Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Briljante Phil Foden doet Haaland met hattrick even vergeten bij Manchester City

Laatste update:

Manchester City heeft woensdagavond gedaan wat het moest doen in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola was met 4-1 te sterk voor nummer vier Aston Villa en mocht daar Phil Foden hartelijk voor bedanken. Het kind van de club was goed voor een loepzuivere hattrick en zorgde er daardoor voor dat the Citizens in het spoor van Arsenal blijven. Liverpool speelt donderdagavond.

Guardiola besloot om Erling Haaland rust te geven, waardoor Julián Álvarez in de punt van de aanval stond geposteerd. Naast de Noorse superster zaten onder anderen ook Kevin De Bruyne, John Stones en Mateo Kovacic op de bank. Nathan Aké en doelman Ederson ontbraken.

Jack Grealish was jarenlang de belangrijkste speler van Villa, maar werd wederom uitgefloten door de supporters van zijn oude club. De vleugelspeler stond aan de basis van de eerste mogelijkheid van Manchester City. Álvarez werd bediend door Grealish, maar zag zijn poging in het zijnet belanden.

Het duurde ruim tien minuten voordat the Citizens de ban zouden breken. Jérémy Doku haalde de achterlijn na een dieptebal van Foden en bereikte Rodri met zijn teruggetrokken voorzet. De Spanjaard verschalkte vervolgens Villa-keeper Robin Olsen, waardoor Manchester City een vroege voorsprong te pakken had: 1-0.

Villa had echter maar negen minuten nodig om weer langszij te komen in het Etihad Stadium. The Villans kwamen er op de counter razendsnel uit. Jhon Durán zocht de combinatie met Morgan Rogers rond de zestienmeter van de thuisploeg, wat ook lukte. Oog in oog met Stefan Ortega faalde Durán niet: 1-1. De VAR keek nog even naar of het eventueel buitenspel was, maar dat was niet het geval.

Manchester City ging vóór rust naarstig op zoek naar de voorsprong. Álvarez zag zijn twee pogingen op het vijandelijke doel op niks uitlopen en een vrije trap van de Argentijn belandde op de tribune. Enkele minuten ná dat schot was het Foden die een vrije trap op een vrijwel identieke plaats op het veld opeiste. De linksbenige Engelsman schoot met enig fortuin door de muur van Villa en in het net achter Olsen: 2-1.

Na een aantal kansen over en weer aan het begin van het tweede bedrijf vergrootte Foden in de 62ste minuut de marge naar twee. De spelmaker van the Citizens was het eindstation van een fijne dribbel van Rodri en noteerde zijn tweede goal van de avond: 3-1. Het was duidelijk dat Foden na die treffer op zoek ging naar zijn hattrick.

Dat zou twintig minuten voor tijd nog lukken ook. De Engelsman ging rond het vijandelijke zestienmetergebied echter té opzichtig naar de grond volgens arbiter Darren England, die daarom geen vrije trap toekende. Foden sprong op en onderschepte de bal direct van Calum Chambers. Laatstgenoemde zag vervolgens hoe Foden snoeihard in de rechterbovenhoek raak schoot en zo zijn hattrick voltooide: 4-1.

Guardiola kon zijn grote kanonnen door de tussenstand op de bank houden. Matheus Nunes, Kovacic, Sergio Gómez en Oscar Bobb mochten wel hun opwachting maken. Met hen in het veld werd er niet meer gescoord, waardoor Manchester City in het spoor blijft van Arsenal. Liverpool kan het verschil met the Citizens donderdagavond weer uitbreiden naar drie punten, als het Sheffield United ontvangt op Anfield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Phil Foden, wat een magier. Verreweg mijn meest favoriete speler bij City. Kan zo'n beetje alles behalve koppen, al heeft hij wel wat kopgoaltjes gemaakt in zn carriere.

3 april 2024 om 23:26

Ik heb hem een keer live mogen bewonderen bij het Engelse nationale team, stak er verreweg bovenuit. Toen echt fan van hem geworden.

Precies wat City nodig had na het toch wel teleurstellende gelijke spel tegen Arsenal thuis. Qua doelsaldo hadden ze nog meer moeten uitlopen

Rodri en Foden zijn de absolute uitblinkers dit seizoen bij City. Allebei kandidaten voor PFA samen met wat jongens van Arsenal en Liverpool.

3 april 2024 om 23:35

Ik snap oprecht niet dat mensen Odegaard even goed als Foden vinden. Ik vind Foden echt beduidend beter. Wat een voetballer.

3 april 2024 om 23:44

Wat is dat nou weer voor vergelijking. Odegaard is een heel ander type... Op verschillende wijzen belangrijk voor Arsenal

4 april 2024 om 00:12

Odegaard is een wereldklasse aanvallende middenvelder en Foden is meer een zwervende aanvaller. Totaal andere spelers. Odegaard is een geniale speler hoor

4 april 2024 om 01:03

Foden heeft er goede wedstrijden tussen zitten zoals deze, maar tegen Arsenal heb je hem bijvoorbeeld niet gezien. Ode is vaker wel aanwezig dan niet.

4 april 2024 om 01:05

Foden ook gewoon.

4 april 2024 om 02:22

Foden is dit seizoen gewoon standaard de beste zoniet 1 van de beste van City iedere wedstrijd. Meer wedstrijden kijken vriend.

4 april 2024 om 04:26

En dat is Odegaard bij Arsenal. Waarom altijd dat gezeik wie er beter is die discussie is 15 jaar over Ronaldo en Messi gegaan mensen gaan hun mening toch niet veranderen. Blijf je niet blind staren op vergelijkingen geniet gewoon van goede voetballers.

4 april 2024 om 09:17

Beide zijn het creatieve aanvallende ingestelde voetballers. Foden is altijd een aanvallende middenvelder geweest die zo veelzijdig is dat Pep hem ook in een vrije rol vanaf beide flanken kan laten voetballen, hij levert toch wel. Ik denk zelfs dat je Foden als valse spits, nummer 10 en 8 kan opstellen (als 1 van de 2 aanvallende middenvelders als je met de punt naar achteren speelt).

Odegaard is zeker van wereldklasse, ik beweer nergens dat ik het een koekenbakker vind. En ik geniet zeker van goede voetballers, maar net zoals bij Messi vs CR7 gaat het er bij mij niet in dat men ze als gelijkwaardig wil neerzetten, terwijl de één echt beter is dan de ander in mijn opinie.

4 april 2024 om 09:26

Gewoon standaard de beste... Prima dat je dat vindt en niet sterk onderbouwt, vriend, maar ik vind wat anders.

4 april 2024 om 09:32

Ik vind Odegaard veel meer vergelijkbaar met Bernardo Silva. Odegaard loopt mega veel, belangrijk in het drukzetten, komt mee terug om te verdedigen, geweldig in de passing.

Over het algemeen speelt Foden toch wel een stukje meer naar voren en wat aanvallender dus niet te vergelijken.

4 april 2024 om 10:09

Ik vind Foden een geweldige speler, maar hij komt voornamelijk in de picture omdat hij potjes zoals gisteren speelt en dan een paar goals maakt. Daarna zie je hem een paar potjes weer niet maar maalt niemand erom omdat er dan weer iemand anders opstaat. De lof, in de media iig, is voornamelijk omdat hij Brits en
blank is, dan krijg je sneller extra veren. Als hij een zwakke wedstrijd speelt lees je er niets over, waar een Rashford of Saka direct aangepakt worden door de pers.

4 april 2024 om 10:27

Ik vind dat je Odegaard echt zwaar tekort doet. Kijk ff naar de afgelopen 2 jaar. Dan kun je echt niet gaan concluderen dat Foden ‘beduidend beter’ is.

4 april 2024 om 12:23

Vergelijkbaar met de discussie tussen Ozil en Silva destijds, zet beiden bij de andere ploeg en er komt veel meer lof omdat de ene een geoliede machine is met meerdere aankopen van 60+ mio en de andere het met minder middelen moet doen. Nu lopen er bij Arsenal nog steeds maar 2-3 spelers rond die meer dan 40mio gekost hebben. Maar dat terzijde, als je Ozil en Silva destijds omgewisseld zou hebben zou Ozil meer lof gehad hebben. Hetzelfde gaat nu op voor Foden en Ode, maar dan in mindere mate. De cijfers van beide spelers heb ik zo niet, maar die zullen niet ver uit elkaar liggen, dus geeft nationaliteit de doorslag voor de Britse pers. Ook al is Foden een cheating b*stard

5 april 2024 om 09:41



Welke cijfers heb je niet?
Doelpunten en assists dit seizoen in alle competities kun je zo vinden.

Foden: 44 wedstrijden, 21 doelpunten en 10 assists.
Odegaard: 38 wedstrijden, 10 doelpunten en 7 assists.

Maar kan ik uit jouw reactie concluderen dat Odegaard eigenlijk beter is maar dat dit alleen niet erkend wordt omdat hij bij Arsenal speelt, maar bij de geoliede machine met meerdere aankopen van 60m ? (wat dat ermee te maken heeft vraag ik me ook af).

Ozil en David Silva neem ik aan? Ozil was bij Arsenal lang niet zo briljant als dat hij in zijn hoogtijdagen bij Real was. David Silva in de premier league is een absolute legend. Maar Premier League gerelateerd: David Silva zeker boven Mesut Ozil.

Dat krijg je als je open voetbal probeert te spelen in het etihad, dan wordt je van de kastje naar de muur gespeeld. Dit is denk ik wel 1 van de leukste titelstrijd in jaren.

3 april 2024 om 23:27

Villa was voornamelijk aan het verdedigen, maar kwam zonder overtuiging en pit naar Manchester. De vlam van Birmingham is uitgedoofd.

Ja, het is echt heel lang geleden dat 3 teams zo laat nog zo dicht bij elkaar hebben gestaan! Liverpool heeft wel het voordeel dat ze geen CL spelen

4 april 2024 om 09:17

Liverpool speelt op donderdag avonden EL....

4 april 2024 om 17:59

De vlam in Birmingham is zeker niet uitgedoofd. Een bewuste keuze van Emery om een aantal spelers rust te geven zodat zij juist kunnen vlammen zaterdag tegen Brentford. City uit verlies je waarschijnlijk, thuis tegen Brentford moet je winnen.

Fenomeen die Foden, in deze vorm mss wel de beste speler die er is momenteel.

3 april 2024 om 23:54

Geweldige speler natuurlijk, super talentje hoor. Maar Foden 'in deze vorm'...... >>> ? Beetje overdreven, vind je niet? Na een hatrick blijkbaar 'de beste speler' terwijl in dezelfde vorm oa Kane, Salah, KDB, Martinez, KROOS!, en in mindere mate Vinicius, Saka, Musalia en Yamal daar echt anders over denken. #1zwaluw👍

4 april 2024 om 00:24

Lamine is niet 1 zwaluw dan?

4 april 2024 om 02:13

Foden heeft wel meerdere hattrick gemaakt dit seizoen. Is gewoon de beste die ze hebben dit seizoen samen met Rodri.
Daarbij noem je allemaal andere type spelers op die totaal niet te vergelijken zijn. Foden is in zijn rol/positie gewoon de beste die er is momenteel.
Je gaat ook niet zeggen Van Dijk is beter dan lewandowski want die draait een beter seizoen. Onzinnige vergelijkingen altijd..

Nu is het wat betreft doelgemiddelde ook weer heel spanned met Arsenal 68+ en Liverpool en City op 67+. Foden en Rodri waren echt geweldig. Villa word gewoon gedegradeerd tot een counterploeg. Als ik dan die wedstrijd zie denk ik ook aan Nederlandse teams die ruim tegen Premier League ploegen verliezen. Luton doet het bijvoorbeeld beter tegen Arsenal dan PSV.

3 april 2024 om 23:35

Met doel gemiddelde bedoel je neem ik aan punten? Aangezien je de punten opnoemt zoals die nu is, waarbij Liverpool morgen nog moet spelen en dus op 70 kan komen. Qua doelsaldo is het Arsenal +48, Liverpool +40 en City +38.

4 april 2024 om 00:51

Beetje dronken sorry

4 april 2024 om 03:34

Wacht daarmee tot het weekend .

4 april 2024 om 07:27

Niet iedereen werkt ma-vr tijdens kantooruren he. Misschien heeft Kolleberga wel weekend

4 april 2024 om 12:18

En dan nog, als ik een verjaardag/feestje heb zou ik geen bakkie mogen doen omdat ik de volgende dag moet werken? Zolang je geen buschauffeur, heftruckchauffeur oid bent zie ik het probleem niet zo.

4 april 2024 om 14:13

Dit is nog van het afgelopen weekend misschien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren