Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuijt: ‘Dat vinden wij fantastisch, zelfs Henderson maakte het mee bij Ajax’

Laatste update:

Dirk Kuijt voelt zich als een vis in het water bij Beerschot, dat dit weekeinde kampioen werd en dus volgend seizoen in de Pro League uitkomt. De 43-jarige Katwijker kreeg in Nederland ladingen kritiek over zich heen als beginnend trainer, maar in België wordt Kuijt juist op handen gedragen.

"Eerlijk gezegd heb ik in België nooit negatieve geluiden opgevangen", benadrukt Kuijt na het behalen van het kampioenschap in gesprek met de Gazet van Antwerpen. "Ook de Nederlandse media zijn lange tijd heel positief over mij geweest. Met name tijdens mijn spelerscarrière."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daar kwam verandering in toen Kuijt bij Feyenoord Onder 19 en ADO Den Haag de eerste stappen zette in zijn trainersloopbaan. "Er zijn een aantal zaken gebeurd in Nederland waardoor de media me daar heel negatief benaderen. Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuis voel. Ik word hier beoordeeld op de trainer die ik ben."

Kuijt weet uit zijn tijd als speler dat kritiek erbij hoort in de voetballerij. "Ik heb geen moeite met kritiek. Als het slecht is, dan is het slecht. Jullie benoemen dat ook. Maar uiteindelijk zeggen jullie dat dan wel met respect voor mijn persoon. Daar wil ik jullie voor bedanken", krijgen de Belgische media een compliment uitgedeeld.

De trainer van Beerschot constateert dat er in Nederland langzaamaan een verandering gaande is. "Het gaat iets beter. Maar ik ben volgens mij niet de enige die er zo over denkt, hoor. Nogmaals: kritiek is niet erg. Zolang het respectvol kan. In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken."

Kuijt is niet de enige die vindt dat in Nederland wel erg snel kritiek geleverd wordt. "Vincent Janssen heeft het onlangs ook aangehaald in een interview. Zelfs Jordan Henderson maakte het mee bij Ajax. En die jongen heeft de Champions League en de Premier League gewonnen."

Janssen


Janssen, sinds 2022 verbonden aan Royal Antwerp FC, spuwde in maart zijn gal tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik vind het verschrikkelijk. De manier waarop in Nederland spelers door de media respectloos worden behandeld, is een van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen", zo foeterde de voormalig spits van Almere City FC en AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap sws niet waarom we hier met z’n alle spelers en coaches gaan beoordelen op hun kledingstijl, wat ze in het weekend doen of hoe ze hun haren hebben. Je kijkt toch het voetbal om het voetbal, houd het lekker daarbij.

15 april 2024 om 09:53

Gedeeltelijk eens. Als je het idee hebt dat iemand op het veld niet presteert omdat hij alleen maar bezig is met zaken buiten het voetbal, dan kun je dat aanhalen. Vind het ook niet zo verstandig dat je de aandacht zo op jezelf vestigt als je in een wat mindere periode zit.

Of misschien is het bewust, zoals Ronaldo met z’n driehoekskapsel? 😄

15 april 2024 om 10:21

Inderdaad belachelijk. Kritiek op zijn prestaties is logisch, maar bij Kuyt richtte dat zich op zijn uiterlijk en relatie en dat is volledig irrelevant. Maar ja, Derksen roept iets en iedereen praat hem na.

15 april 2024 om 10:30

@marocberkane, ben ik het wel mee eens. Kuijt heeft de boel aardig voor zichzelf verkloot bij de Utrecht supporters, ik heb lang in Utrecht gewoond en ken de nodige Utrecht-fans, en die hebben allemaal een hekel aan hem. En gezien zijn keuzes en uitspraken daarbij, snap ik dat ook wel. Dus als je dan aan de slag gaat met botox, dan kan je de count down voor de opmerkingen/grappen wel indrukken.

Overigens maakt dat het niet ok, maar als ik eerlijk ben moest ik om sommige grapjes wel lachen, maar als je er wat verder over nadenkt, moet hij ook vooral lekker zelf weten wat hij doet in zijn prive-leven. Maar mocht hij zich afvragen waarom hij meer van dat soort opmerkingen krijgt tov een rustig, aardig ventje als bijv Hartman, moet hij even bij zichzelf te rade gaan.

Als ik wat foto's zie wat spelers aantrekken als ze zich meldden in Noordwijk, heb ik ook wel eens gedacht, zo dat is een bijzondere outfit. Maar ik heb dan nooit echt de behoefte dat hard op uit te spreken / dat op SM te gaan melden ofzo. Laat ze lekker zelf uitmaken wat ze aantrekken nogmaals.

15 april 2024 om 13:55

Bij Hartman hoor je ook altijd veel mensen over zijn uiterlijk.

Nou, ik vind eigenlijk wel dat hij gelijk heeft. Er is vrijwel geen volk in Europa die de gearriveerde spelers of (voetbal)sterren zo graag ziet vallen als de Nederlanders. En dat is vooral uit afgunst heb ik het idee en dat is best triest. Je ziet het in iedere tak van sport, maar als we op voetbal focussen moet je eens zien hoe mensen praten over een absoluut uithangbord als Marco van Basten. Maar ook Van Hanegem, Swart of andere legends worden vaak gekleineerd. In dat opzicht kunnen we wat leren van Italianen.

15 april 2024 om 10:33

Er is toch echt niemand die Van Basten, Van Hanegem en Swart als voetbalspelers bekritiseerd/beledigd? Het is bij iedereen bekend dat zij ongelofelijk goede spelers waren.

Mensen zoals Swart zijn extreem subjectief, en lullen hierdoor vaak uit hun nek wat Ajax/concurrenten van Ajax betreft. Daar mag een “normaal persoon” zonder voetbalverleden toch wel wat van vinden? Ik heb zelfs het idee dat Feyenoorders Swart wel een aandoenlijke man vinden.

Als Van der Vaart voor de 10e keer live op tv uit zijn nek zit te lullen,(Gravenberch beter dan Bellingham, dat type onzin) moet je dan nog steeds blind adoratie hebben voor hoe goed hij als voetballer was? Of is het ook wel mooi dat een “gewoon” normaal persoon dat ziet en durft uit te spreken dat het bullshit is?

Kuyt wordt inderdaad uitgekotst. Ik denk persoonlijk omdat men hem (misschien door Derksen aangepraat) zag als ideale vrome Christelijke man, met het ideale gezin. Toen hij dus scheidde van zijn huidige vrouw en binnen no time een nieuwe had, vonden mensen hem dus hypocriet. Laat dat nou iets zijn waar men héél allergisch voor is. Dit zie je ook bij Wijnaldum constant terugkomen. Wijnaldum en Kuyt kunnen best aardige kerels zijn privé, dus in die zin vind ik de hetze veels te extreem. Wijnaldum stond bijvoorbeeld altijd bekend als hartstikke aardige jongen meen ik, en na die Derksen boycot moet iedereen schuimbekken na het horen van de naam Wijnaldum.

15 april 2024 om 11:56

Ik vind het een beetje 50/50. Overigens vind ik niet dat we erg negatief zijn over Van Hanegem in Nederland, maar het kan ook niet zo zijn dat je geen kritische noot mag plaatsen als iemand onzin praat.

Van Basten en Swart zijn natuurlijk legendes, maar ze kunnen ook wel echt onzin praten. Swart z'n wereldbeeld beperkt zich tot Amsterdam. Dat is verder ook niet erg, maar dat maakt het wel dat de man niet objectief kan zijn en ook meer dan eens te betrappen is om onzinnige uitspraken. Van Basten is vooral een goede voetballer en inhoudelijke analist, maar heeft ook niet echt een breed beeld van voetbal en is vaak niet genoeg op de hoogte om zich echt te mengen in discussies. Die hoeven we dan natuurlijk niet op een voetstuk te plaatsen. Wel als oud-voetballer, maar zeker niet voor datgene wat ze op dat moment aan het doen zijn.

15 april 2024 om 12:14

Ik weet niet of het zozeer bij de legendes zo vaak gebeurt (al mag je wel kritisch blijven kijken naar wat ze zeggen), maar ik heb het idee dat we vooral heel Calvinistisch kijken naar zaken die niets met voetbal te maken hebben (bijvoorbeeld wat voor hoed Depay nou weer op heeft) en dat affakkelen. Da's wat mij betreft totaal onnodig.

Er zijn inderdaad journalisten die altijd proberen iets zo scherp mogelijk te verwoorden. Dat komt de kwaliteit bepaald niet ten goede en is soms onnodig schadelijk. Denk Hugo Borst en Valentijn Driessen. Het lijkt er soms op dat ze even willen laten zien hoe scherp ze de messen geslepen hebben, waarbij ze er volledig aan voorbij gaan dat het niet om hen draait.



Kan me wel iets bij voorstellen. In Nederland wordt er maar al te graag karaktermoord gepleegd zolang dat maar kijkers en lezers oplevert. Een Manolev of een Cillessen kunnen daar over meepraten.
En dan zijn er mensen die zeggen dat ze daar goed genoeg voor betaald krijgen. Ze krijgen goed betaald omdat ze kunnen voetballen, niet om te lezen wat een narcistische snorremans te zeggen heeft of Jantje die vanuit een anonieme insta-account berichten kan sturen.

Denk sowieso dat het een Nederlands iets is. Waar bijvoorbeeld een EK of WK juist iedere nationale voetballiefhebber bij elkaar moet brengen, is de verdeeldheid juist het grootst op deze momenten. Spelers die niet van hun club zijn worden het licht niet in hun ogen gegund, en een speler als Virgil van Dijk hoort bij de beste verdedigers van deze tijdperk, maar wordt hier vaak genoeg afgezeken. In Italiã« was er al een standbeeld voor hem gemaakt. Ook een Van Persie werd met de grond gelijk gemaakt op eindtoernooien.

Ik snap ook echt niet waarom wij Nederlanders altijd zeiken over iemand zijn prise leven.
Kuyt kan bij mij sowieso nooit meer iets fout doen, maar al dat gezeik over Botox enzo vind ik zo onzin laat iemand lekker zelf weten wat die in zijn privéleven doet.
Vind ik ook altijd bij Depay en Weghorst heel erg , die moeten altijd maar vragen beantwoorden over hun privéleven wat totaal niet belangrijk is als ze voor Oranje uitkomen.

15 april 2024 om 11:01

Helemaal mee eens, al liet hij er een paar goede knoeperds op plakken. Waar wel meer dan terecht over gezeurd werd, was dat Dirk reünie-wedstrijden belangrijker vond dan de jeugd van Feyenoord trainen.

15 april 2024 om 12:04

Wat Weghorst in zijn vrije tijd doet zal mij een rotzorg zijn inderdaad, maar degene die hem ooit nog oproept voor Oranje verdient TBS en dwangverpleging.

Gister een mooi feestje gehad met dit kampioenschap, kuijt was ook verplicht om kampioen te worden. Nu nog groningen promoveren en we hebben een top seizoen!

15 april 2024 om 11:35

Gefeliciteerd en succes met Groningen!

15 april 2024 om 11:57

FC Groningen moet sowieso weer terug naar de Eredivisie. Die worden echt wel gemist.

15 april 2024 om 12:56

Ja zou mooi zijn en neem roda en willem2 maar mee, 3 prima ploegen die er dan inkomen

We hebben inderdaad ook altijd wel wat te zeiken. Loop een willekeurig kantoor binnen en er zijn altijd wel van die miepkonten die over alles een mening hebben. Hier vind ik wat van!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren