Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen ziet ‘typische Ajax-verdediger’ wel voor Barça spelen: ‘Natuurlijk’

Laatste update:

Jasper Cillessen is gecharmeerd van Matthijs de Ligt. De achttienjarige verdediger van Ajax werd de afgelopen weken meermaals aan Barcelona gelinkt, maar de koploper van Spanje opteerde uiteindelijk voor Yerry Mina. Volgens Cillessen is het denkbaar dat De Ligt uiteindelijk alsnog terechtkomt in Camp Nou.

"Ik vind hem een typische Ajax-verdediger", vertelt Cillessen aan Mundo Deportivo. "Dat is ook waarom mensen denken dat hij hier zou kunnen spelen." De reservedoelman van Barcelona noemt De Ligt 'sterk, jong, snel en tweebenig'. In zijn tijd bij Ajax maakt Cillessen al kennis met de jonge mandekker. "Hij heeft ondanks zijn leeftijd al een sterke mentaliteit. Hij is een geweldige kerel die mindere tijden heeft meegemaakt, maar daarvan heeft geleerd."

"Of ik hem voor Barcelona zie spelen? Natuurlijk. Hij heeft alle kwaliteiten om een van de beste verdedigers te worden die er zijn", concludeert Cillessen. Over Mina is de Oranje-international echter ook goed te spreken. "Ik heb al een volledige training met hem meegemaakt en ik ben blij met zijn komst. Het is een grote, sterke vent, die je niet als tegenstander wilt hebben. Het zijn pas zijn eerste dagen hier en hij moet zich nog aanpassen, maar als hem spreekt straalt hij van blijdschap."

Zelf is Cillessen de tweede keus achter Marc-André ter Stegen. Van de laatste tien duels keepte Cillessen er echter vier en dat deed hij naar behoren. Volgens sommigen heeft de club twee eerste keepers. "Ik ben erg blij dat mensen dat zeggen. Dat is een groot compliment, want het betekent dat ik goed bezig ben. Marc en de keeperstrainer verrichten ook goed werk. Het is een teamsport en we willen samen kampioen worden. In je eentje kun je geen succes bereiken."

Zie jij Matthijs de Ligt ooit voor Barcelona spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Ligt is 18 maakt nog teveel fouten en wordt al aan Barcelona gelinkt ....

16 januari 2018 om 17:24

De Ligt maakt zeker nog teveel fouten (hoewel die de laatste tijd weinig te vinden zijn) om voor Barcelona te spelen, echter vind ik het linken niet raar. Hij heeft de potentie om er te spelen en dus wordt er gelinkt, basis zal hij er niet staan, maar Barcelona zoekt ook mogelijke spelers voor de toekomst.

16 januari 2018 om 17:25

De Ligt staat juist in de belangstelling omdat hij nog zo jong is, en is hij nagenoeg foutloos de laatste tijd.

16 januari 2018 om 18:25

De menigte blind napraten noem ik dit. De ligt zijn laatste fout was in de klassieker en dat kan je niet eens geheel op zijn naam schuiven. Hij is zo goed als foutloos dit seizoen en dat als 18 jarige die al genoeg over zich heen heeft gekregen. Zijn mentale weerbaarheid, talent en jonge leeftijd maken het juist zo interessant voor topclubs, dus niet zo gek dat hij gelinkt wordt.

16 januari 2018 om 20:00

Ondanks dat hij nog fouten maakt is het niveau wat hij laat zien voor een 18 jarige opmerkelijk. Icm zijn volwassen persoonlijkheid vind ik het niet gek dat een club als Barca nu al interesse heeft in hem.

16 januari 2018 om 20:35

Meneer the saint, welke verdediger is fout loos? Welke verdediger maakt maar een paar fouten? Kan een 18-jarige een paar fouten maken of moet hij meteen maar een ander beroep gaan zoeken zodat experts als jij niet lastig gevallen worden door foutjes?

17 januari 2018 om 02:54

Gelinkt.... (!), mag hopen dat hij nog enkele jaren bij Ajax blijft maar wel degelijk een potentiële Barcelona aanwinst.

Snel? Cillessen moet eerst maar eens naar zichzelf kijken voordat hij een oordeel over anderen mag hebben

16 januari 2018 om 17:37

Dat geldt min of meer voor ons allemaal, nietwaar? Bovendien in dit en een vorig artikel over Cillissen zegt hij helemaal geen gekke dingen. In tegenstelling tot een bepaalde iemand in dit topic.

16 januari 2018 om 17:47

Ga jij eerst maar eens profvoetballer worden voor je een mening verkondigd op een voetbalsite.

Ben het wel met Cillessen eens. De Ligt is echt een van de grootste verdedigende talenten van de wereld. In de jeugd van Ajax werd die op elk toernooi uitgeroepen tot beste speler, is op z'n 18e al een van de sterkhouders achterin bij Ajax, heeft op z'n 17e de finale van de Europa League gespeeld en inmiddels ook al een international van het Nederlands elftal. Verdedigend ijzersterk en kan ook goed opbouwen. Daarnaast leert die bij Ajax om met grote druk om te gaan en speelt die het grootste deel van de tijd op de helft van de tegenstander, waardoor die veel ruimte in z'n rug heeft, net als bij Barcelona. Zou dus in de toekomst een ideale aankoop zijn voor Barcelona.

Laat De Ligt eerst maar een paar jaar in een sterkere competitie spelen bij een subtopper. Dan kan je je pas ontwikkelen tot het niveau dat aansluit bij Barcelona. Hij wordt nu nog veel te hoog ingeschat

16 januari 2018 om 18:08

Laat hem eerst eens uitgroeien tot de beste speler bij Ajax. Hij is nog jong. Het verwijt dat hij fouten maakt, dat doet iedereen wel eens en zeker op zijn leeftijd. Natuurlijk moet hij nog doorgroeien, maar daar heeft hij bij Ajax nog alle tijd en ruimte voor. Dan kun je beoordelen of een speler klaar is voor een stap hoger op. Zal aan zijn ontwikkeling liggen waar dat naar toe zal zijn, subtop of top. Maar de potentie voor de top is naar mijn mening echt wel aanwezig. Inzicht, fysiek en mentaal sterk.

16 januari 2018 om 18:45

Ik vind hem toch al aardig in de buurt komen bij de titel 'beste speler van Ajax'. Hij is in mijn ogen in elk geval de beste in de verdediging en is daar ook duidelijker de leider in gebleken bij de afwezigheid van al de andere verdedigers uit het basiselftal. Onana, De Jong, Ziyech en Neres komen wat mij betreft ook in aanmerking voor die mogelijke titel, maar zijn ook allen andere types. Wat dat betreft is het maar goed dat er niemand duidelijk bovenuit steekt en Ajax een vijftal spelers van dat niveau heeft, welke in mijn ogen ook nog allemaal veel beter kunnen worden.

Het is een typische Nederlandse gewoonte om talentvolle spelers als Matthijs de Ligt meteen te vergelijken met spelers die al veel verder in hun ontwikkeling zijn. In het ene geval leidt dat tot overschatting, in het andere geval tot onderschatting. Onlangs was er nog iemand die De Ligt wilde vergelijken met Raphaël Varane op dezelfde leeftijd en tot de conclusie kwam dat de Fransman destijds veel verder was in zijn ontwikkeling. Dat zegt wellicht wel genoeg. Varane speelde destijds een handvol wedstrijden in de onderste regionen van de Ligue 1 en degradeerde met Racing Lens zelfs dat seizoen. Hoewel ik eraan twijfel dat diegene destijds Racing Lens op de voet heeft gevolgd, laat ik dat even terzijde. Op 18-jarige leeftijd maken verdedigers fouten, sterker nog; dat wordt pas minder in een later stadium van hun carrière. Zelfs de beste verdedigers ter wereld maken (althans, zo worden ze gezien in de media) maken nu nog fouten. Gerard Piqué en Sergio Ramos zijn al weet ik hoe vaak verkozen in het Elftal van het Jaar en rijgen de fouten nog steeds aaneen. Geef Matthijs de Ligt de tijd om zich te ontwikkelen. Oordeel niet op wat hij nu is, maar kijk naar wat hij in potentie kan worden (als hij zo zelfkritisch blijft zoals hij nu is). Ja, dan denk ik echt dat hij bij Barcelona kan slagen.

Denk wel dat het noodzakelijk is voor Matthijs de Ligt om het moment van transfereren goed te timen. Of het nu Barcelona, Tottenham, Dortmund of Juventus is (ik noem even willekeurig een aantal clubs), hij moet al snel op een hoger niveau getest worden. Op deze leeftijd zijn speelminuten in de Eredivisie nog erg prettig, maar als hij de leercurve zoals hij die nu aanhoudt wel doorzetten moet hij toch echt een stap gaan maken. Dat hoeft niet nu, maar het zal niet erg lang meer duren. Ja, hij maakt nog fouten en dat zal hij nog wel even blijven doen. Maar hoeveel leer je nou van spelen tegen spitsen als (met alle respect) Luuk de Jong en Nicolas Jorgensen? In andere competities staat hij (waarschijnlijk niet wekelijks, maar toch wel met enige regelmaat) tegenover betere spitsen die het hem lastig zullen maken. In La Liga denk ik dat het spelen tegen spitsen als Aduriz, Maxi Gómez, Iago Aspas, Zaza of Bacca hem al beter maakt dan dertig wedstrijden in de Eredivisie.

Dat gezegd hebbende, vooralsnog is er dit seizoen nog genoeg te leren in de Eredivisie. Hij heeft al naam gemaakt in Europa door als 17-jarig jochie al een Europa League te spelen en zal ongetwijfeld geen complete onbekende meer zijn in een gemiddelde kleedkamer. Dit seizoen is hij onbetwiste basisspeler voor het gehele seizoen en kan op die manier nog groeien als speler. Want laten we eerlijk zijn, er is nog genoeg werk aan de winkel. Hij is nog lang niet de perfecte verdediger, maar de potentie is er wel om uit te groeien tot een uitstekende centrale verdediger voor een club als Barcelona. Maar wat heeft hij nog te leren volgend seizoen in de Eredivisie? Dan zal Ajax toch echt in de groepsfase van de Champions League actief moeten zijn om nog echt flinke weerstand te krijgen van tegenstanders.

Dus ja, ik zou hem wel bij Barcelona willen zien. En met Jasper Cillessen en (wellicht) Thomas Vermaelen staan er al wel twee jongens klaar die hem kunnen opvangen in een nieuwe omgeving. Denk überhaupt dat de kleedkamer van Barcelona een prettige omgeving is om als jong talent te groeien als speler. De steun die spelers als Iniesta, Messi en Alba kregen van jongens als Ronaldinho en Puyol willen ze ook geven aan de volgende generatie. Jongens als Samuel Umtiti, Ter Stegen, Neymar en nu ook Ousmane Dembélé krijgen voldoende steun om door te groeien, dat zou ook een prettige omgeving zijn voor Matthijs de Ligt om de volgende stappen te maken.

16 januari 2018 om 17:44

Helemaal met jou eens! Dit is al een goeie en wordt nog alleen beter en zou helemaal snappen dat die naar barca gaat. De Ligt is ook wel een type speler die perfect in La Liga past

16 januari 2018 om 18:52

En zo is het. Ik blijf het altijd apart vinden dat criticasters van De Ligt enige positiviteit rondom zijn persoon proberen te weerleggen met ''ja, maar kijk naar de fouten die hij maakt'' of Bulgarije-uit er weer bij pakken. Ze gaan er dan aan voorbij dat die knul 18 is, en natuurlijk niet nu al staat te verdedigen als een Ramos met 10 jaar aan ervaring op het hoogste niveau en op eindtoernooien. Laatste in een eindejaarsoverzicht zei De Ligt nog hoe raar het was dat hij een jaar geleden nog periodekampioen werd met Jong Ajax in de JL. Zo lang draait De Ligt nog niet mee op het eerste niveau.

Overigens maakt een Ramos inderdaad ook nog wel eens fouten, domme kaarten pakken, een eigen goal en wordt ook hij wel eens afgetroefd in persoonlijke duels, als je het klein wilt houden.

Vergelijk de De Ligt van nu met die van vorig seizoen en je zult zien dat zijn foutenpercentage al drastisch geslonken wordt. Deze jongen groeit daadwerkelijk, en daarom begint de interesse nu ook serieuzere vormen aan te nemen.

Niet raar dat een ajax verdediger in verband gebracht wordt met barcelona. Beide clubs houden van voetballende verdedigers. Wel ben ik van mening dat De Ligt nog beter die stap niet kan maken. Volgend seizoen met ajax eerst nog Europees voetbal spelen dat kan zijn in de Champions League of Europa league.

16 januari 2018 om 18:47

Ik vind juist het voetballende gedeelte van hem tegenvallen. En ja hij is nog jong.

16 januari 2018 om 19:58

Dat klopt uiteraard, het kan nog beter. Wel kun je al zien dat hij het wel in zich heeft, hij durft zijn momenten naar voren te kiezen.

De reservedoelman van Barcelona noemt De Ligt 'sterk, jong, snel en tweebenig'.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Eén ding klopt niet Cillessen. Hij is niet snel.
Maar wel jong, sterk.
Tweebenig weet ik niet, zou kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren