Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brenet schiet jongens te hulp na afgepakt voetbalshirt bij Jong Oranje

Laatste update:

Na de wedstrijd Jong Oranje-Jong Wit-Rusland van afgelopen donderdag gooide verdediger Joshua Brenet zijn shirt naar de tribune. De bedoeling was dat twee jongens het shirt zouden opvangen en zouden uitmaken wie ermee naar huis ging. Een volwassen man die ook op het tenue aasde trok het echter uit hun handen en kwam als ‘winnaar’ uit de strijd. Brenet schoot de jongens een paar dagen later te hulp.

/

De PSV-verdediger vond het sneu voor de jongens dat zij er bekaaid vanaf kwamen en regelde dat de twee van hem een geheel nieuw shirt kregen. Daar waren ze erg blij mee, zo geven ze maandag aan bij OnsOranje. “Die volwassene klom over het hek heen en trok ‘m eigenlijk van ons af”, zegt Hans Neggers, één van de jonge fans. Joppe Koetshuis voegt toe dat hij er best van schrok. “Het was echt niet leuk dat hij dat deed.”

Uiteindelijk zorgde de manager van Jong Oranje ervoor dat Brenet in contact kwam met de twee jongens. Zij werden uitgenodigd om langs te komen en ze werden verrast met ieder een shirt. “Iedereen wil wel een shirtje hebben, dus enerzijds is het normaal dat er om gestoeid wordt. Maar een oudere man tegen twee jongens, dat vind ik echt niet kunnen”, aldus Brenet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat wordt dit toch weer uitvergroot. Er was gewoon een rare man die een shirtje afpakte van twee jongetjes. Klaar. Er zijn momenteel wel belangrijkere dingen te bespreken.

16 november 2015 om 15:23

Maar aan die dingen kan Brenet niet zoveel veranderen. Deze 2 jongens kan hij helpen en gelukkig maken door een shirt te geven en dat vind ik alleen maar een mooi gebaar wat ik kan waarderen.

16 november 2015 om 15:23

Of ben blij dat er ook dingen als deze gebeuren. Een mooi gebaar ondanks alle ellende.

16 november 2015 om 15:24

Als die rare man jouw mobiel en knip afpakt hebben we het er ook maar niet over goed?

Er zijn immers belangrijkere zaken te bespreken op dit moment

16 november 2015 om 15:24

Jij leeft liever in een wereld waar alles om je heen negatief is en geen ruimte is voor wat positief nieuws? Gewoon goed gebaar van Brenet.

16 november 2015 om 15:25

Zegt degene die zo'n beetje als eerste hierop reageert!
bij deze benoem ik u in de orde van moraalridders!

16 november 2015 om 15:27

Er zijn ook andere zaken in de wereld als de gebeurtenissen in Parijs. Het is niet zo dat we nu elke seconde van ons leven alleen nog maar met de aller ernstige zaken bezig moeten zijn. Hoe cru het ook is voor nabestaanden en naasten, maar het gewone leven gaat ook gewoon weer door voor een heel groot deel van de bevolking. Ik vind het onzin om te doen alsof je nergens anders aandacht meer voor mag hebben. Ook vind ik het prima dat zo'n volwassene publiekelijk aan de schandpaal genageld wordt, want blijkbaar was de opvoeding van zijn ouders alleen niet genoeg. Wat dat betreft kun je dit als zeer ernstige zaak aanduiden: een typisch voorbeeld van verloedering onder de samenleving. We hoeven niet alles normaal te vinden omdat het ook nog erger kan..

16 november 2015 om 15:28

Je doet je schapen naam wel eer aan. Had Brenet geweigerd om deze jongens een handtekening of shirtje mee te geven dan was het ook uitvergroot en gootnieuws geweest. Nu doet hij iets goed en is het ook niet goed dat dit in het nieuws komt? Want we moeten hele dag lezen dat mensen voor Parijs bidden? Commonn, dit is ook leuk om te lezen. Als hij iets verkeerd doet sta jij waarschijnlijk als eerste in de rij om als een zuurpruim te doen.

16 november 2015 om 15:28

Dus de hele wereld mag het nu alleen over de ellende hebben? Klasse gebaar van Brenet.

16 november 2015 om 15:43

Sjonge jonge zeg, wat een zure reactie. Doe niet zo zielig, wat wil je dan? Alleen maar nieuws over de vreselijkheden in Parijs en andere plekken op de wereld?

16 november 2015 om 16:18

Nee hoor, stil staan bij verschrikkingen is schijnbaar alleen noodzakelijk als het te dichtbij komt. Dat er dagelijks verschrikkingen elders op de wereld zijn, weerhoudt ons er al decennia lang niet van om het over van alles en nog wat te hebben, nu het Westen weer eens getroffen wordt, moet ineens heel de samenleving platgelegd worden volgens hypocriete moraalridders.

16 november 2015 om 15:55

Ik wil wel eens zien wat je ervan zou vinden wanneer JOUW shirtje wordt afgepakt. :P

16 november 2015 om 15:56

hoezo uitvergroot!!?deze stoere man staat toch gewoon dat shirt uit die handen te trekken of niet soms.....je zal jezelf zo op internet/tv terug zien ha ha....

16 november 2015 om 16:01

Ik ben zo blij dat ik niet zoals jij in het leven sta. Wat een veelzeggende reactie, van een zuur persoon.

Geniet gewoon van dit leuke gebaar van een sporter naar twee jonge gastjes..

Trieste vent trouwens die zo'n shirt afpakt.. Echt een kansloos figuur.

16 november 2015 om 18:11

Dan zou ik die gaan bespreken als ik jou was.

16 november 2015 om 18:33

Wat is belangrijker dan? Dat Cruijff opgehoepeld is?

17 november 2015 om 02:03

Late we starten met de nuancering dat deze man dat shirtje voor zijn zoontje wilde pakken. De media heeft het in dat opzicht zeker opgeklopt voor de hits, kijkcijfers en klicks.

Neemt niet weg dat Brenet zich hier van zijn beste kant laat zien. Mooi gebaar. Mensen hebben, juist in deze tijd, ook nodig dat mensen laten zien dat er goeds is. Ook al gaat het dan maar om iets onzinnigs als een voetbalshirt.

Goeie actie van Brenet en die vent mag zich kapot schamen.

Henk en joppe, heerlijk toch de jeugd met klassieke namen. Daarnaast mooi gebaar van brenet natuurlijk.

Waarom kiest iedereen gelijk de kant van die 2 snotapen?

Op het filmpje is te zien dat die man vraagt om het shirt en zijn duim omhoog steekt, ervan uitgaande dat Brenet hem het shirt zou geven. En het leek ook echt of Brenet specifiek het shirt aan hem zou geven. Als ik die man was, had ik ook gedacht dat Brenet hem aan mij zou geven, afgaande op zijn lichaamstaal en houding. Jammer genoeg gooit Brenet het shirt zo, dat het shirt wat hoger kwam.
Het is misschien een samenloop van fout gooien of verkeerde opvatting van de man dat de situatie zo is gelopen.

Overigens snap ik niet wat je met een shirt van Brenet moet.

16 november 2015 om 18:28

Waarom zou Brenet het een en ander regelen als het shirt wat hij gooide bedoelt was voor die man die hem wilde hebben, idd zou hij niet hebben gedaan. Vandaar dat je er van uit mag gaan dat het shirt voor 1 van de jongens was. Kan gebeuren dat een man hem vangt, het geeft wel credits aan Brenet dat hij het zo oplost.

En op je laatste opmerking ga ik maar niet in, alhoewel die jongen is 2de keus bij Psv, maar speelt door blessures van anderen grote wedstrijden in de champions League. Daar presteert hij optimaal voor de kwaliteiten die hij heeft, daar kun je niet anders dan respect voor hebben.

16 november 2015 om 23:15

Neem jij lekker het shirt van Dijks

Belachelijke vertoning zoals die "volwassene" aan dat shirtje hing of zn leven er vanaf hing...

Blijkbaar heeft niemand opgelet. Als het mogelijk is moet iedereen het maar eens terugkijken. Er hing een spandoek voor jeffrey bruma (geloof ik) met als einde: ps mag ik je shirt. Hierop gooide Bruma na de wedstrijd zijn shirt naar deze mensen, maar hij mikte te hoog waardoor andere mensen hem te pakken kregen. Daarop vroeg hij aan Brenet of hij zijn shirt aan de makers van het spandoek wilde geven. Daarom ging deze man (de vader van de jongens van het spandoek) vooraan staan om het te vangen. Echter ving hij het tegelijk met 2 andere jongens, maar hij makte meteen duidelijk dat Brenet zijn shirt gooide voor de makers vam het spandoek. De commentatoren tijdens de wedstrijd vatten dit echter ook op alsof hij het afpakte. Maar hij wilde alleen maar het shirt voor die jongens regelen waar ze recht op hadden en die ze bovendien al waren misgelopen doordat Bruma te hard gooide.

16 november 2015 om 22:02

Correctie: Sven van Beek ipv Jeffrey Bruma

Mensen wat ik niet begrijp is waarom kinderen altijd moeten worden voorgetrokken. Of je nou 10 bent of 35, als voetbalfan blijft het leuk om een shirt te krijgen.

17 november 2015 om 02:06

Als jij straks 35 bent verwacht je bij de slager ook een plakje opgerolde worst om lekker uit de hand op te etent?

18 november 2015 om 15:57

Als man van 35 kan je een shirtje kopen en laten bedrukken, als kind van 10 kan je dit meestal niet zomaar. Het is ook maar een wedstrijdje van jong Oranje he, gewoon leuk voor die kids die dan een mooi aandenken hebben voor de rest van hun leven. Als kind kun je ook enorm enthousiast vertellen op school dat jij het echte shirt hebt van een speler, als 35 jarige is het nogal sneu als je daar op je werk over op komt scheppen. Natuurlijk is het leuk om een shirt te krijgen, maar ik vind het al triest om kinderen erom te zien vechten. Laat staan een volwassene die expres van de tribune komt om voor die kids te gaan staan, zodat ie het geworpen shirt kan blokken. Staat ie daar te hupsen met z'n dikke lijf... Dat jij niet ziet dat dit enorm asociaal is, dat zegt ook wel genoeg over jou.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren