Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bayern München schakelt na afwijzing Rangnick door naar Julen Lopetegui’

Laatste update:

Bayern München heeft contact gezocht met Julen Lopetegui om als opvolger te dienen van Thomas Tuchel, zo meldt Florian Plettenberg. De verslaggever van Sky Sport weet dat de Duitse recordkampioen de afgelopen twee dagen navraag heeft gedaan bij de Spaanse coach.

Bayern zette in eerste instantie in op de komst van Julian Nagelsmann en Xabi Alonso, maar zij besloten bij hun huidige werkgever te blijven, respectievelijk de Duitse bond en Bayer Leverkusen. Daarop schakelde der Rekordmeister door naar Ralf Rangnick.

Nu ook laatstgenoemde heeft laten weten aan te willen blijven als bondscoach van Oostenrijk, moet Bayern noodgedwongen op zoek naar een volgende kandidaat. De club zou daarbij zijn gevallen voor de charmes van Lopetegui.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Plettenberg weet dat Lopetegui 'niet bovenaan de lijst staat', maar wel is benaderd door Bayern met de vraag naar zijn beschikbaarheid. De Spaanse coach zit zonder club en wil volgend seizoen weer ergens aan het roer staan.

Lopetegui is clubloos sinds zijn vertrek bij Wolverhampton Wanderers in augustus 2023. De 57-jarige coach vertrok kort voor de start van de competitie bij the Wolves na onenigheid met de clubleiding over het aankoopbeleid.

Bayern is niet de enige club die hengelt naar de diensten van Lopetegui. Ook West Ham United schijnt naar verluidt geïnteresseerd te zijn. Bij de Londenaren staat Rúben Amorim echter ook hoog op het wensenlijstje.

Lopetegui stond de afgelopen jaren aan het roer bij FC Porto, Real Madrid, Sevilla, Wolverhampton Wanderers en de Spaanse ploeg. Met de Andalusiërs won hij de Europa League in 2019/20. Ook werd hij twee keer Europees kampioen met Spaanse jeugdelftallen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Is Julen Lopetegui de geschikte kandidaat voor Bayern?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontzettend overgewaardeerde trainer. Is echt een verschrikking. Overal ontslagen en het voetbal is niet om aan te zien. Voor Leipzig Dortmund en leverkusen wel een goede keuze. Hahaha

Is Nagelsmann daadwerkelijk benaderd? Jeetje, wat een wanbeleid zeg.

Weer ook niet of lopetegui de oplossing zou zijn. Denk dat Bayern baat heeft bij een moderne trainer. Zou dan eerder voor een Amorim gaan of Hansie Flick.

Rare optie. Roger schmidt word weinig genoemd die zou daar perfect passen met zijn filosofie

Ik had hem na Ten Hag eigenlijk graag naar Ajax hebben zien gaan. Nu is het sowieso al te laat. Goede keuze voor Bayern, denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren