Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danjuma wilde Oranje afbellen: ‘Ben je helemaal gek geworden?’

Laatste update:

Arnaut Danjuma zag zijn goede vorm bij Villarreal vorige maand beloond worden met een oproep voor het Nederlands elftal. Na een afwezigheid van drie jaar keerde hij terug onder bondscoach Louis van Gaal, nadat Cody Gakpo geblesseerd afhaakte. Tegenover Voetbal International legt de aanvaller uit dat hij zich in eerste instantie wilde afmelden, vanwege een afspraak met zijn vader.

Danjuma debuteerde in Oranje als speler van Club Brugge. Na een transfer naar Bournemouth werd hij niet meer opgeroepen. Afgelopen zomer maakte hij voor 23,5 miljoen euro de overstap naar Villarreal, waar hij zijn draai gevonden heeft. Toen Gakpo in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland uitviel met klachten die passend waren bij een hersenschudding, haalde Van Gaal de 24-jarige linksbuiten van Villarreal bij Oranje.

Danjuma had echter andere plannen gemaakt. Tijdens de interlandperiode van oktober was het zijn plan om zijn vader op te zoeken in Nederland. De twee hadden een vader-zoon dag op het programma staan. “Hij is al op leeftijd, 74 jaar. We zien elkaar weinig”, vertelt de Oranje-international aan het weekblad. “Maar toen kwam dat belletje van Louis. Hij vroeg of ik mij de volgende dag in Zeist wilde melden. Toen heb ik mijn vader gebeld. Ik zei: Je weet hoe ik erin sta. Spelen voor Oranje is een droom. Maar jij bent uiteindelijk veel belangrijker dan voetbal. Dus als jij wilt dat ik langskom, zeg ik Oranje af. Dan ga ik verder bij Villarreal en wacht ik op een volgende kans.”

“Wat mijn vader antwoordde? ‘Ben je helemaal gek geworden? Je moet je morgen direct melden. Je moet helemaal niet aan mij denken. Ik zit tegen Gibraltar in het stadion, prachtig.’” Danjuma kwam op 11 oktober na een uur spelen binnen de lijnen als vervanger van Steven Berghuis. Met zijn acties kreeg hij het publiek op de banken en zijn invalbeurt bekroonde Danjuma met een doelpunt op aangeven van Wout Weghorst. Mede door zijn inbreng won Oranje de WK-kwalificatiewedstrijd met 6-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi verhaal, extra mooi dat zijn vader ook gewoon in het stadion was bij zijn debuut

11 november 2021 om 12:56

Hij heeft zijn debuut 3 jaar geleden al gemaakt.

Leuke speler, ook hoe hij overkomt in interviews. Spontaan, goed gemutst en een positieve uitstraling.
Ik verwacht veel van zijn carrière mochten blessures e.d uitblijven.

11 november 2021 om 12:57

Wat niet zijn debuut.

11 november 2021 om 13:08

Mooi verhaal dat je vader-zoon dag in principe gewoon verplaatst van locatie x naar het stadion. Het is van hem natuurlijk wel een open deur intrappen door de beslissing aan zijn vader over te laten. Geen vader zal zeggen dat hij liever een 'normale' vader-zoon dag had gehad als hij het zo brengt. 'pa, eigenlijk ben jij mijn hoogste prioriteit boven voetbal, maar...' houdt natuurlijk wel in dat het niet waar is :D. Op dat moment was spelen voor NL gewoon een grotere prioriteit.

11 november 2021 om 13:20

@westend, ik weet niet hoe je dat stellig kan zeggen, dat t niet waar is. Ik heb een paar van zijn interviews gezien, en zijn achtergrond in acht nemend, geloof ik best dat hij voetbal niet boven zijn familie verkiest.

11 november 2021 om 14:08

“maar toen kwam dat belletje van Louis. Hij vroeg of ik mij de volgende dag in Zeist wilde melden. Toen heb ik mijn vader gebeld. Ik zei: Je weet hoe ik erin sta. Spelen voor Oranje is een droom. Maar jij bent uiteindelijk veel belangrijker dan voetbal. Dus als jij wilt dat ik langskom, zeg ik Oranje af. Dan ga ik verder bij Villarreal en wacht ik op een volgende kans.”

Als je het heel plat leest, dan zie je toch hoe hij zijn prio's heeft gesteld. Staat gewoon 'ik ga nu liever naar Oranje, want dat is mijn droom'. Niks mis mee hoor, maar op dat moment was Oranje dus meer prio.

11 november 2021 om 18:04

Westend, ik heb twee jonge zoons, als zij dit later zo tegen mij zeggen, dan ben ik dik tevreden. Dan weet je dat de prioriteit bij jou ligt, en niet bij het voetbal, maar dat er op dit moment even iets is wat een geweldige kans is, en dat je dat gewoon met elkaar bespreekt. Dan heb je het wat mij betreft allebei goed gedaan.

11 november 2021 om 19:50

Ik zeg niet dat iemand iets verkeerd doet. En kuddos voor jou. Maar als je het zo zegt zoals in het artikel, dan is het in feite gewoon niet zo. Je hebt tijd, en prioriteit. Iedereen heeft 24 uur in een dag, 7 dagen in een week en 365 dagen in een jaar. Je mag zelf invullen hoe je dat invult. In dit geval geef je Oranje (wat misschien eenmalig is) de prio boven een bezoek aan je pa (wat altijd kan). Daarna krijgt zijn carriere in Spanje de prio boven een familiebezoekje. Maakt niks uit hoor. Ik val niemand aan. Maar in dit geval zegt en doet hij dus iets tegenstrijdigs.

En als jou zoon ooit aan jou met dezelfde mededeling komt: dan ga jij als goeie vader natuurlijk nooit iets van hem ontnemen. Uiteindelijk zijn ze hier toch samen naar die wedstrijd geweest. Geen man overboord hoor.

12 november 2021 om 07:47

Hij is een practiserende moslim voor t geval je dat niet wist. Dus vader en familie in het algemeen staan erg hoog. Klinkt juist geloofwaardig als je het zo leest.



Nederland moet zijn elftal om deze man gaan bouwen ipv memphis vind ik. Deze jongen heeft echt veel meer potentie. Zou hem zo inruilen bij barca voor memphis. Memphis zou denk ik niet eens basis staan bij villareal als iedereen fit is. Danjuma-Gerard Moreno-Pino is echt een heerlijke aanval

11 november 2021 om 13:06

Waarom moet je een elftal om hem heen bouwen? Je kunt hem toch gewoon linksbuiten zetten.

11 november 2021 om 13:08

Gewoon beiden basis. Memphis en Danjuma spelen op andere posities, dus dat kan prima samen. Memphis is de meest productieve speler van Oranje, die haal je er niet uit. Memphis spits, Danjuma linksbuiten (zijn meest natuurlijke positie). Prima toch?

11 november 2021 om 13:46

lol dit zijn geen RVP's of Robben. Die jongens moeten zich wel wat meer bewijzen voordat een team om hun heen gebouwd kan worden.

11 november 2021 om 14:01

Veel kritiek op een speler die topscoorder aller tijden gaat worden en mischien ook de meeste assists ooit voor oranje..

11 november 2021 om 14:41

So? Op club niveau en op eindtoernooien hebben RvP, Kluivert, Van Nistelrooy en Robben meer laten zien dan Depay. Begrijp me niet verkeerd ik ben blij met Depay maar choplife heeft wel een punt. Depay moet opstaan tegen de groten wanneer het er echt om gaat. Laat hij dat zien mag het hele team wmb om hem heen gebouwd worden

11 november 2021 om 14:54

Ik zal nooit zeggen dat hij beter is dan die namen,maar hij verdient wel respect voor zijn cijfers,wie zou anders de doelpunten moeten hebben gemaakt afgelopen jaren

11 november 2021 om 15:11

Ik ben met je eens dat hij respect verdient voor zijn cijfers maar op je vraag wie anders de doelpunten had moeten maken zou tot aan vorig jaar een antwoord kunnen zijn geweest Klaas Jan Huntelaar 😜, dan was hij nu topscorer aller tijden geweest.

11 november 2021 om 15:44

Huntelaar is van de generatie van Persie,hij is sinds 2015 niet meer opgeroepen,dus hij zou helemaal niet tot vorige jaar doelpunten hebben gemaakt voor oranje,hij werd niet een geselecteerd...

11 november 2021 om 16:19

Als je goed leest typ ik, kunnen zijn geweest.
Het was bedoeld als grapje maar ik noem niet voor niets KJH.
Ik weet van welke generatie hij is en dat hij de laatste 6 jr niet is opgeroepen maar STEL dat zij hem hadden opgeroepen, dan ben ik er van overtuigd dat KJH nog een x-aantal doelpunten had gemaakt en was hij topscorer van Oranje geworden.

11 november 2021 om 18:03

Misschien hebben de rest van detopspelers wel niet zulke cijfers omdat ze, in tegenstelling tot Depay, nog wel eens een bal aan een andere topper moesten geven. Het is gewoon niet te vergelijken. Ik heb respect voor de prestaties van Depay, maar al maakt ie nog 100 doelpunten voor Oranje, in mijn ogen hoort hij niet bij de 10 beste spelers uit Nederland ooit.

Ik kan echt genieten van deze speler, ook zijn interviews. Komt heel sympathiek, spontaan en ook slim over. Als speler, maar ook zeker als mens een toevoeging voor Oranje. Straalt ook in alles uit dat hij trots is om voor Oranje te mogen spelen. Ik ben fan.

11 november 2021 om 13:34

Helemaal mee eens, hij heeft tenminste ook een goede passeer actie in huis. We gaan nog veel plezier aan hem beleven. Leuke gast!

11 november 2021 om 14:01

Helemaal met jou eens. Stef de Bont (VI) zei ook al dat hij 'zelden zo'n open voetballer' heeft meegemaakt. Hij is ook nog eens enorm gedreven, en geïnteresseerd in nieuwe methoden voor verbetering van zijn spel (bepaalde statistieken waarin hij wil uitblinken). En hij heeft als ultiem doel om de Ballon D'or te winnen, en zegt daar heel simpel over dat hij weet dat de kans klein is maar er alles aan gedaan wil hebben. Heel knap om de lat zo hoog te leggen en zelfverzekerd te zijn en toch totaal niet arrogant over te komen, wat jongens als Depay en Lang snel over zich hebben.

11 november 2021 om 17:55

Depay en Lang zijn gewoon niet zo welbespraakt als Danjuma. Op het moment dat je niet goed uit je woorden komt of anders praat dan 'de rest', kan je kort of arrogant overkomen.Danjuma heeft gewoon veel meer in zijn woordenschat, waardoor hij veel makkelijker en beter middels woorden een gevoel kan overbrengen. Dat is wat ik denk iig.

Ik denk dat de gemiddelde Psver liever deze jongeman had gezien dan Gakpo, dat is toch wel 2 niveaus hoger.

11 november 2021 om 16:10

Dus Van Gaal ziet het helemaal verkeerd? Gakpo doet het toch meer dan prima tot zijn blessure?

11 november 2021 om 16:23

Denk vooral in het team van PSV en niet bij Oranje. Aangezien Danjuma de jeugdopleiding heeft doorlopen van PSV en ze hem daarna hebben laten vertrekken.

11 november 2021 om 16:34

OOo op die fiets. Dan nog had ik ze graag allebei gehad hoor. Gakpo in de spits en Dunjuma ernaast. Zahavi op de bank

11 november 2021 om 16:32

Ook niet Psv'ers. Gakpo zie je weinig in grote wedstrijden en heeft weinig scorend vermogen. Snapte überhaupt al niet dat die toch redelijk wat kansen in Oranje heeft gehad. Dit is een speler die het niet zal gaan redden in een grote competitie. Gelukkig heeft Danjuma zijn transfer gepakt en zal die straks niet meer uit de basis verdwijnen.

11 november 2021 om 17:50

Gakpo zie je weinig in grote wedstrijden? Dan kijk je geen PSV. Monaco thuis, Sociedad thuis, Benfica uit en thuis, Ajax uit (JC schaal) en ook afgelopen seizoenen in topwedstrijden vaak een van de beste PSV spelers met meerdere goals/assists. Wanneer fit is hij ook dit seizoen extreem belangrijk voor PSV.

11 november 2021 om 20:26

Ik wist niet wat ik zag toen ik hem bij NEC zag.. daar dacht ik al he wie de F is dit nou. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hij zo weinig kansen heeft gekregen bij PSV. Toen hij bij NEC zat was het eerste wat ik dacht Ajax nu kopen! Hebben ook een aanbieding gedaan maar koos voor Brugge en ja hoor toen ik hem bij Brugge in de CL zag wist ik het zeker. Hij is uniek! Zal ook door mijn liefde voor straatvoetbal en dribbelaars komen dat ik helemaal fan ben van Danjuma.

Prachtig persoon met een goede actie in de benen. Heeft zich ook goed ontwikkeld. Hoop echt dat hij zich blijft ontwikkelen. Kan wel genieten van zijn acties.

Tekenend voor hoe Danjuma als persoon is. Een groot voorbeeld voor de jeugd. Die jongen is gigantisch realistisch en down to earth. Veel mensen krijgen andere trekjes van de miljoenen en roem maar Danjuma boeit het niet. Hij weet wat belangrijk in het leven is. En omdat die jongen van heel ver moest komen staat hij ijzersterk in ze schoenen. Groot fan van Danjuma.

Ja als je je vader zo opbelt met deze mededeling dan weet je eigenlijk al wat het antwoord van je vader zal zijn hè. Die is zo trots als een Pauw natuurlijk. Maar ik denk als hij echt afgebeld had dat Louis hem daarna nooit meer had geselecteerd. Hoe mooi de gedachte vanuit hem ook is, professioneel is het niet en daar wordt ook naar gekeken.
Maar mooi dat z’n vader zo belangrijk voor hem is dat hij z’n eigen dingen aan de kant wil schuiven voor hem. Kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

11 november 2021 om 14:34

Ik denk dat geen enkele coach hem nog zou willen zien, behalve van Gaal. Dat is juist iemand die zo gek is en dit soort eerlijkheid ontzettend waardeert. Niets voor niets dat jonge spelers zo met hem weglopen, is voor velen een "professionele" vader.

11 november 2021 om 15:10

Ja zo kan je het ook bekijken ja.

Wat een leuke speler is dit om naar te kijken. Zeker Oranje materiaal. Verder zeer nuchter slim, gewoon relaxt.
Ga zo door broeder Danjuma!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren