Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu houdt klok in de gaten: ‘Vier aanvallers is te weinig’

Laatste update:

Phillip Cocu wacht zaterdag, zondag en maandag af of het Marcel Brands lukt PSV een extra aanvaller te bezorgen. Na het wegvallen van Florian Jozefzoon in de voorhoede leek Cocu genoegen te nemen met het doorschuiven van Aleksandar Boljevic of Steven Bergwijn. De trainer wil echter toch liever dat er iemand van buitenaf komt, zoals ook het wegvallen van Nigel Bertrams werd opgelost met het aantrekken van Danny Wintjens.

/

Een jaar geleden versterkte PSV zich op huurbasis met Bryan Ruiz en dat kostte de club een miljoen euro. maar dat is nu geen optie. Dát er iemand bij moet, is volgens Cocu echter wel evident. “Vier aanvallers voor drie posities is te weinig. Ik wil de selectie compleet houden, want er komen nog veel wedstrijden aan”, zegt de trainer in De Telegraaf.

Hij legt uit dat spelers doorschuiven vanuit Jong PSV of de A1 niet afdoende is. Cocu zegt dat de club, gezien zijn visie, wel intern moet kijken wat er voor handen is. De trainer wil een junior echter niet overmatig belasten. “Van zo’n jongen kun je niet verwachten dat hij achter elkaar de wedstrijden gaat afwerken, als dat nodig is.” Luuk de Jong, Memphis Depay en Jurgen Locadia zijn de enige pure aanvallers in de A-selectie. Zakaria Bakkali is persona non grata en Rai Vloet hoort eigenlijk nog bij Jong PSV.

PSV doet er goed aan, vóór maandag een ervaren aanvaller te halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar hoe gaat een jonge speler dan ooit ervaring opdoen op het hoogste niveau??
Als je deze praatjes hoort van Cocu, kan ik me voorstellen dat je als jeugdspeler gaat rondkijken naar een club waar je wel een redelijke kans hebt op speeltijd in het eerste als je het talent hebt en het goed doet.

31 januari 2015 om 08:40

PSV heeft nog 15 competitiewedstrijden en minstens twee Europa League-wedstrijden voor de boeg met momenteel maar vier aanvallers voor drie posities. Zelfs als daar nog één aanvaller bijkomt, dan denk ik dat er genoeg mogelijkheden komen voor jeugdspelers om ervaring op te doen, mits ze daar klaar voor zijn. Het probleem is echter dat dit nog niet zo is. Paal en Bergwijn zijn pas A-junioren en spelers als Sanoh, Rayhi, Van Overbeek en Boljevic moeten eerst maar eens zorgen dat ze er bij Jong PSV met kop en schouders bovenuit steken, want dat doen ze nu nog niet. Ervaring op mogen doen in het eerste is een voorrecht dat je af moet dwingen en niet iets wat je cadeau moet krijgen omdat je een aardige jongen bent die zo goed z'n best doet op de training. PSV is een topclub (nationaal dan), geen sociale werkplaats.

En je kunt wel heel idealistisch zeggen dat je nu al je hoop gaat vestigen op, pak 'm beet, Bergwijn. Maar stel nou dat Depay volgende week een doodschop krijgt en de rest van het seizoen uitgeschakeld is? Dan met je nog 13 wedstrijden waarin de titel en Champions League op het spel staat gaan spelen met een 17-jarig joch in de basis. En als dat uiteindelijk mislukt, dan zal toch iedereen zeggen dat het met Depay erbij waarschijnlijk wel gelukt was. En dan kun je het ego van je veelbelovende jeugdspeler waarschijnlijk in kleine stukjes op gaan vegen.

Nee, PSV moet nu gewoon iemand halen met ervaring, die al aangetoond heeft het niveau aan te kunnen, en niet geforceerd talenten naar voren schuiven die er nog niet klaar voor zijn. Zodra ze echt goed genoeg zijn komt hun kans heus wel.

31 januari 2015 om 08:48

Ok, duidelijke uitleg, dank je.
Ik las de laatste tijd alleen overal dat Paal en Bergwijn er klaar voor waren om bij het eerste aan te sluiten en speeltijd te krijgen. Dan lijkt het mij teleurstellend voor ze als er iemand van buiten wordt gehaald die op zeker de voorkeur gaat krijgen. Maar blijkbaar zijn ze er dus nog niet klaar voor dan.
Ben benieuwd wie Cocu gaat halen!

31 januari 2015 om 08:59

Misschien moet jij iets beter leren lezen of verder als VZ kijken, Bergwijn gaat stage lopen bij het eerste om zijn fysiek omhoog te krikken.

Het is nooit de bedoeling geweest dat die als versterking zou aansluiten.

31 januari 2015 om 09:06

Volgens mij heb je er 4, ook narsingh is n aanvaller

31 januari 2015 om 09:11

Nou, nou. Beter leren lezen? Verder kijken als Vz?
Verkeerde been uit bed gestapt, Jeffrey?

31 januari 2015 om 09:38

Nee heel goed, nogmaals;

"jou tektst"

'ik las de laatste tijd alleen overal dat Paal en Bergwijn er klaar voor waren om bij het eerste aan te sluiten en speeltijd te krijgen.'

Dan moet jij toch op zoek na zo'n zaak waar je er 3 voor 1 krijgt.. Een bril bedoel ik dan..

Ze zouden beide aansluiten bij Jong psv, dat is (gelukkig) toch nog iets heel anders als het eerste.

31 januari 2015 om 09:41

Mooi dat je erkent dat je niet helemaal op de hoogte was. Zou hier vaker mogen gebeuren in plaats van elkaar bashen.

31 januari 2015 om 09:42

is Lukoki niet wat voor Psv?
Is een beetje zoals Jozefzoon denk ik kwa speler.
Verder heb je Bacalli toch ook nog?

31 januari 2015 om 09:45

@hansje1969: Bakkali is ook al een tijdje geblesseerd en heeft bovendien al wel laten merken dat hij totaal niet meer gemotiveerd is om voor PSV te spelen. Die liet het begin dit seizoen zelfs bij Jong PSV behoorlijk afweten.

31 januari 2015 om 09:54

Siceramo
Dank je wel, aardig van je.
Ik verwijder mij echter wel verder uit deze discussie, want zoals je wellicht leest hier kunnen sommigen het toch niet laten om te bashen en kleinzielig te doen.

31 januari 2015 om 10:11

@magicmike

Kleinzielig ? Jij begon de discussie met dat de jeugd ergens anders moest gaan kijken, vervolgens begon je over een kans waarvan die jongens ook al weten dat die minimaal is dit seizoen..


Vi.nl

"zodra hij is hersteld van zijn lichte liesblessure schuift PSV-talent Steven Bergwijn van de A1-junioren door naar de A-selectie van trainer Phillip Cocu. De zeer getalenteerde zeventienjarige vleugelspeler maakte indruk tijdens het trainingskamp van PSV op Gran Canaria.
PSV raakte vorige week Florian Jozefzoon kwijt als gevolg van een kruisbandblessure. Bergwijn kan in die vacature voorzien. PSV oriënteert zich nog wel op externe versterking, maar wil hoe dan ook Bergwijn de kans geven zich te presenteren.

De voetballer uit Almere maakte voor de winterstop al zijn debuut in de hoofdmacht van PSV in de bekerwedstrijd tegen Almere City. Voor Jong PSV kwam Bergwijn in de Jupiler League tot twee optredens als invaller. Tegen Jong Ajax (foto) maakte hij zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal."

En dan is een ander aan het bashen, terwijl jij alleen maar met onzin aan het strooien bent ?

31 januari 2015 om 11:57

Volgens mij ben jij diegene die zegt dat hij niet (begrijpend) kan lezen, andere bronnen moet aanboren en een bril nodig heeft.
Wat MagicMike zegt is niks persoonlijks (tegen jou) maar gaat over de kansen die de jeugd in zijn ogen bij PSV niet krijgt terwijl er (in zijn ogen) anders gesproken werd.
Oftewel zit jij fout en ben jij aan het bashen.

On: denk idd dat PSV er verstandig aan zou doen om een aanvaller te kopen. Echter, wie zou dat moeten zijn?!

31 januari 2015 om 12:18

Amrabat?

31 januari 2015 om 08:45

"als je deze praatjes hoort van Cocu, kan ik me voorstellen dat je als jeugdspeler gaat rondkijken naar een club"

FdB laat Bazoer verzuipen in de klassieker, daar is zijn zelfvertrouwen niet van geklommen, moet het dan op die manier ?

Het blijft wel de eredivisie, het moet ook niet niet zo zijn dat de topclubs daar met de A-junioren gaan spelen. Kun je je van buitenaf versterken moet je dat gewoon doen.

31 januari 2015 om 09:14

Ik vind helemaal niet dat Bazoer is verzopen in de klassieker, hij speelde best een redelijke wedstrijd. En dit zijn de leermomenten en de ervaring die je op moet doen als jonge speler om beter te worden.
Maar ik begrijp uit je post hierboven al dat je "op je pik ben getrapt" door mijn posts, dus laten we het maar hier bij houden. Fijne dag verder!

31 januari 2015 om 09:46

Dat zijn keuzes die een club moet maken. haal je echter nu een extra aanvaller, dan blokkeer je niet alleen de jeugd voor dit jaar. Straks is Jozefzoon weer fit en heb je zes aanvallers. De kansen voor aanvallend talent in de jeugd worden dan wel heel erg spaarzaam.

Het is duidelijk, PSV wil geen risico lopen de titel dit jaar mis te lopen. En daarvoor zal de jeugd een pas op de plaats moeten maken. Ajax heeft vier titels op rij, die zijn bereid meer risico te nemen en Bazoer gewoon ook in topwedstrijden een kans te geven.

31 januari 2015 om 09:46

Wat een onzin, leermomenten maak je in andere wedstrijden.. En niet bij "gebrek aan beter" in een klassieker.

Best redelijk.. zegt ook wel iets over waar Ajax nu staat.. Supporters zijn al tevreden als een speler het redelijk doet..

31 januari 2015 om 09:58

@speedyafc

"dat zijn keuzes die een club moet maken. haal je echter nu een extra aanvaller, dan blokkeer je niet alleen de jeugd voor dit jaar."

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om iemand voor een half seizoen aan de club te binden ?

Jozefzoon is voor dit seizoen klaar, Bergwijn kon net (niet) meekomen op trainingskamp. Boljevic Zijn twijfels over.. Dan is het niet zo heel gek dat je iemand van buitenaf pakt. En tussendoor Bergwijn de kans geeft om zijn fysiek omhoog te krikken.

Antonie Lurling, ervaren Brabantse jongen ik zeg doen!

Ach cocu maak het nou uit, zet gewoon een dravertje voorin joh..gewoon een snelle jongen voor de counter.. en laat je talenten maar in de wachtkamer..

31 januari 2015 om 09:08

Kerel deze reactie slaat nergens op natuurlijk maakt het wat uit, PSV moet immers toch kampioen worden.

31 januari 2015 om 09:58

Ik word echt moe van zulke reacties. Als Cocu zegt dat die jongens er niet klaar voor zijn, zijn ze er niet klaar voor. Er komen nog minimaal 17 wedstrijden aan en je kunt niet verwachten van A junioren dat ze dit zomaar even invullen. PSV wil kampioen worden. Op dit moment zijn er maar 4 aanvallers dus Bergwijn en wellicht Paal gaan absoluut nog minuten maken. Cocu werkt bijna dagelijks met die jongens. Wie ben jij om daar aan te twijfelen?

Vier aanvallers is volgend jaar ook te weinig dus waarom steeds huren? Ik vind het niet erg als Psv een aanvaller erbij haalt want daar hadden ze het in de zomer al over en de spoeling is wat dun maar om weer een huurconstructie te doen vind ik problemen verschuiven. Jozefzoon is begin volgend seizoen ook niet fit dus dan ga je weer de markt op waarschijnlijk. Koop dan nu een speler waar je in de toekomst nog wat aan hebt of geef de kans aan Bergwijn/boljevic/rayhi of voor mijn part Van Overbeek.

31 januari 2015 om 08:51

Op dit moment is er echter financieel nog niet al te veel mogelijk, als in de zomer Wijnaldum, Depay en misschien ook Ritzmaier of Schaars vertrekken lijkt me heel wat meer mogelijk. Plus in de winter is alles duurder.

31 januari 2015 om 11:54

@joenepsv: In de zomer ziet de wereld er waarschijnlijk weer heel anders uit voor Psv. Dan weten we zeker of Depay wel of niet vertrekt en indien wel, dan hebben we ineens ook een flinke zak geld te besteden. Waarom dan nu al een paniekaankoop gaan doen, terwijl je die zekerheid en dat geld nog helemaal niet hebt? In dit geval is een tijdelijke oplossing juist de beste optie.

Er is nu sowieso geen geld om een volwaardige basisspeler te halen. Dus mocht je gaan kopen, dan wordt het een goedkope speler, wellicht iemand van het kaliber Jozefzoon. Maar dan zit je volgend seizoen dus met twee backups van het kaliber Jozefzoon en da's nou ook weer niet nodig.

En "een kans geven aan" Bergwijn, Boljevic, Rayhi of Van Overbeek zou heel amateuristisch zijn. Die spelers zijn (nog) niet goed genoeg en we zitten midden in een titelrace. Geen onverantwoorde risico's nu, a.u.b.

Waarom kopen ze steven berghuis niet? Daar heb je ook daadwerkelijk wat aan

Jongelingen miss zoals rayhi of van overeek/antonio

Assaidi was een goede geweest. El Hamdaoui? Ola John? Ze moeten op banken bij andere clubs kijken

31 januari 2015 om 09:36

El Hamdaoui ? Daar word je geen kampioen mee.

31 januari 2015 om 11:19

Az werd er kampioen mee..

Het maakt me niet uit wie ze halen, als hij maar snel is (en gemotiveerd). Als je een type Ruiz haalt dan moet je je speeltijd gaan aanpassen, dat moet niet de bedoeling zijn.

Waarom lens niet terug halen

31 januari 2015 om 12:00

Kies maar een reden:
- Omdat hij nog tot 2017 een contract heeft bij Dinamo Kiev
- Omdat hij daar 2x zoveel verdient als bij PSV mogelijk is i.v.m. het salarisplafond.
- Omdat hij anderhalf jaar geleden verkocht is voor 9 miljoen euro en vast niet voor minder weer terug zal mogen.
- Omdat hij stiekem eigenlijk die 9 miljoen niet eens waard was.

Hieruit kun je concluderen dat die Boljevic een miskoop is. Die zou toch gewoon goed genoeg moeten zijn? Dat ze Bergwijn nog niet goed genoeg vinden snap ik, maar Boljevic is toch al 19?

31 januari 2015 om 10:44

Hieruit kun je concluderen dat Boljevic nog een aantal dingen moet leren...

Ja hij is al 19 Trein/boot en alles al gemist.

Kort in Nederland, andere cultuur.. en meer van dat soort aanpassingen. Snappie ?

Iemand die zichzelf mayarood noemt moet toch iets weten van culturen...

Jonge spelers die echt goed zijn komen zelf wel aan wedstrijden toe, als Bergwijn goed is voor het eerste komt hij er wel door invalbeurten. Maar nu zal hij nog niet er klaar voor zijn omdat cocu toch liever een speler haalt die er al gelijk staat. Bergwijn zal volgend seizoen wel vaker aan spelen toe komen.

Een speler die ze huren voor een half jaar zal wel een speler zijn in een sterke competitie die daar op de bank zit. Misschien bij Manchester city? Zou zo geen namen weten.

Salah van Chelsea? Lens huren? Ola John? Afellay?

31 januari 2015 om 12:06

Zoet, Hendrix, Depay en Locadia krijgen anders kansen zat en die komen ook uit de eigen jeugd. Spelers die geen kans krijgen zijn gewoon (nog) niet goed genoeg. Simpel zat. We zitten hier in een titelrace, niet in een soort sociaal project waarin iedereen die goed z'n best doet een keertje mee mag doen.

En sowieso, waarom krijgt steeds alleen PSV dat gezeur over "koopclub"? Ajax speelde afgelopen zondag met maar twee zelf opgeleide spelers in de basis (en dan tel ik Kishna nog mee, die op zijn 15e van ADO kwam) en heeft gisteren bovendien nog even een speler gekocht die bijna even duur is als de allerduurste PSV-er. Maar vreemd genoeg hoor je dan niemand "koopclub!" roepen...

Dekt Cocu zich nu in voor het evt mislopen van het kampioenschap ? Gezien de puntenvoorsprong en het winnen van slecht gespeelde wedstrijden is daar geen reden toe. Ballen tonen en zo af en toe een jeugdspeler inbrengen als het kan. Jammer,cocu moet geen angsthaas gaan worden.

Ik word persoonlijk een beetje moe van dit soort artikelen. We weten inmiddels wel dat PSV een extra aanvaller zoekt. Kom gewoon met een artikel dat ze er een hebben gevonden want tot dat artikel heb ik geen zin in deze 'soap'.

Onzin, gewoon de jeugd het laten oplossen. Bergwijn, paal en die balkanknakker het laten opnemen. Haal ze bij het eerste en laat ze gewoon de wedstrijden spelen, anders even bij jong psv.

31 januari 2015 om 19:23

Die is net naar Spanje vertrokken om bij Levante aan de slag te gaan, dat gaat hem dus niet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren