Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danjuma schrijft geschiedenis in Turijn: ‘Ik ben hem heel dankbaar’

Laatste update:

Villarreal plaatste zich woensdagavond mede dankzij een doelpunt van Arnaut Danjuma voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 1-1 in het heenduel voor eigen publiek zegevierde het team van trainer Unai Emery met 0-3 in Turijn. Danjuma leverde in de blessuretijd van de wedstrijd, bij een stand van 0-2, zijn productieve bijdrage: de aanvaller mocht aanleggen voor een strafschop na onfortuinlijk hands van Matthijs de Ligt en passeerde doelman Wojciech Szczesny met een laag schot in de linkerhoek.

“Er zijn bepaalde momenten in het voetbal die je echt moet omarmen. Dit was misschien wel een van de grootste wedstrijden uit mijn carrière”, vertelde Danjuma na afloop in gesprek met RTL. “Ik ben heel gretig om mezelf te laten zien en heb lang gewacht om op dit podium uit te komen. Ik ben Villarreal dankbaar voor de kans die ik krijg.”

Het was in feite niet de bedoeling dat Danjuma de strafschop zou nemen. Gerard Moreno had in minuut 78 vanaf elf meter voor de 0-1 gezorgd en was ook van plan om de tweede strafschop te nemen. “Of ik al van plan was om een eventuele tweede strafschop te nemen? Misschien”, lachte Danjuma in een Engels interview. “Daarom moest ik vriendelijk aan Gerard vragen of ik hem mocht nemen. Dat mocht en daar ben ik hem natuurlijk heel dankbaar voor. Ik ben heel blij met mijn doelpunt, of het nou een penalty, een intikker of een wereldgoal is. Ze tellen allemaal en ik ben er dus heel blij mee.”

“Ik loer altijd op een goal en zeker tegen Juventus, toch defensief een van de beste ploegen ter wereld. Dinsdag heb ik al even op penalty's geoefend, omdat ik door het 1-1-gelijkspel uit de eerste wedstrijd wist dat het daar op uit zou kunnen draaien. Ik zat heel lang te twijfelen wat ik zou doen, maar ik koos uiteindelijk voor de juiste hoek.” Het was voor Danjuma alweer zijn vijfde treffer voor Villarreal in acht duels in de Champions League en daarmee is hij na woensdag zelfs topscorer aller tijden voor de club in het toernooi. Hij passeerde Joseba Llorente, die viermaal scoorde in zeven duels. Danjuma was in competitieverband ook al goed voor acht treffers namens de Oost-Spaanse club.

Villarreal plaatste zich voor de derde keer in de geschiedenis voor de kwartfinales van de Champions League, na eerder succes in 2005/2006 en 2008/2009. Volgens Danjuma is Emery de spil in het succes. “Unai is een tactisch meesterbrein. Hij heeft een gave, zeker als je naar het verleden kijkt en zijn eerdere prestaties in Europa. Eén op één met zo'n iemand werken is voor mij een plezier. Ik ben heel leergierig en er valt voor mij veel van hem van te leren. Hij helpt me en steunt me. Dat betekent veel voor me”, benadrukte de Oranje-international.

"Villarreal is een reus in Europa", kopt Marca. "In de laatste veertien minuten kleurde de Europese hemel geel. Deze dag zal voor altijd in de geschiedenis staan van el Submarino Amarillo. Niet alleen omdat de ploeg van Unai Emery zich plaatste voor de kwartfinale, maar ook omdat het Juventus het ravijn in te gooien. De club die de afgelopen transferperiode honderd miljoen besteedde en een felle voorstander is van de Europese Super League."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, gegund aan deze speler. Doet het werkelijk fantastisch en moet gewoon basisspeler zijn bij Oranje (ook al hoor je geluiden van bepaalde lid dat een zekere N. Lang beter is of voorkeur moet hebben bij Oranje).

Ook mooi voor het Spaanse voetbal dat een AM, RM en Vill door zijn. Sommigen beweerden dat het voetbal daar over is en een soort Frankrijk geworden is. Nu zaak paar Engelse clubs eruit wippen.

17 maart 2022 om 07:50

Het Spaanse voetbal zal nooit over datum zijn, de rasvoetballers worden in Spanje gecreëerd, en de Spaanse ploegen hebben een voordeel op heel veel andere ploegen. De gehele top 6 van Spanje heeft in de afgelopen 10/15 jaar minimaal 1x een Europese prijs gepakt.

17 maart 2022 om 07:59

Ik snap de strijd Spanje vs Engeland nooit zo. Engeland is duidelijk qua gehele niveau de beste competitie, Spanje heeft meestal de beter voetballende ploegen. Goede prestatie, al is Juventus momenteel niet meer de dominante club die het was.

17 maart 2022 om 08:09

Engeland duidelijk de beste qua gehele niveau laat me niet lachen. Levante bijvoorbeeld staat onderaan en geeft Burnley 3-0 hoor. LaLiga is en blijft voor mij nr 1 competitie in de wereld.

17 maart 2022 om 08:11

Kouwearie

Wie heeft het hier over een strijd? Ik geef alleen aan dat het mooi is voor het Spaanse voetbal, want was al begraven door aantal mensen.

Daarnaast zaak dat paar Engelse clubs eruit gegooid worden, omdat te veel clubs daar verpest zijn door het grote geld. Kleinere clubs daar kunnen ook gewoon transfers doen van 20 a 30 miljoen. Gaat nergens meer over.

17 maart 2022 om 09:46

@jwtw030, zelfs de grooste La Liga fans zullen toegeven dat de onderkant van de Premier League heel wat sterker is dan die van La Liga. Zelfs het huidige Leeds zou een ploeg als Cadiz helemaal overhoop spelen hoor

17 maart 2022 om 09:47

Nummer 7 West Ham was een week geleden nog gelijkwaardig aan nummer 2 Sevilla. Denk persoonlijk ook niet dat Woutje en co. met 3-0 onderuit zouden gaan bij Levante.

17 maart 2022 om 09:56

Beiden mooie competities in mijn ogen. De discussie is enigszins onzinnig. Villarreal is wel het levende bewijs dat een klein provincie clubje uit la Liga tot veel in staat is.

17 maart 2022 om 10:32

@jwtw030, De Premier League is momenteel gewoon de beste competitie ter wereld hoor. Echt wel beter dan La Liga. Zo moeilijk is dat ook niet om toe te geven. Met al dat geld dat rond gaat in de Premier League was het ook een kwestie van tijd.

17 maart 2022 om 11:14

Tja 1 wedstrijd tegen een zeer gehavend Sevilla met het orakel Gudelj als centrale verdediger zegt natuurlijk niet zo veel. Uiteindelijk won Sevilla ook nog, met 22 schoten tegen 9 van West Ham.

17 maart 2022 om 11:28

En het grote Manchester United zal problemen hebben met elke ploeg uit de Primera. Overigens kan je je behoorlijk stukbijten op Cadiz thuis hoor, dat is geen a-b-c-tje

17 maart 2022 om 13:50

Ik snap eerlijk gezegd totaal niet waarom mensen zo geobsedeerd zijn met die strijd tussen de PL en La Liga. De PL is een sterkere competitie, maar kijk zelf gewoon liever naar La Liga om diverse redenen. En als dat voldoet, wat moet het me in godsnaam dan boeien wat er daar in Engeland gebeurt? En tuurlijk vind ik het vanuit mijn bias lekker als een LaLiga ploeg van een EPL ploeg wint, maar dat is het wel. Het is eigenlijk vooral het obsessieve gezeur wat het zo irritant maakt.

17 maart 2022 om 08:40

Klopt inderdaad, Real 4 ucl's, Barca 2 ucl's, Atleti 2x cl finale en 2x EL gewonnen, Sevilla 4x EL en Villarreal 1x EL. Dit allemaal in de laatste 10 jaar. Indrukwekkend eigenlijk.

17 maart 2022 om 09:46

Bedankt man en ja Nkunku kan echt hogerop. Uitstekend seizoen draait die met Leipzig. Jij ook gefeliciteerd met de winst tegen Ajax en de kwartfinale kwalificatie.

17 maart 2022 om 09:46

Speelt erg sterk en is ook lekker snel! Hoop ook dat hij de basis in Oranje zal halen en ons zal laten genieten!

17 maart 2022 om 09:46

Die Danjuma is echt belachelijk snel ook met de bal aan de voet. Dat is toch ook wel iets wat niet elke speler is gegeven. Ik ben benieuwd hoever hij gaat komen, maar ik vind het echt een goede speler. Er gaat constant dreiging van uit

17 maart 2022 om 10:27

Spaanse competitie is niet om aan te kijken. Mooie voetballers, maar liggen alleen maar op de grond

17 maart 2022 om 12:12

Het lijkt me duidelijk dat Danjuma momenteel de beste flankspeler is, al denk ik dat Berghuis een dergelijk niveau ook wel heeft. Een verstandige keuze gebleken, want ik denk dat spelers als Danjuma, Bergwijn e.d. beter aarden in Spanje dan in Engeland.

Betreft dat Spaanse voetbal is "over" natuurlijk enorm overdreven, maar het is zeker niet meer zo goed als een aantal jaren terug. Clubs moesten allemaal een paar jasjes uitdoen en dat heeft zeker z'n invloed gehad op het niveau. We moeten het ook weer niet gaan overdrijven, want Juventus heeft de slechtste selectie in decennia. Zelfs toen ze terug werden gezet, hadden ze een veel betere selectie. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een knappe prestatie is van Villarreal.

Geweldige voetballer en persoon is het ook. Speelde een goede wedstrijd en hij hoort ook gewoon in de basis te starten voor het Nederlandse elftal. Is dit seizoen de beste Nederlandse aanvaller ter wereld.

17 maart 2022 om 08:01

Werd tijd ook, Malen in de spits die het steeds beter doet in Duitsland. Kluivert hetzelfde geval bij Nice, dan kunnen we afscheid nemen van Depay, brengt alleen maar onrust en denk alleen aan zichzelf.

17 maart 2022 om 08:05

Welke onrust brengt Depay dan? Het is nota bene ook nog eens de aanvaller die bij Oranje het meeste levert.

17 maart 2022 om 08:13

MGMV misschien krijgt Kouwe onrust van paarse hoeden ofzo?

Depay is gewoon een van de leiders bij Oranje. Malen of Kluivert opstellen boven Depay zou onzin zijn wat die gast zegt.

17 maart 2022 om 08:47

in de beoogde 532 opstelling zou ik pleiten voor een voorhoede met Danjuma en Depay. Mocht Depay heel erg uit vorm zijn heb je inderdaad 2 goede opties achter de hand met Kluivert en Malen. Ik zou voor het voetballende gedeelte Timber opstellen i.p.v. de Ligt.

Flekken
De Vrij
Timber
van Dijk
Dumfries
Frenkie
Koopmeiners
Wijnd/Bakker
Berghuis
Depay/Malen
Danjuma
17 maart 2022 om 09:05

@trobii kan zijn dat ik iets mis hoor, maar op basis waarvan zou je Kluivert in de spits zetten? Snelle blik op Transfermarkt leert mij dat hij daar geen wedstrijd heeft gespeeld dit seizoen. Bovendien met 3g en 3a ook geen uitzonderlijk rendement. Dan kan ik zo een aantal betere opties bedenken voor de spitsposities in een 532, waar ik overigens absoluut geen fan van ben. Gewoon 433, daar komen onze spelers het beste tot hun recht.

17 maart 2022 om 09:11

@trobii - Kan me opzich wel vinden in deze opstelling wanneer je zo speelt. Bijlow en Cillessen liggen eruit, dus die zal ik (voor nu) boven Flekken zetten, maar hopelijk laat Flekken zien dat die eerste goalie is voor het Nederlands elftal en zijn prestaties van Freiburg doorzet. Malacia zal ik ook toevoegen, maar kwalitatief zijn ze wel redelijk gelijkwaardig, alleen laat Bakker het op een hoger niveau zien. Maar voor de rest zie ik niks geks, en zijn dit de spelers in vorm en/of hebben een goeie staat van dienst voor Oranje.

17 maart 2022 om 09:17

@rubentje13 - Mua, als je het over een heel seizoen uittrekt, dus inclusief de coupe de france wedstrijden, dan zijn het 20 wedstrijden (1444 min, ongeveer 16 wedstrijden), 5 goals en 4 assists. Dan is het opzich wel redelijk. Niet super, maar ook niet slecht. Hij kreeg natuurlijk veel aandacht toen hij Marseille uit de beker knikkerde, maar het valt opzich wel mee. Maar ligt ook aan het spel wat Gaultier speelt, want de twee spitsen voorin zijn de smaakmakers (roulerende tussen Gouiri, Delort, en Dolberg), terwijl de rest eigenlijk moet controleren of moet gaan tegenhouden. Dus je komt als winger sowieso niet veel voor in het huidige spel van Galtier.

17 maart 2022 om 09:53

Depay lijdt veel te veel balverlies!Daardoor veel druk op de rest van het team en niet kunnen spelen zoals van Gaal dat wil.

17 maart 2022 om 10:25

Als je het voetbal een beetje volgt dan weet je dat Kluivert de laatste tijd aardig in vorm is.

17 maart 2022 om 10:56

Ik weet dat hij aardig in vorm is, maar hij wil hem in de spits terwijl hij daar nooit speelt. Dat vind ik een rare optie + ik denk dat er betere opties zijn.

17 maart 2022 om 11:17

Ligt Bakker er na gisteren (hamstring) ook niet een tijdje uit?

17 maart 2022 om 12:16

Kluivert? Die doet het hooguit redelijk voor een aanvaller in de Ligue 1. Die mag wel eerst vergelijkbare cijfers als Danjuma halen. Daarnaast doet Malen het ook hooguit redelijk bij Dortmund. Hij scoort nauwelijks, maar het lijkt nog wat door het aantal assists (6). Op dit moment zijn Danjuma, Memphis en Berghuis de beste opties voorin met daarachter Gakpo en eventueel Malen.

Blijft toch wel een verwonderlijk verhaal hé, die Danjuma. Koos, al dan niet gedwongen (?), voor de geleidelijkere weg en om dan zelfs van Bournemouth vandaan nu zo te schitteren in La Liga en de Champions League is echt waanzinnig knap. En bovendien een voorbeeld voor vele voetballers. En nog even gezegd hebbende: die Emery toont maar weer eens aan echt een geweldige coach te zijn.

17 maart 2022 om 08:59

@MGMV Emery is echt een geweldenaar. Wat hij heeft gepresteerd met Sevilla en in zijn eerste jaar bij Arsenal en ook nu bij Villarreal verdient echt veel respect.
Vind het ook een beetje raar dat ik zijn naam nooit hoor bij de grote ploegen.

17 maart 2022 om 10:42

Dat komt omdat hij in de competitie altijd tegenvalt gek genoeg. Met Sevilla haalde hij nooit top 4, vandaar ook dat ze steeds in de Europa League terecht kwamen. En met Villarreal eindigde hij vorig seizoen ook 7e en dat is precies dezelfde plek waar ze nu ook weer staan. Bij PSG had hij het ook niet helemaal gered.

17 maart 2022 om 12:18

Het enigste probleem is dat hij wel erg voorspelbaar is. Hij geeft zelden een bal af, dus je weet als verdediger dat hij altijd naar binnen trekt. Dat viel me in Oranje ook al op.

17 maart 2022 om 14:24

Gister zie ik hem letterlijk zowel binnendoor als buitenom gaan. Ook in Oranje al meermaals gezien.

Geweldig hoe die stil ging staan tegenover Danilo 2x. Danilo durfde niet in te stappen en dan met zijn explosiviteit er langs heen. Dit gaat een grote worden, met zijn mentaliteit en werklust.

Wat een soldaat, hij doet 't goed daar in Villareal, het is hem gegund!

het is Danjuma ook echt van harte gegund allemaal.
doet het uitstekend bij Villareal en hoort in Oranje thuis.
echt genieten van Danjuma.

Mooi om te zien dat er toch 3 Spaanse clubs door zijn in de Champions League! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat beide clubs uit Madrid door zouden gaan, zeker niet gezien de vorm van Atleti. En Villareal had ik al afgeschreven. Des te mooier dat ook zij doorgaan en heerlijk dat Real Madrid PSG heeft uitgeschakeld!
Volgend seizoen zal Barcelona ook weer erbij zijn en ik hoop dat ook die dan weer de groepsfase (en verder) doorkomen.

Vanavond Barcelona, Betis en Sevilla. Zou mooi zijn als ze alle 3 doorgaan, maar voor Betis wordt het misschien wel het lastigst na het thuisverlies tegen Frankfurt.
Ook Barcelona is zeker nog niet door na de 0-0, dus daar wordt ook 110% verwacht. Als men dat niet is, wordt het een lastige avond in Istanboel!

Echt een feelgood story, zowel voor Danjuma als voor Villarreal. Ik hoop dat ze, mits ze niet tegen Liverpool spelen, nog een ronde verder weten te komen!

Het is echt knap hoe hij stapje voor stapje alsnog zijn belofte waar lijkt te maken. Zou mooi zijn als dit nog niet z'n plafond is. Daar heb ik ook wel vertrouwen in want dit is een hele slimme jongen die op detailniveau bezig is met zijn sport. Ooit zat die eens bij VI om een uur lang te praten over de beste buitenspelers van de wereld, hij ziet alles en weet alles!

17 maart 2022 om 12:22

Het grote voordeel is dat hij zich in de kijker kan spelen bij de grote Spaanse clubs. Aangezien hij duidelijk goed rendeert in Laliga, kan het zomaar zijn dat hij zich ook daar stapsgewijs omhoog speelt. Overigens zie ik er geen geweldenaar in hoor. Ik denk dat Bergwijn en wellicht Gakpo hetzelfde zouden kunnen. Daarom is het ook zo belangrijk dat Gakpo het sportieve boven het financiele aspect plaatst bij z'n volgende stap, want bij Bergwijn zien we hoe zoiets kan uitpakken. Ja, hij maakt minuten en ja, hij scoort heel af en toe, maar onderaan de streep is het nog geen goede zet gebleken.

17 maart 2022 om 13:22

De explosiviteit waarmee deze man zijn mannetje kan passeren zou je wel kunnen doen verrassen. Dat zie ik Bergwijn en Gakpo niet doen, sowieso vind ik Bergwijn en Gakpo niet het pure type buitenspelers en vind ik ze verschillende type spelers als Danjuma.

17 maart 2022 om 14:24

Ik denk dat Danjuma echt nog wel een stapje hoger kan dan villareal. Een club als Dortmund of subtop Engeland kan hij zeker aan. In Spanje zie ik hem.ook wel slagen bij een sevilla of betis en misschien wel atletico.

17 maart 2022 om 14:32

Wat me trouwens ook opvalt dat hij ook regelmatig een mannetje buitenom passeert. Meeste buitenspelers trekken toch bijna altijd naar binnen waardoor ze voorspelbaar zijn.

17 maart 2022 om 18:53

Denk niet echt dat Bergwijn puur voor het geld koos. Spurs is een mooie club net onder de top en hij heeft er meer dan genoeg kansen gekregen. Hij is alleen net niet goed genoeg om zo belangrijk te zijn als Son. Eerst een tussenstap doen kan goed zijn maar de tussenstappen van Danjuma waren ook niet altijd een succes. Danjuma heeft nu het "geluk" dat Villarreal de gok nam om hem te nemen ondanks het mindere jaar dat hij had. Dat pakt nu goed uit en hopelijk kan hij dit niveau vasthouden en misschien zelfs iets verbeteren. De nieuwe Messi zou hij inderdaad niet worden maar iets tussen bepalend zijn in de spaanse subtop en Messi is ookal een hele mooie carriere.

Heel knap van Villareal zeg. Hielden zich goed staande. Na het zien van de eerste helft gaf ik ze eigenlijk weinig kans. Trouwens een prachtig genomen penalty van Danjuma. Heel professioneel ingeschoten.

Ik vond het extra knap dat hij kalm wist te blijven na zoooo lang wachten voordat de penalty eindelijk genomen mocht worden. Penalty nemen is al stressvol, maar het feit dat de penalty hem gegund werd is extra druk plus dat wachten. Goed voorbeeld van talent & hard werken gekoppeld aan verstandige keuzes maken en het feit dat hij overal speeltijd krijgt betekent dat hij ongetwijfeld ook goed in de omgang is met coaches en spelers. Want dat is iets waar vaak nog overheen wordt gekeken, je kunt nog zo goed zijn maar als je sociaal apathisch bent of communicatief niet sterk of like-able dan is de bank vaak je vriend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren