Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brazilië ontsnapt na strafschoppen aan eliminatie

Laatste update:
/

Brazilië heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK in eigen land. De Goddelijke Kanaries hadden hun handen zaterdagavond in Belo Horizonte vol aan Chili, maar na een 1-1 stand na 120 minuten spelen viel de strafschoppenserie in het voordeel uit van de ploeg van Luiz Felipe Scolari. Brazilië blijft hierdoor op koers liggen voor de zesde wereldtitel in de geschiedenis.

De vijandigheden tussen de beide landen waren voelbaar op de tribunes; de supportersgroepen hielden zich niet stil tijdens het volkslied van de opponent en op het veld ging het in de Zuid-Amerikaanse kraker ook hard tegen hard. De eerste helft was hectisch, stond bol van de overtredingen en werd afgesloten met 1-1. Het gastland slaagde er aanvankelijk niet in om de Chilenen bij het nekvel te grijpen, maar kwam na achttien minuten wel op voorsprong in Estádio Magalhães.

/

David Luiz zette Gonzalo Jara onder druk bij een doorgekopte voorzet en daardoor werkte de verdediger van Chili in zijn eigen doel. De treffer kwam echter wel op de naam van Luiz te staan. Brazilië kon met een bevrijd gevoel de wedstrijd vervolgen, mede doordat Chili geen grip kreeg op het duel en het allemaal moeilijk kon belopen. Na ruim een halfuur kwam La Roja echter plots langszij: Alexis Sánchez strafte laconiek uitverdedigen af en schoot diagonaal raak.

Na de gelijkmaker besloot Brazilië het doel van Claudio Bravo te bestoken. Neymar was gevaarlijk met een kopbal, Fred mikte over en een schot van Daniel Alves werd gekeerd door Bravo. De eerste 45 minuten verveelden geen moment en ook de tweede helft was niet saai. De thuisploeg dacht tien minuten na rust op voorsprong te komen, maar Hulk had de bal met de hand meegenomen en werd teruggefloten door Howard Webb. Scolari was woedend en haalde verhaal bij de scheidsrechter.

/

De spanning op de tribunes sloeg over op de Braziliaanse spelers. Zij gingen namelijk nerveuzer en daardoor ook slordiger spelen en mochten Júlio César op hun blote knieën danken dat het na 65 minuten niet 1-2 werd. De doelman voorkwam met een ultieme reflex een doelpunt van Charles Aránguiz. De roodhemden hadden het goede spel van de groepswedstrijden hervonden en kregen de wedstrijd steeds beter onder controle. Chili kwam evenwel niet tot scoren en de beste kansen waren nog voor Brazilië.

Invaller Jô kon een voorzet echter niet verzilveren en Hulk stuitte op Bravo. Er moest een verlenging aan te pas komen en hierin begon de vermoeidheid aan beide kanten zijn tol te eisen. Het tempo daalde, al zette Brazilië in het slot van de eerste helft wel aan. Onder anderen Hulk deed een poging en Mauricio Pinilla ramde in minuut 120 tegen de lat. Brazilië won de bijzonder spannende strafschoppenserie met 3-2. Pinilla, Sánchez en Jara misten namens Chili, terwijl Hulk en Willian bij Brazilië niet vanaf elf meter tot scoren kwamen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die vliegen er volgende ronde uit.

28 juni 2014 om 20:59

Jammer voor Chili, ik had ze echt gegund voor de volgende ronde, maar het mocht helaas niet baten.

Ik word trouwens stront moe van de commentator ´´het wonderkind Neymar moet het gaan doen voor Brazilië´´ Het is helemaal geen wonderkind, anders had hij deze wedstrijd allang beslist. Justin Bieber van het voetbal is het..

28 juni 2014 om 21:02

Haha... als je voor een volk van 200 miljoen in je eigen vaderland als 22 jarige de 5e penalty durft te nemen dan ben je echt heeeeel groot hoor!!

Zo'n verantwoordelijkheid hebben wij niet eens ooit de kans voor gehad in wat voor situatie dan ook!

28 juni 2014 om 21:03

Wou net zeggen die Neymar was nergens te zien en nog zeggen hij word net zo goed als Messi? Haalt dat niveau nooit.

28 juni 2014 om 21:05

Dat was van te voren al bepaald. Waarschijnlijk hoopte die barbyboy dat het de beslissende zal zijn zodat hij de meeste aandacht kreeg.

28 juni 2014 om 21:07

@shenkie
Wat een onzin. Hij moest die penalty nemen, dat was van tevoren afgesproken, maar tijdens de wedstrijd (in de tweede helft) was hij nergens te zien. Respect voor de Chilenen. En wat mij betreft had Hulk eraf gemoeten. Wat een plaatsvervangende schaamte dat hij zo loopt te janken zeg. Wat een drol..

28 juni 2014 om 21:08

@shenkie

Iedere voetballer die in zichzelf gelooft had die genomen. Je moet niet doen alsof hij iets speciaals doet. Dit is zijn beroep.

28 juni 2014 om 21:09

Volgens mij heeft deze jongeman al meer voor zijn land betekend dan zowel Messi als Ronaldo op zijn leeftijd door een Confederations cup bijna eigenhandig binnen te slepen en meer dan 30 goals te maken.

Even goed als Messi lijkt me moeilijk, maar wat hij nu al gepresteerd heeft is toch meer dan indrukwekkend.

28 juni 2014 om 21:12

Neymar speelde prima in de eerste helft. Jullie overdrijven echt. 2de helft bakte hij er niks van evenals heel Brazilië. In de extra tijd ook niks van hem gezien, maar hij is wel altijd dreigend.

28 juni 2014 om 21:19

@lee en Jordynigel

Begrijp dit ook ook niet hoor, hoe groot moet de haat tegen iemand zijn om zelfs nu hem nog af te schilderen als een doodgewone voetballer, een JB van het voetbal, of een youtubvoetballer. Neymar Jr heeft al erg veel gepresteerd op die leeftijd voor het grootste voetballand op aarde en speelt met immense druk op zijn schouders, maar zelden stelt hij teleur.

Dat je hem niet mag om andere redenen kan ik nog enigszins inkomen, maar erken dan a.u.b. toch nog als een volwassenen zijn onmiskenbare kwaliteiten.

Neymar is wel degelijk een buitengewone voetballer, een godenkind van het voetbal dat ons nog veel moois gaat geven in de toekomst.

28 juni 2014 om 21:19

Medellin

Haha zijn beroep... ik weet niet wat voor werk je doet... maar als je op je eigen bedrijf een fout maakt waarmee je je hele bedrijf de puin in helpt.. dan wil ik wel eens zien hoe cool jij blijft!

Wat een bullshit dus! Dit is voor 200 miljoen mensen, maar volgens mij moet jij ze allemaal tellen voordat je pas weet hoeveel dat is!!!!

28 juni 2014 om 21:21

Nu ziet iedereen hoe slecht Brazillie is. Waar was neymar dan de eerste helft? alleen de corner verder niet. Tegen Kameroen was die echt helemaal top maar tegen Chili was die niet te zien bijna. Gun ze het niet hebben het ook zeker niet verdiend om door te gaan en niet allemaal om deze wedstrijd.

28 juni 2014 om 21:24

Dat vond ik ook. Brazilië is goed weggekomen.
Jammer trouwens dat de Nederlandse Journalisten het van Gaal weer moeilijker hebben gemaakt door de opstelling van het Nederlands elftal alvast aan de tegenstander door te geven. Dat was niet nodig geweest maar ze doen het altijd dus ja wat doe je eraan.

28 juni 2014 om 21:25

Inderdaad delpiero. Sommigen haten zijn maniertjes gewoon. Oke dat mag, maar ga niet domweg doen alsof hij niet kan voetballen. Ik erger me ook kapot veel aan zijn valpartijen en het constant smeken om kaarten voor de tegenstander, maar tegelijkertijd geniet ik van hem als voetballer. Als wij een neymar hadden in oranje, dan was hij de man geweest volgens de meeste die hem nu afkraken hiero.
Zo walgelijk om te lezen.

28 juni 2014 om 21:28

Medelin. Ja jongen je hebt gelijk, maar toen een jonge Robben die penalty benutte op het ek destijds ( toen oranje voor het eerst weer eens een strafschoppen serie won) toen vond heel nl het wel speciaal. Oooooo de jonge Arjen Robben die nooit nerveus is en weet ik veel wat voor geslijm er allemaal was.

28 juni 2014 om 21:31

Lee112

Volledig met je eens, ik kan me ook ergeren aan zijn vallen en duiken, maar ik geniet gewoon van zijn manier van spelen, dat zie je toch niet elke dag voorbijkomen zo'n voetballer, zo technisch en sierlijk, heerlijk gewoon.

28 juni 2014 om 21:57

al is t van te voren besproken waarschijnlijk heeft hij daar mee ingestemd en de 5e penalty is meestal de beslissende penalty. dus hij durft wel

28 juni 2014 om 22:03

Je zou kunnen stellen dat hij niet echt een keus meer heeft hé? Wat een druk voor zon jong jochie, is toch niet te doen.

29 juni 2014 om 00:49

Zap gewoon naar de Belg, doe ik ook! Nederlandse commentatoren zeiken gewoon veel te veel.

29 juni 2014 om 16:27

@shenkie

Foute analogie. Hou gewoon op, dit is topsport en hoort er bij.

30 juni 2014 om 13:34

Medellin

Foute analogie... Wie begon er over beroepen? Jij of ik... Juist, dat was jij!

28 juni 2014 om 20:59

Nee Brazilië krijgt alle geluk van de wereld dit WK, die winnen het hoe dan ook hoe matig ze ook zijn.

28 juni 2014 om 21:01

Dit Brazilië wint echt niet van Duitsland of Frankrijk in de halve finale

28 juni 2014 om 21:02

Zullen we zien, ik vind ze ook tegenvallen maar tot nu toe valt alles net toevallig in hun voordeel, lijkt of ze een patent op geluk hebben.

28 juni 2014 om 21:03

Vergeet niet dat dit soort duels ook erg zwaar in de benen gaan zitten, ze spelen al om de paar dagen in deze hitte en nu ook nog eens meer dan 2 uur onder extreme druk.

28 juni 2014 om 21:28

Alsof Duitsland zoveel indruk heeft gemaakt. En men overschat Frankrijk wel een beetje, die zullen het WK echt niet winnen.

28 juni 2014 om 21:36

Zullen eerst maar zien of ze uberhaupt winnen van Colombia

28 juni 2014 om 22:01

Als je zo begint moeten we niks zeggen en eerst kijken.

28 juni 2014 om 21:01

Met dit spel veegt Colombia de vloer aan met ze als ze het winnen van Uruguay vanavond, maar als Uruguay met hun saaie spel zonder Suárez doorgaat op wonderbaarlijke wijze dan mogen ze nog wel in hun handjes knijpen en meer dromen van de volgende ronde...

28 juni 2014 om 21:26

Ik hoop maar dat Colombia korte metten maakt met Uruguay!

Het is ze niet gegund. Brasil speelde zo ongelooflijk slecht. Zij gaan het WK duidelijk niet winnen.

Chili, wees trots op jullie zelf. Geweldig gevoetbald. Prachtig gestreden. Penalty's is een loting.

28 juni 2014 om 21:03

Ik vond die Bravo echt als een lapzwans keepen bij de pingels. Sprong zomaar en 'koos' de hoek al voordat de penalty genomen werd. Dat maakte het makkelijker voor de penaltynemer. Hoe dan ook heeft Chili echt bewezen gelijkwaardig misschien wel beter te zijn dan Brazilie. Chili kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Echt jammer man.....

28 juni 2014 om 21:08

De penaltynemers dan... Als je zo aanstuurt op de strafschoppenserie
mag je ze toch echt wel wat beter inschieten...

Gerechtigheid!!!!!! Wat een spanning, beste eerste helft van het toernooi, veel kansen gemist door ons en een mogelijke pingel ontnomen. Wat ben ik blij!!!!!!!!!

Op BBC werd ook gesproken over het grote aantal gemiste kansen, chapeau voor Chili ze hebben fantastisch gespeeld. Helaas spannender dan ik had gehoopt. Als je kijkt aar de kansen zul je terug zien dat we inderdaad de betere partij waren vandaag. Terecht afgekeurde goal, maar een mogelijke penalty inderdaad. Vond het zelf licht, maar op de BBC waren ze het unaniem eens Met Fernandinho ging het echt een stuk beter, hoop dat hij niet te geblesseerd is.

Jammer dat Chili er uit is, had liever een ander team naar huis zien gaan. Maar ben blij dat we Nederland hebben ontlopen.

Laat mij lekker blij zijn joh. Al die afgunst, jammer. Ik hoop dat NL morgen gewoon wint en ga dat dan ook gewoon vieren.

Edit: Reactie op azijn zeikers

28 juni 2014 om 21:01

Welke mogelijke penalty?

28 juni 2014 om 21:01

Je mocht blij wezen dat in de laatste secondes van de 2e verlening niet erin ging, maar op de lat belande

Feliciteert trouwens!

28 juni 2014 om 21:25

Oh ik ben bere blij dat die bal er niet in ging, dan kon het zo maar over zijn. Dankjewel!

28 juni 2014 om 21:01

Gerechtigheid? Hoezo, Chili had evengoed door kunnen gaan. Dit Brazilië is gewoon bizar slechy op Neymar na.

28 juni 2014 om 21:01

En de tweede helft was de slechtste neem ik aan? Ik vond Brazilië echt drie keer niks. Ik had jullie getipt als winnaar, maar ik denk dat ik mijn voorspellingen ga aanpassen.

28 juni 2014 om 21:02

Welke was dan een pingel ik hoop niet dat je die duw bij hulk bedoelt want dat gebeurde aan de overkant ook

28 juni 2014 om 21:02

Gefeliciteerd!!! Moest je ook huilen van blijdschap?
Heb je de penalty's gezien of ging je ook in een hoek staan?

Chile heeft het ons dit keer echt moeilijk gemaakt man. We hebben weer veel gemist en ik hoop dat ze in de kwartfinale wel erin vliegen.

28 juni 2014 om 21:12

@blink

Met Fred en Jo ga je geen Wk winnen. Ik snap niet waarom hij Pato niet heeft meegenomen. En waarom speelt hij niet met Willian in de basis?

28 juni 2014 om 21:16

Omdat Willian geen penalty kan nemen :P. Nee grapje. Scolari is geen trainer die van wijzingen houdt. Hij houdt vertrouwen in zijn spelers.

28 juni 2014 om 21:22

Ik denk dat sommige ook geen penaltys kunnen nemen het was geluk dat ze niet een top keeper hadden.

28 juni 2014 om 21:28

Jij ook gefeliciteerd!! Ik heb voor de verandering niet gekeken met een paar honderd Brazilianen (In the Livingroom in Dublin, sports bar vol met Brazilianen) maar gewoon thuis. Ik was te gespannen en had echt het idee dat we er zomaar uit konden vliegen hier. (En met een beetje geluk voor Chili was dat ook gebeurd). Leuk elftal, hebben in de poule elke wedstrijd gedomineerd en tegen Brazilie ook goed weerstand gehouden. Chapeau! Was mega teleurgesteld in Neymar de 2e helft, was geen schim van de eerste helft..... Nu tegen Colombia (verwxht ik) nog een super pittige tegenstander.

Morgen juichen voor Oranje, dat zou echt mijn droom finale zijn!

28 juni 2014 om 21:31

blink182,

Denk dat Scolari heel blij is, mochten een aantal spelers al zweven dan zullen zij nu weer met beide beentjes op de vloer staan.

Voor een trainer is dit heerlijk, kan gelijk weer de puntjes op de "i" zetten.

Chili heeft een goede wedstrijd gespeeld, laatste minuut zat er een engeltje op de lat bij Brazilië.

Vond het geen geweldige wedstrijd, maar wel heel spannend.

28 juni 2014 om 21:43

haha ja zeker. ik zal ook voor Oranje juichen. Dat heel Nederland (!) tegen Brazilie is doet me niks. Ik ga gewoon voor Oranje duimen.

Tsja, ik was ook teleurgesteld in Neymar, maar volgens mij speelde hij geblesseerd. Wel respect voor hem dat hij met kramp die penalty ging nemen.

Tegen Colombia/uruguay met Fernandinho en Ramires (aangezien Gustavo geschorst is). En ik heb ook liever Maicon op de plek van Alves. Pff. Wat heb ik me aan hem geërgerd. Leverde tig veel ballen in en is echt nonchalant soms. Maar gelukkig stond hij zijn mannetje wel (in verdedigend opzicht.

28 juni 2014 om 21:47

@ Leeuw

Het probleem van Brazilie is dat zij voor de start van het WK al dachten in de finale te staan. Dat kwam natuurlijk door die conf cup. Nu hebben ze een reality check gekregen, dus hopelijk zijn ze nu wel wakker geschud.

Maar goed, ik vond Brazilie eerlijk gezegd niet echt heel slecht, maar ook niet heel goed. Maar men kan niet verwachten dat Brazilie Chile gaat oprollen ofzo. Niemand heeft dit Chile de laatste paar jaar opgerold. Spanje niet, Duitsland niet, NL niet.

Jij vond het spannend? Dat is echt 1 van hoe ik me voelde jahahah :P

28 juni 2014 om 23:00

Ik ben opgegroeid met Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho en ga zo maar door en liep als kind altijd in shirts van Brazilie rond. Maar hoe Scolari dit team laat voetballen en hoe de spelers continu om kaarten liggen te janken irriteert de meeste Nederlanders, waaronder mij, gewoon heel erg. Wij hebben dus niks tegen Brazilie maar wel wat tegen het huidige Braziliaanse team. Maar dit was een zeer vermakelijke wedstrijd en ik feleciteer je van harte!

28 juni 2014 om 21:03

Ze gaan toch volgende ronde eruit, hun geluk raakt ook eens op.

28 juni 2014 om 21:04

Brazilie heeft 2 pingels cadeau gehad dus beter reageer je niet meer.. of zet je brazilie bril af!! Ze hebben tot nu toe nog geen wedstrijd gedomineerd. Elke keer geluk net als vandaag. Bal op de lat in de laatste minuut hoe goed kan je weg komen?

28 juni 2014 om 21:39

Ze hebben pas 1 penalty gehad dit toernooi en die was inderdaad 100% onterecht. Chili had meer balbezit overall, maar Brazilie had de beste kansen. We mogen van geluk spreken inderdaad dat zo'n bal er in de laatste minuut niet in ging.

En ik mag dat toch zeggen dat ik vond dat het een penalty was? Dat staat helemaal los van die onterechte penalty die er gegeven is. Ben erg blij dat we door zijn, ik weet dat alle Nederlanders hopen dat we er uit vliegen en misschien gebeurd dat ook wel, die kans bestaat gewoon, vandaag scheelde het ook bijna niks. Als de kansen eerder afgemaakt worden denk ik wel dat we nog best ver kunnen komen en nu ga ik het lekker vieren. Fijne avond heren!!

28 juni 2014 om 21:57

Ik vind brazillie de beste ploeg (op papier) dus daarom ben ik afgunstig. Sorry maar wil dat alle top ploegen eruit vloegen hahaha beter voor nederland

28 juni 2014 om 21:04

Gerechtigheid? Als in: Brazilie verdiende het om door te gaan en uiteindelijk gebeurde dat gelukkig ook? Want ik denk dat ik en 99 procent van Nederland met mij, Chili de betere ploeg vond. Brazilie speelt om te janken. Verdienen helemaal niks. Chili speelt mooi vechtvoetbal, direct op de man maar ook met aanvallende intenties. Brazilie is niks, en had er uit moeten vliegen tegen het kleine Chili. Dat was nog eens een WK in eigen land geweest. Meteen in de ronde van 16 verdiend er uit,

28 juni 2014 om 21:10

Natuurlijk vond Nederland Chile de betere. Voor de wedstrijd begon waren ze al de betere en hoopten ze op een uitschakeling van Brazilie. Ik vond ze gelijkwaardig. Chile had betere veld spel en Brazilie grootste kansen. Maarja, we zijn echt blij en het mag toch

28 juni 2014 om 21:14

Nicator.

Brazilie ging verliezen van Mexico. Brazilie ging verliezen van Kameroen. Brazilie ging verliezen van Chile. Kijk maar naar live-meepraten. Niemand hier gunt Brazilie wat. Dat hoeft ook niet en dat boeit ons weinig, lol.

Er komt een dag dat jullie natuurlijk gelijk zullen hebben, maar vandaag is gewoon niet de dag

28 juni 2014 om 21:19

Blink,

Ik ga altijd neutraal een wedstrijd in. Ik probeer dat althans. Er is voor mij geen reden om tegen Brazilie te zijn. Het probleem is dat ze zo'n mooie selectie hebben. Je verwacht samba voetbal. Snel, technisch en een beetje dollen met de tegenstander. Niks van dit alles. Saai, degelijk en uiteindelijk met geluk de overwinning pakken. Ze maken al jaren hun reputatie niet waar en ik wordt steeds opnieuw graag verrast, maar het gebeurt nooit. Ik had trouwens in mn WK poule overwinningen voor Brazilie tegen alle 3 die je noemt

28 juni 2014 om 21:52

Hoezo afgunst? Volgens mij heeft half NL Brazilië als wereldkampioen in hun WK-poule. Ik hoop dan ook persoonlijk dat Brazilië wereldkampioen wordt als NL dat niet wordt, want dan eindig ik weer hoger in mijn poule. Dat op VZ er enkele criticasters zijn, is tot nu toe terecht. Jullie spelen niet naar jullie kunnen en hebben vorige zomer laten zien beter te zijn dan dit. Alhoewel ik het onzin vindt te zeggen dat Chili beter was vandaag, denk ik wel dat Brazilie beter moet spelen om wereldkampioen te worden. Maar gefeliciteerd met deze overwinning en ik hoop jullie in de finale tegen komen!

28 juni 2014 om 21:53

blink, dat is gewoon omdat Chile van te voren de underdog is, en mensen hebben sympathie voor een underdog. En Chile krijgt ook sympathie door de manier van voetballen in de poulefase. Australia in de eerste helft totaal overklassen, tegen Spanje domineren, dat is gewoon een gigantische prestatie, en als je dan ziet hoe Brazil in de groepsfase speelt dan gun ik het Chile gewoon. En in de tweede helft vond ik Chile vandaag ook de betere. Zo zonde van die bal op de lat in de verlenging...

Dat gezegd te hebben: Hulk moet zich eens gaan gedragen, iedere keer gaan liggen en huilen, hij moet eens een voorbeeld nemen aan Oscar, die doet dat tenminste niet. En is er serieus geen betere spits te vinden dan Fred en Jo? Want dan is het wel heel erg triest...

Wat trouwens ook meespeelt is de wedstrijd tegen Kroatia, en dan vooral de arbitrage in die wedstrijd. Want dat was echt een wanvertoning. En daar komt dan nog het zeuren om kaarten voor alles en niets bij, dat doen ze bij Spanje en Portugal ook, en ik ben ook echt heel blij dat die twee eruit liggen.

28 juni 2014 om 21:05

Gefeliciteerd, dit was een echte Zuid Amerikaanse strijd!

Mensen tonen hier hun afgunst naar Brazilie omdat hun eigen land er waarschijnlijk niet bij zit of omdat ze jaloers zijn op de prijzenkast van Brazilie....

De volgende ronde moet het wel beter natuurlijk! En Luiz mag een wedstrijdje banken samen met Hulk

28 juni 2014 om 21:13

Laat ik het dan maar zo zeggen. Net als al die buitenlandse Cr7 fans die het altijd maar over "haters" hebben en dat we jaloers zouden zijn op de vriendin van Ronaldo, op zijn bankrekening en zijn looks terwijl het ons alleen maar gaat om zijn gedrag, kan het ons Nederlanders geen zak schelen hoe groot de prijzenkast van Brazilie is, en zijn we er ook in de verste verte niet jaloers op. Het is hoe het is. Het zou leuk geweest zijn als Nederland een paar WK titels had, maar dat is niet het geval en dat betekent niet dat we jaloers zijn op Brazilie, en het kleurt al helemaal niet onze reacties. Dit is dus nog steeds het verschil tussen Nederlanders en buitenlanders. Jullie snappen niet hoe we denken. Maar goed. Dit zal allemaal wel weer verkeerd uitgelegd worden

28 juni 2014 om 21:23

Goede reactie nicator!

28 juni 2014 om 21:41

Na de eerste 2 wedstrijden heeft Brazilië de hele wereld tegen zich gekregen, niks afgunst. Na Nederland kan het mij geen moer schelen wie hem wint.

28 juni 2014 om 21:05

Na welke wedstrijd heb jij zitten kijken zwaar onverdiend echt onbegrijpelijk en brasil zit nog in het tournooi vanwege hulp van de arbiter in de eerste wedstrijd. Wat is dit brasil slecht echt zwaar overschat

Dit is een reactie op Brasileironm 20.59

28 juni 2014 om 21:12

Natuurlijk ben je blij, maar eigenlijk moet je je kapot schamen, wat een schandelijk gedrag van Scolari, Hulk en Neymar. Is Suarez van Braziliaanse komaf?

28 juni 2014 om 21:23

Lelijk hoe ze spelen die brazillianen

28 juni 2014 om 21:31

@ DW Aal
Je weet toch wel dat het een Uruguayaan is neem ik aan?

28 juni 2014 om 21:31

Ik vind dat je je aanstelt, Neymar wordt gewoon telkens hard aangepakt. Scolari gedraagd zich inderdaad echt als een dorpsgek, dat ben ik helemaal met je eens. Maargoed, van Gaal is toch ook een debiel? Hulk weet ik niet zo goed waar je naar refereert om eerlijk te zijn.

28 juni 2014 om 21:23

Beste eerste helft zou kunnen. Beste helft van dit toernooi was Nederland - Spanje. Behalve voor de Spanjaarden dan.
Chili had net zo makkelijk kunnen winnen als Brazilië. Heerlijke wedstrijd bordevol spanning. Maar ik ben bang dat dit Brazilië geen wereldkampioen wordt. Nederland komt ze niet eens in de finale tegen.

28 juni 2014 om 22:07

Kroatie was beter, Mexico was beter en ik vond Chili ook wat beter combineren. Geen doelpunt gemaakt Brazilie vandaag. Wel veel schwalbes, smekend nr de arbiter kijken en vrij vervelende overtredingen- Neymar redelijk, meer ook niet. En die karatetrap? Wordt zeker 9 duels schorsing!
Ik ben gn Braziliaan, maar neutraal

Brazilië gaat er toch volgende ronde eruit

Niet verdient, chili was in mijn ogen beter en onsportief gedrag aan het begin is voor mij nog heel storend geweest

Echt bale voor chillie speelde goed voetbal ik gunde chillie wel

Thank you God!

De gelukkigste heeft gewonnen. Chile kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. Pff. Opgelucht!

Editl foutjes.

28 juni 2014 om 21:04

Ga weg met je god alsjeblieft, het is een voetbalforum.

Brazilie gaat er toch zo uit tegen een goed team. 3X niks is het

28 juni 2014 om 21:13

Waarom voel je je aangevallen lol

28 juni 2014 om 21:17

Miis. Komt dat door al die biddende mensen op het veld en krijg ik het hier nog een keer

28 juni 2014 om 21:22

storen ze jou ermee?

28 juni 2014 om 21:32

Religieus exhibitionisme?

28 juni 2014 om 21:42

Het is gewoon een expressie azijnzeikert.. live a little..

28 juni 2014 om 21:06

Nou gefeliciteerd ieder geval, voorlopig op het echte nippertje door. Ik zat zelf al in de stress dus kan me voorstellen hoe dat als Braziliaan of als Chileen moest zijn geweest.

29 juni 2014 om 00:58

Dankjewel. Tsja, het was heerlijk. Maar ik vind de route (die van Belgie en Arg veelste zwak). Jammer dat Chile, Colombia, Urugua, Brazilie, Frankrijk en Duitslan (kom op joh!) tegen elkaar moeten.

29 juni 2014 om 01:51

Ik vind eerlijk gezegd dat de winnaar van die route het dan ook echt verdient omdat het zwaarder geweest is dan de andere kant als moet je altijd vrezen dan voor een soortgelijk scenario als in 98 waar ze dan helemaal op zijn.

28 juni 2014 om 21:25

Dit scheelde niet veel. Beide teams waren gelijkwaardig. Gelukkige overwinning van Brazilië al zou ik dat ook zeggen over Chili als die er met de overwinning van door gingen. Mooi dat dit door penalty's werd beslecht. Deed de wedstrijd goed. Nu hopen dat Brazilië er een tandje bij zet, want tegen een tegenstander als Duitsland is dit niet goed genoeg.

De paal en de lat redden de Brazilianen. Zeer zwakke pot van de topfavoriet

Hoop Frankrijk heeft het mooiste voetbal met sterke spelers

Pff echt heel erg op het nippertje dit, die bal op de lat en dan zo nipt met pingels door, wat een geluk.
Lijkt me verschrikkelijk de stress van zo'n pingel nemen.
Los van alles, Howard floot zowaar uitstekend, geweldige wedstrijd, Brazilië de gelukkige.

zeer jammer voor chili ik zie Brazilie niet het wk winnen hoop zelfs dat ze de volgende ronde eruit vliegen nogmaals jammer voor chili

Ik had het Chili meer gegund. Het spel van Brazilië is niet om aan te zien. Volgende ronde vliegen ze er hopelijk uit.

Met de hakken over de sloot en wat zal chilli blijven denken over die bal op de lat zeg maar ze kunnen met opgeheven hoofd naar huis ze hebben alle Brazilianen laten zweten!

En wat lopen we allemaal op Neymar te zeiken...

Wat een held... de 5e penalty...de verantwoordelijkheid nemen als 22 jarige voor 200 miljoen Brazilianen... en de penalty zo cool nemen! Wat ben je dan een grote kerel!!!

28 juni 2014 om 21:04

Shenkie helemaal gelijk hoor, gunde niemand het van brasil maar neymar als enige. Wat een coole kikker, echt heel knap!

28 juni 2014 om 21:06

Neymar oogde allesbehalve cool bij die strafschop.

28 juni 2014 om 21:06

Coole killer? Die kerel moet elke keer huilies na een gewonnen wedstrijd..

28 juni 2014 om 21:16

Ja, die zuid amerikanen zijn wat geemotineerder... En vind je het gek in het geval van Neymar.... Hij is nog superjong en het hele volk vind dat het van zijn kant moet komen!

Brazilie heeft evenveel inwoners als Spanje Duitsland en Frankrijk bij elkaar... en wij hier doen alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld is.

Ik zou jou wel eens willen zien als je met 1 actie, en dat hoeft niet eens voetbal te zijn... waarbij je het hele land tegen je kan krijgen!

28 juni 2014 om 21:19

Dan alsnog is Neymar geen coole kikker. Sporters als Federer, Bergkamp, Bolt dat zijn coole kikkers. Je beargumenteert zelf prima waarom Neymar juist géén coole kikker is.

28 juni 2014 om 21:22

Jij vergelijkt individu sporten met team sporten...
Jij vergelijkt de grootste sport van de wereld, met sporten die een stuk minder gevolgd worden....

Bergkamp is nog nooooit!!! in die situatie geweest...

Iets met appels en peren!

28 juni 2014 om 21:30

Allemaal prima, Neymar is simpelweg geen coole kikker. Een coole kikker staat niet volledig te brullen in de (slechts) 8e (!) finale. Beetje zinloze discussie, maar ik heb toch niet veel beters te doen vanavond.

Het is helemaal geen appels met peren vergelijken; het gaat erom of iemand een coole kikker is of niet. Onder welke druk dan ook laat Federer nooit emoties zien en tast niks hem aan, dat is de definitie van een coole kikker.

Natuurlijk staat Bergkamp niet onder zo een druk als Neymar, daar heb je gelijk in. Bergkamp was echter wel de sterspeler en ging niet gebukt onder die druk.

28 juni 2014 om 21:36

penalty's is een loterij hij had hem voor het zelfde geldt kunnen missen. Dan was die zeker niet meer zo cool geweest maar een heethoofd. Onzin, de gelukkigste heeft gewonnen.

28 juni 2014 om 21:05

Met dank aan de keeper hoor die de hoek al koos toen Neymar nog niet eens aan de aanloop begon. Maar congrats met het bereiken van de volgende ronde!!!

28 juni 2014 om 21:37

Die keeper bewoog vaak te snel, hij moest langer blijven staan,
Veel moeilijker voor de nemer.

Brazilie was wel heel slecht vandaag, maar toch gaan ze de finale halen let maar op!

Brazilie heeft geluk gehad. En daarmee is alles gezegd.


Was het avontuur toch maar weer zomaar bijna voorbij voor Brazilië, zijn met mazzel door.

Alle grootspraak van ……. Is een makkie voor Brazilië, wat een geluk dat scheelt weer een volksoproer.

Chili gaat met opgeheven hoofd naar huis, Brazilië met de staart tussen de benen door.

Duitsland's meest gewilde scenario is niet doorgegaan: alle Angstgegners eruit van ze.

Maar ik denk dat deze wedstrijd heel veel energie gekost heeft, als Colombia daadwerkelijk zo goed is als ze lijken te zijn dan kan het alsnog over zijn voor Bra. Meer geluk dan wijsheid deze wedstrijd.

Wat zal het los gaan daar zeg.

28 juni 2014 om 21:16

Wie zijn hun angstgegners dan?

In de huidige vorm van beide landen, denk ik dat Colombia een grotere kans heeft om door te gaan, denk ook dat ze Uruguay vandaag gaan oprollen met (voor de 4de keer) James Rodriguez als grote man!

28 juni 2014 om 21:21

Brazilië , Spanje en Italië.

28 juni 2014 om 21:30

Ik denk dat het de volgende ronde ophoudt met Brazilië, tenzij ze de vorm weer weten te pakken en hun klasse tonen, ze kunnen het wel.

Brazilie mag blij zijn dat ze nederland niet zijn tegengekomen!!!

28 juni 2014 om 21:39

ik denk dat ze zich stuklopen op Duitsland.

Er is maar één team waar ik echt hoop dat ze er uit vliegen en dat is dat zwaar overschatte en slecht spelende Brazilie. Blehhhh ik kots op dat team Gadverdamme wat een naar team is dat met al die irritante vieze mannetjes.

28 juni 2014 om 22:14

Zat me ook net af te vragen aan welke Braz ik t meeste hekel heb. Met afstand toch wel Marcello, met al zn schwalbes, elke aanraking gaan liggen, smekend kijken, kaart vragen......getver wat een vuig vies zooitje anti-voetballers . Mazzel met de own goal van Chili, mazzel met de bal op de lat

Poeh Brazilië kwam goed weg 120e minuut die penilla ramt hem vol op de lat.

Ik heb in de penaltyserie nooit het gevoel gehad dat Chili zou winnen. In de wedstrijd wel momenten waarop ik dacht dat Brazilie eruit zou liggen.

Ik vind Cesar ook geen geweldige keeper, maar wel een geweldige penaltykeeper. Je gaat echt forceren als je tegen hem moet schieten. Maakt bij penalty's een geweldige indruk op mij.

Julio Cesar held, bewijst Scolari waarom hij tussen de palen moet!

28 juni 2014 om 21:05

Het is dat ze in Brazilië klaarblijkelijk geen betere hebben, maar deze Cesar is maar een matige keeper.

28 juni 2014 om 21:07

Over de wedstrijd van vandaag genomen, kun je Cesar echt geen matige keeper noemen.

28 juni 2014 om 21:09

Het halve elftal is matig, de enige die echt van topniveau zijn zijn Luiz Gustavo, Neymar, T.silva en Willian.
De rest hobbelt er maar een beetje bij.

28 juni 2014 om 21:15

Diego Alves is al jaren een topkeeper maar wordt gek genoeg genegeert..

28 juni 2014 om 21:30

@ vp10arsenal

Je kan Cesar niet beoordelen op basis van één wedstrijd. Dat hij deze pingels stopt is prima, maar met wat hij de voorbije jaren heeft laten zien kun je onmogelijke beweren dat hij een topkeeper is.

28 juni 2014 om 21:42

Ik vind hem ook absoluut geen topkeeper, maar hij heeft wel een top gekeept vandaag.

Pffff geluk Brazilië. Nee dit is nog slechter dan Nederland. Maar volgende ronde eruit!

Bah bah bah wat kan voetbal soms oneerlijk zijn lijken wel duitsers dat brazilie zwaar onverdiend .En ik erg me dood aan dat geklaag van hulk versrchikkelijk

Jammer had chili echt gegund rot brazillie door. Als ze eerlijk speelden hadden ze groepsfase niet eens gehaald

Colombia gaat Brazilië keihard afmaken in de kwartfinale. Ik kijk er nu al naar uit....

Eigenlijk verdiende geen van beide ploegen vandaag de winst. Leuke eerste helft maar verder zeer matig. Ik gunde het Chili echter veel meer, al is het maar om die verschrikkelijke Scolari en de onsportieve Brazilianen (spelers + volk)...

En toch flikt Brazilië om door te gaan, wauw. Ik gunde het Chili zo hard pfff....

Dat was nog eens een lekker potje. Spannend tot het eind.

volgens vele zou het oorlog worden als brazilie was uitgeschakeld...

Wat een pot!! Ongelooflijk man! Niet normaal dit heerlijk brazilie matig maar wat een passie en trots
Kippenvel met de volksliederen prachtig heerlijk pffffff

Brazilie heeft een enorm sterk Chili verslagen vandaag. Wat mij betreft de grote favoriet dus voor de titel nu.

28 juni 2014 om 21:05

Nou nou, ze zijn er op het nippertje op puur geluk voorbij gegaan, zie helemaal niet waarom ze dit tot favoriet maakt, juist het tegenovergestelde eerlijk.

28 juni 2014 om 21:08

Tja, kan net zo goed zeggen dat NL met gemak van ze gewonnen heeft, zonder ook maar 1 kans tegen en dat NL de grote favoriet is, wat ik overigens niet denk, ik denk dat NL 1 van de favorieten is, maar wil maar zeggen, het is geen wiskunde.

28 juni 2014 om 21:08

net met penalty's 3-2, dan is Nederland zeker ook een van de grootste favorieten voor de titel

28 juni 2014 om 21:16

Brazilie was uitermate zwak bedoel je.

28 juni 2014 om 21:25

Brazillie kans op de wereldtitel? hahahahhaha kan wel inderdaad met hun 12e speler. Zelfs nederland speelde 10x beter.

28 juni 2014 om 21:42

@ Richox
En wij wonnen met 2-0 dus??

29 juni 2014 om 23:37

Het Chili wat tegen ons speelde was al zeker van de volgende ronde en miste hun sterspeler. Dat is een ander soort wedstrijd. Brazilie speelde zwak, maar wist toch te winnen van deze sterke partij. Laat staan als ze in vorm komen...

30 juni 2014 om 01:04

ik vind Brasil toch matig hoor. Ik denk niet at ze kampioen worden. Eerder Duitsland of Argentinië.

Scolarie maak je oogdoppe open fred moet eruit waar lucas damiao pato Ronaldinho alex rare coach zeg sjonge jonge

Dit is een wijze les voor al die mensen die willen dat Nederland mee moet gaan in de strijd naar voren continu.

Wat heb je liever? Dat we zakelijk het voetbal van de tegenstander ontregelen en geniepig een goaltje pakken met Robben of Van Persie en in negentig minuten klaar zijn, of dit soort sloopwerk? Ik weet het wel...

Hulk moet zijn naam inleveren...

Verder weer een matig Brazilië gezien.waren de gelukkigste van vandaag.

Beste WK in jaren..nu al beter dan 2010! Brazilië mag zich gaan opmaken voor de kwartfinale maar ik denk dat ze met meer moeten komen willen ze doorstoten.
Dit sloeg echt helemaal nergens op het is dat Chili zelf ook weinig creëert maar zo spelen tegen een land als Duitsland gaat niet goed komen.

28 juni 2014 om 21:06

Idd.. Wat een wedstrijd zeg pfooeeee

28 juni 2014 om 21:10

Dit WK was al na 3 wedstrijden beter dan de vorige editie. Had ik ook echt niet verwacht na zo een slopend seizoen voor vele.

28 juni 2014 om 21:22

beste wk sinds 98 man, wordt misschien zelfs wel beter ook omdat we daar allemaal nog nostalgisch om zijn.

28 juni 2014 om 21:27

'98 was in mijn eerste WK die ik echt meemaakte. Als Marokkaan was dat een kut WK maar Nederland had alles goed gemaakt voor mij
Ik kan nog de kopballen van Zidane nog herinneren in de finale tegen Tafferel.

28 juni 2014 om 22:13

Daar kan ik helaas niet over oordelen, aangezien ik het WK van 1998 niet echt bewust heb meegemaakt op de wedstrijden van Oranje na. Ik vond de vorige editie echt verschrikkelijk. Vaak 1-0 en veel slecht voetbal gezien.

Tja penalties kan alle kanten op natuurlijk.
Al bij al is het verdient, want de goal van Hulk werd onterecht afgekeurd, het was geen hands bal.

28 juni 2014 om 21:05

Raakt toch echt zn arm

28 juni 2014 om 21:06

mwoah, ik ben het niet met je eens hij was wel degelijk hands, en tevens vind ik dat Chili op basis van de tweede helft verdient had om te winnen, maar door hun speel style , pressing op de bal kwamen ze gewoon tekort in de verlenging.. vind het jammer en vind dat brazillie het meest gelukkig was.

28 juni 2014 om 21:07

Het is bijna Suarez-achtig als je gaat ontkennen dat het hands was.
Bovendien verdiende Chili het zoveel meer dan Brazilië.

Wat een verschrikkelijk Brazilië is dit toch en wat komen ze ontzettend heeeeel goed weg.
Op een WK, notabene in eigen land, zo slecht spelen en alles op Neymar gooien gaat je opbreken tegen een ploeg die de volgende keer wel die laatste bal erin knalt in plaats van de lat.
Dat zichtbare gejank van Neymar komt me trouwens ook echt de keel uit te hangen, leuk dat je een emotioneel persoon bent maar het lijkt bijna geacteerd als je ziet hoe vaak hij jankt om niks.
Alle lof aan Chili trouwens dat echt ziekelijk veel energie in deze wedstrijd heeft gelegd.
Brazilie moet zich achter de oren krabben en het strijdplan aan passen anders is dit laatste keer dat ze een ronde verder komen op dit WK.

Wat een wedstrijd! Als dit de standaard is dan beloofd het nog wat... Medel en Bravo voor mij motm, daar naast Alexis en Isla

28 juni 2014 om 21:08

Alexis is wel een baas hoor wat een goede speler is dat gewoon iedere keer drie braziliaantjes bezig houden.. respect voor die man

Ik snap het niet, ik vond hulk altijd vreselijk goed, maar dit WK bakt hij er niks van

Mooie pot! Ik was echt bevreesd voor beïnvloeding door de scheidsrechter, maar gelukkig is dat meegevallen. Chapeau Webb!
Ik ga er wel van uit dat dit brazilie het absoluut niet gaat redden tegen een Frankrijk of Duitsland!

28 juni 2014 om 21:28

Ik denk zelfs dat Colombia een maat te groot zal zijn voor ze..

28 juni 2014 om 22:41

Ik hoop het echt van harte!

Brazilie zal beter moeten gaan spelen, anders vliegen ze er voor de finale uit.

Duitsland veegt de vloer aan met dit Brazilie. Ik vond Chili de tweede helft sterk spelen, maar Brazilie was ook wel erg slordig en zwak. Bovendien is het Braziliaanse team erg overschat. Ze hebben, op de keeper na, een goed voetballende verdediging. Echter, Gustavo en Fernandinho/paulinho zijn gebrekkig en ook spelers als Oscar en Hulk laten weinig zien. Daarbij is de spitspositie bij Brazilie wel erg slecht bezet en ondanks goede spelers in de verdediging geven ze veel kansen weg. Ik dacht voor het toernooi al dat Brazilie het niet zou gaan redden, maar dat gevoel is eigenlijk alleen maar sterker geworden.

28 juni 2014 om 21:15

Elke wedstrijd is anders.
Tegen Duitsland krijgen ze ook meer ruimte, Duitsland speelt heel hoog met hun verdediging, ze zijn ook niet zo sterk.

28 juni 2014 om 21:18

@ Tipi09

Maar Brazilie is kwalitatief wel erg overschat. Voorin moet het allemaal van Neymar komen. Hulk speelt slecht, Oscar speelt slecht en de spitspositie is heel zwak bezet. Daarbij zijn hun verdedigende middenvelders hoogstens bovengemiddeld. Dan blijft er dus weinig over om op terug te vallen. Bij de Duitsers is veel meer beweging en veelzijdigheid in de ploeg dan bij Brazilie. Je bent nooit kansloos, maar als Brazilie niet beter speelt dan vandaag en eigenlijk dit WK tot nu toe, dan denk ik dat Duitsland de vloer met Brazilie aan gaat vegen. Als Brazilie tenminste zo ver komt, met hetzelfde spel van vandaag kan het tegen Colombia of Uruguay al over zijn. Ik vind het trouwens erg opvallend dat Brazilie meer last dan voordeel lijkt te hebben van het thuis spelen.

28 juni 2014 om 21:24

Die spelen zeker niet zo goed, maar zoals ik heb gemeld, elke wedstrijd is anders.
En ik vind dat Duitsland heel veel ruimte weggeeft.
Elke land dat tegen Duitsland heeft gespeeld, heeft een paar goede kansen gehad.

28 juni 2014 om 21:24

In Engeland alleen al lopen er 2 á 3 nummers 10 rond die beter zijn dan Oscar. Oscar staat er alleen in omdat hij een echte teamspeler is met bovendien een grote werklust. Fred is vergeleken met zijn voorgangers natuurlijk een koekenbakker.

Hulk wordt schromelijk overschat, combineert een geweldig schot en snelheid met een gemiddelde techniek. Gustavo en Paulinho/ferhandinho zijn waterdragers waarvan een team als Brazilie er maar één moet hebben. Neemt niet weg dat iedereen zich wel weg durft cijferen voor Neymar en dat ze daarom zo ver komen. Op zo een toernooi, en eigenlijk geldt dat enigszins ook wel in clubverband, heb je aan één a twee topspelers genoeg waaromheen het team wordt gebouwd.

28 juni 2014 om 21:45

Dit team komt echt niet in de finale. Alles behalve onder de indruk van ze.

Julio cesar & bravo allebij beesten

Daarom dat ze huilen die kanaries. Volgens mij hadden ze zelf ook geen geloof meer er in dat het nog goed zou komen.
In ieder geval zal Brazil geen wereldkampioen worden. Veelste slecht spelen ze, en als je tegen een ploeg als Frankrijk of Duitsland straks moet.
Nou dat zijn geen Chilenen, die zullen kleine kansen wel afmaken.
Dus ik denk uitstel van executie daar in het land. Het geluk is nog ff aan hun zijde, maar is gewoon een kwestie van tijd tot dar de bom losbreekt.

Pinilla, zo schiet je bijna je land naar de volgende ronde en zo verkloot je een penalty door hem recht door het midden te schieten zonder enige overtuiging.

Ik vind dit echt jammer, na Brazilië - Kroatië gun ik dat elftal helemaal niks meer..

Lucky Brazilië, maar die gaan geslacht worden door de powerplay van de Colombianen

28 juni 2014 om 21:14

Dat Suarez niet mag spelen speelt Colombia in de kaart en Brazilië kan het gaan kosten. Colombia zou normaliter met weinig energie van Uruguay kunnen winnen en dan voluit kunnen tegen Brazilië.

Weet niet zeker, maar heb het idee dat Colombia net wat meer kwaliteit heeft dan Chili.

Het zal dus een één tweetje worden denk ik.

28 juni 2014 om 21:25

Klopt, zonder Suarez zal het zeer lastig worden voor Uruguay vermoed ik waardoor het uiteraard voor de Colombianen weer makkelijker wordt. Ben het ook met je eens dat Colombia wat meer kwaliteit heeft dan Chili als je kijkt naar Jackson Martinez en James Rodriguez bijvoorbeeld. Bovendien zijn de Colombianen denk ik ook fysiek sterker en hebben ze sowieso een aantal spelers die wél lengte hebben in tegenstelling tot Chili. Je zag vandaag dan ook dat bij bijna alle dode spelmomenten Chili kansloos was en dat er zelfs een tegendoelpunt uitviel.

Stelletje haters, het doelpunt van Hulk was glaszuiver en zeker geen geel. De scheids schoot een beetje door in zijn onpartijdigheid. Brazilie had het meeste initiatief, Chili was alleen aan het tegenhouden, dus Brazil de terechte winnaar. Waarom eigenlijk zo haten tgen Brazil? De commentator op Nedreland 1 ook al, voortaan kijk ik naar de Bbc, veel professioneler.

28 juni 2014 om 21:12

Hij toucheert de bal gewoon met zijn arm in zijn aanname, terecht afgefloten. Kap eens met dat infantiele gedrag om het stempel 'hater' daar op te drukken. Mensen houden gewoon niet van teams die zwijnen in de poulefase en de hele wedstrijd op de grond liggen te miepen. Als ik dat wil zien pak ik wel een avondje theater.

28 juni 2014 om 21:16

Kleine jongen reactie. Geen aandacht geven.
Heeft totaal de wedstrijd niet gezien anders had hij wel opgemerkt dat Webb een goeie wedstrijd floot.

28 juni 2014 om 21:15

Sjonnie, miss. Was brazilie wel niks en zwaar irri met dat gehuil. Als je geen hands zag adviseer ik je echt een brilletje

28 juni 2014 om 21:16

Het is voetbal hoor, geen handbal

28 juni 2014 om 21:28

Zou je uit willen leggen hoe je als scheidsrechter door kunt schieten in onpartijdigheid?

28 juni 2014 om 21:34

@ sjonnie2

Zeg jankerd, ga lekker buiten spelen.
Als je voor het controleren van de bal je arm nodig hebt, dan is dat hands. Dat sommige mensen het met de scheidsrechter eens zijn wil niet zeggen dat ze een hekel hebben aan Brazilië.

28 juni 2014 om 21:34

Weetje zeker dat je een Nederlander bent? Want jij bent echt de eerste die het merkt hahah.
Ik vond Chile zeker ook niet de betere (maar meer gelijkwaardig). Ze hadden een goede veldspel, vooral in de tweede helft, maar Brazilie had de beste/grootste kansen. En speelden beter in de verlenging, alhoewel Chile toen ook een hele grote kans heeft gekregen. Neymar al had bijna evenveel kansen dan heel Chile. Hulk werd gehinderd in de 16 (netals die ene lang Griekse speler), maar gelukkig gaf Webb geen penalty, anders zouden men weer gaan zeiken.

Leer eens Spaans ofzo (als je dit nog niet kan), en volg de wedstrijden via een Spaanse/latijn Amerikaanse commentator. Je leert ook veel meer.

28 juni 2014 om 21:42

"weetje zeker dat je een Nederlander bent?" Misselijke opmerking zeg. Leer anders eerst Nederlands voordat je een groot stuk met fouten plaatst. Lekker over één kam scheren.

28 juni 2014 om 21:44

Dat is blink, altijd ons lastig vallen met zijn Braziliaanse propaganda. De jongen heeft een ontzettende selectieve kijk op voetbal omdat hij zo vreselijk subjectief is.

28 juni 2014 om 21:47

JK-Ajax Brazilie had het al eerder kunnen afmaken,maar liet dat na door dotten van kansen te missen.. Chili zag er wel leuk uit, maar echte kansen kregen ze niet.. Op het laatst misschien.. Chili leuk en aardig, maar kansen creeeren doen hun niet.

28 juni 2014 om 21:58

Blanco, leuk dat je dat tegen mij zegt. Slaat echter wederom niet op hetgeen ik zeg. In mijn optiek is Brazilië namelijk terecht door, moeizaam maar terecht.

28 juni 2014 om 22:20

Hands beperkt zich niet tot de handen, joh. T/m de schouders is hands. Dus dit was glaszuiver hands. Los ervan maakt dmar ello 2 sec ervoor een overtreding.
En maar zeuren, zeiken, janken dat Brazilie- leek Psv eel van vorig seizoen

Wat een lange ballen parade van brazilie zeg. Een schande voor ezn groot voetballand

Beste man van het veld was de scheidsrechter. Jammer dat Brazilie een coach heeft die tegenhouden als hoogste doel heeft.

Duitsers zeggen het het mooiste over deze wedstrijd en Brazilië:

Glück und Glas wie leicht bricht das!

Wat een fantastische pot. Echte thriller! Jammer voor Chili, dat wel.

Ik vond dit de leukste wedstrijd tot nu toe (ok, na Nederland-Spanje)

Ze flikkeren wel ergens in de half finale tegen duitsland of argentinie

Brazilie door het oog van de naald! Maar man man man wat een wedstrijd!!

Ik heb niet zo'n hoge pet op van Brazilie, ik denk dat ze geen wereldkampioen worden... helaas voor mijn poule maar op dit moment denk ik eerder aan Duitsland, Argentinie, Frankrijk of zelfs Nederland.

Pff die bal op de lat ook nog in de laatste seconde... door het oog van de naald!!!

Wat kan voetbal toch oneerlijk zijn, ik leefde zo met die Chilenen. Ik vrees voor die Brazilianen dat ze er volgende ronden eruit liggen.

We willen allemaal weer dat samba voetbal word gespeeld door die Brazilianen. Maar daar moet je ook de spelers voor hebben. En die heeft Brazilië niet met uitzondering van Neymar.
Met zulk voetbal moet alles kloppen en spelers moeten elkaar blind kunnen aanspelen.
En Brazilië speelt al jaren niet meer zo. Het spel is totaal veranderd bij hun. Het mooie van vroeger is veruild door werklust.

28 juni 2014 om 21:48

De tijden van Zico zijn voorbij.

Colombia of Uruguay wint van dit Brazilië. Wat een beperkte spitsen hebben hun. Jo en de Freds van deze wereld.. Wat moet je ermee. Jammer dat Pinilla die bal op de lat schoot in de laatste minuut.

Volgende ronde is het hopelijk voorbij voor Brazilië. Wat is deze ploeg zwak zeg! Het was saai om naar te kijken en die Neymar was nergens te bekennen. Chili verdiende het om door te gaan. Ik snap niet dat heel Brazilië de illusie heeft dat ze wereldkampioen gaan worden. Ze hebben alleen maar geluk gehad.

Rodrigo van Benfica is hij Braziliaan of Spanjaard? Echt een jongen voor de toekomst bij Brazilië.

Wat een wanvertoning van Brazilië. Dit elftal doet mij denken aan een bende straatjongens die op een pleintje gewoon voetballen. Er zit geen idee achter, gewoon maar wat doen en de bal zo snel mogelijk bij Neymar bezorgen. Als Chili wat meer aanvalskracht had maak je dit Brazilië genadeloos af. Dit kan je geen elftal noemen. Als die het WK winnen heb ik genoeg gezien in de voetballerij, gekker zal het niet worden. In 2002 kwamen ze er nog mee weg omdat ze voorin een aanvalstrio hadden van wereldklasse. Tegen Colombia acht ze kansloos, tegen Uruguay zonder Suarez is het beste wat hen kan overkomen.

Ben blij dat Brazilië door is. Snap niet waarom veel mensen het Chili gunnen. Die Sanchez is nog erger dan Neymar met z'n schwalbes en kaarten vragen. Weet iemand misschien waarom hij zijn broek niet normaal aan kan houden? Mooi dat hij miste.

Leuke wedstrijd, deze wedstrijd moest echt beslist worden door penalties want het was erg gelijk. Chile kan met trots het toernooi verlaten. Ik vond Webb trouwens erg goed fluiten, die goal was terecht afgekeurd en hij heeft het goed gezien bij die schwalbe van Hulk (dacht zelf dat het eerst een penalty was). Dat mag dus ook wel een gezegd worden, goed gefloten.

Het is niet alleen de arbitrage die Brazilië helpt dit toernooi maar de paal en de lat mogen er ook wel zijn, wat hebben die weer een ongelooflijke schijtmazzel gehad zeg... En die Scolari kan ik wel wurgen want wat is die walrussnor toch een vreselijke vent om als bondscoach te hebben, loopt alleen maar te klagen en te mekkeren en dan vooral op de arbitrage dit toernooi. Ik zou pleiten voor een paar wedstrijden schorsing bij deze man en anders pak ik hem in met een mooie strik eromheen en stuur ik hem wel naar een onbewoond eiland. En die Hulk kan er ook wel wat van, gaat alleen maar mopperen op de arbitrage waar ik langzaam maar zeker wel genoeg van heb en hetzelfde voor die Luiz af en toe. En die Neymar mag wel naar de kunstacademie voor beste schwalbemakers in het professioneel voetbal want hij had vandaag toch heel af en toe weer van die momentjes dat hij op zijn bek gaat voor elke scheet die iedere Chili speler liet, wat een ongelooflijke tuimelaar deze speler. Wel respect voor de arbitrage en vooral voor Howard Webb, floot een goeie pot voetbal ook al gaf hij soms heel lichte voordeel aan Brazilië maar hij had mij duidelijk verrast in vergelijking met 4 jaar geleden in de finale op het WK. Als hij deze lijn zo doortrekt zien we hem misschien wel terug in de finale en dan hoop ik dat hij Nederland deze keer niet naait als ze de finale bereiken... En als afsluiter: Brazilië gaat het tegen Colombia in ieder geval niet overleven in de volgende ronde als ze zo blijven spelen, daarom mogen ze wel in hun handjes knijpen als Uruguay op wonderbaarlijke wijze zonder Suárez door weet te bekeren want anders is dit WK denk ik voorbij voor het gastland!

28 juni 2014 om 21:52

De arbitrage heeft Brazilië vandaag helemaal niet geholpen, ze hebben het op eigen kracht gedaan. Als Webb Brazilië daadwerkelijk behulpzaam zou willen zijn dan had hij het doelpunt van Hulk niet afgekeurd.

28 juni 2014 om 22:00

Ik heb het over sommige wedstrijden dit gehele toernooi, niet alleen over wat vandaag gebeurde en als je verder leest dan je neus lang is kan je ook zien dat ik de scheids juist de nodige complimenten gaf voor deze wedstrijd dus hoe kan ik de scheids dan goed vinden als hij dit armoedige Brazilië naar de volgende ronde heeft geholpen. Dat zou wel heel gek zijn als ik de scheids dan de nodige complimenten geef terwijl jij denkt dat ik weer denk dat hij ze geholpen heeft vind je ook niet!? En als jij bedoelt dat Webb af en toe niet in het voordeel bij elke lichte overtreding voor Brazilië floot dan zou ik het nog maar is terugkijken bij de samenvattingen als ik jouw was.

Chili beter voetbal, maar Brazilië had zeker een dot van kansen, die hadden het eerder kunnen beslissen. Neymar vond ik in slechte doen.. Al met al is het toch verdiend als je door bent... Jo en Fred, daar zou je als Braziliaan toch van huilen, wat een waardeloze spitsen.. Hulk met zo ene lichaam bij elke tik liggen, is mij een raadsel.

28 juni 2014 om 21:51

Aan Hulk heb ik me ook zitten ergeren zeg en Jo is ook niet de beste spits hé

Spannende wedstrijd, maar wel slecht
Eerste helft Brazilie wel sterker
Tweede helft had Chili het kunnen beslissen
Het leek net of Chili er toch nog te angstig voor was
Verlengingen waren slecht beide ploegen waren op
Penalties zijn altijd een loterij, maar veel slecht ingeschoten
Brazilie speelde zeker niet goed, zullen het moeilijk krijgen tegen Duitsland / Frankrijk S

Wel jammer voor chili, vond trouwens guiterrez zeer goed spelen, evenals sanchez de eerste helft en die medel ofzo.

Ai, nog steeds niet het voetbal wat je van de kanaries verwacht. Moet nu toch wel echt gaan komen. Chili dat voor het laatst in 2000 (dacht ik te horen) van Brazilië won, maakte het de Brazilianen nu wel heel moeilijk. Niet verwacht.

Ik hoop dat de wk andere land wint maar niet Brazilië Frankrijk of Nederland

Dat Brazilië vliegt er zo uit, Colombia, Duitsland, Frankrijk noem maar op winnen makkelijk van dit Brazilië.

Neymar en Hulk zijn echt de 2 grootste jankballen.

28 juni 2014 om 21:57

Die Neymar is de grootste schwalbekoning die ooit voet op deze aarde heeft gezet en Hulk is net een baby met zijn gemekker tegen de scheidsrechter. Ik hoop zo dat Colombia of Uruguay ze afslacht de volgende ronde, al zie ik dat eerder door Colombia dan door Uruguay gebeuren!

28 juni 2014 om 22:10

Ik denk dat Colombia door gaat, die slachten dit Brazilië makkelijk af.
Neymar is geen wonderkind, maar een mietje die om elk tikje ligt.
En die oh zo sterke brede Hulk ging om elk tikje net zo goed liggen en zeiken om geel.

Bah.. Bah... Huilebalken zijn door. Wwt irriteerde ik me er mateloos aan. Bij elke tik, elke duel, elke duwtje gingen ze liggen en dan heb je nog Hulk... Steeds maar liggen, huilen, kaarten proberen aan te n**ien.. Nooit gedacht dat ik haat zou voelen tegen Hulk.

Strijders eruit, huilebalken door. Zie toch lievers strijders door, wordt het tenminste nog spannend de laatste paar wedstrijden. Jammer dit.

De ploeg met het meeste geluk is doorgegaan naar de volgende ronde.
de Chilenen hebben toch wel grote delen van de wedstrijd het spel gemaakt, Brazilie heeft in totaal wel de betere kansen gehad.
Webb heeft een goede wedstrijd gefloten en niet het thuisland bevoordeeld door de goal van Hulk (terecht) af te keuren.
Brazilie vond ik wel iets beter dan dat ze in de poulefase tegen Kroatie en Mexico lieten zien.
Uiteindelijk hebben ze wel het meeste geluk met die bal op de lat vlak voor tijd en in de penaltieserie nogmaals doordat de bal via de binnenkant eruit vloog. Met minder geluk was hij naar binnen gevlogen
Ik zeg maar zo: je hoeft niet met mooi en overtuigend spel wereldkampioen te worden, als je het maar wordt, want wie heeft er tot nu toe wel mooi en overtuigend voetbal gespeeld?
Elke volgende wedstrijd staat weer op zich en elke ploeg heeft 50% kans om door te gaan, ook Brazilie weer hoewel ze weer niet mooi en overtuigend voetbal hebben laten zien.

Nederland had ze gepakt...

Ben aan de ene kant wel blij dat Brazilië nog een ronde verder is gekomen. Waren ze er nu uitgevlogen dan was de staatsveiligheid in gevaar gekomen, en hadden een paar gekken zelfs het WK stil kunnen leggen.

Hopelijk stranden ze in de kwartfinale tegen Colombia. Zit niks in dat elftal. De enige reden waarom ik de Brazilianen wel wat gun is het volk dat 11 miljard heeft betaald voor dit WK terwijl ze zelf niks hebben.

Diepe respect voor Neymar. Dat gaat echt een grote worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren