Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Afrika Cup is leuk, maar ik knok liever voor de titel met Ajax’

Laatste update:

Ajax moet het in de eerste weken na de winterstop mogelijk stellen zonder Bertrand Traoré, Hakim Ziyech en André Onana. Het kan zijn dat het trio wordt opgeroepen voor de Afrika Cup, die in januari gespeeld wordt. Onana weet echter nog niet of hij de uitnodiging van Kameroen wel accepteert.

/

Onana slaat het toernooi om de Afrika Cup liever over om zich met Ajax in Portugal voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. “Ik geef er de voorkeur aan om bij Ajax blijven”, zegt Onana tegen Ajax Life.

“Het is natuurlijk mooi om voor Kameroen uit te komen, maar het is voor mij nu belangrijker om bij Ajax te blijven spelen en te knokken om het kampioenschap.” Onana is momenteel de eerste keeper van Ajax, al lijkt het erop dat Tim Krul de voorkeur krijgt als de van Newcastle United gehuurde doelman weer fit is. Bij Kameroen is Onana reservekeeper.

André Onana doet er verstandig aan bij Ajax te blijven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou ik ook zeggen als ik 3e keeper van Kameroen ben en wetend dat Krul er ook aan zit te komen. Stek hij gaat en hij komt terug zonder een minuut te hebben gekeept en Krul die z'n plek helemaal heeft ingenomen. Ik kan me wel voorstellen dat hij nu denkt dat hij überhaupt een concurrent voor Krul is. Binnenkort is Onana gewoon weer te zien op de maandag avonden of op de vrijdag avonden

14 oktober 2016 om 18:32

Zou zonde zijn. Hij doet het erg goed en Krul vertrekt weer, terwijl een spelende Onana zich sterk ontwikkeld en de prijs gaat stijgen.

14 oktober 2016 om 18:37

@fairplay87

Ben het helemaal eens met jou reactie!

alleen daarbij wil ik nog toevoegen dat ik nog steeds niet snap dat Ajax krul heeft gehaald

is toch dikke kapitaalsvernietiging

14 oktober 2016 om 18:44

krul voor niks huren is natuurlijk ook een duur geintje.

14 oktober 2016 om 18:56

Precies. Hij is gratis, why not? Als hij beter lijkt te zijn dan Onana straks dan is dat toch alleen maar mooi?

14 oktober 2016 om 22:26

Jij denkt dat hij gratis loopt te voetballen?

14 oktober 2016 om 18:33

De vraag is of Krul voor februari fit is. Verder denk ik ook dat hij geen zin heeft om als reserve daarheen te gaan. Hopelijk is die onzin voor de ajacieden Ziyech en Traoré snel voorbij

14 oktober 2016 om 18:48

Beetje raar om het onzin te noemen. Gewoon de afrikaanse versie van het EK, waar je als Europese speler ook graag bij wilt zijn lijkt me. Het vervelende aan de Afrika Cup is dat het zo ongelukkig gepland is.

14 oktober 2016 om 19:19

Ik ben het wel met hem eens. Het is een vrij triest niveau, wordt om de 2 jaar gehouden en clubs zijn constant spelers kwijt aan dat toernooi wat qua niveau echt geen moer voorstelt... Maar goed, clubs weten waar ze aan beginnen als ze een Afrikaanse speler halen zullen we maar zeggen dan.

14 oktober 2016 om 19:24

Ik heb zelf ook niet veel met het NL elftal. Dus zou hetzelfde gezegd hebben als het EK in januari - februari gespeeld zou worden. Gaat ten koste van de club. Ik vond het ook prima dat NL zich niet had gekwalificeerd voor het EK met oog op de voorronde CL van Ajax. Ajax had alleen Milik op het EK en die ging toch weg. Achteraf mocht dit voordeel trouwens niet baten.
Toch vind ik de Afrika cup wel van een beduidend minder niveau dan het EK. Voor mijn gevoel spelen ze dat ook elk jaar......maar dat is misschien niet zo.

Oh lees hierboven om de twee jaar

15 oktober 2016 om 02:42

Nou het EK was van geweldig niveau...

15 oktober 2016 om 11:18

....nog altijd van een veel hoger niveau dan de africa cup:-)

14 oktober 2016 om 20:04

Dusdat haha.. Hij speelt bij Kameroen toch niet. Wel lekker die Krul trouwens. Die is lekker snel fit

Als krul echt derin komt zodra hij weer fit is vind ik het echt een gebrek aan respect jegens onana. Zolang hij het goed doet en geen fouten maakt moet hij gewoon blijven staan.

14 oktober 2016 om 18:16

Hij zal ook met een fitte Krul wel zijn minuten maken, zowel in Ajax 1 als in Jong Ajax. Maar hij moet rustig gebracht worden en als hij het echt g0ed gaat doen en geen fouten maakt zie ik hem volgend seizoen wel eerste keeper worden

14 oktober 2016 om 18:17

Maar als je een betere hebt, dan moet die uiteraard gewoon spelen. Dat is helemaal vreemd met de staat van dienst van Krul en de paar wedstrijden van Onana. Daarbij kwam hij op mij best onrustig over, vooral in het begin.

14 oktober 2016 om 18:37

Als de beste moet spelen dan denk ik aan boer en niet aan Onana. Nog veel te onzeker. Dat wordt wat volgende week in een bevende kuip

Hij zal zelf ook wel weten dat hij de Afrika Cup niet gaat winnen (hele kleine kans in ieder geval), Nigeria en al helemaal Ivoorkust maken meer kans. Congo heeft ook leuke spelers moet ik zeggen zoals Bolasie en Bakambu

14 oktober 2016 om 18:36

Nigeria is helaas niet gekwalificeerd. Als ze dat wel waren zouden ze nu denk ik wel favoriet zijn inderdaad samen met Ivoorkust

14 oktober 2016 om 19:36

Op elk groot landentoernooi is er wel een team niet aanwezig, dat anders een favoriet of outsider was geweest. Afgelopen EK was Nederland dat na de 3e plaats op het WK.

Allebei issie waarschijnlijk reservekeeper dus waar hij reservekeep wil worden mag hij kiezen

Onana wordt waarschijnlijk niet eens opgeroepen. Naast Kameni heb je ook nog Itandje en Assembe. Lijkt me dat ze bij Kameroen ervaring boven een talentje kiezen.

Vroegah waren voetballers vereerd toen zij door hun land uitgenodigd werden. Tegenwoordig is iedereen zo kil en calculerend. Bang dat zijn carrière eronder gaat lijden als hij naar de Afrika Cup gaat. Het zou me ook niets verbazen als er iemand in Ajax druk op hem aan het uitoefenen is. Ik hoop maar dat Ziyech zich niet gek gaat laten maken en gewoon wel normaal uit gaat komen voor zijn nationale elftal. Voor een land speel je vanuit eer. Niet omdat het goed is voor je carrière of dat je geld wil verdienen. Zo was dat vroegah tenminste.

14 oktober 2016 om 18:26

Landen zijn toch bedacht en gecreëerd door de mens. Dus ik zie het probleem er ook niet van in dat mensen hun club carrière boven hun interland carrière zetten.

14 oktober 2016 om 19:15

Clubs ook toch? of is Ajax bijvoorbeeld natuurlijk ontstaan in de natuur?

14 oktober 2016 om 19:38

Een gevoel met een club is in elk geval realistischer dan een gevoel voor een land. Dat eerste is een vrije keuze, maar je land wordt je toch een beetje opgedrongen.

14 oktober 2016 om 19:38

Een gevoel met een club is in elk geval realistischer dan een gevoel voor een land. Dat eerste is een vrije keuze, maar je land wordt je toch een beetje opgedrongen.

Onana is in het eerste van Ajax ingekomen na onverwacht vertrek van Cillesen. Hij doet dat gewoon goed. In alle tot nu toe door hem gespeelde wedstriijden heeft hij 1 fout gemaakt; een bal verkeerd weggestompt die tot een tegendoelpunt leidde. Als ik zie hoeveel fouten Cillesen maakte in zijn laatste wedstrijden, verdient Onana veel meer krediet. Fans zijn er steeds als de kippen bij om iemand de grond in te boren. In dit geval onterecht.

14 oktober 2016 om 18:50

Hij doet het niet slecht,maar is veels te wild en daardoor is er veel onrust achterin....dit was bij Cillessen niet het geval.
Die straalde rust en zekerheid uit en dat heeft ook een effect op de verdediging,onana heeft dus veel meer weg van Vermeer en dat is ook geen slechte keeper en die verloor om bijna dezelfde reden zijn basis plek aan Jasper.

Ja als je reservekeeper bent bij Kameroen en op dat moment een basisplek nog steeds hebt bij Ajax zal ik ook liever bij Ajax blijven. Als hij op dat moment 2de keeper is bij Ajax zou ik nog wel gaan twijfelen ben benieuwd wat hij dan op dat moment zal kiezen.

Ziyech mist doordat Marokko deelneemt 4 wedstrijden, mits Marokko verder in het toernooi komt. Ik denk dat je die meer mist dan Onana.

Als hij dan nog eerste keeper is, is dat heel slim. Anders is hij zijn plaats kwijt. Fijn dat hij er zo in zit!

Krul gaat de voorkeur krijgen boven Onana puur om het feit dat hij gehuurd is. Volgend seizoen is Onana 1e doelman. Baas!

Misschien wel een slimme actie van hem. De Afrika Cup valt qua niveau altijd vies tegen. Je denkt: oh leuk Ivoorkust speelt tegen Gabon ofzo, en dan verwacht je veel flitsende acties te zien maar uiteindelijk strandt elke wedstrijd in een gebrek aan organisatie. De ploeg die uiteindelijk het meeste geluk heeft wint meestal.

Onana is de enige van de 3 waarbij ik denk dat Ajax hem wel kan missen..

Straks hebben Krul weer en ik vind D. de Boer meer rust brengen dan Onana..

Als hij tegen die tijd nog stweds eerste keeper is dan zou het inderdaad wel verstandig zijn om te blijven anders raak je je plek onder de lat kwijt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren