Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse journaille én Afellay lyrisch: ‘Waar gaat dit eindigen, de Gouden Bal?’

Laatste update:

Engeland raakt niet uitgepraat over Phil Fodens optreden in de Manchester derby. De City-aanvaller verzorgde onder meer de 1-1 én de 2-1 tegen de aartsrivaal, waarvan de eerste wonderschoon genoemd kon worden. De Engelse media zijn lyrisch over Foden, net als Ibrahim Afellay. "Wat een speler, man", likkebaardt laatstgenoemde bij NOS Studio Voetbal.

Manchester United kwam al vroeg op voorsprong in de derby, door een geweldige knal van Marcus Rashford. Daarna hield het met kunst- en vliegwerk lang stand. Tot Foden middels een minstens fraaie treffer als de eerste de stand gelijktrok. Maar de middag zou nog mooier worden voor de 23-jarige aanvaller.

Tien minuten voor tijd zorgde hij namelijk voor de beslissing. Foden liep alsof ze er niet stonden door de United-verdediging, en versloeg André Onana met een diagonale schuiver. Sky Sports beloont Foden met een 9 voor zijn optreden, en Manchester Evening News doet hetzelfde. The Athletic wijdt er zelfs een longread aan.

Daarin wordt met Joe Makin, zijn jeugdtrainer, gereflecteerd op Fodens performance. "Waar gaat dit eindigen, de Ballon d'Or?", wordt Makin geciteerd. Auteur Daniel Taylor betitelt Fodens optreden 'een masterclass'. "Hij speelde alsof hij vastberaden was zijn stempel op de volgende overwinning te drukken."

Afellay komt woorden tekort


Ook Afellay kan zijn enthousiasme nauwelijks op. Desgevraagd steekt de analist uitgebreid de loftrompet over Foden.

"Wat dacht je van deze", zegt Afellay bij beelden van de 1-1. "Deze man was veruit de beste van het veld. 23 jaar, Phil Foden. Wat deze jongen al een aantal jaar presteert in zo'n elftal, is bijzonder knap op zo'n leeftijd."

"Wat een speler, man', besluit Afellay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alle gekheid bij elkaar, het blijft manchester united he. Het centrale duo Evans en Varane is ook nou niet zo imponerend

4 maart 2024 om 11:48

Die eerste goal van Foden heeft niks met de Evans of Varane te maken. Varane werd notabene als 1 van de beste verdedigers ter wereld gezien een paar jaar terug

4 maart 2024 om 12:07

Niets met Evans en Varane inderdaad, wel met Lindelof..

4 maart 2024 om 13:07

Dat was ook wel redelijk misplaatst. Ik vind Varane een beetje de Franse Bonucci. Uiteraard geen slechte verdediger, maar wel jarenlang geprofiteerd van de schaduw van een echte topverdediger. In het geval van Varane was dat Ramos. Varane is ook nooit een verdediger geweest die de leiding over een verdediging kan nemen en kreeg eigenlijk bij Real Madrid al wel regelmatig kritiek van Real Madrid-supporters.

4 maart 2024 om 13:40

Een jaar of 6 geleden.

4 maart 2024 om 12:13

Precies wat je zegt. Het blijft Manchester United, een van de grootste clubs ter wereld en hij doet het in een van de grootste derby’s van deze tijd.

4 maart 2024 om 12:26

Dit duo staat er wel los van. En ik moet bekennen dat ik mij afvraag of Manchester City had gewonnen als die non-voetballer van een Antony op de bank was gebleven

4 maart 2024 om 12:44

@Fap: tuurlijk wel. United werd weggespeeld door City en het was een kwestie van tijd vooraleer City zou scoren. City had 8 schoten op doel (27 doelpogingen), 73% balbezit, 15 corners,…

Foden is op Rodri na de best beoordeelde speler van City. Dit seizoen is Foden erg gegroeid en speelt hij voornamelijk als middenvelder i.p.v. LW. Qua goals per wedstrijd staat Foden ongeveer gelijk met spits Alvarez. Mocht City kampioen worden dan maken Rodri en Foden een hele goede kans op om PFA te worden. Arsenal en Liverpool zal ook een paar kandidaten afleveren en misschien Watkins of Son

4 maart 2024 om 11:58

Keeper van Spurs misschien in het elftal van het jaar, al heb ik weinig wedstrijden gezien de laatste tijd van de Spurs, dus geen idee of hij zijn goede vorm van de eerste maanden heeft doorgetrokken.

Team en speler van het jaar wordt natuurlijk erg beã¯nvloed door wie er straks kampioen wordt. Foden, Rodri en Van Dijk lijken me wel drie zekerheidjes en op het moment de grootste kanshebbers voor de PFA. Voor Arsenal maakt Rice grootste kans op PFA, mits ze kampioen worden.

4 maart 2024 om 12:16

Vicario heeft zijn goeie vorm zeker door getrokken en ik denk dat hij zeker kans maakt, al moet ik zeggen dat ik minder heb gelet op de keepers van andere teams en dus misschien niet de meest objectieve mening heb😅

4 maart 2024 om 12:19

Van Dijk is niet eens de belangrijkste speler van Liverpool. Allison is helaas een te lange geblesseerd, maar normaliter natuurlijk degene die de punten red achterin. Als Salah deze lijn doortrekt en wéér MVP van de PL wordt dan is hij natuurlijk de grootste kanshebber. Heb zelden gezien dat Kompany boven Agüero of KDB werd geplaatst of dat prime Pique de Ballon D'or shouts kreeg ipv Messi. Dat gebeurt hier dus wel met Van Dijk. Speelt goed hoor dit seizoen maar deze zag ik effe niet aankomen

4 maart 2024 om 12:41

Van Dijk is al eerder verkozen boven Salah, dus fijn dat je het zelden hebt gezien in het geval van Kompany, totaal irrelevant. Van Dijk is beresterk bezig en aangezien Allison, zoals je al aangeeft, al een hoop wedstrijden mist, is Van Dijk wel degelijk de belangrijkste speler achterin en bovendien aanvoerder.

Salah blijft natuurlijk Salah en maakt ook zeker kans. Ik zeg overigens nergens dat Van Dijk de belangrijkste speler is, dus knap dat je dat er van maakt. Als je de roep om Van Dijk als PFA niet ziet aankomen, helemaal prima. Meningen mogen verschillen, we zullen zien in mei. Al maakt het me weinig uit, zolang Liverpool maar kampioen wordt.

4 maart 2024 om 12:59

Ja dat Vanaf Dijk eerder boven een top presterende aanvaller werd verkozen zorgde destijds voor genoeg gefronste wenkbrauwen natuurlijk. Daarom haalde ik Kompany aan, aangezien City dat seizoen ongeveer net zo weinig tegengoals incasseerde, de PL won èn Kompany mischien wel eigenhandig de PL won met een cruciale wereldgoal (afstandschot), maar niet eens in de top 10 of geloof zelfs top 20 belande, vreemd kijkend naar de mediahype vergeleken met Van Dijk. Ik probeer gewoon uit te leggen hoe vreemd het is dat een verdediger op basis van mediahype zo kilometers boven iedereen wordt geplaatst. (Cannavaro uitgezonderd maar die verdeelde het spel doodleuk vanaf de middenlijn bij Italië). Dat jij Van Dijk de beste speler achterin vind, prima hoor, maar Kellegher is dit seizoen minimaal net zo belangrijk. Mijn punt is: waarom wordt Van Dijk op basis van mediahype weer zó naar voren geplaatst, maar gebeurt dit niet bij Arsenal en Saliba die deel uitmaakt van de beste verdediging in de PL dit seizoen? Die is cruciaal achterin, maar toch zie je dat daar de gebruikelijke reflex bij de Ballon D'or: offensieve spelers zoals Rice Saka Odegaard krijgen hoofdzakelijk deze shouts, Saliba in tegenstelling tot VVD (helaas) niet.

4 maart 2024 om 13:12

Misschien bij jou, maar er was relatief weinig verbazing toen Van Dijk als beste speler gekroond werd een aantal jaren terug. Het probleem met Van Dijk de afgelopen jaren is nooit zijn niveau in vorm geweest. Dan is hij werkelijk geweldig. Het probleem was dat Van Dijk nogal wisselende seizoenen had en heeft.

En waarom Van Dijk weer zoveel positieve aandacht krijgt? Omdat hij statistisch erg goed scoort, beter dan een Saliba. Maar goed, het is ook helemaal niet relevant. Al die individuele prijzen, terwijl je de meeste posities niet eens enigszins met elkaar kunt vergelijken. Van Dijk speelt gewoon uitstekend dit seizoen, evenals Saliba, Salah, Foden en noem ze allemaal maar op.

4 maart 2024 om 13:25

Huh? Als je de reacties onder de grote voetbal-accounts las was er genoeg verbazing hoor. Ook de Ramos fans, Chiellini fans etc hadden natuurlijk wel iets te zeggen natuurlijk als je begrijpt wat ik bedoel (Ramos 2014 zegt hallo en bewijst excact dit punt). Alleen qua gewonnen Arial Duels scoort Van Dijk beter dan Saliba, in bijna elke andere metric wint Saliba. Ik kan dat niet maken naar hem toe om puur vanwege clubvoorkeur zijn prestaties te bagitaliseren. Wat mij, en genoeg andere Liverpool fans, stoorde was dat Van Dijk letterlijk ALLE credits kreeg voor Allison's geweldige cruciale werk. Zó oneerlijk. Noem anders eens 5 wereldklasse verdedigers die CL of titel wonnen en de minst gepasseerde verdediging neerzette, en net zoals Van Dijk de Ballon D'or top 2 in werden gefietst? Niks ten nadele van VVD, top verdediger - in vorm een belangrijke pion voor ons, maar zijn looks hebben een groot aandeel dat hij als enige verdediger afgelopen 15 jaar pontificaal boven zelfs wereldklasse aanvallers wordt geplaatst. Dát was eigenlijk mijn punt, is oneerlijk naar andere LFC spelers, zie bv (defensieve) Trent, Andy, Allison in 2019. Trent heeft dat seizoen meer cruciale wedstrijden beslist vergeleken met VVD... maar die zat niet naast Messi...

4 maart 2024 om 13:25

Ja vooral kijken naar statistieken bij verdedigers. Dan zul je zien dat de verdedigers bij laaggeklasseerde ploegen het hoogste scoren. Dat is dus totaal geen graadmeter.

4 maart 2024 om 12:24

Foden heeft dit seizoen wel heerlijke cijfers natuurlijk, vooral aangezien hij ook vaak zat als middenvelder speelt. Dit seizoen gaat het tussen Rodri, Foden en misschien Haaland. (niet qua voetbal maar wel z'n primaire taak als afmaker, 'soortgenoot' Agüero was ook geen voetballer maar vanwege z'n goals steevast in de top van best beoordeelde City spelers)

4 maart 2024 om 12:31

Agüero geen voetballer? Agüero was juist ontzettend sterk in de combinatie en in zijn dribbels, dat was echt iets dat hem definieerde als speler. Zijn statistieken wijzen dit ook uit. Haaland een soortgenoot noemen van Agüero is alsof je Iniesta een soortgenoot van Casemiro noemt.

4 maart 2024 om 12:39

Tikkeltje overdreven die laatste opmerking lol. Heb zelden gehoord dat Agüero in het lijstje van voetballende spitsen werd genoemd (Rooney, Henry, Benzema, Kane etc). Agüero ging voornamelijk de diepte in en fungeerde toch aardig als primaire afmaker. Net zoals Haaland. Beiden zijn pure spitsen bovendien, terwijl Iniesta CM - Casemiro CDM

4 maart 2024 om 13:57

Aguero is qua type spits meet een Lautaro Martinez en Fernando Torres. Technisch, snel en goede dribbel. Haaland valt in de categorie Batistuta. De baas in de 16 meter

4 maart 2024 om 13:43

Dat zegt meer over Alvarez met zijn schamele 8 goals in 2100 minuten PL-voetbal dan over Foden.

Overigens is het aantal goals van Foden wel gewoon uitstekend hoor, zowel voor een lw als een middenvelder. De vergelijking met Alvarez vind ik gewoon een slechte.

Dat Engeland heeft ook maar een matige lichting middenvelders hè?

4 maart 2024 om 11:55

Mee eens, vind de middenveld van San Marino beter. Zit meer creativiteit in en is niet zo statisch.

4 maart 2024 om 11:57

Gelukkig hebben ze de Engels versie van Koeman voor de groep. Eigenlijk nog een stuk slechter dan Koeman want hij heeft nooit gepresteerd. Rice - Bellingham en Foden is het sterkste middenveld ter wereld maar hij zou wel weer voor Henderson of Phillips kiezen.

4 maart 2024 om 11:59

Zijn prestaties bij Engeland zijn, ondanks enkele niet al te moeilijke lotingen, natuurlijk nogal moeilijk te omschrijven als ‘niks gepresteerd’.

4 maart 2024 om 12:00

Zou zelf voor een middenveld Rice - Bellingham - Alexander-Arnold gaan met Foden als linksbuiten.

Engeland kan echt een absurd basiselftal opstellen. Misschien nog wel beter dan Frankrijk.

4 maart 2024 om 12:15

Ik zou zelf voor een andere bondscoach gaan die de beste 11 in de basis weet te krijgen, ik denk dat dat de beste oplossing is voor Engeland. Met Southgate gaat dat nimmer gebeuren.

4 maart 2024 om 12:16

Lierse1997 kijk even welke tegenstanders er verslagen zijn. Hij heeft naar verwachting gepresteerd, maar ook echt niets meer dan dat

4 maart 2024 om 12:18

Engeland heeft al jaren een top 5 ploeg ter wereld. Niks gepresteerd is misschien iets overdreven maar ik vind nou niet dat hij er alles uit haalt.

4 maart 2024 om 12:26

Dat is dus iets presteren. Sowieso vind ik het echt ronduit belachelijk om hem af te rekenen op een op penalties verloren EK-finale. Als hij die penalty-serie wint is het opeens een topper die Engeland een eerste prijs sinds 1966 bezorgt of?

Het is geen wereldcoach, dat klopt. Maar hij doet het daar wel gewoon goed.

4 maart 2024 om 12:33

Lierse, het is meer dat Engeland dat toernooi, waarin het steevast met 6-7 verdedigend ingestelde spelers kwam opdraven, pas tegen Italië voor het eerst een gelijkwaardige ploeg tegen kwam. Een toernooi waar het eigenlijk louter thuiswedstrijden speelde. En dan verliezen op penalties. Tsja. Als je je hem dan wint maakt dat een wereld van verschil.

4 maart 2024 om 12:51

Dan ben je naar mijn mening enorm oppervlakkig naar voetbal aan het kijken.

Sowieso zijn coaches die ‘negatief’ voetballen gewoon het meest succesvol de laatste jaren in het internationale voetbal. De tijden van Tiki Taka liggen achter ons.

4 maart 2024 om 12:51

Als hij 0 prijzen wint met deze gouden generatie heeft hij gewoon gefaald. Kane, Saka, Foden, Bellingam, Rice, Walker, Stones en TAA is allemaal wereldtop. Als je ervoor kiest betonvoetbal te spelen met zo'n ploeg dan moet je een prijs winnen.

4 maart 2024 om 13:14

En als je mooi voetbal brengt dan moet je dat niet?

4 maart 2024 om 20:42

@psv-er

Je kan bij nog een aantal ploegen dus net zo wereldtoppers opnoemen. Engeland speelt niet alleen tegen Hongarije, Oosterijk en Zweden he?

Een EK of WK winnen, is nou eenmaal niet lastig, want al heb je een topploeg zijn er nog zo 4-8 anderen die dat ook hebben.

Daarbij maakt tactiek weinig uit. Je wint of verliest.

4 maart 2024 om 11:57

Zo grappig als Henderson straks gewoon gaat spelen op het EK. Zou me ook niks verbazen met de Engelse Koeman aan het roer.

4 maart 2024 om 13:16

Het probleem met Engeland is ook niet vaak het aanwezige talent of een lichting. Het haalt met de nationale ploeg echter nooit het maximale uit de groep. De voetballers zijn technisch en tactisch vele malen meer onderlegd dan vroeger (in algemene zin), maar de coaches zijn vaak nog steeds zo conservatief als maar kan.

Echt wel goede en leuke speler maar vind het geen beste speler van de wereld materiaal.

4 maart 2024 om 12:18

Okay, het is je mening, maar welke 5 spelers zijn er op dit moment in jouw mening beter dan Foden als aanvallende middenvelder?

4 maart 2024 om 13:32

Cole Palmer komt ook bij hem in de buurt hoor maar Foden is op dit moment veel volwassenener.
Om eerlijk te zijn, Foden is gewoon belachelijk goed maar hij zal nooit de allerbeste zijn of de goudenbal winnen.

4 maart 2024 om 12:26

Foden zit niet op het niveau van De Bruyne. Foden is wel heel erg vergelijkbaar met Musiala als speler qua kwaliteiten en een beetje van hetzelfde niveau

4 maart 2024 om 12:37

Altijd maar die musiala. Wat heeft die verder voor lange tijd gepresteerd? Die is dit seizoen toch ook dramatisch.

4 maart 2024 om 14:00

Musiala is volgens whoscored de 3e best presterende speler van Bayern met een 7.6 rating. Foden zit op een 7.45 in een moeilijkere competitie. 7.6 is een van de hogere ratings wereldwijd.

Musiala en Foden lijken veel op elkaar qua speelstijl en talent. Musiala is zelfs nog jonger dan Foden. Kimmich en Goretzka presteren de laatste tijd wel minder bijvoorbeeld

Wat is Foden inderdaad een geweldige speler, volledig eens met open deur Ibi. Echt mooi om te lezen hoe het bij onze vrienden uit Engeland langzaam begint door te dringen dat zij dit EK "moeten" gaan winnen. Spelers als Saka, Rice, Bellingham, Kane en Foden draaien uitstekende seizoenen en als er een moment moet zijn is het nu. Benieuwd of ze met deze druk kunnen omgaan, want die zal door de media enorm zijn.

Hij speelt een uitstekende partij tegen een matige club en is dan meteen Gouden Bal winnaar. Okay, dat ding heeft nog niet eens de waarde van de letters van het alfabet op papier geprint die de naam van de prijs vormen, maar overdrijven is ook een vak. Volgens mij was Messi nog steeds de goat of heb ik weer wat gemist?

4 maart 2024 om 12:14

Ik durf het eigenlijk niet te zeggen maar doe het toch. Veel Engelse media noemen Foden wereldklasse maar Saka dat Arsenal al drie jaar aan het dragen is moet het nog laten zien. Ik zie het verschil. Foden krijgt ook meer lof dan Bellingham dit seizoen vanuit de Britse media.

4 maart 2024 om 12:19

@somagunner ik zie jou onder elke post echt alleen maar janken over hoe zielig arsenal is, en hoe arsenal spelers altijd worden benadeeld. Heb jij de slachtofferrol soms uitgevonden?

4 maart 2024 om 12:21

Ik vind Foden ook iets specialer dan die twee. Saka vind ik wel wereldklasse want buiten Salah zie ik niet veel betere spelers op RW. Foden maakt ongeveer evenveel goals en assists als Bellingham in de beste competitie ter wereld. Het is ook een mooiere speler om naar te kijken vind ik.

4 maart 2024 om 12:23

Ach welnee. Ook in de Engelse media wordt Saka als beter gezien dan Foden. De serieuze media dan. Maar de Nederlandse media heeft er ook wel een handje van om Nederlandse spelers de hemel in te schrijven. Frenkie was ook van wereldklasse, maar het is jammer dat die wereld er alleen maar af en toe is, net zoals bij Ziyech (wordt vaak gezien als Nederlander) en Depay. Maar Saka, is een fantastische speler.

4 maart 2024 om 12:35

@tottenham71 In deze heeft Soma (die idd weleens wat overdreven kan reageren) gewoon gelijk.

Saka laat het al meerdere seizoenen in een minder team zien. Daarnaast krijgt Foden ook nog veel meer ondersteuning van KDB en Walker waar Saka die minder krijgt van Odegaard en White omdat die spelers ook met andere rollen in het team spelen.

Ondanks dat Foden het heel het seizoen goed doet zie je hem nu ook pas echt beter spelen sinds KDB er weer bij is.

4 maart 2024 om 13:20

Saka wordt anders ook op handen en voeten gedragen tegenwoordig. Misschien is dat jouw eigen perceptie, maar ik zie veelal soortgelijke complimenten over Foden en Saka.

Betreft Bellingham kan ik het snappen. Dat zal weinig met de kwaliteiten van Bellingham te maken hebben en meer met het feit dat hij in Spanje speelt in plaats van in Engeland. Dat zie je hier in Nederland ook wel gebeuren. Onze beste spelers spelen in de top competities en daar zit bijna altijd nogal een gigantisch verschil tussen. Toch gaat het veelal over (nederlandse) Eredivisiespelers. Ik denk niet dat daar een bijbedoeling zit.

4 maart 2024 om 13:31

@jari-gunner ik ben het met je eens dat saka veel meer een dragende speler is dan foden, ook natuurlijk omdat er minder concurrentie voor hem is en dus ook de ruimte daarvoor krijgt, het gaat me meer om dat somma altijd zo zielig doet om alles.

4 maart 2024 om 13:47

Uiteraard, Bellingham durfde ervoor te kiezen elders heen te gaan dan de PL. De Engelse media en analytici durven hem niet de juiste hoeveelheid lof te geven voor zijn prestaties en impact uit angst hun eigen product te ondermijnen.

4 maart 2024 om 13:48

@tottenham71
Laatst werd er gezegd dat ik aan de medicatie moest en dat ik een loser ben. Nu heb ik de slachtofferrol uitgevonden. Mensen worden steeds bozer misschien dat ik daarom kruip naar een slachtofferrol

Maar even terugkomen waarom ik dat zeg is omdat Arsenal spelers door Britse media niet vaak serieus wordt genomen. Carragher, Ferdinand, Neville doen dat graag. En als ze niets kunnen zeggen over de prestaties dan wordt er gekeken naar Arteta zijn viering en Odegaard dat foto's maakt met de fotograaf en dat gebeurde na de wedstrijd tegen Liverpool.

4 maart 2024 om 16:21

tottenham71, dus eigenlijk ben je het met soma eens, maar is het een persoonlijke frustratie naar iemand toe die je niet eens in de echte wereld kent? Daar mag je ook best vraagtekens bij zetten hoor.

4 maart 2024 om 16:23

soma, je bent gewoon een ontzettend vervelende kerel die altijd uitlegt waarom hij iets vindt en dat is vaak niet juist in de ogen van anderen dus gaan ze je uitschelden omdat ze niets anders in te brengen hebben. Ik zou zeggen stop er nou eens mee....maar vooral doorgaan

4 maart 2024 om 16:36

Dankjewel Samcro.

4 maart 2024 om 20:20

@samcro sinds wanneer kan je niks zeggen over iemands manier van reageren zonder dat je iemand persoonlijk kent?

Er is niks persoonlijks aan zeggen dat iemand vervelend reageert, los van wat de inhoud van de reactie is. Volgens mij mag je vraagtekens zetten bij jouw argumentatie.
@somagunner Als je niet overal op een zeikende manier je argumenten zou voeren, zouden mensen je misschien serieus nemen.

Iedereen weet toch dat de bal naar Messi gaat..?

on: als hij zo blijft doorgaan en ook op het EK zo speelt ben ik reuze benieuwd hoe hoog hij op de lijst terecht zal komen. Stormachtige ontwikkeling!

Volgens mij heeft Pep ergens gezegd dat hij na City alleen nog een keer bondscoach wil worden. Ik zou het wel weten als ik in charge was bij de Engelse bond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren