Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dagen van Bosz bij Dortmund lijken geteld; Bayern is Herbstmeister

Laatste update:

Het moet raar lopen, wil Peter Bosz de kerst nog halen bij Borussia Dortmund. De trainer stond al zwaar onder druk en incasseerde zaterdag een nieuwe domper: Werder Bremen was met 1-2 te sterk in het Signal Iduna Park. Daardoor heeft Dortmund al acht competitieduels op rij niet meer gewonnen. Bayern München boekte wel een zege op bezoek bij Eintracht Frankfurt (0-1) en mag zich al Herbstmeister noemen, want RB Leipzig morste punten en heeft met twee speelrondes tot de winterstop een achterstand van acht punten op de koploper.

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-2
Niet alleen de ruststand, maar ook het vertoonde spel gaf Bosz geen enkele reden tot optimisme over de eerste helft. Een hels fluitconcert daalde na 45 minuten naar van de tribunes; de supporters keken naar een wedstrijd waarin Dortmund vrijwel niets creëerde. Het eerste schot van de thuisploeg kwam na veertig minuten van Andriy Yarmolenko, maar leverde niets op. Het stond toen al 0-1 door een doelpunt van Maximilian Eggestein. Na 25 minuten ontving de middenvelder de bal aan de rand van het strafschopgebied, trok hij naar binnen en vond hij de verre hoek.

Het zag er dus niet rooskleurig uit voor Dortmund, maar na rust leek het beter te gaan. In de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf stichtte BVB al meer gevaar dan in de hele eerste helft en het publiek ging erachter staan. De goede start leidde tot de 1-1, nadat Pierre-Emerick Aubameyang toesloeg op aangeven van Shinji Kagawa. Het laatste zetje kwam van Philipp Bargfrede van Werder. Toch was de gifbeker nog niet leeg en stond het al gauw weer 1-2: Theodor Gebre Selassie ontsnapte na een hoekschop aan de aandacht van de verdediging en kopte raak. Daardoor lijken de dagen van Bosz geteld bij de zwoegende grootmacht.

Eintracht Frankfurt - Bayern München 0-1
Het doelpunt van Bayern kwam enigszins uit de lucht vallen, want tot de openingstreffer wisten de bezoekers zich geen weg te banen door de achterhoede van Eintracht. Het team van Jupp Heynckes probeerde de druk wel op te voeren en dat resulteerde na twintig minuten in een afgemeten voorzet van Joshua Kimmich. Arturo Vidal werd niet gehinderd en zette zijn ploeg op voorsprong met een kopbal bij de tweede paal. Eintracht verweerde zich goed en kreeg voor rust nog mogelijkheden, evenals Bayern.

Een poeier van Jetro Willems werd gepareerd door keeper Tom Starke, die de geblesseerde Sven Ulreich verving, terwijl collega Lukás Hrádecky een halve volley van Vidal net over de lat tikte. Na rust had Eintracht de controle en leek een gelijkmaker waarschijnlijker dan een volgend doelpunt van Bayern. De bezoekers dachten een meevaller te krijgen toen Marius Wolf een rode prent ontving, maar na gebruik van de videoscheidsrechter werd dat omgezet in geel. Het bleef dus elf tegen elf, maar Bayern hield de voorsprong vast.

RB Leipzig - FSV Mainz 2-2
RB Leipzig opende na een half uur na een schitterende aanval de voorsprong: Kevin Kampl vond uiteindelijk op aangeven van Diego Demme de kruising. De thuisploeg kon echter niet lang van die voorsprong genieten: na 39 minuten benutte Robin Quaison een rebound nadat doelman Péter Gulácsi een vrije trap van Daniel Brosinski katachtig had gekeerd. Daar leek het ook bij te blijven, maar in de blessuretijd kreeg Leipzig een strafschop en Timo Werner faalde niet. In de tweede helft ging Mainz op zoek naar de gelijkmaker, maar Gulácsi hield zijn doel lange tijd schoon. Hij bleef Stretch Armstrong de baas en Marvin Compper behoedde Leipzig even later met een goede ingreep eveneens voor een 2-2. Toch viel die treffer alsnog, na 87 minuten spelen: invaller Emil Berggreen kopte raak.

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0-0
HSV en Wolfsburg scoorden niet in de Imtech Arena en schieten daar niet veel mee op en staan respectievelijk op de veertiende en elfde plaats in de Bundesliga. In de eerste helft was de beste kans voor Jann-Fiete Arp, die van dichtbij naast schoot. Ook Gideon Jung had het vizier niet op scherp staan namens HSV. In het tweede bedrijf bleef HSV de betere partij en kreeg men kansen via Aaron Hunt en Dennis Diekmeier, maar Koen Casteels hoefde niet te capituleren. Paul Verhaegh deed negentig minuten mee bij die Wölfe, maar Rick van Drongelen en Jeffrey Bruma bleven in de dug-out zitten.

Moet Borussia Dortmund Peter Bosz ontslaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die is ontslagen. Het was al een paar weken uitstel van executie, hopelijk wordt Bosz van zijn lijden verlost.

9 december 2017 om 18:20

Het lijkt er gewoon op dat ze nog geen juiste vervanger hebben of gewoon pas met de winterstop met een nieuwe willen beginnen zodat die niet met een negatieve flow begint.

9 december 2017 om 19:33

Toch bizar hoe het is omgeslagen, want het draaide fantastisch de eerste maanden. Het lijkt erop alsof hij de grip op de spelersgroep is verloren.

9 december 2017 om 20:00

Hij deed het inderdaad fantastisch maar een trainer wordt afgerekend op de resultaten. Ajax sla je slag en haal hem terug!

Onderhand de 'bekende' druppel?

Schiet weinig op zo. Ongelooflijk dat iets zo kan omkeren. Zonde voor Bosz.

9 december 2017 om 17:33

Niet goed genoeg . Zonde vind ik het niet. Als je bij een topclub wilt werken moet je top presteren. Bosz presteert niets.

9 december 2017 om 19:26

Je moet je eerst verdiepen in de club, competitie en cultuur. Bosz denkt dat hij het uitgevonden heeft en denkt veel te eendimensionaal.

9 december 2017 om 17:39

Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo jammer. Onsympathieke vent Bosz, ook hoe makkelijk hij op de geld-trein uit Amsterdam is gesprongen (na 1 jaar waarin hij niks won en talenten wegjoeg). We kunnen wel 100% Bergkamp de schuld geven, maar Bosz heeft Ajax in de steek gelaten, dan kan ik er stiekem (of niet zo stiekem) wel van genieten dat het bij Dortmund allemaal wat tegenvalt. Ze presteren ook wel echt heel matig, zeker niet alleen de schuld van Bosz.

9 december 2017 om 17:49

Dat is wel uiterst kort door de bocht. Zo'n beetje elke trainer zou Ajax verlaten voor een club als Dortmund. "in de steek laten" vind ik ook erg overdreven. Als je zo redeneert, heeft Sanchez de club ook in de steek gelaten en letterlijk elke andere speler die hogerop kan.

9 december 2017 om 18:00

maar dat heeft hij toch ook? we kunnen er lang breed over lullen maar feit blijft dat ze beide de club in de steek lieten om er beter van te worden. En dat mag ook gewoon natuurlijk. Frank de Boer bleef bij Ajax ondanks een aanbod van een club als Liverpool. Iedereen zit anders in elkaar. gelukkig..

9 december 2017 om 18:06

Dus iedereen die een club verlaat laat deze in de steek? Dus persoonlijke ambitie moet besmeurd gaan onder een deken minachting van de fans die je achterlaat? Wees blij dat je sinds jaren weer een voetballend Ajax hebt gezien. En gun iemand een stap omhoog ipv het neer te sabelen onder de de noemer "in de steek laten".

9 december 2017 om 18:06

Ben het met je eens Leidsehood. Beetje rancune ook vanaf mijn kant.

Voor het Nederlands voetbal vind ik het enorm jammer, persoonlijk vind ik het niet zo erg. Bosz blijft voor mij een beetje een arrogante vent, totaal niet loyaal.

9 december 2017 om 18:15

Haha vriend ben jij vergeten hoe de broertjes de boer wegging bij Ajax als spelers?! Veel mensen vergeten wel eens hoe ordinair en smerig een transfer hebben geforceerd

9 december 2017 om 18:17

Ben er ook niet rouwig om als het misgaat. Had een stuk meer sympathie kunnen wekken als ie gewoon netjes zou toegeven dat ie vooral voor de uitdaging en mogelijkheid om een topclub als Dortmund te kunnen managen was vertrokken. In plaats van dat ie vooral wees op wat er zogenaamd bij Ajax allemaal mis was en dat er zogenaamd een onwerkbare situatie was. Die situatie was zo onwerkbaar dat ie de EL-finale kon bereiken.

9 december 2017 om 18:30

Leuk verhaal Sirius en opzich niet mee oneens, maar de manier waarop Bosz weg ging was gewoon klote. Heb je net wat opgebouwd, hup weg, en Ajax de schuld geven. Als trainer vind ik dat anders dan als speler. Als trainer ga je toch een lange termijn relatie aan met de club om, zoals ik zeg, iets op te bouwen. Dat was het idee van Bosz en dat heeft hij niet gedaan. Daarom de rancune naar Bosz. Sowieso was ik als ajacied al geen fan van hem.

9 december 2017 om 18:37

Alleen kwam bosz daar zelf niet mee maar vroeg de media er de hele tijd naar. Natuurlijk ga je weg bij Ajax als Dortmund komt aankloppen. En als hijhem de hele tijd tegen het technisch hart moest aanboxen. Kreeg, als je de verhalen moet geloven, ook weinig hulp en moest zichzelf continu verantwoorden omdat hij niet het Ajax spelletje speelde. Niet gek als je dan weggaat. Soms ligt de werkgever en huisstijl je gewoon niet. Dan mag dat gewoon gezegd worden. Maar media verdraait graag alles.

9 december 2017 om 18:37

Alleen kwam bosz daar zelf niet mee maar vroeg de media er de hele tijd naar. Natuurlijk ga je weg bij Ajax als Dortmund komt aankloppen. En als hijhem de hele tijd tegen het technisch hart moest aanboxen. Kreeg, als je de verhalen moet geloven, ook weinig hulp en moest zichzelf continu verantwoorden omdat hij niet het Ajax spelletje speelde. Niet gek als je dan weggaat. Soms ligt de werkgever en huisstijl je gewoon niet. Dan mag dat gewoon gezegd worden. Maar media verdraait graag alles.

9 december 2017 om 18:45

Ja de Boertjes hadden wel eerst alles gewonnen met de club wat er te winnen viel.
Bijgetekend en toen werden ze door het Bosman arrest geconfronteerd met de realiteit dat Ajax voorgoed Europese topclub af zal zijn.
Als dan zo'n beetje al de spelers van die succesgeneratie het schip al verlaten hebben en een veelvoud in het buitenland verdienden dan is het toch niet gek dat je gaat denken, we zijn nu 29 jaar heel Europa wil ons hebben en wij spelen bij een uitgekleed Ajax wat sportief in Europa alleen maar verder af zal glijden.
Ik heb ze het nooit echt kwalijk genomen, die rechtszaak was niet netjes, maar spelers van 29 jaar die zoveel voor de club betekend hebben een kans bij Barcelona onder van Gaal ontzeggen daar kan je ook wat van denken.
Bosz heeft bij Ajax voor hete eerst in zen leven de kans gekregen om bij een topclub te werken waar je echt prijzen kan pakken, als je dan op de eerste de beste trein stapt vind ik dat ondanks al zen argumenten en onvrede gewoon zwak.



9 december 2017 om 19:49

Eerste seizoen, finale EL, goed voetbal en dan gelijk weer weg. Ja, dat vind ik wel in de steek laten. Nog geen jaar er zitten na jaren niets gedaan te hebben.

9 december 2017 om 20:09

@sirius,

Eigenlijk zijn er 2 opties:
1. Hij wilde gewoon graag naar Dortmund en die kans niet missen. Inderdaad wel logisch. In dat geval wel heel onnodig om daarna nog een bom te legen onder het bestuur van Ajax. Als hij dat gedaan heeft dan denk ik vooral om zijn eigen handelen goed te praten. Dat zou ik wel erg triest vinden.
2. Het bestuur van Ajax heeft zich onmogelijk gedaan en Bosz was sowieso weggegaan en Dortmund was gewoon een mooie optie. In dat geval jammer dat ie niet eerder naar voren kwam.

9 december 2017 om 20:28

Leidsehood geef hem geen ongelijk.
Is op leeftijd en wat zou jij doen als je bij je baas bv 2000 per maand verdiend en je kan het dubbele krijgen nee dan blijf jij zeker nou inpakken en weg wezen.
By the wat Bergkamp en co waren niet weg van hem terwijl Overmars er op aan drong om hem te houden

Peter, als Watzke en Zorc het niet doen, doe het dan zelf. Stop er alsjeblieft mee.

9 december 2017 om 19:29

Kohle uit de Kohlenpott, daar gaat het om vriend.

Ik dacht dat het slechts fase was en niet aan bosz lag, maar het duurt nu wel heel lang. Hier zit meer achter...

9 december 2017 om 17:30

Het is gewoon een trainer die één kunstje kan. En dat kunstje hebben ze in de Bundesliga door.

9 december 2017 om 17:53

Het probleem is ook dat je met die speelstijl een topploeg nodig hebt, wil je daarmee structureel goed presteren in een top competitie. Dortmund heeft een getalenteerde ploeg, maar ze hebben wellicht 1 of 2 heuse topspelers en daarvan is er 1 telkens geblesseerd.

In de Eredivisie kom je daar wel mee weg vanwege de enorme ruimtes en het matige niveau. Ik vind Bosz zeker wel een goede trainer en coach, maar hij mist wellicht toch nog de ervaring voor een grote club als Dortmund.

9 december 2017 om 17:56

Ja en met dat kunstje kun je 't met ajax in de eredivisie wel redden!

9 december 2017 om 18:01

Dortmund is toch echt na Bayern het meest talentvolle team. Kopen ook de beste spelers bij de substop weg, zoals Dahoud en Maximiliam Phillip. Geeft wel aan dat de status in de BL gewoon 2de is.

Toch jammer, had hem wel meer succes gegund.

Wat leek op sabotage van die ploeg zeg. Deden er bijna alles aan om niet te winnen. Met als dieptepunt het verdedigen van subotic bij de 1 2 en kagawa die een bal van een meter of 3 nog tegen aubameyang aan weet te schieten.

9 december 2017 om 18:03

Tja, een van de belangrijkste eigenschappen van een trainer is dat je een groep spelers voor je kunt laten strijden. Ging bij de Boer en Koeman recentelijk ook al fout.

Overschatte trainer. Bij Ajax zat alles mee en met geluk tegen Schalke en Lyon haalde die de EL finale. Zonder Sanchez die werkelijk waar alles weg werkte was dat niet gelukt. Hij is veel te licht voor een grotere club.

9 december 2017 om 17:48

Kijk ajb ook even naar z'n spelers. Burki afgelopen week. En z'n verdediging is ook niet geweldig. Ik vond z'n selectie in de zomer al matig. Niet dat ik Bosz nou geweldig vind, maar kijk ook naar die selectie en vergelijk die met andere toppploegen.

9 december 2017 om 17:51

Je maakt jezelf belachelijk. Verre weg de tweede beste selectie van de Bundesliga. Hoe hij hier mee presteert is lachwekkend en een schande.

9 december 2017 om 17:56

@creative midfi

Schijnbaar niet. Iedereen valt nu over Bosz, maar uiteindelijk zijn het de spelers die nog harder door de mand vallen. Het middenveld en de aanval is goed, maar de doelman en de verdediging zijn van een zeer matig niveau. Het feit dat er veel geblesseerden zijn en hun topspeler duidelijk niet gemotiveerd genoeg is, helpt natuurlijk ook absoluut niet mee. Bovendien hebben ze ook veel jonge spelers en dan is wisselvalligheid ook een factor.

9 december 2017 om 18:08

Ga weg man vorig jaar speelde ze zulk goed voetbal. Het enige verschil is de het vertrek van de wisselvallige Dembélé. Yarmolenko is een topspeler en een prima vervanger. Je hebt waarschijnlijk nooit naar Dortmund gekeken. Ik ben ook voor Ajax maar ik ben wel objectief. Het spel van Dortmund is zo ontzettend slecht dat ligt alleen aan Bosz zelf.

9 december 2017 om 18:21

@sirius

Verdedigers zijn van acceptabel niveau, maar zijn alleen niet geschikt voor het spelletje dat Bosz wil spelen met veel ruimte in de rug. Daar zijn ze niet snel genoeg voor en niet sterk genoeg in balbezit. Echter puur op verdedigend vlak is het gewoon voldoende.

9 december 2017 om 18:24

@sirius

De defensieve spelers zien er matig uit door de abnormale manier van spelen waarop Bosz wilt. Die verdedigers hebben allang bewezen dat ze zeker niet slecht zijn. Als je van 2.12 punten per wedstrijd onder Tuchel (107 wedstrijden ) naar 1.25 punten per wedstrijd onder Bosz gaat ( 24 wedstrijden ) dan ligt het niet zomaar aan de spelers. En niet te vergeten dat Bosz nog tegen de gehele top 6 uit moet spelen.

Wat een matige wedstrijd weer van Dortmund. Had ook makkelijk 1-3 of 1-4 kunnen worden. En dat dan ook nog thuis.

Bosz bij Dortmund is een beetje een karikatuur van de moderne Nederlandse trainer. Ten eerste ontzettend naïef om zo hoog druk zetten, zeker met alleen maar trage spelers achterin. Bij Ajax is het leuk aangezien je Sanchez had en je in een competitie speelt waar counteren als moreel onjuist gezien word. Maar in alle andere situaties kan het echt gewoon niet (en ik ben het EL succes niet vergeten maar dat had te maken met dat de tegenstanders compleet werden verrast door de pressing, net zoals de eerste paar maanden bij Dortmund).
Daarnaast is het ook geen goede people manager. Net zoals de Boer en de botte Koeman. Wat juist in het buitenland en bij grotere clubs belangrijk is (want veel ego's) Cocu heeft dan nog wel sociale vaardigheden, maar is ook geen enorme motivator.

9 december 2017 om 17:33

Met dat laatste beschrijf je Gio ook wel een beetje. Al heeft die wat meer charme, vind ik

9 december 2017 om 18:14

Gio is wat emotioneler en Cocu is wat rationeler, maar beiden zijn gewoon rustig en verstandig. Cocu is tactisch sterk en is niet zo eigenwijs als veel trainers, maar zoals ik al zei vind ik PSV te vaak ongemotiveerd spelen om in Cocu een topcoach te zien. Bij Gio kan ik nog niet zo goed inschatten hoe goede coach het is.

Vraag me af of het nou echt aan Bosz ligt. Als je ziet hoe Dortmund speelt lijkt het wel alsof ze expres zo slecht spelen.

Bosz kan Keizer bij Ajax opvolgen....op zichzelf ongelooflijk hoe anders het was aan het begin van het seizoen. Dortmund lijkt nu compleet de weg kwijt. Na Frank de Boer en Ronald Koeman zal nog een Nederlander dit seizoen ontslagen worden. De Nederlandse trainers doen mee aan de gehele malaise. Echt donkere dagen voor ons allen.

Net al bij live-meepraten gezegd. Dit is zeer waarschijnlijk het einde van Peter bij Dortmund. Zelfs de Nederlandse oefenmeesters redden het niet meer in de top. Echter zit er allicht ook een zonnige kant aan het verhaal (voor mij als Ajacied). Ajax, grijp je kans. Ajax en Bosz was een gouden combinatie. Allebei hebben nu schade opgelopen dit seizoen (Ajax door de nu al grote achterstand in de competitie + de uitschakeling in Europa) en Bosz door het mislukte avontuur bij Dortmund. Kom nader tot elkaar, zoek de middenweg en doe elkaar daarmee een groot plezier. Verlos die arme Keizer uit zij lijden.

9 december 2017 om 17:39

Dat kan wel Bosz naar Ajax maar dan moeten Bergkamp en consorten het veld ruimen.

9 december 2017 om 17:57

Ik zal geen traan laten om een vertrek van Bergkamp als dat kan zorgen voor de terugkomst van Peter Bosz. Weg met die backstabbers bij ons aller Ajax.

9 december 2017 om 18:01

Laat Keizer tot de winterstop maar trainer blijven en proberen de schade beperkt houden. Dan kan Bosz daarna proberen de boel enigszins te redden.

9 december 2017 om 20:00

En dan jezelf Ajax supporter noemen... een van de weinige absolute helden die er nog is, en zich al jaren inzet voor de club.. En bedankt, Bosz is zo weer weg als Sevilla langs komt hoor.

9 december 2017 om 19:59

Weg met die Bosz, hoef hem niet meer bij Ajax te zien.

Dortmund doet t ook gewoon erg slecht met bosz.
Zit ook ook geen logica meer in zijn spel.
Hij is helaas gewoon geen top trainer.
Heeft t geprobeerd, maar is helaas gewoon niet t geval

Bij Ajax was t ook niet denderend... andere clubs speelden gewoon erg ondermaats.

Hopelijk wordt Bayern München weer eens landskampioen, zou leuk zijn eindelijk wat afwisseling in de spannende bundesliga.

Doei Bosz. Je hebt me net 20 euro gekost.
Dus nu vind ik het lekker dat je eruit vliegt

Nee ff zonder gekheid.
Nu zal Bosz er wel uit vliegen. Zoveel nederlagen achter elkaar kan natuurlijk niet bij een club als Dortmund.
Ze lijken ook vrij stuurloos, uiteindelijk geloven ze toch niet in zijn filosofie of zijn de spelers daar niet goed genoeg voor.

9 december 2017 om 18:51

Inzetten op een team dat wisselvallig presteert is vragen om problemen. Dan ben je echt aan het 'gokken'. Je moet de risico's zo beperkt mogelijk houden.

Hij zal het niet lang volhouden. Tuchel deed het veel beter dan hem en werd ook ontslagen. Wat Bosz laat zien bij Dortmund tot dusver is zeer matig te noemen.

Lijkt me duidelijk. Bosz wordt deze week aan de kant gezet met een zak geld. Wellicht dat hij bondscoach kan worden.

het wil maar niet lukken met de nl trainer in duitsland fred rutten was ook een goeie maar lukte hem ook niet helaas

9 december 2017 om 17:48

Van Gaal heeft wel aardig succes gehad, maar verder is het inderdaad geen succes. Zelfs Michels faalde in Duitsland.

9 december 2017 om 18:41

Huub Stevens had toch zeker wel succes.

9 december 2017 om 19:13

Klopt, Huub had succes, maar die kwam zo dicht bij Duitsland vandaan...

Ik kijk al zo'n 5 jaar zo beetje elke wedstrijd van dortmund maar vandaag is zeker een van de slechtste wedstrijden die ik heb gezien van dortmund. Bosz krijgt het niet maar niet aan de praat. maar om nu alle schuld op Bosz af te schuiven dat vind ik niet helemaal fair.
Ten eerste is de huidige selectie de minste in de afgelopen jaren, deze is echter wel de breedste sinds jaren. maar dortmund had altijd spelers waar de rest zich aan kon optrekken die nu missen. (zijn er wel maar geblesseerd op dit moment) De selectie bevat in mijn ogen ook teveel net niet spelers zoalsl: bartra, schmelzer (waarom wordt hij nooit gepasseerd?), castro, sahin, schurrle,kagawa, subotic, rode en durm.
Ten tweede het bestuur. Waarom worden er altijd voormalige spelers teruggehaald: sahin, kagawa en gotze. Nu gaan de geruchten weer dat mhiki terug moet komen, slecht idee vind ik.
ten slotte de spelers waar de selectie zich aan moet kunnen optrekken reus en auba zijn geblesseerd of met hun hoofd al in Engeland. Conclusie is dat er een grote schoonmaak moet gebeuren op het gebied van doorselecteren en dat bosz ontslagen moet worden.

9 december 2017 om 17:59

nou dit ligt echt wel aan de trainer,met dit elftal hoor je zeker bij de eerste 3 te spelen

Ontsla hem nu a.u.b. Hij heeft al het goede werk bij Dortmund omzeep geholpen. De slechte coach van Dortmund ooit. Zo vaak puntverlies in eigen huis is ongekend.

Jammer maar ze speelde vaak gewoon zeer attractief alleen veel pech met de afronding en natuurlijk met die situatie van Aubemyang.

Dit zal inderdaad wel het einde van Bosz zijn bij Dortmund. Krijgt een grote zak geld mee en kan rustig wachten op de bank (thuis) wanneer de volgende club komt.

Ik heb het idee dat spelers in het algemeen pas bereid zijn om voor een ommekeer te zorgen wanneer er een trainers wissel plaatsvind. Want als Dortmund na het ontslag ineens goed gaat presteren neem ik het bosz niet kwalijk van de afgelopen weken.

9 december 2017 om 18:17

Je neemt het Bosz niet kwalijk aangezien hij Nederlands is en niet bij jouw club coach is. Als dezelfde situatie bij jouw club zou zijn dan had je hem ook weg willen hebben. Als 2de club van Duitsland mag je nooit 9 wedstrijden op rij niet winnen.

9 december 2017 om 18:37

Als Klopp met Liverpool in 13 wedstrijden maar 1 keer weet te winnen, en dat tegen een 3e klasser, dan zullen er weinig fans zijn die Klopp nog willen houden. Schop1989 waarschijnlijk ook niet en 99 van de mensen die het hier op alles afschuiven behalve Bosz zouden de coach van hun club ook weg willen hebben.

Tuchel had ook een groot deel van de spelers plus mensen rondom de club tegen zich maar wist de beker gewoon te winnen.

10 december 2017 om 18:46

Nope. ik ben van mening dat coaches minimaal een seizoen lang de tijd moeten krijgen en spelers soms wel eens 2 seizoenen nodig hebben om een toegevoegde waarde te zijn.

Lees: Ik neem de laatste wedstrijden Bosz niet kwalijk, met het argument wat ik duidelijk zag bij de spelersgroep en wel vaker heb gezien, denk aan Leicester bij het ontslag van Raniere.

Als je wedstrijd op wedstrijd weer de kans krijgt om als coach zijnde te laten zien wat je in huis hebt maar structureel faalt dan is het wachten op de druppel die de emmer laat overlopen. En ik denk dat dat deze wedstrijd was. Thuis tegen een laagvlieger niet winnen betekent gewoon dat je faalt. Peter Bosz is niet de coach voor Dortmund gebleken. Dat is geen ramp. Alleen zonde voor het Nederlands voetbal.

Ik snapte al niet wat Bosz bij Dortmund te zoeken had. Een leuke trainer voor de Eredivisie, maar voor de Europese subtop moet je toch wel meer kwaliteiten hebben. Ik bedoel het niet denigrerend, maar je hebt trainers die een leuke tactiek hebben, maar je hebt trainers die hiernaast ook weten hoe ze met sterren moeten omgaan. Bij Ajax had hij geen echte sterren, maar een Aubem. die neemt Bosz waarschijnlijk niet eens serieus. Ben wel verbaasd hoe lang ze het hebben volgehouden met hem en dat hij er nog steeds zit

Verdiende zege van Werder, zij speelden voetbal, Borussia niet. Mensen binnen en buiten het stadion begrijpen niet wat er met BVB gebeurt is. Systeem: niet herkenbaar, orde, spelwijze: niet aanwezig. Vechtvoetbal: ook niet aanwezig. Borussia speelt als een degradatie kandidaat.

Het is hoog tijd dat deze mislukkeling van trainer weggestuurd wordt. Hij is in staat het werk van de laatste 7 jaren in een seizoen te vernietigen. Het is ook geen schande als je niet verder komt dan de eredivisie.

Elke degelijke Bundesliga trainer zal beter functioneren dan Bosz. Ik denk dat hij zelf denkt: "hopelijk gaat het management mij van deze te grote opgave verlossen."

Wanneer je trainer wordt in de Bundesliga moet je je eerst aanpassen. Wanneer de resultaten goed zijn kun je geleidelijk aan meer eigen invloeden doorvoeren. Je moet daar niet binnenkomen met je eigen evangelie.

Iets met Karma wellicht???

Geen medelijden met Bosz, hij koos opportunistisch voor een mooie carriere-stap die te vroeg kwam en koos er ook nog eens voor om een vertrek te forceren op een manier welke ook Zeer dubious was.

Zal wel aan het technische leiding liggen.. Of niet Bosz? Meneertje doet vaak weinig fout, de spelers luisteren niet, de technische leiding handelde verkeerd, de keeperstrainer paste niet in het plaatje, de conditietrainer ook niet etc. etc.

Of zou je toch te eigenwijs vasthouden aan een te aanvallende tactiek?

Lees nu dat volgens Bild, Peter Bosz is ontslagen, en dat morgen de officiële mededeling komt.

Bremen staat op de 17e plek.
Maar Dortmund laat ieder team op een wereldploeg lijken.
Valt mij op dat real madrid nog zo veel moeite met Dortmund had laatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren