Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Davy Klaassen zei toen: ‘Ik denk niet dat ik naar Turkije wil’’

Laatste update:

Davy Klaassen kende een teleurstellend eerste seizoen bij Everton en de kans is aanwezig dat het voor de van Ajax overgenomen middenvelder slechts bij één seizen op Goodison Park blijft. De nieuwe trainer Marco Silva is naar verluidt niet van plan om een beroep te doen op de aankoop van 27 miljoen euro, waardoor Klaassen op weg naar de uitgang. Een transfer naar de Turkse Süper Lig komt echter niet in de plannen van de zestienvoudig international voor.

Everton nam vorig jaar Cenk Tosun over van Besiktas en de Zwarte Adelaars hebben de spits deze zomer ingezet om Klaassen te polsen over een verhuizing naar Istanbul. Tosun kreeg toen echter niet het antwoord waar de Turkse grootmacht op had gehoopt, zo legt hij uit aan Sabah: “Klaassen is een heel goede speler. Technisch directeur Ali Naibi vroeg mij: ‘Wil hij naar Besiktas?’”

“Ik heb het er toen met Klaassen over gehad en hij zei: ‘Ik denk niet dat ik naar Turkije wil.’ Daarmee is dat hoofdstuk afgesloten, denk ik”, maakt de spits duidelijk. Klaassen had in Turkije ploeggenoot kunnen worden van Ryan Babel, die op zijn beurt echter mogelijk weer vertrekt uit Istanbul. Flamengo zou namelijk erg geïnteresseerd zijn in de aanvaller, al weet Tosun niet of zijn voormalig ploeggenoot veel op zou schieten met een dergelijke transfer.

“Babel is een goede vriend van mij. Het is zijn eigen beslissing, maar voor zover ik weet is hij gelukkig bij Besiktas. Het is mooi om hem in het shirt van de club te zien spelen. Babel is sterk, snel en hij heeft een goed schot. Soms kan hij een wedstrijd in zijn eentje beslissen. Dus ik denk dat hij overal succesvol zou kunnen zijn. Maar we hebben het er verder niet over gehad. Ik denk ook dat kwaliteit van de Turkse competitie op dit moment veel hoger ligt dan die in Brazilië.”

Had jij Besiktas een goede club gevonden voor Davy Klaassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben benieuwd hoe hij er nu over denkt. Het wordt toch weer zaak voor hem om te gaan spelen. Zich zelf weer in de kijker spelen. Nog zo'n jaar en je kan bij PSV terecht

16 juli 2018 om 15:57

Goede opvolger voor Van Ginkel en voor Klaassen zou een jaartje PSV goed zijn om zich weer in de kijker te spelen. Met de hulp van Brands moet dit te regelen zijn.

16 juli 2018 om 17:25

Klaassen is op en top Ajacied, die gaat toch niet voor PSV spelen joh gekkie!

16 juli 2018 om 18:48

Siem de Jong ging toch ook naar Psv...

16 juli 2018 om 18:58

Sien de Jong belde toch echt eerst Ajax. Vervolgens zeiden die nee en toen pas kwam PSV in beeld. En dan is Siem geeneens een speler die van jongs af aan bij Ajax zit. Klaassen wel, net zo als van de Beek zijn twee spelers die je in Nederland niet bij andere topclubs gaat zien. Net zo als bv een Zoet.

16 juli 2018 om 22:18

En Johan Cruijf deed het wel, van Ajax naar Feyenoord

16 juli 2018 om 16:49

Kom ook maar terug naar Ajax. Haha. Dan kan Ajax bijna twee kampioenselftallen opstellen

Nou ja ik als Besiktas fan ben ook blij dat hij niet komt, je gaat van Talisca naar Klaasen, van samba naar houterig. Nee blijf maar lekker daar in Everton banken vriend. Deze jongen is gewoon niet goed genoeg voor Bjk.

16 juli 2018 om 17:08

Hangt er van af hoe je wil spelen. Talisca scoort veel, maar alles moet om hem draaien en we kunnen geen optimaal gebruik maken van bijvoorbeeld Oguzhan. Met Klaassen kunnen we meer als team voetballen. En niet goed genoeg? We zijn geen Europese topclub, als ze bij Galatasaray hetzelfde dachten over Garry Rodrigues waren ze vorig seizoen misschien geen kampioen geworden. We moeten onze plek kennen.

16 juli 2018 om 18:37

Spelers als Klaassen worden chronisch onderschat. Hij heeft wel een verrekte goede techniek voor een houterige speler. Geen slangenmens met heel veel flair nee, maar als als hij op een of andere manier bij de bal komt ligt hij wel in het hoekje.

Ik heb hem bij Ajax heel veel drop-kicks of volleys zien scoren, ballen die Ziyech doorgaans 20 meter naast weet te schieten. Qua curv ballen en lange passes is Ziyech dan weer superieur, maar techniek is een breder scala dan dat.

Klaassen maakt een team beter, maakt goede en slimme keuzes waarmee je de oorlog wint.

16 juli 2018 om 20:27

Helemaal mee eens..komt gewoon tekort Besiktas..misschien zijn we geen Europese topclub maar wel te hoog gegrepen voor met alle respect Davy Klaassen

19 juli 2018 om 15:26

Net alsof Besiktas qua niveau zoveel hoger is dan Ajax.
Klaassen zou bij jullie betreft het niveau gewoon meekunnen.

Ik begrijp de weerstand van Klaassen niet helemaal, Istanbul lijkt me echt een fantastische stad om in te wonen, zeker als je leuk verdient zoals Klaassen zou doen. Er spelen al wat Nederlanders daar om je te helpen acclimatiseren. Als je zo je carriere vlot kunt trekken, consequent mee kan doen om de Turkse titel en ook Europees een misschien wat leuke avonturen kunt beleven..waarom niet?

16 juli 2018 om 16:12

Denk dat hij gewoon het type is dat hoogstens in Belgie, Duitsland of Engeland wil wonen maar zich in principe vooral in Nederland echt thuisvoelt. Zo iemand moet ook helemaal niet de stap naar Turkije willen maken. Dat staat los van het niveau van de competitie.

16 juli 2018 om 16:49

Hij wil denk op een hoger niveau spelen. De Turken betalen wel hoge salarissen, maar het voetbal si nog niet van een dermate hoog niveau.

16 juli 2018 om 18:00

Hij heeft juist laten zien een hoger niveau niet aan te kunnen....

Denk dat dit ook niet de speler is waar je als Besiktas fan op hoopt, met alle respect. Van Talisca naar Klaassen staat toch gelijk aan behoorlijk wat kwaliteit inleveren.

Gewoon vol voor Bernard gaan. Indien dat niet lukt, voor een creatieve zekerheidje als Manuel Fernandes.

16 juli 2018 om 17:12

Wil je echt Fernandes terug? Heb je geen genoeg van al die 30+ gasten in onze selectie en spelers die alleen voetballen als ze er zin in hebben? Ik begrijp het echt niet.

16 juli 2018 om 17:56

Je moet roeien met de riemen die je hebt. Verjongen kan je ook op andere posities; denk aan de rechtsback positie, de flanken en met Dorukhan heeft Medel een jonge concurrent erbij ipv Hutchinson.

Natuurlijk zie ik het liefst een leuke, frisse jongeling erbij komen. Echter, Fernandes is nou eenmaal de (veel) betere voetballer van de twee. Dat hij 32 is, enfin. Gozer was toch verkozen tot de Speler van het Jaar afgelopen seizoen in de Russisch competitie?

Eerst effe Quaresma, Negredo en Love offloaden.

16 juli 2018 om 18:17

Fernandes komt alleen als hij per jaar minimaal 3 miljoen opstrijkt, en dat 3 jaar lang. Daarnaast is hij niet transfervrij, zijn transfersom zal ook minimaal 5 miljoen zijn. Dan verbind je je dus voor in totaal 14-15 miljoen aan een speler van 32. Dan heb ik liever een Klaassen die een jaartje op huurbasis komt.

Als we op dit moment geen geld hebben en echt moeten roeien met de riemen die we hebben, is Klaassen toch logischer dan Fernandes? Als het volgend seizoen financieel wat beter gaat, zit je niet aan hem vast en kan je kijken naar andere opties. Anders zitten we over 2 jaar weer met een speler die niet weg wil.

Klaassen is volgens mij iemand die het helemaal niet makkelijk vind om in het buitenland te aarden. Voor hem is de stap naar Engeland al enorm. Net als bijvoorbeeld Clasie moet hij er ook helemaal niet aan beginnen om de stap naar Italië of Turkije te wagen.

Een typisch overschat Nederlands ''talent''. We moeten eens stoppen met iedere jonge speler een talent te noemen.

Je kon al bij Ajax zien dat hij reactievermogen tekort kwam voor de top. Hij was top voor de Eredivisie, maar daar had hij natuurlijk meer tijd om te handelen.

Maar toentertijd zei ik al dat hij te langzaam was voor de top. Ik werd toen belachelijk gemaakt. Nee hoor, die heeft talent, hij gaat het maken bij Everton. Hebben we gezien ja. Heb hetzelfde trouwens gezegd over Depay.

Lekker 10 sec de tijd in de Eredivisie. In de PL mag je lekker in 2 sec reageren. Dan kun je er ineens niets meer van.

16 juli 2018 om 16:48

Zo, je azijn nu leeg?

16 juli 2018 om 16:51

Het klopt anders precies wat hij zegt. Klaassen was bij Ajax al een overschatte middelmatige speler, een speler voor wie de Eredivisie zijn top is.

16 juli 2018 om 17:06

Realisme smaakt niet naar azijn. Het heeft een neutrale smaak.

Oja, wat ik net zei geldt ook voor spelers als Van Ginkel, Siem de Jong, Ricky van Wolfswinkel etc.

In de Eredivisie lekker spelen en alle tijd hebben. Heerlijk.

16 juli 2018 om 17:06

Klaassen was absoluut geen overschatte voetballer bij Ajax. Was bijna wekelijks de bekangrijkste man en nam het team op sleeptouw op lastige momenten oa met doelpunten. Gewoon onzin dus wat je schrijft.

16 juli 2018 om 20:34

Hahah wekelijks de belangrijkste man? Schei uit! Noem eens 3 wedstrijden waar hij achterelkaar belangrijk was. Klaassen was vooral een kleine mannetje met een grote mond op het veld (tegen kleinere jongens dan wel) en verstoppertje speler #1 in de Eerdivisie. in de 16 wou hij wel eens tegen een bal aanlopen, maar daarbuiten had je helemaal niets aan deze houten klaas.

Vooropgesteld: deze reactie gaat niet specifiek over Turkije, maar over buitenlandse transfers in het algemeen.

Ik begrijp dat best, dat een speler bij een eventuele transfer niet alleen kijkt naar de club waar hij naartoe kan of het salaris dat hij kan gaan verdienen, maar ook naar het land waar hij dan naartoe moet. Het is toch niet niks om even in een paar dagen tijd te moeten beslissen in welk land je de komende jaren van je leven door wil brengen. Dat lijkt me toch best een big deal. Vooral als je ineens een land voor je voeten geworpen krijgt waar je zelf niet direct een goed gevoel bij hebt.

Zie hem wel slagen bij een Duitse subtopper. Klaassen is echt geen slechte voetballer, met wat vertrouwen zie ik hem zo weer opleven. Gewoon een club in het Ruhrgebied, kun je af en toe weer lekker in Amsterdam langskomen. Veel beter.

Klaassen zit niet bepaald in de luxe positie om eisen te stellen. Als een club van het kaliber Besiktas langs komt moet je die kans als Klaassen zijnde meteen grijpen. Een betere of mooiere club komt er echt niet voor de "slechtste speler van de Premier League"

16 juli 2018 om 17:28

Natuurlijk wel, als hij niet in Turkije wil werken/leven dan gaat hij daar toch niet heen? Bepaalt hij gewoon prima zelf hoor, waarom zou hij naar Besiktas 'moeten' als hij de kans krijgt?!

F de Jong verkopen en dan lekker Klaassen terug naar Ajax halen 😜

16 juli 2018 om 17:40

Als je bij de middelmaat van europa wil blijven behoren moet je vooral Klaassen terug halen ...

Zie hem ook liever voetballen in Duitsland bij bv Werder Bremen, VfB Stuttgart, Eintracht Frankfurt, of BMG? Subtop/ middenmoot, iets mindere competitie, dichterbij huis. Duitse werkvoetbal, in de discipline spelen. Hij ziet er ook uit als een Duitser.

Deze man kan het internationale niveau gewoon niet aan. In de minuten die hij heeft gemaakt is hij geen seconde beslissend geweest of heeft hij laten zien dat hij beter is dan het geen wat er normaal staat.

16 juli 2018 om 17:30

In de Premier League is het verre van een succes geworden inderdaad. Maar Klaassen is vaak zat beslissend geweest in Europese duels, beetje kort de bocht dus dit. Everton was absoluut een mismatch maar ik sluit echt niet uit dat hij bij een subtopper in Duitsland ofzo bijvoorbeeld van waarde zou kunnen zijn.

16 juli 2018 om 17:38

Misschien ga ik ook te kort door de bocht en zou hij misschien inderdaad wel in de subtop van de bundesliga mee kunnen. Maar om daar een echt oordeel over te geven heb ik internationaal te weinig van hem gezien.

Belachelijk veel geld voor een speler als Blind. Dertien in een dozijn speler met weinig snelheid. Tadic daarentegen is wel een erg goede aankoop.

16 juli 2018 om 18:33

13 in een dozijn... Wijs me even een dozijn spelers aan in de ED die beter zijn dan hij, alvast bedankt.

Tja wat kan je van Klaassens mening zeggen. Als hij niet in Turkije wil spelen is dat zn goed recht. Hoeft ook niks met de kwaliteit van de competitie of speler te maken te hebben. Soms ligt een land je niet denk ik al zou ik m wel aanraden ietsje verder te kinken als Everton zou het zonde vinden als ie weer een jaartje de bank mag warmhouden en een paar invalbeurtjes krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren