Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rechter onverbiddelijk: Joshua Brenet moet daadwerkelijk de gevangenis in

Laatste update:

Joshua Brenet moet een maand de cel in. Dat heeft de rechtbank van Almelo dinsdag bepaald. De voetballer van FC Twente werd twee keer in korte tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld.

Brenet werd op 10 januari door de politie van de weg geplukt, zonder dat hij een geldig rijbewijs in bezit had. De voetballer zelf zei toen dat hij niet wist dat zijn rijbewijs was ingenomen.

Twee weken later werd Brenet weer staande gehouden. Hij was nog altijd niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Vooral de tweede aanhouding neemt de rechter hem zeer kwalijk.

“Het komt op mij een beetje over als doorvoetballen met een rode kaart. Meneer is geen first offender en heeft kennelijk geen oog voor de autoriteiten”, tekent Tubantia de woorden van de rechter op.

De dertigjarige vleugelverdediger was zelf niet aanwezig in de rechtszaal, maar gaf zijn advocaat een schriftelijke verklaring mee. Daarin stond dat Brenet de brieven over de inname van zijn rijbewijs nooit had ontvangen.

Toen hij laatst de brief over de inname wel ontving, tekende hij bezwaar aan. Daarom dacht hij dat zijn rijbewijs nog geldig was. De eerste aanhouding op 10 januari kwam voor hem echt als een verrassing.

Brenet ging daarna dus nog een keer in de fout, waardoor de rechtbank hem nu een maand celstraf heeft opgelegd. Zijn advocaat pleitte voor een taakstraf of boete, omdat de speler 'al hard gestraft is in de media tijdens de mishandelingszaak van 2021'. De rechter ging daar dus niet in mee.

In 2021 kreeg de geboren Limburger ook nog een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur opgelegd. Door deze nieuwe veroordeling moet hij deze nu alsnog uitvoeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had niet verwacht dat hij zo dom was

26 maart 2024 om 15:08

Niet? Dat is toch al wel langer bekend dat hij niet de slimste is. Kan goed voetballen maar daar blijft het bij

zal dit niet voorwaardelijk zijn? Wel een bakkie ellende zo om zijn persoon

26 maart 2024 om 13:32

Ik denk het niet. Drie vergrijpen in een korte tijd. Dat vinden rechters doorgaans niet zo leuk.

26 maart 2024 om 19:35

En terecht. Dan ook nog zeggen dat je niet wist dat je rijbewijs was ingenomen om een week later alsnog zonder rijbewijs te rijden. Wat een oelewapper zeg... ben benieuwd of de KNVB/Twente er ook nog wat van vindt.

26 maart 2024 om 13:38

Nee is niet voorwaardelijk. Zoals het artikel zegt zat hij nog in zijn proeftijd voor een ander feit.

26 maart 2024 om 14:27

Het is denk ik een grap omdat Memphis nadat hij al Promes steunde, nu ook de borg van een miljoen heeft afgetikt van zijn Braziliaanse Barca-vriend.

Heftig, maar geen medelijden met hem. Opeenstapeling van schijt aan de rest gedrag

26 maart 2024 om 14:29

Bizar ja, en ook echt een verweer van het niveau "de hond heeft m'n huiswerk opgegeten".



Terecht geen medelijden mee! Is dit voorwaardelijk? Wordt niet vermeld.

26 maart 2024 om 14:03

Aangezien hij in zijn proeftijd al de mist in ging, ga ik er niet van uit dat het voorwaardelijk is. Hij heeft zijn kans wel gehad, en niet gepakt. Domme domme jongen, nu je net uit je contract loopt en een leuke onderhandelingspositie had voor een volgend avontuur.

26 maart 2024 om 14:29

Ook vervelend voor Twente, zou vermoeden dat ze hem per direct een maand kwijt zijn. En daarna nog weer wedstrijdfit worden.

26 maart 2024 om 14:39

Ik denk dat Twente zijn contract per direct verscheurd, ik denk dat ze hier geen associatie mee willen.

26 maart 2024 om 14:42

Denk niet dat hij gelijk de cel in gaat, hij gaat in hoger beroep en mag zijn berechting in vrijheid afwachten.

26 maart 2024 om 14:57

"zou vermoeden dat ze hem per direct een maand kwijt zijn."

Ik verwacht het niet. Ik heb zelf ooit een gevangenisstraf opgelegd gekregen (13 dagen) terwijl ik in loondienst zat. OvJ kan rekening houden met iets dergelijks (m.u.v huiselijk geweld zijn het 'lichte ' vergrijpen) zodat je de gevangenisstraf in de vakantie kunt uitzitten (althans, zo ging het in mijn geval) en zodoende je baan niet kwijt raakt.

Het scheelde dat het die zomer k*tweer was dus het was te doen 😉, ik had naderhand nog één week over van de vakantie....

26 maart 2024 om 18:43

Volgensmij kan hij gewoon worden aangehouden . Of het nu aankomende maand is of in Mei dat zal een OVJ weinig uitmaken denk ik. Daarnaast is het een voorwaardelijke straf (waar al een uitspraak over is geweest) die word omgezet

Hoe dom kun je zijn?! Je bent sowieso al een loser als je je schuldig maakt aan huiselijk geweld, maar je bent wel echt een enorme dombo als je ook nog tot tweemaal toe rijdt zonder een rijbewijs. Dat is toch een patroon die je niet graag bij mensen ziet. Het is me sowieso een raadsel waarom je niet gewoon je boetes betaalt. Die kerel verdient tonnen per jaar. Die boetes zijn een schijntje in vergelijking met z'n salaris.

26 maart 2024 om 16:36

Hehe dombo, mooi woord. Dat van die boetes niet betalen is mij niet bekend, maar op NOS staat dat hij in 2020 is aangehouden met teveel alcohol op, en toen een cursus bij het CBR opgelegd kreeg. Die heeft hij niet gedaan en daardoor was het rijbewijs niet geldig. Vervolgens dus, lijkt het, nog 3 jaar rondgereden zonder geldig rijbewijs, een keer staande gehouden en nog steeds niet die cursus gaan doen. Slim is het niet..

Gebeurt het nou steeds vaker dat voetballers trieste dingen doen (Promes, Vloet, Giggs, Greenwood, Dani Alves, Robinho, Anthony etc.), of kwam dit soort zielig gedrag vroeger alleen minder naar buiten?

26 maart 2024 om 13:41

Geen idee of het vroeger vaker voorkwam of niet, maar mobieltjes, sociale media en internet hebben het wel makkelijker gemaakt om zulk nieuws wereldwijd (snel) te kunnen verbreiden.

26 maart 2024 om 13:46

Verbreiden? Praat Nederlands met me, even Nederlands met me

26 maart 2024 om 14:06

In tegenstelling tot wou wou staat "verbreiden" gewoon in het Nederlands woordenboek, hoor.

26 maart 2024 om 14:31

@N5-Highbury Verbreiden ja, en kijk naast het woordenboek ook nog even uw zinsbouw en interpunctie na.

26 maart 2024 om 15:02

Ik heb ook het idee dat de jonge voetballers van tegenwoordig denken veel meer te kunnen maken door social media. Sommigen hebben honderdduizenden volgers die hen de hele dag vertellen dat ze de allerbeste ooit zijn. Clubs pamperen grote talenten omdat de financiële belangen gigantisch zijn. Er wordt ze niets meer in de weg gelegd.

Dan krijg je vanzelf het idee dat de wereld om jou draait en om niemand anders.

26 maart 2024 om 13:49

Zocht het even op, maar vroeger had je genoeg spelers die iets op hun kerfstok hadden. Bekendste namen: Vinnie Jones, George Best, Patrick Kluivert, Eric Cantona en Joey Barton. Los van Kluivert, enkel spelers uit de Engelse competitie. En de lijst is gigantisch lang vergeleken met de namen die ik hier noem. Het is dus van alle tijden.

26 maart 2024 om 14:07

Theo Janssen

26 maart 2024 om 14:17

@brigabier, Ik help je wel met wat Nederlandse voetballers uit de Eredivisie. Danny Blind heeft nog een ongeluk veroorzaakt terwijl hij 3 keer zoveel had gedronken als mocht. Theo Lucius handelde in illegaal vuurwerk. van Gobbel nog iets met auto's (geen drank)

26 maart 2024 om 14:38

@brigabier Sterker nog, Vinnie Jones hield er zelfs een filmcarrière aan over, zo schitterde hij naast ondermeer Jason Statham in één van mijn favoriete films Lock, Stock and Two Smoking Barrels, echt een klassieker.

26 maart 2024 om 15:18

Rene Hiquita....

26 maart 2024 om 16:48

Wat dat betreft zijn voetballers ook maar een afspiegeling van de maatschappij

Deze gast heeft ook geen hersencellen. Eerst schuldig maken van huiselijk geweld en dan nog zo dom zijn om twee keer te rijden terwijl je rijbewijs eerder al is afgepakt. Tja dan maar inderdaad een maandje de cel in. En ook een slechte reputatie als die eventueel een vervolgstap wil maken. Maar ja zou als club sowieso oppassen om met een speler zoals hij in zee te gaan.

26 maart 2024 om 14:32

Afgunst of haat naar Twente? Ik besteed per dag meer tijd aan het denken aan WC papier dan ik aan Twente denk. Die hele club zal me echt volledig aan m'n achterwerk oxideren. Doe niet zo infantiel.

Grappig en typisch hoe je huiselijk geweld trouwens minder serieus vindt dan een geweldloos delict. Het één vind je duidelijk zwaarder wegen dan het ander.

26 maart 2024 om 16:07

Mag weg was een reactie op een reactie die inmiddels is verwijderd.

26 maart 2024 om 16:28

Er is een reactie weggehaald hier Modric

Daar zit geen club meer op te wachten....

26 maart 2024 om 15:47

Denk dat dat wel mee valt...

Ik neem aan dat hier een onvoorwaardelijke celstraf wordt bedoeld, als deze ook nog eens per direct ingaat mist Joshua Brenet sowieso een aantal belangrijke wedstrijden met Twente inzake plaatsing voor de voorronde Champions League, plek drie in de Eredivisie geeft daar recht op.

26 maart 2024 om 14:00

Dan heb je Brenet niet zien spelen dit seizoen. Die speelt vaker slecht dan redelijk. Nu weten we ook gelijk waarom.

26 maart 2024 om 14:47

@sirius Daar heb je dan weer gelijk in, Brenet speelde dit seizoen veel minder dan in 2022-2023. Brenet zal waarschijnlijk dus niet eens gemist worden maar hij is hoe dan ook niet inzetbaar, ook niet in geval van nood.

26 maart 2024 om 14:03

Scheelt dat we Brenet prima kunnen missen, hij is geen schim van de voetballer die hij afgelopen seizoen was. Wat mij betreft hoeft hij helemaal niet meer te spelen voor Twente als hij zulke domme dingen doet. Achteraf goed dat ze niet nog langer aan deze gozer vastzitten.

26 maart 2024 om 14:49

@redisthecolour In zijn vorm van dit seizoen kan Twente Brenet prima missen maar stel dat de nood aan de man komt door blessures en schorsingen.

26 maart 2024 om 17:25

Prima missen? Heeft ons vaak zat geholpen aan de punten met een goal of assist.
Ondanks zijn geschiedenis en wat hij heeft gedaan, zal ik hem enorm gaan missen met zijn gedurfde spel.

26 maart 2024 om 18:11

Dit seizoen valt dat zwaar tegen hoor, vind het regelmatig de minste speler van de basiself. Ik zal hem missen als kiespijn, het is een parodie op een verdediger.

Verdomme. Die staat in m'n scorito elftal.

Ik mag hopen dat Feyenoord nu zoiets heeft we zoeken iemand die zich wel normaal kan gedragen.

26 maart 2024 om 14:31

Eens. En bij voorkeur ook twee klassen beter.

26 maart 2024 om 15:20

DtK heeft aangegeven dat scouten niet alleen in het stadion gebeurd maar ook daarbuiten. Hoelaat gaan de lichten uit, wat is zijn gedrag op social media, leeft hij voor zijn sport speelt tegenwoordig in de scouting ook een rol.

Plus die kan nu eigenlijk nog alleen buiten Nederland voetballen...

Zag hier laatst zat Ajacieden die in deze clown wel even de oplossing op rechtsachter zagen. Een verbetering t.o.v. Rensch, Gooijer en Gaaei ben je al snel, maar los van dat het helemaal niet zo'n betrouwbare back is, is het buiten de lijnen nog een onbetrouwbaardere kerel zo blijkt.

26 maart 2024 om 16:59

Voetballend houd ik staande dat hij beter is dan Rensch, Gooijer en Gaaei op de rechtsbackpositie. Geen topper, wel beter dan de rommel die we daar nu hebben rondlopen. Het feit dat hij met zijn talent niet hoger speelt, zegt al genoeg over zijn mentale gesteldheid want voetballend kan hij nog een stukje hoger,

Wat een lafaard. Als je echt denkt dat je niets fout hebt gedaan, ga je naar de rechtbank en verdedig je jezelf. Nee loosertje stuurt zijn advocaat.

Gewoon oerdom. Als je tegen de club zegt dat je even zonder rijbewijs zit, zorgen zij gewoon dat je thuiskomt via een taxi of iemand brengt je even. Als je dan na een waarschuwing, en wetende dat je nog in je proeftijd zit, voor een tweede keer in korte tijd zoiets doms doet. En dan komt zo'n advocaat met een verdediging dat hij het zwaar heeft omdat men in de media zegt dat hij domme dingen doet. Jongen, ga lekker even zitten zoals de rest van Nederland ook gewoon moet zitten als ze zoiets doen.

“Zijn advocaat pleitte voor een taakstraf of boete, omdat de speler 'al hard gestraft is in de media tijdens de mishandelingszaak van 2021'.”

Echt te walgelijk voor woorden.

Hard gestraft in de media? Ik heb die mishandelingszaak echt volkomen gemist denk ik. Laten brommen dit soort domme jongens. Als je je billen brand moet je op de blaren zitten.

Regel even een chauffeurtje voor de beste man. Maar even serieus die mishandeling als advocaat aandragen voor een ander vergrijp dat hij daarna nog heeft gedaan. Wat een drama advocaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren