Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wegen Everton en Danjuma lijken te scheiden: nieuwe club meldt zich officieel

Laatste update:

Het management van Arnaut Danjuma is in gesprek met Olympique Lyon. Dat nieuws bevestigt zaakwaarnemer Michael-Moses Jarman van makelaarskantoor Panthera Sports tegenover talkSPORT. Het lijkt erop dat Danjuma’s verhuurperiode aan Everton ingekort zal worden, waardoor de 26-jarige aanvaller kan overstappen van Villarreal naar Olympique Lyon.

Volgens Panthera Sports zijn de gesprekken met Lyon volop gaande, al is van een akkoord nog geen sprake. “Arnaut voelt zich thuis bij Everton, waar hij een goed contract heeft, dus het is belangrijk om respectvol over de club te praten. Op dit moment krijgt hij helaas niet de speelminuten die hij nodig heeft. Arnaut moet spelen, dat is het beste voor zijn carrière”, aldus Jarman.

Om die reden zoekt Jarman naar de juiste oplossing. “Het is waar dat er interesse is van Lyon en we zijn in gesprek. Ik las dat laatst al terug in de media, dus daarom bevestig ik het nu.” Danjuma wil dolgraag met Oranje naar het EK, maar krijgt bij Everton zelden de kans om zich in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. Omdat hij op Goodison Park een vorstelijk salaris ontvangt, staan the Toffees vermoedelijk niet onwelwillend tegen een vertrek.

Dit jaar speelt Danjuma dus op huurbasis in Liverpool, maar hij is nog altijd contractspeler van Villarreal. In LaLiga beschikt de rechtspoot over een contract tot medio 2026. Volgens Transfermarkt is Danjuma momenteel 17 miljoen euro waard, maar het lijkt erop dat hij ook bij Villarreal overbodig zou zijn.

Lyon kan daardoor een perfecte oplossing zijn voor Danjuma, Everton en Villarreal. Voor de in Nigeria geboren buitenspeler is een wintertransfer nog mogelijk omdat hij eerder dit seizoen niet in actie kwam bij de Spaanse middenmoter. Bij een huurtransfer naar Lyon zal Danjuma wel moeten vechten tegen degradatie uit de Ligue 1, al lijkt OL de weg omhoog te hebben gevonden.

Danjuma speelde in 2023 geen enkele interland voor Oranje. Zijn laatste interland dateert van 26 maart 2022, toen Denemarken met 4-2 werd verslagen. In totaal speelde Danjuma tot dusver zes interlands, waarin hij goed was voor twee doelpunten en een assist.

De 26-jarige Danjuma speelde in Nederland voor Jong PSV en NEC, alvorens hij via Club Brugge en AFC Bournemouth bij Villarreal belandde. Bij de Spaanse middenmoter kende Danjuma een goed debuutseizoen, waarna zijn vorm afnam. Vorig seizoen maakte de vleugelspits op huurbasis af bij Tottenham Hotspur, waar hij net als bij Everton niet wist te imponeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De eeuwige belofte. Vaak in verband gebracht met onze klassieke topclubs, maar lijkt toch een zeer middelmatige carrière er op na te gaan houden.

9 januari 2024 om 22:17

Nou heeft toch in de top van spanje meegedraaid. Kunnen veel "topspelers" uit de Eredivisie hem niet nazeggen

9 januari 2024 om 22:18

Ik had er na zijn seizoenen bij bournemouth en vervolgens Villarreal wel beduidend meer verwacht dan dit. Scoorde volgens mij nog 3-4 goals in de champions league, haalde de kwart of halve finale, ik dacht die stoot door naar de top. Jaar erna was hij opeens niet goed genoeg meer voor de basis... wat vreemd gelopen allemaal

9 januari 2024 om 22:42

Had hem graag bij Ajax gezien. Al helemaal als Bergwijn/Berghuis toch nog vertrekken.

9 januari 2024 om 22:19

Met middelmaat val je ongeveer in het midden. Dat is zijn carrière echt niet hoor. Halve finale CL gehaald, toptransfer naar Tottenham, meermaals naar de PL gehaald en voor tientallen miljoenen verkocht geweest.

9 januari 2024 om 22:43

Wat een onzin. Was als jeugdspeler nooit een grote belofte. Ging zich toen ineens goed ontwikkelen en heeft gewoon hele goede jaren gehad bij Brugge, Bournemouth en Villareal. Nu is het anderhalve seizoen even minder en kom jij met middelmatige carrière. Hij is ook pas 26.

Ook wel pijnlijk zeg dat Danjuma sinds die 21/22 seizoen bij Villarreal alleen maar naar beneden is gegaan qua niveau. Verhuurd aan Tottenham en dit seizoen Everton en geen potten kunnen breken. Lyon is natuurlijk een degradatiekandidaat dit jaar in de Ligue 1. Kijken of die daar misschien wel zijn carrière op de rails kan krijgen.

Klinkt misschien cliché maar zou Ajax niet een poging moeten wagen? Die jongen wilt spelen zeker met ook op het EK en bij Ajax heb je natuurlijk snel een basisplek zonder een rechtsbuiten. Eventueel als hij liever links wilt kan je dan Bergwijn voor de hoofdprijs verkopen en zo geld vrijmaken voor een 6. Zou zeker geen slecht alternatief zijn om een goedkope impuls te geven middels huur om een aanval te doen op plek 3 in Nederland.

9 januari 2024 om 22:18

Bergwijn voor de hoofdprijs verkopen ? Aan wie ?

9 januari 2024 om 22:46

West Ham heeft serieuze interesse. Denk dat dat voor alle partijen wel een interessante transfer kan worden. Bergwijn heeft geproefd hoe het is om te spelen in de Premier League. Niet gek dat hij zich niet meer kan motiveren om iedere wedstrijd 100% te geven in de Eredivisie.

10 januari 2024 om 00:22

Alsjeblieft niet zeg, alweer een speler die het profiel "oranje" past maar er niks van bakt. Teleurgesteld, ik was 2 jaar terug helemaal wild van hem als speler, vond het echt een jongen met een goede kop, doelgericht, actie, goed op de vleugel en als 2de spits, maar het is gewoon bijna nu, speelde toevallig goed vorige week dus misschien kan die de weg omhoog weer vinden, maar hij staat nu al een tijdje stil. Misschien is Brugge en Bournemouth gewoon zijn niveau.

Waarom is hij in hemelsnaam weggegaan bij Villareal? Hij deed het daar helemaal niet onaardig. Tottenham en Everton beide erg teleurstellend weinig minuten...

9 januari 2024 om 23:56

Op het einde was hij daar ook niet meer zo geweldig. Vaak als hij scoorde kwam dat door een penalty

Waar gaat het fout met z’n jongen ? Te vroeg uit Nederland vertrokken ? Simpelweg niet goed genoeg voor de top ? Verkeerde clubs ?

Begrijp me niet verkeerd maar de clubs die hij nu achter zijn naam heeft staan zijn toch niet de clubs die passen bij een international ?

9 januari 2024 om 22:19

Vlgs mij raakte hij in het nieuwe seizoen bij villarrral opeens uit de gratie. Ook mede na een trainerswissel maar dat weet ik niet zeker

9 januari 2024 om 22:23

Zie dat Emery is weg gegaan na het successeizoen bij villarreal. Danjuma was in die seizoenen overigens wel vaak geblesseerd. Kon er niet echt op bouwen

9 januari 2024 om 22:20

Tottenham, Villarreal, Everton en potentieel Lyon passen niet voor een international?

10 januari 2024 om 10:33

Niet echt nee. Bij twee van die clubs is het nu momenteel meer overleven dan kwalitatief hoogstaand voetbal spelen.

Het valt mij op dat Danjuma hier fans heeft die zijn kwaliteiten naar mijn mening flink overschatten. Las gister nog dat het moment dat hij weer gaat "vlammen" hij mee moet naar het EK. Hij heeft het goed gedaan bij Bournemouth en heb van hem genoten onder Emery bij Villarreal dat ene seizoen. Hiernaast is het letterlijk niets geweest bij Everton en Spurs. Verder blinkt hij uit in het kiezen voor clubs die niets voor zijn loopbaan doen, heel raar als je zo graag mee wil naar het EK.

10 januari 2024 om 00:32

Dat was ik, en het is ook gewoon zo. Als hij weer gaat vlammen, dus zijn oude niveau haalt toen hij bij Villa speelt, is het gewoon een van de betere aanvallers in NL. Maar dat is nu momenteel niet zo en heeft gewoon achteraf domme keuzes gemaakt. Maar mensen doen als hij niks meer kan.

10 januari 2024 om 10:56

Tsja, maar voor Oranje zitten we niet zo dik in de aanvallers die wel uitblinken bij topclubs. Alleen Gakpo, maar je moet daarnaast nog 5-6 spelers oproepen die ofwel wisselvallig presteren/presteerden in het buitenland (memphis, Weghorst, Danjuma, Bergwijn, Stengs, Malen, Kluivert), ofwel onbewezen Eredivisie talenten (lang, Brobbey).

Danjuma heeft geen schitterend cv, maar zijn concurrenten ook niet. Dus dan heb je aan een goede periode (wellicht de tweede seizoenshelft) al genoeg om een EK ticket te verdienen.

Hij past perfect bij Lyon! Samen naar de ondergang

Als hij speelt bij Everton, doet hij dat best goed. Laatst voor de beker speelde hij ook weer en was hij een van de beteren, zeker voorin. Hij is het duidelijk nog niet verleerd en is ook nog maar 26, maar Everton (en daarvoor Spurs) zijn niet de juiste clubs voor hem. Hij moet echt betere clubkeuzes gaan maken als hij mee wil maar het EK en sportief het maximale uit zijn carrière wil hakllen.

10 januari 2024 om 00:33

Inderdaad, was gewoon de beste bij Everton die wedstrijd. Fans begrepen ook niet waarom hij niet speelt. Wel zonde had hem graag bij Oranje gezien, benieuwd naar welke club hij nu gaat.

Bij Villarreal was hij echt top, jammer dat hij daar toen is weggegaan.
Lyon is wel een goede club voor hem want de echte Europese top is te veel voor hem.

Jammer dat danjuma zo bergafwaarts is gegaan. Was echt een goede speler bij Villareal, al begrijp ik niet waarom die weg is gegaan daar. Hopen dat hij het weer kan oppakken, want het is echt een goede voetballer.

Danjuma zou een goedkoop gokje kunnen zijn voor Ajax. Een win-win situatie kan het zijn met het oog op het EK.

10 januari 2024 om 11:19

Danjuma moet je niet willen Bergwijn is gewoon wel beter dan hem.
We zouden beter Bryan Gil of Pellestri huren die kunnen wat beter op rechts.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren