Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Donny van de Beek is een van de meest teleurstellende transfers ooit’

Laatste update:

Dimitar Berbatov adviseert Donny van de Beek zo snel mogelijk te vertrekken bij Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer liet onlangs weten dat er wel degelijk nog een rol is weggelegd voor de Nederlandse middenvelder op Old Trafford, maar de oud-aanvaller gelooft daar niet veel van. Berbatov vindt het heel vreemd hoe er gezien de transfersom van veertig miljoen euro wordt omgesprongen met Van de Beek bij the Red Devils.

“Ik ben bang dat we Van de Beek niet veel meer zullen zien spelen“, verzucht Berbatov, tussen 2008 en 2012 verbonden aan Manchester United, in de Engelse media. “Het is een vreemde, teleurstellende en ook verrassende situatie. Ze hebben ongeveer veertig miljoen euro uitgegeven aan een speler die nauwelijks in de basis staat. Dat is niet logisch. Ik neem het Van de Beek totaal niet kwalijk, maar voor mij is het wel een van de meest teleurstellende transfers ooit“, zo benadrukt de voormalig aanvaller van de grootmacht.

Berbatov vindt Van de Beek een goede speler, ook al komt hij nauwelijks voor in de plannen van Solskjaer. “Hij beschikt over voldoende kwaliteiten. Daarnaast hou ik er niet van als club spelers kopen om het kopen. Ik ben ervan overtuigd dat Van de Beek op de deur van de manager klopt en om uitleg vraagt. Als hij niet blij is met de hele situatie, dan moet hij gewoon vertrekken. Zijn plek in de nationale ploeg staat op de tocht, zeker nu Louis van Gaal weer de bondscoach is. Van Gaal is natuurlijk erg van de discipline en hij wil altijd dat internationals wekelijks aan spelen toekomen.“

Volgens Berbatov moet Van de Beek heel wat spelers voorbij in de pikorde bij Manchester United, wil hij ooit een basisplaats krijgen van Solskjaer. “Paul Pogba en Bruno Fernandes zijn onaantastbaar op het middenveld van Manchester United. Scott McTominay, Fred en zelfs de 33-jarige Nemanja Matic komen nog voor Van de Beek. Ik weet hoe hij zich nu moet voelen. In de laatste fase van mijn loopbaan speelde ik in Griekenland (bij PAOK Saloniki, red.). De president wilde mij heel graag hebben, maar de trainer niet en dat leverde problemen op. Dat is frustrerend voor een speler. Van de Beek moet eens goed gaan nadenken over zijn situatie en bepalen wat zijn volgende stap wordt“, geeft Berbatov mee aan de middenvelder.

Vind jij ook dat Donny van de Beek moet vertrekken bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dat had iedereen natuurlijk al lang aan zien komen. Donny is in mijn ogen een mindere versie van een Klaassen, en die redde het ook lang niet in Engeland. Voor Donny zou het goed zijn naar een lage middenmoter in Duitsland te vertrekken. Lekker rennen en sleuren en af en toe een doelpuntje meepikken.

26 augustus 2021 om 10:46

Eens, behalve dat Donny een verbeterde versie van Klaassen is. Meer techniek, hoger niveau aangetikt, het enige wat Klaassen meer heeft is de verdedigende meters. Ik zie Donny bij een Leipzig ook echt wel potten breken

26 augustus 2021 om 10:54

Bij Leipzig heb je onder andere Olmo, Sabitzer, Nkunku, Szoboszlai, Forsberg, Haidara en Laimer die op de positie van van de Beek kunnen spelen. En die zijn momenteel allemaal beter. Bij Leipzig heeft hij veel meer concurrenten dan bij United.

26 augustus 2021 om 10:55

Dan zou een verhuur periode aan een PL club wel beter bij hem passen. Ik schat hem namelijk wel hoger in de Fred en SMT. Maar dat is mijn meningMaar aan alles is te zien dat OGS voorkeur spelers heeft. Waarom zet hij Pogba linksbuiten?? Terwijl zijn positie middenop is. Straks komt Rashford weer terug. Die wilt spelen. Het zelfde geldt voor Sancho. Dan heeft OGS een probleem.Daarbij is de kans groot dat Pogba, Matic Lingard weg gaan. Garner is nog te jong. Dus hou je weinig middenvelders over, voor volgend seizoen.OGS mag daarom ook wel eens wat vaker en eerder wisselen. Het spel is nog niet verbeterd. Maar houdt zich wel vast aan zijn 11 lieverdjes. Als die resultaten dan uitblijven. Gaat die het moeilijk krijgen. Zeker als wiselspelers niet veel hebben mogen spelen. Die zullen dan nooit wedstrijd fit raken.

26 augustus 2021 om 11:06

Sorry maar waarom zijn spelers als Haidara en Laimer beter dan Donny? Het niveau wat Donny aantikte met Ajax heeft geen 1 van de spelers die jij opnoemt ooit gehaald. Olmo en Szoboszlai hebben veel potentie en Sabitzer is een gearriveerde kracht, maar gaat misschien nog naar Bayern. Nederlanders hebben vaak de neiging om talenten te hypen, maar ook om onze eigen spelers te downplayen. Donny zou in dezelfde rol als Sabitzer echt wel schade aan kunnen richten.

26 augustus 2021 om 11:33

Donny dezelfde rol als Sabitzer? Dat zijn juist compleet andere spelers! Donny zou beter gebaat zijn bij een stap lager zoals Klaassen ook gedaan heeft. Dan kan die weer veel spelen en kijken naar een stap hoger. Subtop/middenmoot in Duitsland lijkt mij het beste voor hem.

26 augustus 2021 om 11:41

@hotsince
Hij heeft heel kort een leuk niveau aangetikt, maar uiteindelijk in de eredivisie nooit een seizoen gespeeld met meer dan 12 doelpunten (11 is zijn max). Dit zou je als Ajax speler op 10 makkelijk moeten kunnen halen. Daarnaast bestaan al zijn CL prestaties slechts uit 5 doelpunten verdeeld over 2 jaar. Ik snap dat hij leuk speelde, maar we moeten niet overdrijven over Donny zijn kwaliteiten.

26 augustus 2021 om 12:02

Heeft goed mee kunnen draaien met het niveau van Ziyech, Frenkie en Tadic. Prima goal/assist gemiddelde kunnen halen bij Ajax. Harde werker en goede positionering binnen de 16. Maar buiten dat niet een hele bijzondere speler. Helemaal naast een geweldenaar als Fernandes verbleekt hij volledig.

Zou goed voor hem zijn als Man U hem in de winter wil verhuren.

26 augustus 2021 om 12:31

@benzema, misschien meer concurrenten, maar die concurrentie ligt niet zo hoog als in Manchester. Denk dat er weinig spelers opgewassen zijn tegen Pogba en Fernandes.

26 augustus 2021 om 13:42

vd Beek is inderdaad geen Bruno F of Pogba maar om hem dan een mindere versie van Klaassen te noemen? Hij was bij Ajax juist een betere versie van Klaassen volgens mij.. Veel hogere handelingssnelheid, betere aannames, meer gevoel in de passing. Klaassen moest het hebben van loopvermogen en doelpunten. vd Beek doet eigenlijk alles behalve doelpunten maken beter dan Klaassen. En het echte harde werken en de verdedigende meters zijn er ook bij Klaassen in Duitsland pas bij gekomen, vd Beek moet zich daar duidelijk nog in verbeteren maar is ook jong. Ik heb wel het gevoel dat een lopende 10 alleen bij Ajax gebruikt wordt en dat types als Donnie en Klaassen zich elders in Europe dus gewoon op een plek als 8, box to box, moeten richten en dat ze op 10 nergens aan de bak komen..

26 augustus 2021 om 14:14

Dat is helemaal juist, ook daar zou Vd Beek geen potten kunnen breken, evenals bij Borussia Dortmund.

@"hot Since95benzema heeft toch echt wel gelijk. Je was Nkunku en Forsberg nog vergeten, daar komt Vd Beek ook niet voorbij.weinig perspectief bij Rbl.

Davy Klaassen was in z'n 2e jaar bij Werder Bremen ook heel mager, toen maatje Max Kruse was vertrokken.

@xavihernandez
Helemaal juist. Donny vd Beek draaide mee met een ploeg in vorm, net als Frenkie overigens. Ziyech en Tadic waren de bepalende en beslissende vormgevers toen.

26 augustus 2021 om 14:50

Die was ik niet vergeten, maar ik heb geen zin om op elke naam afzonderlijk in te gaan. Een Nkunku en Forsberg zijn geen slechte spelers, maar het is echt nie alsof Donny bij voorbaat minder is dan deze gasten.

26 augustus 2021 om 14:51

Net als Frenkie overigens? Frenkie en De Ligt waren minimaal even belangrijk als Ziyech en Tadic. Het geheel klopte, dat is de enige reden dat een team met Tadic en Ziyech zover kon komen.

26 augustus 2021 om 17:37

@hotsince95 Het grote probleem is dat hij niet bij Ajax speelt en dus ook dat niveau niet aantikt. Ik zeg niet dat dit volledig door Ajax komt maar je moet vaststellen dat hij in een andere omgeving dat nu niet brengt. En dat is niet uniek natuurlijk dat spelers in een andere omgeving het niet kunnen brengen, bij Ajax alleen al zijn daar tal van voorbeelden van.

27 augustus 2021 om 11:26

Natuurlijk niet. We zien toch nu bij Frenkie dat hij bij Barcelona ook niet overtuigd, alleen goed speelt als het team draait. Im grote wedstrijden zie je hem niet.

Het is lastig om te onderkennen dat Vd Beek voor dit niveau tekort komt.

26 augustus 2021 om 10:50

Mindere versie van Klaassen😂 Als ik jou was, zou ik geen stand up proberen want je hebt geen gevoel voor humor. Ik vind vdBeek een veel betere speler dan Klaassen. Op alle vlakken! Wat ik wel met je eens ben is dat hij het op een lager niveau moet gaan spelen om ritme op te doen en zich weer in de kijker te spelen bij een club waar hij wel nodig is.

26 augustus 2021 om 11:49

Themagistrate ik ben het wel eens dat hij de mindere versie is van Klaassen. ik zie in Donny absoluut geen (basis)speler van het NL elftal, ook niet als hij wel speeltijd krijgt bij een club. hij kan alleen functioneren in een team dat op de helft van de tegenstander speelt, en de topteams hebben daar al betere opties dan Donny. ik zie het somber in voor hem

26 augustus 2021 om 13:17

Donny zou uitstekend in het NL-elftal passen als hij in vorm is, een middenveld van een Donny met Frenkie en Wijnaldum achter hem is een voetballende droom. Daarvoor moet hij echter wel spelen en in vorm komen. Bij United heb je Fernandes daar die al een gewezen wereldspeler is.

26 augustus 2021 om 16:17

Bongiorno, Waarom dan? Donny is juist afhankelijk van een goede spits. Swart had het in een eerder artikel over dat Ajax 3-3-4 most gaan spelen. In het cl-jaar onder Ten Hag speelden ze dat in principe ook met Donny als een soort 2e spits.. Maar daarvoor heb je een balvaste speler nodig die ook nog met de rug naar de tegenstander kan spelen. Tadic kon dit toen goed. Wie zie jij bij Oranje dat dan doen, want imo niet de spitsen die wij hebben. Depay staat er nooit en Weghorst heeft de techniek niet daarvoor.

26 augustus 2021 om 16:45

Dan was hij telkens niet in vorm als hij weer eens een interland mocht spelen. Wijnaldum krijgt vaak kritiek over zijn spel in Oranje, maar Donny heeft nog nooit laten zien waarom hij Oranjewaardig is.

26 augustus 2021 om 11:05

Maar dat is niet zijn spel: rennen en sleuren. Donny is een balletjeswachter die rond of zelfs in de 16 op zijn kans wacht. Het middenveld lijkt toxisch gebied voor hem dat hij zoveel mogelijk mijdt. Vrij eenzijdige voetballer met een fraai neusje voor de goal. Niets te zoeken bij ManU.

26 augustus 2021 om 11:48

Mooi dat jij (en mensen zoals jij) dat met al je voetbalverstand gezien hebt.. Ik begrijp niet dat ManU en andere clubs niet eerst advies bij jullie ingewonnen hebben en alles overgelaten hebben aan hun professionele scouts. Hebben al die andere geïnteresseerde (top)clubs wel contact opgenomen of ook niet? Anders benaderen jullie even de juiste club om te zeggen dat ze Donny moeten aantrekken. Daar zijn Oranje en Donny mee geholpen. Alvast bedankt.

26 augustus 2021 om 17:41

Ik denk niet dat jij hier op je plek bent dit is nl een forum waar mensen hun mening mogen geven over voetbal

26 augustus 2021 om 11:59

Vd Beek is beter dan Klaassen alleen in de afronding is Klaassen beter.

26 augustus 2021 om 14:12

@Redeye32Eintracht Frankfurt, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen ? Of denk je aan een andere optie?

26 augustus 2021 om 14:33

Lyon mocht aouar deze zomer nog vertrekken naar Tottenham . Schijnen best ver in onderhandeling te zijn. Beek zou prima passen bij een coach als Bosz. Lekker een jaar verhuren beste voor alle partijen

28 augustus 2021 om 15:12

Donny is echt beter dan Klaassen. Echt een klasse beter!!!

Als er een fatsoenlijke coach zou zitten bij United met een filosofie dan was of:
1) Donny nooit gehaald omdat die er niet past.
2) Had Donny een fatsoenlijke kans gehad.

Ik was nooit heel erg fan van Donny, ook niet bij Ajax omdat hij maar een paar hele specifieke kwaliteiten had, maar hoe hij bij Manchester United misbruikt wordt heeft niks met Donny te maken, maar alles met het blinde transfergeweld.

26 augustus 2021 om 10:53

Voor wat het waard is, was Donny niet de keus van Ole. Gerucht gaat dat hij gehaald is door al het transfergeweld rondom Ajax toendertijd (ziyech naar Chelsea toen ook) en de eigenaren mee wilden doen. Dus zit niet zo zeer bij de coach maar meer bij de eigenaren..
Met punt 2 ben ik het helemaal met je eens. Hij krijgt ook gewoon geen kans.

26 augustus 2021 om 12:02

Hij heeft juist een goed gesprek met Ole gehad die hem graag wilde hebben. Er zijn zelfs beloftes gedaan over zijn positie

26 augustus 2021 om 23:33

Dan is de conclusie dat vd Beek nu heeft geleerd hoe het in de top werkt. "Beloftes" zijn gebakken lucht. Je moet gewoon iedere week by far de beste op je plek zijn om te spelen. Donny kan een paar dingen heel goed, maar komt als complete speler tekort voor de absolute top. Dat wil zeggen dat er meer dan voldoende betere alternatieven zijn voor de topclubs, altijd. Met Klaassen hetzelfde, ze zijn goed en kunnen in het juiste systeem en team tot grote hoogtes komen, maar ze missen een exceptionele uitzondere kwaliteit.

26 augustus 2021 om 10:56

Je hebt bij elke club wel spelers die bijna nooit in actie komen. Heeft niks met misbruiken te maken, maar gewoon met de beste spelers opstellen. Dat is wat een fatsoenlijke coach doet.

26 augustus 2021 om 20:11

Als je het niet begrijpt.... Misbruiken heeft niets met het aantal minuten dat je speelt te maken.

26 augustus 2021 om 20:34

Een andere vorm van misbruiken in de voetbalwereld betekent dat ze hem op de verkeerde positie spelen. Maar van de Beek speelt niet dus is dat helemaal niet van toepassing.

27 augustus 2021 om 12:58

Hij wordt misbruikt als in: niet gebruikt, als die mag spelen is het 2 minuten aan het einde van de wedstrijd.

26 augustus 2021 om 11:16

Een fatsoenlijke kans op welke positie dan? Is toch meer dan duidelijk dat Fernandes en Pogba paar klassen beter zijn. Hij had gewoon nooit daarheen moeten gaan of de centjes nemen en genoegen nemen met een plek op de bank.

26 augustus 2021 om 11:32

Nee dat hij niet speelt over Pogba en Bruno is totaal te begrijpen, maar waarom is hij niet de eerste wissel die erin mag komen? Waarom speelt Mata met 0 restwaarde en 0 toegevoegde waarde? Of zelfs Matic? Dat heeft niets meer met klasses beter zijn te maken.

26 augustus 2021 om 16:43

Die zullen op de trainingen waarschijnlijk meer laten zien.

Heb altijd al geroepen dat Donny alleen geschikt is voor Ajax en een ploeg met dezelfde filosofie. Donny is een verkapte spits.

26 augustus 2021 om 11:18

Toch opvallend dat Eredivisie middenvelders met als beste attribuut diepgang in hun spel, en verder weinig inzicht of technische bagage, in NL de boel aan flarden schieten maar over de grens geen kut klaar spelen. Ik noem een Siem, Klaassen, Vd Beek, Til, Vlap. Blijkbaar heb je voor slaging toch net iets meer nodig

26 augustus 2021 om 11:21

Donny geen inzicht of technische bagage hahahaha.

26 augustus 2021 om 11:36

De meeste van de bovenstaande namen (zo niet alle) hebben geen handelingssnelheid.
Kan je nog zo'n goede inzicht hebben , als je handelingssnelheid traag is dan heb je er niet zoveel aan.
In NL kom je er nog mee weg omdat het tempo laag ligt , maar in het buitenland sneeuw je onder.

26 augustus 2021 om 14:46

Vergeet het fysiek ook niet. In de Eredivisie teren ze erop, maar in het buitenland lopen ze die meters allemaal en zijn het bijna allemaal wel klerenkasten. Dan blijven er gewoon heel weinig kwaliteiten over. Dat type middenvelder kunnen maar in een heel specifiek systeem renderen en daarin moeten ze teren op kwaliteiten van een ander of van het lage niveau van de competitie. Onderaan de streep zijn het voor Europese begrippen gewoon niet hele goede spelers. Dan zie ik in Van De Beek nog het meest, maar dat is op een hoog niveau ook niets meer dan een mee-voetballer.

26 augustus 2021 om 12:17

Ole moet ook nog dingen leren maar heeft wel tot nu toe alles goed gedaan waar de club voor staat. Ik ben mijn hele leven al United fan en ben blij dat er weer wat identiteit terug is. Ik denk ook dat Ole nog geen toptrainer is, maar in ieder geval wel een goede people manager. De speler geven gas en hebben weer plezier in het spel. Wat betreft Donny is het inderdaad jammer tot nu toe, maar denk dat Ole wel de daad bij het woord gaat voegen. Tijd zal het leren. Maar de concurrentie is moorderd ja. 2 sterspelers op 'zijn positie'. Tja

26 augustus 2021 om 13:47

Maar dat zag ik allang gebeuren. Hij past niet bij Man-U en zeker niet bij een club die nog zoekende was hoe ze moesten spelen. Daar moet en wil je toch niet aan meewerken.

Het was niet slim om te gaan, maar he...zijn zakken zijn zo dubbel gevuld en je bent jong. Hij kan en moet naar een club waar hij bij past.

26 augustus 2021 om 17:02

Ik wil best beamen dat van de Beek weinig kansen heeft gehad bij United. Maar even eerlijk, hij heeft er in zijn invalbeurten en basisplaatsen die hij heeft gehad ook eigenlijk helemaal niets van gebakken. Als hij in die wedstrijden indruk had gemaakt was het wellicht een ander verhaal geweest.

27 augustus 2021 om 11:45

Klopt. Het is duidelijk dat hij een speler is dat vooral gedijt bij een bepaalde speelstijl. In Engeland word er toch meer geleund op de kwaliteiten van een speler. Viel me op wanneer Donny elke keer diep ging bij een invalbeurt. De kaats kwam niet terug, de steekbal kwam niet. Dit is waarom Ajax zo goed mee kan draaien Europees. Tactische discipline. Speler voor speler kunnen ze nooit tippen aan een Engels team. Het team laat de speler er soms ook beter uitzien (geldt bij niet voor Ziyech, die is in elk team goed). Dit was ook bij Blind zo, Klaassen.. etc. Denk dat Nederlandse voetballers zich niet altijd realiseren hoe anders het is in Engeland.

Vertrekken is de enige oplossing... Hoop dat dit voor Donny nog lukt deze periode. Misschien een verhuur aan een West Ham of Aston Villa? Hij moet gewoon spelen, en liefst in de PL wil hij zich nog in de picture spelen bij Utd.

Denk persoonlijk dat hij in Duitsland wel past qua spel.

Kaliber Utd is gewoon te hoog gegrepen, minuten maken bij mindere ploeg in hogere competitie zal hem goed doen.

26 augustus 2021 om 10:48

Donny zie ik net als klaassen graag weer bij ajax komen, hij is welkom

26 augustus 2021 om 10:54

Maar niet tegelijk. Ik sluit me graag aan bij HotSince95. Van de Beek is een verfijndere versie van Klaassen. Twee dezelfde types dus. Zijn wisselwerking met Tadic was fantastisch. Zo’n goed gevoel voor de ruimte en in de combinatie echt heel sterk dankzij zijn basistechniek en inzicht. Die kwaliteiten ga je bij United niet benutten, dus een vertrek is de logische stap.

Tja topclubs moeten ook spelers achter de hand hebben, mocht 1 van de topspelers geblesseerd raken of toch nog ineens verkocht worden...van de Beek is met 40 miljoen absoluut geen topaankoop, dan moet je tegenwoordig al het dubbele of 3dubbele uitgeven. Prima 12de of zelfs 14/15de man voor United en misschien schuift hij nog wel iets op in de pikorde.


Van de beek heeft hier trouwens zelf voor gekozen, iedereen kan/kon zien dat hij met de middenveld echt niet snel aan de bak komt...of misschien heeft hij zichzelf flink overschat. De centjes op zijn bankrekening elke maand zullen ook verzachtend werken denk ik.

Bij van de Beek heb ik het gevoel dat hij beetje keek naar De Ligt en De Jong; Zij gingen naar Juventus en FC Barcelona. United past qua statuur ook in dat rijtje, dus hij wilde ook naar een dergelijke club. Maar hij heeft zich gewoon verkeken. Donny past qua speelwijze denk ik het best in Duitsland of Spanje. Het is een goede voetballer, maar als voetballer moet je ook weten bij wat voor soort type spel je het best tot je recht komt. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Ziyech vind ik; die moeten echt in voetballende teams spelen. Het tempo in Engeland is moordend en fysiek is het enorm zwaar daar. Leipzig/dortmund of een Sevilla wellicht. Als hij mee naar het WK wil zal hij echt meer moeten spelen en ook goed moeten spelen (chelsea doet dat uiteraard wel onder Tuchel nu). Bruno en Pogba ga je nooit eruit spelen, onmogelijk. Tominay en Fred zijn echte controleurs, dat is Donny niet en daarom speelt hij ook nooit t.a.v. die spelers. Solskjaer zal het misschien niet zeggen, maar ze hebben Donny gewoon gehaald als rotatiespeler/back-up in het geval een Bruno of Pogba geschorst/geblesseerd raken.

26 augustus 2021 om 14:34

Frenkie en ook Matthijs de Ligt overtuigen nog niet bij Barca en Juve.
Er is zeker een overeenkomst.

26 augustus 2021 om 14:52

Er zijn meer verschillen dan overeenkomsten imo. Frenkie en Matthijs hebben ook al laten zien dat ze op dat niveau mee kunnen. Zijn ze even consistent zoals in hun Ajax periode? Nee. Maar ze hebben de potentie al geshowed en niemand twijfelt eraan dat ze het gaan redden. Donny heeft nog niks boeiends laten zien, zelfs niet in die luttele minuten die die mocht spelen. En schijnbaar imponeert hij op de training niet zodanig, dat Solskjaer hem in de basis wil laten opdraven.

26 augustus 2021 om 14:52

Maar ze hebben steevast een basisplaats en de clubs hebben veel vertrouwen in hen. Hoe anders is dat bij Van De Beek? Ik denk dat Garrincha10 wel een punt heeft. Iedereen zag dit aankomen, maar het leek wel alsof Van De Beek zichzelf schromelijk heeft overschat op dat moment. Hoe kun je ooit denken dat je veel minuten gaat maken met Bruno Fernandes en Pogba voor je in de pikorde? Ik denk dan ook dat hij inderdaad heel specifiek als back-up gehaald is. En die transfersom? Tja, Engelse clubs betalen structureel veel te veel geld voor spelers die ze eigenlijk niet eens nodig hebben.

26 augustus 2021 om 16:38

Frenkie overtuigt wel. Ik vind dat echt een hele goede speler. De Ligt ben ik het wel over eens inderdaad. Ik vind het ook zeker niet de topper die sommigen er wel in zien

27 augustus 2021 om 11:34

Frenkie en Matthijs hebben ook al laten zien dat ze op dat niveau mee kunnen.

Dat is lang geleden, het blijft dus bij potentie, geen doorbraak. Ze blijven stilstaan in de ontwikkeling.

Die komt via een zijdeur weer bij Ajax terecht en is daar dan weer een nuttige speler die ineens weer Oranje waardig wordt.

Siem De Jong, Klaasen en Van De Beek. Mooie collectie gebakken lucht. Voor veel geld en poe ha verkocht en dan goedkoop terug halen en toch nog van nut zijn.

26 augustus 2021 om 11:24

Siem de Jong is nooit meer van waarde geweest na terugkomst...

26 augustus 2021 om 13:43

Alle 3 zelfde soep. Waarde of geen waarde, ook voordat Siem wegging was het helemaal niks. Anders had hij nooit 6 jaar in het eerste gespeeld, maar was hij allang weggekocht door Europese subtops. Zelfs zij wilden hem niet. Iedereen van zijn generatie op Siem en Veltmuis na was wel goed genoeg en is alleng weggekocht. Alderweireld, Eriksen en zoveel andere die zijn weggekocht.
Siem de Jong 20 goals in competitie als eerste spits van Ajax is mager.
Gedroeg zich als superster, en had geluk dat de concurrentie ook waardeloos was. Met minst aantal punten kampioen, zegt alles over de concurrentie. Waarom denk je dat De Jong Klaassen en Vd Beek zo weinig interlands hebben gespeeld? Ook vaak als invaller. Omdat ze gewoon bagger zijn. Kan aardig mee in de micky mouse league, maar echt niks bijzonders. Gasten als Gravenberch en Kudus en Eriksen hebben meer talent in hun linkerteen.

26 augustus 2021 om 11:32

Opzich niet verkeerd voor Ajax. Voor veel verkopen, ondertussen nieuwe speler veel speeltijd geven, dan die nieuwe verkopen en oude speler voor niks terug halen

26 augustus 2021 om 14:56

Van De Beek is ook wel Oranje-waardig. Geen indrukwekkende speler natuurlijk, maar er loopt ook gewoon niets beters rond. Ik begrijp de hype rondom dit soort spelers ook nooit. Nu vind ik Van De Beek er nog wel bovenuit steken, terwijl Klaassen ook nog wel redelijk is, maar jongens als Til worden nu ook weer helemaal opgehyped. Die redden het niet eens in de Europese middenmoot.

Van de Beek speelde zijn opleiding bij Ajax. Je hoeft géén Cruijff te zijn om te weten dat Manchester Utd totaal anders speelt. Lelijk voetbal. Barcelona komt veel dichter bij de Ajax speelstijl. Hij had gewoon zijn beurt moeten afwachten bij Barcelona. Manchester was een kortzichtige keuze van hem. Hij had dan beter nog een jaartje bij Ajax kunnen blijven

26 augustus 2021 om 14:57

Barcelona? Van De Beek moet gewoon naar een Europese subtopper waar hij in z'n kracht kan spelen. Dat soort clubs zijn simpelweg te hoog gegrepen. Daar lopen altijd betere spelers rond dan een Van De Beek. Van De Beek is best goed, maar ook weer niet zo goed.

Het ergste is dat iedereen dit zag aankomen zelfs voor dat hij naar United ging. Iedereen weet dat Bruno Fernandes op zijn positie speelt en laat dat nou uitgerekend Manchester United zijn beste speler zijn van de afgelopen seizoenen. En dan dacht hij dat die op een middenveld ging spelen met Pogba en Bruno samen. Dat ging sowieso niet werken en niemand doet dat. Domme keuze helaas voor hem.

26 augustus 2021 om 13:48

Hoe dan samen met die 2 meester? Denk je echt dat Donny als stofzuiger kan fungeren? Of dat dankzij hem de andere 2 een li ie terug gaan spelen voor Donny? Omdat Donny pas een echte 10 is?

26 augustus 2021 om 13:57

Ik zeg net dat dat niet gaat werken. Hij is gewoon een lopende 10 die achter de linies kan kruipen. Niks meer. Is niet zo heel moeilijk te begrijpen.

Ik zou toch nog gewoon een jaar blijven. Het komt vaker voor in de PL dat het 1e jaar te lastig is (te groot verschil). Als hij dit jaar nog steeds niet speelt (en dan heb ik het niet zozeer over als basisspeler, dat gaat sowieso erg lastig worden), dan moet hij inderdaad gewoon weg.

27 augustus 2021 om 11:34

Het lijkt mij makkelijker aanpassen in een competitie waar het niveau hoger is dan de andere kant op. Wekelijks tegen koekenbakkers spelen werkt helemaal niet. Vind dat altijd zo kul argument, het zijn professionals die snel kunnen schakelen. Heeft ook prima dingen laten zien tijdens invalbeurten maar lijkt gewoon niet te passen in de Engelse competitie. Dat is heel wat anders dan je moeten aanpassen. Net zo goed dat je een voorkeur hebt voor een vakantieland, puur omdat je je ergens beter thuis voelt in de cultuur. Donnie had nooit de stap naar United moeten maken maar richting Duitsland. Een glazenbol was al niet nodig voor dit mislukte avontuur, maar de bankrekening is wel fors beter geworden.

Heeft bij MU gewoon verloren tijd verpest, zonde van zijn carrière maar tis gewoon een stap te hoog.
Maar ja waar moet hij dan heen als MU hem niet meer wil, van mij mag hij terug komen bij ajax

27 augustus 2021 om 11:16

Depay is via Frankrijk daarna ook nog 'gewoon' bij Barca gekomen. Hij is nu 24. Dan heeft hij in principe nog genoeg tijd om via een omweg alsnog te proberen om te top te behalen. Enige 'fout' die hij kan maken in zijn ontwikkeling is door blijven modderen bij United. Of hij moet zon mooi salaris krijgen dat hij ala Van der Meyde het gewoon uit gaat zingen.

Zelfs als Bruno en Pogba geblesseerd raken, zou ik Donny niet opstellen. Hij is in mijn ogen 4e keus op de 10 positie achter Bruno, Pogba en Lingard. Als hij slim was had hij deze zomer al om een transfer gevraagd, want ik zie voor hem de komende jaar geen basisplaats bij Manu.

Tja, donny is nu gewoon 5e man op het middenveld en als iedereen fit is maakt hij gewoon amper minuten. Zou er voor tekenen om hem voor een klein bedrag terug te laten komen bij Ajax en dan volgend jaar afscheid nemen van Klaassen.

dit is toch gewoon gebrek aan ambitie? het maar prima vinden om niet te spelen, na zo'n eerste seizoen ga je toch elders kijken? of hij weet dat een andere club niet hetzelfde salaris wil betalen, en hij zijn contract wil uitzitten

Ik vind het heel jammer Donny op de bank. Ik vind hem mooi en sluw spelen. Een nederlandse effenberg. Als iemand met zoveel slimmigheden en ogen in zijn rug met zoveel doelpunten niet kan renderen dan is er iets mis met Manchester. Maar Donny gaat voor een tweede seizoen. Dat had ik niet verwacht.

Ik heb nog altijd de indruk dat Van de Beek was gehaald als opvolger van Pogba, alleen vertrok Pogba dus niet...

Inmiddels denk ik ook dat het voor Van de Beek het beste is om te vertrekken, en dan denk ik dat hij bij een mooie middenmotor in de Bundesliga goed op zijn plek zou zijn.

27 augustus 2021 om 11:11

Maar Pogba en Donny zijn totaal verschillende spelers. Donny is een 10 die bij de spits moet komen (niet al staan (deze neiging heeft hij nog al eens)) met veel creativiteit. Hij past dus eigenlijk totaal niet bij MU. Dat hij veel op de bank zou zitten had zelfs een kleuter uit kunnen rekenen.

Hij kan beter naar Duitsland gaan. Club net onder de top 3 zou prima bij hem passen.

Als United fan heb ik deze transfer nooit gesnapt. Het is geen 6 en op 10 heb je betere spelers.

Het is een Klaassen 2.0 misschien iets beter maar laat hem maar lekker naar Duitsland gaan. Daar komt hij beter in zijn recht dan in de Premier League.

26 augustus 2021 om 13:50

Klaassen Beek Siem De Jong, allemaal 13 in een dozijn.

27 augustus 2021 om 11:13

13 in een dozijn is misschien iets overdreven, maar het zijn allemaal aanvallend ingestelde middenvelders die vanuit het middenveld komen en dan gevaarlijk zijn, maar die alle drie vanuit hun eigen capaciteiten totaal niet creatief zijn. Zij zijn alle 3 heel erg afhankelijk van datgene dat naast ze staat.

Met deze coach wordt het nooit wat,niet met vd Beek en niet met MU.......de besluiteloosheid druipt er van af. En met .....de lads did well....win je geen prijzen

Ja het is vervelend, maar dit was gewoon een slechte keuze van vd Beek. Ik snap wel dat je het probeert als zo'n club zoveel geld voor je neer wilt tellen, maar op zijn positie staan een paar van de beste spelers ter wereld. Daar kan hij gewoon niet aan tippen.

Hopelijk kan hij snel vertrekken en laten zien dat hij over de grens ook wel wat kan klaarspelen. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij bij de subtop in Duitsland of de middenmoot van Engeland een basisplaats kan krijgen.

Donny had het kunnen weten toen hij uiteindelijk voor United koos. Hij hadal een jaar in de wacht gestaan voor Real Madrid. Maar die hielden hem aan het lijntje. Uiteindelijk voor de mindere optie gekozen met United aangespoord door Raiola. En daar zit je dan de bank warm te houden. Donny is geen speler voor de premier leage. Italië of Spanje passen hem veel beter. Op de positie waar Donny wil spelen loopt een geweldenaar rond die hij er nooit uit gaat spelen. Puur op het middenveld komt hij fysieke kracht te kort en daarom spelen Fred en Mc tommeney. Begrijp alleen niet dat ze Donny bij de onderhandelingen toen voor de gek hebben gehouden. Ze wisten allang dat ze Fernandez gingen halen. Zonde voor Donny, maar ook van het geld.

Gezien de smalle basis van Oranje is het echt te hopen dat hij snel weer gaat spelen. Een van zijn kwaliteiten is dat hij relatief veel scoort. En Oranje heeft momenteel bijzonder weinig spelers die scoren. Zeg niet direct dat hij basisniveau voor Oranje is, maar zit daar - mits in vorm - wel tegenaan.

Nogmaals gezegd, Donny was een paniekaankoop van ManU omdat ze nu eenmaal richting de supporters een "topaankoop" moesten doen en men zich nog vrij stil had gehouden op de markt.

Als Manchester United op de stoep staat is het logisch dat je de kans pakt, maar verder is het vooral een totaal onbegrijpelijke actie van United geweest. Ze hadden hem eigenlijk helemaal niet nodig, en afgelopen seizoen was er werkelijk niets waaruit bleek dat ze een bepaald plan met hem hadden. Waanzin dat ze ondanks dat toch 40 miljoen hebben neergelegd.

Elke middenvelder is beter en verder dan vd Beek daar. Dit is precies waar hij op dit moment hoort totdat hij zijn kans pakt.

Zo zonde....maar echt zo een persoon die zich op zn gemak moet voelen...denk ik. Zn Engels is ook niet top. Denk dat hij zich - een vreemde eend in de bijt - voelt. In het buitenland spelen is meer dan alleen naar een andere club gaan....je hele leven verandert!

Van de Beek zou een goede aanwinst voor BMG ( Borussia Mönchen Gladbach) of een Aston Villa zijn. Wat vinden jullie?

27 augustus 2021 om 11:16

Of dit een goede aankoop voor deze clubs zou zijn weet ik niet. Alleen zou MU dan wel een behoorlijk verlies moeten nemen, want meer dan 10 miljoen zou ik er niet voor geven. Donny is niet de speler die een club beter laat presteren. In een goed lopend elftal kan hij belangrijk zijn, als het team weinig creativiteit heeft, dan heb je heel weinig aan hem. Ik vind het een vreselijk overschatte voetballer.

Donny moet gewoon terugkeren naar Amsterdam. Bij Ajax kunnen ze hem wel goed gebruiken. Ik zou zeggen Overmars start de brommer maar vast en haal die jongen weg daar.

Dit is dus gewoon een beetje zoals je verwacht dat het zou gaan. Want United speelt al jaren 4-3-3. Solskjaer speelde voordat Donny kwam ook met 1 aanvallende middenvelder, 1 centrale/box to box, en 1 slot op de deur. Dan heb je met Bruno Fernandes een weergaloze speler, top 3 aanvallende middenvelders in de wereld en de beste speler die je hebt. Waarom haal je dan Donny voor die positie? Je kon al verwachten dat hij die er niet uit ging spelen. Dan heb je nog 1 plek, waar Pogba speelt. Dat is niet Donny;s ideale positie, dus haal je hem dan daar voor? Pogba speelt ie er dan niet uit op die positie, en dan is er niets over, want hij is geen balafpakker. Dus waarom haal je hem dan in godsnaam (en als Donny zijnde; waarom ga je dan in godsnaam). Er is geen plek voor hem. En het gekke is; dat kon iedere modale voetbalkenner zien voordat hij ging.

Eigenlijk moet je vragen op basis waarvan United Donny kocht. Ik neem aan dat je als club/trainer een bepaalde verwachting hebt van je team , hoe je speelt wie er speelt en wie er goed tussen zou passen. Lijkt mij dat je een speler koopt om uiteindelijk je team sterker te maken en niet een speler koopt die die 4de in de pikorde is . Daar ga je geen 40 miljoen aan uitgeven

Dit had ik ze van tevoren al kunnen zeggen. Echt precies Klaassen (misschien net ietsje beter), maar ook iemand die eigenlijk nergens echt goed in is.

vd Beek kan ook even flink zijn bek opentrekken en zeggen dat als ze hem aan zijn contract willen houden, hij dan verhuurt wil worden

Antwoord is heel simpel, Ajax tax. Ajax teert op successen uit het verleden en hun marketing machine weet spelers goed te verkopen. Prima talenten worden gezien als wereld sterren terwijl ze niet goed genoeg zijn om nog niet goed ontwikkeld.

Voorbeeld is meneer van de Beek. Net als Davy Klaasen niet eens goed genoeg voor een Duitse middenmoot maar een club als Manchester United is gevallen voor het sprookjesachtige Ajax fabriek verhaal.

Ga maar naar de Spurs. Gegarandeerd speelminuten en een leuk team in opbouw met een goede trainer..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren