Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong komt met raad voor Xavi Simons: ‘Daar moet je mee leren omgaan’

Laatste update:

Luuk de Jong en Xavi Simons zijn blij met hun overstap naar PSV. Het toptalent en de ervaren spits gingen woensdagmiddag tegenover de NOS in op hun keuze voor de Eindhovense club. Beide spelers geven aan dat hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij de doorslag gaf om in het Philips Stadion te tekenen. “Hij is eager om ons dingen bij te leren en zo sterk mogelijk te maken”, zegt De Jong.

Ook de negentienjarige Simons viel voor het enthousiasme van de beginnend coach. “De manier hoe hij het voetbal ziet, hoe hij wil werken, dat vind ik fijn. Het is echt een project, daarom heb ik gekozen om hier te komen.” De middenvelder had naar verluidt ook zijn contract bij Paris Saint-Germain kunnen verlengen en L’Equipe wist dat Real Madrid de geboren Amsterdammer eveneens een aanbieding deed.

Simons staat voor zijn eerste volledige seizoen in een eerste elftal, daar hij vooral voor PSG Onder 19 speelde. “Het is best spannend. Nieuwe spelers, nieuwe trainers. Maar ik kijk ernaar uit." De Jong weet na zijn eerdere vijfjarige dienstverband bij PSV hoe het werkt en heeft raad voor het talent. “Als je jong bent, zit je in de lijn naar boven. Maar dan kom je bij een nieuwe club en gaat het minder. Daar moet je mee leren omgaan. Ik heb daar ook veel van geleerd”, zegt de 31-jarige spits.

Voor De Jong voelt zijn transfer dan ook ‘als thuiskomen’. Tussen 2014 en 2019 maakte hij furore bij PSV, met 112 goals in 204 wedstrijden, voor hij naar Sevilla vertrok. “Ik heb vijf prachtige jaren meegemaakt. Als je ergens een leuke tijd hebt gehad, wil je vaak wel terugkomen.” Voor Simons was Barcelona’s opleidingscentrum La Masía van zijn zevende tot zijn zestiende levensjaar zijn thuis. “Daar woonden we met alle spelers bij elkaar. Dat was leuk hoor. En zeker niet eenzaam”, benadrukt Simons.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik ben wel echt héél benieuwd naar Simons. Grote schoenen te vullen met Götze die natuurlijk vertrokken is. Gelukkig voor hem kan hij eerst een jaar afwisselen met Til. Vind het echt lastig om zijn niveau in te schatten. Het rijtje clubs is mooi maar heeft nog geen 20 volle wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld natuurlijk. Zit denk ik wel een prima kop op.

6 juli 2022 om 23:12

Nou nou, dat valt toch ook wel weer mee. Heb nou niet t idee dat gotze een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten

6 juli 2022 om 23:31

Dan heb je PSV, vooral Europees, niet gevolgd.

7 juli 2022 om 08:58

@heide040,

Want Gotze heeft psv door een prachtig Europees avontuur heengeleid?
Je bent van voorrronde CL naar kwartfinale CfL gegaan.

Gotze is ook in alle topwedstrijden onzichtbaar geweest.
Hij heeft gewoon geluk dat hij destijds belangrijk was voor Duitsland, want dat is waar deze jongen al jaren op teert.

7 juli 2022 om 09:07

In de bekerfinale de beste van t veld man. Als je dat niet ziet kun je beter gaan sjoelen

7 juli 2022 om 20:39

@sir paul...zo zo...1 goede wedstrijd... dat is idd onuitwisbaar

7 juli 2022 om 01:28

Zou mooi zijn als de technische, creatieve jongens als Xavi en Ihattaren het goed gaan doen dit seizoen. Geen disrespect naar hardwerkende spelers als bv een Klaassen, De Wit en Til, maar ik zie toch liever de creatieve nummers 10 voetballen. Die brengen veel meer amusementswaarde

7 juli 2022 om 06:39

Helemaal mee eens. En we kunnen bij Oranje wel weer een type Sneijder gebruiken.

7 juli 2022 om 09:17

Zeker weten, dat is wat er nog aan dit Oranje ontbreekt. Ook een van de redenen dat ik hoop dat deze jongens hun potentie gaan inlossen

Als ik Willem van Hanegem moet geloven in een interview van circa 5 jaar geleden zou Simons het grootste talent van Nederland worden. Ondanks dat ie bij de concurrent speelt zou ik het prachtig vinden als de oude Willem alsnog gelijk heeft. Voor het Nederlands voetbal hoop ik dat dit soort parels tot hun volste potentie groeien. Een stap terug naar de Eredivisie vind ik echt een verstandig idee.

7 juli 2022 om 08:33

Helemaal mee eens. Al mag Ajax nog wel "gewoon" kampioen worden, maar dan mag Xavi best 'speler van het seizoen' worden!

Zo op het oog lijkt PSV een prima transferperiode te kennen so far. Daarnaast blijft het nog redelijk stil rond Sangare en Gakpo (of het zijn clubs waar ze niet om staan te springen). Ajax zal ook nog wel wat versterkingen halen, maar ook nog wel wat kwijt raken. Wordt een spannend seizoen!

Simons is natuurlijk door de media destijds helemaal opgehemeld en bestempeld als super talent. Dan kan je eigenlijk alleen nog maar tegenvallen. Voor PSV is dit een goedkoop gokje, Ajax en Feyenoord hebben liggen slapen. PSV is de laatste jaren wel redelijk op Amsterdamse toer. We gaan het zien hoe dit uitpakt.

6 juli 2022 om 23:28

Hij werd bij Barcelona gezien als grootste talent van La Masia sinds ze Messi hebben groot gebracht. De media heeft dit gewoon overgenomen en is hem vervolgens blijven volgen.

Bij de jeugdelftallen heeft hij in ieder geval een prima indruk achter gelaten, dus ja, de aandacht is niet onterecht. Maar hij zegt het zelf al, hij is net 19 en zijn profcarriere begint nu pas echt. Dus we zullen wel zien hoe groot zijn potentie daadwerkelijk zal zijn.

6 juli 2022 om 23:56

Volgens mij werd Aleix Moriba (op een gegeven moment) gezien als grootste talent sinds Messi, want die had het hoogste jeugdcontract gekregen. Neemt verder niet weg dat ze erg lovend waren over Simons uiteraard en niet content waren dat hij naar PSG vertrok.

Tot op heden heeft hij niet door kunnen breken bij Barcelona en PSG, maar dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de selecties die daar staan. Simons zal dit seizoen genoeg minuten krijgen en ben benieuwd of hij zich kan gaan ontwikkelen. Lukt dit, dan heeft PSV goud in handen, want het zal de hype rondom hem alleen maar verder aanwakkeren

7 juli 2022 om 00:53

@ryjuu - Volgens mij had Bojan juist een grotere status dan Xavi Simons. Daarnaast werd ook het een en ander verwacht van Seung-woo Lee. Misschien was de hype groot vanuit Azie, maar die had in de jeugd laten zien dat hij ook het een en ander zou laten zien. El Haddadi had dat ook wel. Maar Bojan Krkic was qua potentie degene die Messi uit de recordboeken had geschoten toen hij nog in de jeugd speelde.

7 juli 2022 om 01:37

Xavi Simons heeft 4x de Ballon d’or voor jeugdspelers gewonnen. Dus ja dan lijkt mij dat de hype om hem heen wel terecht is.

Denk zelf dat als hij bij Barcelona was gebleven hij zelfde kansen zou hebben gekregen als Gavi en Pedri. Misschien had hij dan nu ook wel dezelfde status gehad. Maar ja dat is allemaal achteraf.

Nu bij PSV zullen we hem natuurlijk nog kritischer gaan beoordelen omdat de verwachtingen enorm zijn.


7 juli 2022 om 07:49

@FcGrun050
Tussen Bojan en Simons zit 12 jaar en dus ook meer dan 150 jeugdspelers verschil, dus een natuurlijk en logische gevolg dat er na Bojan spelers komen die beter zijn dan hem en dus dichter bij het talent van Messi komen.
Hopelijk komt Simons tot wasdom bij PSV.

7 juli 2022 om 14:09

Dat is gewoon niet waar. Hij won 4 x beste speler voor een toernooi in Spanje. Dat het lijkt op een ballon d"or zegt weinig.
Hij had dat namelijk destijds al uitgelegd.

7 juli 2022 om 14:11

Wel geniet ik vooral van z'n inzicht. Lijkt zoveel slimmer dan anderen. Net als Spaanse Xavi. Of hij het op prof niveau kan laten zien zal blijken. De ed is een goeie plek om te ontwikkelen in ieder geval

7 juli 2022 om 19:59

@ryjuu Die 4 stuks Ballon d’or had hij gewonnen voor zijn 14e jaar, maar als je kijkt naar de Golden Boy Awards 2021 dan zie je hem niet eens terug bij de laatste 40 Terwijl daar wel een Madueke , Ihattaren, Gravenbergh, Timber , Brobbey en De Ketelaere genoemd worden. ook in 2020 kwam hij er niet aan te pas.

Dus hij heeft nog alles te bewijzen

6 juli 2022 om 23:32

“PSV is de laatste jaren wel redelijk op Amsterdamse toer”. Hoezo?

7 juli 2022 om 08:43

Waarschijnlijk doelt ie op het feit dat er met Hoever en Simons twee jongens werden aangetrokken die uit Amsterdam komen (al is Xavi Simons daar enkel geboren en die heeft zijn hele leven in het buitenland gewoond zo ongeveer). Wat ie dan met "laatste jaren" bedoelt is mij onduidelijk want voor de vorige Amsterdammers moet je volgens mij teruggraven naar Viergever (geen Amsterdammer maar afkomstig van Ajax) en Luckassen en nog verder daarvan Narsingh. Dan ben je al bijna 10 jaar terug op de tijdlijn volgens mij ofzo haha.. Ach ja, 1 op de 20 Nederlanders zijn nou eenmaal Amsterdammers, dan kan het gebeuren dat je er toevallig een keer twee aantrekt als je twee Nederlanders contracteert.

7 juli 2022 om 20:01

@ Sander Guus Til komt toch ook uit Amsterdam, Malen, Berwijn

6 juli 2022 om 23:50

Die een na laatste zin is nogal schrijnend, omdat iedereen wel snapt waar die link ligt. Onderaan de streep is Xavi Simons gewoon een speler die is opgegroeid in Spanje met de Nederlandse nationaliteit die nu voor PSV tekent. Amsterdam is simpelweg de plaats waar hij is geboren, niets meer. Met alle respect, maar ik vind het echt een trieste 'toevoeging' van een betoog...

7 juli 2022 om 00:02

Er moet ook plaats zijn in je selectie voor deze voetballer, beetje kort door de bocht dat je zegt Ajax en Feijenoord hebben liggen slapen.
Het is te hopen dat hij het waar maakt en het vertrouwen krijgt. PSV heeft tot nu toe goede zaken gedaan op de transfermarkt. De Jong is wel een topper ....of niet ?

7 juli 2022 om 00:52

Ajax heeft helemaal niet liggen slapen want als je al zo'n "megatalent" haalt, wat ik nog maar moet zien, dan moet hij ook spelen want anders komt hij in dezelfde situatie als PSG en bij Ajax gaat hij gewoon niet spelen. We moeten eerst maar eens onze eigen talenten weer zien te doorselecteren. Een Unuvar wacht nog steeds op een fijne reeks wedstrijden, Hansen idem, Taylor begint een beetje te komen. Voor Simons is bij Ajax geen plek dus z'n overstap naar PSV is de juiste.

7 juli 2022 om 01:55

Hoe kun je nu zeggen dat hij niet zou spelen? Gravenberch is weg en deze jongen zou zich ook maar zo in de basis kunnen spelen. Ajax is geen Parijs.

7 juli 2022 om 07:00

Idd myvision, als Simons echt zo goed was had ie bij Ajax gevoetbald haha

7 juli 2022 om 10:32

Nou, heel simpel. Omdat we daarvoor zelf een jeugdopleiding hebben. Simons heeft niets meer laten zien dan de spelers die we zelf hebben, dus dan staat hij onze eigen jeugd in de weg. Daarbij speelde Gravenberch niet helemaal op de plek van Simons volgens mij. Simons is toch vooral aanvallender ingesteld? Volgens mij kom je dan vooral bij de posities die een Klaassen, Berghuis en ook Kudus en dus heeft Ajax absoluut niet liggen slapen.

7 juli 2022 om 09:03

@futures,

Waarin heeft Ajax liggen slapen?
Wij hebben Unuvar rondlopen, zelfde leeftijd, zelfde lengte, zelfde kwaliteiten(alleen is die al wat verder in zijn ontwikkeling omdat hij al tijdje in de KKD speelt).

Als Ajax Simons had gehaald, had Simons een jaar in de KKD mogen spelen, omdat hij zich nog nergens bewezen heeft. Bij psv komt hij direct in aanmerking voor de Eredivisie.

Daarbij hebben we met Ihattaren, Klaassen, Kudus, Tadic, Berguis en Unuvar, meer dan genoeg spelers die op die positie uit de voeten kunnen en ook al wat hebben laten zien

Heb hem de afgelopen jaren bij vlagen zien spelen. Vond er niet veel aan, eerlijk gezegd. Eigenlijk gewoon slecht. Alles ging hem te snel af op het hoogste niveau, en hij was fysiek als een peuter tussen de volwassenen. Maar de laatste twee wedstrijden die ik hem bij PSG zag spelen was hij ineens aanwezig. Speelde hij een beetje box-to-box op 8. Deed me een beetje denken aan Nigel de Jong toen hij doorbrak. Die was ook ooit een 10. Heel fel, dynamisch, en goed in de passing.

Denk dat hij de concurrentie aangaat met Guti, en dat Veerman 10 wordt.

Dit kan zo maar eens een schot in de roos zijn.

7 juli 2022 om 08:31




PSV zal hoogstwaarschijnlijk gaan spelen met een 6 en twee vooruitgeschoven middenvelders gaan spelen. Ik heb Xavi te weinig zien spelen om een oordeel te kunnen vellen, maar hoe hij wordt omschreven zal hij voor van de twee vooruitgeschoven plaatsen op het middenveld gaan concurreren. Hetzelfde voor Veerman en Til met daarachter nog Ginkel en Ledezma.

Guti zal naar mijn verwachting gaan concurreren met - mits hij blijft - Sangare op de 6 positie. Mocht Sangare vertrekken zal er nog een andere 6 gehaald worden.



7 juli 2022 om 14:42

Oh jah, we spelen met een kommetje nu. Even wennen. Maar qua types is het mooi verdeeld zo met Veerman, Xavi, en Sangaré erachter. Guti vraag ik me heel eerlijk gezegd wel af of hij het niveau van vorig seizoen kan halen zonder Sangaré naast zich als eenzame 6. Dat wordt nog even afwachten. Eigenlijk zonde om dat koppel uit elkaar te halen.

Ledezma schijnt PSV nog een seizoentje te willen verhuren, maar die zou ik er liever bij houden. Tenzij er nog een middenvelder bijkomt, natuurlijk. Van Ginkel reken ik al niet meer mee, en er moet wel gerouleerd kunnen worden.

Zaterdag ff kijken of er wat in zit. Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren