Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer Oosting reageert voor het eerst op vertrek veroordeelde Brenet

Laatste update:

Joseph Oosting vindt het jammer dat hij bij FC Twente voortaan niet meer kan beschikken over Joshua Brenet. De trainer snapt aan de andere kant heel goed dat de Tukkers deze week afscheid namen van de verdediger, die een maand de cel in moet wegens het tot tweemaal toe rijden zonder rijbewijs, en dat terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld.

"Wij hebben natuurlijk gevoel bij Joshua", benadrukt Oosting vrijdag vanaf het trainingsveld van Twente in gesprek met ESPN. "Hij is een kwaliteitsspeler voor ons, dus sportief gezien is het heel erg jammer. In zo'n zaak zijn er alleen maar verliezers, dat is natuurlijk een cliché."

"Maar het is gewoon heel erg jammer dat het zo is gelopen. Uiteindelijk sta ik wel achter de club, maar we moeten ook verder. We hebben een goede selectie en willen graag onze ambitie halen, dus we moeten ons zo snel mogelijk weer focussen op het voetbal." Twente bezet momenteel de derde plaats, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de kwalificatieronde van de Champions League.

Oosting vindt het jammer dat 'verbinder' Brenet weg is bij FC Twente.

Verbinder


Oosting benadrukt in het gesprek dat Brenet enorm populair was binnen de spelersgroep van Twente. "Joshua is een verbinder, een jongen die gewoon goed in de groep ligt. Het moge duidelijk zijn dat het een verlies is, maar het is zoals het is."

"En net wat ik al zei: ik wil het graag over voetbal hebben. Want alles dat ik erover zeg... Wat maakt het uit? Dit is de beslissing die genomen is en we willen ons focussen op het voetbal", aldus Oosting.

Afscheid


Dinsdag bepaalde de rechtbank in Almelo dat Brenet een maand de cel in moet. De voetballer van Twente werd twee keer in korte tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld.

Daarnaast kreeg de geboren Limburger in 2021 een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur opgelegd. Door deze nieuwe veroordeling moet hij deze nu alsnog uitvoeren. Brenet heeft overigens besloten om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Twente wilde dat echter niet afwachten en nam voortijdig afscheid van de verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oosting hoeft niet heel erg de moraalridder uit te gaan hangen wat mij betreft aangezien zijn eigenbelang of sportief belang van de club natuurlijk wel gewoon geschaad wordt als hij niet meer over Brenet kan beschikken, maar ik vind dit ook wel erg magertjes hoor. Ik weet natuurlijk niet hoe het gezegd is, maar als ik dit zo lees klinkt hij bijna mokkend dat de clubleiding hier zo'n resoluut besluit in genomen heeft.

Natuurlijk is het jammer en Brenet zal ongetwijfeld goed in de groep gelegen hebben, maar had op z'n minst geã«indigd met de zin dat het ook hartstikke logisch en terecht is dat de club dit doet. Vergeet niet dat hij zijn rijbewijs is kwijtgeraakt voor het rijden onder invloed. Rai Vloet wordt (terecht, en ik weet dat de manier waarop Vloet de nasleep heeft aangevlogen ook vanzelfsprekend heel veel kwaad bloed zet) he-le-maal uitgekotst overal omdat hij een kind heeft doodgereden onder invloed in eigenlijk moet je een zaak met zo'n verschrikkelijke uitkomst niet als argument in een platte VZ-discussie gebruiken, maar Brenet heeft vergelijkbare risico's genomen en er nog twee andere veroordelingen aan zijn broek ook. Als je andere veroordeling dan huiselijk geweld is wat ook al geen fraaie is (vanuit moreel/sociaal oogpunt bezien) mag je als trainer wat mij betreft ook best wel even wat harder achter je clubleiding gaan staan.

29 maart 2024 om 17:58

Ik vind het een hele eerlijke reactie. Hij heeft met die jongen gewerkt en vond het een fijne kerel en een goede speler, dus dat hij hem mist in de groep is volgens mij heel normaal. Verder respecteert hij de beslissing van de club en wil hij liever op het voetbal concentreren. Dat zouden in mijn ogen meer mensen mogen doen, concentreren op de taken waar je voor aan bent gesteld en niet overal maar een mening over geven.

29 maart 2024 om 18:04

Ook wel een naïeve reactie hoor. Ik vind dat je als trainer ook wel een signaal mag afgeven naar de rest van je spelers. Lijkt me ook niet verstandig als je je eigen bestuur gaat ondermijnen.

29 maart 2024 om 18:33

Hij spreekt echter tegen de media. En niet tegen zijn spelers. Wij weten allemaal niet wat hij heeft verteld in de kleedkamer. Het gaat de media en ons helemaal niks aan wat er binnenskamers is besproken.

29 maart 2024 om 20:17

Ik vind een eerlijke reactie helemaal niet erg en dat is wat ik ook probeer aan te geven met de eerste zin van mijn reactie. Hij hoeft de uitspraak van de rechter of de beslissing van de club niet nog eens dunnetjes over te doen, maar een kleine afsluiter als zoals ik die noemde in mijn initiële reactie was wat mij betreft een stuk netter geweest.

Hij heeft niet één keer dronken tegen een auto staan pissen ofzo, het zijn meerdere vergrijpen waarvoor hij terecht veroordeeld is en waar de club denk ik de enige juiste beslissing in genomen heeft. Dan kun je alsnog prima zeggen wat hij nu ook zegt omdat hij inderdaad trainer is en hem om sportieve en misschien ook wel sociale redenen mist. Als het daar echter op blijft steken en er komt ook geen afsluiter achteraan waardoor je laat blijken dat weldegelijk begrijpt waarom dit loopt zoals het loopt vind ik dat in combinatie met zijn algehele toon en woordkeuze wel een beetje verongelijkt overkomen, een emotie die volgens mij niet gepast in deze situatie.

Ondanks dat het wat mij betreft sowieso al niet valt onder 'overal maar je mening over geven' omdat Oosting een uithangbord van de club is én hij er zoals verwacht naar gevraagd wordt, zit er nog een groot verschil tussen hem publiekelijk nogmaals afbranden en deze ietwat zure, egoïstische (in mijn beleving) van Oosting.
Verder vind ik Oosting afgaande op zijn interviews één van de meer sympathieke trainers uit de Eredivisie en nog een goede trainer ook en hij is ook niet meteen helemaal af voor mij (niet dat hem dat ook maar iets zou boeien natuurlijk), maar ik vind zijn reactie hier niet helemaal gepast.

30 maart 2024 om 00:40

Ik vind het wel gepast. Hij geeft hier eerlijk zijn mening. Onder Munsterman had een afwijkende mening niet gekund. Mijn gevoel wordt alleen maar gesterkt dat Oosting-Twente een gezonde werkrelatie hebben waar een afwijkende mening toegestaan is. Eerlijker dan dit krijg je het niet.

Eerlijke reactie van Oosting zoals we hem kennen. Ik baal ook dat Brenet er niet meer bij is en had graag een andere keuze van Twente gezien. De rechter straft hem, prima. Moeten commerciële instanties hier nu een schepje bij bovenop gaan doen voor die zogenaamde uitstraling? En dan, na zijn straf, mag hij dan ook niet bij een volgende club aan de slag? Dus voor het leven uitgekotst en buiten de maatschappij plaatsen? Hij heeft geen drievoudige moord gepleegd ofzo

29 maart 2024 om 18:48

Dat is aan de “commerciële instanties “ zelf. Ik zou geen potentiële doodrijder in mijn bedrijf hoeven, maar wellicht dat anderen de lat wat lager leggen.

29 maart 2024 om 20:24

De stap van rijden zonder rijbewijs naar iemand doodrijden is wel een flinke.

29 maart 2024 om 21:24

Hij was veroordeeld voor rijden onder invloed. Dan ben je gewoon een potentiële doodrijder. Dat het goed is gegaan, is geen excuus.

29 maart 2024 om 20:32

Je hebt nou eenmaal moraliteitsregels. Als club kun je niet anders. Eigenlijk vind ik FC Twente nog te coulant, aangezien Brenet niet kan werken voor z'n geld. Dan ga je hem natuurlijk niet doorbetalen omdat meneer zich niet kan gedragen. Hij heeft de club benadeeld, niet andersom.

Niet 1 maar 2 keer..
Heel goed dat Twente alvast afscheid neemt.

Ik zal dit wel gemist hebben, maar heeft hij nou zonder rijbewijs of onder invloed gereden?
Lijkt mij nogal verschil!

29 maart 2024 om 19:08

Beide, de tekst van vz is incompleet

Dat Brenet 'verbinder' is komt dan wel weer handig uit. Kan hij na de geweldpleging meteen zorg verlenen.

Zonder gekheid: Oosting manouvreert hier wel erg omzichtig, maar die baalt, los van de morele implicaties van de zaak, er stiekem gewoon het meest van dat hij een van zijn beste backs kwijt is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren