangeschoten handsbal in het strafschop gebied is helemaal hetzelfde als iemand onderuitschoppen en nog eens een trap of 3 verkopen terwijl hij op de grond ligt. Een aangeschoten handsbal is ook even erg als het natrappen van je eigen speler omdat je zo'n dolgedraaide agressieveling bent.
Laat me toch niet lachen man.

15 april 2012 om 01:57

Speel je nou dom?

Ik heb het over het ''expres'' verbreken van een regel.
Busquets maakt meestal expres hands.. Netals Pepe, die meestal expres harde overtredingen maakt. Snapje?? Jeeitje.

15 april 2012 om 02:39

Het enige wat ik snap is dat het een achterlijke vergelijking is. En al helemaal in dit geval. Busquets kon z'n handen toch moeilijk wegtoveren. In de herhaling kan je tevens duidelijk zien dat de eerste natuurlijke reactie die hij maakt, hij z'n handen tegen z'n borstkas plaatst

Dit is toch niet meer normaal de hele wereld ziet het wat een schande uefalona hier ! omg ik heb zelde zo corruptie gezien na de wedstrijden die bosnie heeft want die mogen nooit naar een ek of wk van de fifa en uefa en nu barcalona wat een schande we moetten naar het europesche gerechtsof een aanklacht indienen met zijn allen

waarom laten ze die strafschop zien van levante daar was iedereen er mee eens dat het een penalty was laat liever die van barca zien daar is niet iedereen er mee eens.

De strafschop die Levante kreeg was minstens even lachwekkend als die van Barça. Maar de anti's mogen zoveel zeuren als ze willen. Feit is gewoon dat Real niet heeft kunnen uitlopen en nog steeds met dichtgeknepen billen het seizoen moet uitdoen. Het ging niet gemakkelijk vanavond, maar moeilijk gaat ook. Zeker wanneer je ene Messi in de gelederen hebt.

Ik raak echt boos allemaal fifa en uefa hier sjonge jonge wat een schande barca als je goed kijkt spelen ze niet eens goed voetbal :S

Een scheidsrechter moet in deze fase van de competitie 3x nadenken voordat hij een penalty geeft, al helemaal voor Barcelona en Real, dit zijn cruciale beslissingen, op deze manier benadeel je de ploeg die het meeste recht heeft op de titel, het kan mij niet schelen wie het is maar in dit geval is Real wellicht de dupe van die oneerlijke penalty voor Barca, schandalig gewoon.

Hat-tricks: Ronaldo - 7 Messi - 6

Goals (games): Ronaldo - 40 (32) Messi - 39 (31)

Assists: Ronaldo - 11 Messi - 14

Average shots/game: Ronaldo - 6.9 Messi - 5.5

Pass % completion: Ronaldo - 80.9% Messi - 84.1%

Key Passes/game: Ronaldo - 1.6 Messi - 2.6

Successful dribbles/game: Ronaldo - 1.8 Messi - 4.8

Average dispossessed/game: Ronaldo - 1.9 Messi - 2.7

Average passes/game: Ronaldo - 37.6 Messi - 64.9

Accurate through balls/game: Ronaldo - 0.5 Messi - 1.5

% of team’s goals scored: Ronaldo 41.6 Messi - 36.6

Penalties scored: Ronaldo - 11 Messi - 5

15 april 2012 om 00:17

Ronaldo staat op 41 goals hoor ;

15 april 2012 om 00:19

Messi ook

15 april 2012 om 00:27

Enough Said..

Meer feiten moet je er niet aan vuil maken als het op hun 2 onderling gaat. Messi gewoon beter.

On;

Ik vond Barcelona matig spelen maar dit had ook zeer zeker te maken met de manier waarop Levante Barcelona probeerde het voetbal onmogelijk te maken. Ze pakeerde geen auto's maar Huizen voor de verdediging. Levante loerde op de counter maar zijn vrijwel geen 1x echt gevaarlijk geworden. Alleen een beetje een knullige voorzet werd slecht verwerkt door Valdes en daardoor kreeg Busquets hem uiteindelijk een beetje ongelukkig tegen zijn hand aan. Je kunt hem geven en dat deed hij ook al vond ik het niet de hand naar de bal. Maar de bal naar de hand. Daarna speelde Barcelona slordig en creerden ze niet echt kansen die konden leiden tot de 1-1.

Messi speelde voor zijn doen een matige wedstrijd met veel balverlies maar toch was hij degene die uiteindelijk de opening wist te vinden door een 1 man van zich af te schudden en een goede 1 twee met Alexis mooi af te ronden. Daarna ging Barcelona iets beter spelen en kregen ze een penalty die ik ook veelste makkelijk gegeven vond worden door de scheids (die afging op de grensrechter). Hij werd welliswaar licht geduwd maar goed. De scheids geeft hem en Messi schiet hem goed binnen. Daarna werd de wedstrijd makelijk uitgespeeld.

Ik maak me dan ook absoluut geen zorgen als ze in de CL tegen Chelsea moeten aangezien je kon zien na de 2-1 dat de wedstrijd geen 10 minuten langer had moeten duren want dan had Barcelona waarschijnlijk nog 1 of 2x kunnen scoren. De ruimtes werden groter en meteen speelde Barcelona weer makelijker en konden ze de opningen toch makelijker vinden. Ook kreeg Messi iets meer ruimte in het centrum en kon daardoor meer aan de bal komen en openingen creeren. Al met al een terechte overwnning en niet door de scheids maar door Messi die ondanks zijn matige spel zijn team wel naar de overwinning schiet.

Weer worden weer geholpen het is ziek om van te worden als objectief Barca fan . Sorry Madrid fans en Levante fans .

Ik heb voor alle voetbalfans die een Barca obsessie hebben een mededeling:

Het is voor jullie doodnormaal dat Levante die penalty kreeg. Armen tegen het lichaam is namelijk geen penalty, maar hands blijft hands. Dus de scheids beslist. Barca had identiek hetzelfde voorval, en kreeg geen penalty. Toen las ik geen enkele comment van jullie tijdens de wedstrijd dat Barca een penalty verdiende. Ook de fout op Cuenca verwijzen jullie naar een fout van de scheids, terwijl Cuenca toch wel duidelijk werd tegen gehouden.

Ik vraag mij gewoon af waar jullie onnodige provocaties gaan eindigen? Krijgen jullie dan geen hoofdpijn van al dat gezeur over en weer?

Voetbal is sportief zijn, een man zijn en normaal doen. Deze match heeft Barca gewoon verdiend gewonnen zonder enige discussie mogelijk. Hoe kan je zeggen dat het dankzij de scheids is, terwijl die een van de betere wedstrijden gefloten heeft dit seizoen in de Primera Division.

het valt mij op dat jullie nooit een argument kunnen onderbouwen, en altijd hetzelfde uitflappen. Net zoals een hond dat doet. Woef woef woef, de hele dag. Het is frustrerend om te zien dat Real volgende week het moet gaan zien te redden met haar countervoetbal tegen Barca in het Nou Camp. Tegen Valencia hadden ze het al moeilijk, laat staan tegen Barca en Bayern.

Kortom: het seizoen van Real start nu pas.

15 april 2012 om 00:22


Bayern is wisselvallig , dus zo moeilijk zal het niet zijn voor Real.
En als Mourinho dezelfde tactiek hanteert als de vorige Clasico, kunnen ze best winnen, al is dat bijna onmogelijk.

15 april 2012 om 00:27

Ik zou daar nog niet zo zeker van zijn. Hetzelfde geldt voor Barca tegen Chelsea. Onthoud dat dit wel een halve finale is, dus de kansen zijn fifty fifty. Het zal sowieso spannend worden, dat staat vast.

Wat een haters op de site ongelooflijk..
Over op de wedstrijd, ten eerste dat veld zag er echt niet uit..
Alves en Iniesta speelde niet wat ik niet snapte aangezien dit toch een lastige uitwedstrijd was maargoed, eerste 20 minuten speelde ze erg goed konden ze ook de openingsdoelpunt maken, maar hij viel dit keer aan de andere kant.
Hierna stond Levante met vrachtwagen geparkeerd op hun eigen 16 en werdt het steeds moeilijker voetballen, Messi kwam niet in zijn spel, er werd nonchalant gevoetbald aan barca-zijde.
2e helft begon niet goed, met dat moment waar Puyol barca red en de bal wegschiet voordat Koné de 0-2 kon maken.
Messi was niet erg aanwezig maar, wat een klasse hij paast Sanchéz in die kaatst hem en dan tussen 4 á 5 man schiet hij em erin ..
Penalty geheel terecht, Cuenca wordt gewoon opzichtig omver geduwd 1-2.
Hierna kon Fábregas het nog op slot gooien, maar liet dit tevergeefs na.
Op naar Chelsea aankomende woensdag!

Vamos Barca!

@ Barca ik heb echt veel respect voor jou jij bent barca fan maar jij geeft het toe omdat jouwn club gewoon word geholpen door de hogere macht. En jij kan daar niet tegen en ik snap dat want niemand wil winnen met valspelen en laten we allemaal eerlijk zijn we weten nu al dat barca kampioen word dit is erg wat hier gebeurt.

15 april 2012 om 00:29

hij is juist helemaal geen barca fan, iedereen heeft ondertussen al door dat dit een undercover real trol is die heletijd tijdens live meepraten loopt te provoceren en barca probeert zwart te praten maar blijkbaar heb jij dit nog niet door of wil je dit niet doorhebben

15 april 2012 om 00:43

Ik snap allang niet meer waar mensen zich zo druk, om maken in spanje is het toch normaal om moord en brand te schreeuwen te gaan rollen kaarten, smerige levensgevaarlijke overtredingen maken kaarten vragen tijd rekken schwalbe's maken.
Je ziet het zo vaak of het nu Barca Real Valencia in dat hele spaanse voetbal is dat zo dat gemene vonsportieve voetbal.

Als ik een petje aan had zou ik die graag zakken voor de spelers van Levante. Alleen maar respect voor het vertoonde spel. Die Kone speelde echt als veen beest vandaag. Hij was gewoon niet te verdedigen...

Over Barca: Zolang jullie maar trots kunnen zijn op zo'n overwinning is alles cool met mij

Ik ben trots dat ik geen fan van Barca ben

15 april 2012 om 00:32

Als je voor twee schoten op doel je petje al afdoet, doe je voor Barcelona vast een hele striptease toch? Je moet wel consequent blijven.

En als Koné vanavond 'niet te verdedigen was' had hij er wel een stuk of 3 in het netje gedaan denk je niet?

15 april 2012 om 00:50

@puyolmessi

Nou, dat petje af doen zou dan niet gebeuren om die schoten op doel(zoals jij beweert) maar om hun wil om te winnen en mentaliteit. IK weet niet van jouw maar ik vond Barca echt niet de betere ploeg. Ja, ze hadden meer balbezit en misschien kansen maar voor de rest was het alleen maar balletje rondspelen want ze konden niet door de verdediging van Levante.

Levante was collectief echt sterk.

Een Stripwhaat????????????? voor die mooie penalty of voor dat gemekker van puyol of voor dat balletje rondtikken?? voor welke van ze zou jij dat doen?

Whahaha, je hebt gelijk over dat laatste stukje: hij was idd te verdedigen maar ik heb echt van hem genoten. Hij heef Mascherano echt hard laten werken vandaag(dat meende ik eigenlijk te schrijven)

Ik wordt hier echt helemaal gek van die Madrid fans.
Hoe durven die Madrid fans nog te praten over de scheids terwijl Madrid dit jaar vaak in uitwedstrijden is bevoordeeld. Aangezien de spaanse bond dit jaar de scheids heeft omgekocht.
Madrid wordt geholpen dit jaar in uitwedstrijden hoor je daar niks over Madrid fans nu het geen penalty was komen gelijk al die Madrid fans die geen leven hebben en alles op Barca afschuiven.
Madrid fans uefa dit dat enz terwijl ze naar Madrid zelf moeten kijken hoe ze dit jaar werden bevoordeeld in uitwedstrijden.
Maar aangezien Madrid niet kan winnen van Barca schakel ze de spaanse bond in om de scheids om te kopen.

Barca doet wat het moet en wint gewoon terecht. Beide pingels waren een beetje makkelijk gegeven maar dat gebeurt vaker in het voetbal.
Belangrijke punten in de aanloop naar de komende weken.

Wat een trolls hier overigens. neem @ barca, wat een grapjas is het.

Leuk om al die Barca haters die zien! Hahahaha.. Alles is voor Barca blabla ga allemaal huilen! Ik denk dat ze allemaal angstig zijn voor de Classico binnenkort want na deze pot is het gewoon weer 1 punt!

man man, man! schan-da-lig. scheidsrechters niveau in la liga, heb me kapot geergerd de laatste weken. ze mogen egt een paar van die loodgieters ff schorsen. aantal weken geleden geeft een scheids 3 gele kaarten aan 1 speler en ramos krijgt zijn twee gele kaart, mag inrukken, een dag later wordt de kaart weer ingetrokken omdat de scheids vergeten was om op te schrijven waar voor hij die gele kaart aan ramos had gegeven hhuuu???

Pff compleet gestoorde penal voor levante. Wat zijn de real fans bang. Volgende week weer voetballes op eem normaal veld.

Mes que un club.br

@ Barca krijg jij een ban :S wat een schande ze zitten overal zelfs op voetbalzone die uefalonas en jij bent nog objectief ook nog pff

Waarom worden clubs toch niet eens afgerekend op basis van de kwaliteit van hun veld?
Ploegen die daadwerkelijk willen voetballen hebben er altijd meer last van dan de verdedigende partij.
Dit zorgt voor competitievervalsing.

Helemaal met de tactiek die Levantie tentoonspreide: 10 man op de doellijn.
Walgelijk om dat te zien, tien man achter de bal en bij balbezit de bal met een gigantische boog naar voren knallen in de hoop dat de spits de bal snel in de counter kan meegeven.
Totaal niet de wens om te voetballen, slechts tegenhouden.

De penalty van Levante was in mijn ogen totaal geen penalty. Er was geen enkel andere plek waar Busquets zijn armen kon houden. Erg zware beslissing.
De pingel voor Barça was onomstreden. De verdediger gebruikt zijn armen om de aanvaller uit balans te brengen. Dit is niet toegestaan.

Terechte overwinning, op naar Chelsea, dat waarschijnlijk net zo gaat spelen. Nu maar hopen dat het veld niet omgedoopt is naar Stanford Beach zoals enkele jaren geleden.

Visca el Barça!

15 april 2012 om 00:37

competitievervalsing? Ultradefensief spelen is toegestaan hoor en vrij logisch, want als je aanvallend gaat spelen wordt je, als mindere club zijnde, 9 van de 10 keer afgemaakt.

15 april 2012 om 00:39

Antwoord op jouw eerste vraag!

Wat een lef heb jij om te bepalen dat jouw voetbal het mooiste voetbal is en dan ook nog eens bepalen dat je op basis van het mooiste voetbal beoordeelt moet worden. Verdedigen is ook een aspect van het voetbal en iedere speler en club heeft het recht dat te doen wanneer zij dat willen.

Moet niet gekker worden hier.

15 april 2012 om 00:41

Ik deel je mening held je bent goed in argumenten .

@mirakelman of hoe je ook heet Denk je dat je grappig bent met stamford beach als iemand die game moest winnen was het chelsea 6 pingels verdiende ze lees je dat nu 6 veromme schaam je

Als Barcelona fan kan je toch niet in de spiegel kijken en zeggen dat de penalty terecht is? Kom op wees eerlijk. Barcelona is gewoon wéér geholpen door de falende arbitrage. Schijnbaar mag Real Madrid niet kampioen worden en willen ze er alles aan doen om ze nog van het kampioenschap af te houden. Schandalig!

Benieuwd wat er volgend weekend tussen Barcelona en Real gaat gebeuren, hopelijk een duel zonder dwalingen van de arbitrage.

15 april 2012 om 00:45

Laat die gloryhunters het was ook niks @ forzae

15 april 2012 om 00:49

Weet je wat het grappige is van jouw bericht? Je kunt overal waar het woordje 'real' staat het woordje 'barcelona' zetten en vice versa.

En zo is het met elk bericht van Barcelona aanhangers bij een wedstrijd van Real en ook vice versa. Bij alle wedstrijden van deze clubs gaat het alleen over de arbitrage.

Is er dan niemand hier die wat origineler uit de hoek kan komen? Die bijvoorbeeld vindt dat penalties afgeschaft moeten worden en dat in plaats daarvan een verdediger (die een overtreding begaat) de schoen van de aanvaller moet strikken? En dat een aanvaller bij een schwalbe voor straf op handen en voeten een verdediger 100 meter op zijn rug moet laten rijden? Zo vernederend dit voor die gasten dat er weldra geen sprake meer zal zijn van onterechte penalties.

15 april 2012 om 00:56

Heeft Real gewonnen door een onterechte penalty?
Kan van Barca helemaal geen Real maken en vice versa, maar feit blijft dat wij een onterechte penalty tegen krijgen en uit eindelijk nog weten te winnen.
Arbitrage was vandaag wéér tegen Real, ik weet niet waar je het vandaan haalt dat wij net als Barcelona hulp krijgen?

Wij krijgen de laatste tijd sinds het duel tegen Malaga de scheidsrechter continue tegen en Barca pakt nu gewoon 2 punten te veel dankzij de arbiter. Het lijkt er gewoon te veel op dat Real Madrid niet mag winnen.

Penaltys afschaffen? Veters van de aanvaller strikken? Op de handen lopen? Waar heb jij het in godsnaam over?

15 april 2012 om 01:11

Laat hun maar wij gaan ons daar doorheen slaan;

15 april 2012 om 01:16

Grappenmaker. Grote clubs hebben altijd voordeel van de arbitrage. Real net zo goed als Barcelona. Daarover zeiken naar elkaar is gewoon zielig. En anders moet je naar Zwitserland gaan en daar een occupy Nyon beginnen. Zodat de Uefa eindelijk over gaat tot het inzetten van camerabeelden. Dat is de enige oplossing.

Maar ik zal je vertellen waarom bijvoorbeeld een Mourinho wel zeurt over scheidsrechters, maar het nooit heeft over camerabeelden. Omdat die man ook weet dat dan blijkt dat de grote clubs altijd bevoordeeld worden. Een belangrijke reden dat Mourinho telkens klaagt over de arbitrage, is om de druk op diezelfde arbitrage op te voeren zodat ze in het vervolg in het voordeel van zijn club fluiten.

En het mooie is, dat scheidsrechters zo weinig ruggegraat hebben dat ze hier ook nog eens gevoelig voor zijn. Want wie geeft zijn werknemers nou alleen maar een fluit als ze (met het razendsnelle voetbal van tegenwoordig) behoefte hebben aan extra hulpmiddelen? Juist: werkgevers die weten dat hun werknemers toch te zwak zijn om te klagen. Dit is hetzelfde als dat consultants geen laptop krijgen als ze naar hun klanten gaan, maar een telraam. Dat werkt gewoon niet.

15 april 2012 om 00:54

Dus jij wilt zeggen dat de afgelopen jaren, Barcelona bevoordeeld is in Primera Divisíon ?
Zie je in hemelsnaam niet dat Cuenca met beide handen naar de grond wordt geduwd kijk eens goed in de herhaling..
Oké het kan zijn dat je vondt dat de strafschop te makkelijk gegeven was maar aan de andere kant precies hetzelfde verhaal busquets krijgt hem tegen zijn hand terwijl zijn handen op zijn borst vastgeplakt waren, zoals de commentator al zei: Waar moet je anders je handen neerzetten?
Ik snap dat er meer 'haat' jegens Barcelona is gekomen de afgelopen jaren wat ik ook kan begrijpen want wie wint er alle prijzen en speelt er het mooiste voetbal wordt door bijna iedereen geprezen? Records blijven verbroken worden door dit team dus ik kan je haat wel begrijpen.

15 april 2012 om 00:59

Gebruik je fantasie ja

15 april 2012 om 01:00

Ik heb het over nu gooischegoon niet over het verleden. Ded afgelopen jaren was Barca te goed voor Real Madrid en de rest. Dit seizoen is het een ander verhaal maar is Real nog steeds geen kampioen en lijkt het erop dat de arbitrage ervoor wilt zorgen dat Barcelona alsnog kampioen gaat worden.

De penalty slaat gewoon helemaal nergens op, dit is een duel en in Spanje fluiten ze niet makkelijk voor penalty's, maar bij Barcelona is het wel wéér heel makkelijk. De penalty komt ook nog is op een heel erg goed moment niet waar? Je kan gewoon niet ontkennen dat er hulp is en dat je de handsbal van Busquets gaat vergelijken met het makkelijk neergaan van Cuenca is wel heel lachwekkend. Er gebeurd nauwelijk iets tussen Cuenca en de tegenstander, en mocht er iets gebeuren dan is het veel te licht voor een penalty.

Busquets had overigens wel degelijk zijn armen op een andere plek kunnen hebben,

15 april 2012 om 01:01

forzae jij kunt altijd van die fantastische onderbouwde reacties plaatsen hier en je gelooft ze zelf ook nog!

Ik denk dat je eens moet gaan kijken hoeveel je clubje aan kado’s heeft gekregen dit seizoen en vandaag de 1e pingel pas tegen!

Als Real het moeilijk heeft dan fixt het de scheidsrechter wel even want dan komen er pingels en rode kaarten voor de tegenpartij!

Je bent gewoon blind van de haat geworden tegen Barcelona dat je niet meer helder kunt denken blijkbaar!

Leef je in je eigen fantasywereldje ofzo!

15 april 2012 om 01:08

Nee jij komt met lekkere argumenten, welke duels zijn wij geholpen door de arbitrage dan?
Ik kan je sowieso al Malaga, Villarea, Atletico en Gijon noemen waarbij de arbitrage hun best heeft gedaan om ons een oor aan te naaien, helaas is het voor hun niet gelukt tegen zowel Atletico Madrid en Gijon.

15 april 2012 om 01:22

Real Betis en Real Mallorca zijn de 1e 2 die bij me opkomen en dat waren hele duidelijke!

Maar dat ga je toch nooit toegeven maar dat doet Mourinho ook niet want dat is een grote lafaard want als het niet gaat zoals hij het wil dan komt hij niet meer zijn woordje doen en zoekt hij de scheidsrechters gewoon op in de parkeergarage!

15 april 2012 om 02:11

Ik hoor hier nu eindelijk weer eens de echte van der Gijp

Nu hoop ik echt dat Real Madrid volgende week gaat winnen.
Ik zie het al voor me als Real voor staat, beginnen de zielige barca spelers te huilen en bij elke overtreding 10 keer dor rollen en voordat je weet staat valdes en de rest van zijn zielige ploeg genoten bij de scheids om aan te geven of het rood is of niet.
Je wordt van zelf een Real fan al je naar barca kijkt.. ; (zielige kinderen)

En week drie waarin Barcelona een penalty cadeau krijgt en wint oww wat is dit allemaal toevallig zeg (maar niet heus). Wel jammer dat het zo moet maar goed hoop echt dat Real kampioen word alleen al om het feit dat Barcelona zoveel cadeautjes krijgt.

Volgens mij is dat toch geen waardige penalty voor Levante:
1. Beide armen zijn op de lichaam.
2. Hij vangt de bal duidelijk niet op.

Over die van Barca hoef ik helemaal niet over te spreken... Totaal geen penalty waardig.
Hoewel had de arbiter voor de overtreding op Iniesta wel kunnen fluiten. Dit hoor je dus van een Barca-fan. Ik denk dat Barca nog steeds de arbiters mee zal hebben in de CL of waar dan ook.

Pff, had liever een penalty voor Iniesta willen zien. Alweer bevoordeeld...

God loves Messi.. Echt die kerel is gewoon niet te stoppen! Ik ben totaal geen fan van Real, maar Ronaldo kan er ook wat van! Allebei veel talent waarbij Messi toch net wat meer heeft dan Ronaldo, maar die maakt het weer goed met zijn verslaving aan trainen. Om dit als een voetballiefhebber (met een PSV hart) te mogen aanschouwen is een geschenk van onze voetbalgod! Die 2 samen in 1 elftal is toch wel een droom om dit ooit te mogen meemaken alleen jammer dat dit waarschijnlijk nooit zal gebeuren..

Mensen wakker worden dit barca is anti voetbal zo lelijk voetbal heb ik in jaren niet gezien zo saai mensen komop dit is geen voetbal dit is maffia praktijken

15 april 2012 om 01:01

Kopieren jullie haters tegenwoordig maar gewoon berichten van elkaar? Het is ook echt allemaal hetzelfde... Ik sta er niet raar van te kijken dat veel van jullie geeneens de wedstrijd hebben gezien. Real én ook Barcelona krijgen meerdere malen per seizoen de scheidsrechter mee dus ga niet lopen janken. Daarbij was de overtreding op Iniesta ook gewoon een penalty dus dit heft elkaar op weer op in de wedstrijd!

Moeilijke overwinning van Barcelona maar wel terecht want de penalty was gewoon terecht want dan moet je af verdediger maar niet zo een domme overtreding maken in de 16.

De penalty tegen Busquetes was terecht maar bij Levante gebeurde het zelfde in de 16 en werd hij niet gegeven en een overtreding op Iniesta had ook een pingel kunnen zijn.

Al met al terecht maar het mooiste van de avond vind ik toch de haters van Barcelona die helemaal los gaan hier terwijl ze week in week uit geholpen worden door de arbritage (o.a. Betis, Mallorca) dus ik vind het wel mooi om te lezen en hopelijk word er volgend weekend een onterechte pingel aan Barca gegeven tegen Real en een onterechte rode kaart voor Pepe ofzo dan kunnen we pas lachen!

Tot volgende week trolls................

15 april 2012 om 01:03

Vooral dat laatste zinnetje brengt een smile op mijn gezicht!

15 april 2012 om 01:20

Tja ik kan bijna niet wachten tot de classico en als we winnen naar de gefrustreerde reacties

Lastige uitwedstrijd van Barcelona dat ternauwernood is gewonnen. We mogen zeer blij zijn want voor hetzelfde geld hadden we hier gelijk gespeeld of misschien wel verloren. Al met al hebben de spelers hard gewerkt om een overwinning uit het vuur te slepen. Wat een lastige uitwedstrijd was dit zeg, Levante verdedigde extreem. Vergelijkbaar met Sporting Gijon eerder deze avond tegen Real Madrid. Het was weer de kwaliteit van Messi dat een belangrijk rol speelde in deze wedstrijd. Wat een speler is dat zeg, in de moeilijkste van de moeilijkste fases neemt hij Barcelona op sleeptouw.

Onterecht, Barcelona komt hier weer met erg veel geluk weg, met wederom hulp van de scheidsrechter.

Waarom laten ze bij die samenvatting hierboven niet zien hoe Barca die penalty kreeg?? Lijkt net alsof die stukje eruit is geknipt. Vaag.

Sja als Barcelona zo haar wedstrijden wint wordt het wel erg moeilijk voor Real. Wat een aanfluiting was dat toch diie penalty. Volgens mij was de scheids een Barcelona fan dat kan haast niet anders!

Trots op Madrid. We staan gewoon 4 punten voor terwijl we tegen Barcelona de scheidsrechters spelen. Hoe knap is dat! Met een normale abitrage waren we al lang en breed kampioen!

ik weet niet wat die scheidsrechters krijgen maar ik vind dit niet normaal. Ze krijgen nu bijna elke wedstrijd een penal wat nergens op slaat. Ik moet toegeven ( naja toegeven het is gewoon zo) een super team maar ik vind het het wel zulk saai voetbal. Ik kijk eigenlijk liever madrid wat mij meer boeit tbh. Levante had hier vandaag gewoon meer verdient en ik was vroeger zelfs voor Barca dus niet gelijk haten lol (met ronaldinho en henry enz) nu zijn het meer kaartenvragers en duikers en het is nu gewoon een trieste bedoeling geworden daar. Nu hop ik echt dar Madrid kampioen word en Chelsea hun uitschakelt in de cl, wat ik niet zie gebeuren overigens.

Slechte wedstrijd van Barcelona. Maar vooral slechte wedstrijd van Guardiola. Ik kan het maar niet geloven dat hij Messi gewoon laat doen wat hij wil. Hij schoot in de eerste helft van een onmogelijke hoek op doel, terwijl er in midden medespelers aan wachten waren. Ongehoord is dat. Messi speelt veel te egoistisch. En niet alleen dat. Hij zoekt ook constant dat overbevolkte centrum op. Ik krijg het daar echt van. Goed, hij scoort dan wel weer een shitterend doelpunt. Maar als Guardiola hem eens aan zijn oren trekt, dan kan Messi een pak meer betekenen voor de ploeg.

En dan wil ik niet beginnen spreken over Guardiola's spelinzicht. Dat is echt een dikke nul. Dat hij 45 minuten nodig had om te zien dat het spel over flanken moet komen, dat snap ik niet. Pedro en Thiago durfden langs de flank de verdediger niet passeren. Dat is altijd balletje naar achter. Tja, dan moet het langs het centrum gebeuren en aangezien daar 8 verdedigers stonden, was dat een haast onmogelijke taak. In de tweede helft met Cuenca en Iniesta op de flanken was het stukken beter. Maar waarom kiest hij nu in hemelsnaam voor Iniesta op de flank als hij Tello op de bank heeft ? Iniesta had hij centraal moeten zetten en Tello op de linkerflank. Dan hadden ze Levante zonder penalty kunnen kloppen.

Het baltempo is ook veel te laag. De bal moet sneller circuleren tegen zo sterk verdedigende teams. Barcelona speelde in de eerste helft opa voetbal. In de tweede helft ging de bal wat sneller rond, maar nog steeds niet snel genoeg.

Ik ben echt zwaar ontgoocheld in Guardiola. Ik begin nu stilaan in te zien dat hij zijn successen te danken heeft aan zijn geweldige spelers. Hij kan beter nooit Barca verlaten want ik vrees ervoor dat hij in een kleinere club zich belachelijk zou maken.

ik krijg echt een hekel aan dit ventje hoor.
meent dat hij zo geweldig is maar elke week een penalty binne schieten of meerdere penalty's dan kan
iemand als arne slot ook europees topscorer worden van jaargang 2011-2012.

ik vindt het maar allemaal beetje toevallig die portugees coort tenminste de ene fraaie naar de andere.
als iemand die prijs verdient is het de portugees

Heerlijke sfeer in het kleine stadion van Levante. Voor weinig geld ook mooie plaatsen gekregen, mooi om een Messi en Iniesta van zo dichtbij te zien toveren.

Wel jammer want Levante had 50 minuten totaal geen last van Barca, vond beide penals ook gewoon onterecht. Wel apart hoeveel Barca fans er in dat stadion zaten. Ballesteros is live nog dikker en luier dan op tv haha.

En jah hoor de scheids moest weer eens een handje helpen...

Alle real fans geven de scheids weer de schuld, die zijn bang voor volgende week, en zijn bang dat ze op eigen kracht kampioen moeten worden.
Alle Barca fans vonden het een penalty.
Hij wordt inderdaad geduwd, en het is naar mijn inziens een twijfel gevalletje.
De scheids had hem kunnen geven, en deed dat in dit geval, maar als hij hem niet had gegeven had ik daar niet raar van op gekeken.

Beter gaan mensen die alleen maar haten op Barca zichzelf weggooien. Alleen maar haten op Barca omdat zij de afgelopen jaren de beste zijn. Scheidsrechters fluiten nooit in het voordeel van Real hoor. Zullen we even de wedstrijd van Real tegen Real Betis even terughalen. Alsjeblieft hou op met het haten op Barca. Tuurlijk laat Busquets zich vaak vallen ofzo. Maar we moeten niet gaan doen alsof Sergio Ramos nooit de itentie heeft om iemands been te breken. Ik hoef niet eens over Pepe te beginnen. Xabi Alonso en Marcelo kunnen er ook wat van! Wat ik wil zeggen is dat iedereen objectief moet gaan kijken naar voetbal. Real wordt even goed vaak in de zadel geholpen door de scheids of andersom. Hetzelfde geldt voor Barca.

dat madrid vlogende week maar de grote jongen uit gaat hangen maar dan durven nooit hun spel te spelen barca voetbalt ook tegen real zoals ze altijd doen die schijtbakken nu zeuren dat de scheids in het voordeel fluit van barca dat ramos een die vieze pepe bij elke classico eigenlijk na half uur er altijd eigenlijk vanaf gestuurd moeten worden hoor je ze nooit over al die losers hier

Heerlijk hoe de monden zijn gesnoerd. Vooral van Real fans die aanwezig waren bij Live meepraten.

Heelijk. geniet hier van

Mooi dat al die Barca-fans zo pietluttig gaan reageren op die penalty en zeggen dat een overtreding een overtreding is, ook als 'ie licht is. Dus dat is het voetbal waar jullie van houden? Ik ga er dan van uit dat jullie nooit naar Engels voetbal kijken, aangezien daar niet wordt gefloten voor veel lichte overtredingen? Als echte Barca-fans zullen jullie walgen van Engels voetbal, denk ik? Of komt het gewoon wel goed uit om te zeggen dat een lichte overtreding ook een overtreding is als het in je eigen voordeel is? Ik denk het laatste.

Jammer dat Levante niet heeft gewonnen had gehoopt op puntverlies, maar zoals altijd Messi!
Volgende week El Classico wordt een heerlijk duel.

Gefeliciteerd Barca fans.

Ik ben benieuwd wanneer onze grote vriend Ibrahim Afellay weer minuten gaat maken, kan niet wachten om hem terug te zien op de velden.

ik snap dat messie zo speler van het jaar word jaa.
wow, messie helpt zijn ploeg aan een overwinning. nou gefeliciteerd hoor, door een penalty.. zo snap ik dat hij speler van het jaar word jaa, ronaldo is gewoon veel beter en heeft veel meer kwaliteiten dan zo'n speler als messie..

15 april 2012 om 16:25

Mooi gedaan blijft netjes van Messi XD

Messi gaat het record van meeste goals in de liga zonder twijfel binnenhalen. Ik denk dat hij eindigt op 47 goals!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren