Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Twente wist niet wat er speelde in het leven van Joshua Brenet’

Laatste update:

Clubwatcher Leon ten Voorde stelt dat FC Twente er goed aan heeft gedaan door afscheid te nemen van Joshua Brenet. De verdediger werd eerder deze week door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een maand gevangenisstraf.

Brenet werd twee keer in korte tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld. Het vonnis maakt dat Twente het contract van de tweevoudig international meteen wil ontbinden.

Volgens Ten Voorde kon Twente zich niet nog een 'uitglijder' veroorloven. Eerder dit seizoen kreeg de club uit Enschede al veel kritiek, daar het handelde met Rusland door Manfred Ugalde naar Spartak Moskou te laten vertrekken.

"Je kon er gif op innemen dat het morele kompas van FC Twente zwaar ter discussie was gesteld als FC Twente na de transfer van Ugalde een speler, die voor de tweede keer werd veroordeeld en rijverboden aan zijn laars lapte, nog langer op het veld had laten staan", schetst Ten Voorde in TC Tubantia.

"Ondanks vele gesprekken en de nodige steun, wisten ze ook bij de club niet altijd wat er speelde in het leven van Brenet, die daar verder weinig over losliet. Ook de contacten met het management verliepen niet altijd even soepel."

Brenet was, ondanks zijn streken buiten het veld, geliefd bij zijn ploeggenoten. De vleugelverdediger nam het regelmatig op voor zijn jonge ploeggenoten, maar werkte zichzelf in de nesten.

"Binnen en buiten de lijnen was hij een ongeleid projectiel, dat zich niet liet sturen. Onpeilbaar", luidt het oordeel van Ten Voorde. "Opvallend: eind vorige week moest FC Twente uit de media vernemen dat de rechtszaak afgelopen dinsdag zou dienen."

Voor Twente rest de vraag wie het seizoen afmaakt als rechtsback. Youri Regeer en Alfons Sampsted kunnen die rol vervullen. Hoe dan ook: "FC Twente heeft zich niet laten leiden door de sportieve belangen", besluit Ten Voorde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer een vreemd stukje journalistiek, wat moet Twente dan weten van zijn privé leven? Hij benoemt helemaal niets, dus wat zou dan van belang zijn voor de werkgever? Rijden zonder rijbewijs gaat hij natuurlijk niet melden, maar de journalist doet net of het een crimineel is..

27 maart 2024 om 19:22

Als de club je zoveel mogelijk helpt en jij vervolgens niet even laat weten dat er een rechtszaak aankomt, dan snap ik dat Twente daar niet blij mee is. Het kan zorgen voor imagoschade bij Twente.

27 maart 2024 om 21:01

Dat niet alleen. Waar ze bij twente heel erg mee zaten, was dat hij niet bij zijn eigen rechtzaak aanwezig was. Daarnaast had hij zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven om te zeggen dat hij niet kon verschijnen ipv dat hij moest trainen bij Twente. Toen zijn ze gelijk met hem in gesprek gegaan en hebben ze hem op non actief gezet.

27 maart 2024 om 19:33

En het verschil in kop tov. halverwege het stuk is ook nog wel een verschil. Twente wist niet altijd wat er speelde. In de kop wordt net gedaan of totaal niet wist wat voor jongen het was. Beetje vreemd verwoord in mijn ogen. Tuurlijk wist twente wel dat er wat speelde rond hem maar dat het tot een veroordeling zou komen... Twente heeft hier volgens mij juist gehandeld.

27 maart 2024 om 19:36

@ Romarky
Rijden zonder rijbewijs is een strafbaar feit. Als jij word veroordeeld voor een strafbaar feit, ben je een crimineel. Gezien hij zn ex ook mishandeld schijnt te hebben, mag je met dit alles best spreken van een crimineel.
Jij brengt nu alsof t een gewone werkdag betreft.... ik heb een rechtzaak aan mn broek, so what just another day at the office?

Als hij zn straf heeft uitgezeten en zijn leven betert, mag je in mijn ogen pas spreken van ex crimineel.

Lijkt mij als werkgever toch wel belangrijk om te weten wat er speelt in prive leven van werknemer. Zeker als t gaat om eventuele rechtzaken waar een strafblad aan vast hangt.

28 maart 2024 om 09:06

Fuck. Ik heb 5 jaar geleden voor het eerst op de vroege ochtend 25 meter van mijn huis op weg naar het werk een auto-ongeluk gehad daar ik een opgevoerde brommer van links op een voorrangsfietspad over het hoofd zag (blinde hoek?). Afijn lichte schade, jonge gast had gelukkig niks op een schrammetje na. Desondanks het riedeltje je bent verdachte van deze misdrijf. U hebt recht op een advocaat en alles wat u nu zegt ……. Moet ik mij nu echt een crimineel voelen? Ik heb inderdaad een aantekening op mijn strafblad. Maar serieus, ben ik nu echt een crimineel 😅😅?

29 maart 2024 om 09:49

Volgens de wet wel jaa....
Maar ik snap je essentie zeer zeker! Ik had het misschien iets anders dienen te verwoorden.

Echter, wat is dan de aantekening die je hebt? Een ongeluk is geen strafbaar feit, tenzij het opzettelijk is. Als ik jou reactie zo lees, was het niet opzettelijk maar dan toch een aantekening. Dan kan ik niet anders denken dat er iets meer aan de hand was. Maar dat ben ik. Wel erg benieuwd wat de aantekening dan precies inhoudt.

27 maart 2024 om 20:10

@Romarky

Voor een rechtbank veroordeelt tot een maand cel, dan kan je oprecht in Nederland wel spreken dat je iets goed verkeerd hebt gedaan, want cel straffen worden niet vaaknuitgedeeld

Ook wel onbegrijpelijk dat je als club niet zoiets laat opnemen in contract. Vooral nu er zoveel spelers zijn met juridische problemen. Je hebt als voetballer een voorbeeld functie en je moet je daar naar gedragen. Zelfs ik als ambtenaar heb een eed moet afleggen en kan gewoon ontslagen worden als ik in mijn prive leven over de schreef ga.

27 maart 2024 om 19:51

Juist jij als ambtenaar niet zelfs, voetballers worden niet betaald van publiek geld, nu ze erachter zijn gekomen is ie toch ook ontslagen dus begrijp niet goed wat je probleem is in deze

27 maart 2024 om 19:55

Nou ja, in relatieve zin komt het nog altijd heel erg weinig voor. Misschien 1 op de 500 voetballers krijgt te maken met justitie. Overigens lijkt het me niet gek om dergelijke clausules sowieso al standaard op te nemen in de contracten, maar ik snap wel dat clubs hier niet altijd even snel rekening mee houden.

De nieuwe rechtsback van prison FC! Toch wel een stapje achteruit na Dani Alves 😜

On: Twente heeft dit denk ik prima opgelost. Uiteraard kun je als werkgever nooit weten wat personeel in zijn eigen tijd doet.

Ze leven bij FC Twente toch niet onder een steen, neem ik aan?? Komt er morgen een speler van ons voor de rechtbank? Daar weten wij niks van af.() Wie dat gelooft ,gelooft ook dat de zon ooit in het westen zal opkomen. Natuurlijk hebben ze wel van de escapades van Brenet af geweten. Maar nu het aan de grote klok hangt, snel van hem af zien te komen. Terecht, maar wel met een flinke homp boter op het hoofd. Ugalde ligt anders ook nog vers in het geheugen. Net als bij de meeste clubs, is het hemd nader dan de rok.

27 maart 2024 om 19:36

Tuurlijk wist twente dit wel, vraag intern maar eens naar de afscheidswedstrijd van Ruiz in Costa Rica. twente had gehoopt op een stille aftocht na dit seizoen, helaas niet gehaald.

27 maart 2024 om 20:35

@dolleleen: ik ken niemand intern bij Twente, dus als jij dat verhaal nou even verteld....ik ben namelijk nieuwsgierig

27 maart 2024 om 19:58

Ik heb geen idee. Ze wisten wel dat er iets speelde, maar als een speler z'n mond niet opentrekt, komt een werkgever hier doorgaans wel pas achter als er een veroordeling is. Het is namelijk niet aan de speler of z'n management gelegen om dergelijke zaken openbaar te maken. Zeker niet als de speler in kwestie na dit seizoen uit z'n contract loopt en dus een stuk interessanter wordt voor clubs. Maar goed, ik weet verder ook niet in hoeverre de club op de hoogte was van alles rond Brenet.

Sorry hoor maar is dit het enige excuus wat Twente heeft. Kom op hij speelt er al 3 jaar en zijn privé leven word zelf ook door de club in de gaten gehouden. Dus Twente wist dit allen, alleen nu willen ze doen alsof hun neus bloed, na zijn veroordeling. Kom op had hem gelijk
Op non actief gezet dan was het wat
Geloofwaardiger dan dit de wereld
In gooien

27 maart 2024 om 19:59

Zo werkt dat natuurlijk niet. Wat hebben Brenet en zijn management eraan om dit aan de grote klok te hangen voor de veroordeling? Dan schieten ze zichzelf in de voet, vooral omdat Brenet deze zomer transfervrij zou zijn. Als zij het niet naar buiten brengen, komt de werkgever er pas achter als de speler voor moet komen.

27 maart 2024 om 20:27

Wiezie,

Hoe had Twente dit moeten weten dan? Justitie en of politie gaat echt niet naar Twente om hen te melden dat Brenet opgepakt is of dat er een rechtszaak komt.

28 maart 2024 om 01:37

Waarom zou Twente dit moeten weten?
Mijn werkgever heeft ook geen idee wat ik buiten het werk allemaal wel of niet doe.
Als ik mijn rijbewijs kwijt zou raken denk ik niet dat ze daar ooit achter komen. Zo lang ik niet daadwerkelijk fysiek de gevangenis in moet denk ik niet dat ze er ooit achter zouden komen. En zelfs dan denk ik dat ik met een maand misschien nog wel weg kom door dit gewoon in mijn vakantie te plannen.
Het wordt pas een probleem bij een volgende werkgever, die doen meestal wel een achtergrond check. Daar moet je toestemming voor geven, dus dit kan een bedrijf niet ook ongevraagd periodiek blijven doen.

Iedereen die nu reageert hebben jullie weleens gehoord van privacy??? Wat denk je dat Brenet zijn misstappen gaat vertellen aan management van FC twente. Denk je dat de rechtbank in Almelo Twente in kennis stelt... of denken jullie dat zijn advocaat ff belt. Brenet heeft zichzelf door de voeten geschoten, dom gedrag en geen verantwoordelijkheid...

Grappig al die mensen die vanaf de zijlijn precies weten wie waar van op de hoogte was…. Bizar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren