Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen mogelijk gepasseerd bij Oranje: ‘Het is geen uitgemaakte zaak meer’

Laatste update:
/

Jasper Cillessen verliest mogelijk zijn basisplaats als eerste keeper van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind ziet andere keepers het goed doen en noemt het ‘geen uitgemaakte zaak meer’ wie er onder de lat staat bij Oranje. Maarten Stekelenburg en Michel Vorm hebben de keuzeheer positief verrast.

Cillessen is samen met Jeroen Zoet en Stekelenburg uitgenodigd voor Oranje. “We hebben meerdere mogelijkheden wat betreft de keepers. Het is geen uitgemaakte zaak meer, zoals dat een tijdje wel is geweest”, zei Blind volgens Voetbal International op de perconferentie. “Ik ben bijvoorbeeld prettig verrast door Maarten Stekelenburg, die in goeden doen is op een goed niveau. En Vorm, die nu is afgevallen, doet het heel goed bij Tottenham Hotspur.”

Ondanks een wat mindere periode bij Ajax maakte Cillessen deze week een droomtransfer naar Barcelona. Deze hectische periode heeft Blind er niet van doen weerhouden om de nieuwe sluitpost van Barça niet op te roepen. “Het is natuurlijk een fantastische transfer voor die jongen zelf. Dat je daar terecht kunt, onder de noemer voetballende keeper. Ik kijk er reikhalzend naar uit of hij genoeg minuten gaat maken”, aldus de bondscoach.

Wie is de beste keeper voor Oranje op dit moment?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon die Zoet erin, prima keeper, nog vrij jong, kan nog groeien, iemand waar je op kan bouwen.

26 augustus 2016 om 13:25

Zoet is inderdaad op dit moment de beste keeper van Nederland. Dus zou meer dan terecht zijn als hij in de basis staat.

26 augustus 2016 om 13:36

Klopt, maar dit is nu eenmaal hier in het voetbal gebeuren. Heb je even een mindere periode serveren ze je direct af, wanneer hij, hopelijk, het net zo gaat doen als toen hij overkwam van NEC naar Ajax, dan zal het niet lang duren voordat we hem zien schitteren bij Barca. Ik geloof in hem

26 augustus 2016 om 13:37

Cillessen is al even gestagneerd en gaat nu de bank warm houden in spanje, dus lijkt mij makkelijk kiezen

26 augustus 2016 om 13:39

Cillissen staat al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling en is bovendien niet in vorm. Toch reden genoeg om hem niet in de basis te zetten lijkt me.

26 augustus 2016 om 13:49

Bij het Nederlands elftal moet gekeken worden wie er op dit moment het beste is. En je kunt er niet omheen dat Zoet dat nu is. Moeten we anders Cilessen laten blunderen op het veld omdat hij in het verleden goed heeft gepresteerd? Leer naar de toekomst kijken ..

26 augustus 2016 om 14:21

Een Stekelenburg in vorm is een klasse beter dan Zoet. En die vorm lijkt momenteel aanwezig te zijn. Ik zou dus voor Stekelenburg kiezen. Hoop dat hij komend seizoen eerste keeper mag blijven bij Everton. Dan hoeft er wat mij betreft niet eens meer een discussie de zijn wie nummer 1 is. Als Cillessen en Vorm reserves blijven, komen die sowieso niet meer in aanmerking. Dus dan zullen Zoet en Krul het keeperstrio completeren,

26 augustus 2016 om 15:02

@ryan: Ja en wat hebben we daar NU aan bij Oranje? Zoet is op dit moment beter dus hoort die eerste keeper te zijn. Van den Sar was vroeger ook beter, maar hebben we niet heel veel aan.

26 augustus 2016 om 16:08

Stekelenburg heeft nu 1 pot gespeeld en jij kan al met zekerheid zeggen dat hij in vorm is? Waar gaat het heen serieus... Zoet is al enorm lang in vorm..

26 augustus 2016 om 16:10

Bedoel 2.

26 augustus 2016 om 16:22

In oranje wordne toch ook de spelers geselecteerd die het op dit moment goed doen, niet 3j geleden. Er moeten NU resultstne gehaald worden.

26 augustus 2016 om 16:24

@rikkinho denk niet dat stekelenburg eerste keeper blijft, het gerucht ging toch dat Koeman probeerd Hart te halen

26 augustus 2016 om 13:34

Als het om vorm gaat is Stekelenburg de beste optie. Anders Cillessen op basis van de laatste jaren en continuiteit.

26 augustus 2016 om 13:39

Een keeper die kiest voor een reserve rol is geen continuïteit meer. Idem vorm en idem Stekelenburg de laatste paar jaar.

26 augustus 2016 om 13:40

Het gaat om nu en niet om vroeger. Anders zou ik vd Sar vragen of ie volgende keer mee gaat. Die continuiteit moeten we maar eens afwachten, misschien speelt ie de komende maanden nauwelijks en dan komt ie ook bij Oranje op de bank terecht (of niet eens in de selectie).

26 augustus 2016 om 13:41

Ja want Stekelenburg keept toch alweer een volle 2 wedstrijden.

26 augustus 2016 om 15:03

@surreal: Steek om die 2 wedstrijden........ Cillessen is al eenhalfjaar continue een drama niveau, heb je nu dus niks aan. Voor nu is Zoet gewoon de beste optie.

26 augustus 2016 om 15:44

Op dit moment lijkt Zoet mij ook de beste optie, maar die opmerking over drama niveau raakt natuurlijk kant nog wal. Cillessen heeft nu een lastige periode, maar is daarvoor constant de beste Nederlandse keeper geweest.

27 augustus 2016 om 17:33

@capis,

Vorig jaar had hij anders nog steeds het hoogste reddingspercentage in de Eredivisie en een van de hoogste in Europa. Hij was niet in zijn 2014/15 vorm nee maar absoluut niet zo slecht als je doet voorkomen nu. Hij is nu een maand drama niveau niet langer.

Begrijpelijke keuze, Jeroen Zoet steekt al een flinke tijd in een zeer goede vorm waar Jasper juist met zijn vorm kwakkelt.

26 augustus 2016 om 19:53

Niets ten nadele van Zoet, maar die heeft hele grote plussen en hele grote minnen. Op de lijn en 1 tegen 1 is hij heel erg goed, zeker ten opzichte van de andere keepers in Nederland. Maar bij hoge ballen en meevoetballen is hij extreem kwetsbaar. Als je hem goed gebruikt, dan kun je dat echter maskeren (sterke koppers en weinig ballen terug spelen). Ik zou zeggen: "Blind, doe er wat mee".

Volkomen terecht natuurlijk. Naast het feit dat Zoet en Cillessen tegenwoordig niet meer voor elkaar onder doen heeft Jasper nu bewust gekozen voor een rol op het tweede plan. Natuurlijk heeft hij vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten maar ik vraag me ernstig af of hij wel een eerlijke kans gaat krijgen, naar mijn idee is de plek al beloofd aan Ter Stegen.

26 augustus 2016 om 13:37

Mag hij wel gekozen hebben voor een tweede keus,ja, maar wie zou niet naar Barca gaan, wanneer men werd gevraagd?

26 augustus 2016 om 13:48

Dat is prima, maar dan weet je ook gelijk de consequenties betreft Oranje.

26 augustus 2016 om 18:10

@jolano Heb je helemaal gelijk in, deze kans moet Cillessen altijd pakken. Echter denk ik niet dat hij daar een eerlijke kans krijgt, en zoals ook Dani17 aangeeft, je weet dat er consequenties aan verbonden zullen zijn wat betreft Oranje.

Terecht als Zoet erin komt en blijft ! Zeker als Cillissen op de bank terecht komt.

Tuurlijk. Zoet persteert al langere tijd beter dan Cillisen

Stekelenburg weer terug op doel, dat zou mooi zijn!

Terecht laat het maar eerst zien bij barca of je echt zo geweldig bent heb me twijfels

Zoet of stekelenburg moeten spelen, want hun zijn in vorm en stekelenburg laat zien hoe goed hij presteerde bij Engeland.

Vorm is beter dan Zoet, meer ervaring en speelt nu dus ik had Zoet thuisgelaten. Zijn tijd komt nog wel.

Oke fair, Cillessen maakte een hectische periode mee ivm zijn transfer naar Barca. En is opgeroepen. Daryl Janmaat dan? Heeft net een transfer gemaakt naar Watford (Premier League), maar wordt niet opgeroepen ten koste van Tete? Vaag beleid

26 augustus 2016 om 14:26

Het liefst wil je elke positie dubbel bezet hebben. Tete en Janmaat zouden voor mij de keuzes zijn voor de rechtsback. Dus niet de een ten koste van de ander. Maar als ik de samenstelling van de selectie bekijk is Veltman opgeroepen als rechtsback.

26 augustus 2016 om 14:21

Welke spelers dan? tevens had hij toen advocaat die hem een halt toeriep want als het aan blind ligt staan er 11 ajacieden in.
Je hoort meneer blind altijd zeggen: ik selecteer de beste en niks met clubliefde te maken. Heb je ajax gezien? Tegen rostov werd het 4-1 maar had ook 9-1 kunnen zijn. Tegen Paok redden ze het met mazzel maar hadden ze beide wedstrijden dik maar dan ook dik moeten verliezen, dan heb ik het nog niet eens over de wanvertoning tegen roda en willem 2. En dan roepen ik roep de beste op? Bazoer behoort zeker in deze vorm niet tot de beste, sterker nog momenteel heeft hij moeite met passes over 6 meter. Tete heeft amper gespeeld en wat die speelt is nou niet wauw. Veltman is al zolang overgewaardeerd, te klein, te sloom voor de top en ook de laatste weken werkelijk dramatisch. Of wil je zeggen dat veltman het beter doet dan kongolo? Of tete het beter doet dan karsdorp? Of dat bazoer het beter doet dan clasie? 3 spelers die momenteel beter zijn en in betere vorm verkeren. Nee het is bij blind gewoon, ik kies liever matige ajacieden dan feyenoorders of spelers met een feyenoord achtergrond tenzij ik echt helemaal niet om ze heen kan, dan moet het maar.

Tuurlijk moet Zoet in de basis. Cillessen is uit vorm en gaat de komende tijd veel banken. Vorm en Stekelenburg zijn te wisselvallig en bovendien al in de dertig. Zoet is een jonge stabiele keeper die nog steeds veel vooruitgang boekt en die zich in de CL goed staande houdt. Daar heeft NL nog jarenlang veel plezier van.

Logisch. Je moet spelen en zolang Ter Stegen de eerste keeper is zal Cillessen moeten vrezen voor zijn plek.

Zoet verdient het. Dat Cillessen deze stap maakt begrijp ik, had ik ook gedaan. Maar hij gaat echt geen minuten maken.

Gewoon degene wie de beste vorm heeft opstellen dus dat zal Zoet of Stekelenburg moeten wezen. Ben benieuwd!

"deze hectische periode heeft Blind er niet van doen weerhouden om de nieuwe sluitpost van Barça niet op te roepen"

Lijkt me een beetje dubbel. Het heeft Blind er niet van weerhouden om hem juist wél op te roepen". Iets met journalistiek niveau hier...

Cillessen wordt de laatste tijd toch wel vaker gepasseerd? :-)
Ik zou voor Stekelenburg kiezen. Goed begonnen bij Everton.

AUB geen Zoet. Nog nachtmerries van de wedstrijden die hij in Oranje keepte! Met als dieptepunt Tjechie thuis!

Ondanks dat cillissen op dit moment niet de beste keeper is, lijkt het me onverstandig om vaak te wisselen van eerste keeper. Dat brengt onzekerheden met zich mee

Wat ik niet snap, is dat Stekelenburg al jaren niet gekeept heeft op goed niveau, en Vorm gewoon back-up is, maar deze wel meteen in aanmerking komen, maar ondertussen speelt Erik Pieters al 2 jaar ontiegelijk degelijk voetbal bij Stoke als LB, die heeft ontzettend veel body, en ervaring tegen wereldtoppers - maar word pertinent genegeerd?

Als Cillessen voldoende wedstrijden speelt blijft hij toch eerste keeper. Want Barcelona is gewoon een topclub, dus daar wordt ook op hoog niveau getraind. Het zou te triest voor woorden zijn als dat de reden is dat hij niet meer keept in Oranje. Kennelijk wil Blind hem prikkelen of is hij bang dat Cillessen derde keeper wordt. Hij zit in een andere positie dan Depay, die niet meer tot de selectie behoort.

Zoet is al ruim een jaar beter dan Cillessen. Het zou daarom al een schande zijn wanneer Cillessen in de basis start.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren