Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay: ‘Ik dacht dat Lyon wellicht de verkeerde speler had gekocht’

Laatste update:

Memphis Depay speelt al ruim een jaar voor Olympique Lyon, maar lijkt de afgelopen maanden pas zijn absolute topvorm te benaderen. In de laatste vier competitiewedstrijden leverde de Oranje-international vijf goals en vijf assists en de aanvaller wijt dat vooral aan zijn nieuwe positie op het veld. Waar hij eerst als linksbuiten opereerde, staat hij nu, nadat hij er zelf op aandrong bij trainer Bruno Génésio, centraler op het veld.

“Ik denk dat ik nu op m’n best ben, ik voel me heel vrij op het veld. Ik voel vertrouwen en dat is goed. Ik denk er niet te veel aan op het veld, ik geniet van het moment. Ik voel het verschil met vorig seizoen. Het is belangrijk voor mij om elke wedstrijd op mijn best te kunnen presteren. Het is goed als ik assists kan geven en doelpunten kan maken. Ik ben natuurlijk erg blij als ik scoor, maar ik wil het liefst goed spelen. Ik wil iedere wedstrijd op mijn best zijn en plezier hebben, dan komt de rest vanzelf”, vertelt hij op de officiële website van les Gones.

“In de jeugd van PSV speelde ik ook vaak in de spits. Toen ik bij de hoofdmacht terecht kwam werd ik linksbuiten gezet en daar speel ik sindsdien. Toen ik afgelopen seizoen naar Lyon kwam speelden we anders. Verdedigend werd er veel van mij en de andere vleugelspelers gevraagd, het was moeilijk om vanuit de verdediging weer aanvallend te denken. Eigenlijk was het onmogelijk voor mij om zo te spelen, dat heb ik ook gezegd. We hebben hier verschillende discussies over gehad. Ik speelde niet waar ik op mijn best was, terwijl ik was gekomen om al mijn kwaliteiten mee te nemen.”

“Als je tegenwoordig op links of rechts speelt, moet er veel meer gerend worden. Ik begreep wat de coach van mij verwachtte en accepteerde het ook, maar ik heb ook gezegd dat mijn sterke punten elders lagen. Ik dacht dat Lyon misschien de verkeerde speler had gekocht. Nadat ik terugkwam van het Nederlands elftal veranderde dat echter, dat is goed voor het team en ook voor mij”, gaat Depay, die verder een goede relatie heeft met Génésio, verder. “Hij laat het weten als hij blij met mij is, zoals nu het geval is. Hij geeft me verder instructies over wat ik moet doen, maar ik ben geen speler die veel informatie nodig heeft. Dat zou me anders af kunnen remmen en dat weet hij ook.”

Vind jij dat Memphis Depay bij het Nederlands elftal ook centraal voorin moet staan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik volg Lyon niet, maar hij speelt nu dus in de spits?

18 april 2018 om 15:37

Zoals je kan lezen in de tekst, ja.

18 april 2018 om 15:46

Spits / Achter de spits, in ieder geval wel centraal ja.

19 april 2018 om 12:40

centraal hoeft niet te betekenen in de spits..

18 april 2018 om 16:53

Hi is eigenlijk een spits zoals je vroeger in een 2 spitsen systeem had, dus met wel wat meer vrijeheid.
Ik vind het leuk dat Depay nu zo goed doet, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat hij op de spitspositie ooit het niveau van mannen als Lewandowsky, Higuain of Suarez zal benaderen.
Lyon en vergelijkbare clubs zijn dan echt zn top.
Terwijl hij als flankspeler bij een aanvallende ploeg wel nog een stapje hoger kan.
Maar ja...hier zie je waar mindset een carierre kan breken of maken....als je dan zoals Memphis niet teveel wil rennen...

18 april 2018 om 17:03

Juist niet. Als linksbuiten was hij goed bij psv, bij united kwam hij duidelijk te kort. Bij Lyon komt hij nu dus pas echt tot recht nu hij centraler staat. In een 2 spitsen systeem een ideale speler voor om de spits heen denk ik

18 april 2018 om 17:33

Weten waar je zwak in bent en weten waar je goed in bent is juist een erg positieve stap voor deze jongen. Focus je op hetgeen je goed doet, dan zal er altijd een plek voor je zijn in een team.

18 april 2018 om 18:04

Het gaat niet om willen rennen, maar het ook kunnen. Hij is explosief, maar heeft vaak tijd nodig om daarna bij te komen. Hij is geen kilometervreter, dat zal tenkoste gaan van zijn volgende aanvallende actie.

18 april 2018 om 18:17

Dat zegt hij toch bij een aanvallende team. United is een grote club maar was in zijn tijd een onzeker team die opnieuw gebouwd moest worden. En dat deed Van Gaal van achteruit. Waardoor je 60 meter moet overbruggen waarna hij pas in het gebied is waar zijn kwaliteiten liggen.

18 april 2018 om 18:16

Ah nu snap jk Bas durfde de concurrentie niet aan, depay en weghorst om mee te concurreren. Snap dat de stress hem teveel werd...

Goed verwoord door Memphis, zolang hij zijn persoonlijke voorkeur als spit kan verdedigen met zo’n statistieken heeft niemand reden tot klagen

18 april 2018 om 15:35

Wel raar, want 2 weken geleden nog zei hij dat hij liever op de flanken speelt.

18 april 2018 om 17:45

Waar heb je dat gelezen?

Memphis speelde ook bij PSV het liefst centraal. Maar daar had toendertijd de Jong veel meer rendement.

19 april 2018 om 17:54

Hier, op VZ. http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=326294

En als de link niet werkt, zoek op deze titel:
'depay is opnieuw beslissend: ‘maar dit is niet mijn favoriete positie’'

hmmm, balotelli, falcao, diaz en thauvin doen het allemaal goed in ligue 1. zegt dat iets over hun of over de competitie. met alle respect ik hoop dat depay een topper word en de komende NL gaat helpen

18 april 2018 om 15:35

Falcao bij Atletico Madrid en FC Porto gezien? bij Chelsea heeft hij het niet gered maar goed, Mourinho was daar coach. de rest kan ik wel inkomen maar er zijn ook genoeg voorbeelden van Franse spelers die naar een buitenlandse topclub gaan en zich moeiteloos aanpassen. ook in de Europese competities zoals de CL en EL zie je vaak echt wel dat die Franse teams wat kunnen natuurlijk

18 april 2018 om 20:09

Zoals jij Mou z’n schoothondje bent die om alle kritiek op hem gaat blaffen?

18 april 2018 om 15:40

je kan niet alles over een kam scheren vriend, iedere situatie is een verschillende situatie met andere omstandigheden. Memphis zat bij manchester united gewoon in een heel matig voetballend team waar mensen van hem op 21jarige leeftijd al veels te veel verwachten waardoor hij eigenlijk al manchester united had moeten dragen ipv dat die spelers had die hem konden helpen in z'n eerste jaar bij manchester united.

18 april 2018 om 15:40

@omar:
Over beide zegt dat wat. Een bepaalde competitie kan je ook beter liggen. Wil niet gelijk zeggen dat die slecht is.

Maar een Falcao en Ballo zijn ook gewoon 2 erg goede spitsen dus dat is niet zo gek. Depay draait steeds beter, en de laatste keren bij Oranje net zo. Zeker in het systeem van Koeman met een vrije rol voorin.

18 april 2018 om 16:20

En onze Wesley kan niet aanhaken, dus roep het maar.

Helemaal mee eens, al begrijp ik meneertje nog steeds net niet helemaal. Wat ik me afvraag is, waarom vier je je doelpunt altijd zo alleen? Dat ziet er zo arrogant uit! Je mag je team wel wat meer bedanken vind ik. Zijn jullie het daar mee eens of wat is jullie mening hier over?

18 april 2018 om 15:35

Kijk je vaak Lyon of? Ik zie Memphis namelijk (bijna) nooit alleen vieren, meestal staat heel de bups op een kluitje. Dat hij dat 'vingers in de oren' inmiddels tot signature move heeft verheven komt ook door de ongekende media aandacht daarover denk ik. Meestal doet hij dat ff 1 seconde als hij naar de cornervlag rent en viert dan met zijn ploeggenoten, ik kan me er werkelijk niet druk om maken.

18 april 2018 om 15:35

lekker boeiend dat je meneertje niet begrijpt , laat iedereen een doelpunt vieren hoe die dat wilt vieren. Het maakt mij niet uit hoe je dat viert , dat moet die lekker zelf weten. Het is veel belangrijker dat die doelpunten maakt en voor assists zorgt , zolang die dat doet zal niemand er wakker van liggen.

18 april 2018 om 16:08

Doet de rest van Lyon toch? Als Depay arrogant om die reden is dan geldt dat voor de helft van het Lyon team. Zo'n Diaz bv doet precies hetzelfde. Fekir ging dan weer provoceren met zijn shirtje, vond ik persoonlijk echt prachtig maar dat kan ook als arrogant worden uitgelegd

18 april 2018 om 16:13

Deze comment is zo typerend. Er heerst een idee van memphis en bijna niemand doet de moeite dat zelf na te gaan. Jammer

Goede ontwikkeling voor het nationale team, zeker nu Dost gekapt is. Memphis doet het erg goed op 9 dus een extra optie in de spits. Een aanval met Kluivert/Bergwijn - Memphis - Berghuis/Promes lijkt me dan een logische keuze in het vervolg.

18 april 2018 om 15:37

Zoiets zou ik ook graag willen zien. Aangezien nederland minder dominant zal gaan spelen is een voorroede met veel snelheid en beweging beter. Je kan dan nog altijd bijv een de jong of weghorst erin brengen voor de lange bal als nodig is

18 april 2018 om 15:42

Ik denk dat je kunt gaan kijken naar 2 opties voorin als Koeman met 3 centrale verdedigers blijft spelen.

18 april 2018 om 15:48

Hoezo, 3-4-3 kan toch ook, al is 3-5-2 waarschijnlijker inderdaad aangezien je dan gewoon met backs kunt spelen. Dan zou ik voor Memphis en Berghuis gaan in de huidige vorm.

18 april 2018 om 15:56

Qua vorm kan je dan ook gaan voor bergwijn/depay bergwijn is toch net wat meer innvorm naar mijn mening. Maar natuurlijk hen je dan 2 oorsprongelijke linksbuitens

18 april 2018 om 16:03

Precies! Je zag hoe kwetsbaar het was met 2 centrale middenvelders. Daarnaast rendeert Promes imo ook beter in een 2-spitsensysteem.

18 april 2018 om 16:04

Nee totaal niet. Berghuis staat op 14 goals en 12 assists en is daarmee 1 van de meest dwingende spelers in de ED. Bergwijn daarentegen heeft pas 8 goals en 6 assists en is natuurlijk nog veel minder ervaren. Verder vind ik de voorzet vanaf de zijkant van Berghuis ook beter. Ik zou (nu nog in ieder geval) altijd voor de Feyenoorder kiezen.

18 april 2018 om 16:20

Babel niet vergeten he

18 april 2018 om 18:52

Die speelde ook best lekker de laatste interlandperiode inderdaad in Oranje, zeker nog prima om er bij te hebben maar niet heel lang meer natuurlijk, hij is de jongste niet meer.

18 april 2018 om 16:50

Berghuis, Kluivert en Bergwijn hebben nog totaal niks laten zien waarvoor je die in de basis zou moeten zetten. Promes en Depay moet je altijd laten spelen, maar voorlopig misschien samen in een 3-5-2/5-3-2 idee..

18 april 2018 om 17:06

Berghuis is MVP van de competitie, gedeeld met Alireza, betrokken bij 26 goals (14 goals, 12 assists) in de 29 potten die hij speelde, hoezo niks laten zien dan?

Memphis-Promes als spitsen duo zie ik echt wel zitten. Zijn niet typische spitsen maar spelen er toch geregeld voor hun club. Met hun snelheid ook ideaal voor counteren straks in de Nations League.

Misschien een meer traditionele back erachter zetten ipv die de hele tijd te laten opkomen en voorzetten te laten geven als je een Depay daar hebt staan. Systeem wat aanpassen aan je spelers.. zo moeilijk is t ook weer niet.
Maar vertel t maar s aan die eigenwijze trainers

18 april 2018 om 16:20

Die traditionele back met voorzetten is juist minder nodig met Memphis in de spits, die hadden we neer moeten zetten toen Dost nog speelde, als we überhaupt goede traditionele backs hadden gehad dan.

18 april 2018 om 16:25

Koeman is niet zo'n typische eigenwijze coach hoor. Daarnaast spelen we waarschijnlijk met een 5-3-2 systeem en dan heb je wel vleugelspelers nodig die opkomen anders heb je totaal geen breedte als je aanvalt.

18 april 2018 om 17:12

Schuiven de backs toch door. Met aanvallende backs ala Willems en Karsdorp in goede doen zie ik het probleem niet

Ik vind het best normaal dat vleugelverdedigers moeten mee verdedigen. Dat hoort er bij in het topvoetbal. Maar zoals ik Memphis zie verdedigen, zijn er weinigen zo slecht. Die kan je beter niet laten mee verdedigen. Dat scheelt een hoop onrust.

Memphis op 2 april 2018, uit het artikel 'depay is opnieuw beslissend: ‘maar dit is niet mijn favoriete positie’:

'memphis Depay stond zondagavond als spits opgesteld bij Olympique Lyon en beschaamde het vertrouwen van trainer Bruno Génésio niet, want in de thuiswedstrijd tegen Toulouse scoorde hij twee keer (2-0). Toch speelt de 23-jarige Depay liever op de linkerflank, zo vertelde hij in de spelerstunnel aan het Franse journaille.

“dit is niet mijn favoriete positie op het veld, maar bij het Nederlands elftal speel ik hier ook”, aldus Depay. “De tweede helft was moeilijker dan de eerste, maar het belangrijkste is dat we de druk op onze directe concurrentie blijven verhogen.”'

Was dat interview met dezelfde Memphis, of met 'die verkeerde speler' waar hij het hier over heeft?

Alleen maar goed voor het NL elftal. Met Depay en Promes/Berghuis voorin en dan een mooi 3 mans middenveld en 2 goede aanvallende backs ala Willems en Karsdorp, in goede doen, heb je in mijn ogen een goede basis voor die 5-3-2 van Koeman

Zet hem in het NL elftal ook maar in de spits dan. Op de vleugel heb je niets aan Depay en zijn er genoeg andere opties of spelers met potentie (een Promes, Babel, of later Kluivert/boetius). In de spits heeft hij concurrentie van Babel die op dit moment ook erg sterk speelt bij Besiktas. Dost is weg, Janssen weet ik niet waar die is en de rest is pure middelmaat.

Ontzettende leuke speler om te zien voetballen. Wil op zijn best op een positie die past bij zijn kwaliteiten. Is veel afgerekend op zijn voorkomen. Als je dan minder presteerde kijkt ook ieder daar naar want dat is makkelijk maaien. Goede woorden van hem en blijf verder lekker jezelf depay. Is een zeer creatieve instinctief voetballer. Geef hem veel vertrouwen en hij betaald je dit terug. Tegen Portugal zeer goed en hard werkend. Ga zo door en blijf je onderscheiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren